Mesečni horoskop za novembar 2016. godine

Nije bitno ko te primeti, već ko bi te gledao svaki dan, a da mu ne dosadiš.

Novembar. Centralni jesenji mesec. Već se ozbiljno velikim koracima približavamo zimi i hladnim danima, neki od nas žale za letom, drugi se raduju skorom prvom snegu… A zvezdice i planete iznad nas i ovog nam meseca govore ko će se veseliti, ko tugovati, ko će biti zadovoljan, a ko će morati da sačeka na neke bolje dane…

U novembar ulazimo sa naglašenim znakom Škorpije – tu su Sunce, Merkur i Mesec. U Strelcu se nalaze Saturn i Venera u konjukciji, u Jarcu Pluton i Mars. U Ribama je još uvek retrogradni Neptun, a u Ovnu retrogradni Uran. I u znaku Vage – Jupiter. Nebo izgleda kao nakon potresa, kao nakon nekih velikih promena. Neki od vas su te promene i potrese osetili intenzivno, drugi na nekom dubljem, podsvesnom nivou.

Prva planeta koja menja znak je Mars. U noći između 9-og i 10-og novembra, preći će u Vodoliju. Pošto je Mars naša akcija, naše delovanje i snaga, onda znajte – period u koji ulazimo obeležiće želja za preokretima, promenama. Obeležiće više aktivnosti, više kontakata sa nama bliskim ljudima, prijateljima, ali će obeležiti i želja da se nekih okova oslobodimo, da se afirmišemo i istaknemo.

13-og novembra slede dve promene – Merkur prelazi u znak Strelca, a Venera prelazi u znak Jarca. Sledi nam više dogovora, više otvorenosti, više kontakata jer Merkur u Strelcu želi da priča, želi da proširi interesovanja, želi da uči i da ostvaruje komunikaciju sa drugima. Venera u znaku Jarca doneće potrebu za emotivnom, ali i za materijalnom stabilnošću. Čeka je kvadrat sa Jupiterom, konjukcija sa Plutonom I kvadrat sa Uranom, pa je sigurno da će tu stabilnost i u jednom i u drugom segmentu biti teško dostići. Ako ništa drugo, biće nam vrlo zanimljivo i u ljubavi i u poslu! 14-og pun Mesec u znaku Bika. Opet će se sve vrteti oko ličnih vrednosti, oko novca, oko toga koliko dobijamo a koliko moramo dati. Način na koji vrednujemo neke stvari može biti na preispitivanju, bez obzira da li su u pitanju materijalne ili emotivne pozicije.

Od polovine novembra Jupiter iz Vage i Saturn iz Strelca krenuće da formiraju sekstil. Jak je i moćan ovaj aspekt jer dva hronokratora deluju udruženo, donoseći stabilnost koja je spremna da traje u vremenu. Bacite pogled na svoj natal I pogledajte da li imate neke planete ili bitne tačke koje će Jupiter I Saturn zajedničkim snagama aktivirati. Njihovo delovanje kreće od 15-og I završava se na 24-om stepenu. Pod najvećim dejstvom će biti planete I tačke u ovom rasponu u znaku Lava, Blizanaca, Ovna, Vodolije, Strelca I Vage. Napominjem da će “najbolje proći” oni koji imaju planete između 15-og I 24-og stepena Vage, Lava I Vodolije.

20-og Neptun kreće direktnim hodom. Završeno je vreme preispitivanja, ali I velikog dunovnog učenja. Vreme je da sve ono što smo u vreme njegove retrogradnosti spoznali, sada I primenimo. Doduše, budite uvereni – ulazimo I u period kada će tajne lakše izlaziti na svetlost dana….imajte ovo na umu… U noći između 21-og I 22-og novembra Sunce će preći u znak Strelca. Jačaju kontakti sa strancima, bacamo se u većoj meri na realizaciju svojih planova, a potreba za ekspanzijom postaje naglašena. Češće ćemo na putovanja, a u isto vreme I svest I duhovnost zahtevaju da se više posvetimo sebi. Naglašene mogućnosti za učenje, obrazovanje, bavljenje alternativnim naukama.

Kao što vidite, pred nama je relativno miran mesec. Da se razumemo, neće biti velikih iskakanja koja su nas “napala” tokom septembra meseca I u nekim periodima tokom oktobra, ali ovo ne znači da ćemo proći kao po loju. Situacija na nebu se dosta stišala, ali još će nas čekati po neko iznenađenjce. Nadamo se samo da ćemo kroz ova proći mnogo lakše I mirnije nego do sada.

