Mesečni horoskop za Februar 2018. godine

Kada dvoje ljudi nesto prođu, samo oni znaju šta su prošli.

Ispred nas je februar, najkraći mesec u godini. Ipak, to što u njemu ima manje dana nego u drugim mesecima ne znači da će biti i manje dešavanja. Naprotiv, kao da su se zvezde i planete udružile da nam ovaj februar učine električnim, neponovljivim, uzbudljivim! Pa hajde da vidimo šta nam se to nudi….

U februar ulazimo sa Merkurom, Suncem i Venerom u znaku Vodolije, Neptunom u znaku Riba i Uranom u znaku Ovna. Mesec se nalazi u znaku Lava i samo što je izašao iz faze punog Meseca i pomračenja. Jupiter je u Škorpiji, Mars u znaku Strelca, a u znaku Jarca su se smestili Saturn i Pluton. Ni jedna planeta nije retrogradna – u prevodu – sve nas „gura“ napred, u događaje koji mogu biti od velike važnosti za nas.

Prvo ćemo malo dotaći taj Mesec, njegovu punu fazu i potpuno pomračenje, koje se jeste dogodilo poslednjeg dana januara, ali to ne znači da ne utiče na nas i u februaru i u narednim mesecima. Pomračenje se dešava u prirodnom polju ljubavi, zabave, životnih zadovoljstava, pa će se najvećim delom odraziti kroz uzbudljiva, ali i burna dešavanja na emotivnom planu. Ovo može da bude ona varijanta – srce kaže jedno, razum kaže drugo….ili – raskorak između ljubavi i prijateljstva….ili – turbulentna dešavanja, možda i prekid u nekim vezama….ili – ljubav iz vedra neba, čudna, jaka, koja sa sobom nosi mnogo nepredvidivosti i avanture….pa kako kome „zapadne“, sve u zavisnosti od predispozicija koje vam daju vaše natalne karte….Takođe, aspekti Merkura i Marsa (sekstil) i Venere i Urana (takođe sekstil) koji su aktuelni u prvoj dekadi februara, doneće baš te velike aktivnosti na muško – ženskom planu. No, kada to pogledamo vezano za poslovni segment – ovo mogu biti dani promena, dobrih dogovora, otvaranja poslovnih šansi i mogućnosti za zaradu….za početak nije loše, jel da?

Prva planeta koja menja znak je baš Venera koja 11-og februara ulazi u mesto svoje egzaltacije, znak Riba. Kad nas spuca romantika sa svih strana, nećemo znati gde je desno, a gde levo. Takođe, ovaj aspekt pogoduje svim tajnim romansama i ljubavima….

15-og februara imamo mlad Mesec i delimično pomračenje Sunca u znaku Vodolije. Mlad Mesec – početak, pomračenje Sunca – završetak. Nešto odlazi, jer je ispunilo svoju svrhu, praveći mesto za druge osobe, druga dešavanja, druge akcije. Bukvalno, prelazimo sa jednog koloseka na drugi, i usmeravamo svoj život u drugačijem pravcu.

18-og februara Sunce i Merkur zajedno prelaze u znak Riba. Počinje vladavina ovog znaka, i mi smo korak bliže ka proleću…..Bilo da je emotivni, poslovni ili neki drugi segment – sve će sada da se odvija negde iza zatvorenih vrata, kroz šapate, kroz tajnost…

Do kraja meseca Venera i Mars će biti u kvadratu, što će donositi jaku seksualno – erotsku energiju, ali i „borbu“ između polova. Opet nam je nekako u prvom planu sve ono što je vezano za emocije i osećanja…Kao da je februar rešio da nam u tom smislu „pomrsi konce“ i donese nam najveće ljubavne uzlete, ali i najdublje padove…

Kao što vidite, jako je malo nekih značajnijih planetarnih dešavanja. No, zbog jakih energija pomračenja, ovo će očigledno biti jedan od sudbinskih meseci tokom ove godine. Vreme kada mi ne kontrolišemo dešavanja, već ona kontrolišu i usmeravaju nas. Nadam se da ćete uživati u putovanju. Srećno!!!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav

