Godišnji horoskop za 2016. godinu: Ovnove čeka promenljiva godina sa naglaskom na strastima, Škorpije mnogo prilika za avanturu

Nije brak kada imate burme na rukama, brak je kada idete zajedno kroz život, ruku pod ruku.

Pročitajte šta vam horoskop predviđa za 2016. godinu.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Nemojte zaboraviti da slika ulaska u novu godinu itekako da svoj pečat svim nastupajućim dešavanjima. Ako pogledamo da se vaš vladar nalazi u polju ozbiljnih emotivnih odnosa, braka i to u napetom odnosu sa Merkurom, možemo tvrditi da neće sve ići lako i glatko, naročito u komunikaciji sa partnerom. Istina je da će se neke veze jako uozbiljiti i biti spremne da pređu na viši nivo ulaskom Jupitera u znak Vage, znak odnosa, i to od septembra, ali taj isti period zbog napetog aspekta Jupitera i Urana doneće pucanje odnosa, naročito onih bračnih. Saturn će iz znaka Strelca svojim pozitivnim uticajem „milovati“ vaš znak, no pošto je ovo planeta sudbine, vremena, sporosti, karme, on u isto vreme naglašava da svojim relacijama moramo pristupiti pažljivo i odgovorno i ceniti osobu koja je pored nas. Sve do maja meseca Ovnove će prvenstveno voditi strast i biće u potrazi za intenzivnošću, pa je itekako moguće da se pretvorite u pravog avanturistu, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Vreme za ispravljanje grešaka koje ste počinili u svom emotivnom životu traje do septembra, a to je istovremeno i period kada će neke priče koje bi mogle biti jake početi da se formiraju. Potreba da se ustalite u nekom odnosu biće od tog perioda izražena i Ovnovima zaista idu dobre prilike da uđu u ozbiljnu vezu. Pored toga što zauzeti mogu praviti „kikseve“ i šarati sa strane, postoji realna opasnost da vam se i članovi porodice mešaju u vezu sa partnerom što bi moglo voditi samo ka eskalaciji ionako zategnutih odnosa. Poslednje tromesečje je napeto u bračnim zajednicama. Cela godina je promenljiva, sa naglaskom na strastima, dobrim i lošim.

Posao: Najveći fokus u poslovnom segmentu biće na ostvarivanju I proširivanju poslovnih saradnji. Ne očekujte pred sobom lagan put jer će komunikacija sa saradnicima često biti loša I napeta. Shvatićete da sa kolegama nemate razumevanje koje vam je potrebno da bi imali normalnu I lagodnu poslovnu svakodnevicu. Ovnovi će tokom ove godine pokušavati da prodru na druga tržišta, vide se velike aktivnosti okrenute ka inostranstvu I drugim prostorima, ali moram napomenuti da će sve ovo biti sa promenljivim uspehom. Period do polovine aprila je sa velikim šansama za zaradu I napredovanje, koristite priliku da promenite neke stvari jer vaš vladar Mars kreće tada retrogradnim hodom I sve do polovine avgusta moraćete da ispravljate greške I rešavate zaostatke iz prethodnog perioda. Saturn će vas svojim uticajem podržavati tokom cele godine, a odgovaraće vam I odvajanje Urana iz kvadrata sa Plutonom, što će vam dati veću inicijativu I lakšu borbu sa pritiskom nadređenih. Budite ažurni u svojim finansijskim obavezama jer se vide povremeni problemi sa sudovima I prinudne naplate.

Zdravlje: Vaš vladar će imati dosta dobre pozicije u prvom delu godine što će Ovnovima doneti vitalnost I mnogo lakše prevazilaženje bilo kakve zdravstvene problematike. U vreme njegove retrogradnosti, od maja do septembra, možete lakše padati u depresivna stanja, osećati nervozu I razdražljivost. Poslednja tri meseca 2016-e mogu vam nabaciti neko kilo viška I tada je potrebno više se kretati I voditi računa o ishrani, uzimati potrebne vitamine I minerale I izbegavati ono što “truje” vaš organizam.

Bik

Ljubav: Rekla bih da 2016-a godina Bikovima obećava dosta solidnu emotivnu situaciju. Jupiter će biti u vašem polju ljubavi sve do septembra, a odgovara vam I njegov prelazak u znak Vage, jer će samo potencirati na tome da u svojim društvenim relacijama pronađete srodnu dušu za sebe. Doduše, mora se priznati da ovu godinu započinjemo konjukcijom vaše vladarke Venere sa Saturnom u znaku Strelca, pa će ovaj aspekt, kao I retrogradno kretanje Jupitera u polju ljubavi povremeno potencirati na povratku bivših emotivnih partnera u vaš život. Čini mi se da će vam se često noviteti I prošlost mešati I da povremeno ni vi sami nećete biti sigurni na koju stranu da se okrenete. Bračna partnerstva će morati da prođu određenu vrstu promene ako žele da učvrste svoj odnos, ali za to će imati priliku u drugom delu godine. Prvi deo može biti obeležen jačim povremenim tenzijama, ljubomora, posesivnost I sumnja će se javljati podjednako I kod vas I kod partnera. Što se onih u dužim emotivnim vezama tiče, potreba da se odnos dodatno učvrsti I podigne na neki viši nivo će postajati sve jača. Biće prilika i u prvom delu godine, ali pre mislim da će vam kraj leta I početak jeseni doneti nešto konkretno u tom smislu. Aspekti vam mogu doneti ulazak u brak ili zajednički život I zbog prinove koja je na putu. U martu, maju, julu I avgustu slobodni imaju najbolje prilike da ostvare neke lepe ljubavne priče. Za one koji su ostali “kratkih rukava” novembar I decembar spremaju posebnu poslasticu I nov odnos ispunjen intenzitetom I strašću.

