Mesečni horoskop za august 2015. godine

Žena sam, ali ne treba mi jedan pravi Chanel parfem, deset pari cipela i beskonačno mnogo torbica. Treba mi jedan pravi muškarac, deset pari zagrljaja i beskonačno mnogo ljubavi.

Neke će se značajne promene odigrati tokom ovog blistavog i toplog meseca koji će većim svojim delom biti pod uticajem tranzita Sunca kroz znak Lava.

Na samom početku, već 2.-og avgusta, Saturn kreće direktno u znaku Škorpije. Samo ovo će biti dovoljno da skine jednu određenu količinu tereta sa nas, jer da se ne lažemo – u svom retrogradnom hodu, pošteno nas je namučio. Istina je da je poenta njegovog vraćanja u znak Škorpije bila da se sav nakupljeni otrov izbaci, da se neke istine ogole do kosti, da se mi sami transformišemo – dotaknemo dno i onda ponovo krenemo ka vrhu, olakšani od tereta koji smo bespotrebno vukli – ali verujem da će nam svima laknuti kada se ovo već jednom završi.

Ipak – do polovine avgusta, praviće kvadrate sa Jupiterom i Venerom iz prirodnog petog polja – polja ljubavi, životne radosti- tako da je sigurno da će „ostaci“ najtežeg uticaja da se razvlače sve do tada. 4.-og dolazi do spajanja retrogradne Venere i Jupitera (ne treba zaboraviti da tada ovaj aspekt kvadrira Saturn). Ova, izuzetno srećna kombinacija, biće donekle umanjena i najverovatnije će se odraziti kroz ponovne početke karmičkih priča ali i kroz sudbinski uticaj vezan za posao i materijalna sredstva.

Od 9.-og avgusta Mars prelazi u znak Lava. Vatrena planeta u vatrenom znaku, polju zabave, ljubavi, seksa, avanture dodatno će doprineti boljem raspoloženju ali i nagovestiti da je otvoren period da se sve ono vezano za ljubav samo zahuktava sve više – jer, ne zaboravite – retro Venera i Mars idu jedno ka drugom. Ljubavnici koje je razdvojila sudbina, vreme, oni kojima se „nije dalo“ u nekom od prošlih života – sada se spremaju da polete jedno drugom u zagrljaj, da se prepoznaju u trenutku i otpočnu svoju priču.

Posle punih dvanaest godina, Jupiter ponovo ulazi u znak Device, prirodno šesto polje horoskopa i to od 11.-og avgusta. U njemu će boraviti narednih godinu dana. Ovo polje je zaduženo za odgovornost, obavezu, odnos prema zdravlju, bolesti, poslovne okolnosti i svakodnevicu. Želja za učenjem, za usavršavanjem, napredovanjem u poslovnom smislu, do uspeha se ide postepeno i korak po korak, ali se stiže do svoga cilja. Pozicija Jupitera u Devici najviše će odgovarati Škorpijama, Jarčevima, Bikovima i Raku. Pošto će do kraja meseca već napraviti ulazeću opoziciju sa Neptunom iz znaka Riba, isključite svaku mahinaciju u svojim načinima zarađivanja jer je sigurno da ćete samo izgubiti.

14.-og avgusta imamo Mlad Mesec u znaku Lava. Ako se setite onog dela teksta u kojem sam vam pričala o Veneri i Marsu, sada ću dodati da je ovo samo potvrda da se priprema pozornica za neka velika ljubavna dešavanja. Mlad Mesec označava nov ciklus, nov početak, a ovaj put on je vezan za emocije.

23.-eg Sunce izlazi iz znaka Lava i prelazi u Devicu, brzo se krećući ka konjukciji sa Jupiterom. Ovaj aspekt koji se dešava 27.-og avgusta, najviše će doprineti sređivanju nekih materijalnih zaostataka ili dogovoru koji se postiže vezano za dugovanja.

Pred sam kraj meseca, 29.-og avgusta, imamo Pun Mesec u znaku Riba, prirodnom dvanaestom polju, polju podsvesti, tajni, strahova, ali i polju prethodnog života. Ovaj Pun Mesec će otvoriti vrata romantici, kreativnosti, dubokom talasu inspiracije, ali u isto vreme i potencirati da lako možemo postati zavisni – ne samo od alkohola, droge, cigareta – već zavisni od ljubavi, da se možemo u potpunosti „navući“ na neku osobu i biti spremni da joj položimo dušu na dlan. Da li napomenuti da odmah posle ovog Punog Meseca retrogradna Venera i Mars staju oči u oči jedno pred drugim? I da rezimiramo, pošto smo brzo preleteli kroz najvažnije planetarne događaje tokom narednog perioda….Karmika je na delu i to u punom zamahu. Sve ono što se u prehodnom periodu pripremalo, krčkalo, bilo nagoveštavano – sada će otpočeti. Da ne bude zabune – koliko god ljubav bila potencirana ovog meseca u istoj meri će biti potenciran i novac.

Jer ne zaboravite – Mars vlada Ovnom (JA) ali i Škorpijom (TUĐ NOVAC) a Venera Bikom (MOJE) ali i Vagom (BRAK, ZAJEDNIŠTVO). Obe ove planete u isto vreme označavaju i spoj u ljubavi, ali i partnerstvo da bi se zaradilo.

