Mesečni horoskop za Decembar. 2020.

Opraštam, prelazim preko svega i kap prelije čašu, pa mi se zgadi i precrtam čoveka za sva vremena. Mnogo sam grozna po tom pitanju.


iiiii…..stigosmo u poslednji mesec ove stiskajuće, stežuće I blokirajuće 2020-e godine. Godine koja nas uvodi u neko novo doba koje nam, verovali ili ne – zvanično otpočinje u drugom delu ovog decembra…Svet će se od ulaska u 2021-u godinu drastično menjati…..ali o tome u godišnjem horoskopu…

A na ulasku u decembar sačekuje nas Sunce u znaku Strelca, Pluton, Jupiter i Saturn u znaku Jarca. U Ribama je Neptun, u Ovnu Mars a retrogradni Uran u znaku Bika. Mesec lagano opada – izašao je iz pune faze i iz pomračenosti i nalazi se u znaku Blizanaca. U Škorpiji su Venera i Merkur.

Odmah prvog decembra Merkur će iz znaka Škorpije preći u znak Strelca. On ovde daje „široke“ priče i pomalo filozofiranja….neko bi rekao – puno priča, malo kaže. Ipak, taj Merkur ide ka Suncu i ka trigonu sa Marsom pa će priča dati i pokret i realizaciju. U danima kada bude u kvadratu sa Neptunom a to je od 11-og do 16-og decembra ne treba verovati informacijama, obećanjima. Mnogo magle i laži.

14-og decembra imamo potpuno pomračenje Sunca i mlad Mesec u znaku Strelca. Ovo pomračenje je uvod u veliku konjukciju Jupitera i Saturna koja će se dogoditi na prvom stepenu Vodolije. Pomračenje koje najavljuje kraj sistema koje poznajemo – i na ličnom i na globalnom nivou.

15-og decembra Venera prelazi u znak Strelca. U prvom delu decembra napravila je protočne aspekte prema Neptunu, Plutonu, Jupiteru i Saturnu – oni emotivni i poslovni odnosi koji su trebali da uđu u fazu stabilnosti i da se oporave od šokova iz proteklih meseci – sada već funkcionišu dosta kvalitetno a obzirom da će Venera po znacima biti u trigonu sa Marsom – siguran je i porast strasti i emocija. Pred kraj godine će Venera praviti kvadrat sa Neptunom, pa se u tim danima treba malo čuvati ljubavne idealizacije, prevara i laži.

17-og decembra Saturn prelazi u znak Vodolije. 19-og decembra to će isto učiniti i Jupiter. Saturn koji predstavlja vreme i Jupiter koji predstavlja prostor (zajednička simbolika bi bila – u pravo vreme, na pravom mestu) napraviće veliku konjukciju na dan zimske ravnodnevice 21-og decembra na prvom stepenu Vodolije najavljujući da zvanično otpočinjemo sa periodom ogromnih promena, modernizacije, pokušaja ograničenja sloboda, ali i jačanja pojedinaca i grupa za kolektivne ciljeve koji se baziraju na humanosti i jednakim pravima.

21-og Sunce i Merkur prelaze u znak Jarca i počinje zima. A zajedno sa zimom i nov period u ljudskoj istoriji – prva velika konjukcija Jupitera i Saturna u vazdušnom znaku posle više stotina godina. U tom periodu unazad dešavale su se u zemljanim znacima, bacajući akcenat na materijalne stvari. Od ovog momenta akcenat je na intelektualnom, kreativnom, duhovnom, na protoku informacija…..i da – na sve više virtuelnom, otuđenom načinu života, robotizaciji i modernizaciji. Borba između konzervativnog, ograničenja i stezanja sa progresivnim i novim.

Pa, to bi bilo to za decembar…..I da, to bi bilo to i za 2020-u godinu. Odbrojavamo joj dane. Kao što odbrojavamo i dane do ulaska u godine koje će promeniti lice sveta – sve dok je Saturn u znaku Vodolije, do marta 2023-e.

