Veliki godišnji horoskop za 2019. godinu

Jednog dana zastat ćete negde na sred neke dobro poznate ulice, pogledat ćete u nebo i razumeti ćete zašto se sve baš tako desilo. Duboko ćete udahnuti novi život i hrabrim koracima krenuti dalje, i najzad shvatiti da je život previše kratak da biste bili nesretni.

Šta možemo da očekujemo od zvezda u novoj godini. Koga čeka uspeh i bogatstvo, a ko treba da bude posebno oprezan.

Odaberite znak:

Ovan

Posao

Vaš vladalac Mars, planeta akcije, ove godine će dosta uticati na tok vaše karijere. U periodima od 1. januara do 14. februara i od 19. novembra ove do 3. januara iduće godine, biće naglašeni vaš entuzijazam i preduzimljivost, naročito ako nosite uniformu na radu. Oslabljena pozicija Crvene planete u razdobljima od 14. februara do 31. marta, od 16. maja do 1. jula i od 4. oktobra do 19. novembra, nepovoljno utiče na dogovore o novim projektima. Retrogradni hod Jupitera, planete prosperiteta, od 10. aprila do 11. septembra, upozorava da budete oprezniji ako sarađujete sa strancima. U vreme retrogradnog hoda Merkura, od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra, pripazite na ključeve, kartice, telefone i odložite potpisivanje ugovora. Povratak Urana u kuću novca, 6. marta, u kojoj će se zadržati narednih sedam godina, donosi vam nove izvore prihoda. U vreme Plutonovog prividnog hoda unazad, od 24. aprila do 3. oktobra, izbegavajte rizične finansijske transakcije. Od 21. juna do 27. novembra pazite da vas neko ne prevari.

Ljubav

Venera, planeta koja vlada kućom partnerskih odnosa i braka, tokom ove godine prelazi putanjom od Ovna do Škorpije, što će se reflektovati na vaš emotivni život. Njena ojačana pozicija u razdobljima: od 26. marta do 20. aprila, od 15. maja do 9. juna, od 3. do 28. jula i od 14. septembra do 8. oktobra, nagoveštava ulazak u romantičnu vezu ili zaljubljivanje u osobu koju ćete upoznati na kraćem putu ili preko društvene mreže. U periodima oslabljenog položaja planete ljubavi, od 3. februara do 1. marta, od 20. aprila do 15. maja, od 21. avgusta do 14. septembra, od 8. oktobra do 1. novembra i od 26. novembra do 20. decembra, izbegavajte rasprave sa dugogodišnjim ili bračnim partnerom. Retrogradni hod Neptuna, simbola obmana, zanosa i tajnih veza, od 21. juna do 27. novembra, opominje da povedete računa da nešto što čuvate za sebe ne izbije na svetlost dana i izazove skandal. U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara, oko 2. jula i oko 24. decembra, klonite se rasprava sa partnerom ili članovima porodice, posebno sa decom, ukoliko ste roditelj.

Zdravlje

Do sredine februara, podložniji ste povredama i oboljenjima praćenim visokom temperaturom. Od 30. aprila do 17. septembra moguće su tegobe sa koštano-zglobnim sistemom, kao i problemi sa zubima. U periodu od 21. juna do 27. novembra, čuvajte se infekcija.

Bik

Posao

Planeta komunikacija i biznisa, Merkur, vladalac astrološkog polja posla i novca, ove godine ide tri puta retrogradnim hodom: od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra. U tim periodima povedite više računa o karticama, telefonima, ključevima i ostalim vrednim sitnicama, a potpisivanje važnih ugovora odložite za razdoblje kada je Merkur ojačan: od 24. januara do 10. februara, od 21. maja do 4. juna, od 29. avgusta do 14. septembra i od 20. novembra do 9. decembra. Povratak Urana u vaš znak, 6. marta, može da vam donese poslovno partnerstvo sa osobom koja sarađuje sa strancima. U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara, oko 2. jula i oko 26. decembra, možete da se dogovorite oko novih poslovnih angažmana, ako se bavite kreativnim zanimanjem. Ulaskom Jupitera, vladaoca polja novca i kontakata sa strancima, u znak Jarca, posle 12 godina, 2. decembra, počinje razdoblje pojačane poslovne aktivnosti. Finansijska situacija kreće nabolje od 14. septembra do 8. oktobra. U vreme pomračenja Meseca, oko 21. januara, izbegavajte rasprave i konflikte sa ženama.

