Veliki godišnji ljubavni horoskop za 2016. godinu

Ne brini, mala. Jednog dana će pobijedit tvoja dobrota. Taj tvoj poseban sjaj u očima će u drugima probuditi nadu da još postoji prava ljubav, ona do kraja života. Ti si ta koja će promijeniti sve-počevši od sebe same. Znam, misliš da nema smisla opraštati, pružati druge, treće šanse, da ne vrijedi plakati kad te sustignu uspomene. Ali, varaš se! Navečer, kad legneš u krevet, možeš mirno usnuti. Ne peče te savjest, jel tako? Ti si svoj zadatak obavila, oprostila si što se oprostiti dalo, dala druge šanse onima koji su dokazali da su ih zaslužili. Znam, govore za tebe da si naivna. Ali, nisi! Samo imaš čisto i lijepo srce. Ne brini, doći će i tvojih pet minuta, tvoja sreća. Onda kada dođe, ne puštaj je! Bori se protiv svih, ako treba bori se i sama protiv sebe! Tek tada ćeš vidjeti da vrijedi biti dobar, onako istinski dobar. Zaljubi se, voli, smij se. A, ako te taj netko poseban povrijedi-njemu na dušu. Ti nisi ništa krivo učinila. Jer, za to si rođena, da budeš voljena i da voliš.

Godišnji ljubavni horoskop za 2016. godinu.

Odaberite znak:

Ovan

Po ulasku u novu, 2016-u godinu, Mars, vladar vašeg znaka nalazi se na poslednjim stepenima Vage, znaka koji vlada odnosima, ozbiljnim emotivnim relacijama, bračnim zajednicama. Zbog kvadrata sa Merkurom koji je u tom trenutku „u stanici“ i sprema se da svaki čas krene retrogradno, jasno vam je da ćete u svojim dužim emotivnim vezama, brakovima, morati da prođete kroz neke priče i svakodnevne probleme koje ste izbegavali ili koje niste na adekvatan način završili u prethodnom periodu. Ovnovi će tokom 2016-e morati da još jednom ponove lekciju odgovornosti prema odnosima u kojima su, a da se na sličan način postave i prema ljudima koji im tek dolaze u život. Neka vaša ustaljena ponašanja se moraju menjati, a vi biti više spremni da živite i funkcionišete „u dvoje“.
Odmah početkom januara Mars prelazi u znak Škorpije i vaše polje strasti, kriza, promene u kome će boraviti sve do kraja prve nedelje marta. U ovom periodu prvenstveno će vas nositi intenzitet u odnosima i to će biti osnova koju ćete tražiti i od koje će kretati sve ostalo. Tokom januara naročito stoje mogućnosti za pokretanje tajnih veza koje bi bile prožete i jednom dubinskom, mada pomalo „neuhvatljivom“ emocijom. U februaru je povoljan period zauzetima da pronađu zajednički jezik i naprave neke konkretnije dogovore u svojoj vezi ili braku.
U drugom delu marta sukobi sa partnerom. Sve do početka aprila postojaće padovi, emotivne dubioze čak, nerešene situacije koje vas muče u vašim emotivnim relacijama. U nekim odnosima doći će do pucanja, odvajanja. Od drugog dela aprila počeće koreniti i suštinski pokušaji i vas i partnera da se ponovo približite jedno drugom. U dužim emotivnim vezama period na dalje obeležiće počeci razgovora na neke ozbiljnije teme i prve mogućnosti da se partneri dogovore o zajedničkom životu ili planiranju braka.
Maj mesec pojedinim Ovnovima donosi vraćanje na staro i trenutak kada će ponovo potražiti ili uspostaviti kontakt sa bivšim emotivnim partnerima. Jun je takođe problematičan,  emotivni ili bračni partner traži više nego što vi u tom trenutku možete da ponudite i date i sukobi su u većoj ili manjoj meri  prisutni. Situacija se naglo menja na bolje ulaskom u jul mesec, u brakovima i vezama dolazi do smirenja, a slobodnima nove prilike za ulazak u emotivni odnos koji bi mogao krenuti i strasno i emotivno u isto vreme.
Rekla bih da je avgust pripremni period pojedinima za početak zajedničkog života ili brakove, jer tokom septembra Jupiter posle dvanaest godina ulazi u znak Vage i vaše polje ozbiljnih partnerstava. Neki veliki planovi sada idu ka realizaciji. Od tog perioda i slobodni ili oni koji su tek ušli u neki tip veze dobijaju mnogo stabilnije prilike za građenje svoje emotivne sreće.
Sve do polovine novembra Ovnovima bukvalno sve ide kao po loju kada je ljubav u pitanju. E, tada već ulazimo u vreme koje je i za neke brakove ali i za emotivne veze dosta „klizavo“. Vi lično možete se okrenuti nekoj formi avantura ili odnosa na „prijateljskoj“ bazi, a partnera sve to može jako pogoditi. Do kraja godine budite na oprezu, jer postoje velike mogućnosti pucanja i razdvajanja. Slobodnima je ovo odlično vreme iako neće odmah poželeti da se smire. Ipak, uživanje stoji. Poslednja nedelja decembra je kao stvorena za početak jedne fatalne priče….Neka vam je sretna i uspešna ova nova 2016-a godina!