No, da nastavim. Igranka je otpočela. Bal je otvoren. Princ i Princeza stali su jedno pred drugo i pripremaju se za ples. A ples će se dogoditi u septembru. Šta će biti sa njima? Da li će nastaviti zajedno u dobru i zlu dok ih smrt ne rastavi? Ili će se umešati neko i rasturiti njihovu sreću, odvojiti ih da se opet traže u narednim životima? Pa sada….nastavak ćete čuti u horoskopu za septembar… srećno!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Iako su se porodični i bračni odnosi u velikoj meri stabilizovali, ipak ćete osetiti olakšanje kad u prvoj dekadi meseca vladar vašeg znaka, Mars, pređe u Lava i polje ljubavi. Pošto je ovo u isto vreme i polje dece, više će pažnja biti skrenuta na tu stranu, a neki parovi se tokom ovog perioda mogu odlučiti i na planiranje potomstva. Ili neplaniranje…. Faktor sreće koji je sada naglašen može biti odlučujuć kod nekih koji imaju problema sa začećem. Ovo posebno napominjem je jer tokom ovog perioda i Mlad Mesec u prirodnom polju dece, potomstva – pa ako ste se do sada susretali sa problematikom na ovom polju, sada malo više „poradite“ na tome. Oni u dužim emotivnim vezama imaju relativno lepu situaciju i Venera i Mars su u polju ljubavi – ovo definitivno označava porast vrućih emocija i jačanje strasti između vas dvoje, ali ne treba zaboraviti da je Venera retrogradna u ovom periodu. Moguće je da će vašoj srodnoj duši biti potrebno da joj više posvećujete vremena i pažnje da bi se osećala baš kako treba. Ono što definitivno ne biste trebali da radite je da zanemarujete probleme, posebno ako vam partner ukazuje na njih. Budite sigurni da će vam zapamtiti….Što se slobodnih pripadnika znaka tiče, sigurno je da vam neće manjkati provoda, druženja, zabava, uživanja u stvarima koje volite i u kojima ste najbolji – u flertovanju. Da li je ovo vreme za neke velike emotivne početke? Pa, realno gledano – nije.

Posao: Planeta koja vlada vašim poslovima i zaradom je Venera. Stoji da je ova planeta retrogradna tokom celog meseca, ali to ne znači da se baš ništa pozitivno neće dešavati. Ono što bih vam preporučila jeste da makar u prvom delu ovog perioda, dok Jupiter ne pređe u vaše polje poslovnih obaveza, a Venera izađe iz kvadrata sa Saturnom – ne ulazite u neke nove poslove i ne započinjete nove saradnje. Zašto? Pa zato što ćete vrlo verovatno očekivati previše od toga što ste pokrenuli – a još verovatnije – od tog posla nećete dobiti ništa spektakularno, sem gomile problema. Ovnovi tokom ovog meseca mogu profitirati i na konto svojih talenata i hobija, čak i preko sportskih aktivnosti ili recimo – honorarno se baviti čuvanjem dece, pa zaraditi…Generalno, finansije vam stoje ovako – malo ste se previše oslonili na svoju srećnu zvezdu, malo previše bili velikodušni u trošenju onoga što ste zaradili – i sada vas to sustiže. Saturn iz polja kriza, banaka, onih koji žele da vam naplate kamatu na vaš dug – uzeće svoj danak.

Zdravlje: Vladar vašeg znaka u tranzitu kroz Lava donosi vam da pucate od energije, a Jupiter se baš lepo smestio u polje zdravlja. No, ne treba zaboraviti osnovnu simboliku ove planete – a to je širenje, ekspanzija…pa bi neke skrivene bolesti mogle lako eskalirati ako im ne posvetite pažnju. Ponašajte se odgovorno prema sebi i svom organizmu – savetuje Jupiter. Poslušajte, i sve će biti u redu.

Bik

Ljubav: Mars ulazi u vaše polje doma, ali ovde je u jakoj poziciji i doneće lepa i pozitivna dešavanja u porodičnom okruženju (da ne pričamo o tome da ovo može da označi i da vam rođak ili komšija svraća na kafu sa drugarom koji će biti baš „pravo muško“). Nikad se ne zna, zar ne? Pošto je Mars i vladar polja braka imamo sliku da bračni partner počinje da se ponaša potpuno drugačije nego do sada. Veseliji je, raspoloženiji i za dogovor i za pružanje ljubavi (koja vam je sada taaaako potrebna)….U isto vreme, Saturn je iz polja braka krenuo direktno, i vidi se da neku problematiku lagano ostavljate za sobom. Sve bi baš bilo u redu da vaša vladarka (vi) ne ide retrogradno. Koliko god se stvari odvijale kako treba, vi se ne osećate baš dobro, naročito ćete u prvom delu meseca biti stegnuti i nesigurni. Možda je ovo posledica svega onoga što se u prethodnom periodu dešavalo, kao da se bojite da se opustite i da shvatite da je sve ok. A možda samo u svojim mislima tražite razloge za ono što je bilo, smatrate da ste napravili i vi velike greške, pa sada pokušavate da ispravite ono što je vaša krivica. Šta reći za vas koji ste slobodni? Stegnuti ste prošlošću, okovani u mislima nekim izgubljenim ljubavima i kao da se ne usuđujete da zakoračite u nešto novo. Susrešćete se sa vladarom polja ljubavi, Merkurom, i to u prvoj dekadi meseca. Možda je ovo ponovni susret bivših ljubavnika? Kada „naleću“ jedno na drugo pod zracima Sunca (u znaku Lava), ostvaruju kratak kontakt i ponovo odlaze jedno od drugog. A možda tada i upoznate nekog novog, shvatite da vam se neizmerno dopada, ali da sada ne možete imati ništa sa njim. Dok ne završite neke stvari, dok ne raščistite sami sa sobom. Shvatili ste poentu – u ovom mesecu ONO PRAVO se započinje teško. Jupiter koji je ušao u vaše polje ljubavi tek će vam doneti prilike za sreću. Hajmo prvo da završimo sa karmičkim obavezama i dužnostima.

