Godišnji horoskop za 2015. godinu: Lavu je pravo vreme da kaže sudbonosno Da, Bika očekuje uspeh na poslu

Živite dan po dan i obavljajte posao po posao, a zatim produžite prema onome što dolazi poslije. To ima smisla. Ne pokušavajte živjeti u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti sve u isti čas. Uspješan je čovjek koji je naučio živjeti samo u sadašnjosti, ali se uvijek kreće prema onome što dolazi poslije.

Neminovno je pitanje kakva godina je pred nama, onda, kada uveliko zakoračimo u decembar i odbrojavamo do Nove godine. Višegodišnje tendencije kvadrata transcedentalnih planeta Urana i Plutona obeležava i ovu godinu, ali Saturn izlazi iz teškog inkonjukcijskog aspekta (povezanog sa sudbinom, čak i karmom) sa Uranom i prelazi na najbenefičniji aspekt, trigon, jer iz Škorpije, 23. decembra 2014. prelazi u Strelca.

To je ono svetlo na kraju tunela, samo da pod uticajem dominacije vatrenih znakova, obzirom na Jupiter u Lavu, do 12. avgusta, ne postanemo nestrpljivi, jer možemo prenagliti na mnogim poljima. Neptun će napraviti kvadrat, sa Saturnom i preispitaće našu savest, moral i više ciljeve, ali i veru u sebe i ispravnost puta kojim hodamo. Venera će praviti društvo Jupiteru i biti neobično dugo u Lavu, tražeći da u ljubavi i udobnosti prihvatimo ništa manje od onog što je za nas najbolje, a Merkur, glasnik bogova će se retrogradno vraćati u vazdušne znake, koji mu i jesu najudobniji, tražeći prevlast razuma i intelekta.

Gde je tu svako od nas? Ponašamo sa kao oni koji će “dijetu držati sutra”, sačekati da se uskladi sve pre nego što se zaposle, ožene, udaju, dobiju dete… A nema smisla oklevati i čekati. Ova godina poručuje “sve što se počne, mora se i završiti”. Hrabrosti nam neće nedostajati, a volju jačaju plemeniti ciljevi, pa da krenemo, jer vreme ne čeka na nas, ono neumitno teče. Sledećih 365 dana 2015. godine provedimo u činjenju, poboljšanju i ljubavi.

Odaberite znak:

Ovan

Ulazak u Novu godinu dočekaćete sa vrlo podeljenim aspektima, koliko god dobrobiti da donosi Jupiter u prijateljskom znaku Lava, on je u trigonu sa Uranom, koji već četiri godine boravi u vašem znaku i čini da sve dobre prilike dođu iznenada. To može biti opterećujuće, jer ćete na sve morati reagovati brzo, prekidajući ono što ste radili do tada. Od vas nebo kao da traži da živite astrološku prirodu svoga znaka, jer ako je ijedan znak obdaren hrabrošću i inicijativom, onda ste to vi. Ne čekajte prilike, krenite im u susret, prosto ih stvarajte, čak i kada vam se bude činilo da su prilično daleke i nemoguće.

Januar donosi neku vrstu dileme oko vaših večitih želja i novih prilika koje su drugačije, ali i mnogo izvesnije. Mnogi pripadnici znaka se baš tada mogu odlučiti za prekid rada za druge i započinjanje samostalnog posla. Mesec u vašem polju novca i to u rastućoj fazi, 1. januara, dosta obećava i nudi mogućnost da vaši napori budu adekvatno nagrađeni. Kočnice i konkurencija neće biti za potcenjivanje, a li to svakako ne treba da umanji vaše napore. Naprotiv, tek tada treba da date svoj maksimum i da pokažete koliko ste dorasli tako korenitoj promeni kakva vas očekuje ove godine. Ovogodišnje kretanje planeta i boravak Sunca, Marsa, Mladog Meseca i Urana tačno na dan početak vladavine vašeg znaka, 21. marta, daje vetar u leđa svakoj korisnoj zamisli.

Ako zaista donosite ispravne odluke, osećaćete se kao da vam se dešavaju čuda. Za vas će važiti reči čuvenog pisca Paula Koelja: “Kad čovek nešto celom dušom iskreno poželi, cela se Vaseljena zaveri da mu u tome pomogne”. Slobodno želite, hrabro se nadajte i smelo radite na tome da se samoostvarite. Vaše najveće iskušenje ove godine bićete vi sami sebi ukoliko budete pasivni i spori. Ne srljajte kada se krećete, možete imati povredu ruke, ili glave. Lepo kažu ljudi, ko ide sporije, brže stigne.