Bik

Slika ulaska u 2016-u godinu je dosta solidna, Jupiter je u vašem polju ljubavi u dobrom aspektu sa vladarom polja, vaša vladarka Venera je u lepim aspektima sa Merkurom i Mesecom….istina je i da Venera stoji u konjukciji sa Saturnom i da je vladar polja ljubavi stacionaran, a u vašem polju svakodnevice smestio se Mars u nekim bombastičnim aspektima. Realno gledano, nije toliko strašno, malo vuče na prošlost, malo vuče na preispitivanja nekih odnosa, ali sve u svemu – dosta obećavajuće.
U januaru i vladar polja ljubavi i Jupiter koji je u ovom polju, kreću retrogradnim hodom, i Bikovi će biti skloni odmah da se okrenu nekim prošlim emocijama. Možda će post novogodišnji period probuditi ponovo želju da se sa nekim ljudima čujete, vidite…u postojećim emotivnim vezama može doći do zastoja u komunikaciji, a ako tek tražite srodnu dušu za sebe, vrlo brzo ćete shvatiti da sve ide suviše sporo i nedefinisano. U februaru će se i dalje osećati statična atmosfera, mada su duži emotivni odnosi i brakovi tokom ovog meseca dosta stabilni.
Ipak, drugi deo februara i mart mesec doneće slobodnima prve prave prilike da se ostvare u nekom emotivnom odnosu. Biće tu  jakih emocija koje se mogu probuditi na brzinu, romantike, dugih noći, strasti koje je teško kontrolisati…biće malo i razočarenja i idealizma koji nije na mestu…ali će vam u svakom slučaju biti  zanimljivo. Oni u dužim vezama i brakovima bi mogli da vode više računa o ljubomori, i da se trude da imaju jasne i otvorene odnose sa partnerom. Stelijum planeta u vašem polju tajni tokom drugog dela marta i prvog dela aprila upozorava da se lako može skrenuti  u jednu strasnu avanturu koja bi mogla da se otvori prilično iznenadno.
Tokom drugog dela aprila i prvog dela maja u vašem su znaku Sunce, retrogradni Merkur i Venera. Ovo je još jedan momenat kada u ljubavnim relacijama lako dolazi do razmimoilaženja, pogotovo što i vladar polja ozbiljnih emotivnih partnerstava, Mars, ide unazad. Sve će na prvi pogled izgledati kao da funkcioniše, a ispod površine će stojati nezadovoljstvo i vaše i partnerovo. Takođe, ovo je još jedan trenutak kada prekinuti odnosi mogu zaživeti. Za slobodne Bikove je ovo dobar period da se pokrenu.
Jun je generalno naporan za sve Bikove i verujem da će mnogi od vas povremeno imati želju da mu što pre vide kraj. Zato će jul opravdati sva vaša očekivanja. Oni u emotivnim vezama mogu početi da planiraju sa partnerom neke ozbiljnije korake, a u brakove će se vratiti sigurnost i stabilnost. Izvrstan je period i za usamljene da ostvare jednu dosta jaku priču koja ima predispozicije za trajnost. Prva polovina avgusta doneće povremeno povratak na „ratne staze“ onima koji su zauzeti, dok će sam kraj ovog meseca vratiti vašu veru u ljubav. Jupiter, Venera i Merkur u zagrljaju u polju ljubavi najavljuju događaje i ljude koji su u svakom smislu značajni po vas. To će samo postati još izrazitije kada u prvoj polovini septembra Jupiter pređe u polje odnosa i znak Vage. Tokom ovog meseca očekujte ulaske u bračnu zajednicu, početke zajedničkog života, planove i promene koji konačno dolaze na realizaciju.
U oktobru ponovo dolazi do konjukcije Venere sa Saturnom, samo što sada imamo drugačiju sliku, koja govori o tome da su se neki odnosi u potpunosti stabilizovali, a partneri okrenuli jedno drugom, raspoloženi da pređu i preko ljubomore i preko nesuglasica i da se zajednički bore za vezu u kojoj su. I na kraju, u drugom delu decembra, još jedna, poslednja prilika za usamljene da ovu godinu okončaju zaljubljeni i srećni. Neka vam je srećna i vesela ova naredna godina!

Blizanci

Ulazite u novu 2016-u sa Venerom u polju ozbiljnih partnerstava i braka, ali ne treba zaboraviti da je tu još uvek (i ne pokazuje neku veću nameru da ode) i Saturn. Takođe, i Mesec i Mars su u vašem polju ljubavi, prva planeta daje dobre nagoveštaje za nova emotivna dešavanja, dok Mars kao Mars, obzirom na aspekte koje pravi „namerava“ da vam malo zagorča sve ono slatko što budete osetili. U polju doma se smestio Jupiter u dobrom aspektu sa vladarom vašeg znaka, Merkurom. No, pošto je on stacionaran i sprema se da krene retrogradnim hodom, eto malo zavrzlame da ni u brakovima ne ide baš sve kao po loju. Obzirom na sve navedeno, Blizance čeka red meda, red gorčine…bilo bi čudno da sve bude baš fenomenalno, zar ne?
Mars u polju svakodnevice i vladar vašeg znaka koji ide unazad, do polovine februara bi mogli povremeno donositi onima u brakovima i dužim emotivnim vezama trzavice i razmimoilaženja. Ne izgleda mi kao da bi ovde moglo doći do nekih velikih pucanja, ali bi u svakom slučaju valjalo biti malo oprezan. Februar je sa druge strane, dobar za one koji su usamljeni, ali samo ako ste od onih Blizanaca koji vole malo fatalnosti i strasti u odnosu – ako očekujete da započnete neku „normalnu vezu“, malo je verovatno da će do toga doći.
Mart je promenljiv i nešto vam baš ne bih preporučila da se uplićete u bilo kakve šeme i šemice sa strane, pogotovo ako je partner već u nekom prethodnom periodu povremeno sumnjao u vas. Sada bi vam mogao prilično zagorčati život, a i vi biste se mogli upetljati u mrežu laži iz kojih nećete umeti da se izvučete. Ne komplikujte sebi život dodatno. Za slobodne u tom periodu savet – nije zlato baš sve što sija, a to što za nekoga mislite da je polubožansko biće, samo zbog vas poslato na ovaj svet da bi vas usrećilo….pa, verovatno nije tačno. Može se dogoditi da ostanete prilično razočarani.
U aprilu Mars i Saturn, oba u retrogradnom hodu u polju ozbiljnih partnerstava i braka, nagoveštavaju da bi Blizanci mogli malo više da se pozabave sređivanjem svojih bitnih odnosa, iako to tada možda neće biti najlakši zadatak. Ipak, imate dovoljno snage u tom mesecu da neke stvari rešite u svoju korist. Ako to ne uradite, maj bi mogao biti prilično naporan za vas, trpećete pritiske od strane partnera i često puta biti nesigurni šta da uradite i kako da odreagujete. Iako će Venera biti u vašem znaku, prvi deo juna bolje prespavajte, jer ništa neće ići kako treba. Ako ste slobodni, bolje se aktivirajte u drugom delu meseca, koji je povoljniji i lakši.
I za slobodne i za one u emotivnim relacijama, juli i avgust su više nego dobri, što će se samo dodatno produbiti ulaskom Jupitera u prvom delu septembra u vaše polje ljubavi. Obzirom da je tamo bio poslednji put pre dvanaest godina, verujem da jedva čekate da vidite šta će vam doneti. U tom periodu je i Venera u ovom polju, pa samo napred i juriš u nove emotivne pobede.
Period do kraja godine će po vas biti u sličnoj meri aktivan, s tim što bih vam skrenula pažnju na kraj oktobra i novembar koji će onima koji su do ovog trenutka ostali usamljeni doneti onu pravu, značajnu priču koja vredi i traje. Ovo je vreme i za one koji su planirali veće vezivanje da ozvaniče svoj odnos. Svako vam dobro želim u nastupajućoj godini!

