Mesečni horoskop za decembar 2015. godine: Ovnove čekaju strastvene i fatalne veze, Škorpije će imati mnogo više prilika za ljubav

Žena sam, ali ne treba mi jedan pravi Chanel parfem, deset pari cipela i beskonačno mnogo torbica. Treba mi jedan pravi muškarac, deset pari zagrljaja i beskonačno mnogo ljubavi.

Stiže nam i taj poslednji mesec u ovoj godini… kada pogledate unazad na sam početak ove 2015-e, setite se sa koliko ste nade i iščekivanja želeli da se nešto desi bolje, da se stabilizujete, da ostvarite neke svoje snove. Na žalost, ovo su teške godine i malo je snova našlo svoj put do realizacije. A da li će decembar, ova poslednja šansa koju nam daje tekuća godina doneti „ono nešto“ što nam je potrebno? Pa, najbolje je da pogledamo…

Slika neba na samom početku meseca baš i nije obećavajuća. Vidi se napetost, prividno mirno stanje, koje bi čak mogli nazvati stagnacijom….mnogo toga je nejasno, neizvesno, nesigurno. Ispod površine polako počinje da se zakuvava – imamo osećaj da se moramo osloboditi nekih stvari, da moramo prekinuti nešto, da moramo uraditi bilo šta – samo da se trenutna situacija promeni.

Venera na razmeđi između 4-og i 5-og decembra prelazi u znak Škorpije, znak koji vlada bankarskim institucijama, tuđim novcem, strašću, intenzitetom. Ne oseća se baš najbolje ova nebeska lepotica ovde, postaje isključiva, postaje gladna ljubavi, želja, spajanja. Maniri se zaboravljaju i ostaje samo suštinska potreba – spojiti se sa predmetom svoje požude. U finansijskom smislu – neke ćemo vajne koristi videti od svog tog mučenja koje svakodnevnim radom nazivamo. Pa hajde i to čudo da vidimo…

U međuvremenu je tranzitni Mars upao u kvadrat sa Plutonom iz znaka Jarca i odmah posle toga u opoziciju sa Uranom iz znaka Ovna. Šta da vam kažem – nisu ovi aspekti ni malo lagani, bogami će biti pucanja i u emotivnim i u poslovnim vezama, neke će se stvari presecati preko noći, nećemo više moći da podnesemo presiju od strane drugih i tražićemo oslobođenje. Mars u Vagi voli da umotava u oblande i da ide kao kiša oko Kragujevca, ali sada više neće moći da manirima i na lep način rešava probleme. Direkt u sredinu, pa kud puklo da puklo…a da će neke stvari pući – hoće.

Merkur 10-og decembra prelazi u znak Jarca. Kao da počinje da nam „sviće“ u smislu da na drugačiji način sagledavamo neke stvari, dolazimo u kontakt sa ljudima koji imaju nešto konkretnije da nam ponude, počinjemo da razmišljamo i unapred, a ne samo o trenutku koji je ispred nas. Nije loša njegova pozicija ovde jer će malo smiriti stvari, mada ne treba zaboraviti i jednu drugu simboliku – a to je da u pojedinim trenucima možemo postati teški kao crna zemlja, zadrti, tvrdoglavi. Hoćemo da isteramo svoje, pa Bog. 22-og decembra i Sunce prelazi u znak Jarca i sve ono što smo pričali malopre postaje još izrazitije. U međuvremenu je i Saturn počeo lagano da izlazi iz kvadrata sa Neptunom, neke stvari su mnogo jasnije, a mi odlučniji da ostvarimo ono što želimo. Hajd dobro, kao da malo počinju da se razvejavaju ti crni, magloviti oblaci koji nikako da nam dozvole da vidimo u kom pravcu trebamo da krenemo. Počinjemo da se nadamo da možda ta budućnost baš i nije toliko neizvesna i crna koliko smo do sada mislili.

26-og Uran u znaku Ovna kreće direktnim hodom i u narednom periodu će se sve više odvajati od kvadrata sa Plutonom koji nas toliko muči i maltretira godinama unazad. Što se Urana tiče, promene su izvršene (naravno, na najteži mogući način), reforma je stavljena na dnevni red i nastupila je, što smo uradili uradili smo, sada samo treba videti koliko ćemo vajde imati od toga. Zaključak ove planete je – haos je stvoren sa razlogom jer je bilo vreme da se ono što je ukorenjeno iskoreni. Sada, na ruševinama onoga što je bilo možemo da gradimo nešto novo, što će (bar se nadamo) imati pravu vrednost i trajati.

U poslednjem trenutku, pred sam kraj ove godine, 30-og decembra, Venera ulazi u znak Strelca. Obzirom da ćemo sa ovom pozicijom ući i u narednu, 2016-u godinu, nisam sigurna da li trebamo da se radujemo ili ne. Jer, u istom se znaku nalazi i Saturn, planeta vremena i karme, što samo napominje da će nam i sledeća godina biti u velikoj meri protkana težinom na materijalnom planu, ali i sudbinskim vezama i odnosima. Ma ne, nije bilo dovoljno karmičkih veza, obaveza i dužnosti – zašto da nam sledeća godina bude iole lakša po tom pitanju?

I da zaključimo – kakav nam je to ovaj mesec? Pa, ako vam kažem da je bolji od novembra, vi ćete mi reći – rekla si nam da je novembar bolji od oktobra, kuku lele ako je to bilo bolje….ja ne mogu da poreknem da je ovo težak period, to svi i vidimo i osećamo na svojoj koži, ne mogu da poreknem da su pobede male a porazi veliki, ali isto tako vam je jasno da i pored težine neke stvari „čistite“ lagano, korak po korak. E, pa takav će biti i ovaj mesec. Doduše, biće malo više pucanja i nerviranja, malo više stresa, ali neki put je i to potrebno da bi se nešto konkretnije uradilo. Ili da bismo izašli iz okova nefunkcionalnih veza i poslovnih odnosa koji više nemaju nikakvog smisla u našem životu.

