Kako horoskopski znak određuje naše psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti

Svađali smo se, a onda je rekla “Pusti me”. Pametan čovjek bi otišao. Ja nisam. Ja sam je zagrlio. Valjda jer sam lud. Valjda jer je volim.

Pročitajte kako horoskopski znak određuje naše psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti.

Odaberite znak:

Ovan

Aries – Ovan
(od 22.03. do 20.04.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Ovna

Osobe rođene u ovom znaku već na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta, znaju da se nametnu i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizički izgled, ponašanje i stil izražavanja su glavni aduti koje Ovan često koristiti prilikom susreta sa različitim osobama.

Međutim, treba naglasiti da oni to uglavnom čine spontano i nesvjesno, kao i bez određene ili smišljene strategije. Odnosno, tipičan predstavnik ovog znaka ponaša se vrlo spontano, iskreno, čulno i shodno svom primarnom impulsu. Naime, poznato je da Ovnovi posjeduju veoma strastvenu prirodu i skoro “neukrotivu ćud”.

Ovan teži čulnom zadovoljstvu, strastvenim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je riječ o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osjećaju emotivnu naklonost. Njihove strasti se razbuktavaju vrlo burno, lako i ubrzano, tako da je veoma važan onaj početni impuls, prvi utisak ili samo “fluid” i elektricitet koji prašti u vazduhu. Naravno, zbog toga oni najcčešće djeluju veoma nestrpljivo i ubrzano, ili čak i “nasrtljivo” u društvu osobe koja im se dopada.

Ovan ima dovoljno hrabrosti i smjelosti da slobodno izrazi svoja osjećanja bez ustručavanja i lažnih obzira. Pri tome, na veoma direktan i otvoren način izražava i svoje simpatije ili antipatije prema određenim osobama. Znači, svojoj okolini otvoreno daje do znanja ko mu se dopada, a narocito ko mu se ne dopada.

Postoji sjajna anegdota koja ilustruje njegov psihološki profil i karakter, zatim stil izražavanja, ćud i ponašanje. Nakon dugogodišnjeg zajedničkog života sa jednim Ovnom, žena objašnjava prijateljici svoje impresije i fascinaciju: “Znaš, On (Ovan) je vrlo muževan, ali je istovremeno i vrlo infantilan. On umije da bude veliki zaštitinik, ali je i veliko dijete. I ono što je najvažnije – On me voli ‘do bola’, ‘do posljednjeg daha!’ U poređenju sa njim, svi drugi su tako bledunjavi i prozračni”.

Zaista, njihovom prirodom, kao i njihovim emocijama gospodare veoma jake strasti – to je ono prvo ili osnovno potkrepljenje koje oni treba da osjete kod osobe koja im se dopada . Ukoliko neko ne pokreće njihove strasti i ne uzburkava njihove vrele emocije već na samom startu, onda nema ni govora o ljubavnoj priči. Ovan doista može biti veoma romantičan, interesantan, duhovit, šarmantan, nježan, čak i tip sanjalice, ali samo nakon čulnog potkrepljenja.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Ovna

Prije svega, ljubavna igra ili zavođenje mora biti vrlo iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvažnije pravilo glasi: dozvolite Ovnu da se udvara Vama, ili ukoliko ste dovoljno vješti i lukavi, onda navedite i zavedite Ovna, da se on udvara Vama! Poenta je u tome da Vi uvijek morate biti “ljubavni plijen”, a Ovan je uvijek “ljubavni osvajač”, bez obzira da li je riječ o muškarcu ili o ženi.

Šta je ono što partner osobe rođene u znaku Ovna obavezno mora da zna

Vi ste veoma strasni, vrlo ljubomorni, i u izvjesnom smislu, infantilni ili posesivni. Vama ne treba prkositi i, naročito, ne treba iskušavati Vašu toleranciju. Važno upozorenje je: obavezno treba izbjegavati različite obračune, jer Ovan u naletu niskih strasti ruši sve ispred sebe, a uz to, ukoliko mu se nametnete kao “protivnik” ili rival, onda morate znati da Ovan ne mari mnogo za slabijeg od sebe. Uostalom, čućete odgovor: “da ono što ste tražili – to ste i dobili”.

Ovnu treba prepustiti dominantnu ulogu, a to pravilo naročito važi pred spoljašnjim svijetom. Dakle, važno je da neprekidno inspirišete svog Ovna na različite izazove i uzbudljive zabave ili na ljubavne igre, kao i da pokrećete njegove strasti. Problem koji Vama svakako zadaje veliku glavobolju je to što Vašeg Ovna najviše uzbuđuje početak ljubavne romanse, čar neodoljivog izazova ili strast u kombinaciji sa nekim novim iskustvom, kao i neke “zabranjene ljubavne igre”.

Bik

Taurus – Bik
(od 21.04. do 22.05.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Bika

Osobu rođenu u znaku Bika je lako prepoznati već na prvi ili “blic” pogled. U odnosu na ostale pripadnike zodijaka Bikovi se izdvajaju ili prepoznaju po svojoj zavodljivoj i po malo ćudljivoj prirodi. Dakle, oni se ističu po svome ponašanju ili temperamentu i naročito na osnovu svog fizičkog izgleda.

Bikovi djeluju vrlo prijatno, srdačno i dopadljivo na širu okolinu. Zatim, Bikovi posjeduju smisao za dobar ukus i naglašenu potrebu za uživanjem ili za komformizmom. To su osobe koje “kategorično drže do svojih principa”, a oni ih često navode na raznovrsna zadovoljstva bilo da je riječ o nekom čulnom, estetskom ili o materijalnom potkrepljenju.

U osnovi osobe u znaku Bika posjeduju senzualnu prirodu, koja ima velike prohtjeve u svemu onome što pothranjuje njihova čula ili emocije. Međutim, istovremeno treba naglasiti da su Bikovi po svojoj prirodi veoma podložni i materijalnom carstvu – njihove aspiracije predstavljaju kombinaciju hedonističkih potreba i komformističkog užitka. Naime, da bi jedan tipičan Bik došao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da osjeti materijalnu sigurnost u prijatnom, lijepom i udobnom okruženju. Jer, Bik je konformista koji zna da uživa punim plućima i zbog toga pažljivo čuva svoje “malo-veliko carstvo”.

Poznato je da njihova odanost tradiciji ili porodičnom životu i naročito privrženost ljubavnom partneru predstavljaju velike vrline. Ipak, ne treba zaboraviti da je Bik praktičar koji – čvrsto i sa obje noge stoji na signurnom postolju. Takođe je važno da to postolje mora biti veoma skupocjeno, jer ukoliko je Bik okružen sjajem i luksuzom i ukoliko uživa u raskoši – postoji i dobar preduslov za ljubavnim blagostanjem.

Zatim, prvi utisak o njima može biti veoma varljiv – jer, prividno se čini da su njihova romantičnost, senzitivnost i izlivi emocija kontrolisane ili pravilno dozirane. Ipak, ne treba se zavaravati i zaboraviti na pravilo: da Bik “navodno” sve drži pod svojom kontrolom, dok u jednom trenutku ne izgubi svoju kontrolu i onda na površinu izbija njegova razorana energija, destruktivna crta ili ona rušilacka snaga. Sreća je što se takve situacije ne dešavaju često, kao i što relativno brzo prolaze.

Uostalom, Bikovi posjeduju inertnu prirodu i imaju naglašenu potrebu da se dopadaju drugima, zato oni ne preuzimaju inicijativu već sebe predstavljaju i pokazuju u najlepšem svjetlu. Zaključak je da osobe u znaku Bika svjesno ili nesvjesno očekuju od svoje okoline različite signale, poruke, udvaranje ili inicijativu. Oni zaista umiju da uživaju u svemu što je lijepo i zbog toga sva njihova čula su veoma izražena, a afiniteti, intersovanja ili apetiti su ponekad neumjereni.

Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar način ilustruje njihov psihološki profil i karakter, zatim njihov stil izražavanja, ćud i ponašanje – Čovjek (Bik) objašnjava prijatelju glavni razlog svog nedavnog ljubavnog brodoloma: “Znaš, čim sam shvatio da Ona intenzivno razmišlja o drugom muškarcu, tu je bio kraj svega. Pri tome, još samo da je pomislila da me prevari, to bi bio “pokolj”, a tek da me je stvarno prevarila – onda bi bio “kraj svijeta”, bar za nju”!

