Godišnji horoskop za 2018. godinu

I na kraju dana, jedino što ti treba jeste osoba koja ne odustaje od tebe.

Pročitajte šta vam horoskop predviđa za 2018. godinu.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav

Slobodnim Ovnovima 2018-a će doneti mnogobrojne ljubavne mogućnosti i velike preokrete na ovom polju. Ukoliko ste orni za avanturu i ne želite da se skrasite, ovo je vaše vreme – posebno su vam aktivni prolećni i letnji meseci, u kojima ćete istinski uživati, a moguće je i da imate paralelne veze. Oni koji su ipak voljni za nešto ozbiljnije i pokušavaju da pronađu svoju srodnu dušu, moraće da budu strpljivi. Tek jesenji meseci doneće onu pravu osobu u vaš život. Ukoliko ste u braku, i vama i partneru će biti potrebno više slobode, više tolerancije i kompromisa. Prva polovina 2018-e može biti naporna za oboje. Oni koji su u dužim emotivnim vezama uspevaće da prevaziđu probleme i u poslednjem kvartalu godine lako se mogu odlučiti za ulazak u zajednicu ili formiranje porodice.

Posao

U ovoj godini imate mnogo samopouzdanja, ali ćete morati da naučite da ga kontrolišete i da ne žurite baš u svim situacijama. Vaša želja za uspehom je naglašena, ali je potrebno prepoznati pravo vreme za delovanje. Period od juna do septembra je pomalo nestabilan i u ovim mesecima dva puta razmislite pre nego što donesete neku krupniju poslovnu odluku. Bićete kreativni i mnogi od vas mogu započeti sa novim poslom. Finansijskim delom ćete biti zadovoljni, ali novac neće dolaziti samo na konto vašeg rada – otvaraju vam se i opcije za nasledstva, novčane poklone, ali i kredite – sa kojima ipak budite oprezni.

Zdravlje

Ove ste godine energetski vrlo jaki, ali je potrebno da svoje zdravlje održavate fizičkim aktivnostima, odmorom i pravilnom ishranom. Takođe – proleće i leto vam mogu doneti pojačan nivo stresa i nervoze, što će naročito uticati na stariju populaciju.

Bik

Ljubav

Slobodni Bikovi će uživati u zanimljivim dešavanjima maltene tokom cele 2018-e. Pred vama će se non stop otvarati ljubavne prilike i budite ubeđeni da ćete tokom ove godine konačno moći da kažete da ste pronašli „onog pravog/ovu pravu“. Na sve ovo – period septembar – novembar donosi vam neke sudbinske priče, a pojedinim Bikovima i povratak stare, neprežaljene ljubavi. Do maja će oni u emotivnim vezama i brakovima imati vrlo korektan i emotivno jak period. No, ulaskom Urana u vaš znak u ovom mesecu, stvari će se donekle promeniti. Spremite se da jedno drugom date više prostora, promene će biti evidentne u odnosu, ali one ne moraju narušiti vašu vezu, naprotiv. Ovo biste trebali da shvatite kao dašak pozitivne energije koja će samo osvežiti i oplemeniti vašu ljubavno-bračnu priču.

Posao

Mnogobrojni jaki aspekti planeta na vaš znak, Bikovima donose vrlo prosperitetnu poslovnu godinu. Vaši napori i strpljenje će se isplatiti, pogotovo od prolećnih meseci, kada vam slede velike promene. Neki od vas će od tada napraviti velike zaokrete u poslovanju, napredovati, a pojedini Bikovi se mogu odlučiti i za pokretanje privatnog biznisa. Udruženi, Saturn i Uran dejstvuju na vaše polje ličnosti i doneće vam velike poslovne šanse koje će vam dugo donositi vrlo solidne finansijske prilive. Baš što se finansija tiče – nešto više opreza kada su ulaganja i troškovi u pitanju pokažite tokom prolećnih meseci. Izbegavajte rizike.