Posao: Sve vezano za posao I poslovne saradnje moraće da funkcioniše nešto sporije. Ovo ne znači da nećete imati ostvarenje koje želite, već da ćete morati sa mnogo više takta I promišljenosti da prilazite svemu što radite. Odmah bih upozorila na potrebu da sredite finansijsko stanje, da se itekako odgovorno postavite prema svakoj formi zaduženja ili kredita, jer sve ono što ne budete uspeli da pokrijete ili što zanemarite može doći u poslednjem kvartalu godine do sudova. Generalno, postojaće potreba da vodite računa o legalnosti onoga što radite, potpisujete, pa obratite pažnju na sve ono što je neprovereno ili što pak izgleda kao suviše dobro. Postojaće želja za pokretanjem novih saradnji I potreba da se okušate u nekim poslovima koji su novi za vas, ali će vas u svemu ovome usporavati problematična komunikacija I dogovori sa ljudima koji su vam bitni. Moraćete da naučite da se postavite na drugačije načine, da prihvatite novitete, a pojedini će morati da prođu neku formu obuke ili usavršavanja.

Zdravlje: Zdravstvena slika za Bikove tokom ove godine može biti solidna, ali ćete morati da ispunite neke preduslove. Težite statičnosti I preteranom uživanju u hrani, što bi se moglo odraziti na probleme sa mišićima I kičmom. Drugačiji režim ishrane I bavljenje nekim vidom rekreacije može itekako pomoći. Pored ovoga su naglašeni problemi sa štitnom žlezdom, dijabetesom, a ženama I hormonski status.

Blizanci

Ljubav: Ako pogledamo sliku ulaska u 2016-u godinu, otprilike ćemo dobiti spoznaju u kom pravcu će se kretati vaše emotivne relacije. Polje braka u kome se nalazi tranzitni Saturn svakako mora pretrpeti određene teškoće, ali to je nešto na šta ćete hteli, ne hteli morati da se priviknete I prilagodite. Polje doma I porodice pod uticajem je Jupitera, tako da je malo verovatno da će do nekih velikih razlaza doći, više mi cela situacija liči na to da ćete zajedno sa partnerom morati da se ozbiljno bacite na analizu I rešavanje nekih problema, da rešite nešto što je već odavno trebalo da završite I sklonite sa dnevnog reda. Takođe, pozicija Jupitera govori I o tome da će oni u brakovima možda poželeti da dodatno prošire svoju porodicu prinovom. Ili da porade nešto na svom stambenom pitanju. Ako pričamo o onima koji su u dužim emotivnim vezama čini mi se da ćete vi I voljena osoba biti više tu jedno za drugo I da ćete moći da se u velikoj meri oslonite na svoje partnerstvo. Naravno, biće ovde uspona I padova, nekih sitnih grešaka (mislim najpre sa vaše strane) ali generalno su dosta dobri pokazatelji za emotivno zadovoljstvo. Sada nam ostaju još slobodni Blizanci koji nikako neće proći lošije od ostalih. U polje ljubavi u septembru mesecu ulazi tranzitni Jupiter I bogami će svojim dejstvom itekako uticati da ste stepen usamljenih pripadnika Blizanačke populacije drastično smanji. Ukoliko se ne “ovajdite” ranije u toku godine, računajte na poslednji kvartal 2016-e kao trenutak svog emotivnog zadovoljstva.

Posao: Eh sada….ako ljubav ide dobro, pa ne možete tražiti da I u poslu sve funkcioniše kako treba, zar ne? Da pojednostavimo – privatnici stoje dosta solidno I kod vas je jedina opasnost što u nekom trenutku možete pomisliti da vam je samo nebo poslalo osobu koja vam obećava kule I gradove…verovatno će ostati sve samo na obećanjima, pa vodite računa da ne ulazite u neke neproverene poslove I dilove sa nepouzdanim ljudima. Generalno – Blizanci će jako brzo shvatiti da su kolegijalni odnosi mesto nesporazuma I trzavica pa se nemojte preterano oslanjati na ljude kojima ste okruženi, jer pokazuju tendenciju da vas u presudnom momentu ostave na cedilu. Želja za promenama može biti naročito aktuelna polovinom godine I pojedini će se u tom trenutku odlučiti za kompletan zaokret u poslovanju. Poslednji kvartal ove godine je za vas najbolji period u poslovnom smislu, jer tada stičete potrebnu stabilnost, a tada će I finansijski segment znatnije krenuti uzlaznom linijom.

