Mjesečni horoskop za juli 2015. godine: Lavovi će se ozbiljno vezati za postojeće partnere, Vodolije očekuju leptirići u stomaku

Veza na daljinu? Naravno da je moguća. Radi se o posebnoj ljubavi. Upoznaš osobu na drugi način, u centru je karakter. Tako je i s vremenom naučiš voljeti. Maštanje o zajedničkoj budućnosti? Nešto od najdivnijeg. Jedva čekate da se vidite opet, planirate to zajedno, borite se. I onda kada se opet morate razdvojiti, imate razlog da čekate osobu opet. Kao i uvijek, zna biti jako teško. Ali ako je ljubav iskrena i jaka, uspjećete.

U jul ulazimo pod uticajem moćne i podsticajne konjukcije Jupitera i Venere u znaku Lava. Ovaj aspekt, spoj male sreće, malog benefika Venere i velike sreće, velikog benefika Jupitera ispričaće i pokrenuće neke priče koje smo dugo čekali.

Aspekt se dešava u polju „zaduženom“ za ljubav, za zabavu, za decu, za avanturu, flert, za talenat i javne nastupe, za lagane zarade, za lutriju, za špekulaciju, za sport, za ispunjenje želja…. U momentu egzaktne konjukcije ove dve planete su u trigonu sa Uranom iz znaka Ovna (polje prirodnog horoskopa koje vlada ličnošću, inicijativom) i u sekstilu sa Merkurom iz znaka Blizanaca (prirodno treće polje, polje komunikacije, pokreta). Kakav bi smo mogli zaključak da izvučemo iz svega ovog? Šta nam planete poručuju za ovaj mesec? Možda bi najbolja fraza bila – Usudite se da budete onaj koji menja stvari, usudite se da se oslobodite, usudite se da presečete, da napravite zaokret, usudite se da stavite sebe, svoje želje, svoje ideje i kreacije u prvi plan, usudite se da potražite svoju sreću.

Uran donosi promene, revoluciju, oslobođenje. Merkur daje snagu misli i reči. Venera i Jupiter nagrađuju. Trenutak je sada. I ne oklevajte da ga iskoristite. Jednom pružena šansa mora se zgrabiti jer je pitanje da li će se i kada ponoviti… E, sada je pitanje – da li baš za sve ovaj aspekt važi? Ne može se osporiti da će vatreni i vazdušni znaci ipak biti donekle favorizovani…možda baš i zbog toga što su skloniji da budu otvoreniji za promene. Zemljani znaci će možda oklevati, vodeni biti previše opterećeni teretom nekih prethodnih grešaka da bi se usudili da rizikuju opet…. Pun Mesec je početkom jula u znaku Jarca, Mlad Mesec polovinom jula u znaku Raka. Ova dešavanja daće i pripadnicima vodenih i zemljanih znakova priliku da odlome svoj „deo kolača“ iz ruku Fortune. Mars će tokom celog ovog meseca biti u znaku Raka, što baš i nije najjača pozicija za ovu ratničku planetu, pogotovo što je ovo polje porodice, privatnih poslova i naše stabilnosti.

Donosiće napetost i nervozu, sklonost da reagujemo prenagljeno, preterano… često ćemo biti pod stresom koji će se najviše odraziti naravno u okviru porodice, ali će i kroz emotivna dešavanja morati povremeno da provejavaju burni događaji i varnice. U međuvremenu – Saturn ide unazad, Neptun ide unazad, Pluton ide unazad, a u poslednjoj nedelji meseca očekuje nas i retrogradno kretanje Urana i Venere….kao da nas sve vraća na ono što nismo završili, kao da nam se daje još jedna šansa, još jedna prilika da popravimo ono što se popraviti može, da očistimo ono što je potrebno i da rasteretimo sebe od starih dugova, starih ljubavi, starih okova oko vrata…. Nemojte se iznenaditi ako u jednom trenutku zapitate sebe – Jesam li siguran da želim baš ovo? Ili ako se to budete pitali svaki dan….Jako je naglašeno preispitivanje svojih odluka, svojih postupaka, svojih očekivanja, želja.

Dok u prirodnom polju podsvesti tranzitiraju retrogradni Neptun i Hiron – neka sećanja bole, neke misli nas povređuju, neka razočaranja teško varimo…. Biće aktuelan i kvadrat Saturna i Venere, kao i Jupitera i Saturna….kako li nam se samo uplete nezgodni, opterećujući Saturn u sve ono što se srećom zove? Pa vidite dragi moji….sreću neki put treba i zaraditi. Ali onako pošteno, ljudski se naraditi, namučiti, strepeti, odricati se, patiti – da bi spoznali koliko je ta ista sreća vredna. I koliko se do nje teško dolazi. Da, nekome će se otvoriti preko noći. Bar će tako izgledati ljudima sa strane. Ali niko ne zna koliko je suza proliveno, koliko je živaca pokidano, koliko je bola pretrpljeno i koliko je napora uloženo….da bi ta ista sreća i pokucala na vrata.