Dakle, važne osobine koje odslikavaju njihov psihološki profil su: naglašena emotivnost, ali i ljubomora, kao i posesivnost koju uvijek izražavaju – kada im neko ili nešto “pripada”. Ukoliko je riječ o tipičnom predstavniku ovog znaka, savršeno Vam mora biti jasno da kod Bikova nema tolerancije na temu koketiranja ili emotivne i seksualne slobode. Znači, nemojte se “igrati vatrom” i nemojte činiti nešto što će Vam biti zabranjeno čak i u mislima!

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Bika

Učinite to na neki diskretniji način, indirektno i suptilno. Pri tome, nemojte zaboraviti na razlčite poklone, kao i na brojna pravila o lijepom ponašanju. Poenta je u tome da morate ostaviti veliki utisak, ali ne samo svojom pojavom već i različitim manirima ili ukazanom pažnjom. U tom smislu možete biti sigurni da se Vaša pažnja “meri” – ne samo lijepim riječima, već i kroz različite “vrijedne” ili skupocjene poklone, sitnice i darove.

Šta je ono što partner osobe rođene u znaku Bika obavezno mora da zna

Za početak – Vi ste izuzetno pouzdana osoba, koja svoje emocije i strasti drži pod strogom kontrolom. Uostalom, Vi posjedujete kvalitete koji su veoma uočljivi već na prvi pogled, tako da od svoje okoline očekujete reakciju, signal ili iskrene komplimente. Uvijek kada se nalazite u društvu suprotnog pola, osoba koja Vam se udvara na indirektan način treba da Vam da do znanja da joj se dopadate, kao i da Vam uputi neku ljubavnu poruku ili signal. Naravno uvijek kada se nalazite u društvu (ovo naročito važi za muškarce) Vi imate dominantnu ulogu, a Vaša partnerka je ta koja pokorno i vjerno prati Vaš korak. Zatim, Vi ste osoba koja izuzetno drži do vjernosti, do istine i do tradicionalnih uloga. Ukoliko neko ili nešto poljulja Vaše poverenje u ljubavnog partnera, onda je to zaista veliki problem koji može da dovede i do ljubavnog razlaza. Jedno od osnovnih pravila je: da su Bikovi veoma tradicionalni, kao i da im apsolutno nedostaje tolerancija ili sluh za “ljubavnu prevaru”. Odnosno, po tom pitanju muškarci čak spadaju u najtežu kategoriju i zbog toga morate strogo poštovati njihov kodeks časti!

Blizanci

Gemini – Blizanci
(od 21.05. do 20.06.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Blizanaca

Prvi susret sa osobom rođenom u znaku Blizanaca ukazuje da je riječ o vrlo neobičnim, interesantnim, veoma duhovitim i šarmantim osobama. Dakle, epiteti koji idu uz njihovu pojavu, stas ili glas su: Blizanci posjeduju zabavljački karakter, izražajnu elokvenciju, kao i to da su veoma vješti prilikom upotrebe različitih intelektualnih, mentalnih ili govornih strategija.

Važno je razumjeti da je dubina njihovog bića ispunjena željom za promjenom i istraživanjem i naročito, da je radoznalost njihov glavni pokretač. Naravno, “radoznalost” treba tumačiti kao njihovu želju za neprekidnim otkrivanjem novog iskustva ili za saznanjem i upoznavanjem svijeta oko sebe. Uostalom, ne treba zaboraviti da njihovim sazvježđem upravlja Merkur te, da bi ste privukli njihovu pažnju i podstakli njihove emocije potreban je određeni stimulans u vidu vizuelnog podsticaja, a najbolji efekat se postiže uvijek kada zaintrigirate njihovu intelektualnu pažnju.

Živjeti sa osobom u znaku Blizanaca znači zaboraviti na one klasične obrasce ponašanja i naročito ne treba insistirati na nekim strogim, rigidnim ili krutim principima. Ukoliko kod Blizanaca postoji interesovanje za određenu osobu suprotnog pola, sigurno je riječ o nekim “detaljima” koje samo oni primjećuju kod nje; kao i o atraktivnom izgledu te osobe ili o njenom pomalo “neobičom” ponašanju; ali i o nekom novom iskustvu koje Blizanac želi da “okusi”.

Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar način ilustruje njihov psihološki profil i karakter, zatim njihov stil izražavanja, ćud i ponašanje. Čovjek pita svog prijatelja (Blizanca) za razlog njegovog nedavnog ljubavnog brodoloma, a Blizanac mu odgovora: “Znaš ta veza je postala suviše monotona, jednolična i opterećujuća. A onda, iznenada sam upoznao jednu novu i vrlo intreresantnu osobu”. Njegov prijatelj komentariše da je tako bilo i u nekim prethodnim slučajevima. Na to Blizanac odgovora: “Da, to me izgleda često prati u životu”?!

Obavezno treba imati na umu: osobu u znaku Blizanaca prvenstveno pokreće onaj vizuelni momenat i kognicija, a da emocije dolaze tek u nekoj narednoj fazi. Uostalom, Blizanci svoje emocije drže pod strogom kontrolom, jer obično ne uspjevaju pravilno da doziraju određenu količinu emocija koju poklanjaju svom ljubavnom partneru ili osobi koja im se dopada. Ne treba zaboraviti: da između osobe u znaku Blizanaca i njenog partnera postoji određena emotivna distanca, štit ili ograda koju oni koristite iz samo njima znanih razloga.

Uvažavajući sve ovo, potpuno je razumljiv njihov emotivni profil, tj. njih ljubavni potresi, prekidi ili rastanci naročito ne pogađaju, jer oni se ne uklapaju u tip “emotivnog paćenika”. Naime, od Blizanaca nikako ne treba očekivati: ljubavnu dramu, srceparajuće scene, tugu, patnju ili suze žalosnice. Dakle, svi oni koji poznaju psihološki profil Blizanaca računaju sa tim da su njihovi osnovni aduti inteligencija, verbalne sposobnosti ili špekulacija, kao i fantastična snalažljivost u različitim okolnostima. Ne treba zaboraviti da tipičan Blizanac uvijek u svojoj glavi ima različite afinitete i interesovanja kada je u pitanju ljubavna tema, odnosno u njihovim mislima gravitiraju različite osobe, a u njegovim džepovima se nalaze neki “tajni spiskovi”, i u njihovom imeniku postoje neke “tajne šifre”. U svakom slučaju oni uvijek imaju dobru alternativu, bez obzira da li je riječ o ljubavnoj uvertiri ili o ljubavnom rastanku.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Blizanci

Poželjno je da to činite na neobičan i veoma originalan način, ali istovremeno da sačuvate iskrenost, spontanost i lični šarm. Vaša “velika prednost” je ako posjedujete atraktivan izgled, ali to Vam sigurno neće biti dovoljno da zadržite njihovu pažnju. Uz super stas podrazumjeva se da posjedujete i “dobar glas”, a to znači da se “strogo” ocjenjuje i Vaš stil izražavanja. Svakako od Vas se očekuje i da posjedujete dinamičnost, optimizam, lepršavo raspoloženje, kao i zabavljački karakter, zatim sposobnost za intelektualnim pariranjem i spontanost u izražavanju. Uostalom zapamtite dobro da kod Blizanaca važi zlatno pravilo: “sličan se sličnom raduje”!

Šta je ono što partner osobe rođene u znaku Blizanci obavezno mora da zna

Vi ste veoma dinamična, šarmantna, snalažljiva, brza i pokretljiva osoba i ne dozvoljavate da Vas neko drži na “zlatnoj uzici”. Bez obzira da li je riječ o ljubavnoj priči ili o neformalnom odnosu, potrebna Vam je nezavisnost, i neki vid psihološke ili emotivne slobode. Ukoliko Vam se pripisuju osobine kao što su: neodgovornost, površnost, prevrtljivost, nevjerstvo i slično, to kod Vas ne izaziva neku naročitu psihološku patnju ili emotivnu moru, već prije ćuđenje, da taj neko još uvijek nije upoznao Vaš karakter i Vašu pravu prirodu. Ipak, gdje se zaista krije “prava istina”, to je teško utvrditi, jer kod Vas postoji “dvojnost prirode” tako da svaki Blizanac priča svoju priču i pri tome, deluje veoma uvjerljivo. U tom smislu, važno pravilo za Vašeg partnera glasi: “nemojte uzalud trošiti svoju energiju u namjeri da dokazujete istinu, a naročito nemojte očekivati veliko priznanje i iskreno pokajanje od Blizanaca”. Uostalom, zašto bi ste se nadmudrivali sa Blizancima kada su oni već na samom startu u “velikoj prednosti”?!