Ljubav

Tranzit vladaoca vašeg znaka, Venere, preko znakova u kojima je njen uticaj ojačan, Ribama, Biku i Vagi, činiće vaš emotivni život mnogo uzbudljivijim u sledećim periodima: od 26. marta do 20. aprila, od 15. maja do 9. juna i od 14. septembra do 8. oktobra. U vreme pomračenja Meseca, oko 16. jula, na putovanju u inostranstvo upoznaćete nekoga ko će ostaviti jak utisak na vas. Ukoliko ste zauzeti, klonite se rasprava sa voljenom osobom u razdobljima ojačane pozicije Marsa, vladaoca polja partnerskih odnosa: od 1. januara do 14. februara i od 19. novembra do 3. januara iduće godine. Budući da poljem ljubavi upravlja Merkur, izbegavajte konflikte sa partnerom u intervalima kada ta planeta ide retrogradnim hodom: od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra. Poznanstvo sa osobom čiji će vam senzibilitet odgovarati, možete da očekujete u ciklusima oslabljenog položaja Marsa, simbola erotike: od 14. februara do 31. marta, od 16. maja do 1. jula i od 4. oktobra do 19. novembra.

Zdravlje

Tokom ove godine trebalo bi češće da kontrolišete krvni pritisak. Problemi sa zubima i venama mogući su do sredine februara i od 19. novembra do kraja godine. Posle 14. septembra smanjite unos šećera ili potpuno izbacite slatkiše iz ishrane.

Blizanci

Posao

Očekuje vas pojačana poslovna aktivnost do 14. februara, kao i od 19. novembra do kraja godine. Prelazak vašeg vladaoca Merkura, simbola komunikacija, preko Vodolije, od 24. januara do 10. februara, donosi vam mogućnost obnove ili proširenje saradnje sa strancima. Ako planirate pokretanje privatnog biznisa, iskoristite Merkurov tranzit preko Device, od 29. avgusta do 14. septembra. Ciklus od 20. novembra do 9. decembra odgovara predstavnicima vašeg znaka koji razmišljaju o ulaganju u neki nov poslovni projekat. Ukoliko ste zbog posla prisutni u javnosti obratite više pažnje na svoje izjave, u razdobljima kada ova planeta bude u retrogradnom hodu: od 5. do 28. marta, od 6. do 21. maja, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra. Mesec upravlja poljem posla i novca, zbog čega u vreme njegovog pomračenja, oko 21. januara i oko 16. jula, treba da izbegavate nepotrebne troškove, rizične finansijske transakcije i podizanje kredita. Od 21. juna do 27. novembra nemojte nikome da pozajmljujete novac jer ga verovatno više nikada nećete videti.

Ljubav

Vašim astrološkim poljima ljubavi i braka upravljaju Venera, Jupiter i Neptun, čije će pozicije tokom godine uticati i na vaš emotivni život i odnos sa partnerom. Prelazak Venere preko Strelca u kome se već nalazi Jupiter, od 7. januara do 3. februara, nagoveštava mogućnost ulaska u vezu sa osobom koja će vam prećutati da je zauzeta. Slobodni predstavnici vašeg znaka, u periodu od 14. septembra do 8. oktobra, mogu da upoznaju nekoga s kim će poželeti da ostvare nešto više od flerta. U periodu od 1. do 26. marta, preko društvene mreže možete da upoznate atraktivnu osobu. U ciklusu ojačane pozicije Venere, od 26. marta do 20. aprila, koja će obrazovati i konjunkciju sa Neptunom, simbolom ljubavnog zanosa, ali i obmana, u vaš život može da uđe osoba koja će vam se predstaviti u drugačijem svetlu od onoga kakva je zaista. Obratite pažnju na odnos sa dugogodišnjim ili bračnim partnerom u periodima retrogradnog hoda vladalaca polja braka, Jupitera i Neptuna, planeta ekspanzije i prevara, od 10. aprila do 11. avgusta i od 21. juna do 27. novembra.

