O ženama: Znate li kakvi ste u ljubavi? Vaš horoskopski znak vas otkriva…

Žena koja često ne pokazuje emocije, mnogo jače voli od onih koje se razbacuju sa njima.

Znate li kakvi ste u ljubavi? Vaš horoskopski znak vas otkriva…

Odaberite znak:

Ovan

Žene Ovnovi su robovi strasti, ali i ljubomore

Kod pripadnica ovog znaka koketiranje i ljubavne igrice su samo nužan sastojak odnosa, one bi najradije odmah “prešle na stvar” i prepustile se strastvenom uživanju u dvoje. Kod njih je ljubav čvrsto povezana s fizičkom komponentom odnosa, a poznate su kao nezasitne ljubavnice. Ipak, da biste joj se svidjeli morate pokazati kako imate suosjećanja, razumijevanja i zanimanja za druge.

Ovnice su veliki individualci, ali to se može prilično ublažiti ako je u pitanju pravi muškarac. U nevolji se može emocionalno slomiti i zaplakati, a ako tada budete uz nju ona će vam zauvijek biti zahvalna. Kako je pomalo zaigrana, pripadnicu ovog znaka možete osvojiti odlaskom u cirkus, na humorističnu predstavu ili nešto drugo što će u njoj pobuditi prisjećanje na djetinjstvo.

Kako su poprilično impulzivne, pripadnice ovog znaka teško kontroliraju ljubomoru i prema partneru često nastupaju posesivno. S time se oni moraju naučiti nositi, jer je to crta karaktera koju ne mijenjaju. Ovnica je vrlo ponosna, a ako izdate njezinu ljubav od vas će otići bez da se dva puta osvrne. Može voljeti samo onog koga poštuje i cijeni, a bivšim partnerima koju su je iznevjerili toliko zamjera da ih ne želi niti spominjati.

Bik

Žena Bik teži za emocionalnom i materijalnom sigurnošću

Osnovni element samozatajnih pripadnica ovog znaka je zemlja, što ih usmjerava na hedonizam i uživanje u materijalnim i tjelesnim zadovoljstvima. Tajna osvajanja žene Bika je u ugađanju njenim senzualnim osjetilima, prije svega ukusnim večerama, finim vinima i luksuznim poklonima. Idealan izlazak za nju je intimna i romantična večera u nekom luksuznom restoranu uz odsjaj svijeća i prigušenu glazbu.

Pripadnicama ovog znaka je iznimno važno da im partner ljubav iskazuje čestim dodirima, čime će ispuniti njihove tjelesne potrebe. Na to se veže i velika želja za sigurnošću, koja je kod Bikova jako izražena. Osim što morate zadobiti njezino povjerenje i ljubav, ženama u znaku Bika važno je jeste li sposobni brinuti o njoj tako da sebi osigurate dobar posao i egzistenciju. Njihov motiv nije samo stjecanje bogatstva, već suzbijanje straha od neimaštine. čime iskazuju svoje praktično razmišljanje o tome koliko je život nepredvidiv.

Kao partnerice su vrlo vjerne i odane te prava emocionalna potpora svom muškarcu. Za njih osobito vrijedi ona izreka “Iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena”, a često će svog partnera usmjeravati na pametne poslovne poteze. Istovremeno majčinski, poslovno i ljubavno inspirirane, žene Bikovi su pouzdane i dobre supruge. Ipak, pazite da ne iznevjerite njihovo povjerenje jer će vam tada uskratiti svu svoju ljubav te postati hladne i proračunate.

Blizanci

Žene Blizanci vole akciju, a preziru rutinu

Najbolji način za privlačenje pažnje pripadnica ovog znaka je razgovor u kojem ćete pokazati originalnost i odlučnost u svojim stavovima, a pritom im pokloniti i željenu pažnju. Kako su vrlo znatiželjne, pripremite se da će vas one ispitati detalje o kojima niste nikad s nikim razgovarali. Šturi razgovori, povučeni pojedinci i pritajeni osjećaji nisu ono što zanima žene ovog znaka. S druge strane, pokažete li joj da ste spontani i uvijek spremni za akciju, ona će vam spremno pružiti priliku u ljubavi.