Rak

Rak – Cancer
(od 21.06. do 22.07.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Raka

Osobe rodjene u sazvezdju Raka treba prihvatiti kao romanticne dusice i hipersenzitivce, jer oni poseduju neznu i senzitivnu prirodu; i narocito izostrenu intuiciju. Naime, osobine koje na najbolji nacin opisuju njihov psiholoski profil su: naglasena emotivnost, preosetljivost, nesigurnost, plasljivost, emotivna povodljivost, romanticnost i senzitivnost. Sazvezdjem ovog znaka upravlja Mesec i zbog toga se kaze: da su Rakovi – Meseceva deca. Poznato je, da Mesec prolazi kroz razlicite faze i da mesecev ciklus ima veliki uticaj na psihicko, emotivno i mentalno stanje ovog znaka, kao sto utice na kompletnu prirodu i na nase okruzenje. Da li Vam je poznata cinjenica, da su Rakovi podlozni iznenadnim, cestim ili naglim promenama u raspolozenju i da upravo zbog mesecevih faza spadaju u kategoriju hipersenzitivaca? Osoba rodjena u ovom znaku cesto menja svoje raspolozenje ili prolazi kroz razlicita psihicka i emocionalna stanja, tako da ponekad ne treba traziti konkretan povod ili uzrok, kao ni razumljivo ili logicno objasnjenje. Ipak, ne treba zaboraviti da priroda cini svoje, tj. uvek postoji “ravnoteza” – to sto su Rakovi izuzetno senzitivni i satkani od tananih emocija, oni istovremeno poseduju i “dobar oklop”. Mozete biti sigurni, da oni brizljivo cuvaju sve ono do cega im je stalo, kao i da oko sebe imaju brizljivo podignute zidove ili ograde. Ukoliko Vam je zaista stalo da ovojite njihovo srce i da stignete do njihovog “ljubavnog carstva”, onda morate biti spremni na razlicite testove izdrzljivosti i poverenja, kao i emotivne privrzenosti.
Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Covek opisuje prijatelju svoju ljubavnu partnerku: “Znas Ona (dama Rak) je toliko emotivna, nezna i pazljiva – satkana je od najtananijih osecanja, ali ako slucajno pokusas da izigras njena osecanja, da je prevaris ili da povredis njenu porodicu – Ona ce ti zauvek zatvoriti svoja vrata. To krhko stvorenje se zatvara u svoj neprobojni oklop i vise ti nece dozvololiti da je dodirnes”.
Znaci, Rak od svog partnera ocekuje potpunu privrzenost, beskrajnu paznju i razumevanje i narocito psiholosku, emotivnu ili materijalnu sigurnost. Pri tome, nikako ne treba zaboraviti da su Rakovi veoma tradicionalni i da je porodica njihovo najsigurnije utociste. Od njih ne treba ocekivati veliku fizicku hrabrost i potrebu za dokazivanjem, jer Rakovima je mnogo vaznije ono sto poseduju u svojoj dusi, zatim u svojoj porodici ili u ljubavnoj vezi. Dilema da li je vrednije duhovno ili materijalno carstvo – za njih ne postoji, jer na sebi svojstven nacin oni uvek biraju duhovno carstvo. Ali, pod tim podrazumevaju pravi porodicni komfor i sve uslove koji su neophodni za harmoniju i potpuni uzitak njihove porodice. Rakovi u dubini svoje duse prepoznaju prave emocije i osecaju iskrenost ili dobru nameru. Dakle, oni su veoma senzitivni, zavodljivi, povodljivi i zaljubljivi, ali Vas prolazak kroz “prvu kapiju” ne znaci nista, jer oni Vas nece pustiti ni korak dalje – ako u Vama ne postoje iskrena osecanja. Zatim, nemojte zaboraviti da Rak naprosto uziva u tome da bude pazen i mazen, ali on ima i prevelika ocekivanja i u tom smislu, zahteva “poseban tretman”. Odnosno, Vi morate pruziti maksimum u bilo kom smislu, a za uzvrat Rak Vam nudi svoju privrzenost i vernost. “Kljuceve ljubavi” Rak sigurno drzi u svojim rukama, a “tajnu sifru” brizno cuva u svojoj glavi jer to je najsigurniji nacin da se trajno sacuva Vasa ljubavna veza. Budite sigurni da je to prava istina, jer Rak zaista poseduje neverovatnu sposobnost i ume da sacuva svoju ljubavnu ili bracnu vezu.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Raka

Preporucujemo Vam da budete veoma iskreni, pazljivi i dobronamerni. Osnovno pravilo ljubavnog zavodjenja glasi: osobu u znaku Raka treba neprekidno osvajati na razlicite nacine, znaci od Vas ocekuju topli pogledi, umilne reci, nezni dodiri i ljubavni osmeh. Zatim, razliciti pokloni i sitnice samo dodatno potkrepljuju Vasu iskrenu paznju i nameru – da izmamite njihov osmeh ili da ulepsate njihovo raspolozenje. Sledece vazno pravilo glasi: Rak ne pokrece inicijativu ili to nikada ne cini na direktan nacin. Od Vas se ocekuju svi konkretni potezi, pozivi i direktna inicijativa. Uostalom, dovoljno je da pogledate u njihove oci i tu se krije odgovor, signal ili poruka u kom pravcu treba nastaviti igru ljubavnog zavodjenja. Oni Vam precutno daju do znanja da u sebi poseduju ogromno duhovno i emotivno bogatstvo, a od Vas ocekuju ulogu velikog “ljubavnog osvajaca”.

Šta je ono što vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Vec na prvi pogled Vi delujete veoma romanticno, nezno i hipersenzitivno. Upravo zbog toga i najmanja nepaznja za Vas predstvlja povod za emotivnu buru, neraspolozenje ili za nesigurnost. Ujedno Vase emocije predstavljaju i Vasu Ahilovu petu, tako da po logici stvari Vas partner ne samo da ne sme da povredi Vasa osecanja, vec on mora i pravilno da Vas zastiti od potresa koji dolaze sa strane. Zatim, Rakovi od svog partnera bez obzira da li to glasno priznaju ili ne – traze tacku oslonca i neiscrpnu snagu. Jasno je da se Rak u potpunosti predajete ne samo svojim telom vec i svojom dusom, a upravo to psihicko i emotivno predavanje obavezuje njihovog partnera na beskrajnu paznju i na zastitnicku ulogu. Rakovi ocekuju neprekidnu inspiraciju kao povod za dobro raspolozenje i za emotivno zadovoljstvo, jer za Vas vazi pravilo: ako vise dobijate, spremni ste i vise da pruzite.

Lav

Lav – Leo
(od 23.07.do 22.08.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Lava