U svakom slučaju, ovo bi trebao da bude jedan “korektan” novembar….pa se nadam da ćete uživati u njemu….Srećno!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Vladar vašeg polja ljubavi nalazi se početkom meseca u znaku Škorpije, što govori o strasti, intenzitetu, emotivnim počecima koji mogu biti obojeni jednom dozom fatalnosti, čak I opsesivnosti. U drugom delu meseca postaje aktuelan znak Strelca, što slobodnima može doneti osobu preko putovanja, nekog ko živi daleko od vas ili vas ljubav susreće na putovanju. Pošto će vaš vladar tranzitirati kroz znak Vodolije I polje prijatelja, društvenih mreža – I ovo je mesto gde možete tokom novembra potražiti svoju “srodnu dušu”. Sad, moram napomenuti das vi ovi aspekti ne nagoveštavaju da će odnosi započeti tokom ovog perioda biti naročito trajni, ali je definitivno sigurno da će vam doneti dobro raspoloženje I uživanje. Prva dekada meseca je Ovnovima u emotivnim vezama dosta dobra I ovo će u suštini biti I najmirniji deo meseca za vas dvoje. Ova početna stabilnost vrlo brzo će biti “raspršena” pokušajima emotivnog partnera da uspostavi kontrolu I dominaciju u odnosu. Poslednja dekada novembra biće obeležena partnerovim ispadima ljubomore I velikoj posesivnosti koju će ispoljavati prema vama. Nešto bolje će funkcionisati situacija u bračnim zajednicama, I to najviše zbog potrebe da vas dvoje sredite materijalni segment, pa ćete morati udruženim snagama da se bacite na posao I oporavite svoje finansije.

Posao: Ovaj mesec daje veliku šansu onima koji su nezaposleni. Prva dekada jeste donekle “stegnuta”, što znači da ćete verovatno bezuspešno pokušavati da pronađete nešto za sebe, ili ni sami nećete biti u fazonu da se naročito aktivirate po ovom pitanju. Međutim, druga, a naročito treća dekada otvaraju vam velike mogućnosti, neki od vas će svojom inicijativom pokrenuti poslovni segment, dok će drugima u potrazi za poslom pomoći prijatelji ili usluga od strane neke osobe. Generalno – Venera u tranzitu kroz vaše polje karijere doneće šanse za stabilizaciju položaja ili napredovanje, ali računajte da će se u ovom periodu najviše favorizovati timski rad, pa ćete morati da naučite da se prilagodite onima sa kojima radite na dnevnoj bazi. Finansijski stojite dosta dobro, pa baš zato ovo vreme iskoristite da zatvorite neka dugovanja, obaveze ili kredite. Drugi deo meseca je nepovoljan za veće investicije.

Zdravlje: Zdravstveni segment je tokom novembra odličan. Ono na šta biste mogli više da obratite pažnju je način ishrane, dok starija populacija treba da ipak vodi računa o stanju kičme. Ako se bavite sportom, postoji mogućnost da povredite tetive ili zglobove.

Bik

Ljubav: Slobodnim Bikovima u prvoj dekadi novembra jako su aktuelna zaljubljivanja preko poslovnog segmenta. Neko u vašoj neposrednoj blizini može vas opčiniti svojom intenzivnošću, svojim u isto vreme pažljivim ponašanjem prema vama, dok mu se oči vragolasto smeše….pa nije ni čudo da možete očas posla “pasti”. Pošto je polje strasti jako naglašeno tokom celog ovog perioda, možemo samo da vam kažemo da se prepustite I zaboravite na sve ostalo. Čak I da se ništa ne dogodi u prvoj dekadi, druga dekada novembra će vas prodrmati I istresti iz cipela. Kako god okrenuli – ne možete da omašite! Ovo je mesec ljubavi I intenziteta za vas! U emotivnim vezama I bračnim zajednicama tokom celog perioda ćete vi I partner uglavnom funkcionisati u korektnom I punom poštovanja maniru. Neki od vas će probuditi davno zatrpane strasti I ponovo se zaljubiti u osobu pored koje su već dugo. Ono što vam ne ide u prilog tokom ovog meseca jeste otvorena, I to velika mogućnost da uđete u paralelan odnos. Moguće je da vam zatišje koje postoji u trenutnoj relaciji, ta mirnoća I to što se ništa posebno ne dešava I “otvori vrata” ka ulasku u neobavezan, ali vrlo strastan I intenzivan kontakt. Najviše su vam za ovaj tip avanture otvorene šanse kroz poslovni segment, ali I kroz kontakte sa prijateljima ili preko društvenih mreža.

Posao: Ovaj mesec I neće biti jedan od onih koje ćete pamtiti po uspehu ili po mirnim dešavanjima. Možda ćete tokom prve dekade imati “miran život” I neko stabilno funkcionisanje, ali u principu – druge dve dekade nešto naročito vam I ne idu na ruku. Ispašće da ćete se truditi toliko da ćete povremeno “gubiti glavu” ili biti u potpunosti zatrpani obavezama (koje su vam nametnuli drugi ili vi sami sebi), a rezultati će biti – prilično prosečni. Sa drugima ćete se dosta teško uklapati I povremeno će izgledati da čak I dugogodišnji saradnici nekako nisu na vašoj strani. Pojedini će možda izgubiti I neke poslove ili projekte iz razloga što je konkurencija ponudila bolje uslove ili se na neki način umešala…Neki od vas će dobiti želju da naprave veliki zaokret u poslovanju ili da prekinu sa postojećim saradnjama, ali to vam se sada svakako ne preporučuje. Finansije će krenuti da se poboljšavaju tek tokom treće dekade novembra.