Bik

2015. godina za vas ima dvojako značenje i izgledaće kao dva potpuno različita razdoblja, a prelomni datum je 12. avgust. Kao je Jupiter u vašoj kući porodice, doma i roditelja, treba da se posvetite ovim sferama života i rešavanju problema u vezi sa njima. Ovaj aspekt ne znači nužno kupovinu kuće, ili stana, ali znači usklađivanje odnosa unutar porodice, prevazilaženje nekih svakodnevnih razmimoilaženja i opraštanje ako smo pogrešili. Aspekt kvadrata je izazovan i težak, ali dovoljno upornosti uvek donosi očekivani rezultat. Venera započinje da vas budi i greje pojačanim, toplim emocijama tokom marta, a već 18. ulazi u vaš znak i donosi zaljubljivanje, makar i po ko zna koji put, u osobu koja vam je obeležila život.

Mladi će prvi put poželeti trajniju vezu, stariji osećanja kao na početku ljubavi, a najstariji da ne budu sami i da im se makar delić ljubavi koju su pružali, vrati pažnjom i dugim razgovorima. Sve se to nastavlja i do kraja vladavine vašeg znaka, čitava dva meseca. Ovo je doba godine kada treba obaviti sve važne poslove i potruditi se da dobijemo očekivanu moralnu i materijalnu satisfakciju.

Venera ipak nije samo planeta ljubavi, već i vladar koji pruža udobnost i prijatnost svakodnevnom životu. Kada Jupiter 12. avgusta uđe u prijateljski i zemljani znak Device, za vas će to značiti ostvarenje realnih prilika i očekivanja. Bićete efikasniji, sve ćete obavljati s lakoćom i bićete zadovoljni svojim radom. Tada možete očekivati ubiranje plodova svega onoga što ste radili tokom prethodne, za vas nimalo lake godine. Iako su u vašem neposrednom okruženju mogući otkazi i reorganizacija, vas to uopšte neće dotaći, štaviše, možda ćete čak i napredovati. Dakle, poslovno i finansijski veoma značajna godina, u kojoj ćete ostvariti ono što vam je zaista važno u budućnosti. Pripazite da se ne ugojite, jedite male, a zdrave obroke i izbegnite jelo zbog čistog uživanja u hrani.

Blizanci

Godina u kojoj dominira trigon Jupitera sa Uranom u vašem prirodnom trećem i jedanaestom polju, i to u prijateljskom elementu vatre, donosi vam mnogo toga novog i dobrog. Isto tako, uči vas odlučnosti i boljem korišćenju prilika koje vam se mogu stvoriti ove godine. Nije vreme za strah, jer on donosi neuspeh i blokadu. Vreme je da osvestite svoje odlične mentalne potencijale i da volju i snagu uma usmerite u pravcu koji smatrate najboljim.

Na poslovnom planu možete doživeti šansu za posao zbog kojeg ćete ubrzo započeti da radite na svom obrazovanju i kvalifikacijama. Ništa ne treba da vam bude nedostupno i neverovatno, jer sve je moguće, ako uložite volju i rad. Emotivno, biće ovo godina odluke koja je možda trebalo da se desi ranije, jer će se u polju vaše kuće ljubavi desiti pomračenje Meseca već 5. aprila, a zatim i 30. septembra u jedanaestoj kući nada i želja. Ukratko, vreme je da prestanete da idealizujete ljude i odnose i pokušate da u realnim okvirima sredite odnose koliko je to moguće, da biste jasno uvideli šta treba odbaciti, jer se više ne može popraviti, a šta je vredno novog početka.

Ova godina vas uči prihvatanju realnosti, slobodi delovanja i odlučivanja na svim poljima i hrabrosti za suočavanje sa svim problemima koje ste zbog nerealnih očekivanja sami sebi stvorili. Iako ste vi Petar Pan zodijaka, neko ko jednim delom nikada ne odraste, vreme je da shvatite kako jedino vi sebi krojite sudbinu. Ulazak Saturna u vaše prirodno polje partnerstva, u znak Strelca još 23. decembra 2014. i njegov dvogodišnji boravak ovde, naučiće vas kako da prihvatite testove koje je pripremio i sve svoje odnose, bilo poslovne, bilo privatne, podignete na viši nivo. Odrecite se neke štetne navike, ako ste pušač, naročito, jer ćete obnoviti pluća i ojačati imunitet, a time i opšte stanje organizma.