Posao: Poslovno, situacija je dosta zategnuta, naročito u prvoj polovini avgusta. Vezani ste nekim teškim i komplikovanim saradnjama, onemogućeni da napravite pravi pokret, morate da se posvetite zaostacima sa kojima nikako da izađete na kraj a ljudi sa kojima radite vam ne olakšavaju situaciju ni malo. Privatni poslovi su doduše, postavljeni dosta bolje, ali ni ovde ne biste trebali da se suviše opustite. U prvoj dve nedelje meseca dobro povedite računa o tome kakve dogovore sklapate i proučite svaku, pa i najmanju sitnicu u ugovoru. Vrlo lako vam može promaći nešto što će vam posle zakomplikovati život. Generalno, vladar polja posla i novca, Merkur, ići će brzim hodom iz znaka u znak, tako da ne biste ipak trebali da se brinete preterano. Imaćete faze, uspone i padove, ali ni u jednom trenutku ne vidim ozbiljniju problematiku sa kojom ne biste mogli da izađete na kraj. Kada Jupiter pređe u znak Device, bićete spremniji da na racionalan način raspolažete svojim novcem, tako da ni u jednom trenutku nećete ostati „bez cvonjka“ u džepu.

Zdravlje: Pošto Venera vlada i vašim poljem ličnosti, ali i poljem zdravlja, ovo njeno retrogradno kretanje savetujem da iskoristite na taj način što ćete uraditi sve potrebne analize. I sami ste svesni da se određeni simptomi ponavljaju i da bi se ozbiljnije trebalo pozabaviti tom problematikom. Ne čekajte.

Blizanci

Ljubav: Retrogradna Venera, koja je vladar vašeg polja ljubavi, vraća se u polje komunikacije, kontakata, kratkih susreta, okoline. Odmah ću napomenuti da je jako malo verovatno da ćete tokom ovog meseca moći da ostvarite stabilnu emotivnu vezu. Čak i ovaj aspekt o kojem vam govorim više vuče na povratke bivših emotivnih partnera, na komunikaciju koja se obnavlja, čak i na susretanja, koja će biti najviše – seksualnog tipa. Sretnemo se da bi se voleli, osetili strast, podivljali jedno za drugim…i to je to. Ako započnete neku novu relaciju tokom ovog perioda, onda će ona morati da bude obojena ili starim obrascima ponašanja ili će partner imati puno sličnosti sa nekim iz emotivne prošlosti. Da, vredi napomenuti i ovo – ovo neće „snaći“ samo one koji su slobodni, i vi koji ste u vezama ili brakovima možete potpasti pod uticaj „ljubavi za jednu noć“ sa nekim ko vam je ranije bio drag. A partner sa kojim ste sada u vezi? Pa, ako nešto ne znaš, to ni ne može da te boli – biće vaša deviza. I kako ti emotivni odnosi ili brakovi funkcionišu tokom avgusta? Pa reklo bi se, dosta bolje nego ranije. Najbitnije je što vi i partner možete da pričate o svim problemima i što ponovo možete da probudite iskru strasti između vas. Ulazak Jupitera u polje doma svakako će pomoći u bračnim odnosima u narednih godinu dana a i učiniti da se oni u vezama lakše odlučuju za zajednički život.

Posao: Ulazak Jupitera u polje doma doneće pred pojedine Blizance odluku o pokretanju sopstvenog biznisa. Čini mi se da je za vas najbolje da ovaj mesec iskoristite za pripremne radnje, za prikupljanje dokumentacije, za istraživanje tržišta u smislu – koliko bi bilo zainteresovanih za ono što nudite – i za razgovore sa budućim potencijalnim saradnicima. Ne bi bilo dobro da žurite, ili početak ostavite za drugi deo avgusta ili sačekajte septembar. Sada je potrebno da budete racionalni i da ne zidate kule u vazduhu. Tek ako ste zaista ubeđeni da bi nešto bilo isplativo – odlučite se. Generalno – zbog mnogo planeta u tranzitu kroz polje komunikacije, kontakata, dogovora, ugovora – vidi se da ćete ovaj mesec imati dosta obaveza ali i da vam se otvaraju mogućnosti za pokretanje novih saradnji. Ipak, finansijska situacija u prvom delu meseca neće biti najsjajnija – neke obaveze morate platiti i veći deo novca će odlaziti baš na ovo. Ovog meseca se ne oslanjajte na srećne okolnosti i na to da ćete se već nekako „izvući“ iz kojekakvih novčanih situacija.

Zdravlje: Pošto Saturn u vašem polju zdravlja i bolesti kreće direktnim hodom, nekih tegoba ćete uspeti da se rešite ili da ih ograničite adekvatnim lečenjem i odgovornošću prema svom organizmu. Vodite računa u saobraćaju, naročito u prvoj dekadi meseca – suviše ste opušteni i možda malo agresivniji za volanom.

Rak

Ljubav: Mlad Mesec je u prvoj polovini meseca u vašem polju posla, novca, ličnih vrednosti, a Pun u drugom delu avgusta u polju drugih prostora, ekspanzije, inostranstva. Ako pričamo o emotivnoj simbolici – obzirom da će i vladar polja ljubavi, Mars, biti u polju posla – sigurno je da je ovo mesto gde tokom ovog perioda možete pronaći ljubavnu ili erotsku zanimaciju. Nekih planova se morate odreći (Pun Mesec u Ribama) naročito ako se vezuju za ljude koji ne žive blizu vas, a isto tako se morate odreći suviše romantičnih, ali nemogućih za realizaciju, iluzija. Uzalud tražite svoju sreću „tamo negde daleko“, ona je pored vas. No, hajmo redom….oni koji su u dužim emotivnim vezama ili brakovima, neka koriste prvih nedelju dana ovog perioda kada još mogu više obraćati pažnje na svog partnera. Posle toga ćete već biti obuzeti nekim potpuno novim zanimacijama – posao će vam oduzimati suviše vremena i partner će dobijati samo kratkotrajne trenutke od vas. A šta nam je sa slobodnim Rakovima? Kao što rekoh, polje posla postaje neobično zanimljivo. Osoba baš po vašem ukusu. Zajednički razgovori, zajednički odlasci na kafu, malo priče o poslu, malo više smejanja, šale…i eto, očas posla ćete biti osvojeni snagom ličnosti, toplinom, entuzijazmom koju on/ona širi oko sebe. Neću da poreknem da će se i vama u bljeskovima vraćati prošlost i da će se neko jako truditi da vam dokaže da se promenio, da je neke stvari rešio i da sada možete biti broj jedan u njegovom životu. Suviše kasno, suviše malo – ovo će biti vaš odgovor.