Rak

Na ulasku u novu 2016-u Mesec, vaš vladar, nalazi se u znaku Vage i polju doma i porodice, praveći lep aspekt sa Venerom i Saturnom iz polja svakodnevice. Dobar aspekt je i sa Merkurom, vladarom komunikacije iz polja ozbiljnih partnerstava i braka. Postoji doduše i kvadrat sa Suncem iz istog polja, kao i Mars, koji je još uvek u vašem polju doma. Ukratko – najviše su tokom ove godine potencirani bitni odnosi, duže veze i brakovi, koji imaju velikih mogućnosti da se učvrste. Naravno, obzirom na sve navedeno, postojaće problematika, ali ne bih rekla da je ona nerešiva. Naglašeno je da će slobodni imati više prilika za ostvarivanje emotivne sreće, ali da će malo teže doći do one prave osobe. Biće potrebno da par puta „padnete“ i naučite neke važne lekcije.
Odmah početkom januara Mars prelazi u svoje sedište i znak Škorpije, vaše polje ljubavi. Slobodnima bi već period do kraja prve polovine meseca mogao doneti osobu za koju će pomisliti da je onaj pravi partner za njih. Mlad Mesec u polju ozbiljnih partnerstava i braka zaista će neke od ovih priča favorizovati i odmah postaviti na čvrste temelje, ali zbog uvodnog teksta, samo budite malo oprezni i potrudite se da maksimalno uložite u ovaj odnos. Ovaj aspekt donosi i prve nagoveštaje onima u braku i emotivnim vezama da je vreme da se ozbiljno pozabavite svojim odnosima i ispravite propuste. Februar je dosta miran, s tim što opet u prvoj polovini meseca još jedna prilika stoji slobodnima za ljubav.
U martu su svi odnosi na preispitivanju, što će nekako najteže podneti oni koji su od skora ušli u veze. Javja se nerazumevanje i problemi u komunikaciji, kao i teškoća da se sa partnerom uskladite i povežete. U aprilu, vladar polja ljubavi Mars, koji je u međuvremenu prešao u znak Strelca, kreće retrogradno, pa je moguće da se neki od odnosa koji su u međuvremenu prekinuti vrate na staro i eventualno oporave i nastave. Taj trend će se nastaviti naročito tokom maja, kada se Mars vraća u znak Škorpije i vaše polje ljubavi. Iako vladar polja braka takođe ide unazad, za bračne odnose je ovo period da se neke situacije koje su pravile problem završe uspešno i da se vas dvoje u potpunosti vratite jedno drugom i svom odnosu.
I pripadnicima vašeg znaka će veći deo juna proći u problemima, oni koji se nisu potrudili oko svojih veza, sada se suočavaju sa dosta ozbiljnijim situacijama, od optužbi za neverstvo do pritisaka koje i vi i partner možete vršiti jedno na drugo. Biće potrebno dosta živaca da se iz ovoga izađe na pravi način. U julu su Venera, Sunce i Merkur u vašem znaku, skladno povezani sa vladarom polja ljubavi Marsom, i ovo je još jedan period za slobodne da pronađu svoju emotivnu sreću. Međutim, za bračne zajednice i duže veze, rekla bih da je ovo krajnji ispit koji bi mogao biti dosta komplikovan. Obzirom da je u tom trenutku ljubav ipak na vašoj strani, pokušajte da zaboravite ono što vas razdvaja i više se usmerite na ono što osećate jedno prema drugom.
Od kraja avgusta situacija kreće na bolje, a stvari nekako u potpunosti dolaze na svoje mesto ulaskom Jupitera u vaše polje doma i porodice. Od tog momenta očekujte poboljšanje u svim svojim emotivnim relacijama, a takođe i ozbiljnije planove za „kućenje“ koje pojedini Rakovi toliko dugo priželjkuju. Slobodni, iskoristite oktobar, jer je Venera u vašem polju ljubavi. Do kraja godine zauzeti imaju prilično miran „put“, s tim što će nervoza biti prisutna među partnerima tokom decembra…Sve najbolje vam želim u novoj godini!