Zdravlje: Imate solidne zdravstvene predispozicije za 2016-u godinu, ali ćete morati da ispunite neke preduslove. Promene u načinu ishrane I više pokreta je ono što vam je neophodno. Ako bude problematike, ona će se vezivati za kičmeni stub, zglobove, bubrege, ali I za ekceme I druga kožna oboljenja.

Rak

Ljubav: Bračni odnosi su tokom 2016-e godine prikazani kao dosta harmonični. Neke vaše teškoće, koje ste imali tokom prethodnog perioda već su na zalasku, I verovatno će vam najviše smetati u prva tri meseca. Generalno, I vi I bračni partner stojite u nameri da održite svoju relaciju stabilnom. Vi lično ćete biti spremni na više popuštanja I kompromisa, ali će podrška druge strane ipak stajati. U poslednjim mesecima ove godine se možete odlučiti na neku znatniju promenu u smislu da planirate dete ili zajednički ulažete na renoviranje stambenog prostora. U dužim emotivnim odnosima prvi deo godine može biti problematičan, naročito ako vi budete potencirali na jačem definisanju veze ili insistirali da se voljena osoba odluči na neki značajniji korak napred. Na taj način samo uspešno možete terati partnera da izvrdava ozbiljne teme, pa da čak u nekom trenutku insistira I na većoj slobodi. Pritisak sa vaše strane neće uroditi plodom, pa ne insistirajte na njemu, već sačekajte drugi deo godine, naročito period od jeseni kada će se neka pitanja sama nametnuti. Stići ćete vi do onoga što želite, samo ako budete malo pametniji I strpljiviji. Slobodnim Rakovima će neke jake emotivne priče izmicati iz ruku u većem delu godine. Uvek će problem biti komunikacija sa potencijalnim partnerom, jer se jednostavno nećete “pronalaziti” po mnogim osnovnim pitanjima u vezi. Postojaće I kod vas sklonost da više flertujete, pa čak da u nekom trenutku sedite I na “dve stolice”. Period od jula do oktobra donosi pravog partnera.

Posao: Veliki broj Rakova će se tokom ove godine okrenuti ličnim interesima I privatnim poslovima što će dati dosta dobre rezultate, naročito u drugom delu godine. Period novembar – decembar donosi neku zakonsku problematiku pa vodite računa o pravnim normama. Možete imati problema sa porezom. Generalno, poslovna situacija će biti promenljiva. Najviše ćete biti usmereni na očuvanje I unapređenje saradničkih odnosa, što se neće pokazati baš kao lak zalogaj. Ipak, vaše su pozicije dosta stabilne I ne očekujem da biste mogli imati većih problema. Pojedinima će se probuditi ambicioznost I svest o sopstvenoj vrednosti, pa će s vremena na vreme biti potrebno spustiti loptu u kontaktu sa nadređenim osobama, koje čak mogu pomisliti da svojim postupcima ugrožavate njihov položaj. Ne budite nametljivi u prezentovanju svojih ideja I predloga I sve će funkcionisati mnogo bolje. I poslovno I finansijski drugi deo godine će biti mnogo stabilniji, naročito poslednja tri meseca kada čak I vas prilivi mogu iznenaditi.

Zdravlje: Sklonost ka hedonizmu, pojačana potreba za hranom, naročito za slatkišima, Rakovima sem problema sa težinom može doneti I povećanje šećera u krvi, ali I lošije stanje kože I kose. Povremeno radite analize krvi, ali I urina, jer će I bubrezi biti pod pritiskom. Sklonost ka povredama. Veći oprez u saobraćaju.

Lav

Ljubav: U bračnim odnosima pitanja ličnih vrednosti I stavova prema bitnim životnim pitanjima moraće svakako da dođu na dnevni red. Ovo ne znači da će doći do razmimoilaženja, jer se vidi da ćete vi I bračni partner pokušavati da pronađete kompromis, ali odmah moram napomenuti da su poslednja dva meseca u godini dosta problematična. One zajednice koje do tada nisu uspele da se ustale I da partneri u njima pronađu rešenje za svakodnevne životne situacije, mogu lako doći I do odlučivanja o razdvajanju, razvodu. Mislim da ste upozoreni na vreme I da imate više nego dovoljan period pred sobom da dobro razmislite šta je ono što želite I koliko ste spremni da date sebe u ovim relacijama. U dužim emotivnim vezama Lavovi će imati tendenciju da se čvrsto drže svojih stavova, dok će od voljene osobe očekivati da se prilagođava. U suštini, nisam sigurna da vi zaista znate šta hoćete….u isto vreme biste želeli da zadržite pored sebe osobu sa kojom ste, ali ne volite da budete ograničeni na bilo koji način. Od oktobra meseca će vama lično neke stvari biti jasnije I moći ćete da odlučite da li ste spremni za neki ozbiljniji korak. Što se tiče slobodnih Lavova, vama svakako sleduju neke malo ozbiljnije emotivne priče, koje imaju karmičku konotaciju I gde može postojati razlika u godinama. Očigledno je u ovom periodu potrebno da budete sa nekim ko “ume sa vama” I ko razume vaše potrebe I težnje. Poznanstvo ovog tipa dogodiće se od drugog dela septembra do kraja oktobra. Do tada uživajte, najviše u flertovanju.