Rak

Polovinom 2014., tačnije 17. jula, Jupiter je iz vašeg znaka prešao u vatrenog Lava. To nikako ne znači da ste izgubili milost ovog najvećeg dobrotvora među planetama. Bio je u vašem znaku godinu dana i sad sve ono što ste postigli u toku tog izuzetno povoljnog perioda treba da zadržite, razvijate i učinite trajnim, bez obzira na sva iskušenja koja donose složeno vreme i prilike oko vas. U toku totalnIh mesečevih pomračenja koja su započela lane, a nastavljaju se i ove godine, osetićete da je to vreme odluka i da je većina važnih situacija dramatična tipa sad ili nikad, sve ili ništa. To se naročito odnosi na porodicu, pre svega na vaše roditelje.

Sve vaše nesuglasice mogu postati mnogo važnije, čak i sudbonosne i značiti vam više nego inače. Planovi u vezi sa materijalnom sferom uglavnom će biti ostvareni i odlični po vas. Ovo je godina vašeg prosperiteta i uspeha. Potrudite se zato da napredak usmerite ka stvaranju skladnijih i srećnijih odnosa u porodici i prema svim dragim ljudima. Dakle, radost zbog poslovnog i finansijskog uspeha biće mnogo veća ako je podelite s najmilijima. Kada Jupiter uđe u skromnu i radnu Devicu 12. avgusta, vi ćete se baviti prioritetima, biti organizovani, putovati, učiti s iznenađujućom posvećenošću. Skromnost jeste velika vrlina, samo ne treba biti skroman u davanju, nego u ličnim zahtevima i željama.

Ljubav koju ćete osetiti za sve one koji su vam pomogli da odrastete, sazrite, budete svoji i svakim danom sve jači i bolji, sada dobija puni smisao. Iskoristite ovu godinu za formiranje jezgra svog mikrokosmosa sazdanog od porodice i prijatelja, od svih onih koje volite. Promenite režim ishrane, ali ne privremeno, nego trajno, jer ćete tako izbeći sve vrste stomačnih tegoba, uz pomoć stručnjaka, naravno.

Lav

Jupiter, nejveći dobrotvor među planetama, u vaš znak je ušao još u julu 2014. i tu će provesti trinaest meseci. U astrologiji ne postoje dobre i loše planete, dobri i loši aspekti, ali Jupiter u vašem solarnom znaku svakako donosi obilje dobrih prilika. On daje nadu, entuzijazam i volju, a ako se nalazi u odličnom aspektu trigona s Uranom u Ovnu, znaku inicijative, jasno je da neobične podsticaje i povoljne preokrete, možete sami pokrenuti. Krajem iste, 2014. godine, 23. decembra, Saturn ulazi u treći znak vatrenog trojstva, Strelca i na neki način daje pečat dominaciji vatrenih znakova tokom 2015. godine.

Polja na kojima naročito treba poraditi jesu oni najveći životni izazovi, odluke koje su dugoročne i donose stabilizaciju u sferi karijere, statusa, ugleda. Dakle, ako ste pred diplomiranjem, usavršavanjem ili sticanjem više kvalifikacije, pomoći će vam srećne okolnosti. Možete dobiti unapređenje i podršku onih koji treba da vas izaberu. Kako je Jupiter vrhovni bog koji od svojih podanika i te kako traži pravednost, budite pošteni i moralni u davanju obećanja i ponudite samo ono što zaista možete ispuniti.

Ljubav je područje u kom će biti povoljnih šansi, ali samo one iskrene i prave imaće priliku da se zaista ostvare i postanu nešto više od veze. Zbog toga je pravo vreme da zaprosite osobu s kojom želite da provedete ostatak života. Sjajne su prilike da uložite u svoju kreativnost i potencijale koje do sada niste iskoristili. Najvažnije je da godinu ne provedete u uživanju i razbacivanju, jer ćete od 12. avgusta morati da budete mnogo racionalniji s novcem i manje trošite. Opuštajte se kada je to god moguće, kako biste izbegli ubrzan puls i varijabilan krvni pritisak koji će vas pratiti ove godine.