Posao: Prvih deset dana ovog meseca iskoristite maksimalno. Zašto? Zato što u tom periodu dolazi do konjukcije Jupitera i retrogradne Venere u polju posla i novca. Ovo vam može doneti naplatu nekog potraživanja iz prethodnog perioda. Pod dva, pošto je i Merkur jako uključen u ovu konjukciju, tada možete sklopiti značajan ugovor oko kojeg se već izvesno vreme trudite. Da ne pričamo da i ovo može da obogati vaš novčanik. Pod tri – posle tog perioda Jupiter izlazi iz znaka Lava, i prelazi u Devicu, polje komunikacije i pokreta. Imali ste godinu dana fore da sredite svoje poslovno i finansijsko stanje. Možda ste očekivali da se dese čuda i smatrate da niste baš prošli najpovoljnije u ovom „krugu“, ali to vam je to. Obzirom da će Sunce boraviti u polju posla i novca sve do kraja treće nedelje ovog meseca, daleko od toga da ćete i na dalje proći loše, zato hvatajte svaku priliku koja vam se ukaže. Podršku od strane nadređenih imate, imate i neke autoritete i uticajne osobe na svojoj strani, jedino o čemu ćete na dalje morati da vodite računa su troškovi. Racionalizacija i ne razbacujte se…nemojte da krenete da kukate tamo negde od oktobra.

Zdravlje: Ono od čega ne možete da pobegnete su nepovoljni aspekti Plutona i Urana na vaš znak. Obzirom da ovo traje godinama unazad, do sada ste valjda naučili najbolje načine kako da se borite sa stresom. Tokom ovog meseca ste ipak solidni što se zdravlja tiče i uglavnom ćete imati samo prolazne tegobe.

Lav

Ljubav: Težina počinje da napušta porodične i bračne relacije direktnim kretanjem Saturna u vašem polju doma i porodice od početka avgusta. Međutim, sigurno je da ćete povremene posledice prethodnog teškog perioda između vas i bračnog partnera osećati i na dalje, mada će od kraja prve polovine meseca tenzija definitivno krenuti da popušta. Još jedan, nešto jači sukob volja biće u poslednoj nedelji ovog perioda, ali će, na svu sreću, trajati jako kratko i to samo iz razloga što ćete vi biti spremniji da popustite i prilagodite se partneru. Oni u emotivnim vezama će klackati. Povremeno ćete imati opterećujuću komunikaciju sa voljenom osobom. Mars u tranzitu kroz vaš znak čini da se osećate jakim i nepobedivim, a drugoj strani može smetati što suviše potencirate na tome da ste u pravu i što se, za njegov pojam, ponašate nadmeno i agresivno. Problem je što se nećete svađati oko krupnih stvari, već oko sitnica koje će samo u tom trenutku izgledati neverovatno značajne. Vodite računa o svojim emotivnim vezama, da ne bi nakon ovog perioda ušle u zastoj koji neće biti moguće ispraviti. Što se slobodnih tiče, možda bi najbolje bilo i da ostanete slobodni tokom ovog perioda. Naime, teško je da se sada može ostvariti stabilnost, mada će vam se u pojedinim momentima činiti da je osoba koju ste upoznali baš po vašoj meri i baš za vas. Obratite pažnju na sam kraj ovog perioda – u poslednjih nedelju dana zaista dolazi do jednog značajnog poznanstva i moguće je da je to to što ste priželjkivali.

Posao: Posle godinu dana boravka u vašem znaku, Jupiter prelazi u Devicu i vaše polje posla i zarada. Ovo zaista jesu dobre vesti, obzirom da će se ova moćna planeta tu zadržati godinu dana. Ono što je dosta naglašeno tokom avgusta jeste stelijum planeta u vašem znaku, što potencira da se „budite“ i da ste spremni da se borite za ono što želite. Pa dobro ste se i setili….No, pošto je vama i malo vremena dovoljno da pokažete od kakvog ste materijala sazdani, uopšte ne sumnjam da ćete ovo uspeti da iskoristite. Povremeno ćete teže dolaziti do konkretnih dogovora sa saradnicima a i finansijski momenat će biti dosta promenljiv. Ono što je dosta naglašeno jeste da sada možete dobiti poziciju koju ste svojim radom zaslužili u prethodnom periodu. Biće potrebno i raditi na očuvanju iste pa vodite računa da nekim nepromišljenim postupcima ne izgubite svoje mesto. Pod budnim ste okom nadređenih osoba i zato morate i na dalje zadržati nivo rada na koji ste ih navikli. Ne brinite, tranzit Marsa kroz vaš znak davaće vam dovoljno energije, pokretnosti, entuzijazma, inicijative.

Zdravlje: Iako ste u prethodnih godinu dana povremeno imali zdravstvenih tegoba, ipak vas je Jupiter svojim uticajem i prolaskom kroz vaš znak dosta čuvao. Sada ste ovu zaštitu izgubili i na dalje će biti potrebno ozbiljno se posvetiti sebi. Prvo što ćete morati da promenite je ishrana, a potom i da se više krećete i bavite rekreacijom.