Zdravlje: Zdravstveni segment ukratko – ne baš najbolji. Vi ćete često biti “roviti”, na granici da se prehladite, razbolite. Oblačite se adekvatno vremenskim uslovima, vodite računa o svom imunitetu. Kod starijih pripadnika znaka aktuelni problemi sa kičmom, glavom, pritiskom.

Blizanci

Ljubav: Smrknuto lice I ozbiljne teme ostavićete već tokom prve dekade novembra iza sebe I ući u period koji će trajati do kraja meseca, a koji će biti ispunjen odličnim mogućnostima za dobar provod I zabavu. Sad, možemo da pričamo bajke pa da vam obećavamo da će se vaš princ sa sve belim konjem pojaviti I odvesti vas put onoga “I živeli su srećno I zadovoljno do kraja života”….Realnost će biti malo drugačija – slobodnim Blizancima otvoriće se prvenstveno mogućnosti da uživaju, da se zapale za nekog I da se prepuste svim čarima ljubavi….bez mnogo razmišljanja I bez mnogo planova za budućnost. Za sada, ništa od ovoga ne izgleda kao trajna kategorija, ali ko zna? Možda se čudo I dogodi. Baš vama. U emotivnim vezama I brakovima za divno čudo – mirno stanje. Možda će partner povremeno imati nekih poslovnih briga, ali to neće ni na koji način uticati na vaš odnos. Vi mu možete pomoći time što ćete u tim momentima imati više razumevanja za njega. Dok se u vašim emotivnim relacijama sve odvija nekako svojim tokom, vi ćete na poslu krenuti da se šalite sa kolegama, da malo bezazleno flertujete….znate kako kažu – “nemoj posle da bude od igračke plačke”….Da, da – dobro ste me razumeli – nemojte dozvoliti da vas cela situacija povuče mnogo više nego što ste očekivali, pa da se očas posla nađete u tajnoj avanturi.

Posao: Vaša poslovna situacija tokom ovog meseca uglavnom je – mnogo rada, a novca eto tek toliko da se pokriju dugovanja i obaveze. Moguće je da očekujete da se svakog časa dogodi nešto što će promeniti trenutnu situaciju ili se nadate nekim preokretima, ali za tako nešto ćete morati još da se strpite. Iako će šefovi biti prilično blagonakloni prema vama tokom ovog meseca, odnos sa poslovnim saradnicima će vrlo često biti komplikovan. Uglavnom ćete morati da prelazite preko nekih situacija koje vam se ne sviđaju I da se prilagođavate drugima. Nešto lakše će prolaziti oni koji sarađuju sa strancima I većim organizacijama, državnim I javnim, I vi ćete makar u finansijskom segmentu imati mirne trenutke. Ostalima će tek drugi deo novembra malo popraviti stanje u budžetu I doneti nešto više keša u novčanik. Tokom celog novembra ćete morati da ispravljate propuste I sređujete poslovne knjige.

Zdravlje: Nešto naglašenije polje zdravlja u prve dve dekade novembra skreće vam pažnju da se posvetite svom imunitetu. Potrebno je više odmora, zdrava ishrana I odricanje od loših navika za koje znate da ne doprinose dobrom stanju vašeg organizma.

Rak

Ljubav: Naglašeno polje ljubavi daje vetar u leđa slobodnim Rakovima do kraja druge dekade novembra. U tom periodu neko se lako može useliti u vaše srce I to kroz kontakte sa prijateljima, preko izlazaka I proslava, zabava. Do kraja meseca mogli biste biti u lepoj emotivnoj vezi. Ipak, nekima od vas prošlost će pokucati na vrata, a vi ćete biti više nego spremni da otvorite. Drugi deo novembra donosi mogućnost da se ponovo uspostavi kontakt, čak I obnovi emotivni odnos sa bivšim emotivnim partnerom. Pa ko šta voli – nek izvoli. U svakom slučaju, nećete biti nezadovoljni dešavanjima. Nešto nepovoljniji period za one u emotivnim vezama I brakovima završiće se do kraja prve dekade novembra. Jedno vreme ćete vi I partner funkcionisati bez velikih disturbija I problema, ali će postojati određena distanca među vama. Da bi se ovo savladalo, biće potrebna veća posvećenost I jedne I druge strane. Obzirom na to da će vaše polje strasti ugostiti tranzitnog Marsa, mogli biste da igrate na ovu kartu I osvežite vaše emotivne relacije. Takođe, potrudite se da imate više vremena samo za vas dvoje, ali nađite prostora I za druženje sa prijateljima. Sve ovo će unaprediti vaš ljubavni život I povezati vas dvoje u većoj meri. U drugom delu novembra neki od vas mogu pokrenuti I pitanja prinova. Nije loše vreme pred vama – uživajte!