Zato se radujte čak i tuđoj sreći. Čak iako vi ne budete u ovom „izvlačenju“. Nastavite dalje, gurajte lagano, ispravite greške, popravite šta ste pokvarili, izlečite one koje ste povredili i čista srca čekajte i svoj trenutak. Ako ne ovog, onda nekog drugog meseca.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Vladar vašeg znaka, Mars, tokom celog jula će boraviti u znaku Raka uz tranzitno Sunce koje će u istom znaku biti prisutno u prve dve trećine meseca. Pošto je ovo polje doma, porodice, imate jednu fenomenalnu priliku da svoje bračne odnose dovedete u ravnotežu i harmoniju, zbog prisustva Sunca u njemu. U isto vreme, zbog tranzita Marsa, koji je ovde sklon da lako ispoljava svoje negativne osobine i ratobornost, moraćete da vodite računa da vi ne budete faktor problema, a i da naučite da se naglim reakcijama, stresom i nervozom ništa ne rešava – bar ne na pozitivan način. Prisustvo srećne konjukcije Venere i Jupitera u polju ljubavi otvoriće slobodnima mogućnost za nove početke. Scenarija su razna – i preko posla i preko kraćih putovanja, čak i kroz poznanstvo sa osobama sa drugih prostora, na godišnjem odmoru…u svakom slučaju, ovo je osoba značajna za vaš emotivni život, mada se sve može odigravati prilično brzo (ne zaboravite da postoji i aspekt sa Uranom). Neki će Ovnovi pomisliti da su konačno pronašli osobu koja ih u potpunosti razume, podržava, koja ih oseća „kako dišu“. Emocije će planuti lako, ali ne zaboravite da se neki od ovih požara mogu brzo i ugasiti ukoliko budete previše igrali na kartu strasti. U dužim vezama mogućnost veridbe ili bračne ponude. Tokom celog meseca i emotivna prošlost je aktuelna i to na prilično bolan način.

Posao: Oni koji rade sa strancima i državnim i javnim institucijama dobijaju potpuno otvoren put za pokretanje priče koja će imati jaku finansijsku stabilnost. Generalno – zarađujete preko onoga što volite, preko talenata, kreativnosti, ideja. Venera, koja vlada vašim poljem posla i zarada, ali i poljem poslovnih partnerstava daje vam dobre prilike da sve ono što radite rezultira na pravi način. No, ne treba smetnuti sa uma da će jednim dobrim delom meseca biti u kvadratu sa tranzitnim Saturnom iz polja kriza, promena, kredita. Prva manifestacija je da će vaše zarade biti ograničene onim što dugujete. Druga – koliko god imali želju da stvari radite na svoj način – moraćete da se prilagođavate tuđim planovima, naročito ako nadređeni smatraju da stvari treba raditi drugačije. Treća – sa sigurnošću računajte na kašnjenja, probijanja rokova i sve moguće prepreke koje vam se pojavljuju na putu. U poslednjoj nedelji meseca dobro obratite pažnju na sve ono što je vezano za novac i prilive – mogući su gubici!

Zdravlje: Koliko god vi mislili da možete pomerati brda i doline i „pucali“ od energije – sve ovo može biti vrlo kratkotrajno i pre mi liči na adrenalinske „inekcije“ nego na realan osećaj. Pozicija Marsa u znaku Raka je slaba i donosiće vam brzo iscrpljivanje, zamaranje, a samim tim i laku podložnost bolestima.

Bik

Ljubav: Slika samog početka ovog meseca daje nadu da će emotivni odnosi biti mesto zadovoljstva, jer je vaša vladarka, Venera, u skladnom aspektu sa vladarom polja ljubavi, Merkurom. Saturn je u polju ozbiljnih partnerstava a Sunce i Mars u polju komunikacije, pa se vidi da će razgovori i sposobnost dogovora sa partnerom biti ključ za napredovanje ili opstanak vaših ljubavnih veza. Slobodni već u prvim danima ovog meseca imaju mogućnost da se „pronađu“ sa nekim i to najviše preko poslovnih okolnosti, preko porodičnih okupljanja, preko prijatelja ili na godišnjem odmoru. Za one koji su u dužim emotivnim vezama ili u braku potrebno je naglasiti da je partner dosta težak i naporan tokom ovog perioda i da će vam biti potrebno razumevanje i usklađivanje da bi odnosi nastavili da funkcionišu. Vaša vladarka će veći deo meseca biti u kvadratu sa Saturnom iz znaka Škorpije, od vas se traži da se odgovorno ponašate prema odnosima koji su vam bitni, da pomirite emocije i razum i da raščistite stvari koje ne funkcionišu. Venera kreće retrogradno u poslednjoj nedelji jula i to je prilika za one Bikove koji nisu zadovoljni svojim emotivnim relacijama da ponovo pokušaju da se usklade sa osobom koja im je bitna. Ovi aspekti će, po ko zna koji put, potencirati i na karmičkim vezama i odnosima, na bivšim partnerima i prošlim ljubavima.

Posao: Sve ono vezano za posao, ali i za zarade, mnogo je bolje postavljeno u prvom delu ovog meseca, pa iskoristite mogućnosti koje će vam se nuditi da napravite neke konkretnije pomake. U prvoj trećini meseca pozicija Merkura, koji vlada poslom i novcem vam odgovara i lako se ostvaruju skladni odnosi sa saradnicima, sklapaju novi dogovori dok će prilivi biti olakšani i češći. Već posle toga stvari počinju da vam izmiču kontroli i moraćete u velikoj meri da zapnete da biste održavali saradnje na pravi način i bili zadovoljni funkcionisanjem vaših poslovnih odnosa. Najviše novca vam ide kroz ugovore, kroz komercijalne aktivnosti, kroz privatne poslove. Ako započinjete nešto novo, ne letite previše, ne rasipajte se u materijalnom smislu, ne pozajmljujte veće sume novca i ne opterećujte se kreditno, jer ćete u narednom periodu jako teško otplatiti zaduženja. Koliko god smatrali da ste poslovno jaki, ne preporučuje vam se da delate samostalno, sada su mnogo bolje postavljena udruživanja i saradnje.

