Mjesečni horoskop za juni 2015. godine: Ovnu prioritet bliskost i sklad sa porodicom i partnerom, Bik očekuje susrete ili priču sa bivšim emotivnim partnerima

Nikada ne treba trčati za nekim. Onaj ko beži od tebe nije dostojan tvoje ljubavi. Dostojan je onaj ko ti ide u susret.

Tokom ovog meseca imamo više značajnih planetarnih prelaza koji će doneti drugačiji tip energije nego što je to bilo u maju. Jun započinjemo sa Mesecom u znaku Škorpije, prirodnom polju kriza, promena, turbulencije, ali i karmičkih ljubavi, strasti. Na svom prelasku u znak Strelca „sudariće“ se sa retrogradnim Saturnom, nosiocem težine, blokada, ograničenja i karmičkih dugova i odmah posle toga postati Pun Mesec. Strelac je znak oslobođenja, pa je simbolika očigledna – neke karmičke priče (emotivne ili životne situacije) u procesu su završetka. Pun Mesec donosi baš to – vrhunac dešavanja i posle toga opadanje i nestajanje…..Vreme je da se neke stvari ostave za sobom i period pred nama nagoveštava poslednju fazu vraćanja dugova. Krug je pri završetku. To potvrđuje i ponovni ulazak Saturna u znak Škorpije 15.-og juna. U svom retrogradnom kretanju u ovom znaku pred nama je još jedna, poslednja šansa da sa nekim stvarima završimo zauvek, da se naučimo odgovornosti prvenstveno prema sebi i prema onome što nam je važno. Ova prilika će biti otvorena i aktuelna do polovine septembra kada Saturn napušta Škorpiju.

U međuvremenu će Venera preći u znak Lava 7.-og juna hitajući ka konjukciji sa Jupiterom koja će postati aktuelna pred kraj ovog meseca i obeležiti ceo idući. Aspekt velike sreće, velikih ljubavnih dešavanja, velikih pozitivnih pomaka na polju novca, još jedna naznaka da posle kiše uvek dolazi Sunce….dugo je ova kiša trajala, tako da ne sumnjam da ste nestrpljivi, baš kao i ja….no, samo još malo!

I Merkur kreće direktnim hodom 11.-og juna u znaku Blizanaca… vratili smo neke dugove, ponovo smo pokrenuli neke priče, borili smo se sa problemima u komunikaciji, u saobraćaju, sa tehničkim sredstvima – vreme je da stvari počnu da se vraćaju na svoje mesto…

Od polovine juna postaje aktuelan i trigon Urana iz znaka Ovna i Jupitera iz znaka Lava – neočekivani preokreti, neočekivane povoljne okolnosti koje menjaju situaciju….aspekt iznenadnih promena na bolje….nije loše, jel da?

Pun Mesec u znaku Blizanaca 18.-og, u znaku koji vlada mislima, pokretom, komunikacijom, doneće nove početke na jedan lakši i lepršaviji način. Sve je spremno, jedna velika pozornica je otvorena za nova dešavanja, ostaje samo još da se glumci pripreme – i krećemo…

U periodu od 21.-og do 25.-og Sunce i Mars prelaze u znak Raka, bacajući akcenat na sve porodične relacije, od ovog perioda očekujte porast veridbi, venčanja, prinova, bitnih dogovora i poslovnih saradnji….lepo sam rekla da je sve spremno za jedan veliki preokret….

I poslednjeg dana juna imamo veliki vatreni trigon – Venera i Jupiter su u konjukciji u znaku Lava, u trigonu sa Uranom iz znaka Ovna i Mesecom iz znaka Strelca. Ogroman porast energije, dobre sreće, pozitivnosti i optimizma na svim poljima…

I da za kraj rezimiramo… sada je već jasno da će do nekih velikih preokreta u dešavanjima doći. No, ono što je sigurno je da će i ovaj preokret biti pod budnim okom Saturna, planete vremena i karme, koji će na sve priče dati svoj završni pečat. Iako Saturna doživljavamo kao planetu koja samo kažnjava, to ni malo nema veze sa istinom. Ono što se traži je uvek odgovornost, a ukoliko ta odgovornost postoji, postoje i zasluženi Saturnovi darovi….Pozitivne promene ćemo osetiti svi, to stoji – ali, ukoliko ste radili u skladu sa Saturnovim učenjima i lekcijama, ta nagrada će biti neuporedivo veća. Oni koji se još uvek nisu oslobodili nekih karmičkih okova, ili ni ne pokušavaju da urade nešto za sebe dobiće jedan maleni podstrek i ništa više od toga….Prema tome, poenta je jasna – sve ono otrovno (Škorpija) za šta već odavno znate da vam smeta i koči vas – morate odbaciti da biste mogli lakše da nastavite dalje. U nekim životnim segmentima morate se organizovati, morate početi da se ponašate odgovorno, i za to ćete biti nagrađeni. U svakom slučaju, uživajte u ovom divnom, obećavajućem mesecu i ne bojte se promena!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Ovaj mesec započinjete Punim Mesecom, vladarom polja doma i porodice, u znaku Strelca, znaku planova i ekspanzije. U isto vreme Venera, vladarka srca, ali i vladar vaših ozbiljnih partnerstava je baš u polju doma, što će Ovnovima nagovestiti jedan period kada mogu prvenstveno mnogo uraditi na očuvanju odnosa koji su im važni. Bliskost i sklad sa članovima porodice i bračnim partnerom postaju prioritet. Venera od 6.-og juna ulazi u vaše polje ljubavi i znak Lava, što će slobodnima otvoriti priču o novitetima. Pojedini će ipak osetiti i trigon Venere sa retrogradnim Saturnom koji se sprema da uđe u znak Škorpije i biti povučeni nekim prošlim emotivnim dešavanjima. U prvom delu meseca je naglašena i vaša mogućnost sedenja na dve stolice, tako da se neki pripadnici ovog znaka neće libiti da pored stalnog emotivnog partnera, okuse i ponovo probuđenu strast sa bivšom ljubavi. Period od 13.-15.-og juna je jako bitan jer tada Venera aktivira Mesečeve čvorove i budi osu Vi – Vaš partner, pa tada može doći do sudbinskih početaka novih ljubavnih priča, a u postojećim se mogu dogoditi veliki pozitivni pomaci. Poslednja nedelja juna zaista je rezervisana za vanredno dobre situacije, sve se vrti oko stabilnosti emotivnog odnosa u kome ste, mogući dogovori o početku zajedničkog života, veridbe, sklapanja braka.