Pomračenje Meseca aktivira vaše polje ljubavi, a pomračenje Sunca vaše polje prijatelja, zabave, društvenih dešavanja. Slobodnim Ovnovima ovi aspekti tokom februara donose okrenutost ka avanturizmu, ka slobodnoj ljubavi, možda i ka površnim odnosima sa više partnera. Može se dogoditi i da budete u raskoraku i da ne možete da se odlučite da li vam je neka osoba samo prijatelj ili prema njoj osećate želju i potrebu. Ceo mesec vam donosi uzbudljive ljubavne događaje, a njihova kulminacija bi mogla biti u drugom delu februara, kada će vaše polje tajni biti izuzetno aktivirano. No, ovi aspekti pre će doneti priču sa nekim ko je zauzet i prema kome vas vuku jake strasti i uzbuđenje. Malo je verovatno da se tokom februara mogu pokrenuti neka ozbiljnija dešavanja u pravcu stabilnih novih početaka. Jednostavno, ovo kao da nije vreme za „pravu ljubav“, već za uživanje, neposrednost i afere. Što se tiče onih koji su u vezama i brakovima, vaši su emotivni odnosi na jednoj vrsti ispita. Što ste više okrenuti jedno prema drugom, i što više pokušavate da pronađete zajedničke interese, što više pružate ljubavi i pažnje – bolje ćete i mirnije proći. I vama i partneru sledi unutrašnja borba sa ljubomorom….

Posao

Prva polovina februara za Ovnove je vrlo povoljna i u tom bi periodu trebali da se maksimalno anažuju po svim pitanjima koja su im bitna. Sada se mogu napraviti pravi dogovori i ostvariti novi poslovni počeci, a u postojećim saradnjama može doći do poboljšanja uslova i jače finansijske koristi. Sve vezano za inostranstvo, ali i za saradnju sa državnim ustanovama, sve vezano za putovanja i poslovne skupove – biće pozitivno naglašeno. Drugi deo meseca je pogodniji za planiranje, analizu i istraživački rad.

Zdravlje

Pratiće vas odlično zdravlje i dobra fizička i mentalna energija tokom prve dve dekade februara. Poslednjih desetak dana ovog meseca donosi kod starijih pad imuniteta, a kod mlađih veću sklonost ka upalama, infekcijama, čak i alergijskim reakcijama.

Bik

Ljubav

Ukoliko ste sami, vaše polje karijere vas „mami“ da se upustite u neke ljubavne priče i pričice….Vaša je vladarka u prvom delu meseca u tranzitu kroz ovo polje, a u aspektima sa Jupiterom (kvadrat) i Uranom (sekstil) što nekako pre govori o ulasku u odnose koji su nestabilni, ili pak prožeti jakim strastima i velikom energijom. Naravno, postoji tu i ona simbolika – da se sve ovo može dešavati sa osobom koja je zauzeta ali kojoj vi ne možete da odolite i svesno pristajete na ograničenja koja svakako postoje u ovom odnosu. Kada Venera pređe u znak Riba, u drugom delu meseca, slobodni Bikovi bi mogli da se preko segmenta prijatelja i društvenih dešavanja vrlo ozbiljno zainteresuju za osobu koja možda nije u njihovoj blizini ili je trenutno na putu. Takođe, ukoliko postoje simpatije prema nekom, pokušavaćete da ih toj osobi na suptilan način pokažete, ali je moguće da ona neće razumeti vaše „signale“. Što se tiče onih koji su u vezama i brakovima, pomračenja Meseca i Sunca u polju doma i polju karijere, govore o tome da biste trebali da više pažnje posvetite odnosima koji su vam važni, i da pokušate da ih nekako uskladite sa karijerom. Odnos sa voljenom osobom će povremeno biti neuravnotežen i napet.