Zdravlje: Hroničnim bolesnicima drugi deo meseca neće prijati, a i za one koji se osećaju dobro ovo je period kada moraju povesti mnogo više računa o sebi. Ne smete zanemarivati simptome pogotovo pošto oni mogu velikom brzinom eskalirati.

Blizanci

Ljubav: Prva dekada meseca je savršena za emotivne relacije, jer imate inicijativu, imate šarm i tačno prepoznajete kada treba delati i na koji način. Ovo je period da slobodni uđu u jedan zanimljiv odnos, koji može krenuti jako dobro u početnoj fazi, međutim – ukoliko želite i da ga zadržite vrlo brzo ćete shvatiti da je partner možda zahtevniji nego što ste to u početku pomislili. Ispostaviće se da su neke od tek započetih veza više u formi letnje zabave nego nešto što ćete moći da zadržite. Ipak, biće izuzetaka i od ovog pravila. Bićete dosta emotivniji i mekši većim delom jula, pa ćete povremeno imati osećaj da bračni partner ili neko sa kim ste u dužem emotivnom odnosu manipuliše vama i „vrti vas oko prsta“. Venera, koja vlada vašim poljem ljubavi, nalazi se u znaku Lava i vašem polju komunikacije, pa ćete brzo shvatiti da je ključ za zajedništvo i funkcionisanje odnosa to da sa dragom osobom razgovarate o svemu što vas muči. Pošto u poslednjoj nedelji meseca Venera kreće retrogradno, moguće je da će sve emotivne relacije od tog perioda biti pod pritiskom i da ćete teško nalaziti zajednički jezik sa partnerom. Ne treba zanemariti ni to da će vaše promene raspoloženja i stavova biti jako naglašene, da ćete se često osećati sputano u vezama i da ćete želeti da menjate nešto. Malo više razumevanja i priče.

Posao: Sve ono vezano za posao i zarade postavljeno je prilično solidno tokom jula. Pošto će Sunce veći deo perioda tranzitirati kroz ovo polje, a polovinom meseca imamo i Mlad Mesec u istom znaku, uložite više sebe jer su velike mogućnosti da će vam se sve ovo i isplatiti. Stoji da će prisustvo Marsa davati povremeno jednu nervoznu „notu“ u vašim poslovnim relacijama, ali to je nešto na šta ćete morati da se naviknete i pokušate da smirujete napete situacije. Mars je vladar vaših poslovnih obaveza, kolega, a u istom polju je i retrogradni Saturn, tako da svakako ne računajte na neku veliku pomoć od ljudi sa kojima radite na dnevnoj bazi. „Svaki čovek za sebe“ – bi otprilike bilo geslo tokom jula, pa ako do sada niste naučili da se najbolje snalazite i funkcionišete sami sa sobom, ovo će vam sada biti potpuno jasno. Stoje vam velike obaveze, ali i dobre mogućnosti za zarade, naročito preko novih saradnji i ugovora. Finansijski deo je znatno bolji nego ranije a možete regulisati i neka dugovanja i to u drugom delu jula.

Zdravlje: U prvom delu meseca dobro, dok od druge polovine jula, što zbog neadekvatne i preterane ishrane, što zbog nerviranja – imate probleme sa stomačnom regijom. Potražite savet nutricioniste.

Rak

Ljubav: Pun Mesec je početkom jula u znaku Jarca, vašem polju bračnih i ozbiljnih partnerstava, a polovinom ovog meseca Mlad Mesec je u vašem znaku. Simbolika bi bila prilično prosta – Pun Mesec donosi zaključke, završetke, naglašava da je vreme nekim odnosima isteklo i da je potrebno prekinuti ih ili ih u potpunosti reformisati, dati im jednu mnogo čvršću osnovu i bazu. Mlad Mesec u polju ličnosti, ali i uz prisustvo Sunca i Marsa, a kasnije i Merkura „tera“ Rakove da stave sebe, svoje interese, ono što oni žele na prvo mesto. Sigurno je da ste u neke odnose ulagali srce i dušu, davali svoj maksimum, bili posvećeni i pažljivi, dok vam druga strana nije adekvatno odgovarala na sve ovo. Sada imate dovoljno snage da preuzmete inicijativu i promenite nešto. Ne zaboravite samo da Mars daje osećaj da sve u vama ključa od besa i nestrpljivosti pa je jedini savet koji vam mogu dati taj da dobro razmislite vredi li nečemu dati još jednu šansu pre nego što presečete kao sekirom. Za slobodne Rakove ovo jeste period novih poznanstava i velike inicijative suprotnog pola ali budite oprezni – retrogradni Saturn u polju ljubavi govori da ste skloni da ulazite u veze koje su po mnogo čemu slične nekim prošlim iskustvima. Ako se do sada niste opametili – vreme je da prepoznate slične obrasce i zaobiđete ovo u širokom luku.

