Mesečni horoskop za novembar 2015. godine: Vagama ni u jednom trenutku neće biti dosadno, slobodni Jarčevi se tokom ovog meseca mogu zaljubiti

Ja nikad ne zaboravljam one koji su bili tu kada mi je to bilo najpotrebnije. Ali isto tako, ne zaboravljam ni one koji nisu bili tu… A trebali su biti.

Novembar… čim pomislite na ovaj mesec, odmah padnu na pamet kiša, vetar, tmurno i mutno vreme i hladnoća koja počinje sve više da se uvlači u kosti. Meseci iza nas, iako su bili relativno topli i sunčani doneli su nam mnogo napora, mnogo nerviranja, mnogo se radilo, malo zarađivalo a veze su bile pod pritiskom i pucanjima. I baš ovaj mesec, tako hladan i sumoran, sprema se da nas iznenadi. Nemoj samo više iznenađenja, dosta nam je iznenađenja od kojih nam nije dobro – već čujem kako se naši čitaoci bune…..nemojte biti na kraj srca, ovaj mesec ipak donosi mnogo više dobrih stvari i sprema se da nam da jednu lepu pauzu, jedan predah. Neće sve biti savršeno (nismo ni sumnjali) ali će ipak biti dosta mirniji i stabilniji nego što očekujemo.

Do sada ste verovatno i sami shvatili – tranzit Jupitera kroz znak Device doneo je gomilu posla i rastrgnutost obavezama i to se neće promeniti dokle god prolazi kroz ovaj znak. Suština ovog tranzita je u tome – radi se na krupno, zarađuje na sitno, a obaveza – obaveza ima toliko da ne znamo gde udaramo.

Kvadrat Saturna i Neptuna, koji će biti aktuelan tokom celog novembra, naglašava neizvesnost za budućnost, teškoću da se pomire želje i realnost, teško odvijanje planova, osećaj da smo stegnuti u okolnostima koje ne možemo da promenimo, bežanje od stvarnosti.

Ova dva tranzita, Jupiterov i Saturnov, naša su realnost koja je nepromenljiva. I od ovoga ne možemo pobeći, moramo naučiti da se snalazimo u okolnostima koje su nam nametnute. Oni su ram i osnova ovog meseca a od tranzita drugih planeta zavisiće koliko ćemo i kako uspevati u ovome. I da li ćemo kroz ove okolnosti prolaziti na lakši ili teži način.

E, tu već mislim da imam razlog da vas obradujem. Jer, kao da se nebo smilovalo na našu kuknjavu, pa nam daje da dan preguramo lakše, sa više životne radosti, da ipak sa elanom i sa više snage ulazimo u borbu sa svakodnevnom problematikom. A daje nam i mogućnost da ta ljubav, osnova našeg života, ipak funkcioniše bolje… eto razloga da u ovaj mesec uđemo u boljem raspoloženju i sa više nade.

3-eg novembra Merkur ulazi u znak Škorpije. Reči, komunkacija, dobiće na snazi, jačini, ali će postojati i jedna oštra, prodorna crta u njima. Lakše ćemo proniknuti u suštinu onoga što nas interesuje, lakše ćemo dopreti do sagovornika, ali lakše ćemo i uspevati da „pročitamo“ šta druga strana misli i želi.

9-og novembra Venera, planeta koja nam ljubav i novac donosi, ulazi u svoje sedište i znak Vage. Vala, smučila nam se dok je tranzitirala kroz Devicu. Dobijali smo emocije i finansijske prilive na kašičicu, čisto tek da preživimo i preguramo dan. U znaku Vage, znaku odnosa i emotivnih i poslovnih, doneće nam bolje i isplativije saradnje, lakše prilive novca, ali će isto tako doneti i bolje odvijanje naših emotivnih relacija. Emocije će se vratiti ponovo, u svojoj punoj snazi. Prvi aspekt koji će napraviti je sekstil sa Saturnom iz znaka Strelca, što dodatno potvrđuje da će se naše relacije smiriti i stabilizovati. U danima kada bude pravila kvadrat sa Plutonom (21-novembar) i opoziciju sa Uranom (23-novembar) biće naglašena posesivnost, ljubomora, mogućnosti da neke veze iz ovih razloga puknu. Doneće tih dana i loše odnose sa nadređenima i poslovnim saradnicima, pa obratite pažnju i spremite se.

13-og novembra Mars ulazi u znak Vage. Na žalost, ovo je dosta slaba pozicija za planetu volje, energije i akcije pa ćemo pre biti spremni da se prilagođavamo i da idemo linijom manjeg otpora. Obzirom da će skoro celog novembra Mars biti u dobrom aspektu sa Saturnom, nadoknadićemo ovaj manjak energije upornošću, istrajnošću, a imaćemo i druge na svojoj strani kao podršku. Autoriteti i prijatelji biće uz nas, spremni da nam pomognu da ostvarimo ono što smo planirali.

21-og novembra Merkur prelazi u znak Strelca. Naglašena je saradnja i komunikacija sa dalekim prostorima, naše aktivnosti se pojačavaju a planovi već izgledaju mnogo ostvarljivije.