Uživajte u decembru, srećno!!!!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav

Decembar mesec ne obećava baš tako lošu atmosferu u vašim emotivnim relacijama. Ok, možete imati manjih komunikacijskih problema polovinom meseca, ali uglavnom bi razumevanje trebalo da postoji (doduše povremeno će postojati i ono – ja pričam i ne slušam tebe, ti pričaš i ne slušaš mene – ali i tu ćete se uklopiti). Takođe, u prvom delu meseca ne dajte voljenoj osobi razloge za ljubomoru već tu podsticajnu energiju koja vas sada nosi umerite na drugu stranu – pokažite i onaj nežni i romantični deo vaše ličnosti (džabe krijete, znamo da i to postoji kod vas). Buđenjem romantike budite i strast, a kada je strast u pitanju – tu se snalazite fenomenalno! Slobodni Ovnovi – oko vas će se vrteti više osoba….ili ćete se vi uzvrteti na više strana, ne znajući kome tačno da date prioritet? U svakom slučaju, ovo je za vas lep i podsticajan period, kada se konačno osećate izuzetno dobro i spremni ste za nova osvajanja.

Posao

U ovaj mesec ćete zakoračiti kroz jednu stabilniju energiju i isto tako ćete nastaviti do njegovog kraja. Saturn i Jupiter izlaze iz vašeg polja karijere – šta su doneli, doneli su…..a šta je trebalo da odnesu – više ne postoji. Dobijate svež, novi početak i dovoljno energije da sve prilike koje vam se ukažu i zgrabite. Ovo je period kada se planovi intenzivnije pokreću i realizuju i mnogo toga što vam je bilo zablokirano – zaista će se pokrenuti na pravi način. Finansijski ste dosta stabilni tokom ovog meseca.

Zdravlje

Polovinom meseca više obratite pažnje u saobraćaju, a bićete skloni i problemima sa glavoboljom, pritiskom i nesanicama. Ostatak perioda je solidan po pitanju zdravlja.

Bik

Ljubav

Vaša vladarka Venera je u partnerskom polju i u dosta stabilnim aspektima tokom prvog dela decembra što će svakako uticati na osećaj sigurnosti koji će postojati kod vas, bez obzira na to što će povremeno talasi sitne ljubomore ili sumnje činiti da se na trenutak osetite posesivno ili u strahu od gubitka. Strasti će biti pojačane, a želja za uživanjem i romantikom čak – dosta naglašena kod oboje. Povremeno ćete vi u ovom periodu imati osećaj da je partner udaljen, u nekom svom filmu, rastresen ali ulaskom u drugi deo decembra bolje ćete se razumeti i lakše funkcionisati zajedno na dnevnoj bazi. Manji sukobi se mogu voditi oko zajedničkih finansija. Slobodni Bikovi – prva polovina meseca je izuzetno povoljna da se „pronađete“ sa osobom sa kojom biste mogli ostvariti stabilan i dugotrajan emotivni odnos. U periodu ste kada tražite osobu sa kojom možete trajati, a ne prolaznu avanturu i flert.

Posao

Lepo ćete se snalaziti u poslovnim vodama u prvom delu meseca. Kontakti sa ozbiljnim poslovnim partnerima i saradnicima, kvalitetan odnos sa nadređenima i mnogo šansi da ostvarite lepu finansijsku korist. Budite nešto oprezniji polovinom meseca kada su mogući nesporazumi sa onima sa kojima radite i papirološki problemi. Saturn i Jupiter u drugom delu meseca ulaze u vaše polje karijere a samim tim – i vi ulazite u period ozbiljnih poslovnih dešavanja i dugoročnih projekata i poslova.

Zdravlje

Prilično ste energetski „izduvani“ u drugom delu meseca kada i postoji prostor za pad imuniteta i meteoropatske reakcije.

Blizanci

Ljubav

Blizanci ulaze u decembar pod efektima pomračenja Meseca koje se dogodilo u njihovom znaku na samom kraju novembra a čeka ih i pomračenje Sunca polovinom meseca u partnerskom polju. I jedan i drugi događaj u suštini najavljuju velike promene u partnerskim odnosima. Veze i brakovi koji su u svojoj suštini nestabilni tokom druge dekade decembra će biti na velikom ispitu i na dnevni red mogu izaći svi problemi, sumnje i nedoumice koji već duže vreme postoje u vašoj relaciji. S druge strane, oni odnosi koji su suštinski jaki ove će dane pregurati bez većih problema, možda sa malo povišenom nervozom u odnosu i ništa više. Ove potonje veze čak imaju mogućnost da tokom drugog dela decembra imaju izuzetno lep i ispunjen zanimljivim dešavanjima period. Slobodni Blizanci – imate izuzetne mogućnosti da svoj status promenite iz „slobodni“ u „zauzeti, zaljubljeni“. Naročito tokom drugog dela decembra.