Posao: Vremena za čekanje nemate. Jupiter će samo još ovaj mesec i jedan deo narednog biti u vašem polju posla i zarada a obzirom na to da ste tokom jula maksimalno podržani u smislu da možete promovisati sebe i izbiti u prvi plan – ne statirajte nego se aktivirajte. Iskoristite sve prilike za zaradu koje vam nudi konjukcija Venere i Jupitera u polju novca, a kada u poslednjoj nedelji meseca ta ista Venera krene retrogradno a Sunce uđe u ovo polje – imate još jedan krug srećnih okolnosti i to od poslova koje ste ranije pokrenuli. U prvoj dekadi meseca i Merkur ulazi u vaš znak tako da je savet za sve Rakove da ne oklevaju da saopšte svoje ideje, zamisli, nova rešenja – komunikacija i sposobnost da delate u pravom trenutku postaje jako naglašena. Ako se neke poslovne saradnje tokom ovog perioda prekinu – sigurno je da ovde više nije bilo prostora za vas i da ćete biti u mogućnosti da se aktivirate na drugoj strani. Da biste počeli nešto što valja, prvo se moraju prekinuti stare relacije koje vam ne donose ništa sem nerviranja.

Zdravlje: Prisustvo Marsa u vašem znaku deluje dvojako. Vama lično daje dovoljno energije i poleta da biste se osećali dobro, ali će „privlačiti“ i povišenu temperaturu, virusne infekcije i probleme sa stomakom i varenjem. Čuvajte se povreda.

Lav

Ljubav: Mesec započinjete sa srećnom konjukcijom Venere i Jupitera u svom znaku. Sigurno je da će se tokom ovog perioda neki Lavovi dosta ozbiljno vezati za postojeće emotivne partnere i poželeti da svoje zajedništvo prodube ili ozvaniče. U bračnim odnosima je situacija prilično napregnuta jer retro Saturn neumoljivo gazi kroz polje porodice i aspektovaće ove planete kvadratom maltene tokom celog jula. Komunikacija će biti otežana a isto tako vi i bračni partner teško možete da se uskladite u većini pitanja. Različiti sistemi vrednosti, različiti pogledi na dešavanja u okviru doma praviće vam povremeno dosta velike probleme. Neki od vas će sve ono što ih nervira „žvakati“ u sebi i opterećivati se a svetu pokazivati nasmejano i ponosno lice. Nešto je bolja situacija u trećoj dekadi jula, kada Sunce pređe u vaš znak i donese vam sposobnost da nađete rešenje ili da se prema partneru postavite na drugačiji način. Za slobodne ovo jeste podsticajan period, jer prilika za zadovoljstvo i sreću ima više nego inače, jedino na šta moram skrenuti pažnju jeste da funkcionisanje i opstanak novozapočetih veza u velikoj meri zavisi od toga koliko ćete vi biti spremni da se posvetite odnosu. Ako ste mlađi pripadnik znaka ili još uvek niste spremni da se vežete i obavežete – sigurno je da ćete imati obilje šansi za avanturu i neobavezan provod.

Posao: Pun Mesec u polju poslovnih obaveza, odgovornosti i Mlad Mesec u polju podsvesti – sve ovo nagoveštava Lavovima da je sa radom na neki impulsivan, neadekvatan način završeno i da više morate uključiti svoju kreativnost, psihološki potencijal i razmišljanje da biste postigli ono što želite. Imate velike mogućnosti da sebe predstavite na najbolji način, ali ne može se osporiti da vam je polje tajni i podsvesti jako naglašeno tranzitom Sunca, Marsa i Merkura tokom većeg dela ovog meseca i da sve ono što hoćete da ostvarite i pokrenete morate prvenstveno dobro isplanirati i izanalizirati. Biće ovde i tajnih dogovora, strategija koje ostvarujete sa drugima daleko od radoznalih očiju. Dobre prilike se moraju prepoznati i delovati na pravi način. Konjukcija Venere i Jupitera u vašem znaku donosi vam novac, ali i kod vas je naglašen momenat da ono što ste se zadužili morate otplaćivati na vreme, jer postoje velike mogućnosti pokretanja sudskih postupaka i sukoba sa zakonom. Savet za vas je da budete tolerantni prema drugima, da pokušate da se ne nervirate u pojedinim situacijama i da ne čekate previše na to da vam drugi pomognu – sada najviše pomažete sami sebi.

Zdravlje: Sve ono vezano za zdravlje nije više za šalu ni malo. Saturn je vladar ovog polja i tokom celog jula kvadriraće vaš znak, mada će se uticaj najviše osećati kod pripadnika treće dekade Lava. Morate biti odgovorni prema sebi i svom organizmu.