Najbrže ćete ju ohladiti ako joj nešto slažete, što će ona zahvaljujući svojoj urođenoj lukavosti vrlo brzo otkriti. Ipak, u osjetljivim pitanjima s njom morate biti diplomat te paziti da ne povrijedite njene osjećaje jer ne podnose uvrede i okrutnost na svoj račun. Idealan spoj je promatranje zvijezda, vožnja balonom ili bilo koja aktivnost koju još nisu isprobali. Kako vole da ih se stimulira, ženama ovog znaka vrlo će brzo dosaditi odlasci na kavu u i šoping centre, pa će radije prošetati s odabranikom svog srca. U vezi im je vrlo važno da se osjećaju slobodno i nesputano, pa će odugovlačiti s proglašavanjem veze ozbiljnom, ulaskom u brak ili zasnivanjem obitelji. Razlog je rijetko nedostatak ljubavi, već prije strah od rutine koje se plaši.

Kako su pomalo podvojene ličnosti, Blizanke ispod svog mladenačkog i vedrog duha često kriju tamniju i proračunatu stranu. Njih ništa ne može iznenaditi ili uništiti, jer uvijek imaju plan B, pa čak i ljubavnu “rezervu” na koju računaju pođu li stvari po zlu. One su jedan od znakova koji se najlakše može zaljubiti, ali isto tako i odljubiti ako su nezadovoljne vašim ponašanjem prema njoj.

Rak

Žena Rak voli sve što je romantično

Pripadnice ovog znaka ljubavne veze najčešće ostvaruju s nekim koga poznaju dulje vrijeme, a prvo su uspostavili prijateljski odnos. Osjećaji su im vrlo važni, pa ako su u ljubavi sretne i ispunjene, tada postaju partnerice kakve samo možete poželjeti. Idealan spoj za Račicu je sve što je romantično, pa će se jednako ugodno osjećati u kinu kao i na luksuznoj večeri, ako ćete joj tamo na uho šaputati nježne riječi.

Sklone su negativnom razmišljanju i bespotrebnom filozofiranju, a kako biste to izbjegli svoju Račicu morate uvjeriti u iskrenost i ozbiljnost svojih osjećaja. Iznimno su ženstvene i šarmantne, a ako to naume lako će osvojiti muškarca koji ih zanima. Imaju puno razumijevanja za druge te su sposobne opraštati i ono što drugi ne bi, ako im za svoj propust date objašnjenje s kojim se mogu poistovjetiti. Isto tako, Račicama je u vezi najvažnije da imaju partnerovu podršku, pa u odnosu s njom morate računati da ćete joj povremeno biti “rame za plakanje”.

Pripadnice ovog znaka sanjare o velikoj obitelji, a ako osjete da nešto ugrožava njihov odnos ili djecu, postavit će se iznimno zaštitnički i pomalo okrutno. Date li joj povoda za ljubomoru, očekujte da ćete se naći u njezinoj nemilosti. Morat ćete se dugo dokazivati i iskupljivati da bi vam ponovno vjerovala.

Lav

Žena Lav ne podnosi prosječnost i žudi za strastvenom ljubavi

I Lav i Lavica u vezama traže puno pažnje, ljubavi i pozornosti. Oni će se posvetiti vama, bez sumnje, no morate se posvetiti i vi njima. Žena Lavica ima vrlo živahnu i dinamičnu osobnost. Odijeva se sa stilom i vrlo upečatljivo te ne voli prosječnost. Zbog toga će uvijek pokušavati izgledati besprijekorno, a sve što čini ili će raditi s potpunom predanošću i srcem ili neće raditi uopće.

Stoga, ako je želite impresionirati, svakako je izvedite u vrlo lijep restoran, nabavite karte za koncert na odličnom mjestu ili je odvedite negdje gdje još nije bila. Lavlje srce je vrlo veliko i velikodušno, ali i uglađeno, pa od svoje Lavice nećete doživjeti nepristojnosti ako je tretirate s poštovanjem i uglađenošću. Svaki znak pažnje znat će vam vratiti i cijeniti. No ako je pokušate poniziti to vam neće zaboraviti. Tada očekujte iznenadni val bijesa i bujicu riječi kojom će jasno i direktno iskritizirati vaše namjere.

U svakom slučaju, veza s Lavicom neće biti ni krotka ni dosadna. Ako joj se netko sviđa, ona mu neće biti prijateljica niti želi nekog tko će joj davati pažnju u malim dozama. Lavica traži veliku pokretačku strast od koje će živjeti i koja će je ispunjavati. Budući da je vatreni znak, veza s njom bit će intenzivna i vatrena, predana i velikodušna, ali i izrazito romantična. Lavice vole velike geste, ali u pravo vrijeme. Poklonite li joj skup dar prerano, za par dana više nećete biti par.