Lav

U vašem polju ljubavi se na ulasku u novu 2016-u godinu, nalaze Venera i Saturn. Obzirom na aspekte koje prave obe ove planete, očigledno je da ćete svojim emotivnim relacijama morati da priđete na jedan ozbiljniji i zreliji način. Imaćete povremeno svojih nedoumica, upadati u nedefinisane i isključivo seksualne odnose, ali ovo je godina vašeg odrastanja po pitanjima ljubavi. A neki put je to odrastanje teško i zahtevno. U bračnim relacijama će biti trzavica i to najviše što ćete vi i partner doživljavati na različite načine dešavanja u svakodnevnom životu i imaćete teškoća da se uklopite. Duže emotivne veze proći će kroz jedan proces transformacije, neke će prestati da postoje, a neke će preći na viši nivo…
Venera u polju ljubavi tokom januara odmah daje priliku slobodnima da se upuste u nešto zanimljivo po njih. Međutim, nisam sigurna da su ovo odnosi koji bi mogli potrajati, jer brzo možete shvatiti da ste se ohladili i da sa drugom stranom nemate o čemu da razgovarate. Mars u polju doma u tom periodu doneće povećanu energiju kod onih u brakovima, ali sem povremenih trzavica i svakodnevne problematike, ne bih rekla da ćete na teži način proći kroz ovo. Februar donosi mirno more, što se ne bi moglo reći za mart mesec, jer tada, bili slobodni ili pak u nekoj formi veze, lako možete potpasti pod uticaj osobe koja je itekako sposobna da vam u potpunosti pomuti pamet. Obratite pažnju ako ste zauzeti, jer su velike mogućnosti otkrivanja vaših zanimacija sa strane.
April opet slobodnima donosi priliku za emotivno vezivanje, a pošto tada i Mars u vašem polju ljubavi kreće retrogradno, dosta toga ukazuje i na partnera iz prošlosti koji se opet pojavljuje u vašem životu. Da pojasnimo – i karmičke priče potpadaju pod ovo…Maj i prva polovina juna vašem će znaku doneti dosta komplikacije. Iako ćete vi i emotivni ili bračni partner biti prisutni jedno pored drugog, vaša veza neće funkcionisati kako treba. Uglavnom će svako biti okrenut na neku svoju stranu, usmeren na lične prioritete, pa mi se čini da će vas jedino to „spasiti“ od nekih rasprava i svađa koje bi mogle ugroziti vaš odnos. Drugi deo juna i prvi deo jula mogu vam doneti mešanje ljubavi i prijateljstva, ali i mnogo neobaveznih i tajnih kontakata.
Međutim, od drugog dela jula imamo opet zaista zanimljive situacije. Saturn u vašem polju ljubavi ide unazad, a u vašem se znaku nalaze Sunce, Venera i Merkur. Sve miriše na fatalnost, na sudbinu, na karmička dešavanja – aktuelne će biti ljubavi sa razlikom u godinama, osobe koje su prostorno daleko od vas, stranci, a stoje i mogućnosti za različitost po verskom i nacionalnom pitanju. Sve u svemu, nešto mora postojati što će komplikovati ljubav, no to ne znači da ona neće biti jaka i duboka.
Avgust i prva polovina septembra su naporni za Lavove, jer ništa neće funkcionisati lako ni jednostavno u emotivnom životu. I bračne zajednice i duge veze, i ono što ste tek započeli – sve je protkano velikim usponima i padovima, promenljivost i nestabilnost će vam kidati živce, a komunikacija sa partnerom će biti pod velikim znakom pitanja. Iako će slobodni u ovom periodu imati prilike da se u nešto upuste, malo je verovatno da će to biti trajnog karaktera. Stvari će početi da se raščišćavaju u oktobru. Pojedini Lavovi će poželeti da naprave nešto ozbiljnije od odnosa u kome su trenutno, a oni u brakovima će pokušati da još jednom dovedu situaciju u stabilnost. Poslednji ispit zrelosti za odnose ide tokom novembra i decembra kada one veze koje nisu uspešno prošle kroz ovu godinu mogu doživeti svoj konačni kraj. Želim vam mirno more i što manje bura i oluja u novoj 2016-oj!

Djevica

Prvi pogled u 2016-u Devicama donosi što se brakova tiče kombinaciju ljubavi i odgovornosti prema partneru. Vas dvoje ćete imati prilike da se po mnogim pitanjima uskladite, stoji vam napredovanje kao paru, ali naravno – na teži način. Oni u dužim emotivnim vezama imaće promenljive situacije, jeste okrenuti jedno ka drugom ali  imate drugačije poglede na budućnost svog odnosa. Ovde će povremeno dolaziti do trzavica i treba voditi računa o kontinuitetu vaše veze. Što se slobodnih tiče, oni će imati mešanje prošlosti i noviteta, a biće i skloni kratkotrajnim vezama vođeni prvenstveno elementom strasti.
Tokom januara i prvog dela februara vladar vašeg znaka, Merkur, ići će retrogradno  kroz polje ljubavi. U ovom periodu možete imati želju da neke ljude vratite u svoj život, pogotovo jer će i sama planeta ljubavi, Venera, takođe tranzitirati kroz ovo polje. I za nova emotivna dešavanja sve je otvoreno, a veze započete oko polovine februara mogu krenuti dosta naglo, a opet sadržati u sebi potrebnu stabilnost i mogućnost trajnosti. Za one u emotivnim vezama ovo je momenat kada mogu rešiti postojeću problematiku na lakši način i bolje se povezati. Od marta i ulaska Marsa u polje doma i porodice, onima u brakovima kreće nešto napetije vreme, pogotovo što u drugom delu aprila ova planeta kreće retrogradno i sve do kraja maja potenciraće na neizvesnosti u vama najbitnijim relacijama sa osobom sa kojom živite i članovima porodice.
Mart, april i prvi deo maja će onima u vezama biti postojani i stabilni, partner će razumeti vas, vi ćete razumeti njega, sve u svemu – totalna idila…U maju vaš vladar ima još jedno retrogradno kretanje i to u znaku Bika, vašem polju planova i drugih prostora, zauzetima ovo donosi vraćanje na neke dogovore i razmišljanja o definisanju odnosa koje ste do tog trenutka prolongirali, dok će slobodnima dati mogućnost ponovnog pokretanja priče sa osobom koju duže vreme nisu videli. U junu i pored vaše želje i rešenosti i spremnosti da se prilagođavate partneru, jako će teško biti održati mir u brakovima i dužim emotivnim odnosima. Neke relacije se mogu suočiti sa ozbiljnim problemima i čak odvajanjima.
Period sve do početka avgusta najviše je naglašen u seksualnom i strasnom delu. Slobodni bi naročito mogli uživati u ovom periodu, ali samo ako još uvek niste spremni na neko ozbiljnije obavezivanje. Letnji meseci donose vam mnogo zabave, bogat društveni život i gomilu novih poznanstava. Zauzetima jul mesec donosi mogućnosti tajnih veza i odnosa, u kojima bi trebalo biti obazriv, jer će vas strast i fatalnost onoga u šta ćete upasti lupiti pravo posred čela. U avgustu je planeta ljubavi, Venera, u vašem znaku i pred sobom imate priliku da na neki lepši i lakši način sredite odnose koji su vam bitni, a slobodnima polovinom ovog meseca ide jedna dosta jaka priča koja će od samog svog početka „mirisati“ na nešto što može trajati i biti vredno po vas.
Poslednje iskušenje za one u bračnim zajednicama dolazi tokom septembra i ono bi se moglo pokazati kao dosta teško za prevazilaženje. Obzirom da je tada vaš vladar opet retrogradan, imaćete problem da se izborite sa situacijama, ali oni odnosi koji ovo uspeju da prevaziđu, imaju miran put do kraja godine.
U novembru je u vašem polju ljubavi Venera, i još jedna prilika za one koji su ostali usamljeni tokom ove godine da nađu sebi osobu sa kojom će imati jak i stabilan odnos. Sve najbolje u novoj 2016-oj!