Posao

Uglavnom povoljan poslovni period je pred vama. Ipak, do polovine meseca budite nešto obazriviji u dogovorima jer postoji prostor za nesporazume ili za polovična rešenja. Osobe sa kojima i inače nemate dobru komunikaciju mogu u tom periodu biti neprijateljski nastrojene prema vama ili vam raditi iza leđa. Drugi deo meseca je povoljan i sa više prilika da se dokažete, ali i da realizujete svoje poslovne planove. Jupiter i Saturn otvaraju vam prostor ka inostranstvu, ka ambicioznim planovima i javnom sektoru.

Zdravlje

Iako ste prilično stabilni, prvi deo decembra donosi povremenu osetljivost i gubitak energije. Drugi deo meseca je u zdravstvenom smislu povoljan po vas.

Rak

Ljubav

Iako će Saturn (ruku pod ruku sa Jupiterom) izaći iz vašeg polja partnerstava polovinom decembra, vaši emotivni odnosi su na preispitivanju sve do kraja januara 2021-e godine. Šta ovo tačno znači? Pa, ono što smo više puta pričali – odnosi koji su nestabilni i za koje ne postoji budućnost moraju se urušiti i prekinuti do kraja ovog perioda. Svi ostali izaći će iz turbulentnih godina koje su iza njih mnogo jači nego do sada. Naravno – neki od njih će biti dignuti na viši nivo jer shvatate da ste partner i vi baš jedno za drugo i da možete graditi zajedničku budućnost. Zato će ovaj decembar doneti krajnosti u funkcionisanju parova – nekima od vas će svaki dan biti razlog za sumnju i preispitivanja, a drugima – mogućnost za jačanje emocija i privrženosti. Pa kako kome zapadne…Slobodni Rakovi – divan mesec i za avanturu i za strast, ali i za početke uzbudljivih emotivnih priča koje mogu trajati u vremenu. Srećno vam bilo!

Posao

Povoljan, mada pomalo naporan poslovni mesec. Od vas će se očekivati da stopostotno ulažete snage i trud na svom radnom mestu, a nećete baš uvek biti podržani od strane kolega i saradnika. Neki od vas polovinom meseca mogu dobiti i unapređenje – ali to mora biti povezano sa nečijim odlaskom sa posla ili odlaskom u penziju. Praktično – ulećete u „tuđe cipele“ ali je to ipak povoljno po vas! Sa nadređenima ćete uglavnom imati dobar kontakt, mada očekujte i dalje presiju i zahtevnost sa njihove strane.

Zdravlje

„Šarena“ zdravstvena situacija – češće ćete nego inače biti energetski prilično isceđeni što otvara prostor za padove imuniteta i blaže zdravstvene tegobe.

Lav

Ljubav

Jupiter je planeta koja vlada vašim poljima ljubavi, strasti, dece, zabave, promena….Saturn je planeta koja vlada vašom svakodnevicom, odgovornošću i partnerstvima. Njihov zajednički ulazak i velika konjukcija koju ostvaruju na početku treće dekade decembra najavljuju Lavovima ulazak u vrlo ozbiljne emotivne vode. Dolazi vam period da se skrasite, da dignete postojeće odnose na viši nivo, ali isto tako – i da otpočnete vezu koja vas može na duži rok pratiti. Naravno, postoji kod nekih parova i ona neka druga simbolika, a ona bi bila – vaši odnosi dolaze na preispitivanje i sada je vaš znak na testu zrelosti i stabilnosti. No, to su sve stvari o kojima ćemo pričati tokom cele naredne godine…..i duže. Za sada – decembar zauzetim Lavovima dosta zajedničkih aktivnosti sa voljenom osobom tokom celog meseca. Što se slobodnih tiče – imate prvu veliku šansu da se istinski zaljubite i uđete u skladnu emotivnu priču.

Posao

Vrlo ozbiljan poslovni mesec za Lavove. Startujete na jedan drugačiji način nego do sada – sve ono što ste u prethodnom periodu radili sada vas izbacuje u prvi plan, daje vam dugoročno mogućnost za veliko napredovanje i uspeh. Možda se u prvom delu meseca baš i nećete snalaziti najbolje u novonastalim okolnostima, ali ćete vrlo brzo usvojiti drugačiji način funkcionisanja i drugačiji odnos saradnika prema vama. Vreme je da zablistate i privučete pažnju, da proširite svoje poslovanje i ostvarite uspeh.

Zdravlje

Imunitet vam nije nešto naročito stabilan i u drugom delu meseca možete biti skloni prehladama. Kod starijih – mogući su problemi sa kičmom i oscilacije pritiska.