Iako vole biti u centru pozornosti, Lavice su, nakon što zagrebete malo ispod površine, zapravo malo i nesigurne. Nakon što se ugase svjetla reflektora često će iznova tražiti potvrdu vaše ljubavi, kako bi bila sigurna da ste doista tu.

Djevica

Žene Djevice su u ljubavi promišljene, ali i velikog srca

Poznate perfekcionistice, žene Djevice u partneru traže ostvarenje svih svojih želja. Pedantnost, urednost, poslovne ambicije, praktičnost ali i humor visoko su na listi prioriteta pripadnica ovog znaka. One će razmišljati o ozbiljnom vezivanju tek ako zaključe da zadovoljavate njezine standarde i shvate da vaš zajednički život može dobro funkcionirati. Kako veliku pažnju poklanjaju detaljima, u odnosu prema njoj trebate biti promišljeni.

Najviše će cijeniti sitne geste u kojima ćete pokazati da razmišljate o njenim osjećajima i potrebama, a nakon početne faze veze u kojoj vas analiziraju, vrlo brzo će se opustiti. To znači da će vam davati sve više ljubavi, a od nje možete očekivati i romantična iznenađenja poput vaše omiljene torte ili večere koje će vam bez posebnog razloga pripremiti u tajnosti.

Jedna od njezinih najvećih vrlina je želja za pomaganjem drugima, pa se partneri mogu osloniti na njezinu podršku. Kako su uporne i marljive, lako će riješiti svaki problem i situaciju, a svojim partnerima dati mudre savjete. Idealan spoj za Djevicu je posjećivanje nepoznatih mjesta, kao i restorana uređenih u rustikalnom stilu. Zamjerit će vam ako zakasnite na spoj, a ako joj se ne javite u vrijeme u koje ste joj to obećali, očekujte da će se “duriti”.

Vaga

Žene Vage žele puno pažnje i sklone su ljubavnim analizama

Šarmantne i otvorene, Vage su muškarcima jedne od najprivlačnijih partnerica. One imaju urođenu sposobnost osvajanja, no unatoč tome pomno će birati ljubavne partnere. Sposobne su i dugo vremena provesti same, jer im ne podnose “polovične” ljubavi. U ljubavnom odnosu će vagati daje li im partner jednako kao i one njemu, a postat će vrlo zajedljive i ironične ako pomisle da netko iskorištava njihovu ljubav.

Poklanjaju veliku pažnju detaljima te ne vole ljubavne klišeje, pa ih ni ne pokušavajte osvajati buketima cvijeća ili odlascima u kino. Cijenit će originalnost, ali i luksuz, a najsretnije će biti priuštite li im iskustvo s kojim će se poslije moći hvaliti svojim prijateljicama. Ponekad su i robovi svog ega, pa od partnera zahtijevaju velike doze pažnje i komplimenata, a vrlo teško primaju kritike na račun svog izgleda.

Ako su zaljubljene, spremne su dati sve od sebe da veza uspije, no svaki propust će vam dvostruko vratiti i pomno planirati osvetu jer je to jedino što smatra pravednim. Od partnera traži da joj bude potpora u svemu, kao i da ga zanima sve čime se ona bavi, a isto pruža i zauzvrat.

Škorpija

Žene Škorpioni u ljubavi se ne igraju

Škorpioni su jedan od najkompliciranijih znakova zodijaka. Inteligentni, strastveni, posesivni i katkad osvetoljubivi. Po prirodi su upečatljivi i lako je prepoznati snažnu škorpionsku osobnost žene. Vrlo je strastvena u svojim emocijama, pa voli i mrzi do ekstrema. Ništa ne radi polovično i za nju vrijedi pravilo – sve ili ništa. U vezi će se ili potpuno predati i dati cijelu sebe ili će biti posve nezainteresirana. No to isto očekuje i od svog partnera. Ona je jedna od najstrastvenijih ljubavnica, a romantično iskustvo s njom jedno je od nezaboravnijih koje ćete doživjeti. No raziđete li se, ne očekujte prijateljstvo. Za nju više ne postojite.

Fizička intimnost jako joj je bitna, i za nju je sasvim prirodno da svoje burne emocije iskaže u tjelesnom zadovoljstvu. Seks s njom je divlji i zabavan, ali i eksperimentalan, jer ona to voli. No da biste to doživjeli morate najprije osvojiti njezino povjerenje, a to nije baš lako. U početku će žena Škorpion biti vrlo rezervirana i oprezna, pa i tiha. Za to vrijeme će vas pomno promatrati i procjenjivati. One su sposobne prodrijeti do vašeg srca i prepoznati što točno želite. Zato, ako želite osvojiti ovu ženu, najbolje vam je da budete otvoreni i iskreni jer ako uoči da joj lažete teško ćete napredovati prema dubljem odnosu.