Vaga

U novu 2016-u godinu ulazite sa vladarkom Venerom u znaku Strelca i bliskim zagrljajem sa Saturnom. Mislim da vam je samo ovaj podatak više nego dovoljan, jer će on obeležiti sve vaše odnose u nastupajućem periodu. Strelac je vaše polje pokreta i vi, umesto da poletite u svojim emotivnim relacijama suočavate se sa preprekom koja od vas traži sporost, odgovornost, promišljenost. Mnogo ćete voleti, to je sigurno, jer je Mesec u vašem znaku, ali ne treba zaboraviti da je tu i Mars u napetom aspektu sa Merkurom, pa ćete se, na žalost, mnogo i sukobljavati u komunikaciji sa važnim vam, voljenim, osobama.
Odmah u prvom delu januara eto vama odmah prilike da se zaljubite na brzinu i žestoko, sa sve jednom romantičnom i pomalo nerealnom konotacijom. U emotivnim vezama i brakovima stoji napetost, a neki stari problemi ponovo izbijaju u prvi plan. U prvom delu februara je  potpuno promenljiva situacija na polju ljubavi i odnosa. Mnogo uspona i padova, pogotovo je prvi deo meseca obeležen ljubomorama, sumnjama, posesivnošću, sukobljavanjem u partnerskim odnosima. Slobodni će se zaljubiti u osobu za koju su apsolutno svesni da od nje ne mogu očekivati nikakvu sigurnost i čvrstinu u odnosu, ali to vam i neće biti toliko važno, obzirom da će vas strast i intenzitet samo gurati i tražiti – još.
U drugom delu februra i prvom delu marta Venera je u vašem polju ljubavi, neki emotivni odnosi će se na brzinu preporoditi i vi ćete sa malo više optimizma nastaviti putovanje kroz ovu godinu. Slobodnima je ovo period dobrog provoda, ako sada uđete u neki emotivni odnos, on ima predispozicije za trajnost, ali je pitanje da li ćete vi to želeti. Drugi deo marta i prvi deo aprila pokrenuće prvenstveno tajne veze i vezice. Mešaće se romantika i luda želja, i jako je teško da ćete moći da odolite ovom opojnom koktelu i ostanete verni odnosu u kome ste trenutno. Sa partnerom će u tom trenutku biti zategnuta situacija, što će vam samo davati opravdanje za ono što radite.
U drugom delu aprila svi vi koji ste „šarali i varali“ možete se suočiti sa nekom formom pojačane partnerove sumnje, pa čak i otkrivanja vaših mutnih radnji. I emotivne veze i brakovi proći će kroz jedan period turbulencije, pa kom obojci, kom opanci..U maju je  još jedan trenutak da želja i žudnja preuzmu primat u vašim aktivnostima, ali moram da priznam da će se i pored povremenih trzavica, svi partnerski odnosi oporaviti i ići jednim stabilnim tokom. U junu i prvom delu jula biće aktuelna emotivna vezivanja preko poslovnih odnosa i preko prijatelja, društvenih mreža, izlazaka, zabave.
Ceo avgust je obeležen tajnovitošću, one Vage koje su u partnerskim odnosima biće na velikoj klackalici – odnosi sa voljenom osobom su dosta loši, a vi skloni da se okrenete nekom drugom. Situacija se drastično menja u prvoj polovini septembra, kada Jupiter i  Venera zajednički tranzitiraju kroz vaš znak. Sve emotivne relacije idu na bolje, mada se mora priznati da će neke tajne veze i dalje biti aktuelne i nastavljati se nesmanjenom žestinom. U ovom mesecu će slobodni prvi put biti u ozbiljnim razmišljanjima da se konačno smire i stabilizuju pored neke osobe. Kraj oktobra i prvi deo novembra obeležiće ulasci u brak i počeci zajedničkog života, i sve će u manjoj ili većoj meri funkcionisati dobro.
Međutim, za one u brakovima novembar i decembar donose jednu komplikovanu situaciju. U ovom periodu tenzije koje postoje mogu eskalirati i pojedini parovi će se odlučiti za odvajanje i prekid. Čuvajte odnose koji su vam bitni i sve najbolje vam želim u 2016-oj!