22-og novembra Sunce prelazi u znak Strelca. Do kraja ovog meseca biće u konjukciji sa Saturnom, pa će i ovaj aspekt samo dati na snazi našoj odlučnosti, približiće nas nekim jakim saradnjama sa stranim firmama i inostranstvom, a neke će, bogami, odvesti i van granica ove zemlje. Ovo su neki najznačajniji tranziti za Novembar. Kao što vidite i sami – nije baš toliko loše. Neće biti nekih velikih iskakanja iz koloseka, bićemo malo mirniji i ipak steći jednu dozu stabilnosti. Uglavnom ćemo se posvetiti svojim dnevnim aktivnostima, nešto malo bolje zarađivati, nešto malo više voleti i biti voljeni. Neće biti nekih ekstatičnih osećanja i velikih novčanih priliva koji nas zatrpavaju, ali ćemo uglavnom biti mirni… Obzirom na to kako smo prolazili u prethodnom periodu, ovo će biti jedan zasluženi i toliko potreban predah… puno sreće mira i zadovoljstva želim vam u šetnji kroz Novembar!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Za one u dužim emotivnim vezama i brakovima, ovaj mesec obećava prilično dobre odnose. Ne mogu da garantujem da ćete baš prolaziti po putu posutom ružama, ali će situacija biti dosta stabilna. Ono što će se nametati, naročito u drugom delu novembra jesu situacije sa ljubomorom i sumnjama. Tu ne znam šta bih vam rekla – ako ne dajete prave razloge partneru za tako nešto, onda ćete verovatno lakše proći kroz dešavanja. Mene više brine vaša lična ljubomora, jer primetićete da se voljena osoba prolepšala, da odiše nekom čudnom energijom, čudnim fluidom, da se drugačije oblači, da je postala lepša i zavodljivija. Videćete da je drugi posmatraju na „onaj“ način a da ona ne zaobilazi lako flertovanje čak ni kada je u vašem društvu. Osobe koje su dovoljno jake i emotivno stabilne, na sve ovo će gledati sa zadovoljstvom, jer ne zaboravite – voljena osoba je privlačna drugima, ali je vaša…. Međutim, obzirom da ćete se vi osećati malo nesigurno, moguće je da ćete u nekom trenutku morati da napadnete. Drugi deo meseca može doneti prebacivanja tipa – ja sam sve uložio/la u ovu vezu, a ti tamo očijukaš sa drugima! Jedini savet koji vam mogu dati je da sednete i razgovarate, da na neki argumentovan način pokažete partneru da vam se baš i ne dopadaju njegova ponašanja i da biste želeli da se to promeni….Usamljeni imaju dobru priliku da se vežu u jačem emotivnom odnosu. Privući ćete partnera koji je ozbiljan i stabilan, zainteresovan da gradi vašu vezu. Moguće je da će postojati određena razlika u godinama, ali to nije najbitnije. Važno je da ste se konačno pronašli…

Posao: Vaše polje svakodnevnih poslovnih obaveza ostaje podržano Jupiterom a vladar vašeg znaka, Mars, preći će polovinom meseca u znak Vage i polje poslovno partnerskih odnosa. Saradnje i dogovori doći će na dnevni red u mnogo većoj meri a tokom ovog perioda možete očekivati i pokretanje novih poslovnih priča. Finansijski momenat će biti dosta stabilniji i biće lakše regulisati neka zaduženja i obaveze koje ćete morati da izmirite da ne bi došlo do pokreatanja zakonske procedure. Treća dekada meseca je poslovno napetija po vas, tada vodite računa o komunikaciji i kontaktu sa šefovima. Zbog nekih vaših poteza, povučenih u nerazmišljanju ili brzini, možete u tom periodu imati materijalne gubitke ili može doći do prekida poslovnih saradnji. Shvatićete da se nekim okolnostima morate prilagoditi i prihvatiti uslove i tempo koji vam je nametnut od strane drugih. Teško je da ćete bilo šta moći da postignete na brzinu i na olakšan način, pa nemojte ni računati na tako nešto. Rezultati će doći, ali ne preko noći.

Zdravlje: Iako vi niste znak koji lako ulazi u melanholična stanja, zbog određenih tranzita postoji opterećenje podsvesti, pa računajte na povremene padove raspoloženja i blagu depresiju. Na fizičkom planu, trebalo bi malo više voditi računa o holesterolu, masnoćama u krvi. Drugi deo meseca može doneti variranje pritiska, glavobolje, probleme sa prehladama i virusima.

Bik

Ljubav: Venera, kao planeta koja vlada ljubavlju, ali i vladarka vašeg znaka, izaći će u prvoj dekadi ovog meseca iz polja ljubavi i preseliti se u polje svakodnevice i poslovnih okolnosti i znak Vage. Primetićete da više obraćate pažnju na sebe, da ste se prolepšali i da drugi žele da budu u vašem društvu. Više ćete se smejati, biti opušteniji, flertovati i uživati u svakodnevnim životnim čarima i lepotama. Za partnerske odnose, bilo da su u pitanju veze ili brakovi, ovaj mesec će biti opušteniji, mirniji, lakši. Veći sklad, bolja komunikacija i okolnosti koje vam kao paru idu na ruku. U trećoj dekadi meseca očekujte izvesnu problematiku, možda ćete morati da se borite sa sumnjom od strane emotivnog partnera, na koju će itekako uticati vaše ponašanje, a pojedine Vage tada mogu zaista i biti uvučene u vrtlog jednog strasnog fatalnog odnosa koji po svojoj prirodi neće moći da traje dugo. Ukoliko volite avanturu i želite strast bez ograničenja, šta da vam kažem – to su trenuci kada sve ovo možete i dobiti na dlanu. Što se onih slobodnih tiče, druga i treća dekada novembra najviše aktivnosti donose na polju posla pa je lako moguće da se u ovom segmentu i nađe osoba sa kojom imate međusobno privlačenje. Ne bih preporučila ulazak u bilo kakvu vrstu tajnih odnosa ili veze sa osobama koje nisu slobodne, jer vam ovo, sem neobaveznih kontakta, neće doneti ništa značajnije.