Posao: Osnovna poslovna poruka za ovaj mesec bi glasila – iako se vidi da ćete u događajima biti inicijator i da nećete propuštati prilike, već naprotiv – ići u korak sa dešavanjima, i na konto toga znatno unaprediti vaše finansijsko stanje i pozicije, ipak ne možemo da osporimo da je i tokom ovog perioda jako veliki fokus na polju vraćanja dugova. Saturn će se polovinom meseca u svom retrogradnom hodu vratiti baš u ovo polje, i potencirati da pokrenete priče koje vas ovde vode ka izlasku iz problema. Možda će to biti malo teže izvesti do poslednje nedelje juna, ali tada se Ovnovima otvaraju mogućnosti jakih novih saradnji. Najviše su potencirane strane firme i ulagači. Mars, vladar vašeg znaka tada prelazi u znak Raka, polje korena, stabilnosti i porodičnih, privatnih poslova i to u duetu sa Suncem, tako da ćete imati jaku podršku autoriteta i moćnih osoba. Finansijski oporavak će biti osetan , iskoristite da zatvorite neke novčane priče koje su vam predstavljale teškoću. U ovom periodu ne uzimajte kredite.

Zdravlje: Neki nedefinisani problemi još uvek vam mogu tokog ovog meseca predstavljati problem. Moguće je da malo i vi preterujete „tražeći“ simptome i osluškujući svoj organizam svaki čas, ali ako određene tegobe ne nestaju, potražite pomoć lekara. Ovaj mesec je pogodan za rešavanje takve problematike.

Bik

Ljubav: Mesec započinjete sa, još uvek retrogradnim Merkurom (vladarem polja ljubavi) u svom polju ličnih vrednosti i vašom vladarkom, Venerom u polju kontakata, komunikacije, blizine. Obzirom da se i tranzitni Mesec nalazi u znaku ozbiljnih partnerstava, imamo jednu sliku koja prvenstveno ukazuje na susrete ili priču sa bivšim emotivnim partnerima. Eskalacija dešavanja je u prve dve nedelje juna, kada dolazi do jednog preseka, od čijeg će ishoda zavisiti u kom pravcu nastavljate dalje. Neke prošle emotivne priče u ovom će se trenutku ponovo obustaviti, dok će pojedini Bikovi uspeti da učvrste ovaj odnos i da možda od njega naprave nešto za šta je vredelo boriti se. Od tog perioda kreće i intenzivno jačanje postojećih emotivnih odnosa, stabilizacija u brakovima u kojima će biti potrebno da raščistite neke bolne teme sa partnerom da biste mogli da gradite svoj odnos na dalje. Od prelaska Sunca (vladar vašeg polja doma, porodice, stabilnosti) u topli, emotivni znak Raka od 21.-og juna sve više idete ka onome što želite sa voljenom osobom – neka bitna pitanja će biti pokrenuta između vas i partnera, a najviše ćete biti usmereni na početke zajedničkog života ili planiranje braka. Slobodnima od drugog dela juna idu jaka poznanstva, koja će se najviše vezivati za izlaske sa prijateljima ili za veća okupljanja.

Posao: Jun započinjete sa stelijumom planeta u polju posla i novca – Sunce, Mars i Merkur u retrogradnom hodu, koji je u isto vreme i vladar ovog vašeg životnog segmenta. Lako je moguće da u prvoj polovini meseca teško uspevate da pohvatate konce dešavanja i da ćete više puta biti prinuđeni da u hodu vršite izmene ili da se preorijentišete. U ovom periodu ne verujte obećanjima, i dobro vodite računa o novčanim transakcijama, naročito o ulaganjima u neproverene projekte. Samo će pojedini uspeti da iz rizičnih situacija izađu sa punim džepovima. Od polovine meseca Saturn se vraća u vaše polje poslovnih partnera i vrši opoziciju na vaš znak. Sigurna sam da se dobro sećate teških i ograničavajućih dešavanja iz prošle godine, zato ćete sada pokušavati da na potpuno drugačiji način prilazite poslovnoj problematici. I ovo će se isplatiti. Privatnicima jake prilike i znatno poboljšanje finansijskog segmenta, dok će Bikovima generalno ovaj drugi deo juna doneti bolje prilive, rešavanja dugova i prava ulaganja koja vam donose jake dobiti.