Posao: Poslovni segment će jačati tokom 2016-e I istina je da je vaša karijera u usponu, ali ni na koji način nemojte očekivati da ćete doći do ovoga lako. Iako će poneki put izgledati da sreća jeste na vašoj strani I da vam se otvaraju baš one situacije koje priželjkujete, na to se ne smete osloniti, jer baš ta sreća pokazuje tendenciju da vas izda u najgorem momentu. Vi ćete biti korektni prema ljudima sa kojima radite, ali tako nešto ne očekujte od njih. Pojedine kolege će pokazati svoje pravo lice naročito u drugom delu godine. Možete očekivati više saradnje I poslovnih partnera iz inostranstva, a sigurno je da će I vas put često voditi van granica zemlje. Od septembra meseca I ulaska Jupitera u vaše polje kretanja,komunikacije, dogovora vaše pozicije se znantnije popravljaju, ali baš tada morate biti posebno oprezni jer će vas svaki pogrešan korak vratiti unazad. Nećete biti nezadovoljni finansijskim delom, ali ćete imati problema sa otplatom kredita I dugovanja, a postoji tendencija da se dodatno zadužujete.

Zdravlje: Stres će vam predstavljati najveći problem tokom ove godine. Sve do proleća računajte na nešto slabiji imunitet I sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Posle toga popravljanje zdravstvenog stanja, da biste opet od jeseni upali u jedan statičan period kada će biti potrebno više rekreacije, a tada možete imati problema I sa kičmom I srcem.

Djevica

Ljubav: Slobodne Device će morati da razreše jednu nedoumicu I odluče da li da se vrate bivšem emotivnom partneru. Za tako nešto će se više puta tokom ove godine pružiti prilika, jer evidentno je da ono što ste osećali ranije još uvek nije u potpunosti potisnuto, nestalo. Na žalost, krajnji rezultat vašeg odabira vam ne mogu reći jer zavisi od postavki u vašim ličnim natalnim kartama, ali je evidentno da će taj “pogled u prošlost” biti jako aktuelan. No, neće ovo biti jedine zanimljivosti – bogat društveni život, nova poznanstva I proširivanje kruga prijatelja, dovešće vas u priliku da birate između više podjednako zanimljivih osoba. Sve do oktobra imaćete tendenciju da malo lutate, ali poslednji meseci godine vam već donose jaču želju za stabilnom vezom. Što se onih u dužim emotivnim odnosima tiče, očigledno je da će biti problema u komunikaciji I da ćete imati jača razmimoilaženja po pitanju pravca vaše veze. Vi sami možete u pojedinim periodima biti skloni isključivosti, čak I presecanju odnosa, što vam se ne preporučuje, jer će vas bes držati kratko, I možete se žestoko pokajati posle toga. Smirenija situacija ide u poslednjem kvartalu godine, kada se neke priče mogu pokrenuti ka ozbiljnijem nivou. Device u brakovima će proći najbolje, jer je želja za očuvanjem stabilnosti I kod vas I kod partnera dosta jaka. Uglavnom mirne situacije u porodičnom okruženju, ulaganje u dom, a poslednja dva meseca ove godine mogu vama I bračnom partneru doneti želju za prinovom. Proširenje I sređivanje stambenog prostora.

Posao: U odnosu na prethodnu godinu, poslovni segment ide ka napredovanju, a vidi se I da će finansijski rezultati biti znatno jači. Odmah upozorenje baš što se tih finansija tiče – poslednja dva meseca 2016-e mogu doneti želju za rizičnim ulaganjima I zaradom na brzinu. Nekima će se ovo itekako isplatiti, ali nemojte računati mnogo na svoju srećnu zvezdu I budite dosta obazrivi. Svoja zaduženja isplatite do tog perioda, jer tada kreću jače aktivnosti sudova I mogućnost postupaka protiv vas. Generalno, ono što je najočiglednije je vaša želja da se što pre pokrenete u nekom pozitivnom pravcu, što I ne bi bio problem, da niste skloni pravljenju grešaka I ishitrenim postupcima. Ako želite pravi savet, onda naučite da sada ne možete dobiti ništa preko noći I da ćete morati da posvetite svoje vreme svakom detalju I sitnici. Međukolegijalni odnosi će povremeno klackati, ali će se sve završavati za dosta kratko vreme, bez većih posledica po vas. Za vas je najjače vreme od septembra I ulaska Jupitera u polje posla I novca. Karijera kreće uzlaznom putanjom, a najbolji su novembar I decembar.

Zdravlje: Zdravstvene tegobe se tokom ove godine prikazuju kao prolazne I kratkotrajne, što ne znači da ne trebate da vodite računa o sebi. Energetski padovi I slabiji imunitet su najaktuelniji do kraja februara I tokom oktobra. Moraćete da vodite više računa u saobraćaju, a postoji I sklonost ka povredama, padovima, lomovima.