Posao: U ovom periodu bi se mogla bitnije poboljšati finansijska situacija, naročito kroz nove poslove i saradnje. Mesec dobar za nezaposlene da se aktiviraju i potraže nešto za sebe, naročito njegova prva i druga dekada. Možda ovo neće biti baš savršeno zaposlenje, ali ćete prekinuti period stagnacije koji vas je pratio, a imate priliku da se na pravi način dokažete odmah na početku rada. Tranzit vaše vladarke kroz polje svakodnevnih poslovnih obaveza u ovom periodu je po vas prilično dobar, jer ćete lakše završavati sve ono što vam se da u zadatak, a i odnosi sa kolegama bi trebali da funkcionišu bez većih problema. Treća dekada novembra može doneti povećan stres, tempo rada će se ubrzati a šefovi postati prilično zahtevni prema vama. Napetosti će biti i u saradnjama sa strancima, pa treba izbeći veće greške. Sve ono što pokušate da pokrenete tokom ovog perioda ima šanse za uspeh, ali ne računajte da će proći bez vašeg velikog uloženog truda. Ako u nečemu ne uspete da se ostvarite, izvršite potrebne izmene, prilagodite svoje planove trenutnim okolnostima i pokušajte opet, na malo drugačiji način.

Zdravlje: Ulazak Marsa u polje zdravlja i vaše svakodnevice nagoveštava da biste trebali više da se čuvate, da vodite računa o ishrani, da se oblačite shodno vremenskim prilikama. Ovo je jedna jaka energija koja može doneti temperature, ali i povređivanja, naročito posekotine i opekotine. Budite obazrivi u obavljanju nekih dnevnih aktivnosti – na primer – u kuhinji.

Blizanci

Ljubav: Venera u prvoj dekadi novembra ulazi u vaše polje ljubavi i znak Vage. Sigurno je da će se pojaviti jedna, a možda i više osoba koje će vam biti interesantne i koje će vas svojom šarmantnošću jako privlačiti. No, tek od polovine meseca ćete vi pokušati da uradite nešto malo više po tom pitanju, a i to će biti vrlo oprezno ili možda čak preko posrednika. Možete se preko zajedničkog prijatelja ili kolege raspitivati o ovoj osobi ili slati signale da ste zainteresovani. Previše možda analizirate da li je pravi trenutak, previše sebe opterećujete nebitnim sitnicama, pa je moguće da će se ovo vaše „muvanje“ razvući bez preke potrebe. Tek poslednja dekada meseca vam donosi potrebnu sigurnost u sebe i želju da uradite nešto konkretnije. I pored ovog odugovlačenja, biće vam bitno da se nešto dešava i da imate osobu o kojoj možete razmišljati i maštati. Oni u emotivnim vezama i brakovima povremeno će imati osećaj težine u odnosima sa partnerom, što je posledica Saturna koji opozicijom gleda na vaš znak. I pored toga, ovog bi se meseca mogla ostvariti dosta dobra komunikacija i povezanost sa partnerom, ali će zaista biti potrebno prilagođavanje. Voljena osoba može neke stvari i probleme preuveličavati, a vaš bi zadatak bio da budete smireni i ne dozvolite da vas sve ovo izbaci iz takta. Na žalost, ili na sreću – od vašeg ponašanja u ovom periodu zavisi da li ćete mirnije prolaziti kroz odnose ili će biti napetosti.

Posao: Tranzit vašeg vladara kroz polje svakodnevnih poslovnih obaveza govori o velikoj energiji koju ćete ulagati i želji da unapredite i pokrenete neke poslovne saradnje i projekte. Najbolja šansa za tako nešto je druga dekada novembra, kada trud iz prethodnog perioda može dati dobre rezultate kroz finansije ili kroz pokretanje ozbiljnog posla sa jakim ljudima. Ovaj period je i materijalno, finansijski najisplativiji i sve što u tom trenutku aktivirate ima šanse za uspeh. Generalno su postavke mnogo bolje nego za prethodni mesec, ne može vam se obećati lakoća, jer nje neće biti, ali se vidi da ćete podršku za svoje planove imati, pa vam jedino ostaje da radite i da ne odustajete od onoga što ste namerili. Treća dekada donosi nezaposlenima najbolje mogućnosti da prekinu period stagnacije, posao koji dobijate biće sa velikim obavezama i možda jačom odgovornošću od one koju ste želeli, ali obećava dugotrajniju stabilnost za vas. Vredi ulagati trud u pokretanje poslova i saradnji sa stranim firmama, jer imate dobre predispozicije da se ostvarite i na ovom polju.

Zdravlje: Sve vezano za zdravstvenu simboliku je dosta dobro tokom novembra, naročito ako vi budete poklanjali punu pažnju sebi i ne dozvolili da neke sitnije tegobe prerastu u veće. Zbog simbolike Škorpije kroz koju će tranzitirati vaš vladar, čuvajte se prehlada, virusa, infekcija, čuvajte urinarni trakt, ženama mogući ginekološki problemi.