Djevica

Ljubav: Sunce i Mars u znaku Raka vam odgovaraju jer su u skladnom aspektu sa vašim znakom, pa ćete imati više prilika za regulisanje svog emotivnog statusa. Pun Mesec se početkom jula dešava u vašem polju ljubavi i nagoveštava završetak jednog perioda kada ste više davali nego primali. Polovinom meseca imamo Mlad Mesec, ali u vašem polju uzvraćene ljubavi i naklonosti od strane drugih, tako da mi se čini da će neke stvari ipak doći na svoje mesto. U dužim emotivnim vezama i brakovima situacija je ipak dosta bolja nego što je bila, pa ćete mirnije moći da koračate kroz jul i da čekate prelazak Jupitera u vaš znak tokom narednog meseca. Planeta ljubavi će samo zakoračiti u vaš znak i krenuti retrogradnim hodom ponovo ka znaku Lava, tako da će se neke ljubavne prilike propustiti ili prolongirati za naredni period. Tajne veze i afere su i u ovom periodu dosta aktivirane, naročito će Device preko posla i poslovnih okolnosti imati tendenciju da „zalutaju“ u neki odnos za koji ne žele da bilo ko sazna. Potreban je oprez, naročito u drugom delu ovog meseca, čuvajte svoj ugled i čast, a čuvajte se i radoznalih pogleda koji mogu „provaliti“ šta se dešava kod vas. Neko će pokušavati da vas osvoji ne birajući sredstva i načine udvaranja, možda će vam ova nasrtljivost donekle smetati, ali generalno – prija vam kada se suprotni pol vrti oko vas.

Posao: Ne oklevajte da iskoristite podsticajne prilike za nove poslovne saradnje ili zaradu u prvoj dekadi ovog meseca. Već posle toga ulazite u jednu malo težu situaciju, što ne znači da nećete moći da funkcionišete na zadovoljavajući način, već da će biti potrebno ulagati mnogo više napora. Vladar posla i zarada, Venera, biće u napetom aspektu sa Saturnom iz polja komunikacije i pokreta. Vladar polja poslovnih obaveza ide retrogradnim hodom, ali će vam zato odgovarati prelazak Merkura u polje zarade od profesije, protekcije od strane drugih i veza i kontakata. Zbirno gledano – za sve ono što želite da aktivirate moraćete da sprovedete opsežne pripreme, da uključite strpljivost i da budete spremni na opstrukciju ili od strane drugih ili od okolnosti koje neće biti na vašoj strani. Špekulacije, rizici, zarade „na crno“ i zarade od privatnih poslova – ovo su mesta gde prilivi novca mogu biti povećani. Igrajte mudro, faktor iznenađenja i riskantnog ulaganja može se pokazati kao jako dobar, ali treba znati stati.

Zdravlje: Povremeni problemi sa kičmom, zglobovima. Vama je generalno stomak jedna od osetljivijih tačaka i u narednom periodu morate voditi računa o stresu, koji kod vas uvek izaziva probleme sa varenjem, nadimanje, nedefinisane bolove.

Vaga

Ljubav: Konjukcija vaše vladarke Venere sa Jupiterom u znaku Lava je izuzetna prilika za sve Vage da nađu svoju srodnu dušu ili nešto bar približno tom opisu. Međutim, ono što je naglašeno tokom ovog meseca jeste jedna zanimljiva kombinacija – ta čuvena „srećna“ konjukcija je u trigonu sa Uranom iz znaka Ovna, a u vašem polju stabilnosti, porodice, utemeljenih odnosa imamo Pun Mesec . Bojim se da će neki pripadnici znaka strašno želeti da promene nešto u odnosima u kojima su, a ne bih se začudila da pojedini koji su u braku u ovom periodu ulete u avanturu željni da im se nešto dogodi, željni da se ponovo osete živo i aktivno, željni da se prisete kako to izgleda kada strast „drma“ i kada se ne može normalno razmišljati od leptirića u stomaku….Vama jedino mogu da savetujem oprez i da ne dozvolite da vas sve ovo suviše ponese, jer vaša vladarka kreće retrogradno u poslednjoj dekadi meseca, pa će itekako biti moguće da stvari krenu u nekom neželjenom pravcu. U dužim emotivnim vezama će biti red strasti, red ljubavi, a boga mi i red problema i preteranih reakcija. Mars u znaku Raka vam ne odgovara jer donosi da neke situacije ključaju i samo je pitanje u kom pravcu bi sve ovo moglo da krene. Posebno je drugi deo meseca problematičan kada ćete i vi i partner suviše potencirati na svojim stavovima i biti nespremni da se uskladite.

Posao: Za vas bi jedini savet tokom ovog perioda mogao biti – ne oklevajte, ne zadovoljavajte se trenutnim pozicijama, ne zadovoljavajte se „malim“ poslovima, budite sigurni u sebe i svoje sposobnosti i sigurno je da možete promeniti stvari. Niko ne kaže da će biti lagano, Saturn se vratio u vaše polje posla i zarada i „bacaće“ kvadrat na vašu vladarku Veneru – ali ako iko može da igra protiv sudbine, protiv prepreka, protiv ograničenja – onda ste to vi tokom jula meseca. Srećne prilike, srećne okolnosti, veliko samopouzdanje (neki put i malo preterano, ali šta sad….) podrška koju vam bezrezervno drugi daju za vaše planove – sve ovo naglašava – vreme je da se šanse iskoriste, vreme je za promene! Vaša vladarka kreće retro u poslednjoj dekadi – nemojte kasniti, da ne biste zažalili zbog toga. Ne zaboravite da je polovinom jula i Mlad Mesec baš u vašem polju karijere – zar je potrebno dodatno nagoveštavati da se otvaraju novi putevi za sve one koji umeju da prepoznaju prilike i ne boje se da ih iskoriste.