Osoba rodjena u znaku Lava je veoma temperamenta, ali istovremeno i veoma dostojanstvena u svom ponasanju. Tipicna karakteristika i osobenost ovog znaka je – da Lavovi mnogo drze do svog izrazavanja, odnosno do stila! Znaci, veoma je vazan utisak koji oni ostavljaju na svoju okolinu i u tom smislu, Lavovi cinite sve sto je potrebno da osvoje Vase simpatije, veliki aplauz, pohvalu ili divljenje. Da li Vam je poznato, da Lavovi uzivaju u osecaju popularnosti i od Vas ocekuju da im se divite? Nadasve jednom tipicnom Lavu imponuje – da se nalazi na tronu ili na nekom pocasnom mestu, tako da sve druge pozicije njima izgledaju krajnje nezanimljivo. Njihova sujeta ih cesto navodi na teatralno ponasanje, dok njihov ponos cesto utice na preteranu subjektivnost tako da razlicite stvari, dogadjaje ili osobe tumace u skladu sa svojim predstavama o visokim kriterijumima.
Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Zena opisuje prijateljici svog ljubavnog partnera: “Znas On (Lav) pre nego sto otvori necija vrata ocekuju poseban tretman ili veliki aplauz, poglede divljenja i narocito, velike komplimente. Tek, onda kada “dobro nahranis” njegov ego i sujetu mozes ocekivati izlive neznosti i vrele strasti. On se ponasa – kao da je “carski primerak” ili da kroz njegove vene protice “plava krv”. Cesto me dovodi do ocaja, ali ne mogu bez Njega.”
Kada se Lavovima pripisuje egocentricnost, zaista je tesko pravilno odgovoriti: da li je rec o njihovoj mani ili o njihovom svojstvu – da stvari i dogadjaje tumace iz svog ugla? Lavovi su veoma teatralni i u tom smislu obracaju paznju na razlicite sitnice, na detalje ili na finese koje postoje u necijoj pojavi, kao i u necijem predstavljanju. Pri tome, oni insistiraju na visokim kriterijumima i poseduju istancani ukus ili pravi smisao za lepotu. Ipak, ne treba zaboraviti da su Lavovi veoma zahtevni i da fizicka lepota na njih ostavlja samo prolazno znacenje, tako da oni dobro razlikuju onu “pravu lepotu” koja kolazi iz dubine necijeg bica. Zatim, Lavovi uzivaju u razlicitim izazovima jer – veliki izazovi predstavljaju pravu priliku za dokazivanjem, zatim za licnim trijumfom i narocito, za velikom pobedom! Naime, Lavovi imaju potrebu da fasciniraju svoju okolinu i svog ljubavnog partnera. Stoga, njihove velike parole glase: “onaj ko ne rizikuje, taj ne dobija” i “samo veliki opstaju”. Dakle, oni su veoma energicni, dominantni i teatralni tako da svi ljubavni susreti proticu po vec utvrdjenom scenariju. Znaci, Lav pokrece inicijativu i sve konce drzi iskljucivo u svojim rukama. Ukoliko izmedju Vas postoji ljubavna veza, onda morate biti spremni na to – da Lav uvek ima dominantnu ulogu i da u tom smislu, nista ne mozete promeniti. Lavovi imaju dosta hrabrosti i zbog toga na direktan nacin izrazavaju svoje interesovanje, dopadanje, afinitete i simpatije, kao i svoja osecanja. Uglavnom ne postoji dilema prema kome Lavovi osecaju simpatiju ili antipatiju – oni to jasno pokazuju. Zatim, oni su veoma strasni, posesivni i ljubomorno cuvaju sve sto podpada pod njihovo vlasnistvo, licnu svojinu ili pod njihovo “malo carstvo”. A ljubavni partner je samo “deo” tog carstva, medjutim ponekad to znaci – veliku privilegiju, a ponekad veliki teret. Mozda je najbolje da to pitanje postavite svom Lavu – jer on ce Vam pruziti i najubedljiviji odgovor.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Lava

Jedna od prvih lekcija koju treba dobro da naucite glasi: Lav se udvara Vama na direktan nacin i njemu treba prepustiti to vrhunsko zadovoljstvo u zavodjenju, a narocito, ponos zbog osvajanja Vase paznje i Vase ljubavi. Vazno je da u Vasim ocima prepoznaje pogled divljenja i da se na Vasim usnama nalazi osmeh zadovoljstva, kao i da su Vase ruke spremne da ga prihvatite u bilo kom trenutku. Savetujemo Vam: da izbegavate mala lukavstva, jer Lav nije ni najmanje naivan i ukoliko igrate po “losim pravilima” – onda Vas ocekuje vrlo neprijatno iznenadjenje.

Šta partner ili osoba koja vam se udvara mora znati o vama

Lav naprosto obozava da dominira na bilo kojoj sceni ili da caruje, zbog toga Vas izbor ili jedina mogucnost se svodi na saucesnicku ulogu. Naravno, nemojte prkositi jednom Lavu, i nikako nemojte izazivati njegovu sujetu, dostojanstvo, ponos ili ljubomoru. Lavovi ne dozvoljavaju da se neko poigrava sa njihovim osecanjima i nikad ne pristaju na inferiornu ulogu! Budite sigurni, da se svi Vasi prekrsaji brzo kaznjavaju i to veoma ostro uz bujicu onih velikih reci, uz crveni karton ili uz potpunu eliminaciju. Na srecu Lav insistira na utvrdjenim pravilima, tako da je zaista apsurdno ciniti stvari koje izazivaju njegov bes, osudu ili kaznjavanje. Vazno je, da delujete veoma inspirativno na svog Lava i da neprekidno ispunjavate sve njegove kriterijume o lepom izgledu, kao i o lepom ponasanju i narocito, o izrazavanju svoje emotivne naklonosti i postovanja. Lav posebno insistira na spoljasnjim utiscima i od Vas uvek ocekuje aristokratsko drzanje, kao i besprekorno ponasanje kada se nalazite u drustvu ili pred publikom i sirokim auditorijumom.

Djevica

Djevica – Virgo
(od 23.08. do 22.09.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Device

Osobe koje su rodjene u ovom znaku ne treba traziti u prvim redovima, jer Devica nije tip osobe koja skrece paznju na sebe svojim ekscentricnim ponasanjem, ekstravagantnim izgledom i scenskim efektima. Tipicna Devica se ponasa veoma odmereno, promisljeno, rezervisano i diskretno. Zatim, u ocima svoje okoline Devica ume ponekad da deluje preterano strogo ili “uniformisano”, ali u svakoj prici se ponavlja klasicno pravilo: “sto ljudi, sto cudi”, tako da na nekim listama ili u ocima nekih ljudi, Devica zasluzuje i najvece komplimente. A kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom sastavljanja rang liste – na kojoj se jedna Devica nalazi na vrhu su: sigurnost, umerenost, tacnost, urednost, poverenje, urednost, razumnost, diplomaticnost i analiticnost. Ipak, ne treba zaboraviti da psiholoski profil Device odaje osobu koja svoje emocije i strasti drzi pod “strogom kontrolom” razuma. Znaci, u njihovim ocima osobe kod kojih do izrazaja dolaze vrele strasti, nekontrolisani zanos i preterana romanticnost, kao i slepa zaljubljenost najcesce izgledaju – veoma neozbiljno, infantilno i pomalo budalasto. Uostalom, u dubini njihovog bica se nalazi potreba za razumevanjem i shvatanjem ili za kognicijom, cak i onda kada je rec o ljubavnoj temi ili voljenom bicu. Pricati pricu, da ljubav ne poznaje zakone razuma ili logike u slucaju Device, predstavlja uzaludan pokusaj. Odnosno, Devica ima svoje utvrdjene arsine, principe ili pravila po kojima funkcionise i u tom smislu, vazno je ono sto “prihvata” ili odobrava njihov razum a ne ono sto se desava kao emotivni impuls, prolazna strast ili impresija. Device skoro nikada ne ucestvuju u igri zavodjenja vec u igri nadmudrivanja i taktiziranja – to je nacin da neko osvoji njihovu paznju.
Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Covek opisuje prijatelju svoju ljubavnu partnerku: “Znas imam utisak, da jos pre nego sto progovorim Ona (Devica) vec zna odgovor na moje pitanje. Povremeno Ona “zna” bolje od mene – sta ja zaista zelim, mislim, osecam ili sta hocu. Cak, kada bi joj se desilo nekim cudom, da izbubi svoju glavu, Ona nikada ne bi izgubila i svoju pamet! – Bez pameti nigde”?!
Zaista nema razloga da njihov partner ocekuje preterane izlive emocija, jer Devica dobro vlada svojim osecanjima i ne dozvoljava da se njen intimni ili privatni zivot pretace u nekakvu javnu pricu. Odnosno, poenta je u tome da – Devica postavlja visoke zidove iza kojih dobro skriva svoj ljubavni ili porodicni zivot. Sa njima treba imati prilicno strpljenja, jer sve ono sto Vam Devica “poklanja” prethodno dobro i precizno odmerava, tako da se Vasa ljubavna veza zasniva na – principu zasluge. Njihov partner prethodno mora zasluziti sve ono sto ce dobijati u malim i strogo kontrolisanim dozama. Pri tome, njihov partner ne sme da zaboravi: da je Devica neumorna i uvek spremna na razlicite mentalne testove, provere i analize.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Djevice