Posao

Vaše je polje karijere izuzetno jako postavljeno tokom prvog dela februara, što Bikovima otvara mogućnosti da završe neke važne poslovne projekte, ali i da se dogovore sa saradnicima u smislu proširenja poslovanja. Bićete dosta angažovani i sigurno je da će se obim posla znatno pojačati, pa se pripremite na dodatne napore u ovom segmentu. No, budite sigurni da će vam se sve ovo isplatiti. Drugi deo februara je mirniji i stabilniji po vas i uglavnom će se sve odvijati nekim redovnim tokom…

Zdravlje

Problemi sa težinom, potreba da promenite nešto po pitanju ishrane. Takođe, stoje mogućnosti za infekcije i probleme sa urinarnim traktom. Ukoliko se ne posvetite više sebi u prvom delu februara, postoji mogućnost da u drugom delu meseca problemi samo budu dodatno pojačani.

Blizanci

Ljubav

Za slobodne Blizance, veći deo februara meseca je skoro pa savršen kada su emotivna dešavanja u pitanju. Da se razumemo, to ne znači da ćete ući u neku ozbiljnu ljubavnu priču, već pre govori o tome da ćete vi biti u jako dobrom raspoloženju i da ćete prilika za zabavu i flertovanje imati koliko vam duša hoće. Mnogi od vas neće ni želeti da se smire i posvete, suviše će vam biti interesantno sve ono što se oko vas dešava i nećete moći lako da se odlučite i svoju pažnju okrenete samo prema jednoj osobi. Uglavnom će ovaj mesec za vas biti uvod u neke ozbiljnije priče – moguće je da ćete tek tokom njegove poslednje dekade shvatiti da ste u jednu od osoba koje su u vašoj blizini, zaista zaljubljeni. Eventualno bi sam kraj februara mogao doneti nov ljubavni početak, koji će biti obojen velikom romantikom i zanosom. Što se tiče onih koji su u emotivnim vezama i bračnim zajednicama – problem u komunikaciji će biti evidentan tokom prve dve dekade februara. Partner će biti pomalo isključiv i previše težak za vaš ukus, a vi ćete sa druge strane – biti nervozni i skloni da bežite od iole ozbiljnijih tema, što će voljena osoba shvatati kao vašu nezrelost i nemarnost. Odnosi se popravljaju tokom treće dekade….

Posao

Pomračenja Meseca i Sunca uglavnom će uticati na komunikaciju sa poslovnim partnerima i saradnicima tokom ovog meseca. Moguće su teškoće na radnom mestu, nerazumevanje, a vi lično možete biti optuženi da se sa previše nemarnosti odnosite prema onome što ste preuzeli na sebe. Ovaj mesec ćete proći bez većih problema samo ukoliko posvetite pažnju svojim obavezama, ali i odnosu sa onima sa kojima radite. Posebno poradite na odnosu sa osobama koje su vam nadređene.

Zdravlje

Veći deo meseca – tačnije od početka druge dekade – Blizanci bi mogli imati povremenih zdravstvenih problema. Mlađima će biti osetljivi grlo i pluća, dok će stariji pripadnici znaka imati češćih problema sa pritiskom, krvnim sudovima, hormonima, venama.

Rak

Ljubav

Moguće je da vas je neko zainteresovao već krajem prethodnog meseca, ali ukoliko to nije slučaj – onda računajte da vam je prvi deo februara dobar za novo poznanstvo. Slobodni Rakovi mogu u početnoj fazi novog poznanstva biti maltene pa fascinirani harizmatičnošću i šarmantnošću ove nove osobe. No, iz dva razloga nemojte „trčati pred rudu“ kada je ulazak u neku ozbiljniju priču u pitanju – pod jedan – proverite koliko je ova osoba zaista zainteresovana za neku finu priču i da li možda traži samo avanturu i neobavezan kontakt. Pod dva – vama u drugom delu februara stoji još jedna lepa šansa za novo poznanstvo i to sa osobom koju ćete u početku doživeti kao neozbiljnu, a onda vremenom shvatiti da je vrlo korektna i iskrena prema vama. Što se tiče Rakova koji su u vezama i bračnim zajednicama, svaki put kada su pomračenja aktuelna, vi ste u fazi kada vam je raspoloženje nestabilno i vrlo promenljivo. U prvoj polovini februara nekako nećete uspevati da se „nađete“ sa voljenom osobom, dogovori će ići teško, a non stop će kod vas biti prisutna nervoza i napetost. U drugom delu meseca vi lično ćete biti opušteniji, pa će i odnos sa partnerom ići bez velikih trzavica i sa mnogo više pažnje i emocija.