Djevica

Ljubav: Najbitnije dešavanje za vas tokom avgusta je svakako ulazak Jupitera u vaš znak. Ne samo da je ovo planeta izuzetno blagotvornog uticaja, već vlada vašim poljem ozbiljnih poslovnih i emotivnih partnerstava, pa i braka. Nagoveštava da ćete u periodu od narednih godinu dana moći da se ustalite u nekim emotivnim odnosima, planirati porodicu ili se osećati bolje u postojećim relacijama. No, za sada na emotivnom planu stvari moraju ići gore – dole. Vladar polja ljubavi je u dosta nezgodnom znaku i veći deo meseca biće u kvadratu baš sa planetom koja sama po sebi označava emocije – Venerom. Za duže emotivne veze i brakove ovo označava da ste i dalje u periodu kada vam je bitnije da sa partnerom raspravljate o prošlim greškama i propustima i teško se odupirete ovom uticaju koji vas nekako vuče na dole. Nešto je bolja situacija u drugom delu meseca, naročito kada u poslednjoj dekadi Sunce pređe u vaš znak. To će vam doneti da ipak neke stvari delimično možete da potisnete. I dalje su aktuelni tajni odnosi i to isključivo seksualne prirode (možete vi to vrlo optimistično zvati ljubavlju – ali suština je – ovo je samo i isključivo seks). Da ne grešim dušu – neki od ovih odnosa bi možda i mogli prerasti u nešto više, ali ne sada. Slobodnima jedan topao savet – ne očekujte previše, pa nećete ni biti razočarani. Eventualno bi sam kraj meseca mogao doneti nekog oko koga se zaista vredi potruditi.

Posao: U poslovnom smislu vam mnoge stvari ne odgovaraju i teško je da ćete tokom avgusta uspeti da ostvarite dva posto od onoga što ste planirali i što očekujete. Prisustvo planeta u polju podsvesti pothranjuje vašu sujetu i čini da preterano optimistično gledate na svoje poslove, dok je realnost da jedva sastavljate kraj sa krajem. Pošto vladarka polja posla i novca, Venera, ide retrogradno, ne treba potencirati na novim stvarima, novim saradnjama, nekim velikim zaokretima – jer ćete se samo ukopati dublje nego do sada. Jedino što može funkcionisati sa ovim aspektom jeste da ako ste nešto pokrenuli ozbiljnije u mesecima pre ovog, sada možete očekivati realizaciju i oko toga se vredi potruditi. Dugovi će vas bosti u mozak i to je jednostavno tako. Regulišite ono što možete i koliko vam finansijsko stanje dopušta. Istina je da će prelazak Jupitera u vaš znak doneti period kada ćete lakše ostvariti saradnje i prosperirati, ali za sada još uvek nije vreme za to. Iskoristite na pravi način ovaj uticaj time što ćete dobro promisliti, dobro isplanirati, istražiti – pa tek onda delovati. E, onda već možete da se nadate uspehu. Poslednja nedelja donosi jedan ozbiljan razgovor i ozbiljnu ponudu. Ovo već vredi.

Zdravlje: Za vašu zdravstvenu situaciju ulazak Jupitera u polje ličnosti je izuzetno dobar. Dobili ste jednu moćnu zaštitu, ali to ne znači da će od sada sve funkcionisati kao po loju. Baš ovog meseca možete imati jake stomačne tegobe, trovanja, a neophodno je da imate mere sa pićem.

Vaga

Ljubav: Drage moje Vage, škripi opasno na polju emocija, jel da? Ono što jeste dobro je što će vaš vladar polja ljubavi, Saturn u prvim danima avgusta krenuti direktno. No, ne treba zaboraviti da vaša vladarka tokom celog meseca ide retrogradnim hodom i to kroz znak Lava. Šta da vam kažem osim da očekujete mnogo više nego što ćete dobiti. Što više budete potencirali na onome što želite – više ćete biti onemogućeni da to i dobijete. Nije ovaj retro hod uzalud – on treba da vam pomogne da shvatite gde ste grešili, da uvidite da li su neke emocije dobre za vas i da konačno naučite da prepoznate šta je lažni sjaj a šta je ono što je zaista vredno. A da li i ovog meseca možete biti zaslepljeni i poverovati u to da bajke postoje? Pa naravno da možete….Udarati glavom o zid nije ni malo zanimljivo, ali pojedini se ipak opasulje od toga. Možda ćete i vi. Dakle – hajmo redom….u dužim emotivnim vezama i brakovima postoji tendencija da se stvari smiruju. Partner je preuzeo sve moguće uloge – i ljubavnik, i savetnik i prijatelj – koliko god ovo vama neverovatno zvučalo – druga strana ipak zna bolje od vas. Prepustite se i sve može funkcionisati mnogo bolje nego inače. Slobodni….za vas je zaista najbolje da i ostanete slobodni, jer teško je da išta iole vredno i trajno možete izvući tokom ovog meseca. To što pokušavate da se dokopate bivšeg emotivnog partnera ne ide vam u prilog. I verovatno će vas ostaviti rastrgnute između nada i realnosti koja je bolna. Poslušajte savet – prošlost ostavite iza sebe. Teško je, ali je to dobro po vas.

Posao: Eh..taj posao… s jedne strane neće vam baš odgovarati što je Jupiter prešao u znak Device koji se vama nalazi „iza leđa“ , pogotovo što je on vladar polja svakodnevnih poslovnih obaveza. Očigledno je da ćete u narednih godinu dana raditi mnogo više, morati mnogo više da se oslanjate na svoj trud, a da će finansijski momenat biti – pa ne baš obećavajuć…S druge strane, Saturn je krenuo direktno u polju posla i zarada pa ćete sve manje osećati teskobu i pritisak na ovom polju. Ulazak Marsa u znak Lava i vaše polje prijatelja, olakšanih okolnosti, želja, nada – zajedno sa tranzitnim Suncem i Venerom u ovom polju ipak vam tokom ovog meseca hoće doneti da ostvarite neke pomake. No, budite oprezni – prva polovina meseca je nešto opterećenija obavezama, ali morate sa time izaći na kraj. Greške neće biti dozvoljene i mogu vas koštati pozicije ili u novčanom smislu. Baš te finansije su mnogo bolje postavljene tokom drugog dela ovog perioda. Ono što je dobro jeste velika podrška od strane drugih, prijatelja, kolega, a svoje veze iskoristite jer se jedan posao na konto ovoga može pokrenuti u poslednjoj nedelji avgusta.