Zdravlje: Zbog toga što ste pod kvadratom od strane Saturna, a i vaš vladar kreće retrogradno tokom ovog perioda, morate obratiti pažnju na svoj organizam. Hronične bolesti su aktuelne, problemi sa srcem i kičmom, a i hormonski status može biti aktuelan. Pojačana kalcifikacija donosi sklonost ka stvaranju peska i kamena u organima.

Škorpija

Ljubav: Vaš vladar se nalazi u znaku Raka, pa će emocije tokom celog ovog meseca biti mnogo jače od razuma. Džabe je što ste vi negde duboko svesni da ste u odnosu koji vas ne zadovoljava u potpunosti, vaš partner se ponaša previše „bahato“ za vaš ukus i ne poklanja vam dovoljno pažnje – ipak pusto srce ne ume da preseče i kaže – dosta je bilo. O, imaćete vi svojih trenutaka ispada, kada će sve u vama počinjati da kipi i spektakularnih pucanja kada ćete voljenoj osobi sasuti u lice sve što imate – opet ćete na kraju popustiti zarad emocija koje osećate. Ovo važi i za duže emotivne odnose, ali i za bračna partnerstva, gde je naročito moguće da će povremeno odnosi u porodičnom domu biti debelo prodrmani. Što se slobodnih tiče, vaš vladar Mars pravi trigon sa Neptunom iz polja ljubavi u prvoj dekadi meseca, pa je sigurno da ćete se upetljati u nešto što je toliko romantično da povremeno nećete moći sebe da prepoznate. Kao da je vaša „oštrica“ zatupljena, pa ćete se topiti pod nečijim pogledom i raspilavljivati u zagrljaju te osobe. Nisu loše pozicije da se neki emotivni odnos započne, a ovo bi čak moglo biti vredno vašeg truda i ima mogućnost da bude trajnije. Vladar polja partnerstava kreće retrogradno u trećoj dekadi meseca i evo opet nekog „povratnika“ koji bi da se vrati u vaš zagrljaj pošto ste mu u potpunosti zatvorili vrata i zabranili pristup svom srcu. Na vama je odluka šta ćete sa ovim da uradite.

Posao: Sve ono što ste pokrenuli funkcioniše kako treba, a zaradama sada zaista možete da se pohvalite. Kao da vas je sreća pogledala pa se svaki uloženi dinar pretvara u dva. Ono što je najočiglednije je da promena statusa, pozicije, radnog mesta jeste rezervisana za vas, naročito u prvoj dekadi meseca. Za neke će ovo biti iznenađenje, za neke ne – ali vi ste itekako svesni koliko ste ulagali sebe u prethodnom periodu u posao i smatrate da zaista zaslužujete sve ono što vam sada dolazi i obilato vas nagrađuje. S druge strane – niko ne kaže da će vam biti lako na dalje. Vaš vladar je u znaku Raka, vama je potrebno da ulažete mnogo više energije nego inače u sve što radite, a sigurno je da ćete i kolegijalnim odnosima biti poprilično nezadovoljni. Moguće je da se neke „igre“ pokrenu protiv vas tokom ovog perioda, pa budite na oprezu. Ono što je naročito dobro i što će najviše radovati Škorpije jeste oslobađanje od nekih zaduženja kojima ste bili jako opterećeni. Sve stvari polako dolaze na svoje mesto. Samo napred.

Zdravlje: Krećite se, krećite se, krećite se… suviše ste se usedeli, suviše ste statični, suviše se nervirate a tu negativnu energiju ne izbacujete. Trk u prirodu ili na neko opuštanje, relaksaciju!

Strijelac

Ljubav: Srećna konjukcija Venere i vašeg vladara Jupitera, potpomognuta trigonom Urana iz vašeg polja ljubavi itekako daje Strelčevima priliku da preko noći naglavačke ulete u neke ljubavne priče. Sad, pitanje je koliko će sve ovo biti trajno, najviše zbog avanturističkog elementa koji je sada dosta naglašen, ali šta sad – jednom se živi (bar tako kažu) – a kada dođe vreme za uživanje, onda ga treba i iskoristiti! Sigurno je da će odlazak na godišnji odmor, u drugi grad ili inostranstvo dodatno uticati da vi tu žeđ za ljubavlju dignete na jedan viši nivo. Nemojte samo posle da kukate ako se mnogo zaljubite u nekoga ko je daleko od vas. U polju strasti tokom ovog meseca je krš i lom od planeta – u tranzitu su Sunce, Mars a vrlo brzo će im se priključiti i Merkur – da li napomenuti da će ta ista strast postati osnovni pokretač svih odnosa u koje ulazite? Jedan savet koji vam moram dati jer je to toliko naglašeno baš za vas – vodite računa o sigurnosti u seksualnim odnosima u koje ulazite, jer su vam jako potencirane mogućnosti veneričnih bolesti….oprez, oprez! Sad na malo vedrije teme – oni u dužim emotivnim vezama i brakovima mogu početi da prave neke malo ozbiljnije planove. Još uvek ćete povremeno imati situacije kada je teško usaglasiti se sa voljenom osobom, ali se vidi da polako rešavate sve što vam je do sada smetalo.