Posao

Pomračenja će se tokom februara dogoditi na osi koja govori o načinu na koji zarađujete i o količini priliva u vaš novčanik. Ovo je mesec u kojem morate da vodite više računa o novcu, da kontrolišete svoje troškove, ali i mesec u kojem će prilivi biti nešto smanjeni. Generalno gledano – stoji vam korektan odnos sa kolegama i poslovnim partnerima, ali verovatno i mnogo obaveza koje su vam naporne ili dosadne. Oni koji rade sa stranim firmama, mogu da očekuju bolje uslove u drugom delu februara.

Zdravlje

Zdravstveni segment ne bi trebao da funkcioniše loše u prvoj polovini meseca, pogotovo mlađim Rakovima. No, drugi deo februara doneće probleme sa respiratornim organima, sa krvnim sudovima i sa alergijskim reakcijama.

Lav

Ljubav

Ako ste slobodni pripadnik ovog znaka, ovaj mesec baš i nije savršen za neke ozbiljnije emotivne priče.

To ne znači da vi nećete uživati u njemu i da nećete imati prilika za nova poznanstva, ali kao da će u svima njima nešto faliti – lako ćete pronalaziti manu osobama koje su oko vas i uglavnom ćete se truditi da odnos svedete na polu prijateljski, polu neobavezni kontakt. Onog momenta kada shvatite da neko pokušava da vas „zaveže za sebe“ imaćete želju da pobegnete glavom bez obzira. Eventualno bi tokom treće dekade moglo da dođe do nekog većeg približavanja ka jednoj osobi, ali da li će to otići u pravcu nekih ozbiljnijih emotivnih priča ili ne – pokazaće tek naredni mesec. Oni koji su u vezama i brakovima – pomračenja će aktivirati baš vaše polje ličnosti i polje ozbiljnih emotivnih partnerstava, što ne znači da će automatski doći do nekih većih problema sa partnerom, ne – ovo je samo jedna vrsta „upozorenja“ od strane planeta da je vreme da se ozbiljnije posvetite onima sa kojima ste. Generalno gledano – odnos sa voljenom osobom će imati manje uspone i padove, ali jača stabilizacija očekuje vas od početka treće dekade. Promene koje tada nastupaju u odnosu itekako će prijati i vama i partneru.

Posao

Tokom prve polovine februara – em ste vi nervozni, em se u poslovnom segmentu zahteva da date svoj maksimum, što će vas crpeti i uticati na odnos sa saradnicima i partnerima. No, i pored nešto lošije energije koja je sada prisutna, vi ćete uspevati ne samo da izađete na kraj sa teškoćama, već i da napravite neke nove dogovore ili obezbedite sebi bolje finansijske uslove. Drugi deo meseca jeste lakši za vas i u tom periodu se usmerite na rešavanje novčanih pitanja, ali i na planiranje novih aktivnosti.

Zdravlje

Starija populacija – naročito Lavovi koji imaju problema sa krvnim sudovima, pritiskom i kičmom – imaće donekle pojačane tegobe tokom februara. Mlađi pripadnici ovog znaka imaće povremeno stresne periode, koji mogu biti praćeni nesanicom.