Zdravi vi meni bili i veseli, pa da zajedničkim snagama izguramo ovaj decembar. Nije ta naredna baš toliko loša, možda će zaista i postojati pravi razlozi da opet verujemo da će se nešto promeniti na bolje…

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Hajde da krenemo od onih slobodnih… vladar polja ljubavi je na ulasku u ovaj mesec tako postavljen da je sigurno da će vas neko tokom ovog perioda zaneti. No, ne treba zaboraviti da su aspekti „zanošenja“ u isto vreme i aspekti obmanjivanja i nesigurnosti, pa je prosto potrebna velika količina opreza u svim novim odnosima u koje se upuštate. A da će ih biti, biće. Doduše, budite sigurni da će se najvećim delom bazirati na strasti (nije to toliko loše, jel da?) ali ako ste neko kome je potrebna sigurnost i prava ljubav, dobro razmislite pre nego što uletite u neku fatalnu kombinaciju sa osobom koja će posle toga jednostavno iščeznuti. Ili se praviti da ne postojite. Ne mogu da poreknem da neće baš svi proći na ovaj način, neki odnosi započeti u ovom periodu biće obeleženi strašću i fatalnošću, ali će isto tako imati predispoziciju da traju. Jedino što je potrebno je da ne utrčavate preko noći u nešto, ako niste spremni na pad na isti način kao što ste spremni za poletanje na oblake ljubavi. Drame ima kod slobodnih Ovnova, ali ni oni u emotivnim vezama i brakovima neće nam proći baš fino kroz ovaj period. Doduše, tu istu strast koju sam spominjala bih toplo preporučila kao način za razrešavanje situacija sa voljenom osobom. Bolje je da se volite nego da se svađate, zar ne? Ali, pošto ne možemo baš sve rešiti kroz spavaću sobu, spremite se dragi Ovnovi na malo truckanja, i puno pucanja. Ne, ne novogodišnjeg pucanja, već pričam o mogućnosti da neki odnosi zaista u ovom periodu prestanu da postoje. Nekih stvari je zaista preko glave i više se neće moći izdržati funkcionisanje na ovaj način.

Posao: Prvo, podržani ste za sve ono što je vezano za inostranstvo i to u velikoj meri, ali ne mogu da osporim da će oni Ovnovi koji su napravili dobre planove i jasno zacrtali ono što žele imati dosta dobar vetar u leđa tokom ovog perioda. Ono što je dobro jeste vaša velika inicijativa, sposobnost za individualan rad i za samopromociju. Ono što je loše su partnerski odnosi i saradnje, gde neke stvari moraju biti postavljene na drugačiji način i reformisane, ili će odnosi prestati da postoje. Ovde ćete vi opet biti najveći inicijator promena, ili ćete prosto rečeno – reći šta imate, pa kome se sviđa i to hoće da prihvati – ok. Ako ne možete da se dogovorite – svako na svoju stranu. Sve vezano za fnansije može da krene da se poboljšava. Doduše, ne očekujte brda i doline, jer ih neće biti, ali ćete ipak videti korist od svog nerviranja kojem ste u ovom periodu izloženi. Ako iole budete promućurni i taktični, ovo može biti mesec koji će doneti pozitivan saldo na računu i dosta dobru predispoziciju za narednu godinu.

Zdravlje: Sve dok je vaš vladar u tranzitu kroz znak Vage, baš i ne možete da se pohvalite nekom fenomenalnom energijom. Na sve ovo će se nakačiti jedna fina doza stresa koja sigurno neće pomoći da se osećate bolje. Osim psihičkog stanja i opšte iscrpljenosti organizma, ono na šta bi najviše trealo obratiti pažnju jeste sve ono što je vezano za kožu, bubrege, limfni sistem.

Bik

Ljubav: I eto vaše vladarke Vener u znaku Škorpije i polju ozbiljnih emotivnih partnerstava. Obzirom na aspekte koje će praviti tokom ovog meseca, i ne izgleda mi da ćete proći baš loše. Ukoliko ste u emotivnom odnosu ili braku, vi podržavate partnera, partner podržava vas. Slika lepa da ne može biti lepša. No, zbog povremene nervoze sa partnerove strane, moram upozoriti da malo povedete računa kada ga uhvate njegove „lutke“. Budite blagi i smirujte situaciju, začinite sve ovo u spavaćoj sobi i ne upuštajte se u besmislene rasprave i svađe, stvarno im nije mesto u ovom periodu, kada na lakši način možete rešiti sve. Videćete da dosta toga zavisi od vas, a sada baš vi možete drugoj strani pronaći pravu caku i učiniti da sve dolazi na svoje mesto i u najturbulentnijim momentima. Što se vas slobodnih tiče, nikako nemojte da zaboravite da je tranzitni Jupiter ipak u vašem polju ljubavi. Doduše, baš se i niste ovajdili nešto od njega u prethodnom periodu, ali ovo bi mogao biti trenutak da vas sreća ipak više posluži. Potrebno je da se samo sve kockice nekako sklope, tamo negde polovinom ovog meseca i očas posla vi upadoste u zalljubljenost prvo, a onda, itekako moguće – u jak emotivni odnos. Setite se samo upozorenja iz uvodnog teksta –možda ćete morati da poljubite par žaba, pre nego što naletite na princa. Stvarno je tih prinčeva nešto malo u ovom vremenu, pa je pronalazak istog velika stvar. A zaista bi bilo lepo da u nastupajuću godinu konačno uđete u odnosu koji ima predispoziciju da traje. Držimo palčeve…