Škorpija

Ako kažem da ulazak u ovu godinu obeležava puno polje tajni i vaš lični sukob između potrebe da stavite strast na prvo mesto i želje da budete stabilni u odnosu u kome ste trenutno, onda vam je sve jasno. Pred vama je jedna godina koja će imati dosta napornih trenutaka, često ćete biti suviše slabi da uspete da odolite želji i potrebi da do koske uronite u neki odnos, iako ste svesni da on nije dobar po vas. Škorpije će biti svesne vrednosti osobe koja je pored njih, ali ih to neće sprečiti da flertuju sa strane i uživaju. Slobodni će pronaći svoju ljubav, i to je više nego očigledno, ali će pre toga morati da poljube mnogo „žaba“. Jedino što je sigurno jeste da neće biti statičnosti i nedešavanja, što vas izluđuje.
Odmah početkom januara vaš vladar ulazi u vaš znak i Škorpije će osetiti nalet intenzivne, dinamične energije. I pripadnicima vašeg znaka će se dogoditi „udar ljubavi“. Mnoge Škorpije koje su do tog trenutka imale skrivena osećanja prema nekom koga nazivaju prijateljem, više neće moći da izdržavaju trenutnu situaciju. Ovaj period mogu obeležiti fatalni, karmički odnosi, a mnogi od njih će biti pod velom romantičnosti, ali i tajne. Idilično raspoloženje će trajati do prve polovine februara u vezama, a onda sledi period razmirica, jer partner može biti jako ljubomoran i posesivan (možda će i imati razloga za to). Sve do polovine marta situacije su u odnosima mirne, a onda će se pred vama ponovo otvoriti prilika za ulazak u emotivnu vezu….ili mogućnost za nastavak tajnog odnosa koji je zbog nekih okolnosti prekinut.
Do početka aprila Venera je u vašem polju ljubavi, romantika vas „puca“ na sve strane i Škorpije će uživati u ovim trenucima. Međutim, od drugog dela ovog meseca u nekim emotivnim odnosima će doći do povlačenja, mnogo preispitivanja između vas i partnera, a pojedine Škorpije će pokušavati da obnove odnos sa nekim za koga su već mislile da su ga stavile u „fioku“ za sva vremena.
U maju ćete vi lično biti dosta nezadovoljni ako će situacija u partnerskim odnosima biti solidna. Prećutkivaćete ono što vam smeta i biti skloni da pravite ustupke voljenoj osobi. U junu će nezadovoljstvo u emocijama biti više nego očigledno. U ovom periodu neke emotivne veze mogu biti na ozbiljnoj prekretnici i sigurno je da će neke od njih prestati da postoje. Težina je već suviše velika, a vi nemate snage da se borite za ono za šta znate da odavno ne valja.
Jul je za slobodne fenomenalan i tokom ovog meseca pokrenuće se emotivni odnosi koji mogu biti trajni  i vredni po vas. Avgust je pre rezervisan za mnogo društvenih kontakata i druženja, ali tada slobodne Škorpije već gube želju za smirivanjem, potrebno vam je da uživate u životu u potpunosti i bićete skloni avanturama i menjanju partnera. E, tek od septembra kreću prave zavrzlame. Jupiter i Venera su u tranzitu kroz vaše polje tajni i oni koji su u prethodnom periodu uspeli da izbegnu opasnosti veza i odnosa „sa strane“ biće jako povučeni prilikom koja se otvara pred njima. Da ne pričam da će ovaj period doneti obnavljanje i nekih tajnih veza koje su u prethodnim periodima prekinute.
Krajem septembra Venera ulazi u vaš znak i biće tu do polovine oktobra. Drugi deo oktobra je naporan za sve javne odnose, ali zato oni tajni cvetaju sve u šesnaest. Period do kraja godine je dosta dobar, naročito drugi deo decembra kada vaš vladar Mars ulazi u vaše polje ljubavi. U emotivnim vezama i brakovima stoji mogućnost popravljanja odnosa i rad na stabilnosti. Neka vam je srećna i uspešna nova 2016-a!

Strijelac

U vašem znaku se početkom godine nalaze Venera i Saturn, pa je više nego izvesno da će nastupajuću 2016-u obeležiti bitni emotivni odnosi, odgovornost prema ljubavi, ali i neka komplikovana i teška dešavanja sa kojima će Strelčevi povremeno teško izlaziti na kraj. Postoji velika potreba da se emotivne relacije srede i stabilizuju, pogotovo šti i vi i voljena osoba možete imati i svojih sumnji i preispitivanja odnosa. Slobodni će u jednom periodu biti skloni površnosti i vezama koje se zasnivaju samo na elementu strasti, ali će vam posle dosta toga što budete preturili preko glave, konačno „svanuti“ i poželećete da imate onu pravu osobu pored sebe.
U januaru planeta ljubavi Venera jeste u vašem znaku, ali se u vašem polju tajni nalazi vladar ovog polja, Mars. U emotivnim odnosima i brakovima je važno da u tom periodu budete maksimalno otvoreni prema voljenoj osobi. Postojaće sumnja u vas, to je više nego izvesno, a mora se priznati da pojedini Strelčevi i hoće biti skloni da traže zanimaciju i uživanje sa strane. Obzirom da će skoro do avgusta polje tajni biti naglašeno, ovo nije poslednje iskušenje sa kojim ćete se suočiti. Februar je vreme da se stvari malo stabilizuju, a slobodni će potražiti zanimaciju uglavnom preko poslovnih okolnosti. U ovom periodu postoji mogućnost i pokušaj obnove nekog kontakta i veze od ranije.
U drugom delu marta i prvom delu aprila oni koji su u dužim emotivnim vezama prvi put će osetiti potrebu da se ozbiljnije vežu i počeće „pregovore“ sa voljenom osobom. Za one u brakovima može biti par napornih trenutaka, naročito ako baš i niste bili dobri, jer će postojati mogućnosti za otkrivanje nečega što je trebalo da ostane sakriveno i daleko od radoznalih očiju. April je slobodnima jako dobar za pokretanje novih emotivnih priča, mada se mora priznati da ćete vi biti malo statičniji, a da će se druga strana mnogo više angažovati oko vas. Nema veze, lepo je da neko zavodi vas….
Maj daje velike mogućnosti da se emotivni odnosi i brakovi stabilizuju. Partner i i ste spremni da izađete jedno drugom u susret i prilagodite se i nemojte odugovlačiti sa sređivanjem svojih relacija, jer ako propustite ovaj trenutak, opet ćete u junu imati jedan emotivni pad. Taj mesec konkretno je dosta problematičan, ništa neće funkcionisati kako treba pa se potrudite da ne dođe do većih razmimoilaženja sa osobom koju volite. Iako nije dobar momenat da slobodni uđu u nešto emotivno, više je nego verovatno da će se baš to i dogoditi, što vas automatski vodi u jednu karmičku priču, koja će se pokazati kao vrlo intenzivna, ali dosta naporna i opterećujuća po vas.
Jul je za sve pripadnike ovog znaka više nego dobar, a dobre prilike će funkcionisati i tokom avgusta. U septembru vaš vladar Jupiter ulazi u znak Vage i obzirom na trenutnu situaciju na nebu, za mnoge je Strelčeve došao trenutak kada će poželeti da se smire i skrase. Planovi o zajednici, braku, a slobodni koji tada budu započeli svoje emotivne veze, imaju dobre predispozicije za mir i trajnost.
Iskušenje zauzetima ide u prvom delu oktobra, ali ako ga uspešno prevaziđete, drugi deo ovog meseca, kao i novembar doneće vam samo zadovoljstvo u partnerskim odnosima. Pošto je od drugog dela oktobra Venera u vašem znaku u konjukciji sa Saturnom, evo još jedne šanse slobodnima za emotivnu sreću. Napetost i nervoza tokom decembra , ali mislim da je ovo nešto sa čime će Strelčevi uspeti da izađu na kraj. Neka vam je srećna i uspešna 2016-a!