Posao: Ne samo da bi tokom novembra nezaposleni Rakovi mogli pronaći adekvatan posao za sebe, već će I oni koji su već u radnom odnosu imati prilike da se dodatno angažuju. Neka forma dopunskih poslova itekako vam je dobro postavljena, I to od početka druge dekade meseca I trebali bi da prihvatiti mogućnost da dodatno dopunite svoj kućni budžet. Baš što se tih finansija tiče, ne biste trebali da imate velikih problema – prilivi su solidni I stabilni, ali će vam se novac nekako lako izvlačiti iz ruku, pa biste trebali da naučite da po ovom pitanju “povučete ručnu”. Generalno – treća dekada će se pokazati kao najbolja u poslovnom segmentu, jer ćete tada uspeti da završite neke situacije koje će vam povremeno zadavati glavobolju. Potrudite se da ispoštujete dogovore koje ste napravili I vodite računa o papirima, ali I o komunikaciji sa saradnicima, I to naročito tokom druge dekade novembra.

Zdravlje: Problemi sa zdravljem bi mogli u većoj meri nastupiti od početka treće dekade novembra. Dok će mlađi pripadnici znaka biti smanjenog imuniteta, starija populacija bi mogla imati probleme sa krvnim sudovima, pritiskom, nogama.

Lav

Ljubav: Ulazite u ovaj mesec sa još uvek vrlo aktuelnom konjukcijom Venere I Saturna u svom polju ljubavi. Neki od vas nikako ne uspevaju da prevaziđu prošlost, a to vas sputava I koči I ne dozvoljava da vidite da oko vas ima itekako prilika za emotivnu sreću. Savet za vas – ako ništa ne uspete da uradite tokom prve dekade novembra, ako ne uspete da obnovite kontakt sa bivšom ljubavi, zaboravite I krenite dalje. Ovaj život je suviše kratak da biste dozvolili sebi da kasnije žalite zbog propuštenih prilika. Za vas koji ste slobodnog srca – ovaj mesec tokom celog svog toka donosi ljubavne šanse. Uživajte u izlascima I provodu sa vašim prijateljima, družite se I upoznajte nove ljude. Itekako se neka osoba može izdvojiti I u velikoj meri zagolicati vašu pažnju. Takođe – prilike vam idu I kroz polje posla. U suštini – ovo je odličan ljubavni mesec, samo ako prihvatite sve ono lepo što vam se nudi. Oni u emotivnim vezama I brakovima moraće da u svoje ljubavne relacije ulažu nešto više snage I energije. Odnos sa voljenom osobom će biti promenljiv, naročito tokom prve dve dekade, kada češće nego inače mogu postojati razmimoilaženja I komplikovane situacije između vas dvoje. Iako će treća dekada doneti smirenje I korektniju komunikaciju, I dalje ćete morati da budete na oprezu I da se odnosite jedno prema drugom sa velikim poštovanjem I obzirom.

Posao: Iako ćete u prve dve dekade novembra osećati veći pritisak na sebe I često biti u razmišljanjima na koji način ćete uspeti da pokrenete poslovni segment onako kako želite, kada budete sumirali rezultate na kraju meseca, shvatićete da u suštini niste prošli ni malo loše. U suštini, ono što će vas najviše “boleti” jeste finansijska stabilnost, koja će vam nekako non stop izmicati iz ruku. Ili će prilivi biti smanjeni, ili ćete imati problem sa naplatom potraživanja. Ovakva situacija će se preokrenuti tokom drugog dela meseca, a tada vam se otvaraju šanse I da unesete neke veće pozitivne promene u poslovni segment. Ovaj je period pogodan I za nezaposlene Lavove, a onima koji su već u radnom odnosu, tada može stići ponuda koju će biti teško odbiti. Šansa da napravite neki veći zaokret u poslovanju, ali I da dobijete prilično unosan dodatni angažman.

Zdravlje: Mars izlazi iz vašeg polja zdravlja tokom prve dekade novembra, što će dosta olakšati ovaj segment. Ipak, sve do kraja druge dekade morate voditi računa o svom imunitetu, jer ćete biti lako podložni upalama I infekcijama, naročito urogenitalnog trakta. Ostatak meseca je povoljan po vas.

Devica

Ljubav: Ako ste slobodni, ono što svakako ne biste trebali da uradite tokom novembra, jeste da se povučete u sebe, zatvorite u kuću I prebirate po glavi šta ste do sada sve pogrešili kada je ljubav u pitanju. Na svu sreću, vaši su prijatelji sada prikazani kao vrlo aktivni, pa je sigurno da će vas, makar na mišiće “izvući” iz vaše učmalosti I krenuti sa vama u akciju I neki dobar provod. Iskreno, nije da nemate šanse za emotivna dešavanja, imate, ali će ona uglavnom ostati na nekoj površnoj, mada zabavnoj komunikaciji. Nekima od vas, koji su već duže vreme u kontaktu sa osobom koja im se dopada, će biti možda teško da se otvore I da priznaju svoju zainteresovanost. Za tako nešto će se svakako pružiti šanse u drugom delu ovog meseca, pa savet – ne oklevajte I ne čekajte, jer nemate nikakvog razloga za to. Što se tiče onih u emotivnim vezama I brakovima, tu je situacija već potpuno drugačija u odnosu na prethodni period. Koliko god da je bilo nekih nesuglasica, zastoja ili emotivne distanciranosti, to je sada moguće prevazići. Ako se vi I voljena osoba iole potrudite (a svi su izgledi baš za tako nešto) u ovom ćete mesecu svoj odnos učvrstiti. Šta više – neki od vas će pokrenuti priču sa emotivnim partnerom u ozbiljnijem pravcu. Oboje ste spremni da se smirite I skrasite.