Djevica

Detaljni i posvećni kakvi jeste, vi ćete ove godine tokom prvih osam meseci 2015. analizirati prilike, kako one koje ste ostvarili, tako i one koje ste propustili. U vašu kuću doma i porodičnih odnosa ulazi Saturn i čini da budete još odgovorniji i posvećeniji nego inače. Od početka januara bićete zabrinuti zbog slabijeg imuniteta i opšteg pada energije. Srećom, to će biti praznično vreme i vi ćete se ubrzo mnogo bolje osećati i moći čete da izdvojite vreme za oporavak.

Već u februaru će stanje biti odlično, priliv vaše energije nesvakidašnji, a ako ste duže vreme čekali neki važan poslovni ugovor, sada je pravi trenutak da ga potpišete. Emocije će oživeti u martu, pa ćete osetiti da nije sve tako sivo i dosadno kako vam je delovalo do sada. Usamljeni mogu na nekom skupu u vezi sa poslom upoznati osobu koja će im kasnije mnogo značiti. Shvatićete da odavno niste imali priliku za komunikaciju kakva će vam se pružiti u ovom periodu. April će vam doneti novčane izazove, povećane izdatke, ali će vas radovati jer su namenjeni potrebama članova vaše porodice, ili bliskih prijatelja.

Kada Jupiter 12. avgusta zakorači u vaš znak, osetićete da ste na pravom putu da sve ono što ste čekali, čak i nekoliko godina, sada dolazi na mnogo lepši način i da vaši planovi konačno mogu da počnu da se ostvaruju. Važno je ne započinjati više stvari odjednom, nego se usmeriti na materijalnu sigurnost u svakodnevnom poslu, a porodični život će biti lep i prijatan. Šetnje i druženja, kao i uzimanje preparata za zaštitu imuniteta, čuvaće vaše zdravlje ove godine.

Vaga

Od godine ulaska Saturna u vaš znak, ali i Urana u Ovna, tačnije od 2010. godine, vama se stalno nešto bitno dešava, a 2015. bi mogla biti vrhunac tog ciklusa. Od četiri lunarne eklipse, koje zovemo tetrade, lane su se desile dve i obe u vašem znaku i Ovnu, sa Suncem u vašem znaku, 15. aprila i 8. oktobra. Taj ciklus se nastavlja i dogodine, a dve eklipse 5. aprila i 30. septembra opet su povezane s vašim znakom. One govore o tome da nije vreme za diplomatiju i tiktiziranje, nego za preispitivanje, pa i prekidanje svega onoga što vas je samo opterećivalo.

Kako se Jupiter nalazi u harmoničnom znaku Lava, vašoj prirodnoj kući želja, vama je važno da konačno napravite najvažnije planove. Niste ni imali problem s tim šta vam treba i koliko, ali je boravak Saturna u kući novca tokom 2014. godine, činio da para baš i nije bilo dovoljno. Kada govorimo u najupečatljivijim aspektima, dominacija vatrenog elementa činiće vas znatno odlučnijim i bržim u donošenju odluka. Osim toga, planete u vetrenim znacima govore o sazrevanju svih vaših odnosa, partnerstava i braka i drugačijim mentalnim potrebama i poimanju u kome konačno, bez ustručavanja, možete odbaciti sve ono što vas opterećuje i u čemu ne vidite smisao.

Prosto rečeno, ako ste shvatili da vas bilo ko iskorišćava i da je brak, ili poslovno partnerstvo, postao samo formalni odnos bez suštine, krenućete mnogo hrabrije u susret novim odnosima i poslovima. A ako su vaše odluke u skladu sa moralnim i pisanim zakonima, možete dobiti samo bolje od postojećeg. Čuvajte se padova u vreme pomračenja i pijte dovoljno tečnosti koja će balansirati vaš organizam i čuvati vam bubrege.

Škorpija

Dok vašim znakom tranzitira Saturn, pitali ste se da li ste u velikoj nemilosti zvezda i neba. I mada ovu planetu, najtešnje povezanu sa učenjem i sazrevanjem, naročito učenjem svega onoga što nam teže ide, smatraju učiteljem i mučiteljem, ipak je ovaj tranzit višestruko koristan, oslobađa nas ideja o nečemu nemogućem, što nemadalje uporište u budućnosti, uči nas temeljitosti, realnosti i strpljenju, a upravo 23. decembra napušta vaš znak.