Zdravlje

Stariji Bikovi nešto češće mogu patiti od hroničnih tegoba, naročito onih koje se vezuju za kičmeni stub, zglobove. Mlađa generacija će biti osetljiva na prehlade, pa jačajte svoj imunitet početkom proleća i početkom zimskih meseci.

Blizanci

Ljubav

Do polovine proleća ljubavna scena kod slobodnih Blizanaca biće prilično pusta ili sa povremenim „glumcima“ koji se neće duže zadržavati u vašem životu. Ne žalite za njima, jer vam leto donosi fenomenalne prilike, ali to neće biti letnje avanture – ne, neke od ovih priča mogu već do jeseni postati vrlo ozbiljne. Imaćete tokom 2018-e povremena iskušenja i poželećete da budete u paralelnom odnosu – ako ste „mladi i ludi“ – ispunite sebi ovu želju, ali ukoliko zaista težite nečemu ozbiljnijem –sačekajte pravu šansu za sebe, jer ona dolazi. Oni koji su u bračnim zajednicama i dužim vezama imaju konačno neuporedivo harmoničniji odnos sa voljenom osobom nego godinama unazad. Nemojte kvariti vaše, sada stabilne emotivne relacije, potrebom da flertujete ili čak uđete u tajnu vezu…

Posao

Poslovno, ova godina će biti zahtevna i pomalo naporna za vas, ali to ne znači da nećete biti zadovoljni rezultatima koje budete ostvarili. Dosta ćete energije trošiti na radnom mestu, što zbog povećanog obima obaveza, što zbog povremeno nekorektnog odnosa kolega prema vama. Od jeseni se spremite na veliki poslovni „bum“ i tada ćete naplatiti sav trud koji ste do tada ulagali u profesionalnom smislu. Proleće i jesen su vam najproduktivniji i u tim periodima ćete imati najviše uspeha. Po pitanju finansija – leto pomalo nestabilno i promenljivo, ali će ostatak godine doneti solidan pozitivni saldo.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će imati svoje uspone i padove, ali mlađi Blizanci bi dosta dobro trebali da se nose sa njom. Stariji pripadnici znaka bi ipak trebali da nešto više pažnje posvete urogenitalnom traktu, ali i žlezdama sa unutrašnjim lučenjem.

Rak

Ljubav

I pored tranzita Saturna kroz vaše polje braka i ozbiljnih emotivnih veza, 2018-a vam nudi obilje mogućnosti da sa osobom koju volite ostvarite sklad i učvrstite odnos. Iskušenja će se pojavljivati, ne u obliku drugih osoba, već kroz vaše lično povremeno nezadovoljstvo – smatraćete da planovi sa partnerom idu suviše sporo ili čak da se druga strana distancira i odvaja od vas. Ipak, Jupiter u polju ljubavi, dece i zabave daje vam vetar u leđa i pomaže da se ovakvi momenti lakše prevaziđu. Neki parovi bi se tokom 2018-e mogli odlučiti i na prinovu i proširenje porodice. Slobodni Rakovi će lako ulaziti u veze, ali će se teško u njima zadržavati na duži rok. Biće potrebno vreme da biste pronašli pravu osobu za sebe, onu sa kojom možete graditi skladni i trajni odnos. Prilika za to je u drugom delu ove godine.

Posao

Poslovni segment će se dosta sporo razvijati u prvim mesecima 2018-e godine. Bićete zadovoljni svojim rezultatima, ali ćete smatrati da ne dobijate prave prilike za promenu i napredovanje. Od kraja proleća situacija će se ubrzati, ali bi ipak mogli da kažemo da će tek ulazak u jesenje mesece doneti Rakovima poslovne ponude koje se ne odbijaju. Ova godina će probuditi i one koji se bave kreativnim zanimanjima i koji žele da pokrenu privatne poslove, pogotovo ako će se baviti onim što najviše vole i što ih ispunjava. Po pitanju finansija, bolje ćete proći nego u 2017-oj, naročito u prvoj polovini godine. Rešite kredite.