Devica

Ljubav

Ukoliko postoji osoba koja vam se dopada, teško je da biste u prvoj dekadi meseca mogli da ostvarite onakav kontakt kakav želite sa njom. Ili će dolaziti samo do površne, povremene komunikacije, ili će se ova osoba tako ponašati da nećete biti sigurni da li je zainteresovana uopšte za vas ili samo želi prijateljstvo i druženje. Konkretnija dešavanja biste mogli da očekujete tokom ostatka meseca, možete dobiti neke jače naznake simpatija prema vama ili čak može doći i do ljubavnih dešavanja. Emotivno ćete se malo „pogubiti“ baš tokom treće dekade februara, jer će u tom periodu strasti, ali i emotivni zanos i možda idealizacija osobe sa kojom ste, biti izuzetno naglašeni. U kom bi pravcu ova priča otišla, na žalost, sada je nemoguće odrediti, sve zavisi od toga koliko ćete vi i „novopečeni“ partner biti sposobni da prevaziđete prve probleme koji će se javiti već u prvom delu narednog meseca….Što se tiče onih koji su u emotivnim vezama i brakovima, Mars koji tranzitira kroz vaše polje doma pomagaće onima koji su spremni na kompromis i koji se trude da komunikacija sa partnerom uvek bude kvalitetna i otvorena. No, njegov uticaj može biti i negativan, kod onih koji nisu spremni da se prilagođavaju jedni drugima.

Posao

Pomračenje Sunca aktivira vaše polje svakodnevice, kolega i odnosa prema obavezama, a obzirom da vam je ovo polje dosta naglašeno tokom prvog dela februara, svakako možete očekivati veću užurbanost, više posla i jedan dosta jak tempo koji vam neće baš uvek prijati. Drugi deo meseca je više okrenut ka poslovnim saradnjama i formiranju novih dogovora i partnerstava. Finansijski nećete proći loše, ali ćete morati da više kontrolišete troškove i da pažljivo ulažete novac u reklamu i nove poslove.

Zdravlje

I pored velikog energetskog trošenja, uspevate da se „dobro držite“ tokom prve polovine meseca. Drugi deo meseca već može doneti mlađima nešto slabiji imunitet, dok će starije Device imati probleme sa venama.

Vaga

Ljubav

Pomračenja se odvijaju na vašoj osi – ljubav – prijateljstvo, pa će pred Vagama svakako biti duži vremenski period koji će im doneti zanimljiva dešavanja i neočekivane preokrete. No, tokom februara vi ste u jednom finom raspoloženju, bavite se malo sobom, malo svojim društvom i izlascima i prosto rečeno – uživate u dešavanjima. Svakako je više zanimljivih osoba oko vas tokom ovog meseca, ima tu lepe energije i hemije, ali ako nešto konkretnije ne uradite u prvoj polovini februara, malo je verovatno da će se stvari pokrenuti do kraja ovog perioda. Šta više, od polovine meseca vi ste emotivno preosetljivi, lako se zanosite i skloni ste idealizaciji, pa možete jednu usputnu avanturu proglasiti velikom ljubavlju i pronalasku svoje srodne duše….Što se tiče Vaga u emotivnim vezama i brakovima, u prvoj polovini meseca vi i partner uspevate da pratite jedno drugo i u raspoloženjima i u načinu funkcionisanja, lako se dogovarate i jedna fina atmosfera je u vašem odnosu. No, prelaskom u drugi deo februara, vi ćete početi da se osećate nesigurno, jer će vam se činiti da su misli i dela voljene osobe okrenuti na neku drugu stranu. Do kraja meseca su moguće sumnje i rasprave između vas dvoje.

Posao

U prvoj dekadi meseca više obratite pažnju na finansijski segment, jer ćete lako trošiti i biti skloni rizičnom ponašanju i neisplativim ulaganjima. Ostatak meseca je povoljniji kada je novac u pitanju. Generalno gledano – dobre ideje i kreativnost koji su naglašeni tokom prve dekade lako se mogu sprovesti u delo i početi da daju svoje rezultate u ostatku meseca. Druga i treća dekada vam donose ozbiljnu posvećenost poslovnim obavezama i jak tempo, pogotovo onima koji rade u sektoru usluga

Zdravlje

Nešto ćete se više energetski istrošiti tokom prve dekade februara, pa u ostatku meseca možete imati povremenih problema sa imunitetom. Stariji pripadnici znaka trebali bi da povedu više računa o stanju krvnih sudova.