Rak

Ljubav: Da se tokom ovog meseca možete zaljubiti – pa, možete. Obzirom da će i Sunce i Merkur tranzitirati kroz vaše polje ljubavi, itekako može biti dešavanja na emotivnom planu. No, pitanje je koliko sve ovo može biti dobro i stabilno i u kojoj meri će vam doneti ono što priželjkujete – stabilnost i pružanje ljubavi bez granica. Naime, sama slika ulaska u ovaj mesec upozorava Rakove – ne ulazite prebrzo u nešto, a pogotovo ne ulazite u neki odnos privučeni strašću i seksualnim „ludilom“. Jer sve može ostati baš samo na tome. Naglašena je fatalnost, ali je naglašen i momenat avanture, neobaveznosti. Da me ne shvatite pogrešno, niko vam ne brani da započnete nešto, samo nemojte odmah početi da planirate budućnost i da zidate kule u vazduhu. Sačekajte malo da vidite šta druga strana ima da vam ponudi i koliko je iskreno ušla u sve ovo sa vama. Da se ne biste razočarali kasnije. Dokle god idete korak po korak i sa potrebnim oprezom, sve će biti u redu. Rakovi u dužim emotivnim vezama i brakovima imaju dve mogućnosti pred sobom….ukoliko se vi i partner u potpunosti posvetite jedno drugom i potrudite da rešite zajednički probleme u vašoj vezi, pred vama je period koji bi itekako mogao da vašu vezu oporavi ili čak uzdigne na viši nivo. Međutim, ukoliko budete skloniji tome da bežite od problema i da se oboje okrećete nekim svojim aktivnostima, nadajući se da će teškoće nestati same od sebe, treća dekada meseca bi mogla doneti velike probleme i u nekim vezama čak i raskid. Moguće je da će se umešati i treća strana.

Posao: Kako god okrenuli, najbolje će tokom ovog meseca proći oni koji imaju privatne ili porodične poslove. Ovo polje je Rakovima u potpunosti otvoreno u smislu pokretanja novih saradnji i dobrog finansijskog prosperiteta. Jedino je poslednja dekada meseca nešto napornija i tada bi trebalo voditi računa o gubicima i ne ulagati novac u nove projekte. Generalno, Rakove očekuje slična situacija kao tokom oktobra, s tim što bi trebali da sa malo manje napora i gubitaka prolaze u svojim poslovnim relacijama. I dalje vam stoji veliki broj obaveza i „otvoreni frontovi“ na više strana, pa ćete dosta truda morati da ulažete i u najosnovnije, redovne zadatke, jer će vam dosta toga odvlačiti pažnju i ometati koncentraciju. Finansijskih priliva će biti u većoj meri, ali će zato biti povećani i troškovi, pa ćete uglavnom biti na istom. Treća dekada novembra je dobra da sklopite dobar ugovor sa strancima ili da razgovarate sa nadređenom osobom o unapređenju ili poboljšanju materijalnih uslova.

Zdravlje: Dokle god je Saturn u tranzitu kroz vaše polje zdravlja (a tamo će biti sve do kraja 2017-e) morate stanje svog organizma shvatiti ozbiljno i truditi se da na najbolji način prođete kroz ovaj period. Odgovornost prema sebi donosi najbolje rezultate, pa se odreknite nekih loših navika i uvedite dobre.

Lav

Ljubav: Venera će tokom ovog meseca biti u vašem polju okoline, komunikacije, kratkih putovanja. Odlično je vreme da se pokrenete i aktivirate po pitanjima ljubavi. Sada možete uspostaviti dobru priču sa nekim ko vam je interesantan i simpatičan, a pošto vam Sunce (vaš vladar) u tranzitu kroz Škorpiju daje intenzivnost, mističnost, jednu dozu fatalnosti – iskoristite svoje prednosti i osvojite srce onoga koga priželjkujete. Ne bi me iznenadilo i da pojedini u svom najbližem okruženju, komšiluku, pronađu zanimljiv podsticaj i osobu na koju će početi da gledaju sasvim drugačijim očima. Druga dekada meseca je posebno zanimljiva slobodnima po pitanju ljubavi, ne oklevajte i ne ustručavajte se – dobro tumačite naznake koje vam druga strana šalje. Što je interesantno, sve ono u šta uđete tokom ovog meseca ima dobre predispozicije da traje. Što se onih u emotivnim vezama i brakovima tiče, potrebna stabilnost je tu, sada je samo bitno da nastavite da održavate dobre odnose sa voljenom osobom. Biće mnogo lakše usaglasiti se po svim pitanjima sa partnerom, jedini momenat koji je za komunikaciju malo naporniji jeste treća dekada novembra. Tada ne dozvolite da priče drugih ili mešanje u vaš odnos pokvare ono što imate sa voljenom osobom. Ne zaboravite da ljudi umeju biti zluradi i zlobni.

Posao: I Lavovima će privatni biznis ići mnogo bolje nego inače. Vreme je naročito pogodno da privučete nove saradnike i da se na bolji način povežete sa onima koji već rade sa vama. Dosta će vam toga ići u korist i u finansijskom smislu, pa bi ovaj mesec mogao biti jedan od boljih što se priliva tiče. Generalno – Lavovi su zauzeli određene poslovne pozicije i sada idu samo ka stabilizaciji ili čak napretku. Zbog Jupitera u vašem polju posla, ne može vam se obećati smanjenje obima obaveza, jer je to nešto što će vas i na dalje pratiti, ali ćete bar od svega toga videti neke konkretne rezultate. Naglašavam da vam je polje komunikacije najbolje postavljeno tokom ovog perioda, pa nemojte sedeti i čekati da vam poslovi sami od sebe padnu u krilo. Potrebno je da se angažujete, da se krećete, da nudite svoje usluge ili promovišete sebe. Ovo će itekako pokrenuti pozitivna dešavanja, otvoriti vam neke nove mogućnosti i saradnje sa osobama koje cene i priznaju vaš rad. U poslednjoj dekadi novembra mogući povremeni problemi sa kolegama, napetost i nervoza.