Zdravlje: Moguće aktiviranje hroničnih bolesti. Svakako u drugom delu juna obratite pažnju na srce, ali i na probleme sa peskom i kamenom u bubrezima. Ženama slaba tačka štitna žlezda i hormonski status.

Blizanci

Ljubav: Velika životna energija, volja da osvojite i predstavite sebe u najboljem svetlu, zbog prisustva Sunca i Marsa u vašem znaku, koji će tu biti do 21.-og i 25.-og juna. Međutim, sve do 11.-og vladar vašeg znaka, Merkur, u retrogradnom je hodu kroz polje ličnosti, tako da će pojedini Blizanci imati problem sa tim da stupaju u akciju prema osobi koja im se dopada ili prema emotivnom partneru – u pogrešnom trenutku ili na pogrešan način. U jednom delu meseca ćete biti skloni manipulisanju ili prikrivanju istine, čak ćete možda kriti komunikaciju i susrete seksualnog tipa. Ovo može jako postati aktuelno od 6.-og juna i ulaska Venere u znak Lava, kada će i napraviti aspekt sa retrogradnim Saturnom iz partnerskog polja i aktivirati i vaše polje ljubavi, ali i polje tajni. I vaš znak može tada upasti u iskušenje ponavljanja grešaka iz prošlosti, na taj način što ćete dozvoliti bivšoj ljubavi da vam ponovo „pomrsi konce“. Oni u brakovima i dužim emotivnim vezama neka čuvaju svoj odnos sa voljenom osobom, jer se iskušenje pojavljuje – ali se istom može i odoleti. Od 24.-og je slobodnima otvoreno sve za ulazak u jak ljubavni odnos – polje komunikacije, komšiluka, kratkih putovanja, izlazaka u obližnje bašte i restorane i okupljanja na javnim mestima , čak i poznanstva preko prijatelja – mesta su gde možete upoznati budućeg partnera.

Posao: 2.-og juna, Pun Mesec u znaku Strelca i vašem polju poslovno-parterskih odnosa daje veliki podsticajni impuls i želju da na nov način aktivirate poslovnu tematiku. Iako ćete povremeno biti nesigurni na koji način da postupite i suviše obuzeti nekim prošlim neuspesima (ne zaboravite da vladar vašeg znaka ide retrogradnim hodom!) više je nego očigledno da se sada mogu pokrenuti i uspostaviti jake saradnje. Neki detalji će svakako morati da se preispitaju, i sigurno je da ćete imati problema u prvoj polovini meseca da uspešno pohvatate konce dešavanja, ali stvari će lagano početi da dolaze na svoje mesto. Mlad Mesec baš u vašem znaku 16.-og juna samo pokazuje koliko je vaša inicijativa, jasnoviđenje i akcija neophodna i bitna da bi se događaji pokrenuli. Drugi deo meseca je odličan za one koji tek traže posao, a i honorarni i dodatni poslovi doneće vam veće sume novca i to u poslednjoj nedelji juna. Retrogradni Saturn vraća se u polje obaveza, odgovornosti – naporan rad, ali onaj koji donosi materijalni rezultat.

Zdravlje: Tokom ovog meseca stoje problemi sa plućima i sa respiratornim organima. Sklonost alergijama je pojačana, kao i virusne infekcije grla, koje – ako ne budu lečene na adekvatan način, mogu dovesti do problema sa bronhijama.

Rak

Ljubav: U jun ulazite sa planetom ljubavi, Venerom, u vašem znaku i vladarom Mesecom koji će postati pun odmah posle susreta sa retrogradnim Saturnom koji se sprema da uđe u vaše polje ljubavi, što će se i dogoditi polovinom ovog meseca. Za vas je posebno značajno da neke priče privedete kraju. Ovo ne znači automatski odvajanje od osoba koje su vam bitne, već potrebu da jasno izdefinišete svoj odnos. Moguće je da u pojedinim trenucima nećete znati da li ste na pravom putu ili ne (retrogradni Merkur u polju podsvesti u kvadratu sa Neptunom) da će se mešati i situacije i osećanja . Međutim, 16.-og juna, baš u tom istom polju podsvesti i znaku Blizanaca imamo Mlad Mesec, što označava jednu prekretnicu u vašem viđenju odnosa koji su vam bitni, ali i donosi sposobnost da izaberete pravi put. Vladarka srca, Venera, prelazi u polje ličnih vrednosti, posla u prvoj nedelji meseca pa će neki slobodni Rakovi preko kolega i poslovnih okolnosti dobiti mogućnost za novo poznanstvo koje itekako može da se pretvori u nešto trajnije i vrednije. Bračni odnosi će tokom celog meseca imati tendenciju da „klackaju“ i u ovom segmentu vas očekuje nestabilnost i variranje i situacija i raspoloženja. I vi i bračni partner se češće inatite nego što pokušavate da se usaglasite. Kraj meseca je dobar za smirivanje između vas.