Vaga

Ljubav: Žao mi je, drage Vage u bračnim odnosima, ali još uvek niste završile sa problematikom koja vas verovatno već godinama unazad muči. Nestabilnost u ovom segmentu prisutna je I tokom ove godine, I jedino što vam mogu savetovati jeste da sa više razumevanja I tolerancije prilazite svakoj situaciji koja se pojavi kao aktuelna. Iako će u brakovima sve biti dosta promenljivo tokom kompletne 2016-e, ipak se poslednjih par meseci postavljaju kao najproblematičniji. Opozicija Jupitera iz vašeg znaka sa Uranom iz polja braka može pojedine brakove dovesti do tačke sa koje nema nazad. Nekim odnosima je definitivno istekao rok trajanja, pa se potrudite da I vaš ne bude među njima. U dužim emotivnim odnosima naučite da cenite I svoju, ali I partnerovu slobodu, umesto što konstantno pokušavate da ga stavite pod svoju “papuču”. Neću ni da pričam o tome da će vam povremeno raznorazna švrljanja I uplitanja u tajne odnose itekako biti na pameti. Od partnera zahtevate kompletnu vernost I posvećenost, a sami nećete biti spremni da to ispunite. Lepo sedite I razmislite da li je odnos u kome ste zaista pravi za vas ili vam je potrebno nešto potpuno drugačije, neko kompletno nov. Ako odlučite da ste spremni za neki ozbiljniji korak, od septembra planirajte sa partnerom zajednički život ili svadbena zvona. A slobodne Vage? Pred sobom imate godinu koju ćete definitivno upamtiti. Nećete biti spremni da se iole smirite sve do jesenjih meseci, jer – suviše će biti dobrog provoda, suviše će biti novih I zanimljivih ljudi u vašoj blizini.

Posao: Hajmo prvo malo o finansijskom segmentu na koji vas moram posebno upozoriti. Niko ne kaže da novca neće biti ali će vas odnos prema njemu biti blago rečeno – katastrofalan. Trošićete ga kao da ga dobijate u neograničenim količinama I biti itekako skloni zaduživanju. Možete sebe lepo zakopati u žestoka dugovanja, ako se ne trgnete na vreme. Što se poslovnog dela tiče, ne mogu da kažem da je loš, ali definitivno neće ispuniti vaša očekivanja. Možda vi smatrate da zaslužujete mnogo više od trenutnih pozicija, ali ne verujem da će se šefovi složiti sa vama, bar ne pre poslednjeg tromesečja ove godine. Ono što je dobro jeste da možete pokrenuti neke važne saradnje I sklopiti dogovore, možda I sa stranim firmama, ali I u ovom segmentu morate imati jednu racionalnu crtu – obratite pažnju na detalje I ne dozvolite da budete prevareni I izmanipulisani. Od ulaska Jupitera u vaš znak tokom septembra, pa sve do polovine decembra slede jako povoljne prilike, otvaranje novih tržišta I rizici koji se mogu isplatiti.

Zdravlje: Problemi sa stomačnim delom u prvom delu godine, dok ćete od drugog dela, naročito od ulaska Jupitera u vaš znak biti skloni preterivanju u hrani. Ne samo da će ovo doneti višak kilograma, već će aktivirati I problem sa šećerom, jetrom, žučnom kesom, a biće I neprijatnih kožnih oboljenja.

Škorpija

Ljubav: Koliko god želela da znaku, čiji sam I sama pripadnik, pronađem neke fenomenalne I lake ljubavne aspekte za ovu godinu, bojim se da od tog posla nema ništa. Obzirom da planeta vladar Škorpija, Mars, ulazi u ovu godinu iz znaka Vage, gde je izuzetno slab I još u napetim aspektima koji govore o problemima u komunikaciji u partnerskim odnosima, onda vam je sve jasno. Polje tajnih odnosa je jako naglašeno I bojim se da će Škorpije itekako imati tendenciju da se aktiviraju kroz ljubavisanja “sa strane”. Ako se već uplićete u ovu matematiku, budite svesni da je više nego izvesno da će partner otkriti šta se dešava kod vas. Ukoliko budete imali dovoljno snage I volje I izbegnete ovakve situacije, svakako će povremeno problema biti, ali oni neće imati dovoljnu snagu da vas I odvoje. Najizazovniji periodi su tokom aprila I maja, avgusta I septembra I na samom kraju ove godine. Budite pažljivi. Nije mnogo drugačija situacija ni u bračnim vezama, s tim što će partner ovde primeniti veću kontrolu I pritisak na vas. Ako želite da se sve odvija koliko toliko mirno, budite spremni na iskrenost I otvorenost prema bračnom partneru. I bez prevare ćete imati problematike koje morate rešiti, pa nemojte sebi bespotrebno komplikovati život. Očigledno je da su Škorpije tokom ove godine pod jednim jakim energetskim uplivom koji ih vuče ka strasnim I fatalnim odnosima, tako da će I slobodni dobiti svoj deo “kolača”. Mnogo prilika za avanturu stoji, ali najbolji period za pravu ljubav je u novembru I decembru.