Zdravlje: Tranzit vašeg vladara kroz znak Škorpije daje žilavost i jaču otpornost, pa biste trebali da se ipak na lakši način izborite sa bilo kojom zdravstvenom problematikom. Doza opreza je svakako potrebna, niste od čelika pa se ni ne ponašajte tako. Radite na svom imunitetu, oblačite se dobro, uzimajte vitamine…

Djevica

Ljubav: Ono čega je potrebno čuvati se sve do treće dekade novembra u emotivnim vezama i brakovima jeste vaša lična sklonost da idete na živce partneru svojim ponašanjima i komentarima. Ukoliko ovo uspete da prevaziđete kraj meseca bi vam mogao doneti mnogo lakše okolnosti i to da se vi i voljena osoba konačno u potpunosti razumete i možete uskladiti. Dok ovaj period ne nastupi, uzdržite se od podbadanja, pogotovo ako nemate nekih pravih razloga za to, i ako su ona odraz vaše lične nesigurnosti ili napetih dešavanja u poslovnom segmentu. Dakle, pravilo je – ne unosite vaše lične probleme u vezu, partner nije dužan da trpi vašu zajedljivost koju je , realno gledano, prouzrokovao neko drugi, a ne on. Umesto toga, aktivirajte strast, koju vam tranzit vašeg vladara Merkura kroz Škorpiju donosi i svi će biti srećni i zadovoljni. Oni koji su slobodni mogu ući u povremene susrete seksualnog tipa, formu neobavezne avanture, ali ipak u nešto što će činiti da se osećate jako dobro. Polje posla vam isto pruža mogućnosti za pokretanje nekih emotivnih priča, ali ovde morate biti oprezni i ne dati sebe odmah na dlanu drugoj strani. Budite malo proračunati i pratite kako se osoba sa kojom ste nešto pokrenuli ponaša. Nemojte se u potpunosti prepuštati, jer još uvek nije pravo vreme za to.

Posao: Odgovara vam tranzit Venere kroz polje posla i zarada tokom ovog meseca jer će naglasiti mogućnost realizacije poslovnih planova i doneti vam bolje finansijske prilive. No, pošto u prvom delu novembra i Mars ulazi u ovo polje, a njegovu energiju je ponekad jako teško ishendlovati, očekujte problematiku i borbu za pozicije i status. Moguće je da će neki pregovori napredovati mnogo sporije nego što ste očekivali, a da ćete vi morati da napravite ustupke koji vam baš i ne idu na ruku. No, sve da se zadrži potencijalni klijent ili da se saradnja započne. Oslonite se na svoje sposobnosti pregovaranja, ali pre početka dogovora dobro izanalizirajte sve opcije, ali se i raspitajte o poslovnim planovima i taktici druge strane. Potrebne su dobre pripreme da bi pregovori mogli da idu u željenom pravcu. Treća dekada meseca je loša i naporna i moguće je da će neke Device u ovom periodu biti pod jakim pritiskom, a pojedini se mogu čak i suočiti sa velikim problemima na poslu, pa i prekidom radnog odnosa.

Zdravlje: Gubitak energije i iscrpljenost biće jače naglašeni tokom celog meseca. Treća dekada je posebno teška, i u psihičkom i u fizičkom smislu. Vodite računa o sebi, odmarajte se i ne dozvolite da stres oslabi prirodni imunitet vašeg organizma. Možda bi bilo dobro, naročito u trećoj dekadi, odraditi i neke, makar osnovne, analize krvi.

Vaga

Ljubav: Jedno je sigurno – ni u jednom trenutku vam neće biti dosadno. Kada od kraja prve dekade meseca Venera ušeta u vaš znak, a odmah u narednim danima je bude pratio i tranzitni Mars, pred Vagama se otvara period pun prilika da dobiju ono što žele….i onoga koga žele. Da ćete biti više nego sposobni da zavedete i očarate – to stoji, ali mora se priznati da ćete i vi lako potpadati pod čari suprotnog pola. U igri ljubavi nema pobednika i poraženih, pa se vodite tim principom. Ako želite ono pravo, vezu koja će da traje – imate prilike za tako nešto. Moguće je da će postojati razlika u godinama sa partnerom ili da će on kao ličnost biti odgovoran i stabilan. Ako želite da se dobro provedete, opustite, zabavite, da uživate u flertovanju i avanturama – i za tako nešto su vam otvorena vrata. Ako želite da sedite na dve stolice… pa baš i nemojte… jer bi poslednja dekada meseca mogla da bude prilično nezgodna i ispunjena stresom, nervozom, ljubomorisanjem. Na ovaj momenat skrećemo pažnju i onima koji su već u emotivnim odnosima i brakovima, zaista nema potrebe da zbog neke nebitne avanturice ugrozite veze koje su vam važne. Umesto toga, iskoristite dobro i podsticajno vreme koje novembar donosi i potrudite se da provodite što više vremena sa voljenom osobom, jer ćete na taj način jačati međusobnu povezanost i emociju. Vreme je da se veze i brakovi preporode i stabilizuju.

Posao: Sunce i Merkur u polju posla i zarada, Venera i Mars u vašem znaku… mislim da je ovo više nego dobra podrška da se neke stvari pokrenu i promene. Da se ne biste zanosili mnogo – ovo nikako ne znači da ste u periodu blagostanja kada će prilike i pare samo padati po vama, već ste u vremenu, kada će oni koji pošteno zasuču rukave i potrude se oko svega – videti rezultate svojih napora. Najbolja vam je druga dekada meseca i tada koristite svaku priliku i za pokretanje novih poslova i za unapređivanje već postojećih saradnji. Tada će i finansijski prilivi biti u velikoj meri olakšani. Treća dekada meseca može doneti probleme, ali oni ne bi trebali da budu dugotrajni, privatnici neka vode računa da zadrže postojeće saradnje jer se mogu javiti problemi u poštovanju dogovora. Generalno, tada je nešto teže usaglasiti se sa saradnicima jer postoje razlike u načinu razmišljanja i druga strana može pokušati da uvede neke dodatne zahteve kojima možda nećete moći da izađete u susret.