Zdravlje: Ne baš bajna zdravstvena situacija. Psihološki pritisak je tu, neke stare tegobe ponovo počinju da vas muče i zaista je neophodno da od ovog perioda postanete mnogo obazriviji i odgovorniji prema svom telu. Povremeno dosta loše raspoloženje, čak i depresivna stanja.

Škorpija

Ljubav: Opa… izgleda da su neke stvari počele lagano da dolaze na svoje mesto. Saturn u vašem znaku u prvim danima avgusta kreće direktno, što će generalno doneti da se vi bolje i rasterećenije osećate. Potom Mars, vladar polja ličnosti, prelazi u znak Lava, što znači da će vaša energija postati mnogo jača, da ćete biti puni samopouzdanja i optimizma. Kao šlag na tortu – Jupiter koji vlada vašim ljubavima ulazi u znak Device odakle će bacati jako dobar aspekt na vaš znak. Jedino što vam ne odgovara je što Venera ide retrogradnim hodom….ovo svakako donosi mešanje prošlosti u vaš život…pa dobro, ne može baš sve biti savršeno… Da pokušamo da složimo celu priču – u emotivnim vezama i brakovima sigurno je da situacija kreće na bolje. Vi i partner se sve više približavate jedno drugom, spremniji ste na kompromis i voljni da se potrudite da održite vaš odnos. Doduše, moguće je da ste postavili neke zahteve partneru i pokazali da dalje nećete trpeti neka njegova ponašanja. Porast strasti, što će svakako dobro uticati da se vaš dogovor „zapečati“ kako treba. Ne bih rekla da će slobodni baš biti spremni da se nešto jače obavežu tokom avgusta. Suviše se prilika otvara ispred vas pa je moguće da ćete malo lutati i samo uživati. No, i to je dobro posle suše koja vas je pratila u prethodnom periodu. Ne treba smetnuti sa uma i tu pustu prošlost koja nekako iznikne sama od sebe čim uspete da je zaboravite i potisnete. Očigledno je da je neko još uvek suviše duboko ukorenjen u vama. Pitanje je da li vredi truda, ali sigurno je da na poziv nećete moći da ne odgovorite.

Posao: Dobro je, dobro je – bolje nego što ste očekivali. Još uvek ne shvatate da okovi polako počinju da se skidaju, ali kako bude tekao ovaj mesec to će vam postajati sve jasnije. Saturn je još uvek u vašem znaku, ali u direktnom hodu i kada tokom narednog meseca konačno izađe i vidite mu leđa – za jedan duži vremenski period dobijate oslobođenje od karmičkih stega. Jupiter (vladar vašeg polja posla i zarada) je ušao u polje šansi, prilika, prijatelja, veza, kontakata, ostvarenja želja – pa zar vam je potrebna jača podrška od ove? I vaš vladar ulazi u polje karijere, pozicije, koje je već krcato stelijumom planeta. Verovali vi meni ili ne – ovaj mesec označava preokret. Da se razumemo – nema magičnih poteza tipa – danas na dnu, sutra na vrhu. Ima samo zasluženog na konto svog truda koji ste u prethodnim godinama uložili. A verujem da jeste. Kako stoje finansije ovaj mesec? Pa….negde mora i da škripi. Izgleda da će baš ovde škripati. Ne vredi, ovde još uvek morate da izlazite iz bunara lagano. Ne brinite, izlaz je blizu.

Zdravlje: Dobili ste jednu mnogo potentniju i jaču energiju ulaskom vašeg vladara u znak Lava. No, ne treba zaboraviti da ovaj znak vlada i srcem i kičmom. Da li može biti problema na ovom polju? Svakako da može, zato i na dalje morate biti obazrivi i ako osetite neke tegobe – obratiti se lekaru.

Strijelac

Ljubav: Posle godinu dana boravka u znaku Lava, Jupiter, vaš vladar, prelazi u znak Device gde će biti potrebno da na praktičniji, realniji način prilazite svojim emotivnim relacijama. No, o tom uticaju ćemo pričati neki drugi put. Sada je bitno da vladar vašeg polja ljubavi ulazi u znak koji je srodan vašem, vatrenog Lava. Očekujte dosta zainteresovanih za vas koji će biti vrlo spremni da vas osvoje. Pitanje je samo koliko ćete vi biti spremni da se prepustite…Čini mi se da su pojedini Strelčevi dosta iživeli svoje strasti i izludovali se u proteklom periodu i neće tek tako lako opet pasti na iste stvari. Potrebno vam je da imate nekoga pored sebe na duže, a ne da menjate, tako da ćete biti jako probirljivi. Uostalom, ovo i nije savršeno vreme da se vežete u nekom ozbiljnijem odnosu. Savet za vas je da izlazite, da se družite, da upoznajete ljude malo više, da razgovarate sa njima. Ona osoba koja vredi sama će se izdvojiti iz mase. Pošto planeta ljubavi, Venera, ide retrogradno tokom celog meseca – bitno je da ne birate osobe sa kojima dolazite u kontakt na konto toga što vas „podsećaju“ na neko bivše emotivno iskustvo – ovo je garant za ponovni promašaj. Što se onih u dužim vezama i brakovima tiče – ovo bi mogao biti mesec pomirenja. Još uvek će neka problematika postojati, i to u prvom delu avgusta, ali vam je zato drugi deo meseca potpuno slobodan od tenzija. Savet za vas je da ovo vreme iskoristite za zajednički godišnji odmor. Povratak ljubavi će biti više nego očigledan, a boga mi – ni strasti neće nedostajati.