Od Vas se ocekuje vrlo razumno ili promisljeno ponasanje, sto znaci da se ophodite veoma “ozbiljno”, uporno, istrajno i strpljivo. Naravno Vas spoljasnji izgled nije od presudnog znacaja, vec Vasa unutrasnja ili duhovna lepota. Preciznije receno, to je “duhovno bogatstvo”, a pod tim Devica podrazumeva intelektualnu superiornost, razumnost i narocito dobro izrazenu prakticnu pamet. Zatim, vazno je da se nalazite na istim talasnim duzinama, kao i da se pridrzavate svih osnovnih pravila o “urednom” nacinu ili stilu zivota.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Devica je tip osobe koja deluje veoma trezveno, razumno i odmereno. U tom smislu, nju ne mogu zavarati nikakvi spoljasnji efekti, jer ona dobro nazire i vidi ono sto se krije iza necijeg nasmejanog lica ili svetlucavog pogleda. Naravno necije oci moraju biti lepe, ali one istovremeno moraju imati i neku “misaonu dubinu”. Neciji glas moze biti veoma prijatan, ali vazna je “poruka” ili smisaonost onoga sto se saopstava, i neciji izgled moze biti veoma privlacan, ali mnogo je vazniji utisak koji osoba otkriva svojim izrazavanjem, kao i svojim stilom ponasanja. Nemojte zaboraviti, da osobe rodjene u znaku Device insistiraju na detaljnoj analizi – oni “svaku celinu rastavljaju do najsitnijih detalja”, bez obzira da li je rec o nekom tehnickom uredjaju, o literarnom delu ili o Vasoj ljubavnoj prici. Stoga, nema razloga da se neprekidno iscudjavate njihovim detektivskim metodama ili cinjenici da oni budnim okom prate svaki Vas korak, cak i onda kada se nalazite na pristojnoj udaljenosti. Posebno je zanimljivo saznanje da se Device povremeno ponasaju – kao da svog partnera drze na optuzenickog klupi, i pri tome, sklone su da Vas tretiraju kao “osumnjicenu osobu”, sto zaista nije nimalo prijatno. Medjutim, osnovni problem nastaje u nerazumevanju jer Devica ne shvata zbog cega bi se neko osecao neprijatno, ukoliko iza njecijih istinitih tvrdnji ne postoje i one “skrivene” namere. U svakom slucaju, mozda Vi zaista govorite istinu i samo istinu, ali to ne znaci da negde u Vasoj glavi ne postoji pomisao o nekim skrivenim pobudama. Zbog toga Devica pedantno proverava svaku mogucnost ili pomisao, i dobro skenira svaku ideju koja se nalazi u Vasoj glavi.

Vaga

Libra – Vaga
(od 23.09. do 22.10.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Vage

Osobe koje su rodjene u sazvezdju Vage poseduju veoma istancani ukus, rafinirani stil i smisao za estetskim izrazavanjem. Vage poklanjaju veliku paznju svom spoljasnjem izgledu i kulturi ponasanja, odnosno one pazljivo brinu o svom kompletanom nastupu, kao i o kvalitetu veze sa blizom okolinom. Naime, jedna Vaga ne samo da vodi racuna o svom spoljasnjem izgledu vec ona veruje – da spoljasnja elegancija i sarm reflektuju unutrasnju lepotu! U tom smislu, Vaga uvek tezi ka perfekciji ili ka potpunoj harmoniji koja dovodi u ravnotezu – unutrasnje zadovoljstvo i spoljasnju lepotu. Ponekad se stice utisak da su Vage suvise okupirane tim svojim spoljasnjim izgledom ili svojim unutrasnjim emotivnim ili materijalnim potrebama, tako da “zaboravljaju na ostatak sveta”. U izvesnom smislu to zaista jeste tacno, jer Vaga insistira na visokim kriterijumima i na takav nacin pravi strogu selekciju pri izboru odgovarajuceg drustva, teme ili potencijalnog partnera sa kojim zeli da provede neke carobne i prijatne trenutke. Prvo pitanje na koje treba da odgovorite prilikom susreta sa Vagom glasi: da li zaista pripadate krugu odabranih i da li delujete dovoljno atraktivno, privlacno i sarmantno po “visoko utvrdjenim standardima”? Zatim, nemojte da zaboravite da lep fizicki izgled znaci i veliku povlasticu, ali istovremeno Vi morate da ispunite i neke druge zahteve ili kriterijume koji se nalaze na njhovoj rang listi. Od Vas se neminovno ocekuje da posedujete izrazenu romanticnu crtu, naglaseni zabavljacki karakter, neodoljivi sarm i besprekoran ukus. Zatim, Vaga uredno procenjuje Vase prakticne sposobnosti i narocito, Vase materijalne mogucnosti. Da li Vam je sada jasnije, zasto se kaze da Vage nisu nimalo skromne u svojim prohtevima? Osobine kao sto su: neodoljiva ljupkost, sarm, senzualnost, zavodljivost, koketnost, leprsavost, romanticnost i optimizam predstavljaju jedan od osnovnih razloga zbog cega se Vaga nalazi na “top listi favorita” odnosno, osobe u znaku Vage deluju veoma privlacno na suprotni pol, prati ih cuvena etiketa – da su veoma pozeljni ili rado vidjeni na razlicitim mestima, kao i u sarenolikom drustvu.
Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Covek opisuje prijatelju svoju ljubavnu partnerku: “Znas povremeno imam utisak da se ona (Vaga) zabalja ili da koketira na sebi svojstven nacin sa celim svetom. Trudi se da se dopadne svemu sto je zivo na ovoj planeti, sto hoda ili ima dve noge, najcesce u tome i uspeva, a kako – to ne znam”?!
Zaista jedna tipicna Vaga vrlo brzo ispunjavaju svoj telefonski imenik, tako da se ne treba cuditi sto se u njihovim imenicima nalazi ogroman broj imena. Naravno, vecinu tih imena upravo cine osobe suprotnog pola ili “potencijalni” udvaraci, obozaoci, simpatizeri i ostali “tajanstveni likovi”.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Vage

Prvo pravilo je: morate imati mnogo stila, jer bez obzira sto na prvi pogled sve izgleda lako, budite sigurni da se stvari vrlo brzo komplikuju. Odnosno, vazno je da delujete veoma privlacno, vrlo zabavno, neodoljivo sarmantno, atraktivno i iskreno. Medjutim, nikako nemojte zaboratiti: da Vaga oko sebe ima veliku broj potencijalnih udavaraca i da Vam zbog toga njen pocetni signali ili zeleno svetlo, ne predstavljaju nikakvu garanciju za neku sledecu fazu. Uostalom, Vage su specificne i zbog toga sto vrlo aktivno i rado uzivaju u razlicitim vidovima udvaranja ili u ljubavnom zavodjenju, kao i u brojnim zabavama. Pri tome, morate voditi racuna o nekom nepisanom pravilu koje glasi: Vaga nikada ne cini onaj “pocetni korak”, a to znaci da Vaga na indirektan nacin i veoma suptilno salje svoje impulse ili emotivne signale. Ona zaista beskrajno uziva u “ljubavnim igrama” i u tome da je neko zavodi ili da je osvaja i narocito, da je opcini svojim udvarackim manirima!

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Vage su veoma suptile i zahtevne, stoga osoba koja Vam se udvara mora dobro da poznaje i da oseca sve Vase unutrasnje potrebe. Odnosno, mora da oseca Vase emotivne potrebe kao i Vas senzibilitet, pri tome je narocito vazno da neguje Vas afinitet prema estetskom izrazavanju. Vage uzivaju u svemu sto je lepo i zbog toga svoju paznju i osecanja poklanjaju svima koji pothranjuju njihov unutrasnji duh i narocito, osobi koja ume da zajednicki zivot pretvori u realnu bajku ili u “carobnu ljubavnu pricu” – sa obaveznim hepi endom!

Škorpija

Scorpio – Škorpija
(od 23.10. do 22.11.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Škorpiona

Osobe rodjene u ovom znaku deluju veoma zanosno, strastveno i privlacno za svoju okolinu. Dobro poznato pravilo je da se Skorpioni svrstavaju na “top-hot listu” velikih osvajaca i zavodnika. U tom smislu, Vama se sa punim pravom moze pripisati etiketa “velikog maga”, kad god je rec o ljubavnoj prici i zavodjenju, ili osvajanju paznje kod suprotnog pola. Skorpioni na neki njima svojstven (svesni ili podsvesni) nacin uzivaju u igri zavodjenja, a narocito uzivaju u svojevrsnoj dominaciji nad suprotnim polom. Ovaj znak se svrstava u kategoriju velikih emotivaca, ali istovremeno tu postoji i jedna neobicna zackoljica.