Posao: U polju poslovne svakodnevice tranzitira Mars, koji će tokom ovog perioda biti u dosta nepovoljnim aspektima. Ono što nećete moći da izbegnete je stres kroz odgovornost i obaveze, ali čak i iz ovakve situacije možete izvući najbolje za sebe. Neke će dogovore biti potrebno promeniti, neke saradnje se mogu podići na viši nivo, ali ništa od ovoga neće ići na miran način. Dobro je što i vi i druga strana umete da prepoznate zajednički interes i što će i posle bura i oluja koje će najviše doneti sredina ovog perioda, biti moguće nastaviti dalje ka istom cilju. Ono što vam se neće baš dopasti je materijalni momenat. Ne sporim da će novca biti, ali obzirom na količinu rada koju ulažete, nećete biti zadovoljni. Što je najgore, neke stvari će doći na naplatu onda kada vam to najmanje odgovara. Ukoliko ste privatnik, obezbedite se, jer ćete verovatno teže nego ranije uspevati da naplatite svoja potraživanja. Moguće uzimanje bankarskog kredita. I vas poslovni dogovori mogu voditi put stranih firmi i saradnji sa inostranstvom.

Zdravlje: Mars u tranzitu kroz polje zdravlja a u isto vreme vaša vladarka na putu kroz znak Škorpije. Pored stresa, koji će i dalje biti glavni okidač za bolesti, čuvajte se prehlada, virusa, temperature, a naročito urinarnih infekcija i problema sa reproduktivnim organima. Ne bi valjalo ulaziti u nezaštićene seksualne odnose, jer postoji mogućnost i seksualno prenosivih bolesti.

Blizanci

Ljubav: Bračni odnosi su pod koliko toliko dobrom podrškom planeta ali ne očekujte da će sve ići savršeno. Naročito će vam prva polovina meseca predstavljati problem, kada će biti malo vremena za neke prave zajedničke trenutke, a uvek će se naći pogodan momenat za raspravu. Baš nezgodno…malo više truda u odnosu sa partnerom da bi se ovo držalo pod kontrolom. Oni u emotivnim vezama mogu proći kao bosi po trnju tokom ovog perioda. Vreme je da ili odnose postavite na drugačije osnove ili da ih gledate kako slavno propadaju. Pozicija Marsa u polju ljubavi i aspekti koje pravi nikako ne idu na ruku stabilnosti. Ne kažem da se i ovo ne može prevazići, ali da će biti problema – hoće. Ukoliko želite da voljena osoba i vi zajednički izađete iz ovog perioda, mislim da ćete morati jako da se prilagođavate jedno drugom. U suštini, i vi i druga strana znate šta je potrebno uraditi, pitanje je samo da li imate dovoljno volje i ljubavi za tako nešto. Za slobodne tranzit Venere, koja vlada vašim poljem ljubavi, kroz znak Škorpije i polje svakodnevice, donosi jednu intenzivnu energiju i potrebu da se što pre nađete u zagrljaju nekog ko vam je simpatičan. Neosporno je da će se dosta pripadnika suprotnog pola vrteti oko vas, obećavajući vam brda i doline…jedino što je potrebno jeste da prepoznate kvalitet, a ne da upadnete u neki odnos vođeni samo strašću i magnetskom privlačnošću. Ako budete pametni, umećete da izaberete najbolje za sebe. U suprotnom, jedino što je sigurno jeste da će vas sačekati avantura i neke nezaboravne noći.

Posao: Tenzije u kolegijalnim odnosima mogu biti aktuelne tokom ovog perioda. Doduše, izgleda mi da ćete u najvećoj meri uspevati da sa ovim situacijama izađete na kraj. Zajednički jezik se može pronaći a vaš pristup ovoj problematici itekako može pozitivno uticati na dešavanja. Obzirom da će tranzitna Venera ići kroz vaše polje svakodnevice i poslovnih obaveza, u znaku u kome je njeno dostojanstvo loše, ne bih rekla da će vam odlazak na posao i vreme provedeno tamo predstavljati baš najmiliji deo dana. U suštini, ovaj aspekt će verovatno doneti da radite previše, a da materijalnim momentom niste nešto naročito zadovoljni. Stoji da će se finansije poboljšati u drugom delu decembra, pa ne odustajte od truda – ono što radite ipak može imati rezultat. Kraj meseca će doneti opet neke tenzije u poslovnim saradnjama i sa kolegama, verovatno zbog nastupajućih praznika i žurbe koja će vas u potpunosti zahvatiti. I jedan savet – ne ostavljajte poslove nezavršenim i ne prebacujte se sa jedne obaveze na drugu, to će vam doneti problem.

Zdravlje: U ovom periodu je potrebno uvesti neke dobre navike u ishrani, i ako je to ikako moguće, odbaciti nešto za šta znate da je štetno po vas. Malo je naglašena neotpornost organizma na spoljašnje uticaje, pa vodite računa da se ne prehladite ili da ne zaradite neki od sezonskih virusa, jer vas sve ovo može u priličnoj meri iscrpeti.