Devica

Ljubav

I pored nekih sitnijih problema koji se mogu javiti, naročito kod onih koji žive sa voljenom osobom ili su u bračnoj zajednici – generalno gledano, pred Devicama bi trebao da bude jedan dosta solidan ljubavni mesec. Ono što je najosnovnije i najpotrebnije u jednom odnosu, a to je komunikacija – teći će skladno tokom celog prvog dela decembra. Čak i ako na dnevni red izađu neke sitne sumnje, neizvesnost ili potrebe da proveravate jedno drugo – ovo ne bi trebalo da na iole duže donese nestabilnost – jer ćete oboje biti spremni da razgovarate o onome što vas muči. Device koje imaju partnera u suštini bi trebale da se čuvaju samo toga da dragom biću ne daju razlog za sumnju. Lepo je pročavrljati sa nekim ili obnoviti kontakt sa bivšom ljubavi, ali ne treba se u to udubljivati niti širiti priču. Slobodne Device tokom druge dekade mogu ostvariti kontakt sa nekim ko im se već duže vreme dopada. Sledi vam lep početak.

Posao

Prvi deo meseca je vrlo povoljan za dogovore i ostvarivanje kontakata sa ozbiljnim poslovnim partnerima. Nešto više povedite računa o papirološkim pitanjima tokom druge dekade jer postoji prostor za greške i propuste. U trećoj dekadi ulazak Jupitera i Saturna u vaše polje poslovne svakodnevice, obaveza i odgovornosti u dužem narednom periodu doneće vam mogućnost da kroz predan rad dokažete svoju vrednost, možda i napredujete. Finansije – stabilno tokom ovog perioda.

Zdravlje

U drugoj dekadi decembra ste posebno osetljivi – moguće su prehlade, virusne infekcije a kod starijih problemi sa pritiskom i meteoropatske smetnje.

Vaga

Ljubav

Do polovine decembra vama upravljaju strasti, isključivost, posesivnost i ljubomora. To ne znači da će odnos sa osobom koju volite biti loš, ali će partneru biti pomalo teško da izađe sa vama na kraj, kao i sa vašim promenama raspoloženja i tvrdoglavošću. S druge strane, vi itekako možete smatrati da se drago vam biće ponaša kako ono hoće i to će vam naravno buditi sva ona gorepomenuta osećanja. No, uglavnom će se sve ovo završavati u maniru „mnogo buke ni oko čega“ ili strasnim sklapanjem primirja u spavaćoj sobi. Drugi deo meseca je obojen jednom lakšom i lepršavijom energijom, mada ćete i tada imati par situacija kada ćete voljena osoba i vi imati sitna sukobljavanja. Slobodne Vage – prva dekada decembra nosi velike mogućnosti za novo poznanstvo koje najpre liči na avanturu, ali ako se sve kockice sklope – možda se i može pretvoriti u ozbiljniju priču. Ostatak meseca – mnogobrojne ljubavne šanse.

Posao

Borba, najpre za finansijsku stabilnost – trajaće sve do polovine meseca. U tom periodu samo vodite računa o legalnosti onoga što radite jer možete snositi zakonske konsekvence. Takođe, teško je da ćete moći da se oslonite na druge jer će se njihova obećanja pokazati kao lažna. Drugi deo decembra je sa više dešavanja i boljom energijom a posle dve i po godine – dobijate i podršku od strane Saturna, kao i Jupitera za svoje ciljeve – i to najpre one koji se vezuju za dugoročne projekte i ozbiljne saradnje.

Zdravlje

Često možete imati sitnijih zdravstvenih tegoba, i to najpre onih koji se vezuju za respiratorni trakt. Takođe, postoji sklonost povredama i meteoropatskim tegobama.

Škorpija

Ljubav

Sa Venerom u svom znaku do polovine decembra sigurno je da ćete privlačiti strast i ljubav, ali će u isto vreme u vama vladati isključivost, preosetljivost, potreba za kontrolom partnera, ljubomora. Da se razumemo – ni druga strana se neće ponašati ništa bolje, pa su pred vama dani u kojima će često „mirisati“ na dramu, gde ćete se intenzivno voleti ali isto tako intenzivno i „boriti“ jedno s drugim. Drugi deo meseca donosi vam nešto opušteniju i lakšu energiju sa više podsticajnih momenata i više mogućnosti za pozitivne promene u vašem odnosu. Slobodne Škorpije – iako vam se u prvoj polovini decembra pružaju odlične mogućnosti za zaljubljivanje, ipak ćete morati da budete malo oprezni. Neko ko na prvi pogled izgleda kao idealna prilika za vas, možda to baš i nije pogotovo što kasnije možete otkriti da je ta osoba zauzeta. Zato ne idite samo strastima i sa roze naočarima na nosu u vezu…..