Posao: Ono što se prvo primećuje kod vas jeste naglašeno polje inostranstva, drugih prostora, državnih i javnih institucija, ekspanzije. Potrudite se oko nekih saradnji sa strancima, iako će pregovori biti dosta komplikovani, jer od toga na duže možete biti obezbeđeni. Pošto će Jupiter u prvoj polovini meseca preći u vaše polje karijere, tokom ovog perioda ipak možete dosta uraditi na jačanju svojih pozicija. Venera, koja je u retrogradnom hodu, vlada vašim poslovnim obavezama, tako da je sigurno da ćete jedan dobar deo avgusta morati da odrađujete nešto što ste propustili, da završavate poslove i potrudite se da rešite sve zaostatke. Finansijski momenat ne može biti naročito dobar i onemogućavaće vas u nekim planovima ali trenutno je situacija takva kakva je. Zato ipak možete očekivati da dobijete novac koji čekate duže vreme, čak moguće od sudskih postupaka ili preko porodičnih relacija, ostavine. Ono što ne smete smetnuti sa uma je da tokom narednog meseca Saturn ponovo ulazi u vaš znak. Raščistite svoje poslove, ali i finansijske obaveze koliko god možete, da biste bili spremni na njegov nešto teži uticaj.

Zdravlje: Vladarka polja zdravlja ide retrogradno, tako da je sve vezano za zdravstvenu simboliku neophodno držati pod kontrolom. Aktuelne su hronične bolesti, kičma, srce, bubrezi, štitna žlezda. Potrebno bi bilo uraditi makar analize krvi.

Jarac

Ljubav: Šta reći kada vladarka vašeg polja ljubavi ide retrogradno? Kako god okrenuli – isto vam se hvata – kompletna emotivna sreća vam izmiče za dlaku, ili oko nje morate da se trudite do maksimuma. No, hajmo redom – dobro je što vaš vladar kreće direktno, jer vas je u prethodnim mesecima suviše kočio i usporavao onda kada je trebalo biti aktivniji. Dobro je i što u prvoj dekadi avgusta imate Mlad Mesec u svom polju promena, strasti – očigledno je da će biti moguće napraviti neke zaokrete u polju emocija, samo će za to trebati vremena…Što se dužih emotivnih veza i brakova tiče, odgovara vam ulazak Marsa u znak Lava. Ovo hoće doneti da povremeno postoji bura u partnerskim odnosima, ali će isto tako i dati mogućnost da se ta problematika reši – ako ni na jedan drugi način, a ono u krevetu. Porast strasti između vas i partnera je više nego očigledan pa sami izaberite – da li ćete strasno da se svađate ili ćete strasno da se mirite? Do sada vam je postalo jasno da kompletnog mira, onakvog kakav je vama potreban nema – pa pokušajte da se uklopite u nešto turbulentniju energiju ovog perioda. Što se slobodnih pripadnika znaka tiče – mislim da je i vama jasno da onog pravog ili onu pravu teško da sada možete naći. Ako se budete vraćali u prošlost, dobićete samo povremen zanos i ništa više od toga. Ako budete tražili nešto novo, dobićete samo povremen zanos i ništa više od toga. Da, namerno sam ponovila. Ovog meseca ludujte, provodite se, uživajte…a na pravu ljubav ćemo misliti neki drugi put.

Posao: Tokom ovog meseca vladar vašeg znaka kreće direktnim hodom, a Jupiter ulazi u polje koje se kod vas vezuje za strance, druge prostore, državne institucije, planove, ekspanziju. Generalno – nije uopšte loše. Samo što ćete morati malo da sačekate da sve ovo „proradi“ kako treba – najverovatnije do poslednje nedelje ovog meseca kada će prvi pravi uticaj otpočeti prvo jednim velikim kontaktom sa strancima ili većom sumom novca koja dolazi preko saradnje sa dosta jakom i uticajnom osobom. U međuvremenu – imate stelijum planeta u polju koje vlada promenama, krizom, bankama, novcem od drugih ljudi i poslovnih saradnji. Jako je bitno da sve ono vezano za finansije sređujete što pre da biste sebi olakšali period na dalje. Ako ikako bude moguće, odvojite neku sumu novca i sakrite sami od sebe. Retro Venera je vladar vašeg polja karijere – u ovom mesecu neki Jarčevi mogu dobiti priznanje i unapređenje, ali će pojedini morati da se suoče sa posledicama onoga što su radili a što se sada pokazuje kao problem. Svakom prema zaslugama, zar ne?

Zdravlje: Tranzit Marsa baš i nije najpovoljniji kroz vaše polje kriza, povređivanja, rizika, operacija. Iako će praviti dosta solidne aspekte tokom celog meseca, ipak budite malo na oprezu. Vraćanje nekih hroničnih bolesti.

Vodolija

Ljubav: Ono što mi se dopada jeste što je tokom avgusta Mlad Mesec u polju vaših ozbiljnih partnerstava. Smatram da za pojedine Vodolije ovo svakako označava otvaranje jednog ozbiljnijeg perioda na emotivnom planu. Dobro je i što jedan od vladara vašeg znaka, Saturn, kreće direktnim hodom, pa ćete vi moći da počnete da okrećete leđa nekim problemima i nekim ljudima koji su vas do sada opterećivali. Ipak, vladarka polja doma, Venera, ide retrogradnim hodom, a pošto ova planeta generalno govori o ljubavi – jasno vam je da još ima prepreka pred vama. No, hajmo da ovo malo sklopimo u priču – u porodičnim relacijama, brakovima, još uvek je aktuelna problematika iz prethodnog perioda koju sa partnerom niste uspeli da rešite. Prva polovina meseca je dosta nepovoljna po vaš odnos i treba voditi računa da ne dođe do trajnijeg razmimoilaženja. Mlad Mesec daje nadu da će odnosi moći da se transformišu i nastave dalje. Što se emotivnih veza tiče, sigurno je da ćete u narednom periodu sve češće razmišljati o tome da sa partnerom napravite nešto trajnije. Vreme za obavezu jeste – ali savet za vas – molim da u venčanja i početke zajedničkog života ne krećete sa retrogradnom Venerom. Sačekajte da ovaj uticaj prođe. Slobodni će zaista imati mogućnost da upoznaju nekog zanimljivog. Problem je u tome što ćete vi biti spremniji na ozbiljniji odnos, ali ne i druga strana. Ako budete pokušali da stežete – budite sigurni da će pobeći od vas. Nemojte posle da kažete da vam nisam rekla.