Škorpija

Ljubav

Dokle god je vaš vladar Mars u znaku Strelca (a biće tu tokom celog februara) slobodne Škorpije će se teško odricati svoje slobode. To ne znači da neće postojati osobe koje vam se dopadaju, naprotiv – ali nećete biti spremni da se zaletite u bilo šta ozbiljnije, želećete da ljubav doživite samo kao avanturu i uzbuđenje.. S druge strane, u vašem polju ljubavi biće stelijum planeta, koje će činiti da vas ljubav „juri“ tokom februara, koliko god vi pokušavali da joj pobegnete. Čak i one najtvrdokornije i najteže osvojive Škorpije mogu „pasti“ tokom poslednje dekade meseca, kada će vas i emocije, ali i intenzivne strasti savladati. Odnosi započeti tokom ovog meseca mogu biti trajni i nositi u sebi ogromnu količinu ljubavi, ali će biti obeleženi i ljubomorom, posesivnošću i čestim turbulencijama. Što se tiče Škorpija koje su u emotivnoj vezi ili u braku, pomračenje Sunca pada u vaše polje doma i porodice, skrećući vam pažnju na potrebu da se više posvetite onima koje volite. Iako će ovaj uticaj biti prisutan više u narednom periodu, nego tokom februara u kojem će doneti samo par većih rasprava sa voljenom osobom, vreme je da negde shvatite da ne smete one koji su vam važni stavljati na drugo mesto.

Posao

Pomračenja se odvijaju na osi – privatno – javno, i uključuju vaše polje karijere, ali i polje privatnog posla. Što se tih privatnih poslova tiče, očekujte pojačane aktivnosti, proširenje poslovanja, neki put će vam biti teško da uhvatite korak sa dešavanjima. No, zato će zarada preko privatnog segmenta biti jako dobra. Generalno gledano – ušli ste u period promena i mnoge od vas čekaju zaokreti u karijeri. Prve naznake ovih dešavanja kreću tokom treće dekade meseca. Pripremite se na nove mogućnosti u karijeri.

Zdravlje

Sredinom i krajem meseca imate periode smanjenog imuniteta i slabije energije, što se posebno može odraziti na starije pripadnike znaka. Za mlađe Škorpije se preporučuje da tokom februara budu više u pokretu i fizički aktivni.

Strelac

Ljubav

Prva dekada februara je izuzetno povoljna za slobodne pripadnike ovog znaka. Ne samo da u vaš život tada mogu doći jako zanimljive osobe sa kojima ćete se odmah nekako „skontati“ i povezati, već za neke od vas u ovom periodu može doći i do pokretanja ljubavnog odnosa i ulaska u vezu. U drugoj dekadi februara nema nekih posebno bitnih dešavanja, uglavnom će se sve odvijati na nivou komunikacije – neke ljude ćete imati priliku da upoznate malo bolje, ali će se sve svoditi na bezazleno i usputno flertovanje. Treća dekada meseca je takođe vrlo „jaka“ kada je emotivni segment u pitanju, s tim što će tada strasti biti nešto više naglašene, pa je pre izvesno da biste se mogli upustiti u zanimljivu i vrlo podsticajnu avanturu, moguće sa osobom koja je rođena u vodenom znaku. Oni Strelčevi koji su u emotivnim vezama i bračnim zajednicama u prvoj polovini meseca očekuju vas kvalitetna dešavanja i dobra energija sa voljenom osobom. Druga polovina februara već donosi poteškoće, posebno onim Strelčevima koji možda imaju paralelnu vezu ili kriju nešto od partnera. Ukoliko su u vašim bitnim emotivnim relacijama već naglašene sumnja i ljubomora, sada će ovo biti samo dodatno pojačano.