Zdravlje

Starija generacija Rakova će imati pojačane hronične tegobe tokom ranog proleća i kasnog leta. Mlađi pripadnici znaka bi trebali da se češće odmaraju i da se trude da izbegavaju situacije koje im podižu nivo stresa. Takođe, bilo bi dobro da krenete sa rekreacijom i sportom.

Lav

Ljubav

Lavovi u emotivnim i bračnim vezama biće skloni da kontrolišu voljenu osobu i pokazivaće povećan nivo ljubomore, dok će sa druge strane – davati sebi previše slobode, pa nije ni čudo što će povremeno čak i „odlutati“ u neki tip tajnog odnosa. Ovakva situacija će funcionisati sve do kraja avgusta, a konkretno će ovaj mesec biti preloman u mnogim emotivnim relacijama. Ako želite da sačuvate svoju vezu ili brak, potrudite se da ne dajete voljenoj osobi previše razloga i materijala za svađu, pa čak i odlazak od vas. Oni odnosi koji „prežive“ turbulentno leto, od jeseni će ući u neuporedivo bolju fazu, koja će vas samo zbližiti i povezati. Slobodni Lavovi će privlačiti pažnju suprotnog pola tokom cele godine. Bićete skloni avanturama do kraja leta, a u tom periodu se može pojaviti osoba sa kojom ćete poželeti da ostanete…

Posao

Poslovne promene će biti aktuelne tokom ove godine, pa nije ni čudo što će mnogi pripadnici ovog znaka napraviti velike zaokrete i otići na drugo radno mesto, ili krenuti samostalno u posao. 2018-a vam donosi veliku količinu posla, ali ne baš skladan odnos sa kolegama i poslovnim saradnicima, što će biti najviše primetno tokom proleća i pred kraj leta ove godine. Od jeseni ulazite u novu poslovno – životnu fazu sa više prilika i za posao, ali i za zaradu, i sa velikim mogućnostima da se jako okrenete ka inostranstvu. Što se finansija tiče, zarade su promenljive i moraćete da naučite da baratate novcem i uštedite ponešto…

Zdravlje

Starije pripadnike ovog znaka češće nego inače bi mogli mučiti problemi sa zglobovima, kostima i kičmom, što će naročito biti naglašeno do polovine proleća. Mlađa generacija Lavova bi trebala da reguliše svoje životne navike.

Devica

Ljubav

2018-a je slobodnim Devicama od samog početka ljubavlju obojena. Već tokom januara možete pronaći svoju srodnu dušu, osobu sa kojom će neki od vas već od jeseni poželeti zajednički život ili brak. Oni koji ostanu „solo“ neka čekaju proleće koje će vam doneti pregršt novih prilika, a vrlo slična situacija pojaviće se i tokom kraja leta i početka jeseni. Ovo je za vas fenomenalna godina, koja će vam u potpunosti nadoknaditi usamljenost i loše ljubavne prilike koje vas prate već jedno duže vreme unazad. Što se tiče onih u dužim emotivnim vezama, i pored povremenih nesuglasica, više je nego izvesno da ostajete zajedno. Ne samo to – konačno se možete odlučiti za brak pred kraj 2018-e. Device u bračnim zajednicama i dalje očekuje potreba za kompromisom, ali i raščišćavanje dugogodišnjih problema…

Posao

Dogovori koje budete pravili tokom prvih par meseci ove godine, verovatno će krenuti sa pravom realizacijom od polovine proleća. Baš ovaj period vam je u suštini i najaktivniji, jer ćete u njemu napraviti neke velike preseke i zaokrete u poslovanju, a mnogi od vas će krenuti put saradnje sa strancima. Ovo je za vas godina promena i iako vam to u ovom momentu ne izgleda baš tako, videćete i sami koliko ćete tokom 2018-e napredovati i biti zadovoljni onim što ste postigli. Posle godina teškoća i zastoja, ulazite u novu životnu fazu, koja će vas odvesti dalje nego što mislite. Finansije – tokom cele 2018-e solidno.