Zdravlje

U periodu od 19. novembra do 3. januara iduće godine čuvajte se povreda, a moguće su i tegobe sa reproduktivnim organima. Posle 6. marta mogući su problemi zbog bolova u leđima, a posle 2. decembra obratite više pažnje na koštano-zglobni sitem i zube.

Rak

Posao

Do sredine februara vas očekuje mnogo posla, budući da tada Mars, simbol akcije, prelazi preko Ovna koji zahvata astrološku kuću karijere. Pomračenje Sunca, vladaoca kuće posla i novca, oko 6. januara, oko 2. jula i oko 26. decembra, upozorava da izbegavate nepotrebne troškove, podizanje kredita, kao i rizične finansijske transkacije. Prelazak Jupitera, planete prosperiteta i kontakata sa strancima, preko kuće posla i novca, do 2. decembra može da vam donese nove aranžmane i projekte. Ipak, ova planeta će u većem delu godine obrazovati kvadrat sa Neptunom, simbolom zabluda i prevara, zbog čega bi trebalo da budete oprezniji i da pažljivije pristupate novim poslovima, kao i dogovorima o realizaciji poslovnih planova. Ovo se naročito odnosi na periode retrogradnog hoda Jupitera, od 10. aprila do 11. avgusta, kao i na Neptunov prividni hod unazad, od 21. juna do 27. novembra. Izbegavajte potpisivanje ugovora i čuvajte vredne sitnice u sledećim razdobljima: od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra.

Ljubav

U vreme pomračenja vašeg vladaoca Meseca, oko 21. januara i oko 16. jula, bićete skloni čestim promenama raspoloženja, što može da se odrazi na odnos sa partnerom. U vreme retrogradnog hoda Merkura, planete logike, bićete skloni pogrešnim zaključcima, zbog čega morate dobro da razmislite pre donošenja bilo kakve odluke. Budite oprezniji u sledećim razdobljima: od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra. Astrološkom kućom partnerskih odnosa i braka upravljaju Saturn i Uran, planete prošlosti i budućnosti. U vreme retrogradnog hoda Saturna, od 30. aprila do 17. septembra, očekuje vas susret sa starom simpatijom. Posle 6. marta moguć je raskid ili razdvajanje od partnera zbog više sile. Prelazak Marsa, simbola seksualnosti, preko kuće ljubavi, od 19. novembra do kraja godine, nagoveštava strastveni susret sa osobom koja nosi uniformu na radu. Početkom decembra, ulaskom Jupitera, simbola sreće, u znak Jarca, posle 12 godina, u vašem životu može da se pojavi neko sa kim ćete poželeti da uđete u ozbiljnu vezu, čak i brak.

Zdravlje

Vaš nervni sistem biće osetljiviji u martu, drugoj polovini jula i prvoj polovini novembra. Trebalo bi češće da kontrolišete krvnu sliku, ali i da promenite način ishrane, da izbegavate masnu, ljutu i začinjenu hranu, jer su mogući problemi sa jetrom i žuči.

Lav

Posao

Vašim astrološkim poljima posla i karijere upravljaju Merkur i Venera, planete komunikacija i novca, koje će dosta uticati na vaše dogovore sa potencijalnim poslovnim partnerima, kao i na realizaciju planova. Ukoliko ste prisutni u javnosti zbog posla, u periodima Merkurovog prividnog hoda unazad trebalo bi da povedete više računa o svojim izjavama: od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra. Takođe, u tim periodima morali biste da povedete više računa o dokumentima, kao i o vrednim predmetima poput ključeva, kreditnih kartica, mobilnih telefona. Zbog nepovoljnog uticaja Neptuna, u martu pazite da ne ispadnete žrtva prevare ili nečije intrige usmerene protiv vas. Oslabljena pozicija Venere će se reflektovati na vašu finansijsku situaciju, i to u sledećim intervalima: od 3. februara do 1. marta, od 20. aprila do 15. maja, od 21. avgusta do 14. septembra, od 8. oktobra do 1. novembra i od 26. novembra do 20. decembra. Ukoliko planirate pokretanje privatnog biznisa, probajte da izbegnete period Plutonovog prividnog hoda unazad, od 24. aprila do 3. oktobra.