Zdravlje: Ulazak Marsa u vaš znak daje Vagama jednu veću energiju, to stoji…ali ne treba zaboraviti da ova planeta sobom vuče i probleme sa virusima, infekcijama, temperaturom. Bićete više skloni (zbog Venere koja je kod vas) da obraćate pažnju na svoj izgled, a ne na to da li vam je toplo, pa očekujte prehlade, glavobolje, probleme sa sinusima.

Škorpija

Ljubav: Ako poželite, možete u ovom mesecu naći baš onu pravu osobu za sebe. Ali neke uslove ćete morati da ispoštujete. Naime, itekako vam je sve otvoreno za ulazak u stabilan odnos, ali će on morati u nekoj svojoj početnoj fazi da bude sakriven od radoznalih očiju. Zašto? E, pa to već ne znam. Možda zato što ćete želeti da sačekate i vidite kako se sve ovo odvija i koliko ste vi i druga strana kompatibilni, da li se možete više vezati ili će sve ostati samo na nivou neobaveznog viđanja. Ili vi lično morate neke stvari da raščistite, da se oslobodite nekih „prilepaka“ od ranije i da se onda u potpunosti posvetite ovoj osobi. U novembru je itekako moguće da se više njih zainteresuje za vas (nije ni čudo, Sunce i Merkur u vašem znaku rade fantastično svoj posao) bićete seksipilniji nego inače i magnetski privlačiti suprotni pol. Odaberite mudro da biste sebi obezbedili stabilnu ljubavnu budućnost. Iako se Škorpijama otvaraju i mogućnosti za avanturu i neobavezan seks, suština je da sada želite nekoga na koga se možete osloniti, pa ćete uglavnom izbegavati osobe od kojih samo ovo možete da dobijete. Onima u emotivnim vezama i brakovima biće uglavnom dobro, osim poslednje dekade meseca koja vaše odnose može poremetiti. Voljenoj osobi tada možete zameriti mnogo toga, smatraćete da ne dobijate dovoljno pažnje, a mogu se probuditi i posesivnost i ljubomora.

Posao: Da bi situacija bila jasna – onaj nevaljali Saturn (priznajte da ste se navatali straha od njega) je u vašem polju posla i zarada, a njegov dispozitor je Jupiter u znaku Device i vašem polju šansi, prilika. Poenta je u sledećem – morate da radite teško, morate da radite istrajno, morate da radite puno. Ništa vam neće doći lako, ali će dolaziti i to non stop. Sunce i Merkur u vašem znaku vam tokom većeg dela novembra daju dodatnu snagu i energiju, sposobnost da napravite prave dogovore i popnete se još jednu stepenicu više. Ali, do sada ste i sami videli kako sve ovo u praksi izgleda. Drugima vaš uspeh i napredak izgleda kao da ste ga dobili preko noći, a samo vi znate šta iza svega toga stoji i koliko nakon radnog dana ostajete iscrpljeni i isceđeni. I neka vam ne bude žao. Tranzit vašeg vladara kroz znak Vage nije baš i neki, moraćete svoju oštricu da istupite i da se više okrenete prilagođavanju i diplomatiji (težak zadatak) ali sada ni ne možete uraditi ništa drugo nego prihvatiti nametnute okolnosti. Sve ćete vi to naplatiti, ne brinite se. Ovaj period nije nešto što će se završiti brzo, imate vremena za sve ono što želite.

Zdravlje: Venera i Mars u polju podsvesti definitivno nisu dobri po psihu jer vam donose povremeno upadanje u depresivna ili stresna stanja, ali govore i o tome da postoji određena zdravstvena problematika koju još uvek ne vidite ili ne želite da obratite pažnju na nju. Treća dekada meseca može doneti probleme sa pritiskom, ali i nagle padove imuniteta.

Strijelac

Ljubav: Ne bih rekla da će ovaj mesec biti naročito težak onima koji su u vezama i brakovima, a u svakom slučaju je sigurno da će se neke teške situacije iz oktobra potisnuti i zaboraviti. Partner vam je našao caku i mnogo bolje uspeva da vam priđe, i prilagodi se vašim promenama raspoloženja, koje na žalost, sada niste u mogućnosti da kontrolišete. Smatrate da voljena osoba zaslužuje mnogo više vašeg vremena i prisustva, ali trenutno ne možete da neke lične okolnosti olakšate. Zato ćete se truditi da zajedničke trenutke ulepšate koliko god je to u vašoj moći. Partner ima velike planove i neke od njih ćete morati da prihvatite zarad mira u odnosima. Polovinom meseca je moguć zajednički put ili makar vikend koji ćete provesti van grada. Slobodnim Strelčevima Venera i Mars tranzitiraju kroz polje prijatelja, društvenih mreža, proslava. U ovom okruženju je moguće pronaći osobu za sebe, ali je verovatno da će vaše interesovanje tokom novembra ići na više strana. Možda ćete imati problem za koga da se odlučite jer ćete sa više osoba imati jako dobru komunikaciju. Neko može pasti u vašim očima u trećoj dekadi novembra, pa će biti lakše doneti odluku. Savet za sve Strelčeve – možda ćete u jednom trenutku pomisliti da bi jedno prijateljstvo moglo da se pretvori u emotivni kontakt. Dobro razmislite pre nego što napravite neke poteze zbog kojih biste se kasnije mogli pokajati.