Posao: Mlad Mesec se sredinom ovog perioda dešava u polju novca od drugih, tako da je sigurno da će vam prilivi biti dosta pojačani. Ono što ne smete zanemarivati nikako jeste da su vaše obaveze dosta velike i da je potrebno da uhvatite ritam u otplatama. Sve ono što propustite ili odložite za neki drugi period, sigurno je da će se otvoriti ponovo kao problem. Što se posla tiče – sama slika ulaska u ovaj mesec daje velike nade da ćete uspeti da regulišete sve ono što ste zamislili. Poslovna partnerstva funkcionišu savršeno tokom većeg dela jula i najveća bi greška bila iskoristiti ovaj period za odmor. Sada je potrebno da budete prisutni i da izvučete maksimalno koristi od svega ovoga. Na letovanje idite kada Venera, koja je vladar polja poslovnih obaveza krene retrogradno, a to je poslednja dekada meseca. Tada ionako nećete moći da učinite ništa spektakularno i verovatno ćete samo odrađivati obaveze koje ste u prethodnom periodu propustili. Dobra saradnja sa bankama i investitorima, možda ćete se i vi oprobati što se nekog ulaganja tiče.

Zdravlje: Poslednja dekada meseca nije dobra u zdravstvenom smislu. I vaš vladar Jupiter, i Venera koja vlada vašim zdravljem su pod teškim aspektima Saturna. Ponašajte se disciplinovano i odgovorno prema sebi.

Jarac

Ljubav: Pun Mesec je u vašem znaku početkom meseca, a polovinom jula u polju ozbiljnih partnerstava je Mlad Mesec. Obzirom da će tu tranzitirati i Sunce, Mars i Merkur tokom ovog perioda, jasno je da će sve ono što je bitno, ozbiljno, što može da odoleva zubu vremena Jarčevima postati važno. Naravno, pričamo o onima koji su spremni da se obavežu ili onima koji žele da svoje duže emotivne veze pretvore u sada zaista ozbiljne priče. Ne kažem da će ovo biti lagan proces, jer se vidi da će iskakanja iz stabilnosti biti, ali – vreme vam je. Neki će Jarčevi shvatiti da promena koja se dešava kod partnera pozitivno utiče i na njih i biće spremni da se prilagođavaju novonastalim situacijama. Što se slobodnih tiče, vladar polja ljubavi, Venera, u konjukciji je sa Jupiterom i to u polju strasti. Zar treba dodatno naglašavati da je sve otvoreno da uletite u nešto burno, neuobičajeno, nešto što će vam ponovo dati želju za životom, za pokretom, nešto od čega će vam srce pevati? Samo naglašavam da ukoliko ste već u nekom odnosu, a imate ovakve porive, dobro razmislite šta vam je bitnije – da očuvate vezu u kojoj ste ili da se provedete dobro? Aktivirajte se i ne čekajte mnogo, vaša vladarka srca kreće retrogradno u poslednjoj dekadi jula, neke propuštene šanse više nećete moći da povratite, a emotivno možete krenuti nizbrdo….ovaj poslednji deo rečenice je posvećen najviše onima koji su se odlučili za avanturu i pored postojeće emotivne veze.

Posao: Jul vas može dovesti tačno na onu poziciju koju želite. Ako se nadate unapređenju ili poboljšanju finansijskog momenta – tu je. Ako želite da promenite posao, bilo da je u pitanju samo radno mesto u okviru postojeće firme ili prelazak negde drugde – tu je. Ako želite da poboljšate svoje saradnje i način funkcionisanja u poslovnim krugovima – tu je. Sve u svemu, jedan prilično dobar poslovni mesec, što potvrđuje i pozicija Mladog Meseca u polju poslovnih partnerstava. Šta je začkoljica i da li ona uopšte postoji? Pa naravno da postoji – vaš vladar ide retrogradnim hodom kroz znak Škorpije i praviće neke prilično neugodne aspekte na planete koje vas podržavaju. Neka prosta simbolika bi bila – suviše oklevanja, suviše proračunatosti, suviše nesigurnosti i straha da se odvažite u promene, pokrenete – može vas usporiti i izmaknuti vam neke prilike ispred nosa. Vaš sistem nije da odlučujete na brzinu, ali sada morate prepoznati šta je prava prilika za vas i iskoristiti je. Budite odlučni, budite mudri!

Zdravlje: Dosta dobar mesec kada je zdravstvena simbolika u pitanju. Jedino što je potrebno je da se dovoljno odmarate i da ne opterećujete sebe onim na šta ne možete uticati.

Vodolija

Ljubav: Statične priče vam nisu zanimljive i ako neko duže vreme obigrava oko vas itekako ćete biti skloni da ga u potpunosti otkačite. Ulaskom u ovaj mesec osećate se razigrano, srećno, poletno, spremni ste da pustite nešto potpuno novo u svoj život. Ne brinite se – prilike su tu. Potrebno vam je da vas neko „lupi posred čela“ svojom pojavom, da u istom trenutku osetite vibracije, leptiriće, strast – a takva osoba je predodređena da vam dođe u prvoj dekadi ovog meseca. Prodrmaće vas onaj poznati elektricitet i istog momenta ćete zaboraviti sve prethodne patnje, bolove, neuzvraćene ljubavi i neispunjene želje. Ovde inicijatora nema – i vi i druga osoba prepoznaćete se u trenutku….ostalo je samo da naglavačke zaronite u sve ovo i date sebi priliku da uživate. Maksimalno. Obzirom da se srećna konjukcija Venere i Jupitera dešava u polju ozbiljnih partnerstava, itekako bih rekla da je ovoj priči namenjeno da traje. Ćutite, dobro je – dočekali ste. A šta nam se dešava sa onima u dužim emotivnim pričama i brakovima? Realno gledano, ne bi trebalo da bude loše. Stoji da vam pozicija Marsa u znaku Raka ne odgovara da bi sve funkcionisalo baš stopostotno dobro, stoji da će tu biti preispitivanja, napetosti, burnih emotivnih reakcija, ali ne vidim da će biti i prekida. Oni rođeni u poslednjoj dekadi znaka će biti pod nešto većim pritiskom.