Posao

Komunikacija sa saradnicima i poslovnim partnerima će vam ići odlično – lako ćete sklapati dogovore i postoje velike šanse da finansijski profitirate. Pomračenje Sunca u vašem sektoru finansija najavljuje velike promene u narednom, šestomesečnom periodu. Vaše je samo da se potrudite da sve što radite bude legalno i zakonski potkovano. Mnoge Škorpije se tokom ovog perioda mogu odlučiti na pokretanje privatnog posla – Saturn i Jupiter u vašem polju doma, korena i stabilnosti – daju vam šansu za to.

Zdravlje

Zdravstveni segment je dosta stabilniji nego u dužem vremenskom periodu unazad. Sitnije probleme mogu imati meteoropate. Takođe – više povedite računa o svojoj ishrani.

Strelac

Ljubav

Uglavnom povoljan emotivni mesec zauzetim Strelčevima, pogotovo kada u drugom delu decembra Venera uđe u vaš znak. E sad…„uglavnom“ znači baš to – jer biće u ovom mesecu i situacija kada treba biti malo na oprezu. U periodu kada su Sunce i Merkur iz vašeg znaka u kvadratu sa Neptunom (od 8-og do 16-og decembra) ne bi bilo dobro skrivati stvari od voljene osobe, a isto tako – lako će dolaziti do komunikacijskih problema sa partnerom jer se nećete razumeti. Pošto se u isto vreme, polovinom meseca dešava i pomračenje Sunca u vašem znaku – jasno vam je da onaj gore pomenuti oprez mora da postoji da nekom od vas dvoje ne bi „pao mrak na oči“….Kad pregurate ovaj period preko glave, na sigurnom ste i do kraja decembra možete bez problema uživati u ljubavi. Slobodni Strelčevi – nemojte se iznenaditi ukoliko u ovom periodu više udvarača i „udvaračica“ bude oko vas. Šta ćete, plenite pažnju…

Posao

Hajmo ručice gore – Saturn izlazi iz vašeg sektora finansija, jeeeej! Pripadnici ovog znaka koji se u proteklih par godina onako lepo „natežu“ što se finansija tiče – a to su posebno osetili u ovoj 2020-oj godini – sada će moći da prodišu. Saturn i Jupiter ulaze u vaše polje pokreta, dogovora i u odličnom su aspektu na vaš znak što će vam u narednom periodu doneti ozbiljne poslovne priče i naravno – dobru realizaciju istih. U ovom ste mesecu solidni i uglavnom ćete biti zadovoljni svojim poslovnim učinkom.

Zdravlje

Zdravstveno ste dosta dobri, ali vam je druga dekada meseca onako, pomalo energetski iznurujuća. U tom periodu više vodite računa o sebi. Starijima su moguće hronične i meteoropatske tegobe.

Jarac

Ljubav

Mars je tokom celog meseca i dalje u vašem polju doma, ali u nekim finim i protočnim aspektima što bi moglo da donese pozitivna dešavanja – bilo što se članova porodice tiče, nekih okupljanja, proslava….ili ćete baš u ovom periodu shvatiti da vam razmeštaj u stanu ne odgovara i udarnički krenuti da ga premeštate…Neki od vas će poželeti i da budu što češće van kuće, a obzirom da je ovo period kada bi vam prijalo da malo odmorite glavu od svega – ukoliko ste u mogućnosti da negde zbrišete – izvolite. Jarčevi od ulaska u drugu dekadu mogu početi da ozbiljno razmišljaju o odnosu u kojem su….pojedini će razmišljati šta mogu popraviti, a biće i onih koji će razmišljati u drugom pravcu – o drugim osobama….Slobodni Jarčevi – prva polovina meseca je fenomenalna da upoznate neko novo zanimljivo lice, ili da pak sa osobom koju duže poznajete preko prijatelja ostvarite posebnu, dublju konekciju.