Rak

Ljubav: Koliko god bile dobre pozicije za one Rakove u bračnim odnosima u ovom mesecu, ne treba zaboraviti na Marsa u polju doma koji će, em tu biti sve vreme, em imati neke dosta komplikovane i napete aspekte. Energiju Marsa uvek treba koristiti na pravi način – uvesti u domu neke promene, baviti se zajedničkim ciljem oko sređivanja ili ulepšavanja prostora u kome živite, raditi na strasti….jer, u suprotnom ona mora izbiti na drugačiji način – kroz svađe, rasprave, napetosti. Onima u emotivnim vezama se predviđa ipak solidan i dobar mesec jer će energija ove planete uglavnom uticati pozitivno na vas dvoje, pa biste mogli čak početi da pokazujete više nežnosti, naklonosti, da izlazite jedno drugom u susret i da se prilagođavate osobi koju volite. Približavaju se i novogodišnji praznici, a vama dvoma je sve otvoreno za jedan kraći put, koji bi vas mogao čak dodatno spojiti i još više učiniti da se osećate dobro. Što se onih koji su slobodni tiče, vi imate Veneru u polju ljubavi tokom ovog meseca što će itekako doneti prilike Rakovima da se zainteresuju za nekog. Napomenuću da bi se sve to već moglo aktivirati tokom prve nedelje decembra i da bi moglo jako pozitivno uticati na to kako se osećate u narednom periodu. Ne bih vam savetovala žurbu, a razlog za to ste pročitali u uvodnom tekstu, ali bih napomenula da ovaj mesec itekako može učiniti prekretnicu u vašem emotivnom životu. Pa i zaslužili ste da malo uživate.

Posao: Slika ulaska u ovaj mesec daje dobre poslovne predispozicije Rakovima. Da se razumemo, ovo ne znači da ćete proći po putu posutom ružama, o ne nikako, bogami ćete da radite i da se naradite, ali znači da ste ipak u nešto povlašćenijem položaju od drugih znakova i da vam je situacija relativno stabilna (ako možemo uopšte pričati o stabilnosti u ovim nesretnim vremenima). Čak ni oni koji se bave privatnim poslom neće proći loše. Stoji da će biti potrebno da se neki ugovori i saradnje stave na preispitivanje, i možda aktiviraju na nešto drugačiji način, ali biće novca za vas. Generalno – u periodu ste završetka nekih većih poslovnih obaveza koji se provlače mesecima unazad i velika je verovatnoća da ćete uspeti sve da privedete kraju na vreme. Pomoć kolega i saradnika će biti prisutna, ali više u prvom delu meseca. Uglavnom će u drugom delu decembra funkcionisati – svaki čovek za sebe, pa neka se snalazi ko kako zna. Ne sumnjam da ćete se vi snaći, jer izlazite iz ovog meseca zadovoljni svojim učinikom.

Zdravlje: Sunce u polju zdravlja ipak će vas čuvati u jednom većem delu ovog meseca. Ipak druga dekada decembra vam je nešto slabija i sa manjkom energije pa ćete lakše oboljevati od sezonskih bolesti, praćenih visokom temperaturom. Generalno – tokom ovog perioda najviše obratite pažnju na bubrege i stanje svog kičmenog stuba.

Lav

Ljubav: Vaš vladar Sunce je u tranzitu kroz pole ljubavi sve do poslednje dekade ovog meseca i sigurno je da će itekako pripomoći onima koji su slobodni da se dobro zabave, uživaju i pronađu nekoga po svojoj meri. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se više osoba mota u vašoj blizini i da svoju pažnju rasipate, a da li će se neko izdvojiti i na koji način od njih, to će već pokazati vreme. Naravno, o tome će odlučiti i vaša zainteresovanost i mogućnost da se sa nekim uklopite. Iznutra će vas goniti strasti i mora se priznati da bi vaša odluka mogla da se bazira i na toj, seksualnoj komponenti, tj na hemiji koja radi između vas i neke osobe. Što se onih u brakovima tiče, i pored intenziteta koji će povremeno provejavati kroz odnos sa partnerom, a uglavnom donositi neke sitnije rasprave i razmimoilaženja, ipak je polje doma pod tranzitom Venere koja će smirivati situaciju i činiti da se vas dvoje uvek na kraju dogovorite šta i kako dalje. Oni koji su u dužim emotivnim vezama relativno će lako proći kroz ovaj period. Vi i voljena osoba ste u nekom prethodnom vremenu prošli kroz neke događaje koji su vas dodatno povezali i teško je da ćete dozvoliti da se bilo šta umeša u vaš odnos. Biće oko vas osoba koje će pokušavati na neki način da se umešaju u vašu vezu, ali će se to uglavnom zaustavljati baš samo na pokušajima. Vas dvoje se držite zajedno, a pojedini parovi mogu početi i da planiraju ozbiljnije definisanje zajedničke budućnosti.

Posao: Najbolja preporuka za ovaj mesec vama bi bila – ulažite što više u sebe. Period je odličan da se neke ustaljene stvari promene, naročito za one Lavove koji se odluče da se okrenu privatnim poslovima i da se više angažuju oko onoga što je njima bitno. Neće ovaj početak biti spektakularan, ali će vam itekako dati dobru osnovu da možete da planirate za narednu godinu i da vidite da ste kao stvoreni za privatnog preduzetnika. Generalno, ovo je mesec kada se dosta radi, ali taj rad ima svoje rezultate i to naročito u novim saradnjama ili dizanju starih na jedan jači i viši nivo. Vuku vas saradnje sa stranim firmama i inostranstvom generalno i nemojte zazirati od toga – ono što imate da ponudite prihvatljivo je za ulagače sa drugih prostora i vaše ideje mogu naći put do zainteresovanih. Sa Marsom u polju komunikacije imate potrebnu prodornost i sposobnost da prezentujete svoje predloge, samo obuzdajte nestrpljivost koja će povremeno biti vaš problem. Strah od probijanja rokova i kašnjenja.

Zdravlje: Najveći problem kod Lavova će tokom ovog meseca biti varijanta da svoje zdravlje zanemaruju na uštrb svega ostalog. Nemate vremene da još i na to obraćate pažnju i to ostavljate za neka bolja vremena. Nemojte da zaboravite da je Saturn u ovom vašem polju i da će zanemarivanje i nebriga imati svoje posledice. Makar pokušajte da se malo više krećete i korigujete svoju ishranu.