Rec je o tome da su Skorpioni svesni svoje “Ahilove pete” i da imaju veoma razradjene mehanizme i efikasne strategije kao nacin na koji cuvaju svoju emotivnu osetljivost. Ni u jednom trenutku nemojte zaboraviti da su Skorpioni veoma strastveni u svemu sto se desava, bez obzira da li je rec o ljubavnoj harmoniji ili o ljubavnom ratu. Ponekad stvari i svet oko sebe posmatraju kroz kontrast — “crno-belo” i zbog toga od njih mozete ocekivati beskrajnu neznost, romanticnost i emotivnu paznju, ali, istovremeno su spremni i na lukavstvo, perfidnost ili na osvetu iz ljubavi.

Kada i u kom trenutku ce proraditi pozitivna ili naprotiv, mracna strana licnosti, zavisi od njihovog psiholoskog stanja, od emotivnog raspolozenja ili od toga kako dozivljavaju Vase ponasanje. Nemojte zaboraviti da Skorpion odgovara skoro na svaki izazov i da poseduje razornu snagu, ogromnu volju, a narocito borbeni duh koji ponekad ne poznaje nikakve granice ili zabrane. U tom pogledu, ukoliko se naivno usudite da isprovocirate jednog Skorpiona, moracete biti spremni na sve moguce posledice. Da li vam je poznato da ovaj znak ne stedi sebe i svoja osecanja do skoro “ubitacne mere”, sto se reflektuje u dva pravca – ka obozavanju i afirmaciji ili u pravcu destrukcije i “laganog unistenja”?

Dakle, ukoliko isprovocirate, emotivno osujetite ili povredite jednog Skorpiona, ocekuje Vas “otrovna strelica”. Najvazniji kriterijum u toj igri je koliko se Skorpion oseca povredjenim jer u onim najtezim slucajevima on rusi sve pred sobom i pri tome postaje fatalan. Sem toga, Skorpion nije destruktivan samo prema potencijalnom protivniku vec i prema samom sebi. Znaci dileme nema, ukoliko je odlucio da Vas povredi na neki nacin, da Vas ponizi, srusi ili unisti, on istovremeno vrlo svesno unistava i samog sebe, ali se ne zaustavlja u svojim namerama.

Postoji jedna zanimljiva prica koja na najbolji nacin ilustruje njihov primarni karakter, cud, ponasanje i strasti. To je prica o zabi i zivotinji Skorpionu, kada ju je zamolio da ga na svojim ledjima prenese preko vode, jer je to bio jedini nacin da predje na drugu stranu mocvare. Zaba nije imala poverenja u njegovu “mracnu” prirodu, ali on ju je uveravao da zavisi od njene pomoci, te ukoliko naudi njoj osudice i sebe, jer nece mu biti spasa. Medjutim, pre nego sto su stigli do druge strane obale, Skorpion je svojom otrovnom strelicom ipak, bocnuo zabu. Na njeno pitanje, zasto je to uradio i tako osudio oboje na stradanje Odgovorio je da je to jace od njega jer u njemu postoji nekontrolisana strast.

Osobe rodjene u ovom znaku predstavljaju izuzetno uzbudljive i mastovite ljubavne partnere; oni ce Vas na veoma strastveni nacin provesti kroz najlepse ljubavno carstvo ili Vas ostaviti u beskrajnoj patnji. Oni su veoma emotivni, strastveni, potentni, uzbudljivi i culni. Medjutim, oni su istovremeno i veoma posesivni, ljubomorni, osvetoljubivi i destruktivni. Ljubavna prica sa Skorpionom u glavnoj ulozi predstavlja veliko zadovoljstvo i beskrajno uzbudjenje. Ipak, nemojte zaboraviti da su njihove ljubavne igre i uzbudjenja suvise strastvena ili da predstavljaju suvise veliki izazov, izazov koji vrlo brzo moze da se pretvori u ljubavni vrhunac ili, naprotiv, u ljubavni ocaj. Dakle, Skorpion moze da Vas podigne na carski pijedestal ljubavi, ali isto tako moze i da Vas baci na samo dno ocaja

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Škorpije

Jedno od osnovnih pravila ili zapovesti glasi: Skorpion se uvek udvara Vama, a ne Vi njemu. Znaci, u bilo kojoj fazi ljubavne igre Vi ste ta “zgodna” meta ili zrtva, a Skorpion je uvek osvajac ili pobednik. U tom smislu, zaista nista ne mozete promeniti sem da upotrebite svoju pamet i da se ponasate dovoljno snalazljivo. Naravno, muskarac i zena Skorpion koriste drugaciji stil, ali princip je potpuno isti.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Svakako to da ste Vi veoma strastveni, potentni, posesivni, ljubomorni, emotivni i skloni velikoj zrtvi. Naravno, Vi posedujete izuzetno veliku i bogatu mastu tako da zajednicki zivot sa Vama, tj. ljubavna prica, predstavlja vrhunsko i najlepse uzbudjenje. Zatim, Skorpiona izuzetno privlace veliki izazovi, nepoznate situacije, dozivljaji koji obogacuju njegovo ljubavno, intimno i seksualno iskustvo. U tom pogledu, posebnu car imaju neke “hot situacije”, atraktivne osobe i zabranjene igre ili “zabranjeno voce”.

Strijelac

Sagitarius – Strijelac
(od 22.11. do 22.12.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Strelca

Osobe rodjene u ovom znaku karakteristicne su po svom vrlo otvorenom i ekstravertiranom stilu izrazavanja. Deluju veoma odvazno, smelo, izazovno, hrabro i iskreno. Zatim, Strelci su veoma temperamentni, slobodoumni, neposredni i elokventni prilikom obracanja. Poznato je da poseduju ogromnu energiju, samopouzdanje i spremnost na veliki rizik ili izazov. U tom smislu, ukoliko im je stalo da ostvare neki “veliki cilj”, onda za njih nema prepreke na putu do cilja ili licnog zadovoljstva. Uostalom, da li ste se nekada bavili mislju zasto se kaze: “Biti kao slobodan strelac”? Odgovor je vrlo jednostavan — to je asocijacija na njihovu slobodoumnost, nezavisnost, avanturizam i na izrazitu hrabrost.

Zbog svoje temperamentne i strastvene prirode Strelci deluju nestrpljivo, a njihove reakcije su veoma nagle i cesto neumerene. Ljubavni susret sa osobom u znaku Strelca obicno protice kao ljubavna vrteska jer sve se desava veoma ishitreno i u jednom dahu. Njihov karakter odgovora glavnom junaku u filmskoj prici: “Ljubav do poslednjeg daha”. Znaci, oni reaguju vec u prvom trenutku i na direktan nacin izrazavaju svoje simpatije ili antipatije. Pri tome, nemojte zaboraviti da su oni veoma iskreni, ali prilikom izrazavanja svoje iskrenosti cesto zaboravljaju na “pristojnu” granicu. Potpuno opravdano, ucinice Vam se da ponekad nemaju mere ili stila u onome sto izrazavaju, u svojim komentarima ili u porukama koje Vam upucuju. Naravno, Strelcima nedostaje nota diplomatije, takticnost ili umerenost. Ali, ukoliko zelite iskrenog i pravdoljubivog partnera morate biti spremni i na emotivne povrede i zaoke.

U vezi sa tim, postoji prica koja na dobar nacin ilustruje njihov karakter, cud i ponasanje. Prica govori o tome kako covek pita svog bliskog prijatelja, Strelca: Zbog cega kod tebe tako cesto dolazi do prekida ljubavnih veza? A Strelac mu odgovara: “Zbog toga sto ja govorim istinu i samo istinu, onako kao sto zaista mislim i osecam”. Dakle, poenta je u tome da preterana doza istine ponekad predstavlja onaj ruzniji, bolniji i tezi deo stvarnosti. Naravno, u suocavanju sa istinom neko nema dovoljno snage da podnese taj teret i onda dolazi do prekida ljubavne veze. Zamislite sitauciju kada Vam Vas dragi Strelac direktno tresne istinu u lice u stilu “Meni se vise ne dopadas”; “Jako me privlaci neko drugi i bas mi se dopada, to su vrele strasti”. Mozete biti sigurni da ce Strelac insistirati na istini i fer-plej pravilima, narocito kada ga za nekog vezuju velike emocije.