Ljubav

U astrološkom polju ljubavi do 2. decembra boravi Jupiter, planeta putovanja i kontakata sa strancima, zbog čega ćete u periodu od 7. januara do 3. februara, kada i Venera bude tranzitirala preko tog znaka, biti na meti udvarača. Posle 6. marta, Uran, vladalac polja partnerskih odnosa i braka, vraća se u znak Bika, donoseći vam promene na emotivnom planu. Trebalo bi češće da razgovarate sa partnerom o onome što se odnosi na vaš zajednički život ili brak, naročito u periodima: od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra. Posle 19. novembra Mars, planeta seksualnosti, obrazuje harmoničan aspekt sa Neptunom, simbolom ljubavnog zanosa, što nagoveštava mogućnost strastvenog susreta sa osobom koju ćete da upoznate na nekom predavanju, putovanju ili seminaru u inostranstvu. Oko 6. januara, 21. januara, 2. jula, 16. jula i 26. decembra, u vreme pomračenja Meseca i vašeg vladaoca Sunca, prirodne pojave u kojoj učestvuje i Mesec, trebalo bi da izbegavate konflikte i rasprave sa voljenom osobom.

Zdravlje

U periodu od 30. aprila do 17. septembra moguće su tegobe sa koštano-zglobnim sistemom i zubima. Posle 6. marta mogući su problemi sa leđima, kada bi trebalo da obratite više pažnje na držanje, ali i da radite odgovarajuće vežbe. Krajem juna i početkom jula povedite više računa o ishrani.

Devica

Posao

Vladalac vaše astrološke kuće posla, Venera, planeta novca, ove godine će tranzitirati putanjom od Strelca do Jarca, kroz gotovo sve zodijačke znakove, budući da neće ići retrogradnim hodom. Ipak, u periodima kada njena pozicija bude oslabljena, bilo bi bolje da izbegavate konflikte sa saradnicima, kako ne biste narušili odnos s njima: od 3. februara do 1. marta, od 20. aprila do 15. maja, od 21. avgusta do 14. septembra, od 8. oktobra do 1. novembra i od 26. novembra do 20. decembra. Astrološkom kućom vaše karijere upravlja planeta biznisa i komunikacija, Merkur, vladalac vašeg znaka, zbog čega je njegova pozicija izuzetno važna za vaš poslovni život. U intervalima njegovog retrogradnog hoda trebalo bi da se klonite rasprava sa nadređenima: od 5. do 28. marta, od 18. jula do 1. avgusta i od 31. oktobra do 20. novembra. Vodite računa o dokumentaciji i pazite da vas neko ne prevari u periodu od 21. maja do 4. juna, kada Merkur prelazi preko Blizanaca, znaka koji zahvata polje karijere. Tada će se obrazovati konstelacija “krst”: Merkur u napetim aspektima sa Jupiterom, Neptunom i vašim Suncem.

Ljubav

Vašim astrološkom kućama ljubavi, osim Venere, upravljaju i Saturn, Uran, Jupiter i Neptun, zbog čega vaš emotivni život zna da bude prilično komplikovan. Dovoljno je da ove planete obrazuju napete aspekte sa ljubavnim planetama, Venerom ili Marsom, pa da se to odrazi na vaš odnos sa partnerom. Slobodne Device, posle 6. marta, kada se Uran vraća u Bika u kome će ostati narednih sedam godina, na nekom putovanju, predavanju ili seminaru, očekuje susret sa harizmatičnom osobom koja često putuje zbog posla. U vreme konjunkcije Venere i Saturna, u februaru i decembru, možete da sretnete staru simpatiju ili da upoznate nekoga od koga vas deli veća razlika u godinama. Jupiter, simbol ekspanzije, 2. decembra, posle 12 godina, ulazi u kuću ljubavi, donoseći vam poznanstvo sa zauzetom ili osobom koja iza sebe već ima jedan ili više brakova. Vaše sumnje u partnerovu odanost mogu se pokazati kao opravdane u periodima napetih aspekata Venere sa Neptunom: od 7. januara do 3. februara, od 9. juna do 3. jula, od 21. avgusta do 14. septembra i od 1. do 26. novembra.

Zdravlje

Do sredine februara trebalo bi da obratite pažnju na krvni pritisak, a mogući su i problemi sa zubima. U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara i oko 21. decembra, mučiće vas reumatske tegobe, a oko 2. jula problemi sa organima za varenje.