Posao: Pred vama je vrlo živ I ispunjen dešavanjima poslovni mesec. Nešto veće obaveze do polovine novembra, kada ćete često biti u žurbi I jurnjavi, pokušavajući da uklopite sve ono što imate da uradite. Mnogo komunikacije, mnogo susreta, sastančenja, dogovora, a ako radite sa papirima ili u uslužnim delatnostima, budite sigurni da nećete moći da dignete glavu od posla. Ovo je period da ako ste nezaposleni, pokrenete sebe, jer je sigurno da ćete pronaći nešto što bi vam donosilo solidne prihode. Takođe, oni koji rade, mogu se baciti I na neke dodatne delatnosti, koje bi im u većoj meri mogle napuniti budžet. Drugi deo meseca vrlo pogoduje onima koji razmišljaju o pokretanju privatnog posla ili imaju nameru da zarade na konto svojih hobija, kreativnosti, talenata. U tom periodu će vam novac dolaziti češće, ali ćete vi I uspešnije manipulisati njime, pa ćete uspeti da zatvorite neke obaveze koje odavno vučete.

Zdravlje: U ovom segmentu imate dosta solidnu situaciju. Ono na šta biste trebali da obratite pažnju jeste mogućnost većeg odliva energije, iscrpljivanje obavezama, pa samim tim I smanjen imunitet. Stariji pripadnici znaka neka prekontrolišu krvnu sliku u drugom delu novembra.

Vaga

Ljubav: Mars u vašem polju ljubavi, puno polje komunikacije, susreta, novih poznanstava….a Vage lepe da ne mogu lepše biti….i same. Drage moje, više je nego sigurno da ćete imati makar jednu priliku za emotivnu sreću tokom ovog meseca. Ako vi ne budete želeli da se pokrenute, oni drugi hoće, tako da svakako očekujte da budete zatrpane pozivima na sastanke, ili će vaši udvarači makar pokušavati da održavaju jaku komunikaciju sa vama. Nemate nikakvih izgovora za kukanje da ste usamljene. Možda u prvom momentu nećete moći da sagledate vrednost jedne osobe, ali će vam ona polako ući pod kožu, ako joj samo dozvolite. U suštini, neki preokret u vama se može dogoditi u poslednjoj dekadi meseca, kada ćete se iznebuha odlučiti na “sve ili ništa”. To I jeste period za otpočinjanje jedne izuzetno stabilne, posvećene I trajne veze. Ako ste u bračnoj zajednici, od polovine meseca nastupa vrlo bitan period za vas I za partnera. Istina je da će tada postojati nesuglasice I da ćete imati čak par “pucajućih momenata” ali ovo je neophodno da bi se situacija između vas dvoje prvo raščistila, pa onda smirila I stabilizovala. Ako ste u dužoj emotivnoj vezi, imate razumevanje sa voljenom osobom I ako vi ne napravite neku grešku, sve bi trebalo da bude u redu. Vodite računa samo da u nekom momentu ne dođete u iskušenje da se upustite u kratkotrajnu, neobaveznu avanturu I time samo sebi napravite problem.

Posao: Na polju posla – vrlo burno. Da se razumemo, to ne znači da će se dogoditi neke ne znam ni ja kakve strašne stvari, samo označava da uglavnom nećete moći da se opasuljite od količine posla koju imate. Kojim god zanimanjem da se bavite, postoji tendencija da ste toliko zatrpani obavezama, da prosto ne znate kako da sve postignete. Naravno, ovo ima I svoje dobre I loše strane. Dobre su, naravno – veća količina novca u vašem novčaniku, ali je jedna od loših I to što ćete možda morati da od nekih, naročito dodatnih poslova, odustanete. Tokom celog meseca je naglašena komunikacija, susreti, dogovori sa mnogo ljudi, a ako se bavite komercijalnim ili trgovinskim aktivnostima – možda ćete morati da produžite radno vreme. Neki od vas mogu poželeti I da se osamostale I da se okrenu ka vodama privatnog biznisa, što je tokom novembra više nego podržano. Dignite glavu I samo hrabro napred!

Zdravlje: Vaša vladarka je većim delom novembra u hladnom znaku Jarca I u kvadratnom aspektu na vaš znak. Stoje mogućnosti za smanjen imunitet, lako prehlađivanje I upalne procese. Potrudite se da se utoplite, da se adekvatno hranite I unosite dovoljno vitamina I minerala. Stariji pripadnici znaka neka obrate pažnju na kičmu, zglobove, ali I na urogenitalni trakt.