Svoj ljubavni život žena Škorpion shvaća vrlo ozbiljno. Ona traži srodnu dušu i pravu ljubav i ne izlazi samo radi razonode. Nađe li “onog pravog” neće ga pustiti samo tako. Tendencija koju pokazuju prema čuvanju svog partnera samo za sebe, lagano naginje posesivnosti. Ta se potreba u početku muškarcima može svidjeti, ali kasnijim fazama veze im postaje naporna, pogotovo muškarcima koji vole svoju slobodu.

No unatoč toj inicijalnoj posesivnosti koju posjeduju, Škorpionke su rijetko kad ljubomorne. Budući da imaju snažnu osobnost i vrlo su samouvjerene, neke minorne prijetnje neće ih nimalo uznemiriti jer su sigurne u sebe. No sazna li da je partner s misli prešao na djela, bolje se čuvajte. Ona ne prašta niti zaboravlja, a izdaja njezine ljubavi i povjerenja je najveća greška koju joj partner može priuštiti. Škorpioni imaju usađeni instinkt za osvetom i namjerno će vas povrijediti, ako ne odmah, vjerojatno kasnije u životu. Žena Škorpion je intenzivna, komplicirana i nepredvidljiva te voli kontrolirati svoju sudbinu i svoju vezu. Privlači ljude jednake sebi, tj. snažne osobnosti. Treba joj netko tko je jednako samouvjeren i snažan da je prihvati i nosi se s njezinom veličinom, a isto tretman će dobiti zauzvrat.

Strijelac

Žene Strijelci vole igrice, ali se u ljubavi daju “do kraja”

Dinamične i aktivne, izravne i zaigrane, pripadnice ovog znaka pravi su izazov muškarcima koji ih žele osvojiti. Koketiranje s pripadnicama ovog znaka je uvijek zabavno, jer su vrlo duhovite. Pri odabiru partnera Strijelčicama je vrlo važan i fizički izgled, zbog čega djeluju pomalo površno. U životu nekoliko puta pomisle da su pronašle ljubav svog života. Nakon što shvate da su se prevarile u procjeni svog partnera, teško podnose emocionalni poraz, no s vremenom se oporavljaju i sljedećem partneru jednakim intenzitetom i nadom pružaju svoju ljubav.

Impulzivne su i strastvene, pa će partneru pokazati i svoju ljubomornu i posesivnu stranu koje će se kasnije sramiti. Iako su pomalo arogantne i uvjerene da same znaju najbolje, rado će poslušati savjet partnera kojem vjeruju. Pripadnice ovog znaka najlakše je osvojiti ljubavnim igricama, u kojima ćete jedan dan pokazati da ste jako zainteresirani, a drugi dan se pomalo pritajiti. Ipak, nemojte pretjerivati kako ona ne bi pomislila da vam je prestala biti zanimljiva, jer će zbog ranjenog ega vrlo brzo potražiti drugu zanimaciju.

Idealan spoj za nju je večera koju ćete joj pripremiti u svome domu, ali i izlazak u kojem će vas moći zadiviti svojim plesnim umijećem. Kako su neodlučne, naviknite se da će vaše prijedloge isprva sumnjičavo saslušati, a zatim najednom pristati i odlično se zabaviti.

Jarac

Žena Jarac ispod hladne vanjštine krije nježno srce

Odlikuje ih izvanredna sposobnost procjene ljudi, a od partneru će tražiti osobine koje nadopunjavaju njezine. Takav racionalan pristup jedinstven je za pripadnice ovog znaka, a ponekad ostavlja dojam da su u ljubavi jednako ambiciozne kao i u poslu. Ipak, ako se strastveno zaljube, privremeno će zaboraviti na svoje stroge kriterije.

Najlakše ih je zadiviti svojim postignućima, kao i pametnim zaključcima. Vole postupna udvaranja te ne ulijeću iz jedne veze u drugu. Za njih je ljubav vrlo važna stvar koju ne shvaćaju olako, pa im ponekad treba dugo da se otvore i pokažu sve što znaju i mogu novom partneru. Iako djeluju kao hrabre, neustrašive i nezavisne žene, Jarčice su ispod fasade nježna i krka bića koja teže za zaštitom i ljubavlju.