Vaga

Posao

Vašim astrološkim poljem karijere upravlja Mesec, simbol emocija, zbog čega osećanja često utiču na vaše poslovne odluke, što ove godine može biti slučaj u vreme pomračenja Sunca i Meseca: oko 6. januara, oko 21. januara, oko 2. jula, oko 16. jula i oko 26. decembra. Poljem novca upravljaju Pluton i Mars, planete akcije i bogatstva, čije će pozicije uticati na vašu finansijsku situaciju i način na koji investirate sredstva u poslovne poduhvate. U ciklusima ojačanog položaja Marsa, do sredine februara i od 19. novembra do kraja godine, Škorpije koje nose uniformu na radu očekuju uspeh i uvećanje prihoda. Od 24. aprila do 2. oktobra, Plutonov prividni hod unazad opominje da budete oprezni sa ulaganjima u nove poslove. Poljem rutinskih obaveza, koje zahvata znak Riba, vladaju Neptun i Jupiter. U vreme retrogradnog hoda Neptuna, od 21. juna do 27. novembra, povedite više računa o tome šta i kome pričate. Ulaskom Jupitera u znak Jarca, početkom decembra, posle 12 godina, otvaraju vam se sjajne mogućnosti za rešavanje stambenog pitanja, kao i poslove u vezi sa kupoprodajom nekretnina.

Ljubav

Na vaš ljubavni život najviše utiče Mars, simbol seksualnosti, vladalac polja partnerskih odnosa, kao i planete preokreta i tradicije, Uran i Saturn, simboli prošlosti i budućnosti, koje vladaju poljem ljubavi. Zbog toga vaš emotivni život često prolazi kroz razne turbulencije, mada vi žudite za osobom pored koje ćete moći da se osećate sigurno i voljeno. Šanse da upoznate nekoga ko će u vama izazvati takve emocije veće su u razdobljima oslabljenog položaja Marsa: od 14. februara do 31. marta, od 16. maja do 1. jula i od 4. oktobra do 19. novembra. I pozicija vašeg vladaoca Venere, koja upravlja i poljem strasti, reflektuje se na vaš ljubavni život. Slobodni predstavnici znaka mogu da upoznaju nekoga s kim će poželeti nešto više od obične veze, i to u periodima ojačane pozicije ove planete: od 26. marta do 20. aprila, od 15. maja do 9. juna, od 3. do 28. jula i od 14. septembra do 8. oktobra. Posle 6. marta moguć je raskid ili razdvajanje od partnera, zbog više sile. U vreme retrogradnog hoda Saturna, od 30. aprila do 17. septembra, očekuje vas susret sa starom simpatijom.

Zdravlje

Obratite pažnju na koštano-zglobni sistem i zube, naročito posle 2. decembra kada će se Saturnu i Plutonu u Jarcu pridružiti Jupiter. Čuvajte se bakterijskih infekcija i promenite režim ishrane, tako što ćete izbegavati ili potpuno izbaciti slatkiše.

Škorpija

Posao

Neharmoničan aspekt između vašeg vladaoca Marsa i Saturna, planete stagnacije koja upravlja vašom astrološkom kućom karijere, u januaru i prvoj polovini februara, usporava aktivnosti na poslovnom planu, naročito ukoliko sarađujete sa partnerima iz zemalja nemačkog jezičkog područja. Jupiter, vladalac kuće posla, obrazuje napete aspekte sa retrogradnim Neptunom, od 21. juna do 27. novembra, kada bi trebalo da budete oprezniji, kako vas neko ne bi prevario ili obmanuo. Izbegavajte preduzimanje dugoročnih poslovnih poduhvata u periodima oslabljene pozicije Marsa: od 14. februara do 31. marta, od 16. maja do 1. jula i od 4. oktobra do 19. novembra. Posle 19. novembra uspeh očekuje predstavnike vašeg znaka koji nose uniformu na radu, dok će aktivnost na poslovnom planu biti pojačana do 10. aprila i posle 11. avgusta. Povedite računa o ugovorima u razdobljima retrogradnog Merkura koji upravlja vašim astrološkim poljem finansija i rizika: od 5. do 28. marta, od 4. do 27. juna i od 31. oktobra do 20. novembra.