Jarac

Pa ne može se reći da će se Jarčevi baš usrećiti tokom ove godine. Najviše će biti pritisnuti bračni odnosi, gde bi čak moglo doći do drastičnog odvajanja, ali ni emotivne veze neće pred sobom imati lak put. Imaćete velikih uspona i padova, a naročito će poslednja dva meseca u ovoj godini biti loša po vas, i brakovi i veze će biti na jednom velikom preispitivanju, postoji mogućnost čak i definitivnog razlaza. Iako će slobodni Jarčevi nešto malo bolje proći, ni njima neće cvetati ruže. Naglašeni su emotivni odnosi koji su dosta komplikovani, povremeni periodi teškoće i opterećenja, kao i velika razmišljanja o tome šta vam budućnost donosi. Karmičke veze, fatalnost, velika količina ljubavi, i još više problema.
Odmah januar donosi Jarčevima mogućnost pokretanja baš takvog odnosa. Konjukcija Venere i Saturna u vašem polju tajni doneće početak odnosa sa razlikom u godinama ili spoj sa osobom za koju definitivno znate da nije za vas, ali ne možete da se oduprete privlačnoj sili koja vas ka njoj vuče. Brakovi i emotivne veze su u tom trenutku u nešto malo boljoj poziciji nego inače, mada će povremeno i ovde biti padova i vraćanja na dnevni red nekih problema koje vi i partner pokušavate da potisnete.
Februar, mart i april mogu razrešiti neke komplikacije u partnerskim odnosima, najviše iz tog razloga što ćete i vi i voljena osoba biti obuzeti nekim drugim prioritetima i nećete imati mnogo vremena da se još i raspravljate i sukobljavate. Zajedničke trenutke ćete uglavnom koristiti za lepe stvari i uživanje i ovaj period bi mogao biti dosta dobar.
U maju su slobodnima najbolje šanse da pronađu nekog za sebe ko bi mogao biti baš po njihovoj meri. Zbog prisustva Marsa u polju tajni u tom trenutku, moguće je da će ovo krenuti malo tajno, prikriveno, ali ne mora da znači da će osoba biti zauzeta. Možda samo nećete biti spremni da svi odmah saznaju da ste se jako emotivno vezali. Venera je tada u vašem polju ljubavi, pa uživajte punom parom.
U junu mesecu će bračne zajednice i emotivne veze biti ugrožene najviše zbog mogućnosti da se otkriju neke činjenice o vama ili partneru. Ono što ste pokušavali da sakrijete sada može ugledati svetlost dana, a svakodnevica bi se mogla pretvoriti u trenutke ispunjene međusobnim optužbama i prebacivanjima. Oni partneri koji se iole potrude oko svojih relacija, jul i avgust bi mogli provesti dosta dobro, jer sada možete povratiti izgubljeno poverenje, a u vezama i brakovima će biti naglašena obostrana želja za zajedništvom i prevazilaženjem bilo kakve problematike. Ova dva meseca slobodni će biti u jednom dosta strasnom fazonu, bićete željni provoda i avanture, mada ne može da se ospori da bi neke od sada započetih veza mogle i da traju.
U septembru Jupiter prelazi u znak Vage i narednih godinu dana kvadriraće vaš znak. Ne samo to, praviće i opoziciju sa Uranom iz polja doma i porodice, kao i kvadrat sa Plutonom iz vašeg znaka, i budite svesni da je naredni period onima u brakovima dosta problematičan. Ako ne budete voljni da se po svim pitanjima sa partnerom dogovorite, ako budete išli kroz pritisak i isterivanje svoje volje, bogami – neće biti dobro, a vama bi naročito decembar mogao presesti. Neka slična situacija će biti i u emotivnim vezama, mada je ovde više izvestan pokušaj i vas i voljene osobe da se koliko toliko usaglasite.
Slobodnima u oktobru još jedna jaka prilika za emotivni odnos i relativno mirno more do kraja godine. Svako vam dobro želim u nastupajućoj 2016-oj!