Posao: Generalno dosta bolje poslovne pozicije, iako će neki dogovori i kontakti još uvek kasniti. Prolongiranja poslovnih putovanja i dalje aktuelna (sve zbog retro Merkura) a i dalje su vam aktuelne manipulacije od strane drugih ljudi s namerom da se vaše pozicije poljuljaju ili vaš rad obezvredi. No, bitno je da će sve krenuti na bolje ulaskom Venere u znak Lava (vaše polje posla i novca) i to u prvoj sedmici ovog meseca. Isto tako, Mars, vladar polja nadređenih, javnosti, karijere u dobrom je aspektu sa Jupiterom iz polja posla, pa će pojedini Rakovi imati jaku zaleđinu ili čak biti protežirani (možda doduše u tajnosti) od moćnih i poslovno jakih osoba. Sunce prelazi u vaš znak od 21.-og juna i tačno od tada možete očekivati jedan žestok pokret napred, pogotovo što u narednim danima u vaše polje ličnosti ulazi i planeta akcije i energije – Mars. Velike lične promocije, unapređenja i vanredne prilike za zaradu – sve ovo Rakovima je u potpunosti otvoreno u poslednjih desetak dana ovog meseca.

Zdravlje: Pun Mesec, koji i vlada vašim znakom u prvim je danima juna u znaku Strelca, vašem polju bolesti, ali i odgovornosti prema zdravlju. Ovo možemo dvojako tumačiti – nekim Rakovima najavljuje završetak kritičnih zdravstvenih situacija, dok drugima daje još jednu priliku da se ozbiljno posvete saniranju problema za koji su svesni da postoji.

Lav

Ljubav: Za Lavove je jun ispunjen promenama. Ovaj put, nadamo se na bolje – jer, iako je benefik Jupiter u vašem znaku još od prošlog leta, čini vam se da se i niste baš nešto ovajdili od njegovog uticaja…Ovaj period kao prvo započinjete sa Punim Mesecom u polju ljubavi koji baca jedan veliki akcenat na ovo životno polje i govori o drastičnim preokretima koji će početi da se dešavaju. U prvoj nedelji juna i Venera ulazi u vaš znak, aktivirana od strane retrogradnog Saturna konačno Lavovima otvara one priče na koje su čekali i kroz koje su patili toliko dugo. U ovom trenutku pričamo i o prošlim emotivnim vezama, ali i o novim ljubavima koje će se pojaviti. Rešavanja karmičkih priča, sudbinski susreti, ljubavi od kojih zastaje dah – a u centru svega – baš vi, na životnoj pozornici u glavnoj ulozi, kao i uvek….Od polovine juna, Saturn, vladar vaših ozbiljnih partnerstava, bračnih veza – ulazi u polje doma i porodice. Onima koji su već u braku nagoveštava da je vreme da vi i partner zasučete rukave i počnete da sređujete svoj odnos, čistite ga od onoga što ne valja, da biste i dalje mogli ostati zajedno. No, onima koji su u dužim vezama ova pozicija odgovara savršeno – vi i voljena osoba ste dovoljno spremni, dovoljno zreli, dovoljno prošli kroz kojekakve problematične situacije da sada zaista smatrate da pripadate jedno drugom zauvek. Prosto rečeno, dragi Lavovi – vreme vam je da se udajete i ženite… Srećno!

Posao: Vladar polja posla će do 11.-og juna ići retrogradno, ali će ipak celog meseca boraviti u vašem polju veza, podrške, ostvarenja želja, tako da sam sigurna da ćete sa problemima koji se budu javljali ipak izlaziti na kraj. Polovina meseca donosi nesigurnost oko nekih plaćanja, kredita – ali ovo je kratkotrajno i može se regulisati, pogotovo što se vidi da su i srećne okolnosti na vašoj strani. Pogoduje vam poslovno ulazak Venere u vaš znak (novac) pogotovo što vlada vašim poljem karijere, pozicija, nadređenih, ali i načinom na koji komunicirate, izražavate se, sklapate poznanstva i dogovore. Honorarcima drugi deo meseca izuzetno plodan, nezaposleni neka se tada pokrenu – velika verovatnoća dobijanja radnog mesta. Generalno od tada Lavovima stoji podrška drugih ljudi za njihove ciljeve, koju će oni itekako umeti da iskoriste. Otvaranje poslova sa inostranstvom, sa državnim i javnim institucijama. Veliki novčani preokret na bolje u poslednjoj nedelji meseca… ipak taj Jupiter ume da obraduje, zar ne?

Zdravlje: Kombinacija Jupiter – Venera je prilično zaštitnička prema vašem znaku tokom juna. Ipak, zbog sklonosti ka konzumiranju veće količine hrane, naročito slatkiša – oprez sa šećerom, kao i sa krvnim sudovima.