Zdravlje

Iako će generalno gledano, zdravstvena situacija biti prilično dobra tokom 2018-e godine, moraćete da obratite pažnju na period od juna do septembra meseca. Marsom naglašeno polje zdravlja upozorava da vodite računa o imunitetu, ali i povredama.

Vaga

Ljubav

Vage koje su u emotivnim ili bračnim partnerstvima imaju dva zadatka tokom 2018-e godine. Prvi je da se potrudite da očuvate stabilnost i da više nego inače budete spremni na kompromis sa partnerom. Drugi je vezan za flertove i mogućnosti za tajne ljubavne odnose, koji će biti posenno naglašeni tokom perioda jun – septembar. Moguće je da će vam se pojaviti partner iz prošlosti kojemu ni ovog puta nećete uspeti baš da odolite….Tek od jeseni ulazite u nešto mirniji i stabilniji period sa voljenom osobom. Slobodni pripadnici ovog znaka imaju pregršt novih ljubavnih mogućnosti. Tokom cele godine vodiće vas jake strasti, a prvi veliki „plamen“ očekujte već krajem zime ili početkom proleća. Sredina godine vam je takođe prilično burna, a nećete biti nezadovoljni ni dešavanjima tokom jesenjih meseci.

Posao

Poslovno, 2018-a je u isto vreme izuzetno prosperitetna ali i vrlo naporna po vas. Finansijskim segmentom ćete biti više nego zadovoljni, ali budite uvereni da ćete novac koji vam dolazi zaraditi vrednim zalaganjima i trudom. Do maja meseca uglavnom ćete funkcionisati nekim ustaljenim dnevnim tempom, a od ovog perioda moguće su iznenadne poslovne ponude i promene posla bukvalno preko noći. Kraj leta i početak jeseni može vam doneti prekid jedne dugogodišnje saradnje koja vas je dosta opterećivala i oduzimala vam energiju. Od novembra očekujte poslovne šanse vezane za inostranstvo.

Zdravlje

Povremeni, manji padovi imuniteta tokom zimskih meseci. Ishrana i kretanje su veoma bitan faktor što se vašeg zdravlja tiče u 2018-oj, pa se potrudite da menjate nešto na bolje u svojim životnim navikama. Starija generacija – češći problemi sa urinarnim traktom.

Škorpija

Ljubav

Škorpije u vezama i brakovima će ući u dobrom raspoloženju i skladnom odnosu sa voljenom osobom. Ovaj će vas trend pratiti sve do maja meseca i ulaska Urana u vaše polje ozbiljnih emotivnih i bračnih partnerstava, koji može doneti turbulentnost, želju za promenama, a kod nekih čak i prekid odnosa. Burno i nestabilno će biti maltene do septembra meseca, i u ovom periodu morate se vratiti korak unazad i ispraviti neke propuste prema voljenoj osobi, da bi se vaša veza stabilizovala i nastavila dalje. Jesen i kraj godine su mirni. Što se slobodnih pripadnika ovog znaka tiče, pred vama je godina jakih emocija i još jačih strasti. Retrogradno kretanje Marsa tokom perioda jun – septembar može doneti povratak u odnos koji je prekinut, a oktobar i retrogradna Venera takođe vam donose staru ljubav.

Posao

Ono što je za vas svakako vest za radovanje jeste konačna stabilizacija finansijske situacije sa kojom se junački borite dugo godina unazad. Poslovno je takođe ovo vrlo uspešan period, što ne znači da povremeno nećete imati prave male drame….no, to je za vas uobičajeno. Prvi problemi će krenuti ulaskom Urana u znak Bika tokom maja meseca – smanjite impulsivnost i izbegavajte rizike. Takođe, period od juna do septembra je vreme kada morate biti nešto oprezniji i promišljeniji nego inače. Poslednji kvartal godine vam donosi izuzetnu stabilnost, ali i još bolje finansijske rezultate.

Zdravlje

Period retrogradnosti vašeg vladara, planete Mars od juna do septembra meseca doneće i češće probleme sa zdravstvenim segmentom. Ostatak godine je više nego povoljan za vas, energetski ste izuzetno jaki i stabilni i fizički i mentalno.