Posao

Pomračenja se kod vas dešavaju u poljima koja se bave planovima, inostranstvom, komunikacijom i dogovorima. Već prva dekada meseca može doneti pokretanje važnih saradnji, vi ćete biti vrlo aktivni, pa nije ni čudo što će i rezultati doći brzo. Polovinom februara može doći do konkretizacije jednog važnog poslovnog projekta, moguće i kroz saradnju sa inostranstvom. Drugi deo meseca jako pogoduje onima koji se bave privatnim poslom, samo je bitno da vodite računa o ulaganjima i nepotrebnim troškovima.

Zdravlje

Mars koji će tranzitirati kroz vaš znak svakako će vam doneti pojačanu energiju, koju biste trebali da iskoristite na taj način što ćete biti fizički aktivni. U drugom delu meseca stariji pripadnici ovog znaka mogu imati problema sa pritiskom, krvnom slikom i ishranom.

Jarac

Ljubav

Za slobodne Jarčeve možda i neće biti nekih spektakularnih dešavanja tokom prve dekade februara, sem neke lake komunikacije preko društvenih mreža, ali zato će ostatak meseca svakako nadoknaditi sve ono što su propustili. Venera, koja vlada vašim poljem ljubavi, ulazi u znak Riba i vaše polje pokreta, komunikacije, novih poznanstava početkom druge dekade februara. U ovom periodu, pogotovo dok bude pravila sekstil sa vladarom vašeg znaka, Saturnom, Jarčevi mogu ući u dosta ozbiljnu emotivnu priču ili pak upoznati osobu za koju će odmah znati da im odgovara i da žele da prodube odnos i poznanstvo. Ukoliko imate simpatiju, savetuje vam se da ne čekate previše, jer se tokom treće dekade može pojaviti osoba koja bi vam mogla postati suparnik….Jarčevi u emotivnim i bračnim vezama biće više okrenuti nekim drugim životnim prioritetima, i mogu tokom prvog dela februara donekle zapostavljati voljenu osobu. Svoje nedoumice i probleme podelite sa partnerom, nemojte se povlačiti i ćutati, jer ovakvo vaše ponašanje može biti pogrešno protumačeno. U drugom delu februara stoji vam bolje raspoloženje, veća posvećenost emotivnoj priči u kojoj ste i jačanje bliskosti sa voljenom osobom.

Posao

Pomračenja Meseca i Sunca odvijaju se u poljima koja se vezuju za vaše finansije i način zarađivanja. U ovom mesecu o ovim segmentima povedite više računa, jer možete imati neisplativa ulaganja i kroz rizične poteze izgubiti novac. Generalno gledano – tokom prve dekade meseca nećete biti zadovoljni odvijanjem dešavanja u poslovnom segmentu, iako ćete imati korektnu komunikaciju sa saradnicima. Jače aktivnosti i bolji dogovori očekuju vas tokom druge i treće dekade ovog meseca.

Zdravlje

Zdravstveno, ovaj mesec nije nešto naročito povoljan, posebno za starije Jarčeve. Pogotovo će prva dekada donositi probleme sa grlom i plućima, prehlade i viroze. Tokom treće dekade možete imati jače tegobe vezane za pritisak i krvne sudove.