Posao

Saturn izlazi iz vašeg znaka – uraaaaa…..i ulazi u polje finansija – sledi jedno mlako „jej“. Ali dobro, tu je i Jupiter pa će period od narednih godinu dana onim mudrim i sposobnim Jarčevima lepo napuniti novčanik….U međuvremenu, u decembru – imaćete komunikacijskih problema sa saradnicima tokom druge dekade ovog perioda. Ne zalećite se i ne prihvatajte sve zdravo za gotovo, da ne kupite šarenu lažu. Nekima od vas u prvom delu decembra stoji promena posla, unapređenje ili poboljšanje finansija.

Zdravlje

Nešto ćete biti polovični tokom celog ovog meseca. Energija, vitalnost i imunitet će biti dosta promenljivi pa vam se savetuje da češće odmarate i da se sklanjate od stresnih situacija što je više moguće.

Vodolija

Ljubav

Ono što je izuzetno dobro jeste da Saturn i Jupiter izlaze iz vašeg polja podsvesti, gde su u prethodnih godinu dana napravili jedan lep dar mar i oslobađaju vašu psihu pritiska koji ste trpeli. E sad….sami znate da je Saturn planeta koja traži odgovornost, Jupiter planeta koja širi…..a polovinom decembra vam dolaze u polje ličnosti na jedan lep, podugačak period – pa je na Vodolijama da u ovom mesecu ali i u dužem narednom periodu konačno preuzmu odgovornost kada su njihove emotivne relacije u pitanju. Dakle, nekima od vas je vreme da se smirite i skrasite a drugima – da se ozbiljnije posvetite partneru. Ovaj mesec će vas u ljubavi uglavnom maziti – naravno, neće sve ići baš kao po loju, ali će biti bolje od onog što očekujete….Slobodne Vodolije – i eto šanse za šansom bukvalno od samog ulaska u decembar pa sve do njegovog kraja. Posao, prijatelji, društvene mreže, okolina – sa svih strana „vreba“ ljubav.

Posao

A po pitanju posla ćete tek itekako da se uozbiljite. Prvo, neki od vas će na konto dosadašnjeg rada dobiti veliko unapređenje koje sa sobom nosi naravno i ogromnu količinu odgovornosti. Drugo, shvatićete da morate da funkcionišete na potpuno drugačiji način nego do sada i da morate češće da se samopromovišete i budete u prvom planu. Treće, dobićete podršku sa više strana – čak i od osoba od kojih to nikako niste očekivali. I četvrto – zaradićete, ali na žalost – i trošićete nemilice…

Zdravlje

Uglavnom ste solidnog zdravstvenog stanja tokom decembra. Vaša slaba tačka je i dalje spavanje – pa gledajte da se odmarate što je češće moguće.

Ribe

Ljubav

Sve do polovine meseca u vašim emotivnim relacijama će biti „povuci – potegni“ situacija. Na dnevni red mogu doći sve sumnje, sve poluistine, u suštini – sve ono što ste skrivali jedno od drugog do sada ili pak pitanja koja ste uspešno gurali pod tepih i preskakali ih. Neki se odnosi mogu lepo protresti u ovom periodu a krajnji ishod će zavisiti samo od stabilnosti i snage vaše veze. Kad preturite ovaj period preko glave uglavnom imate mirno more maltene do kraja godine. Vaša komunikacija će se poboljšati (to pričam za one koji su pretekli kao par) i moći ćete ponovo da funkcionišete skladno i stabilno. Slobodne Ribe – u ovom ste mesecu dosta zaljubljivi i moraćete da naučite da odaberete osobu koja je prava za vas (biće takvih) i odbacite osobe koje vam samo nose iluziju i razočarenje (i takvi će biti na dnevnom redu). Ukoliko pametno „odigrate“ i ne budete žurili – čeka vas lepa ljubavna priča.

Posao

Saturn i Jupiter ulaze zajedničkim snagama u vaše dvanaesto polje – ova pozicija je dobra za one Ribe koje se bave saradnjom sa dalekim inostranstvom, koje rade u zatvorenim, velikim sistemima i koje se bave idejnim i kreativnim radom. Generalno gledano,simbolika ovog tranzita bi bila „ćuti i pravi planove i čekaj momenat kada ćeš moći da ih realizuješ“. U međuvremenu – decembar je dosta aktivan period za vas i pojedinim Ribama daje mogućnost promene pozicije. Obratite pažnju na odnos sa šefovima.

Zdravlje

Sve do polovine meseca pojačana je osetljivost imuniteta ali i podložnost meteoropatskim reakcijama. Potrebno vam je više odmora.

Astrolog Olga Savic, Venerasapapilotnom.com

0906 200 600(fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.