Djevica

Ljubav: Pun Mesec u polju doma, stabilnosti, porodičnog okruženja u prvim danima juna, Devicama daje potrebu da srede svoj status i usaglase se sa bračnim partnerom. Ovo je sada zaista teško izvesti, jer mi se čini da ste neke prilike propustili, a osim toga i vi i druga strana ste prilično utvrđeni u svojim mišljenjima i ponašanjima i dosta je problematično naći kompromisno rešenje i srediti situaciju. Do poslednje nedelje juna teškoće, ali tada imate pred sobom prostor da se zajednički organizujete. Ni vas neće mimoići pozitivan uticaj konjukcije Jupitera i Venere, jer ćete i bračni partner i vi tada staviti ipak ljubav i zajedništvo na prvo mesto. Generalno, Device imaju prilično nejasnu i mutnu ljubavnu situaciju tokom juna…Venera će preći u vaše polje tajni, što pogoduje onima koji se zanimaju za neobavezne ili skrivene odnose, ali vam u isto vreme daje nesposobnost da se emotivno otvorite prema osobi koja vas interesuje, pa će čak i emotivne veze u jednom delu juna funkcionisati vrlo klackavo. Obzirom da je i vladar vašeg znaka, Merkur, u retrogradnom kretanju do 11.-og juna, moguće je da ćete potencirati vraćanje na neke već prežvakane teme i „nabijati“ partneru na nos greške iz prošlosti. Dobar period za nova poznanstva kreće od 21.-og, a od 25.-og će vaša inicijativa biti mnogo jača.

Posao: Tokom celog meseca, Merkur, vladar vašeg znaka, biće u polju karijere, pozicije, nadređenih, javnosti, a do 11.-og će ići retrogradnim hodom, tražeći od vas da se dobro fokusirate na ovo polje. Naime, neki prošli potezi dolaze na preispitivanje, jeste da ćete se povremeno osećati kao da ne možete da pohvatate konce dešavanja, ali će sve ovo imati i jednu dosta pozitivnu stranu, koju ćete primetiti tek kasnije. Naime, 16.-og juna Mlad Mesec je baš u vašem polju karijere i njegov uticaj otvara vam priču o napredovanju koju toliko priželjkujete. U tom periodu se i Saturn vraća retrogradno u vaše polje komunikacije, razmišljanja, kretanja, a Venera, koja je vaš vladar posla i novca, ali i polja ekspanzije, planova, inostranstva, ide ka Jupiteru u znaku Lava. Pred Devicama će se pokrenuti neki značajni poslovni poduhvati, projekti, otvoriti neka vrata koja su do sada bila zatvorena, i ovo je šanska koju morate iskoristiti. Na sve ovo – da zašećerimo – novčani prilivi u drugom delu juna su dosta poboljšani, taman onoliko da rešite dugovanja kojima ste opterećeni. Možda nekim Devicama malo rizikovanja donese i neki ekstra profit… ali, ne preterujte…

Zdravlje: Tačno je da vas nazivaju hipohondrima, ali ipak vi ovog meseca obratite pažnju na signale koje vam telo šalje i nemojte biti sam svoj lekar. Stres može pojedinima doneti probleme sa kožom, a reagovaćete i na ujede insekata i izloženost suncu mnogo jače nego uobičajeno. Sklonost alergijama.

Vaga

Ljubav: Mesec započinjete sa retrogradnim Merkurom u aspektu sa Severnim i Južnim Mesečevim čvorom, koji se nalaze u vašem polju ličnosti i polju ozbiljnih partnerstava, braka. Pošto Merkur, između ostalog, vlada planovima, namerama, ali i sumnjama i preispitivanjima kod vas, očigledno je da će vam u prvih desetak dana ovog meseca biti teško da na pravi način komunicirate sa bračnim partnerom, ili ćete morati da se bavite stvarima koje ste želeli da preskočite. Prelazak vašeg vladara, Venere, u znak Lava, odgovara vam u potpunosti, pogotovo slobodnima, jer je ovo vaše polje prijatelja, druženja – na slavlju, proslavi, većem okupljanju možete upoznati osobu sa kojom ćete poželeti da ostanete. Sve u ovom periodu što se vrti oko ljubavi mora biti pomalo „prenaduvano“, i dešavati se mnogo bržim tempom, pa nije ni čudo što će mnogi pripadnici ovog znaka poželeti da ozvaniče svoju vezu ili da iz jako kratkotrajnog odnosa ulete odmah u zajednički život, brak. Koliko je ovo dobro, to će vreme tek pokazati, ali ne može se osporiti da Vagama idu neki zaista sudbinski momenti po pitanju ljubavi. Ni vas neće zaobići neke prošle priče, ali čini mi se da ćete lakše uspevati da se izborite sa bivšim emocijama. 25.-i jun je idealan dan za poznanstvo preko poslovnih okolnosti koje vam može promeniti život.

Posao: Pun Mesec i Mlad Mesec se ovog juna kod vas dešavaju na osi 3/9 – i najviše će se odraziti na kratkoročne i dugoročne planove. Jako će biti aktivirano i vaše polje drugih prostora, inostranstva, pa će neke Vage u ovom periodu uspeti da ostvare vredne saradnje isplative na duži rok. Možda ćete u prvoj polovini meseca imati problem da ostvarite neke komunikacije na pravi način i ostvarenja će vam izmicati iz ruku u poslednjem trenutku, ali ne odustajte. Vaš vladar Venera će biti u znaku Lava, vašem polju protekcija, veza, prijatelja, grupnih organizacija, velikih koncerna, polju „dobre sreće“ pa je u ovom periodu neophodno da igrate na veliko. Nemojte se zadovoljavati trenutnim pozicijama, poslovima, jer zaista možete mnogo promeniti na bolje. Poslednja nedelja juna je naročito pogodna i sve će se nameštati u vašu korist – prilike se mogu ukazati preko noći i sada oklevanja nema – ono što priželjkujete nudi vam se na dlanu, ne čekajte – već zgrabite!