Djevica

Ljubav: Polje doma i porodičnih relacija lepo je postavljeno Devicama koje su u brakovima većim delom ovog meseca. Možda će u prvih desetak dana biti suprotstavljenih stavova između vas i bračnog partnera, ali bi ulaskom Venere u Škorpiju i vaše polje komunikacije i to trebalo da krene na bolje. Lakše ćete se dogovoriti po svim pitanjima, a ova pozicija obećava i da biste zajedno mogli isplanirati neki kraći putić, možda baš za novu godinu. U dužim emotivnim vezama je dosta slična situacija s tim što vas dvoje morate malo više da poradite na emotivnoj sponi. Pretvorili ste se u osobe koje u najvećoj meri imaju okupiranost svojim poslovnim segmentom i zajedničko vreme sa partnerom oboje koristite za žaljenje i jadikovanje nad svojim problemima, umesto da se prepustite uživanju i ljubavi. Ovo bi trebalo da krene na bolje krajem prve dekade, da bi se u potpunosti opustili početkom treće dekade decembra. I sami ćete videti – problemi su nešto što svakako stoji, ali ljubav mora biti začin životu i kada je imamo – sa svim ostalim lakše izađemo na kraj. Slobodni pripadnici ovog znaka će, opet zaslugom Venere u znaku Škorpije, dobiti na komunikativnosti. Kroz razgovor ćete osvajati i zavoditi i malo je onih koji će odoleti vašem šarmu. Obzirom na tranzit Sunca i Merkura kroz polje ljubavi, malo je verovatno da ćete ostati usamljeni i neispunjeni po pitanju emocija. Sad, da li će se iz svega ovoga izroditi neke priče koje mogu biti trajnije, pokazaće tek naredni period kada se vidi koliko je čvrsto ono što ste tek započeli.

Posao: I sami ste svesni da ste u periodu kada sve vezano za posao funkcioniše dosta promenljivo. Kao da ne možete da u jednom trenutku postignete potrebnu stabilnost i da tako nastavite. Non stop ste čas u usponu, čas u stagnaciji. Priviknite se na ovaj tempo, jer će vas on pratiti i tokom decembra. Ako pogledate realno, na gubitku niste, jedini je problem što nikako da izađete na „zelenu granu“ ni po pitanju nekih saradnji, ali ni po pitanju finansijskog momenta. Sve je tu, na dohvat ruke, ali nikako da se realizuje na pravi način. Oko svojih privatnih poslova ćete se u velikoj meri angažovati u prvoj dekadi, nadajući se da ćete sa te strane uspeti da ostvarite neki jači priliv. Šta da vam kažem, uglavnom će to ostati samo na nadama. Dobre šanse daje Venera u polju komunikacije i dogovora, pa će se neki novi ugovori i dogovori realizovati, ali ne treba zaboraviti na Marsa u polju posla, koji vas tera da žurite onda kada žurbi mesta nema. Nemojte da zbog nestrpljivosti umanjite sebi neke šanse za nove poslovne priče.

Zdravlje: Definitivno slabiji imunitet tokom ovog perioda, a vi ćete još više uticati na to, jer ne stajete i ne odmarate se, gubite energiju a ne odmarate se dovoljno. Budite spremni da ćete zbog neke infekcije ili virusa biti primorani da odležite par dana, ali to bi još trebalo da vam bude najmanja briga. Vodite računa o stanju svoje kičme, naročito su aktuelni problemi i bolovi u rukama.

Vaga

Ljubav: Vaša vladarka Venera u prvoj dekadi meseca prelazi u znak Škorpije. Koliko god da ste do sada bili fini i suptilni kada su emotivne relacije u pitanju, u vama će se u ovom periodu probuditi jake strasti i intenzitet i tražićete osobu sa kojom ne samo da imate slaganje na svim nivoima, već koja može da vas „izuje iz cipela“ jednim pogledom. A sigurna sam da će se takvi baš i pojavljivati. Miks ljubavi, privlačnosti i hemije odličan je koktel za početak jednog emotivnog odnosa, samo je pitanje koliko ćete moći ovaj intenzitet i da održavate. Neki će emotivni odnosi, započeti u ovom periodu, imati relativno kratak rok trajanja i neće izgurati ni do kraja meseca. Ipak, postojaće i oni drugi koji Vagama mogu doneti priču koja im je bila potrebna i koja može trajati. Jedini savet koji vam mogu dati jeste da se prilikom ulaska u emotivni odnos i odabira partnera, vodite ne samo strašću već da realno pogledate koliko osoba koja je ispred vas ima pravih kvaliteta koje tražite. U dužim emotivnim vezama i brakovima vi i partner ćete uspevati da nađete caku jedno drugom na neki lakši način. Ipak, i pored ovoga, veći deo meseca će povremeno biti intenzivnih trenutaka, biće malo ljubomore i sumnje, pa je savet da vodite računa da partneru ne dajete razloga za tako nešto. Prihvatite predlog voljene osobe da uzmete par dana samo za sebe i za svoje opuštanje. Ne morate ih iskoristiti samo pred novogodišnje praznike, ceo mesec je dobar za jednu zajedničku avanturu i relaksaciju. Uživajte, odmorite se, povezujte se više.

Posao: Lako može da se dogodi da tokom decembra ulažete u svoje poslove mnogo više truda nego inače, a da rezultati budu slabiji. Neće to biti vaša krivica, već splet okolnosti i promenljivo poslovno stanje ljudi sa kojima sarađujete. Nećete moći da računate na neke prilive i osećaćete se nesigurno u finansijskom segmentu. Ipak, ni ovo nije nešto što se neće moći pregurati malo boljom organizacijom i kontrolom nekih troškova. Generalno – mesec je dobar da pokušate da pokrenete neke nove poslove, da otvorite vrata novim saradnjama i klijentima, ali od svega toga ne možete očekivati stabilnost koja vam je potrebna. Povremeno ćete imati padove raspoloženja i u tim trenucima blokirati sami sebe. Nemojte, jer ako ovaj mesec za vas pomalo „zapinje“ ipak ćete, kada saberete sve rezultate, shvatiti da i niste toliko loše prošli. Napravite dobar plan rada i pokušajte da ga se pridržavate i pored promenljivog raspoloženja i uticaja sa strane koji ne možete kontrolisati. Komunicirajte sa drugim prostorima, inostranstvom.