Ljubav

Vladalac kuće partnerskih odnosa, Venera, tokom ove godine donosi vam interesantna poznanstva na putovanjima, a slobodnim Škorpijama i mogućnost zaljubljivanja, čak i ulaska u brak u periodima: od 7. januara do 3. februara, od 26. marta do 20. aprila, od 15. maja do 9. juna, od 3. do 28. jula i od 14. septembra do 8. oktobra. Aspekt između Marsa u vašem znaku i Neptuna u kući ljubavi, u decembru, donosi strastveni susret sa umetnikom ili sportistom. Povratak Urana u znak Bika, 6. marta, najavljuje razdvajanja od partnera zbog više sile. Ulaskom Jupitera, simbola sreće, u znak Jarca, 2. decembra, posle 12 godina, označiće početak perioda u kojem vaš ljubavni život kreće uzlaznom putanjom. Budući da Venera upravlja i 12. astrološkom kućom koju zahvata Vaga, njen tranzit preko tog znaka može da vam donese ulazak u tajnu ili paralelnu vezu sa osobom kojoj ćete teško odoleti. Napet aspekt između Venere i Urana, od 1. do 26. marta, od 28. jula do 21. avgusta i od 8. oktobra do 1. novembra, najavljuju mogućnost raskida.

Zdravlje

Do sredine februara moguće su reumatske tegobe, kao i problemi sa zubima. U drugoj polovini godine trebalo bi češće da kontrolišite krvni pritisak. Smanjite unos šećera ili potpuno izbacite slatkiše iz ishrane. U martu izbegavajte stresne situacije.

Strelac

Posao

Vašim astrološkim poljem novca upravljaju Saturn i Uran, simboli ambicije i novih tehnologija, koje će imati dosta uticaja na vašu finansijsku situaciju tokom ove godine. U vreme Saturnovog prividnog hoda unazad, od 30. aprila do 17. septembra, moguća je obnova saradnje sa nekadašnjim partnerima. Posle 6. marta, Uran se vraća u znak Bika, donoseći vam promenu radnog mesta ili posla. U periodu retrogradnog Urana, od 11. avgusta do 11. januara, moguć je povratak na poziciju na kojoj ste nekada radili. Vašim poljem karijere upravlja Merkur, simbol biznisa i komunikacije, zbog čega bi trebalo da izbegavate sklapanje važnih dogovora, kao i potpisivanje ugovora u intervalima njegovog retrogradnog hoda: od 5. do 28. marta, od 4. do 27. juna i od 31. oktobra do 20. novembra. Kvadrat između vladalaca vašeg znaka, Jupitera i Neptuna, upozorava da početkom godine povedete računa o tome da vas neko ne prevari. Zato obratite pažnju na dokumenta koja potpisujete, ali takođe čuvajte “papirologiju” i izbegavajte sklapanje rizičnih poslova.

Ljubav

Vladaoci vaših astroloških polja ljubavi, partnerskih odnosa i strasti, Merkur, Mars i Mesec, simboli komunikacije, erotike i osećanja, dosta će uticati na vaš emotivni život tokom cele godine. To će, pre svega, doći do izražaja u periodima u kojima je moć Merkura naglašena: od 24. januara 10. februara, od 17. aprila do 6. maja, od 21. maja do 4. juna, od 29. avgusta do 14. septembra i od 20. novembra do 9. decembra. Izbegavajte rasprave sa partnerom, kao i raskid veze u vreme pomračenja Meseca kao i Sunca (jer Mesec učestvuje u ovoj pojavi): oko 6. januara, oko 21. januara, oko 2. jula, oko 16. jula i oko 26. decembra. Ni ciklusi naglašenih aspekata Marsa, simbola sukoba i agresivnosti, ne idu vam u prilog kada je partnerski odnos u pitanju, jer mogu da dovedu do rasprava sa voljenom osobom: od 1. januara do 14. februara i od 19. novembra do 3. januara iduće godine. U vreme Neptunovog prividnog hoda unazad, od 21. juna do 27. novembra, klonite se konflikata sa članovima porodice, naročito sa decom tinejdžerskog uzrasta, ukoliko ste roditelj.