Posao: Sve do druge polovine godine Škorpije će morati da se u velikoj meri prilagođavaju I možda I pristaju na poslove kojima nisu zadovoljne, a sve radi poboljšanja materijalne situacije I napredovanja. Umnog rada I energetskog trošenja kroz komunikaciju sa drugima ćete imati mnogo više nego što biste želeli, ali obzirom da se čvrsto držite onoga što ste zamislili, budite sigurni da će vam se ovo isplatiti. Na žalost, ništa sada ne ide na lagan način, jer Saturn u vašem polju posla I novca dozvoljava napredovanje samo korak po korak. Forma preokreta nastupiće kod vas od drugog dela septembra, ali ćete vi put za njih utrti mesecima unazad I to kroz dogovore I pregovore tajne prirode koju ćete imati sa ozbiljnim ljudima koji vas žele u svom poslovnom okruženju. Škorpijama je itekako naglašena promena radnog mesta, zaokreti u poslovanju I učešće u nekim novim radnim sredinama. Neće biti preseka preko noći, jer ćete vi lagano graditi sebi odstupnicu I formirati nove puteve. Finansijski vam je najisplativiji poslednji kvartal.

Zdravlje: Tokom ove godine ćete lako gubiti energiju I imati padove imuniteta. Potrebno je da se ozbiljnije bacite na neku rekreaciju, mada ćete vi to odlagati do poslednjeg momenta. Bićete skloni da nabacite koje kilo, a mislim da će vam itekako povremeno trebati I ozbiljnija analiza krvi. Alergija na hranu, trovanja.

Strijelac

Ljubav: U bračnim odnosima postoji problematika koju I vi I partner uporno izbegavate I gurate pod tepih. Koliko god da odlažete neke situacije, one će doći na dnevni red pre ili kasnije I vi ćete morati da se suočite sa njima. Možda su u pitanju lošiji porodični odnosi ili sumnja I neizvesnost koja se provlači, možda je jedno od vas počelo da sumnja da ćete uopšte opstati kao par….šta god bilo od ovoga, vreme je da nešto rešite, jer ako budete prepustili sudbini da to uradi sama od sebe, više je nego verovatno da ćete kraj godine dočekati u još dubljoj razdvojenosti nego sada. Što se Strelčeva u dužim emotivnim vezama tiče, vi zaista smatrate da dajete sve od sebe da bi vaš odnos uspeo. Doduše, ne verujem da je to I gledište vaše voljene osobe, koja pak ni malo nije zadovoljna tretmanom koji dobija od vas. Ne može se poreći da ćete vi povremeno biti suviše stegnuti u pokazivanju prave prisnosti, a kritizerstvo prema partneru će samo biti još jedna kap više u prepunoj čaši. Sve u svemu, jasno vam je da je pred vama godina sa velikim usponima I padovima u odnosima. U prvom delu 2016-e partner će biti na sve ovo još I ljubomoran, jer će smatrati da su neke vaše prijateljske relacije previše prisne…ili da možda provodite suviše vremena na internetu I društvenim mrežama. Slobodni će biti dosta privlačni suprotnom polu, ali vi ćete se teško opuštati I davati svoju naklonost tek tako. U nekim stvarima ste odrasli I sazreli I ne zadovoljavaju vas više isprazni I površni odnosi. Vama će poslednja četiri meseca doneti ono pravo.

Posao: Dokle god je Jupiter u znaku Device, tačnije do septembra meseca 2016-e, nemojte računati na laka ostvarenja u poslovnom segmentu. Tek kada pređe u znak Vage I svojim uticajem malo “smiri” tranzitnog Saturna u vašem znaku, videćete prave rezultate svega onoga što ste uradili u prethodnom periodu. Septembar, oktobar I novembar doneće vam više nego svi meseci zajedno pre toga. Tada očekujte I zaslužena priznanja za svoj rad, unapređenja I mnogo jače finansijske prilive. Tokom ove godine moraćete da naučite da se sa puno pažnje posvetite svojim poslovnim saradnjama, I da ne odustajete čak ni onda kada smatrate da je već sve rečeno I pokušano. Kolegijalni odnosi će biti prilično dobri I možete računati na ljude sa kojima radite na dnevnoj bazi. Konkurencija može pokušavati da se povremeno umeša u vaše planove, ali ovo je nešto što ćete uspevati da rešite efikasno I brzo. Stresa preko posla nećete biti pošteđeni, ali uz malo više truda I napora, ovo može biti jedna dobra godina.

Zdravlje: Zdravlje će biti prilično solidno, ali punu pažnju posvetite stomačnom delu I organima za varenje. I kod vas će biti potrebno uraditi analize krvi, jer je moguća anemija I to naročito u prolećnim I jesenjim mesecima. Moguća su trovanja hranom I alkoholom, a trebalo bi izbegavati I pušenje. Povremena depresija aktuelna.