Zdravlje: Tokom juna vaš vladar Venera pravi dobar aspekt sa Hironom (bolna tačka) u vašem polju bolesti i odgovornosti prema zdravlju. Možete naći uzrok tegoba koje vas izvesno vreme muče i prionuti na pravo lečenje. Uran i Pluton u opoziciji i kvadratu sa vašim znakom donose vam konstantan stres.

Škorpija

Ljubav: Vladar vašeg znaka, Mars, je sve do pred kraj meseca u znaku Blizanaca, pa ćete u bračnim i emotivnim odnosima nastupati nešto agresivnije, energičnije i težiti tome da situaciju dovedete pod svoju kontrolu. Moguće je da partner neće baš svaki put umeti da se snađe sa vašim promenama raspoloženja. Retrogradni Merkur u polju strasti, seksa davaće jednu dodatnu notu uzbudljivim dešavanjima na ovom polju, ali će vam u goste dovesti i naravno – nekoga iz prošlosti….pa zar ste mogli da prođete bez toga, obzirom da se polovinom meseca i Saturn vraća u vaš znak? Očigledno – ne. Venera prelazi u znak Lava i vaše polje karijere, pozicije već u prvoj nedelji juna, a obzirom na to da se tu već nalazi vladar vašeg polja ljubavi – Jupiter – imamo sliku emotivnih početaka kroz poslovne odnose. Međutim, ova ista Venera je i vladar vašeg polja tajni, pa je sigurno da ćete neke ljubavne odnose pokušavati da sakrijete od okoline. Obzirom da se pred kraj meseca dešava spajanje Jupitera i Venere, a da je znak Lava u isto vreme i vaše polje javnosti – neke tajne više neće biti tajne. No, zašto bi i krili ekstatičnu radost i ogromnu količinu osećanja u tom trenutku, kada je tada i vladar vašeg znaka u mekom, emotivnom znaku Raka? Pošto je Mlad Mesec polovinom juna u vašem polju strasti – očigledno je da će Škorpije imati dobar provod u ovom periodu…

Posao: U vašem polju posla i novca se dešava Pun Mesec odmah početkom juna, a 16.-og imamo pojavu Mladog Meseca u polju zaduženom za dobiti od drugih ljudi, od ugovora, od poslovnih saradnji. Poslovna tematika će biti dosta aktuelna, ali će još aktuelniji biti – novac. Već duže vreme Škorpije imaju dosta solidne zarade, ali u isto vreme i problem sa vraćanjem dugova, iz kojih nekako ne uspevate u potpunosti da isplivate. Očigledno je da će jun drastično promeniti neke stvari, jer baš vama pogoduju u finansijskom smislu maltene svi aspekti tokom ovog perioda. Ono što ne uspete da završite sada, pod budnim okom Saturna (koji polovinom meseca ulazi ponovo u vaš znak) ćete rešavati u narednom periodu, ali sada otvarate priču većih zarada i boljih poslovnih mogućnosti. Prvi deo meseca ćete još uvek osećati dozu napetosti i nesigurnosti, ali već kasnije promene u vašu korist nastupaju. U poslednjoj nedelji juna osetićete blagi pad energije, ali tada će vas „dići“ druge stvari – zasluženo unapređenje ili veći priliv novca je na dnevnom redu.

Zdravlje: Od stresa ne možete pobeći, to ste već shvatili… ulazak Saturna u vaš znak može ponovo pokrenuti hronične probleme. Generalno – glavobolje, manjak energije, problemi sa srcem.

Strijelac

Ljubav: Pun Mesec u vašem polju ličnosti a polovinom juna Mlad Mesec u polju ozbiljnih partnerstava, braka. Strelčevi imaju pred sobom jednu vanrednu priliku da srede emotivne odnose koji su im bitni, no svakako je da to neće ići baš laganim tempom. Naime, vladar polja ozbiljnih partnerstava, Merkur, već neko vreme je u retrogradnom hodu, baš u partnerovom polju, a tu se nalaze i Sunce i Mars, pa je uspostaviti normalnu komunikaciju u braku ili jakim vezama maltene postalo svakodnevna nemoguća misija. Ni vi doduše ovde niste potpuno nevini, jer sa vladarom Jupiterom u znaku Lava suviše obraćate pažnju samo na svoje interese, a partnera po nekim pitanjima zanemarujete. Do polovine meseca će u bitnim vezama biti povuci – potegni situacija, no onda nastupa smirenija faza, koju ćete , očito umeti da iskoristite. S druge strane – slobodni su maltene ceo jun favorizovani što se ljubavnih prilika tiče. Možda ćete povremeno imati problem oko dogovora ili komunikacije sa osobom koja vam se dopada, ali obzirom na to da Venera već od 6-og juna lagano ide ka Jupiteru, vladaru vašeg znaka, ljubav vas neće mimoići. Poslednja nedelja meseca je savršena, da savršenija ne može biti. Sve stvari su nekako legle na svoje mesto, u emotivnim odnosima strasti i napetosti su već zaboravljene, a slobodni (ako to već nisu uradili do sada) uplovljavaju u jednu fenomenalnu ljubavnu priču.