Škorpija

Ljubav: Tako blizu, a tako daleko… Škorpijama se osoba koja ih interesuje mota ispred nosa, ali nikako da se neke konkretnije stvrai I dogode. U prvoj dekadi teško da ćete moći da napravite neki konkretniji pomak po pitanju emocija, ali od početka druge dekade novembra stvari se već okreću u vašu korist. Sa osobom koja vas interesuje komunikacija se pojačava u znatnoj meri I do kraja meseca može se dogoditi onaj toliko dugo čekani “bum”. Ukoliko nemate nikoga ko vas trenutno interesuje, onda računajte na to da ćete u drugom delu meseca biti pod malom opsadom od strane suprotnog pola. Neko će umeti da vam se približi I “pronađe vam žicu”, pa nije ni čudo što ćete poželeti da ovu osobu što pre načinite svojom. Veze u koje slobodne Škorpije ulaze tokom novembra mogu imati trajnu vrednost, ali će njihov tok I ozbiljnost zavisiti prvenstveno od vas. Ulazak tranzitnog Marsa u vaše polje doma I porodice doneće potrebu da vi I bračni partner konačno razrešite neke situacije I pitanja koja se vuku već dugo vremena. Energiju Marsa iskoristite u pozitivnom smislu, kroz inicijativu, volju I akciju, a ne kroz svađu I rasprave, koji neće doneti ništa konkretno dobro za vaš brak. Ukoliko ste u dužoj emotivnoj vezi, drugi deo meseca može doneti neke povuci-potegni situacije. Setite se zbog čega ste zajedno, probudite zatrpane emocije, ali I strast I nemojte dozvoliti da reagujete previše burno jedno prema drugom.

Posao: Venera u vašem polju posla I novca čuvaće vas tokom prve dekade meseca od nekih lošijih poteza I donositi vam uglavnom stabilne prihode. Taman što ona pređe u vaše polje komunikacije, dogovora, kratkih putovanja, Merkur će ući u polje posla, tako da svakako očekujte da će ceo novembar biti ispunjen prilikama za jake poslovne aktivnosti, ali I za finansijske prilive koji će vam biti dovoljni da svoje obaveze izvršavate na vreme. O svojim potezima razmišljajte, ne donosite ishitrene odluke I poteze, naročito tokom prve dekade, jer ono što pokrenete u tom periodu, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu, imaće svoju realizaciju I ostvarenje tokom ostatka meseca. Naročito ne vucite neke nepromišljene poteze ako ste privatnik. Ceo period je ispunjen mogućnostima za rad sa strancima, a neki od vas će se I zaputiti put drugih zemalja, što dogovora, što posla radi. Odnos sa kolegama I saradnicima će uglavnom biti korektan, naročito ako vi budete s vremena na vreme umeli da izbrojite do deset u sebi…

Zdravlje: U većem delu meseca ćete se uspešno boriti sa bilo kakvim zdravstvenim tegobama. Vaša najveća problematika može biti vezana za urogenitalni trakt. Ono na šta bih vam skrenula pažnju jeste nerviranje I stress, kojem ćete itekako biti skloni. Više mira, odmora, a mogli biste malo I da meditirate I da utišate te bure I oluje u sebi.

Strelac

Ljubav: Ni ovaj mesec izgleda ne daje slobodnim Strelčevima mogućnost da započnu emotivni odnos I na duže vreme se vežu za nekog. To ne znači da vi nećete uletati, ali I izletati iz kojekakvih veza I vezica, ali realno gledano – ništa od ovoga ne daje neke velike osnove za trajnost. Neki od vas će možda razmišljati o prošlosti više nego inače. Šta više, kontakt sa bivšim emotivnim partnerom se može na kratko obnoviti, pa opet iznenada preseći. Čini mi se da ni vi ni druga strana još uvek nemate otvoren put da trajno obnovite svoju vezu. U svakom slučaju, ono što vas čeka tokom novembra je veliki broj dešavanja, tako da svakako računajte na to da vam neće biti dosadno. Ako ste mlađi pripadnik znaka, istinski ćete uživati, jer ćete upoznavati nove ljude I rado flertovati I osvajati. Ako ste u emotivnoj vezi ili braku, s jedne strane želite da produbite svoj odnos, ali sa druge – potrebna vam je određena količina vremena samo za sebe, sloboda koju ne želite da date nikome. Zbog toga će povremeno dolaziti do trzavica između vas I voljene osobe, ali ona u ovom momentu nekako ume da lako prevaziđe takve situacije, I uvek će uspevati da spusti loptu I smiri situaciju. U suštini, nije ni malo loše vreme pred vama, naročito pred onima koji su u vezama, jer mogu tokom novembra pokrenuti I neka bitnija pitanja u svom odnosu. Neki od vas će polovinom ovog meseca odlučiti da je vreme da otpočnu sa zajedničkim životom sa partnerom.

Posao: Ako ste nezaposleni, krenite u potragu za poslom u drugom delu meseca, mada budite svesni – na više mesta ćete biti odbijeni, pa nemojte odmah gubiti nadu. Postoji zaista velika šansa da vam se sreća osmehne u trećoj dekadi novembra I da dobijete zaposlenje, pa makar ono bilo I privremenog karaktera. Oni koji već rade imaju toliko veliku količinu obaveza pred sobom, da povremeno ne znaju gde pre da se okrenu. Vaš trenutni metod “samo polako” možda sada I neće dati prave rezultate, potrebno je da se više angažujete I da ispoštujete sve ono što imate na vreme. Nemojte sebe dovoditi u situaciju da u poslednjem momentu krećete da radite nešto od velike važnosti. Bolja situacija je u trećoj dekadi, kada ćete biti mnogo ažurniji I spremniji da budete baš aktivni I posvećeni poslu. Što se finansijskog dela tiče, on baš I neće biti bajan. Iako su prihodi dosta stabilni I redovni – povremeno će vas “napadati” veći troškovi. Takođe, budite spremni da malo povučete ručnu kočnicu I ne upuštate se u veće kupovine ili ulaganja, jer bi se to moglo pokazati kao vrlo nepovoljan potez po vas.