Od januara do marta, vi ćete pokušavati da poslove i osobe koji su nestali iz vašeg života tokom perioda prolaska Saturna, nadoknadite onima koje tek uvodite u svoj život. Novogodišnji praznici i period do 13. januara, biće za vas veoma napeti – bićete opterećeni dilemama da li prekinuti privatni posao, ili onaj koji ne ispunjava vaša očekivanja, ali i reorganizovati porodični život bez mešanja sa strane, pre svega roditelja i onih koji daju neželjene savete. Od aprila do juna mogući su novi izazovi koji dolaze nanajavljeno i neupadljivo i trebaće vam truda da ih uočite. Tako možete dobiti ponudu za posao u firmi koja nema zvučno i poznato ime, na radnom mestu od koga ne zastaje dah, ali nudi dugoročnu stabilnost vama i vašoj porodici.

Najunosniji privatni poslovi u dolazećoj godini su oni povezani sa nekretninama, građevinarstvom, i investicijama. Za porodični život i emotivne veze, važno je ostati pribran i realan, ne zanostiti se snovima koji u skorije vreme ne mogu biti ostvareni, gledajući životu u oči i dosledno radeći ono što očekujemo od drugih. Čuvajte se nervoze, nesanice i uznemirenosti, a najbolji način je potražiti stručni savet od lekara, iscelitelja, sveštenika, kako god da nalaže bogata intuicija.

Strijelac

Vaš optimizam teško da išta može pokvariti, a vaš vladar Jupiter vas baš podržava. Od jula 2014. on boravi u znaku Lava, a kada stvori savez sa Uranom iz Ovna i od 23. decembra i Saturnom u vašem znaku, jasno je da vi ove godine imate prilično mirne vode na svim svojim avanturama i putovanjima. Strelac je znak poretka i filozofije, duhovnih i religioznih principa, a neverovatna širina duha zaista krasi vaš znak i njegove pripadnike. Nedostaci su brzo gubljenje interesovanja za nešto što ste do juče obožavali da radite, brze promene raspoloženja i impulsi koje vam uvek ne koriste mnogo.

Kada Saturn uđe u vaš znak, vi ćete se u najmanju ruku uozbiljiti i početi da funkcioništete mnogo odmerenije. Tokom boravka Marsa i Venere u Ovnu, već od 21. februara, zaista možete hrabro iskoračiti iz postojećih okvira kojima niste naročito zadovoljni i započeti novo poglavlje u poslovnom, pa i privatnom životu. U martu i avgustu naići ćete na prepreke u vidu pozivanja na humanost i saosećajnost sa drugima, što dolazi kao posledica kvadrata Saturna iz vašeg znaka s Neptunom u Ribama, a zatim i kritike da ste neskromni i nerealni i da želite nemoguće. Mada možda i niste saosećajni, svesni ste da treba poznavati sopstvena ograničenja i dati šansu onima koji umeju bolje i više bez žaljenja, jer posao i emocije nemaju mnogo zajedničkog.

S druge strane, u polju emocija ne trpite ograničenja i smatrate da u kvalitetnoj vezi ne sme da bude pravila i nametnutih standarda. Zato se i posle avgusta izborite za svu slobodu koju želite u vezi, braku i porodici. Ne budite štedljivi kada je u pitanju ljubav, budite rasipnik kada volite i skromni kada zahtevate, što i jeste osobina vašeg znaka. Hranite se zdravije i krećite više da sačuvate pozitivne vibracije koje imate.

Jarac

Nova godina počinje sa Suncem u vašem znaku, ali je i izazovna za vas. Pluton je opet u skoro egzaktnom kvadratu sa Uranom, što znači da od vas i samo od vas zavisi kojim pravcem želite da krenete ubuduće, onim na koji ste navikli, koji vam je poznat, ili novim, neispitanim i nepoznatim, ali i bez ograničenja.

Turbulencije i pomračenja u vašoj kući porodice i karijere zasigurno govore o tome da to neće biti baš lako uskladiti i da ćete morati da se potrudite. Prva polovina godine, tačnije prvih osam meseci, donose u vaš život neočekivane rasplete i završetke na koje niste računali, ali sve posle 12. avgusta, kada u vaše deveto polje uđe Jupiter, govori o mnogo boljem i lakšem razumevanju onog što se dešava. Vi ste, pre svega, racionalni i ne volite dešavanja koja zahtevaju avanturizam i impulsivne odluke.