Posao: Mlad Mesec je tokom jula u vašem polju poslovnih obaveza, odgovornosti, kolega. Obzirom da je vladar polja posla u dobrom aspektu sa Venerom i pod uticajem trigona vašeg vladara, Urana, ne bih rekla da ćete biti nezadovoljni. Stoji da u ovom periodu neke stvari možete započeti na nov način, možda se više naučiti odgovornosti i kolegijalnosti, ali stoji i da će drugi primetiti pozitivne promene kod vas. To može itekako biti nagrađeno, jer ćete biti u bliskom, svakodnevnom kontaktu sa osobama koje su vam nadređene. Imaćete priliku da se dokažete, prvenstveno sklanjajući teret obaveza iz prethodnog perioda, a onda i komunikacijom sa autoritetima u kojoj ćete moći da iznesete neke svoje ideje i zanimljiva kreativna rešenja za određenu poslovnu problematiku. Sigurno je da je novčani momenat tokom jula neuporedivo veći, savet je da ne ulažete novac odmah dalje, već da sačekate jer bi poslednja dekada meseca mogla da donese povećane troškove. Tada se i možete aktivirati što se pokretanja privatnih poslova tiče ili bilo čega vezanog za nekretninu, sređivanje porodičnog doma.

Zdravlje: U polju zdravlja je tokom ovog meseca stelijum planeta. To daje dobre prilike za odgovornije ponašanje prema sebi, pogotovo ako budete pritisnuti nekim tegobama. Vas je očigledno potrebno mnogo da zaboli da biste otišli kod lekara.

Ribe

Ljubav: Pun Mesec je početkom meseca u polju uzvraćene ljubavi, a polovinom jula Mlad Mesec u polju ljubavi koju dajete drugima. Svoj odnos prema emotivnom segmentu očigledno morate da promenite. Možda ste navikli da se svet obrće oko vas, ali to očigledno nije tačno. Novi emotivni počeci su jako naglašeni, obzirom da će kroz polje ljubavi tranzitirati i Sunce, Mars, Merkur. Ovo ne znači da će ti počeci biti lagani, već da morate uložiti dosta da biste isto toliko i dobili. Pošto je srećna konjukcija Venere sa vladarom vašeg znaka, Jupiterom , boginja Fortuna će vas ipak blagonaklono pogledati i doneti vam vezu koja može da traje. Ne treba zanemariti da je u celu ovu igrariju uključen i Neptun iz vašeg znaka, pa ćete možda poželeti da sve ovo ne bude baš javno i otvoreno. Radije ćete uživati sa voljenom osobom sklonjeni od radoznalih očiju, na mestu gde možete u potpunosti da pustite svoju emotivnu i duboku dušu da se raspojasa. Što se dužih emotivnih veza i bračnih odnosa tiče, ovo je period kada svoje relacije možete popraviti, poboljšati i postaviti na neke drugačije, stabilnije odnose. Ipak, očekujte povremene ispade ili vas ili emotivnog partnera, jer ceo ovaj proces neće biti baš lagan. Nekih stvari, stavova, ponašanja se i vi i voljena osoba morate rešiti da biste nastavili dalje zajednički na pravi način.

Posao: Mesec je odličan da pokrenete ono što ste planirali, zamislili. Privatni poslovi su postavljeni više nego dobro i ako je to bila jedna od vaših namera – sada je vreme i da se realizuje. Vladar polja posla i zarada, Mars, u mekom je znaku Raka, što samo znači da će biti potrebno uložiti više napora u sve, ali u isto vreme vama donosi istrajnost i želju da ne odustajete. Možda odnosi sa kolegama neće biti baš najsjajniji tokom ovog perioda, ali ćete ipak uspevati da se uskladite, ne zato što se volite, već zato što ste potrebni jedni drugima. Tokom ovog meseca sposobni ste da komunicirate na pravi način sa poslovnim saradnicima, pa iskoristite ove dobre aspekte, naročito za pokretanje nekih saradnji i dogovora koji se već izvesno vreme razvlače. U polju svakodnevnih poslovnih obaveza je konjukcija Venere i Jupitera – novac vam ide kroz ono što regularno radite, ali i od poslova koje možete obavljati honorarno. Ovo je dobar period i za nezaposlene da se konačno pronađu kod poslodavca koji im odgovara i koji ume da prepozna trud i sposobnost.

Zdravlje: Zdravstvena situacija je dosta solidno postavljena tokom celog ovog meseca. Ipak, koristite svaku priliku za odmaranje da biste dodatno doprineli ovom stanju.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.