Zdravlje: Kod mlađih pripadnika znaka uglavnom solidna zdravstvena situacija. Stariji mogu imati problem sa kičmom, nogama ili krvnom slikom I to do kraja druge dekade. Treća dekada meseca je povoljna za oporavak I izlečenje.

Jarac

Ljubav: Do kraja prve dekade možda I imate opravdanja za to što se ništa posebno ne dešava u vašem emotivnom životu, ali od tog perioda – više ne. Evidentno je da je neko blizu vas I da vam iz sve snage šalje signale I pokušava da vas animira, zainteresuje, osvoji. Nije mi jasno zbog čega čekate? Ako postoji neki problem da bi se ovaj odnos realizovao (kao što je razlika u godinama) zapitajte se da li je to zaista prepreka da biste ostvarili svoju emotivnu sreću. Neki od vas će s vremena na vreme upadati u tripove zvane “bivše ljubavi”. S jedne strane – vi ste itekako svesni da u ovim pričama leba za vas nema, ali nikako da neke momente prevaziđete u svojoj glavi I nastavite dalje. Ako želite da poslušate savet – manite prošlost, sadašnjost je već pored vas, a budućnost vam se smeši. Iskoristite svoju priliku! Ako ste u emotivnoj vezi ili bračnom odnosu, čini mi se da ćete biti previše okrenuti na drugu stranu, a voljenu osobu zanemarivati I stavljati u drugi plan. Vaši izgovori – imate puno posla, puno obaveza, morate sad na jednu, sad na drugu stranu, neće mnogo značiti partneru. Druga strana će opravdano pokazati svoje nezadovoljstvo, pa nije ni čudo što ćete imati par momenata koji bi mogli dovesti do rasprava ili svađa. Takođe, neki od vas sve češće razmišljaju o jednoj osobi, moguće preko poslovnih okolnosti, koja predstavlja veliko iskušenje za vas. Zapamtite – ulaskom u tajni odnos, nećete pomoći svojoj postojećoj emotivnoj relaciji. Budite iskreni I prema sebi I prema voljenoj osobi.

Posao: Do kraja prve dekade činiće vam se da niti jedan vaš napor u poslovnom segmentu može uroditi plodom. Nekako kao da se vrtite u začaranom krugu, radite, a rezultata ni sa jedne strane. Verujte mi, nemate nikakvih razloga za brigu. Sve ono što se bude otaljavalo I vuklo u prvih desetak dana meseca, odjednom će se pokrenuti I realizacija će otpočeti. Ne samo to – sa svih strana ćete biti napadnuti pozivima, predlozima, mogućnostima za sastanke I dogovore. Budite svesni da ćete ući u period koji će vam doneti ogromnu količinu obaveza odjednom, ali će vam isto tako dati neverovatne šanse da se pokrenete I prosperirate. Ako ste nezaposleni – prave informacije I predlozi stižu do vas u trećoj dekadi novembra. Polovinom novembra obratite pažnju na odnos sa kolegama I nadređenima. Ako postoji neko ko vam radi iza leđa – u tom periodu se može aktivirati. U finansijskom segmentu stoji vam poboljšanje, mada je vama sada potrebna mnogo veća količina novca od one koju dobijate. Ako zagusti – potražite pomoć od strane prijatelja.

Zdravlje: Pošto je novembar dosta iscrpljujuć, uvek vodite računa o tome da se dobro odmorite, naspavate, da redovno jedete – da biste mogli da obnovite odbrambene snage vašeg organizma. Starijoj populaciji lakše prehlade u drugom delu meseca.

Vodolija

Ljubav: Drage slobodne Vodolije – tranzitni Mars ulazi u vaše polje ličnosti krajem prve dekade novembra I vi ćete, blago rečeno – biti spremni za akciju! Ulazite u period kada za vas u bukvalnom smislu više nema mira. Izlasci, društvene aktivnosti, kontakti sa mnogo ljudi, sa prijateljima, preko društvenih mreža. Sva ova mesta biće poprište vaših velikih aktivnosti, jer ćete želeti da se zabavite, osvojite. Neki od vas se mogu upustiti I u avanturu sa osobom koja im je već neko vreme prijatelj. Šta god radili, ne berite brigu – uživaćete I biti ispunjeni zadovoljstvom. Od druge polovine novembra jedan od ovih kontakata se može pretvoriti I u mnogo ozbiljniju priču nego što ste to očekivali. Toliko ozbiljnu, da će neki od vas čak možda I poželeti da se smire….Ako ste u dužoj emotivnoj vezi ili braku, morate biti svesni jedne stvari – vaše emotivne relacije će funkcionisati samo I isključivo ako u voljenoj osobi imate I prijatelja, ako možete sa drugom stranom da pričate o svim nedoumicama I problemima. Na taj način ćete davati podršku jedno drugom I ne postoji sila koja bi vas razdvojila. Ako sa partnerom nemate takav odnos, onda je moguće da se javi nerazumevanje između vas dvoje. Vi možete smatrati da vam druga strana ograničava slobodu, dok će partner misliti da se vi ponašate neadekvatno svojim godinama…