Posao: Pozitivne promene dolaze onim Strelčevima koji umeju da ih prepoznaju i iskoriste. Nekima od vas će tokom novembra biti ponuđeno drugo radno mesto, drugačija pozicija, nešto u čemu se možda do sada niste oprobali i niste sigurni da li možete na adekvatan način odgovoriti na izazove. O ovome bi vredelo razmisliti, ne tek tako odbaciti iz straha ili ustaljenosti na trenutnom radnom mestu. Generalno, prilike nisu loše po vas, iako u finansijskom smislu nećete biti u potpunosti zadovoljni. Druga dekada meseca može doneti poboljšanje finansija, ali ovo će biti kratkotrajno uzdizanje. I dalje ćete morati dosta da radite na svojoj organizaciji i određivanju prioriteta, naročito bi treća dekada bila zahtevna, i što se odnosa sa kolegama tiče, ali i što se tiče poštovanja rokova i saradnika koji će vam non stop disati „za vratom“. Tada su mogući i povećani troškovi, a u ovom periodu, iako neke saradnje mogu izgledati dosta dobro, izbegavajte finansijska ulaganja. Sam kraj meseca donosi jednu vanrednu priliku i jaku saradnju.

Zdravlje: Mogući problemi sa stomakom zbog nedovoljno termički obrađene hrane ili neispravnih namirnica, što će naročito biti prisutno u drugoj polovini meseca. Ako ikako možete izbegavajte stres, jer tada upadate u stanja kada se povlačite u sebe i posežete za slatkišima. Pojedinima moguća pojava holesterola.

Jarac

Ljubav: Slobodni se tokom ovog meseca mogu zaljubiti. Osoba koja će privući vašu pažnju najverovatnije ide kroz poslovne okolnosti. Iskrica prepoznavanja ili jedna doza fatalnosti može se javiti već pri prvom vašem kontaktu. Obzirom na to koliko vam je u ovom periodu potrebna ljubav, nije ni čudo što ćete odmah poleteti i nećete moći da se oduprete najezdi leptirića na vaš stomak. Koliko god želela da ovo što ste pokrenuli ide dobro i da vi konačno budete srećni i zadovoljni, ja moram da vas upozorim. Naime, postoje mogućnosti da ova vaša mala love story bude narušena u trećoj dekadi ovog meseca, zato i savetujem da osobu koju ste upoznali ne uzdižete odmah u visine, već da pokušate realno da sagledate sve njene vrline i mane da se ne biste razočarali na nekim nebitnim sitnicama. Zapamtite da smo svi ljudi, i da su greške normalne. Vredi oprostiti, naročito ako ovo nije bilo namerno, ili ako ste se pogrešno razumeli….Oni u dužim vezama i brakovima – red dobrog, red lošeg. Izgleda mi da nikako ne uspevate da se uskladite i da uhvatite neki zajednički ritam, pa je bolje u ovom periodu truditi se da rešavate neke svakodnevne sitne probleme i da ne dozvolite da oni prerastu u nešto ozbiljnije. Druga dekada novembra je naročito dobra za koliko toliko dovođenje odnosa u neku stabilniju fazu.

Posao: Prvo bih vas obradovala onim boljim finansijskim prilikama koje su vam sada toliko važne, jer već u dubini duše počinjete da sumnjate da ćete se izvući iz dugova i materijalnih troškova. Naročito je druga dekada meseca dobra po ovom pitanju, pa taj period koristite da naplatite zaostala potraživanja, ali i da se više angažujete po pitanju dodatnih poslova. A sada idu one manje lepe vesti….šalim se, nemate toliko baš razloga za strahovanje po pitanju posla. Uglavnom ćete morati da se borite sa redovnim poslovnim obavezama, iako će drugi deo meseca biti malo naporniji čak i po ovom pitanju. Jednu formu podrške od nadređenih i saradnika ćete dobiti, možda ne u onoj meri u kojoj ste očekivali, ali sada vam je i ovo dovoljno da biste sa realizacijom nekog posla ili projekta mogli da nastavite. Privatnicima treća dekada novembra problematična u materijalnom, finansijskom smislu i neke već ugovorene saradnje mogu biti otkazane. Dobar aspekt između vašeg vladara Saturna i tranzitnog Marsa davaće vam dovoljno snage i istrajnosti da izađete na kraj i sa najzahtevnijom problematikom. Samo budite uporni i dalje.

Zdravlje: Mars će u drugom delu meseca bacati negativan aspekt na vaš znak. Iako ste dosta fizički čvrsti i otporni ipak biste u tom periodu trebali da povedete više računa o sebi. Moguće su respiratorne infekcije, prehlade, virusi, ali stoje i mogućnosti padova, istezanja ligamenata i povreda potkoleničnih kostiju.