Jarac

Ljubav: Ah…ja bih volela da mogu da vam obećam lake emotivne prilike, obzirom da vas već duže vreme u ovom segmentu prate zastoji, ali bojim se dragi moji da nema ništa od toga. Krenimo od bračnih odnosa, gde postoji neusaglašenost I loša komunikacija što će samo dodatno biti potencirano. Vi imate neke svoje prioritete, bračni partner svoje, I jako retko uspevate da ostvarite zajedništvo I povezanost, čak I po osnovnim životnim, porodičnim pitanjima. Ne treba da vas iznenadi što ćete I vi I druga strana imati povremeno izlete u flertovanje ili čak tajne odnose, što naravno – ni malo neće popraviti situaciju. Najteže će vam biti da prevaziđete sam početak 2016-e, a situacija će se drastičnije pogoršati I u poslednja dva meseca godine. Mnogo mira I strpljenja ako imate nameru da prevaziđete ovo I opstanete kao par. Što se emotivnih odnosa tiče, vas dvoje ćete možda I uspeti da prevaziđete probleme, a čini mi se da bi vam u tome najviše pomogla povremena zajednička putovanja I odmori, gde će one iskre ljubavi koje ste tako duboko potisnuli ipak imati snagu da izbiju I reanimiraju vašu vezu. Slobodni će imati tendenciju da se upliću u fatalne, strasne, ali izuzetno komplikovane odnose, nešto što može biti polutajno, nedefinisano, moguće I sa osobom sa kojom postoji veća razlika u godinama. Ili ćete pak biti ludo zaljubljeni u osobu koja ne živi u vašoj blizini ili sa kojom se jako retko viđate. Sve u svemu, čupajte periode sreće kada naiđu I nadajte se da ćete ovu godinu preturiti što pre preko glave.

Posao: U poslovnom segmentu jako čudna situacija….očigledno je da vas novac “hoće” I da ćete moći da kažete da ste zadovoljni svojim finansijama, što se ne bi moglo reći za sve ostalo. Moguće je da je vaša želja za isticanjem sebe I za nekom konkretnijom promenom na bolje toliko jaka, da ne uspevate da se zadovoljite onim za šta smatrate da su “mrvice”. Željene pozicije vam izmiču iz ruku, najjači projekti se daju drugim osobama, a vi I pored dobrih ideja I motivisanosti nekako kaskate za ostalima. Ovako će u manjoj ili većoj meri biti sve do tog čuvenog septembra I ulaska Jupitera u vaše polje karijere. Obzirom da će tada biti u skladnom aspektu sa vladarom vašeg znaka I podržavati ga, od tog perioda računajte da se stvari menjaju u vašu korist. Jake osobe staju iza vas, autoriteti vas guraju u prvi plan I Jarčevi će konačno doći do onih ciljeva za koje se bore minimum godinu dana unazad. Samo upozorenje za poslednji mesec u godini – samo oprezno u dogovorima, samo da je sve legalno I po zakonu. Do tog perioda, ako imate bilo kakva dugovanja, regulišite. Mogući pravni postupci I sukobi sa zakonom.

Zdravlje: U prvom delu godine ste zdravstveno prilično loši. Imunitet je ne u padu, već u potpunoj dubiozi, pa će se sve očas posla “kačiti” na vas. Mogući su I problemi sa zglobovima, sa kičmom, naročito sa lumbalnim delom, karlicom. Neobraćanje pažnje na ishranu, pa ćete jako varirati što se kilograma tiče.

Vodolija

Ljubav: Mislim da će bračni odnosi uspeti da preguraju ovu godinu bez većih posledica. Ne kažem da će sve biti savršeno, jer to jednostavno nije tako, ali se kod vas vidi da je zaista potrebno jako malo pa da vi I bračni partner uspete da pronađete I zajednički interes ali I kompromis po mnogim pitanjima. Mislim da će to u velikoj meri zavisiti od vas, jer kada vi uspete da savladate urođenu tvrdoglavost I kada se malo manje burno posvetite nekim pitanjima, lako uspevate da se dogovorite oko svega sa partnerom. U suštini – vi ste glavni krivac, pa se vi I menjajte I ne optužujte partnera. Nisam sigurna da će baš sve duže emotivne veze imati takve “happy endove” kao što je to slučaj sa onima u braku. Kod vas je malo drugačija situacija, jer I voljena osoba ume da se zainati I zatvrdoglavi isto kao I vi, što će naravno samo podstaći povremene sukobe. U prvom delu godine još ćete se kako tako I držati, ali od drugog kreće vrteška. Od septembra ćete potpuno prestati da obraćate pažnju na partnerove želje I gledati samo sebe, tako da od tog perioda I ide najkomplikovanije vreme za vas dvoje. Da se ne biste kajali zbog nekih poteza, savet je da dobro razmislite pre nego što vaša veza ode u zaborav. A slobodni? Verujte mi, kako god okrenuli – vi ćete uglavnom uživati. Malo ćete mešati ljubav I prijateljstvo, mnogo se zabavljati a ne može se poreći da ćete itekako biti primećeni. Kada u jednom trenutku rešite da se malo smirite, a to će se dogoditi u poslednjem kvartalu ove godine, naći će se osoba baš po vašoj meri za jednu strasnu I fatalnu vezu.