Prijateljski znak Device i dalje vas oslobađa odgovornosti da o svakom svom postupku više puta razmislite i budete usmereni na dalekosežne posledice svakog svog postupka. Koliko god da se trudite da budete neutralni i nosilac glasa razuma u svojoj okolini, ne možete biti pasivni, niti isključeni, jer vaša uloga na poslu, u porodici, pa i vašoj okolini je veoma bitna. Vi ste onaj deo svakog događaja, dela života koji predstavlja ključ za otvaranje mnogih vrata. Imate dovoljno iskustva, pa biste ove godine morali biti strpljivi s mlađima ili slabijima od vas, a dostojni da se suprotstavite jakima, čak i kada niste sigurni u pobedu. Uzimajte dovoljno vitamina i minerala da izbegnete umor koji će vas pratiti većim delom godine.

Vodolija

Stara mudra izreka kaže da svaka medalja ima lice i naličje, ili budistički jin-jang simbol koji govori da u svakom zlu ima nešto dobro i u svakom dobru malo zla, vama će ove godine postati mnogo jasnije i bliže. Dug boravak Merkura u vazdušnim znacima, od početka godine čak tri puta retrogradnog, navodiće vas da ozbiljnije razmislite nad svojim odlukama i da ih preispitate s više aspekata kako biste bili sigurni u njihovu ispravnost. Sve ono što u modernom svetu počinje sa retro, zasigurno poručuje da je nešto iz prošlosti dovoljno dobro da ga razvijamo i u budućnosti.

Vama ova godina donosi mogućnost da uplovite u bračnu luku, jer Jupiter smelo hoda vašom kućom braka, ali i partnerstava i ugovora, pa se možete i trajno zaposliti, legalizovati nešto, ili rešiti neku važnu spornu situaciju. Isto tako, Saturn u vašem polju želja kao da vam poručuje “pazi šta želiš, možda ti se i ostvari”. Budite skromni i posvetite vreme i energiju onome što možete ostvariti i ne nervirajte se previše zbog nečega što vam uzmiče, jer verovatno tako i treba da bude, usmerite zato energiju na druge planove.

Druga polovina godine donosi razrešenja mnogih nedoumica i nejasnoća. Bićete načisto s većinom komplikovanih situacija koje niste ranije mogli da razrešite. Jedno je potpuno izvesno, Uran vas četiri godine vodi ka novim izazovima i korenitoj promeni na svim životnim poljima. Prepreke treba da shvatite samo kao način da bolje napredujete na svim planovima, jer nije vreme za odustajanje nego za krupne korake napred. Mogući su problemi nepoznatog uzroka, pa obratite pažnju na hranu i moguće alergijske reakcije, ili netoleranciju na neke namirnice.

Ribe

Od februara 2012. godine, kada je u vaš znak ušao Neptun, za vas je počeo dugogodišnji povoljan ciklus. On vam donosi jake želje, imaginaciju i idealizam. Najviše ste postigli u godini kada je Jupiter gradio trigon i boravio u znaku svoje egzaltacije, Raku, tokom 2013. godine, sve do polovine 2014. Sada se od 17. jula 2014. kreće vašom kućom posla i zato možete da kažete da u odnosu na većinu vaših prijatelja, poznanika i širu okolinu, prilično lako rešavate egzistencijalne probleme kao da živite u nekom drugom vremenu, a ne ovom, kriznom i komplikovanom.

Vaše najlepše prilike dolaze već od 13. januara. Tada Venera ulazi u vaš znak i vi ćete shvatiti da ste spremni da uživate u svemu što vam se događa. Kada Jupiter uđe u vašu kuću partnerstva, a to će biti 12. avgusta, bićete potpuno zadovoljni jer će vaš brak, ili veza dobiri konačno pozitivan ishod. Bićete zaista potpuno ispunjeni, budući da će to biti ono o čemu ste sanjali. Ako ste radili “na crno”, sada ćete taj posao da legalizujete i bićete sigurni i rasterećeni bar neki period, bez briga šta vam budućnost donosi. Pomračenja Meseca u drugom i osmom polju, negativno će delovati na vas. Može vam se dogoditi da izgubite iz vida svoju realnu finansijsku situaciju i prezadužite se sasvim neočekivano.

Zato budite oprezni oko 5. aprila i 30. septembra. Inače, vi niste osoba koja zna da štedi, više volite da uživate u zadovoljstvu koje vam novac pruža i zato malo pažnje nije naodmet. Predstojeća 2015. je za vas sjajna ako je budete dobro iskoristili i od sijaset mogućnosti – a vama je u prirodi da više stvari radite istovremeno – izaberete onu pravu. Slabija cirkulacija nogu može biti problem, pa nosite udobnu obuću, krećite se i vežbajte, kad god je moguće.

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.