Posao: Sve dok Merkur ne krene direktno (vlada vašim poslovnim partnerstvima i poljem karijere, nadređenih) polovinom ovog meseca, imaćete problem u poslovnoj tematici. Da se razumemo, ovo neće biti toliko traumatično koliko je to bilo u prethodnom periodu, ali savet Strelčevima da budu oprezni i da nekim nepromišljenim postupcima i odlukama ne pokvare prilike koje će se jako brzo postaviti pred njih. U prvom delu meseca ne pokrećite nove poslove, već prolongirajte za drugi deo juna! Sem ove „začkoljice“ generalno su pozicije za posao više nego sjajne, jer će vaša inicijativa i rad biti primećeni i podržani i od kolega i od strane nadređenih osoba. Ovo će baš postati evidentno u poslednjim danima meseca. Saradnje će vam ići od ruke, kao i sklapanje novih kontakata ugovora, pa je savet onima koji tek traže posao da ne budu lenji u drugom delu juna – imaju vanredne prilike za dobijanje posla. Odgovaraju vam poslovi sa strancima, sa državnim organima, sa vizionarima koji su spremni da ulože novac u vaše ideje.

Zdravlje: Ako želite da nastavite da funkcionišete kao i do sada – moraćete da više obratite pažnju na rekreaciju, neku vrstu treninga ili makar opuštanje u prirodi. Bićete skloni da jedete „kao lopatom“ tokom juna – pa izvolite, prošetajte i rešite se tih kalorija. Generalno – zdravlje dosta dobro.

Jarac

Ljubav: Venera, vladar vašeg polja ljubavi, samo je u prvih nedelju dana u vašem polju ozbiljnih partnerstava, braka. Međutim, prelaskom u znak Lava, vaše polje strasti, napraviće izuzetan aspekt sa Saturnom, vašim vladarom. Ukoliko je u prethodnom periodu bilo nesuglasica između vas i drage vam osobe, sada ovo možete regulisati i rešiti na najbolji mogući način. Najslađa su mirenja u krevetu, zar ne? Međutim ovaj aspekt otvoriće više priča Jarčevima. Slobodni imaju mogućnost da preko poslovnih okolnosti, preko prijatelja, društvenih mreža, izlazaka – upoznaju onog/onu pravu. Međutim, i ponovno pokretanje komunikacije u prekinutim emotivnim odnosima je otvoreno, naročito ako je vas i bivšeg partnera/partnerku razdvajalo to što ste u različitim gradovima ili državama. Vreme i prostor mogu odvojiti dve osobe, ali samo za izvestan period, ako su u pitanju karmičke priče. Ovaj mesec je u simbolici intenzivne komunikacije sa suprotnim polom, ali i sa naglašenim seksualnim elementom. Ne osporavam da će pojedini pripadnici ovog znaka izabrati da se ne vezuju, već da lagodno uživaju u ljubavnim prilikama. Međutim – i tu postoji jedna začkoljica – ono što je na početku izgledalo kao samo još jedna u nizu avantura i dobrog provoda, moglo bi vas „sačekati iza ćoška“ i uvezati u jednu jaku emotivnu priču.

Posao: Stoji da je jun mesec mesec ljubavi, ali moram napomenuti da će vam mnogo bolje ići u poslovnom segmentu. U polju obaveza i odgovornosti je stelijum planeta – Mars, Sunce i retrogradni Merkur i Jarčevi će u prvom delu meseca intenzivno raditi na rešavanju neke problematike koja će svoje rezultate dati u drugom delu juna. U ovom polju se dešava i Mlad Mesec polovinom ovog perioda, što samo daje na ozbiljnosti cele priče. Planeta Venera vlada i vašim poljem karijere, pozicija, nadređenih osoba a boraviće u polju koje je zaduženo za promene, novac od drugih ljudi, ugovora i saradnji. Ono što ste ulagali u posao biće primećeno i adekvatna nagrada je tu. Svakako će ovo biti promena na bolje u smislu dobijanja jače pozicije ili unapređenja, a jak finansijski momenat će na sve ovo ulepšati naročito poslednjih desetak dana meseca. Kao i u ljubavi, komunikacija je bitan faktor za sve što želite da postignete, prilike su vam otvorene – pokrenite se, uspostavljajte nove poslovne kontakte i nadajte se dobrom!

Zdravlje: Slabije zdravstveno stanje u prvom delu meseca, a neke bolesti za koje ste mislili da ste ih se rešili, mogu se vraćati maltene do kraja juna. I vama će najveći problem predstavljati respiratorni organi i sklonost ka alergijama.

Vodolija

Ljubav: Opšta zbrka i u dužim emotivnim vezama, ali i u brakovima trajaće intenzivno sve do kraja prve polovine meseca. Stelijum koji imate u polju ljubavi sastavljen od Marsa, Sunca i retrogradnog Merkura daje izuzetnu potentnost i energiju, ali je problem što ćete tu energiju imati tendenciju da koristite kroz problematičnu komunikaciju sa osobom do koje vam je stalo. Očigledno je da će neki odnosi funkcionisati po principu – red svađa, red strasti….ali je problem što su neke veze već same po sebi krhke i postoji realna opasnost od prekidanja. Situaciju će malo ublažavati tranzitna Venera, koja ulazi u vaše polje ozbiljnih partnerstava i braka, ali samo u slučaju ukoliko ste spremni da se odreknete besmislenih rasprava i sve usmerite ka ljubavi. Pre nego što povučete ili isprovocirate neki potez, razmislite koliko vam je zaista važan odnos u kome ste i da li biste želeli da ostanete bez osobe koja vam je draga….Mlad Mesec se dešava baš u vašem polju ljubavi i očigledno baš njoj treba dati šansu na nov način, dobiti nov početak….Nemojte zaboraviti da, kako mesec bude odmicao, sve će biti lakše i jednostavnije da bi u poslednjoj nedelji juna kulminiralo u potpunom skladu i zajedništvu. Tokom celog meseca slobodne Vodolije će uživati – prvi deo donosi više neformalne, neobavezne ili veze seksualnog tipa, dok ste u drugom već spremni da se ozbiljnije obavežete.