Zdravlje: Mars u vašem znaku, naročito u aspektima koje će praviti tokom ovog meseca, nije dobar po vaše zdravlje. Pore psihičkog opterećenja, stresa i nervoze koji će biti prisutni maltene na dnevnoj bazi, i dalje ste pod uticajem koji donosi upale i infekcije svih vrsta, temperature, glavobolje i probleme sa kičmom. Potrebno je da se više odmarate.

Škorpija

Ljubav: Jedan čudan mesec na emotivnom planu za Škorpije. Istina je da će Venera preći u vaš znak i da će prilika za ljubav biti mnogo više, jer ćete vi lično dobiti i na šarmu i na intenzitetu i na magnetičnosti i privlačiti pripadnike suprotnog pola. No, ne treba zaboraviti da je vaš vladar u znaku Vage u dosta lošim aspektima i još na sve to – u polju tajni i podsvesti. Neke će se Škorpije upustiti u toliko intenzivne avanture i odnose tokom ovog meseca da će ih verovatno zapamtiti za ceo život. Drugi će pak imati velike muke da naprave odabir i opterećivati sami sebe odlukama na koju se stranu okrenuti. Ne bi me ništa čudilo da sedite na dve stolice istovremeno. Oni u emotivnim vezama i brakovima će biti u jednom strasnom periodu, koji će, isto tako strasno, biti presecan svađama i raspravama svakih vrsta. I pitanje veronosti može biti potegnuto, jer će se neke Škorpije suočiti sa ozbiljnim optužbama od strane voljene osobe. A možda čak i biti otkrivene u svojim „sumnjivim“ radnjama. Mislim da ste do sada shvatili ono što pokušavam da kažem – tokom celog ovog decembra svega će biti, samo neće biti mira. Doduše, vi podsvesno uvek i tražite da se nešto događa, da bude burno, ali nisam sigurna koliko će vam sva ova bura zaista i prijati. Jer, u pojedinim trenucima će pretiti da se pretvori u tornado koji ruši sve pred sobom. Vama će lično biti najteže jer nećete moći da se kontrolišete i obuzdate svoje strasti, a te iste strasti će vas voditi u situacije koje su turbulentne, ali i nezaboravne.

Posao: Mesec u isto vreme podsticajan, ali i težak. Izgleda baš kao da su se sve zvezde urotile da vam ne daju ni trenutka predaha. Ono što je lepo je da se otvaraju jače mogućnosti za finansijske prilive i da će vas ovaj trend pratiti sigurno u prvoj i drugoj dekadi decembra. Nakon toga, prilivi idu ka smanjenju, a troškovi ka povećanju, što je sve posledica nastupajućih praznika. Ono što nije lepo jeste da ćete kroz svoje poslovne odnose uglavnom prolaziti na najkomplikovaniji mogući način. Neke saradnje će u ovom mesecu pući i to verovatno nepovratno. Ako se nešto tog tipa dogodi, kažite sami sebi da je to najbolje. Jer, sada možete da se okrenete nekim drugim stvarima i poslovima koje ste nepotrebno zanemarivali. Nemojte zaboraviti još jednu stvar – početkom januara vaš vladar Mars ulazi u vaš znak. A od tada vas, dragi moji i drage moje – niko ne zaustavi. Još jedno vreme funkcionišite na ovaj način, pokušavajte koliko možete da se izborite sa gomilom obaveza, a kada dođe pravi trenutak – idemo na bolje.

Zdravlje: Najrealnije gledano – zdravstvene prilike nisu dobre po vas. Problemi sa psihom, nervoza, stres, padovi u depresiju. Pored ovoga – problemi sa upalama, infekcijama, virusima. Idemo dalje – kičma, glava, sinusi. Nekako kao da ste se rašrafili u potpunosti, što nije ni čudo, obzirom na to kroz kakav period godinama prolazite. Koliko god bilo u vašoj moći – vodite računa o sebi.

Strijelac

Ljubav: Predispozicije za ljubav tokom ovog perioda? Iskrno, ne baš bajne. Sa jedne strane, Sunce u vašem znaku u aspektima koje pravi i Mars koji baca dobar „pogled“ na vaše polje ličnosti, davaće vam jednu dosta intenzivnu, pokretačku energiju. Ono što nije dobro jeste ulazak planete ljubavi u polje tajni, što se svakako mora odraziti, na jedan ili na drugi način, i na one koji su slobodni i na one koji su u emotivnim vezama ili brakovima. Bukvalno, sve ovo bi moglo označiti s jedne strane potiskivanje ljubavi u drugi plan i stavljanje inicijative na neke druge lične prioritete. Ovo je jedna mogućnost koja svakako neće doprineti kvalitetu vašeg ljubavnog života ukoliko ste sami, a ako imate partnera, doći će do izvesne distanciranosti i zahlađenja. No, postoji ovde i drugi slučaj koji je u isto vreme i interesantniji, ali i teži. To je, naravno, mogućnost ulaska u emotivne odnose koji su prikriveni od očiju javnosti. Ako ste slobodni, možete se uplesti u odnos sa osobom koja je zauzeta i za koju ste svesni da vam ne može doneti ništa više sem neobaveznosti i jakog seksualnog intenziteta. Ukoliko imate emotivnog ili bračnog partnera – distanciranost koja postoji između vas dvoje uticaće na to da se upletete u nešto što vam donosi živost i što vas pokreće. Neki od ovih odnosa će trajati jako kratko, ali opet postoji mogućnost da utiču na vaše trenutno partnerstvo. Sami razmislite šta vam je činiti i da li vredi rizikovati ono što imate.