Zdravlje

Vaš vladalac Jupiter, planeta ekspanzije, do 10. aprila i od 11. avgusta do 2. decembra, prelazi preko vašeg znaka, opominjući vas da obratite pažnju na krvni pritisak i da promenite način ishrane. Više šetajte i izbegavajte ljutu i začinjenu hranu.

Jarac

Posao

Astrološkom kućom karijere upravlja Venera, simbol novca, zbog čega bi trebalo da izbegavate nepotrebne troškove u sledećim intervalima: od 3. februara do 1. marta, od 20. aprila do 15. maja, od 8. oktobra do 1. novembra i od 26. novembra do 20. decembra. Za svakodnevne obaveze “zadužen” je Merkur, zbog čega u periodima njegovog retrogradnog hoda morate da pazite na dokumenta, ugovore i vredne sitnice: od 5. do 28. marta, od 4. do 27. juna i od 31, oktobra do 20. novembra. Osmom kućom finansija vlada Sunce, pa u vreme njegovog pomračenja kao i Mesečeve eklipse, ne bi trebalo da preduzimate rizične finansijske transakcije i podizanje kredita: oko 6. januara, oko 21. januara, oko 2. jula, oko 16. jula i oko 26. decembra. Na vaš poslovni život dosta utiču i vaši vladaoci, Saturn i Uran, kao vladaoci druge kuće posla i novca, zbog čega njihov prividni hod unazad može nepovoljno da se reflektuje na vaše poslove: od 30. aprila do 17. septembra i od 11. avgusta do 11. januara iduće godine.

Ljubav

Na vaš emotivni život utiču Uran, Saturn, Venera i Mesec, zbog čega tranzit ovih planeta (Mesec je astrološki simbol emocija) tokom godine može da vam donese velike promene u ljubavi. Povratak Urana, simbola neočekivanih okolnosti, u vašu astrološku kuću ljubavi, posle 6. marta, najavljuje mogućnost poznanstva sa interesantnom osobom preko društvene mreže ili interneta. Retrogradni hod Saturna, planete prošlosti i vernosti, od 30. aprila do 17. septembra, nagoveštava susret sa osobom koja vam je nekada mnogo značila. Ljubavni zanos donosi vam i prelazak Venere preko kuće ljubavi koja “pada” u znak Bika, od 15. maja do 9. juna, kada možete da upoznate umetnika ili osobu čije zanimanje ima veze sa sportom. U vreme pomračenja Meseca, oko 21. januara i oko 16. jula, veće su šanse da se zaljubite u bankara ili osobu koja je prisutna u javnosti zbog posla. Retrogradni hod Merkura od 18. jula do 11. avgusta, opominje da se klonite rasprava sa partnerom.

Zdravlje

Tranzit Jupitera, planete ekspanzije, preko kuće zdravlja, do 2. decembra, utiče na intenziviranje hroničnih tegoba. Pokušajte da izbegnete stresne situacije u martu, junu i novembru. U vreme totalnog pomračenja Sunca, oko 2. jula, odložite odlazak na eventualnu operaciju.

Vodolija

Posao

Vladaoci vaše astrološke kuće karijere su Pluton i Mars, planete akcije, moći i velikog bogatstva, zbog čega predstavnici vašeg znaka, uglavnom, postavljaju sebi visoke ciljeve. Oslabljena pozicija Marsa odgovara umetnicima, i to u sledećim razdobljima: od 14. februara do 31. marta, od 16. maja do 1. jula i od 4. oktobra do 19. novembra. Retrogradni hod Plutona, od 24. aprila do 3. oktobra, upozorava da u tom periodu izbegavate nepotrebne troškove. Kućom novca upravljaju Neptun i Jupiter, koji će početkom godine obrazovati međusobno napet aspekt, zbog čega bi bilo bolje da se klonite rizičnih finansijskih transakcija i da pripazite da ne ispadnete žrtva nečije prevare. U periodima kada ove planete idu prividnim hodom unazad, od 10. aprila do 11. avgusta i od 21. juna do 27. novembra, čuvajte se konkurencije. Od 5. do 28. marta, obratite pažnju na ugovore koje planirate da potpisujete.