Vodolija

Ljubav: Obzirom da će se slobodne Vodolije najviše baciti u potragu za partnerom u svom najbližem svakodnevnom okruženju ili kroz poslovne okolnosti, moram da vam napomenem da ćete naletati na dva tipa ličnosti. Neke osobe pod maskom emocija i jake zainteresovanosti za vas u stvari samo traže neobavezan odnos i povremeno „druženje“. Što je najgore, komunikacija sa njima ide lako i mogu da vam se brzo podvuku pod kožu. Drugi tip osoba ima malo arogantan stav prema vama, znate oni koji uvek sve znaju i koji su stalno u pravu, ali je poenta u tome da time samo skrivaju svoju pravu suštinu i boje se povredjenosti kroz prepuštanje emocijama. Sada…očigledno je da će vas prvi na blic mnogo lakše privući, ali savet za vas bi bio da ne ulećete ni u šta već da date priliku svima koji su oko vas da pokažu svoje pravo lice. Možete biti iznenađeni koliko se neki oklopi lako i brzo tope posle malo vremena. Ne zaboravite da tek kada otvorimo neke školjke, vidimo da u njima postoji biser. Što se Vodolija u emotivnim vezama i brakovima tiče, pred vama je još jedan mesec kada nećete moći da se opustite u odnosu sa voljenom osobom. Naročito bi treća dekada meseca mogla biti zahtevna i naporna u vezama, jer će se tada lako ispoljavati ljubomora i sumnja a i neka stara problematika bi mogla opet isplivati na površinu.

Posao: Iako ćete, kada ovaj mesec prođe, u velikoj meri biti zadovoljni svime što ste uspeli da uradite i postignete kroz njega, ne mogu vam ni u jednom trenutku obećati da će ovo ići bez stresa. Istina je da su zvezde u velikoj meri na vašoj strani, ali sve ovo mora biti skopčano sa velikom žurbom, stresovima, ponekad pokušajima da se uskladite sa kolegama, pa i tenzijom u svakodnevnom poslovnom okruženju. Polje karijere je dobro postavljeno i očekujte podršku od strane nadređenih za neke svoje projekte i to najviše u drugoj dekadi novembra. U tom periodu možete doći i do nekog dogovora baš sa šefovima, da li što se promene pozicije tiče ili povećanja finansijske naknade za ono što radite. Privatni i honorani poslovi su postavljeni dobro tokom celog meseca, ali pitanje je da li ćete moći da se angažujete na više strana tokom treće dekade, jer ćete biti zatrpani nekim redovnim obavezama koje morate završiti. U prvoj polovini novembra angažujte se oko svih poslova vezanih za inostranstvo, isplatiće se.

Zdravlje: Nepovoljna zdravstvena slika na žalost govori o tome da će vam imunitet biti slaba tačka tokom celog meseca. Ako „uhvatite“ prehladu ili neki virus, poslušajte savet i odležite, jer je lako moguće da dođe do recidiva i ponovnog vraćanja tegoba. Vodite više računa o odmaranju.

Ribe

Ljubav: Bili slobodni ili ne, ovaj mesec svakako obećava mnogo bolja ljubavna dešavanja. Ako ništa drugo, malo ćete se razmrdati, jer ste se u poslednje vreme posvetili u potpunosti poslu i zaboravili na sve životne čari. Usamljenima definitivno novembar donosi pravu osobu u život i to u drugoj i trećoj dekadi. Privlačenje će biti na prvi pogled i obostrano i imaćete osećaj da se poznajete celog života i da ste samo čekali pravi trenutak da se ponovo nađete, susretnete. Strast će se dobrim delom umešati u ovu vezu, pa je pred vama jedno podsticajno vreme kada ćete, makar delimično, moći da nadoknadite sve ono što ste propustili u ranijem periodu. Jedini savet je da ne upadnete opet u svoju radnu kolotečinu i ne zanemarite ljubav u trećoj dekadi meseca. Neka vas ova pozitivna energija nosi, zaslužili ste je. Oni u emotivnim vezama i brakovima došli su u period velikih promena. Sada je pravi trenutak za ozbiljne priče, za vraćanje ljubavi i poleta u vaš odnos. Nemojte dozvoliti da ovo vreme prođe jer se sada možete povezati mnogo dublje i značajnije nego do sada. I za vas je savet da bacite akcenat na strast, da uživate u svakom trenutku provedenom zajedno, a da neke sitne probleme i rasprave odložite ili zanemarite. Ništa nije bitnije od vas dvoje. Uživajte do koske, ne vraćajte se na ono što je bilo i neke prošle greškice oprostite partneru. Kao i on vama.

Posao: U novembru vam je najvažnije da vam se isplati ono što radite. Razumem vašu opterećenost novcem u ovom periodu, jer suviše ste dugo u materijalnoj stegnutosti i prosto tražite način da vam bude adekvatno plaćeno za ono oko čega se trudite i „ginete“. Ne mogu poreći da su dobre finansijske prilike pred vama tokom celog meseca, ali ono što je važno je da u svakom momentu budete u nekim legalnim tokovima i da ne primenjujete manipulaciju ili ulazite u rizična ulaganja. Ako vas i povuče jedna takva ponuda u trećoj dekadi novembra, slobodno računajte na to da ćete sigurno ostati na gubitku. Prema tome, pamet u glavu. Potrebne su promene u poslovnim saradnjama i vi ćete pokušavati da napravite povoljnije dogovore za sebe, a da u isto vreme olakšate teret obaveza koji je na vama. Na žalost, od mnogo posla sada ne možete pobeći, zato makar ugovorite duže rokove ili veću materijalnu nadoknadu. Sam kraj meseca može doneti jednu značajnu saradnju sa strancima ili firmama koje su povezane sa inostranstvom.

Zdravlje: Dosta dobre zdravstvene prilike i čini mi se da ćete vi lakše nego drugi proći kroz novembar. Međutim, zbog slabe pozicije vladara vašeg znaka, Jupitera i prisustva Marsa u polju kriza, povreda – budite obazrivi. Stomačna regija i dalje predstavlja najveći problem Ribama.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.