Posao: Podršku drugih imate, dovoljno sposobnosti imate, još samo da izađete iz nekih odnosa koji vas koče I u kojima, realno gledano, odavno ne vidite nikakvu perspektivu, I sve je spremljeno za vaš uspeh. E, ta neizvesnost I nesigurnost verovatno vam u prvom delu godine I neće dozvoliti da uradite bilo šta konkretnije na jačanju svojih pozicija. Uvući ćete se u neku jednoličnu svakodnevicu, otaljavati obaveze koje imate I čekati da vam prilika padne sa neba. Ako se ta prilika ne pojavi sredinom 2016-e, onda slobodno računajte na nju od septembra. Vidi se da vi ne možete I nećete ostati na istom, već da idete na bolje, samo je pitanje u kom će se to tačno momentu I dogoditi. Ne bi me iznenadilo da neki od vas napuste svoje mesto boravka, čak se zapute I u inostranstvo. U suštini idete tamo gde vam je dobro, a nekim ponudama nećete moći da kažete “ne”. I vama će poslednji kvartal ove godine doneti najbolje u finansijskom smislu, mada će neki od vas deo priliva uložiti u proširenje poslova . Nemojte samo preterano da se zalećete, dobro razmislite I tek onda donesite odluku o ulaganju.

Zdravlje: Iako se vidi da će stres I nervoza I dalje biti jako prisutni u vašem životu, očigledno je da zdravstvene prilike, kako vreme bude odmicalo, za vas idu sve bolje. Primenićete neke nove načine ishrane, okrenuti se zdravim navikama, baciti se na rekreaciju. Nije ni važno šta je tačno uzrok, kada vam čini dobro. Ne odustajte.

Ribe

Ljubav: Imaćete osećaj da vam ona prava ljubavna sreća, pravo zadovoljstvo, nekako uvek izmakne za dlaku. Koliko god vam to izgledalo čudno I koliko god sumnjali u ono što vam kažem, budite sigurni – ponašanje partnera u velikoj meri zavisi od toga kako se vi ponašate I kako se postavite prema svojim emotivnim relacijama. Čini mi se da ćete očekivati previše I da ćete vrlo jasno pokazivati svoje nezadovoljstvo, da ćete često padati u neraspoloženje I duriti se kao dete zbog toga što vam druga strana ne ispunjava želje. Znam da vam je teško da budete racionalni, praktičniji, ali emotivni život I bliskost sa voljenom osobom ne sastoji se samo od ružičastih nijansi, već I od problema I sitnica I svakodnevice koja vama ponekad tako teško pada. I brakovi I duže emotivne veze će imati povremeno svoje padove jer ćete se vi povlačiti u tišinu a druga strana neće biti sigurna šta da uradi I kako da se postavi prema vama. Povremeno ćete sumnjati da niste dovoljno voljeni, povremeno ćete misliti da se partner okrenuo ka nekom drugom, a sigurno je da ćete I vi imati svoja bekstva u flertovanja I malo tajne komunikacije da biste se oraspoložili I podigli. Promene na bolje će nastupiti u poslednjim mesecima godine I držim vam palčeve da vaši odnosi izdrže provere koje ova godina donosi. Oni koji su slobodni mogu imati velike emotivne zanose I fatalna zaljubljivanja, čiji ishod baš I neće biti najsretniji. Oktobar mesec će vam doneti ipak “nadoknadu” za sve promašaje I osobu koju je vredelo čekati.

Posao: U poslovnom segmentu su dosta bolje okolnosti nego u ljubavnom životu. Najvažnija će vam biti finansijska sigurnost I jaki prilivi, a toga će itekako biti. Neka vas makar pare hoće…Doduše, u prvim mesecima ove godine ćete I kroz neka neisplativa ulaganja uspeti da ostanete bez dela novca, ali ćete to brzo uspeti da nadoknadite. Poslovne saradnje su prikazane kao stabilne, a obradovaće vas I što će vam se neki stari klijenti I poslovni partneri ponovo obratiti I napraviti dogovor sa vama. I privatnici, ali I oni koji rade za drugog moći će da se pohvale napredovanjem, koje će doduše ići postepeno, ali vi ste na prava priznanja naučili da čekate. Baš ta priznanja I unapređenja idu od jeseni I period do kraja godine može vam doneti više nego bilo šta čemu ste se nadali. Kroz neke dogovore I malo rizika dodatno ćete popuniti svoj novčanik I kućni budžet. Saradnje sa strancima I drugim prostorima aktuelne tokom cele 2016-e. Kolegijalni odnosi će biti dobri I na ljude sa kojima radite možete da se oslonite.

Zdravlje: Koliko god se trudili da vodite računa o sebi, u prvom delu godine imate jedan kompleksniji zdravstveni pad. Ne samo da će imunitet biti slab, pa ćete lako podlegati svim sezonskim bolestima I virusima, već ćete imati problema I sa kičmom, nogama, venama. U drugom delu godine bolja situacija.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.