Vodolija

Ljubav

Pomračenje Meseca je u vašem polju ozbiljnih emotivnih i bračnih partnerstava, a pomračenje Sunca u vašem znaku. Da, evidentno je da Vodolije očekuje jedan nestabilan i buran, povremeno dramatičan period kada su njihove veze i brakovi u pitanju. Iako će se veliki deo dešavanja u ovom segmentu odvijati u narednim mesecima, već februar će dati neke naznake da je potrebno da se što pre usmerite na odnos sa voljenom osobom, ukoliko imate nameru da održite vezu ili brak. Tokom celog meseca imaćete klackalicu u odnosima – u jednom trenutku živo, veselo i podsticajno, a već u narednom – kroz nervozu, nerazumevanje i teško usklađivanje. Što se tiče slobodnih Vodolija, vi u februar ulazite zainteresovani za nekog koga ste upoznali ili tokom januara ili tokom decembra prošle godine. Ukoliko ovo nije slučaj, već prva dekada februara vam donosi šansu za novo poznanstvo, koje će od samog svog početka krenuti kroz jednu dobru energiju i mnogo kvalitetne komunikacije. Najzanimljiviji i najintenzivniji događaji su polovinom meseca februara kada se može ući u vezu koja bi imala odlične šanse za dugotrajnost, stabilnost, i bila ispunjena velikom količinom emocija.

Posao

Planete naglašavaju vaš znak i polje ličnosti sve do pred kraj druge dekade februara, što će vam doneti velike mogućnosti da izbijete u prvi plan, a svakako će jako pojačati vašu ambiciju i potrebu da se dokažete i sebi i drugima. Jupiter iz vašeg polja karijere vas podržava, naročito tokom drugog dela februara i svakako će vam doneti da poslovi idu lagano u tom periodu, ali i da vaši finansijski prilivi budu dosta jači nego inače. Sa ulaganjima tokom februara budite oprezni, a kontrolišite i svoje troškove.

Zdravlje

Vodolije koje imaju probleme sa krvnim sudovima, kardio vaskularnim sistemom i kičmom, trebale bi da više povedu računa o sebi tokom ovog meseca. Ne preskačite terapije i idite na redovne kontrole kod lekara. Kod mlađih pripadnika znaka – povoljan i stabilan mesec.

Ribe

Ljubav

Slobodne Ribe će sve do pred kraj druge dekade meseca biti lako podložne ulasku u tajne emotivne

priče, a neke od njih bi mogle da se vezuju i za zauzete osobe. Ova osobe mogu ići preko vašeg segmenta posla i svakodnevnih aktivnosti, eventualno preko društvenih mreža. Prelaskom Venere, a nakon toga i Sunca i Merkura u vaš znak, otvaraju vam se i neke nove mogućnosti, i to najpre one koje bi se vezivale za nekog ko ne živi u vašem gradu, čak može biti i inostranstvo u pitanju. Neke od veza započetih tokom februara mogu zaista biti vredne i trajne, dok će druge samo ostati na nivou avanture. Na žalost, ne može se dati generalna predispozicija, već ovo zavisi od vaših natalnih karata i pozicija planeta u njima. U svakom slučaju, za razliku od nekih prethodnih meseci koji su vam doneli malo dešavanja i statičnost, februar će ispuniti vaša ljubavna očekivanja. Što se tiče onih koji su u vezama i brakovima, do polovine februara biće zaista teško uklopiti se sa voljenom osobom. Vas dvoje ćete biti na različitim talasnim dužinama, često će dolaziti do zbunjujućih situacija i nerazumevanja i svakako je da ćete morati da imate dosta strpljenja jedno za drugo da biste lakše prevazišli ovaj period. Ostatak februara je povoljan za vas.

Posao

Neke svoje poteze i planove želećete da dobro proanalizirate pre nego što delujete. Imate dobre ideje, ali čekate pravi trenutak da biste mogli da ih plasirate. U prvom delu meseca nećete biti toliko aktivni, ali ćete zato u drugom delu februara težiti da izbijete u prvi plan i vaša će se ambicioznost probuditi i aktivirati do maksimuma. Uglavnom ćete uspevati da ostvarite ono što ste zamislili, ali se tokom treće dekade meseca trudite da održavate dobru komunikaciju sa nadređenima, što će povremeno biti teško.

Zdravlje

Pomračenje Meseca se dešava baš u polju koje se vezuje za zdravlje i životne navike, i očigledno je da je vreme da nešto kod sebe menjate, da biste se osećali bolje. Stariji pripadnici znaka mogu imati tegoba vezanih za kardio vaskularni sistem, kičmu i krvne sudove i pritisak.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.