Vodolija

Pa, realno gledano – vama će nastupajuća godina biti više nego solidna. Možda se nećete baš po svim pitanjima slagati sa bračnim partnerom, ali to je u većoj ili manjoj meri uobičajena situacija kod vas. Koliko vidim, uspećete da „neoštećeni“ kao par pregurate ovaj period. Kada su emotivne veze u pitanju, tu će biti povuci – potegni situacija, u suštini slaganje između vas dvoje je jako prisutno, ali je prisutno i to da oboje umete biti prilično bandoglavi čak i po nekim osnovinim pitanjima. Ono što je važno jeste da se vidi da ste povezani ljubavlju, pa će vas to uglavnom i čupati iz kojekakvih zavrzlama. Slobodnima ova godina nagoveštava dosta dobrog provoda, uglavnom ćete uživati i nećete biti baš mnogo spremni za neko ozbiljnije vezivanje. Ipak i za vas se može naći „ona prava“ osoba koja će biti sposobna da vas smiri.
Januar i februar donose Vodolijama miks ljubavi i prijateljstva, malo želje za obavezivanjem a mnogo provoda i mnogo neobaveznih avanturica. Moguće je da će se u januaru naći neko ko bi vas ozbiljno zainteresovao, ali iz nekog razloga sumnjam da ćete uspeti da profunkcionišete kao par, mada će vam ova osoba ostati da lagano „tinja“ u srcu. Vi koji ste u emotivnim vezama i brakovima, ne provocirajte partnera svojim flertovanjima i ne uplićite se u nešto tajno i sa strane, jer će jako brzo izaći na svetlost dana.
Mart i april ćete provesti u brzini od sto na sat. Imaćete periode kada će vas romantika drmati do kostiju, da bi već u sledećem trenutku bili spremni da sve ostavite i okrenete se nekom drugom. U suštini, ovo je period kada niste sigurni ni šta ni koga želite, dosta ćete lutati u svojim emotivnim relacijama i biti skloni da imate olako gledište na ljubav.
Maj je izvrstan mesec za one koji su u bračnim zajednicama naročito, jer ćete na lakši i lepši način uspevati da se dogovorite sa partnerom o svemu, a porast ljubavi će biti više nego očigledan. Zato će jun zapapriti čorbicu slobodnim Vodolijama, jer će se ona neka fatalna osoba pojaviti, spremna da vas izuje iz cipela i zagorča vam život. Zašto zagorča? Pa zato što ćete biti svesni da ste se zaljubili kao zmaj, a naravno – ništa neće funkcionisati po vašim željama i kako treba. Jun je onima u vezama i brakovima ispunjen ljubomorom i prebacivanjima. Najbolje bi bilo da se usmerite na svoj odnos i da ne dozvolite dušebrižnicima sa strane da vam kroje život.
Jul i avgust su dušu dali za sve. Slobodne Vodolije će imati bogat društveni život, bićete okrenuti prijateljima, putovanjima, zabavi – sve u svemu, provod vam je više nego zagarantovan. Kroz sve ovo će se mešati strasti i sklonost ka avanturama, pa je malo verovatno da ćete imati želju za smirivanjem. Doduše, baš u avgustu neko vam može opasno zagolicati srce, a ja smatram da bi ovu osobu itekako trebalo zadržati kraj sebe. Zauzetima povoljno vreme i lepi trenuci.
U septembru Jupiter prelazi u znak Vage i davaće podršku vašim planovima. Doduše, možda vaši planovi (ako ste u emotivnoj vezi) i nisu da se obavežete za nešto trajnije, ali partner će baš to imati na umu. Pojedini pripadnici ovog znaka ulaze u vreme kada moraju jasno i glasno da kažu da li su spremni na zajednicu i brak. Kod onih u brakovima je ovo trenutak za proširenje porodice i za dolazak na dnevni red nekih bitnih pitanja. Oni koji su ostali slobodni do oktobra, neka se sa svojom slobodom oproste. Osoba sa kojom ulazite u emotivni odnos jeste baš po vašoj meri i vreme je da se sredite i smirite. Uživajte u ovoj, za vas izuzetno povoljnoj 2016-oj!

Ribe

Godina koju ste ostavili za sobom je bila namenjena da vam donese ozbiljno partnerstvo. Ukoliko se to dogodilo (a verujem da kod mnogih i jeste) u 2016-oj ćete ovaj odnos razrađivati i biti spremni da donesete i neke bitne odluke na dalje. Neće sve ići sa lakoćom u emotivnim vezama, ali vi i emotivni partner u suštini želite jedno isto – da se skrasite i smirite u odnosu koji je vredan. Slična će situacija biti i u brakovima, gde povremeno mora dolaziti do padova, najviše zbog obostrane nesigurnosti, nerešavanja problema koji dolaze na dnevni red i naravno – mešanja drugih u vaše odnose. Ako pogledamo kako će nam slobodni proći kroz ovaj period, onda bih rekla da ćete vrlo često mešati stvarnost sa iluzijom, da ćete doživeti neka ozbiljna razočarenja, ali da vas ipak pred kraj ove godine čeka osoba koja je prava.
Januar odmah može slobodnim Ribama doneti jednu priču koja bi ih itekako mogla zaneti. Ne želite da vidite mane osobe koja je preko puta vas, vodite se samo osećanjima, a ona su sada bujna i intenzivna. U u emotivnim vezama i brakovima vi ćete pokušati da pokrenete neka vama bitna pitanja, ali partner sada nije spreman na dogovor i saradnju. Povučenost koja će biti aktuelna u prvom delu februara, nestaće u ostatku meseca i prvom delu marta, jer je u tom periodu Venera, planeta ljubavi, u vašem znaku. Slobodni opet imaju intenzivne momente, ali se oni najviše baziraju na strasti, mada ćete vi pokušavati da od ovog odnosa napravite ljubavnu priču. Teško.
April i maj će za pripadnike vašeg znaka biti prilično dobri, jer ćete tada u partnerskim odnosima moći da se usaglasite sa voljenom osobom. Doduše, to neće biti jednostavno, ali nekih većih teškoća neće biti. Jun je već drugačiji, naročito za one u bračnim zajednicama ili za parove koji su već dugo zajedno. Neke stvari dostižu svoju kulminaciju, i vi i voljena osoba ćete se povlačiti i teško pronalaziti zajednički jezik. Tada je posebno važno da se kao par posvetite svojoj vezi i da ne dozvolite da vas trenutne okolnosti ili neki ljudi sa strane odvoje. Gledajte svoja posla i okrenite se ka partneru.
Jul i tranzitna Venera u vašem polju ljubavi. U partnerskim odnosima će biti smirivanja napetih situacija iz prethodnog perioda, a slobodne Ribe su u blago ekstatičnom fazonu, spremne da daju svoje srce na dlanu osobi koja je preko puta njih. U ovom periodu mogu započeti neki ozbiljniji odnosi.
Avgust i prvi deo septembra će baciti akcenat na neka svakodnevna pitanja, ali ćete vi i voljena osoba uglavnom kroz sve ovo uspevati da prođete bez veće problematike. U dužim emotivnim vezama kreću ozbiljnije pripreme za početak zajedničkog života ili brak. Pojedinima i planiranje prinova.
Kada u septembru Jupiter pređe u znak Vage i vaše polje promena, kriza, strasti, zajedno sa Venerom, slobodni će još jednom biti spremni da debelo „zagrizu“ u neki emotivni odnos. Iako on može krenuti dosta burno, ipak postoje predispozicije za trajnost. Drugi deo septembra i prvi deo oktobra donosi ozvaničavanje odnosa koji su do tada bili u pripremnom periodu.
Mesece do kraja godine Ribe će proći prilično dobro, bilo da su zauzete ili slobodne. Ne mogu da vam obećam da se ništa problematično neće desiti u vašim vezama, ali se vidi da ste se i vi i partner stabilizovali i da radite u interesu odnosa. Savet je samo da u decembru ne pokleknete pred čarima iskušenja koje bi moglo doći preko posla. Sretnu i uspešnu nastupajuću godinu vam želim!

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.