Jedina stvar zbog koje će pripadnice ovog znaka žrtvovati svoje ambicije je obitelj, a vrlo joj je važno da u javnosti ostavlja sliku odgovorne i moralne. Priuštite li joj scenu u javnosti, budite sigurni da će vam ona to zamjeriti više nego da ste joj napravili bili što drugo. Kako je pomalo ovisna o komplimentima, muškarci ju time mogu najlakše osvojiti, no brzo će odgonetnuti ako ju promatrate samo kao avanturu te će prekinuti svaku poveznicu s vama.

Ne postoji idealan spoj za nju jer mjesto ovisi o tome kako se ona osjeća, pa najbolje što možete učiniti je pitati što bi ona željela. Vole svaku vrstu aktivnosti koja je pomalo natjecateljski nastrojena, a gdje će doći do izražaja njezina visoka inteligencija. Žene Jarci se rijetko zaljubljuju, no čim se to dogodi znajte da uživate posebnu čast jer se ona time odriče svoje čuvene samokontrole.

Vodolija

Žena Vodenjak traži partnera na intelektualnoj razini

Oštar um i ispitivačka priroda njihove su najizraženije kvalitete. Zanima ih sve i svašta te vole prodrijeti u srž svega što ih zanima kako bi shvatile način na koji funkcioniraju. Zbog toga neće biti teško započeti razgovor sa ženom Vodenjakom na prvom spoju. Zanimaju je kultura, putovanja, društveni problemi pa i znanost. No ohladit će se od vas automatski promatrate li druge žene dok ste s njom i zbijate neslane šale. Ona je vrlo kulturna i načitana žena pa svoje vrijeme ne želi gubiti s nekim tko nije približno na njihovoj razini. Klonite se kontroverznih tema sve dok je ne upoznate malo bolje kako ne bi već u startu upropastili svoje šanse.

Žena Vodenjak ima dobar ukus, poseban stil ali uvijek je dotjerana. Također, one u pravilu imaju visok kvocijent emocionalne inteligencije. No poput svojih muških kolega Vodenjaka voli biti emocionalno distancirana od ljudi s kojima se druži. Ona će biti šarmantna, zabavna, dovitljiva, ali teško se prepušta emotivno. Razlog i emotivnoj i fizičkoj udaljenosti je potreba Vodenjaka za vlastitom neovisnošću. Iz istog razloga ne podnose ograničenja i zabrane, pa ako to pokušate, naići ćete na žestoku pobunu.

Ova je žena nekonvencionalna, originalna i uživa u ekscentričnim razmišljanjima. Zato je bilo kakva očekivanja i pravila mogu otjerati. Date li joj dovoljno prostora da uživa u svom radu i razvija se zadobit ćete njezino povjerenje, a i ljubav. Žena Vodenjak nije tip koji će vas iznenaditi seksi rubljem, ali će vas svakako zadiviti svojim šalama, razmišljanjima i pogledima na svijet, koji će se uz njih zasigurno samo širiti i širiti.

Ribe

Žene Ribe su odlične prijateljice, pa tek onda ljubavnice

Žena Riba traži intenzivnu i emocionalno ispunjenu vezu. Ne samo da su dobro povezane sa svojim unutarnjim “ja” već su duboko osjetljive i na emocionalne potrebe i raspoloženja partnera. Želite li impresionirati ovu ženu potrebno je aludirati na njezinu emotivnu stranu, npr. napisati joj ljubavno pismo ili mail u kojem ćete izraziti svoje emocije. Dobar poklon su i knjige poezije. Veliku romantičarku osvojit ćete i ljubavnim filmovima poput “Romanse u Seattleu”, a nakon toga odličnom večerom uz svijeće. Budući da je vrlo suosjećajna, žena Riba bit će odličan prijatelj i ljubavnik. Bit će uz vas predano u svim fazama, dobrim i lošim danima i znat će vas utješiti. No i ona treba podršku pa joj se neće svidjeti ako ste vi prema njoj potpuno hladni.

U početku se može činiti introvertirana i povučena, no to će trajati samo dok vas bolje ne upozna i ne opusti se. Negativna strana vaše Ribice je što se lako uzruja ako stvari ne idu onako kako ih je ona zamislila. Jako teško podnose kritiku i negativne komentare drugih, zbog čega se često povlače u sebe.

Ove su žene izrazito zainteresirane za umjetnost, kazalište i književnost pa će im se svidjeti bilo kakav takav kreativan poticaj. Više će cijeniti odlazak u muzej od skupog dara svog partnera. Sve u svemu, žena Riba je velikodušna, maštovita, neopterećena i nesebična zbog čega će veze s njom biti vrlo tople i zabavne.

Izvor: 24sata.hr

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.