Posao: I poslovna situacija neće mnogo odstupati od emotivnog dela. Interesantno je što sve izgleda kao da ćete uspeti da jako brzo dođete do onoga što želite, a to je neka vrsta samopromocije ili pak jaki ugovori sa saradnicima koji vas vode u materijalnu sigurnost. Ne sporim da će svega ovoga biti, ali onog najkrucijalnijeg, što vam je u ovom trenutku toliko potrebno – novca – biće mnogo manje nego što očekujete. Taj momenat vam nikako ne odgovara i verovatno će pojedini provesti teške trenutke u razmišljanjima šta i na koji način da urade da bi pokrenuli ovaj segment. Prosto rečeno – nećete ostati baš bez dinara, ali će sve naplate ići teško, čak i prilivi novca od redovnih poslova. No, ovo ne znači da i dalje ne trebate da dajete sve od sebe, jer će se vaš trud tokom decembra ipak isplatiti, samo u mesecima koji tek dolaze. I vama stoji preporuka da širite svoje poslove i da pokušavate sa komunikacijom sa stranim firmama i inostranim ulagačima. To će vas obezbediti na duže vreme.

Zdravlje: Prisustvo Sunca u vašem znaku u prve dve dekade ovog meseca uticaće u pozitivnom smislu na vas. Poslednjih desetak dana meseca donose vam blagi pad energije, ali ne verujem da će se ovo u većoj meri odraziti na vas. Jedina preporuka bi bila da se odmarate malo više.

Jarac

Ljubav: Ulazak tranzitne Venere u polje prijatelja i društvenih mreža slobodnim Jarčevima može doneti prijatne trenutke i zanimljiva nova poznanstva. Iskreno rečeno, nisam sigurna da ćete uspeti nešto konkretnije da ostvarite po pitanju osobe koju upoznate, ali da ćete se lepo družiti, imati zanimljive i podsticajne razgovore i shvatati koliko toga zajedničkog imate – to da. Za ostvarenje ćete morati da sačekate neki drugi period pošto decembar u tom smislu baš i nije najpodsticajniji za vas. Slobodni se mogu realizovati u ovom trenutku samo sa osobom koja je zauzeta, što nije realizacija u emotivnom, već u seksualnom smislu, ako ćemo pravo. I sigurno je da vam neće doneti potrebnu stabilnost. Oni koji su u bračnim odnosima moraju da pretrpe drugu dekadu meseca koja je najintenzivnija po vas. Vi i bračni partner već neko vreme pokušavate da spasete svoj odnos, ali ni jedna ni druga strana se tu baš ne pretrže u potpunosti. Možda će vam ovi momenti, koji će biti baš naporni, doneti i to da shvatite šta je sve potrebno da oboje uradite da biste opstali. Što se tiče onih Jarčeva koji su u dužim emotivnim vezama, vi imate prilično mirnu situaciju. Neke ste probleme prevazišli i sve češće uspevate da se uskladite, pa čak i isplanirate zajedničke događaje. Vama dvoma bi takođe prijalo da otputujete negde zajedno, ako obaveze dozvole.

Posao: Poslovno je ovaj mesec naporan po vas. Mars u polju karijere i pozicije u isto vreme je i dobar i loš, ali će se njegov najnegativniji uticaj osećati naročito u drugoj dekadi ovog decembra. U prvom i trećem delu meseca davaće dobar vetar u leđa vašim planovima. Tranzitna Venera se nalazi u polju zarade od profesije, što uopšte nije loše po vas, koliko god njen uticaj u znaku Škorpije bio slab. Ako ni na šta drugo, makar možete da računate na to da ćete svoj rad uspevati da naplatite. Ono što je loše je to što će sve što budete radili ići uz veliku dozu napora ili pokušaje drugih da vas na neki način zakoče ili osujete. Ovo će postati lakše tek u trećem delu decembra koji je još i najbolji po vas. Tada Jarčevima idu prilike da ostvare jednu brzu saradnju ili obave posao koji im može doneti veći novac za jako kratko vreme. Iako će to biti maltene pred novogodišnje praznike, sigurna sam da se nećete buniti da sami sebi isporučite lep finansijski poklon za ulazak u novu 2016-u.

Zdravlje: Vi se držite relativno dobro, ali da se ne lažemo – zdravlje baš i nije bajno i u poslednje vreme sve češće osećate neke tegobe. U toku ovog meseca bi trebalo obratiti pažnju i na svaku vrstu mehaničkih povreda, opekotina, posekotina, čak i padova. Sve ovo će biti najaktuelnije do kraja druge dekade decembra.