Posao: Do kraja prve dekade ste u jednoj nepovoljnoj poslovnoj poziciji. Neke stvari se čekaju, neke odugovlače, a vi nikako da vidite svetlost na kraju tunela. Prihvatite ovo otežanje I budite strpljivi, jer se stvari okreću u vašu korist. Situacija u poslovnom segmentu će se odjednom preokrenuti I pred vama je period sa velikim aktivnostima, ali I sa odličnim rezultatima. Obratite samo pažnju na odnos sa nadređenima, naročito ako ste od onih koji ne vole da im šefovi “vise nad glavom”. Malo više takta I komunikacija sa autoritetima će biti odlična. Računajte na veću količinu obaveza, ali I na svoju neiscrpnu energiju, pa je više nego izvesno da ćete napraviti neke fine poteze I otvoriti sebi vrata mnogih saradnji, pogotovo ako ste od onih koji sarađuju sa strancima. Nezaposlenima drugi deo meseca donosi odličnu priliku ne samo da pronađu posao, već da odmah dobiju ugovor na duže vreme. Ako želite dodatne poslovne aktivnosti, a samim tim I više novca u svom džepu – treća dekada novembra vam daje šanse za tako nešto. Finansijama ćete tokom ovog perioda biti više nego zadovoljni.

Zdravlje: Previše ćete tokom ovog meseca biti okupirani obavezama, a premalo ćete se odmarati. I sami ste svesni da to odmah otvara vrata padu imuniteta, a samim tim I lakoj podložnosti bakterijama, virusima, upalama. Ako želite sebi dobro – više relaksacije, više dobrog sna I mnooooogo manje nerviranja!

Ribe

Ljubav: Dosta vam je više usamljenosti, prebiranja po uspomenama I statičnosti. Želite da promenite nešto u svom emotivnom životu I zato nije ni čudo što će se mnoge slobodne Ribe u ovom mesecu jako društveno aktivirati. Dok će se neki od vas okrenuti prijateljima, izlascima, zabavnim događajima sa prijateljima, drugi će početi da ostvaruju jače kontakte sa onima sa kojima su poslovno povezani. Moguće je da u ovom periodu konačno prihvatite I ponudu za izlazak od strane kolege koji se već neko vreme vrti oko vas, pokušavajući da vas animira I osvoji. Oni koji čeznu za nekim bivšim emotivnim partnerima, neka obrate pažnju na drugu dekadu novembra, kada postoji velika šansa za obnovom kontakta, čak I za susretom sa vašom bivšom ljubavlju. U kom će pravcu to ići na dalje, potpuno je otvoreno, I uglavnom će zavisiti od predispozicija u vašim ličnim natalnim kartama. Sa emotivnim I bračnim partnerom tokom novembra ćete imati promenljiv odnos. Sa jedne strane – vidi se da ste dosta povezani I da je ovaj odnos maltene na neraskidiv, dok sa druge – nikako ne uspevate da se uklopite po pitanju nekih sitnica, što vas oboje jako iritira I čini da povremeno dolazi do rasprava ili do distanciranja. Neophodno je da oboje pokrenete process promena, da otvoreno kažete šta je ono što vam smeta I da zajedničkim snagama pokušate da uspostavite sklad kojem toliko težite.

Posao: Prvo lepe vesti nezaposlenima – drugi deo novembra doneće toliko željenu priliku da pronađete nešto adekvatno za sebe. Ponuda će se neočekivano otvoriti, a iako “vuče” na neki privremen angažman – prihvatite, jer se ovaj posao kroz vreme može pokazati kao stabilan I trajan. Oni koji već rade u poslu su preko glave I vrlo često će se pitati da li je moguće da moraju da budu u toj meri zatrpani obavezama. Tako to ispada kada ste radnik na koga se svi mogu osloniti – zato ćutite I gurajte svoje obaveze istrajno I beskompromisno, kao I do sada. One promene koje želite da pokrenete sada funkcionišu dosta sporo – neke pomake ćete uspeti da napravite tokom druge dekade, ali to neće biti u potpunosti ono što priželjkujete. Doduše, neki od vas mogu imati manje napredovanje ili unapređenje, I to tokom prve dekade, ali će to biti više “kozmetički” nego što će zaista popraviti vašu poziciju. Što se finansijskog segmenta tiče – on je bolji nego inače. Potrudite se da se ne zadužujete previše, jer će vam to “izaći na nos” vrlo brzo.

Zdravlje: Zdravstvena situacija će biti bolja nego u prethodnom periodu, ali vi ste još daleko od toga da možete da se opustite. Ipak, uglavnom će vas spopadati neka sitnija problematika, sa kojom ćete relativno lako izlaziti na kraj.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.