Posao: Ono što je bitno – posle dvanaest godina Jupiter ulazi u vaše polje promena, tuđeg novca…no, ne zaboravimo da je to i polje kriza…Mlad Mesec u polju poslovnih partnerstava obećava da se neke saradnje mogu postaviti na drugačiji, bolji način, ali i da ćete u narednom periodu imati više ponuda, više poslovnih projekata i više mogućnosti da zaradite. Sve ovo u prvom delu meseca i neće biti baš toliko očigledno jer još uvek vučete neke „repove“ iz prošlosti na koje je potrebno obratiti pažnju a ni finansijski se ne snalazite kako treba. Ako tada vaši planovi i vaši privatni poslovi ne funkcionišu – postoji razlog za to i neke stvari moraju biti prolongirane. Privatnici – opomena za vas – platite državi ono što je njeno – jer možete u ovom periodu snositi konsekvence zbog neažurnosti i zanemarivanja svojih obaveza. Od drugog dela meseca sve nekako dolazi na svoje mesto i lagano se pokreće. Ovo je i period kada nezaposleni mogu pronaći pravog poslodavca za sebe. Baš u ovom drugom delu kreće i finansijsko poboljšanje. Jedno upozorenje za vas – poslednja nedelja avgusta može doneti jednu jaku saradnju. Proverite dobro šta je ovo i na koji način će funkcionisati pre nego što se upustite.

Zdravlje: Zdravstvene prilike su dosta bolje tokom avgusta. Pošto drugi vladar vašeg znaka, Uran, i dalje ide retrogradnim hodom kroz znak Ovna, treba biti obazriv, ne žuriti i voditi računa o nivou stresa. Ako bude problema – onda će to biti variranje pritiska i glavobolje.

Ribe

Ljubav: Ono što je za vas najbitnije tokom ovog meseca jeste prelazak Jupitera, vladara vašeg znaka u Devicu, polje ozbiljnih poslovnih i emotivnih partnerstava. Ovaj tranzit će trajati godinu dana i vama doneti da svoje emotivne relacije prvenstveno zasnivate na tome šta je dobro za vas, a da se manje vodite nerealnošću i iluzijama. Žao mi je drage Ribe, mnogo volite da se gubite u maštarijama, ali ako hoćete da budete iole srećni – morate prihvatiti realnost. Doduše, za sada još uvek niste spremni na to. Kvadrat Saturna i Venere koji će trajati u prvom delu meseca vas neizmerno boli…a retrogradnost planete ljubavi vi doživljavate mnogo intenzivnije nego drugi. No, pošto je Mlad Mesec u polju obaveza i odgovornosti a Pun Mesec u vašem polju podsvesti – mislim da je jasno – sa snovima se mora završiti, a ono što je stabilno i čvrsto prihvatiti. Imate obavezu i prema sebi i prema drugima i vreme je da se spustite na zemlju. Ove pozicije označavaju i prekide nekih tajnih odnosa (pričam o Ribama koje su zauzete) i povratak „regularnom“ partneru u potpunosti. Da li ćete biti zadovoljni tokom ovog perioda? Iskreno – mislim da nećete. Sve ono što će se događati je suviše vatreno, suviše teško, suviše pogubno za vaše nežne duše. Ako ikako možete, prekinite sada sa prošlošću i zauvek izbacite karmiku iz svojih života. Ako ne možete – ne brinite se, Saturn će to uraditi umesto vas u narednom periodu, ali naravno – na teži način. Slobodni – do sada ste shvatili iz moje priče – nekih ekstatičnih ljubavi tokom ovog perioda može biti, ali one neće trajati. Budite jedno vreme same, da se očistite u potpunosti od prošlih bolova.

Posao: Polje poslovnih obaveza je dosta naglašeno tokom celog ovog perioda što će vama svakako doneti veliko angažovanje i oko novih poslova, ali i oko zaostataka koje morate završiti. Ako to niste uradili do sada, morate se mnogo odgovornije postaviti prema svom poslu, ako imate nameru da u narednih godinu dana prođete kako treba i da ostvarite neke svoje želje i ciljeve. U prvom delu meseca se planovi neće ostvarivati lako, i možda bi ovaj period najbolje bilo iskoristiti za godišnji odmor. Ako ostanete, angažovanost i trud će biti jako veliki, ali će rezultati dolaziti sporo i postepeno. Svakako je da vam odgovara ulazak vašeg vladara Jupitera u polje poslovnih partnerstava, jer će baciti akcenat na saradnje i na profit od istih. Problem je u tome što će praviti opoziciju na vaš znak, pa ćete itekako morati da naučite da se prilagođavate drugima ukoliko želite da uspete. Novčani momenat neće biti bajan zbog retrogradnosti planete koja je simbol za novac, ali od drugog dela meseca se ipak popravlja. Poslednja nedelja meseca donosi vam jednu jaku saradnju, a pojedinim Ribama i novu odgovornost – unapređenje al sa znatno povećanim obimom posla.

Zdravlje: Obzirom na stelijum planeta u polju koje se bavi zdravstvenom simbolikom, i vi ste jedan od znakova koji će u narednom periodu morati da vodi više računa o sebi. Ugroženost srca, kičme, glave, bubrega, a od drugog dela meseca – i problemi sa probavnim traktom.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.