Inace, njihov izgled, stil oblacenja i pojava ostavljaju primetan utisak na okolinu, jer deluju veoma izazovno, atraktivno i pomalo provokativno. Dalje, oni ne pridaju posebno znacenje konvencionalnom ponasanju i nametnutim pravilima. Kada im se neko dopada, oni vrlo otvoreno izrazavaju svoje simpatije i reaguju veoma burno, u naletu vrelih strasti ili impulsivno. Budite uvereni da avantura, ljubavna veza, romansa, ili zajednicki zivot sa Strelcem protice na veoma interesantan, uzbudljiv i dinamicno nepredvidljiv nacin. Vama nikada ne moze biti dosadno, a koliko Vam je veselo, zabavno ili prijatno zavisi od Vase sposobnosti prilagodjavanja.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Strelca

Prilikom prvog susreta i na prvi pogled veoma iskreno, otvoreno i direktno. Njih privlaci izazov, sarm, avantura i neizvesnot. Ukoliko je Vas pristup originalan i pri tome delujete duhovito i inventivno, onda je to – pun pogodak! Strelci obozavaju razlicite vidove zabave i uzivaju u tome da pored sebe imaju osobu slicnih afiniteta. Ipak, ne budite naivni i ne zaboraviti da na kraju oni donose zavrsnu rec, a narocito u slucaju kada je u pitanju muskarac Strelac.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Jedno od osnovnih pravila glasi: Ljubav nikada ne predstavlja ropstvo i ogranicavanje, vec slobodu. U tom smislu, Vi treba da prevazidjete neka strogo tradicionalna, konvencionalna i patrijarhalna pravila i principe koji paralelno guse Vasu i njegovu potrebu za slobodnim izborom. Strelac ne voli nista sto je uobicajeno, ustaljeno ili ustajalo, ono sto predstavlja ponavljanje nekih nametnutih pravila. Uostalom, cemu fraze u ljubavnoj prici? Ili zasto mislite da Vasa ljubavna prica treba da lici na ostale ljubavne price? Nemojte zaboraviti da Strelac naprosto uziva u razlicitim igrama, u izazovu ili u dobroj zabavi, kao i u takmicarskoj atmosferi. Naravno, Strelac je veoma korektan igrac, ali on iskljucivo igra zbog ukusa pobede, samodokazivanja i licnog zadovoljstva.

Jarac

Capricorn – Jarac
(od 22.12. do 20.01.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Jarca

Osoba rodjena u znaku Jarca vec prilikom prvog susreta jasno Vam daje do znanja da, bar sto se nje tice, uvek postoje neka utvrdjena pravila i da se skoro nista ne desava mimo tih pravila. Naravno, nije tesko zakljuciti da je ovde rec o osobi koja insistira na tradicionalnim ulogama, zatim na strogim principima, kao i to da je veoma realna u svojim stavovima i procenama. Ali, istini za volju, iz drugog ugla gledano, ti stavovi ponekad deluju suvise kruto, zategnuto, ustirkano, ili veoma strogo.

Podsecamo Vas da Jarci deluju veoma trezveno, racionalno i promisljeno. U tom smislu, od njih ne mozete ocekivati emotivni zanos i nonsanlanciju u ljubavnom hodu po “ruzicastim oblacima”, vec upravo suprotno — oni strogo kontrolisu svoje emocije i narocito svoj senzibilitet. Poenta upoznavanja i spoznavanja njihove cudi je u ovome: Jarac sve sto se desava podvodi pod racionalnu analizu i pod stroge definicije, cak i onda kada je rec o ljubavnoj prici; vrlo je dosledan i na razlicita pitanja ili dileme odgovara u skladu sa svojim glasom razumom. Dakle, Jarac cini ono sto misli, a ne ono sto oseca. Ali, tu se krije i velika zamka, jer pogresno je zakljuciti da mu nedostaju osecanja i neznost. Istina je da dobro kontrolise svoja osecanja, a to znaci da sigurno upravlja svojim emocijama i deluje veoma hladnokrvno i nepopustljivo.

Postoji prica — anegdota koja na dobar nacin ilustruje njihovu prirodu, karakter, emotivnu cud i ponasanje — zena koja je bila u ljubavnoj vezi sa osobom u znaku Jarca prica svojoj prijateljici: “On je jedinstven jer ima hladno srce i bistar um, poseduje spartanski duh i “ostre rogove”, cesto je neumoljiv, ume da bude hladan kao santa leda ili strastven kao vulkan, ponekad me baca u ocaj, ali ja ga obozavam jer je uvek pouzdan, tako jedinstven i magican”!

Zaista, oni su jedinstveni, imaju “spartanski duh” i poseduju “ostre rogove” koje podjednako dobro koriste kako za napad, tako i za odbranu. Naravno, ne treba zaboraviti da su veoma pouzdani i ako je Vas partner osoba u znaku Jarca, garantovano Vam nece nedostajati osecaj sigurnosti i poverenja. Odnosno, Jarac deluje veoma ozbiljno i pouzdano, a Vasa ljubavna prica se odvija po unapred utvrdjenom protokolu. Morate razumeti da su utvrdjena pravila, dogovor i disciplina kategorije koje garantuju kvalitet Vase ljubavne price, a narocito, kontinuitet Vaseg zajednickog zivota.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Jarca

Pre svega veoma promisljeno i na vrlo diskretan nacin. Podsecamo Vas da u ljubavnom odnosu postoje razlicite faze i zbog toga sve ono sto se desava izmedju Vas i Vaseg partnera zahteva utvrdjeni ili strogo kontrolisani redosled. Od Vas se ocekuju tople emocije, ali istovremeno i odredjena ozbiljnost i trezvenost. Naravno, nemojte zaboraviti da je njihova ideja vodilja i glavna deviza: “Treba verovati u razum”! Ipak, ono sto ostaje nedoreceno su odredjena emotivna stanja i raspolozenja, ali to je istovremeno Vas magicni svet intime o kojoj Jarac ne zeli da govori.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Morate biti veoma prakticna osoba koja sledi glas razuma, vazno je da u svom zivotu trazite cvrsti oslonac ili materijalno potkrepljenje za sve ono cime se bavite. Pokazite da suvise lepe price i ljubavne fantazije za Vas imaju sladunjav ukus, jer nakon njih sledi pitanje: sta se krije na kraju balade? Jarac od svog partnera ocekuje potpunu privrzenost i postovanje svih tradicionalnih vrednosti, besprekorno ispunjavanje tradicionalne uloge u kontekstu porodicnog ili ljubavnog zivota. Da li vam je poznato koliko su Jarci ambiciozni i uporni u svojoj potrebi za napredovanjem u bilo kom pogledu, a narocito na poslovnoj i drustvenoj lestvici? U tom pogledu, oni imaju veoma visoke standarde, ozbiljne kriterijume i strogo definisane ciljeve. Znaci, poslovna i drustvena afirmacija predstavljaju preduslov za sklad u porodicnom i ljubavnom zivotu. I povrh svega, Jarac insistira na pristojnom ponasanju i lepom vaspitanju, a od Vas ocekuje visoko razvijenu samokriticnost i veliki stepen odgovornosti. U ljubavnom zagrljaju i sa najlepsim osmehom, Vas dvoje cete sigurno hodati po cvrstom tlu!

Vodolija

Aquarius – Vodolija
(od 21.01. do 19.02.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Vodolije

Osobe rodjene u ovom znaku zaista poseduju veoma neobican ukus, specifican stil izrazavanja i u izvesnom smislu pomalo “pomerenu” percepciju. Ukoliko pazljivije analizirate osobu u znaku Vodolije, jedna od prvih asocijacija na koju pomislite jeste “neobicnost”. Ta njihova neobicnost se manifestuje na razlicite nacine, kao sto su: stil oblacenja i izrazavanje, reakcije i nepredvidljivost ponasanja. Naravno, glavni adut koji drze u svojim rukama jeste njihova brilijantna inteligencija. Zbog toga Vodolije cesto umeju da deluju superiorno i bezobzirno u odnosu na svoju okolinu.