Posao: Vaš vladar polja posla i novca, Jupiter, tokom juna će imati više nego dobre pozicije u vašem polju poslovno – partnerskih odnosa. Nešto problema u komunikaciji, dogovorima, saradnjama, možete očekivati za vreme retrogradnosti Merkura do polovine juna meseca, ali ovo nije tip problematike koji nećete uspevati da rešite. I jedan od vladara vašeg znaka, Saturn, vraća se u polje karijere i javnosti što će pojedinim Vodolijama doneti da konačno zadobiju zasluženo priznanje ili poziciju koju duže vreme očekuju. No, ovo će donekle otežati odnos sa nadređenim osobama…Venera je vladar vašeg polja stabilnosti, porodice, ali i privatnih poslova, neki pripadnici ovog znaka mogu se odlučiti za upuštanje u avanturu zvanu – osamostaljivanje. Početak vam je predstavljen više nego dobro, obzirom na nastupajuću konjukciju Jupitera i Venere u poslednjoj nedelji juna koja će Vodolijama slivati novac u džepove. I vama slede dobici od ugovora, saradnji sa domaćim, ali i stranim firmama.

Zdravlje: Vaše polje zdravlja biće aktivirano tranzitom Sunca i Marsa u poslednjih desetak dana ovog meseca. Uran, kao suvladar vašeg polja zdravlja i dalje je u nezgodnim aspektima sa Plutonom, pa ćete morati da obratite pažnju na stomačnu regiju, jetru, želudac, ali i konstantne probleme sa glavoboljama i stresom.

Ribe

Ljubav: Onima koji su u braku nikako ne pogoduje tranzit retrogradnog Merkura kroz polje doma i porodice jer može intenzivno na ovom polju donositi konfliktne situacije. Čak i kada pređe u direktno kretanje, biće u napetom aspektu sa Neptunom iz vašeg znaka, pa su u bračnim odnosima mogući sukobi, nejasna ponašanja, konfuzija, nepromišljene i ishitrene odluke zasnovane na trenutnom maglovitom raspoloženju. Ovog uticaja ćete početi da se oslobađate tek u drugom delu meseca. Do tada – vodite računa. U tom periodu se dešava Mlad Mesec baš u ovom polju, pa je moguće uspostaviti sklad i vratiti poljuljane odnose u normalu. Budite strpljiviji. Venera je u vašem polju ljubavi samo u prvim danima meseca, a onda prelazi u polje svakodnevice i poslovnih obaveza, što će pojedinim Ribama doneti ljubavne kontakte kroz posao i kraća putovanja. No, moguće je da sve ovo ostane samo na nivou prolaznosti i neobaveznosti. Neki od ovih odnosa imaju šansu da se pretvore u nešto ozbiljnije, ali će o tome odlučiti tek period pred kraj ovog meseca kada odvajate bitno od nebitnog u ljubavi. Stabilnost nekih Riba može biti poljuljana tokom juna i vraćanjem komunikacije sa bivšim emotivnim partnerom. Još jedan karmički krug koji pojedinci moraju proći pre konačnog oslobođenja…

Posao: Ribe koje žele da se bave porodičnim ili privatnim biznisom, neka sačekaju drugi deo meseca i pogodne okolnosti koje će im ići na ruku. Mlad Mesec u ovom polju otvoriće prilike zainteresovanima i usmeriti ih na pravac kojim su odavno trebali da krenu. Generalno, vladar vašeg znaka, Jupiter, nalazi se u polju svakodnevnih poslovnih obaveza, odgovornosti u dosta jakoj poziciji, ali neke pokrete nećete moći na pravi način da ostvarite pre direktnog kretanja Merkura sredinom juna. Ova planeta, koja vlada poljem poslovnih partnerstava kočiće dogovore i vraćati vas u nekim stvarima na početak. No, drugi deo meseca je za vas izuzetno podsticajan, jer planeta koja vlada novcem drugih, ali i saradnjama – Venera, hita ka spajanju sa vašim vladarom, Jupiterom. Bolje novčane prilike, ali i dobri kontakti koji vam donose napredak. I od strane retrogradnog Saturna ćete doživeti olakšanje, jer će iz vašeg polja karijere, nadređenih, preći u znak Škorpije i polje planova. Neke stvari vezane za vašu ekspanziju, napredovanje ponovo dolaze na dnevni red. Tenzije sa autoritetima će popustiti.

Zdravlje: Stres i pritisak mogu, kod nekih Riba, uzeti svoj danak. Srce i kičmeni stub su vam dosta opterećeni. Iako sebe uvek stavljate na poslednje mesto, sada se morate okrenuti očuvanju svog zdravlja. Zaista postaje neophodno da se više odmarate.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.