Strelac

Ljubav

Saturn jeste izašao iz vašeg znaka, ali vaš vladar Jupiter je do novembra meseca u vašem polju tajni, podsvesti, što se neće baš uvek pozitivno odraziti na vaše emotivne i bračne relacije. Pojedini Strelčevi mogu paralelno funkcionisati u tajnom odnosu, što će se naročito tokom prolećnih meseci negativno odraziti na odnos sa partnerom. Od polovine leta situacija je nešto mirnija i stabilnija, a tek ulaskom Jupitera u vaš znak, u novembru 2018-e moći ćete konačno da kažete da ste ponovo „svoji na svome“. Period do kraja godine je miran i stabilan. Što se tiče slobodnih Strelčeva, imaćete tokom ove godine nebrojena ljubavna iskustva, ali prolećni meseci mogu vam doneti osobu sa kojom biste poželeli da ostanete na duže. Ukoliko propustite ovu priliku, čekaćete maltene kraj 2018-e godine za ljubav.

Posao

Vi ćete udarnički da uđete u 2018-u godinu i možete biti sigurni da će vam prvih par meseci doneti veliku poslovnu, ali i finansijsku satisfakciju. Ulazak Urana u vaše polje poslovne svakodnevice doneće nešto turbulentnije odnose sa kolegama, ali i realizaciju novih ideja i velike poslovne zaokrete. Letnji meseci mogu vam doneti nove poslovne ponude, a u tom periodu se potrudite da ne reagujete impulsivno – mogući su prekidi saradnji na vašu inicijativu. Dva puta razmislite. Saturn u vašem polju finansija navodi vas na potrebu da bolje raspolažete novcem, da uštedite i da naučite da kontrolišete svoje troškove.

Zdravlje

Period od juna do septembra vam je nešto nepovoljniji i tada biste trebali da vodite računa da se ne povredite a i u saobraćaju budite oprezniji nego inače. Ostatak godine donosi vam dobro zdravlje, jak energetski nivo i vitalnost, čak i starijim pripadnicima znaka.

Jarac

Ljubav

Ovo će biti godina koju će slobodni Jarčevi dugo pamtiti. Burno i ljubavno krećemo već od samog početka 2018-e, pa će mnogi pripadnici ovog znaka odmah biti spremni da poklone srce nekom i da se jako vežu. Ulazak Urana u vaše polje ljubavi tokom maja doneće pravi ljubavni zemljotres. Nove osobe se pojavljuju u vašem životu, željni ste avanture, promena, zabave! Vrlo zanimljiv ljubavni period trajaće sve do septembra meseca, kada se vi polako smirujete i opet ste spremni da se prepustite nekom „na duge staze“. Veze započete tokom oktobra imaće trajnu vrednost i mnoge od vas vode u brak u 2019-oj. Zauzeti, bilo da su u emotivnim ili bračnim vezama, moraće dobro da definišu svoj odnos u prolećnim i letnjim mesecima, a moguće je da će neke emotivne konekcije u tom periodu prestati da postoje…

Posao

Poslovno, Jarčevi će biti stabilniji nego u dužem vremenskom periodu unazad. Imate veliku planetarnu podršku, a i vi lično ćete biti neuporedivo odgovorniji, ozbiljniji i savesniji. Vaša ambicija se budi na pravi način, i mnogi od vas će tokom ove godine uspeti da se popnu stepenik više na lestvici uspeha. Nešto oprezniji, naročito po pitanju finansijskih rizika i ulaganja, budite u periodu jun – septembar. Poslednji kvartal godine vam donosi velike prilike i nove saradnje, a ovo može biti novčano i najisplativiji period tokom 2018-e. Imate priliku da se više povežete sa saradnicima iz inostranstva, naročito tokom leta.

Zdravlje

Uglavnom će zdravstvena situacija funkcionisati solidno, sa manjim padovima imuniteta kod mlađih Jarčeva tokom proleća i rane jeseni. Starija generacija može imati češće probleme sa pritiskom, ali i sa kostima, zglobovima i kičmom.