Oni su zaista veliki majstori u pronalazenju dobrih ili prakticnih resenja. Vrlo su sposobni i umeju smisljeno da iskoriste i najmanju sansu ili da odaberu onu varijantu koja njima licno donosi najveci uspeh, dobitak i zadovoljstvo. Ipak, koliko god delovali na okolinu nepredvidljivo, neobicno i leprsavo, to je samo delimicna istina. Pravo objasnjenje i “tajna” njihovog uspeha se krije u cinjenici da oni deluju haoticno u spoljasnjem svetu ili na globalnom planu, ali zato u svojoj glavi imaju jasne ciljeve i licne prioritete.

Dakle, Vodolija je spremna da promeni bezbroj razlicitih uloga i da upotrebi mnoga sredstva pre nego sto ostvari svoj cilj. Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Nakon dugogodisnjeg zivota sa jednom Vodolijom — damom, covek objasnjava prijatelju svoju fascinaciju: “Znas, Ona (Vodolija) je spremna i sposobna da promeni sve na sebi, cak i ceo svet oko sebe, ali ne i da promeni svoj cilj. To je neverovatno, zbog toga je izuzetno cenim, ali i zazirem od nje”. Zaista, uz Vodolije imate utisak da sve podleze zakonu promene osim ciljeva koji se nalaze u njihovoj glavi.

Vodolija u svakom slucaju skrece veliku paznju na sebe, bilo da je rec o neobicnom stilu oblacenja ili o vrlo specificnom izrazavanju i ponasanju, a u osnovi svega je — provokacija. Znaci, oni svesno deluju na Vasa cula i na Vase emocije. Oni znaju kako ili cime da privuku neciju paznju, a narocito, da zaintrigiraju Vasu radoznalost. Ljubavni susret sa osobom u znaku Vodolije neminovno donosi veliko uzbudjenje, mnoga iznenadjenja i neizvesnost. Sjajno su savladali sve lekcije ljubavnog zavodjenja i upotrebu razlicitih strategija, u rasponu od velike cednosti do vrelih strasti — “do poslednjeg daha”. Njihovo raspolozenje je povremeno vrlo euforicno, ekscentricno ili provokativno, ali sa njima Vam nikada nece biti dosadno. Vodolije su veoma radoznale osobe i konstantno teze novom iskustvu, bilo da je ono saznajno, ljubavno, culno ili misticno..

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Vodolije

Ukoliko ste daroviti, slobodno upotrebite svu svoju mastu bez ikakvih ograda, i bez suvisnih skrupula. Vazno je da Vas stil izrazavanja deluje vrlo originalno, neposredno i intrigantno. Zapamtite dobro: nikada, ni u jednom trenutku, nemojte potceniti njihovu inteligenciju! Vodolije zaista deluju nonsalantno i leprsavo, ali to se zapaza samo spoljasnjim — “blic” posmatranjem. Naravno, sustina je u necem drugom sto se ne vidi, sto ostaje skriveno iza neprobojnih zidova. Ukoliko ste dovoljno sarmantni, duhoviti, inteligentni, elokventni, lucidni i zabavni, ocekuju Vas pozitivni signali sa njihove strane. A na svaku njihovu poruku treba odgovoriti sa odredjenim stilom i veoma samouvereno.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Vazno je razumeti da Vi imate veoma specifican ukus i da Vas ne interesuju prosecne vrednosti ili srednja merila. U tom smislu, Vama ne trebaju nikakva pravila koja deluju rigidno, ili principi koji narusavaju Vasu potrebu za usavrsavanjem. Naravno, Vi ste veoma radoznala osoba i zbog toga pazljivo posmatrate sve ono sto se desava oko Vas, ali Vi svoj pogled uvek upirete ispred drugih. Vi ste pokretljivi i uvek spremni na akciju koja obecava novo saznanje, dobru zabavu i, narocito, uzbudljivo iskustvo. Vas partner mora da Vam se prilagodjava na razlicite nacine, cak i onda kada nije u stanju da u potpunosti razume sve Vase afinitete, interesovanja ili motive. Vi ste veoma tolerantna osoba i zbog toga ocekujete da okolina postuje Vase pravo na slobodnu volju, a od svog partnera prizeljkujete bezrezervnu podrsku, podsticaj i beskrajnu inspiraciju.

Ribe

Pisces – Ribe
(od 19.02. do 21.03.)

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Riba

Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled. Zagledajte se u njihove sanjive oči i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki “senzitivci” i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa “bojom” svog emotivnog raspoloženja. Dakle, reč je osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje subjektivan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim — duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične (i ponekad razumom “neshvatljive”) načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja. Morate razumeti da su Ribe izuzetni “emotivci” koji veoma teško kontrolišu svoja razvnovrsna osećanja i duševna stanja; beskrajni su romantičari i maštari. Susret sa Ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja. Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar način ilustruje njihov psihološki profil i karakter, zatim njihov stil izražavanja, ćud i ponašanje.

Nakon dugogodišnjeg zajedničkog života sa jednom predstavnicom ovog znaka, čovek objašnjava prijatelju svoje impresije i fascinaciju: “Znaš, Ona (Ribe) uvek misli, vidi, razume i zaključuje onako kako oseća! Sve na ovom svetu se bazira na boji njenih osećanja, a pri tome je vrlo subjektivna. Ja je razumem i znam da to ne mogu da promenim, a ona mene oseća bolje nego što ja to umem da shvatim i iskažem”.

Međutim, nemojte zaboraviti da su njihova osećanja povremeno veoma uzburkana i da je to ono što pravi haos u njihovoj glavi ili pometnju pri ponašanju i komunikaciji sa bližom okolinom. Ribe poseduje izuzetno lepe osobine, kao što su: plemenitost, empatija i nežnost, oni izražavaju emotivnu pažnju prema svojoj okolini i skloni su velikom požrtvovanju za sve one koji su im bliski.

Ribe su veoma podlozne sugestiji i povodljive za emocijama, reaguju na sve sto dotice njihova osecanja. Nije tajna da su oni po svojoj prirodi vrlo zaljubljivi, jer je veoma lako pokrenuti njihova interesovanja i paznju. Ponekad Ribe nemaju dovoljno hrabrosti da izraze svoje misli, kao i da se suoce sa istinom ili da prihvate onu ruzniju stranu zivota. Tada u njihovoj dusi nastaje pravi emotivni kosmar. Preciznije receno, Ribe koracaju na samoj granici izmedju sna i jave. Naravno, jedna od njihovih najvecih fantazija je da svoju zivotnu ili ljubavnu pricu pretoce u romanticnu ljubavnu bajku sa hepiendom.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Ribe

Progovorite najlepsom bojom glasa i posmatrajte ih najtoplijim pogledom. Morate biti veoma pazljivi, suptilni, emotivni i iskreni. Ipak, najvaznije pravilo ljubavnog zavodjenja glasi: nemojte stedeti svoja osecanja i ucinite sve sto je potrebno da podstaknete njihovu mastovitost, plemenitost i senzualnost. Od njih nemojte ocekivati direktnu inicijativu, vec tople emocije koje se prepoznaju u njihovom sanjivom pogledu, zatim u neznom i sarmantnom osmehu, kao i u barsunastom glasu ili u razlicitim signalima koje Vam upucuju.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Prvenstveno, to da su emocije njihov glavni pokretac i da one upravljaju njihovom dusom i mislima. Upravo, emocionalna sirina i kolorit najraznovrsnijih osecanja predstavljaju njihovo najvece bogatstvo, ali i njihovu “Ahilovu petu”. Osecanja im je lako povrediti i uznemiriti ih, cak i na onom misaonom nivou. Poseduju izuzetno jaku intuiciju koja im pomaze da imaju dobar predosecaj za sve sto podstice njihova osecanja ili misli. Ribe od svog partnera ocekuju razumevanje, emotivnu paznju, neznost, toplinu i narocito, emotivnu ili moralnu podrsku. Uostalom, njima je potrebna tacka oslonca i partner koji ume da odgonetne sve njihove emotivne, duhovne ili unutrasnje potrebe, ali i nemire koji neprekidno struje njihovom dusom kao “neobicni ljubavni vetrovi”!

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.