Vodolija

Ljubav: Ako ste slobodni, a željni da uđete u odnos koji bi mogao biti ozbiljnije prirode i koji bi vas vodio u stabilnost – onda prespavajte decembar, jer takvih prilika je malo verovatno da će biti. Ukoliko ste slobodni a želite da se provedete za sve pare i uživate u svim čarima života ne razmišljajući da li je neko sa kime se ludo provodite dobar materijal za brak i porodicu – onda, dobrodošli u decembar! Mislim da je prilično jasno šta pokušavam da vam kažem – ovaj mesec je pravo vreme za opuštenciju i zabavu, malo neobaveznih odnosa, možda čak i malo tajni, možda malo zanimacije sa nekim kolegom sa posla, od svega u suštini pomalo – ali uživanja mnogo! Prema tome, naoružajte se osmehom (šarmom i pozitivnim ludilom ste već naoružani do grla) i prepustite se svemu lepom što vam je dato da osetite. Ljubavi će biti kada joj bude vreme, a niko ne kaže da se neka od ovih „zanimacija“ neće pretvoriti u emotivnu vezu. Možda, samo ne sada. Ako ste u dužoj emotivnoj vezi ili braku, prvi deo meseca je najbolji po vas, iako će i tada biti burnih svađa i dokazivanja ko je u pravu po nekom pitanju – partner ili vi. No, svađati se – je jedno, a ućutati potpuno – već nešto drugo. A baš ta forma, da ućutite, jeste najveća kazna koju vi i voljena osoba možete jedno drugom da priredite. Imaćete pred sobom periode natmurenih durenja, koji će se verovatno završavati vatrometom u spavaćoj sobi. A onda idemo ispočetka, red svađe, red durenja, red seksa za pomirenje. A ko će vas dvoje razumeti…

Posao: U ljubavi nestabilno i kao na toboganu… a na polju posla? Pa, i nije toliko loše koliko ste pomislili da će biti. Energije ovog meseca vam odgovaraju, takođe vam odgovara i rad na brzinu, kroz kratke rokove, odgovara vam napetost koja vas nekako još više podstiče da zapnete i da završite ono što ste namerili. Dok će se pripadnici nekih drugih znakova mučiti i kukati, vi ćete u totalno cool fazonu proći kroz ovaj period. I još, na sve to, zaraditi. Umete da prepoznate šansu, umete da animirate druge i da ih zainteresujete za ono što radite, a takođe umete i da sklopite neke lepe dogovore za koje drugi baš i ne moraju da znaju. Sve u svemu – čekate i grabite svaku priliku da zaradite. Na sve ovo pozitivno, Venera u polju karijere daje mogućnost da u drugom delu meseca dobijete i neku formu unapređenja ili jače pozicije. Ako ne bude nešto tog tipa, onda će se ovo prosto transformisati kroz neki jači novčani priliv ili formu nagrade od strane nadređenog. To bi baš bio lep poklon za vas pred novogodišnje praznike.

Zdravlje: Iako drugima izgleda da ste veseli i da pucate od zdravlja, vi sami najbolje znate da ne volite da pokazujete kako se zaista osećate. Neće ovaj mesec baš biti toliko dobar po pitanju zdravlja, ali će se najviše odraziti kod vas na probleme sa glavom, kičmenim stubom, zubima, čak i povremenom depresivnošću.

Ribe

Ljubav: Prva dekada meseca baš i neće biti bajna, ni onima koji su slobodni, ni onima koji su u emotivnim vezama i brakovima. Nekih pravih prilika neće biti, ako ste usamljeni, pokušavaćete na više strana da se angažujete i nećete postizati uglavnom ništa. Oni u brakovima i vezama će ići svako na svoju stranu, opterećeni ličnim problemima i sa malo vremena da posvete jedno drugom. No, već posle toga malo se popravlja situacija za vas. Venera će ući u znak Škorpije, znak po sentimentu i energiji srodan vašem, a Merkur i Sunce se preseliti u polje prijatelja, šansi, uzvraćene ljubavi. Mars će praviti neke jake, strasne aspekte i buditi želju i energiju u vama. Sve kockice se lagano slažu da se vi baš lepo prodrmate. Emotivni odnosi će dobiti na intenzitetu a vi i partner ćete ponovo pogledati jedno drugo, ali drugačijim očima. Shvatićete koliko ste vremena gubili na ono što je nebitno i navalićete da nadoknadite propušteno. Porast ljubavi i strasti će biti više nego očigledan, pa se oni koji su u vezama mogu osetiti čak u toj meri dobro da bi počeli da razmišljaju i o nekoj zajedničkoj budućnosti, ili makar pravili planove o odmoru od par dana. Slobodni mogu preko prijatelja, društvenih mreža upoznati osobu koja može biti i iz drugog grada ili čak inostranstva i koja dolazi u vašu blizinu. Iako se nećete jedno drugom obavezati odmah i izdefinisati odnos na početku, svideće vam se da vreme provodite zajedno i da se zbližavate. Možda od svega ovoga u nekom kasnijem periodu i nastanu neke lepe i dugotrajne veze. Svakako, uživajte.

Posao: Slika ulaska u decembar mesec, kada je posao u pitanju, prilično je povoljna po vas. I situacija na dalje bi trebala u većoj meri da ide kako treba, a najbitnije je da ćete se u potpunosti iščupati iz stagnacije koja vas je zgrabila pre nekog izvesnog perioda i ne pušta. Doduše, neke promene će nastupiti, možda u početku nećete biti oduševljeni njima, da bi tek u nekom kasnijem periodu shvatili da su bile maksimalno dobre po vas, oslobodile vas nekih nepotrebnih ljudi i loših i neisplativih saradnji, i gurnule vas na put ka nečem mnogo boljem. Imate dobre prilike i za finansijske prilive tokom decembra, ali ćete morati da se suočite i sa troškovima, i to najviše u drugoj dekadi. Ovo je nešto što ste napravili u prethodnim vremenima i što prosto rečeno – morate platiti, svidelo vam se to ili ne. Potreba da radite i uspostavljate saradnju sa ljudima sa drugih prostora će jačati, ali će isto tako jačati i prilivi sa tih strana, pa nemojte biti lenji i pokrenite se. Sve ono u šta uložite svoj trud, imaće tokom ovog meseca dobru realizaciju.

Zdravlje: Mars u tranzitu kroz polje kriza i operacija nikad nije baš bajan, a naročito je druga dekada decembra komplikovana po vas. Povedite malo više računa o sebi u svakom zdravstvenom segmentu, a ako nešto zagusti ili zaboli, ne čekajte mnogo već pravac kod lekara.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.