Ljubav

Kuće koje simbolizuju vaš emotivni život, padaju u promenljive znake Riba, Blizanaca i Device, dok o partnerskim odnosima brine Sunce. Zato Venera blizu Neptuna u Ribama, planete ljubavnog zanosa, od 26. marta do 20. aprila, može da vam donese zaljubljivanje u nekoga čijem ćete šarmu teško uspeti da odolite, naročito ako ste muškarac. Ukoliko ste dama, možete da upoznate interesantnu osobu preko neke društvene mreže, i to u sledećim periodima: od 5. do 10. februara, od 21. maja do 4. juna, od 4. do 27. juna i od 29. avgusta do 14. septembra. U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara, oko 2. jula i oko 26. decembra, veće su šanse za ulazak u tajnu ili paralelnu vezu sa nekim ko u trenutku upoznavanja neće biti potpuno iskren prema vama. U vreme prelaska Merkura preko Lava, od 11. do 29. avgusta, partneru će biti potrebno više razumevanja i pažnje, naročito ukoliko se radi o nekom vazdušnom znaku. U prvoj polovini septembra očekuje vas strastveni susret sa mlađom, atraktivnom osobom koju najverovatnije već poznajate preko poslovnih kontakata.

Zdravlje

Planete “zadužene” za vaše zdravstveno stanje su Mesec, Merkur, Saturn i Uran, zbog čega bi u martu, junu i novembru trebalo da izbegavate stresne situacije. Moguće su i reumatske tegobe, naročito sa kolenima i donjim delom leđa, kao i problemi sa zubima.

Ribe

Posao

Planete koje upravljaju vašim astrološkim poljima novca, svakodnevnih obaveza i karijere su Mars, Pluton, Sunce i Venera, zbog čega njihov tranzit preko Zodijaka tokom ove godine može na različite načine da se reflektuje na vaš posao. U vreme ojačane pozicije Marsa, od 1. januara do 14. februara i od 3. oktobra do 20. novembra, nećete moći da podignete glavu od posla, naročito ukoliko nosite uniformu na radu, bavite se nekim kreativnim zanimanjem ili sportom. U vreme retrogradnog hoda Plutona, simbola moći i bogatstva, od 24. aprila do 3. oktobra, možete da obnovite saradnju sa strancima. Pomračenje Sunca upozorava da oko 6. januara, oko 2. jula i oko 26. decembra, izbegavate nepotrebne troškove, rizične finansijske transakcije i podizanje kredita. Bolja finansijska situacija očekuje vas u periodima kada je pozicija Venere, planete novca, ojačana njenom pozicijom u Ribama, Biku i Vagi: od 26. marta do 20. aprila, od 15. maja do 9. juna, od 3. do 28. jula i 14. septembra do 8. oktobra.

Ljubav

Za vaš ljubavni život zaduženi su Mesec i Merkur, simboli emocija, promenljivog raspoloženja i komunikacija, zbog čega su vaše veze često komplikovane, nemoguće ili podsećaju na zaplete u telenovelama. U vreme pomračenja Meseca, oko 21. januara i oko 16. jula, možete da upoznate nekoga preko poslovnih kontakata, ali i na koncertu, pozorišnoj predstavi ili proslavi. Ciklusi retrogradnog Merkura predstavljaju upozorenje da izbegavate konflikte i rasprave sa voljenom osobom: od 5. do 28. marta, od 4. do 27. juna i od 3. oktobra do 20. novembra. Vašim drugim astrološkim poljem novca, ali i ljubavi, upravljaju Mars i Pluton, zbog čega vam ovi periodi mogu doneti zanimljive susrete: od 14. februara do 31. marta, od 16. maja do 1. jula i od 4. oktobra do 19. novembra. Tranzit Plutona, simbola fatalne privlačnosti, do 24. aprila i posle 3. oktobra, preko vašeg 11. polja, donosi vam udvaranje osobe koja već duže vreme misli na vas i od koje vas deli veća razlika u godinama, ako ste dama. Muškarci se mogu naći na meti interesovanja neke umetnice ili dame koja često putuje, zbog posla.

Zdravlje

U vreme pomračenja Sunca, oko 6. januara, oko 2. jula i oko 26. decembra, moguće su tegobe sa lumbalnim delom kičme. Takođe, trebalo bi da obratite više pažnje na ishranu i da izbacite slatkiše ili makar smanjite unos šećera. Pokušajte da pronađete neki vid rekreacije.

Autor / Izvor: Marina Jungić Milošević / novosti.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.