Vodolija

Ljubav

Vodolije u emotivnim i bračnim vezama ulaze u jednu zanimljivu, ali prilično nestabilnu godinu u kojoj će vaši bitni odnosi biti na proveri. Potreba za slobodom će biti naglašena kod vas, a neke Vodolije se mogu upustiti i u tajne ljubavne odnose. Period od maja do septembra vam je dosta turbulentan i ukoliko želite da zadržite osobu koju volite pored sebe, moraćete da naučite šta znači kompromis i popuštanje. Od oktobra ulazite u jednu dosta mirniju fazu, a one veze koje su „preživele“ mogu ići čak i ka zajednici ili braku. Što se slobodnih Vodolija tiče, možete ući u vezu sa zauzetom osobom već početkom godine, a proleće vam takođe donosi nove ljubavne prilike. No, kada god da započnete neku novu emotivnu priču, vi nećete želeti da se vežete i obavežete na nešto trajnije, bar ne pre ulaska u jesen 2018-e godine.

Posao

2018-a definitivno neće doneti mirno more u poslovnom segmentu – smenjivaće se periodi velikih uspeha i jakih finansijskih priliva sa periodima u kojima ste nestabilni, ulažete u neisplative stvari i lako trošite zarađen novac. U periodu od juna do septembra bićete skloni impulsivnim potezima i vrlo često raditi na svoju štetu, pa u tim mesecima pokušajte da dva puta razmislite pre bilo kakve bitnije odluke. Ono što je dobro je da ćete neke probleme koje vučete godinama sada uspeti da rešite, kao i pokretanje dodatnog posla u privatnoj režiji. Poslednji kvartal donosi jake i uspešne saradnje sa strancima.

Zdravlje

Dugotrajni boravak Marsa u vašem znaku tokom letnjih meseci, doneće vam pojačan nivo energije, ali će u isto vreme doneti i sklonost povredama, naročito nogu, zglobova i tetiva. Ostatak godine je vrlo povoljan u zdravstvenom segmentu.

Ribe

Ljubav

Ljubavna situacija će onima u emotivnim vezama i brakovima funkcionisati pomalo promenljivo, ali je teško da će doći do nekih velikih odvajanja i problema sa voljenom osobom. Malo vam je „neudoban“ period od juna do septembra meseca – neki od vas tada mogu poželeti više slobode, a pojedine Ribe se tada mogu upustiti i u flertovanje, pa čak i otpočeti tajnu emotivnu priču. Savetuje vam se da se preispitate pre nego što napravite neki pogrešan korak. Jesen vam je neuporedivo stabilnija, a oni u dužim emotivnim vezama tada se mogu odlučiti i za zajednički život. Slobodni pripadnici ovog znaka bi već tokom januara mogli da se opasno zaljube i ova emocija ih može pratiti tokom cele 2018-e. Ukoliko ovu šansu propustite, i proleće i leto vam donose obilje mogućnosti za avanturu. Jesen je za stabilnost.

Posao

Planete će tokom ove godine prosto milovati vaš znak, donoseći vam godinu koju ćete u profesionalnom smislu smatrati jednom od najuspešnijih u dužem vremenskom periodu. Vaša vrednost će izbiti u prvi plan i do proleća već možete očekivati promene radnog mesta ili jače unapređenje. Baš to proleće, ali i jesen 2018-e će vam finansijski biti najisplativije, mada nećete moći da se požalite ni u ostatku godine. Kada od novembra vaš vladar Jupiter pređe u vaše polje karijere i znak Strelca, slobodno očekujte jake saradnje sa stranim firmama, ali i pojačanu ambicioznost i energiju, koja će vam otvoriti mnoga vrata.

Zdravlje

Iako ćete i ove godine imati povremeno problema sa stresom, pred vama je neuporedivo bolji zdravstveni period nego godinama unazad. Starije Ribe će imati početkom godine i tokom jeseni manjih problema vezanih za pad imuniteta.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.