Mesečni horoskop za januar 2016. godine: Za slobodne Ovnove nema zime, Bikovi će biti zaljubljivi

Žena sam, ali ne treba mi jedan pravi Chanel parfem, deset pari cipela i beskonačno mnogo torbica. Treba mi jedan pravi muškarac, deset pari zagrljaja i beskonačno mnogo ljubavi.

Pa, eto nas u 2016-oj. Nova godina, novi početak. Nove nade, novi snovi, nova očekivanja. Teška je godina iza nas, a koliko će nam ova nova dati, to ćemo tek da vidimo. Da će biti mnogo bolje, e to već neće….ali da će malo da nam svane – to je već izvesno. No, da ne idemo mnogo daleko u budućnost, već da se skoncentrišemo na ovaj, prvi mesec u 2016-oj…

Prvo što upada u oči je direktno stacionarno kretanje Merkura. Da pojednostavim, ova planeta usporava I sprema se da krene unazad što će I učiniti 6-og januara I to samo što pređe u znak Vodolije. Vratiće se u znak Jarca, gde je temeljna, oprezna, ali pre svega – spora. Pošto Merkur vlada misaonim procesima, komunikacijom, dogovorima, bilo kakvom vrstom pokreta, jasno nam je –napredovaćemo suviše sporo, a imaćemo obavezu I da se vratimo I završimo neke zaostale poslovne ili lične obaveze. Ono što će nam malo više dati snagu je prelazak Marsa u znak Škorpije 4.-og januara. Energija će ipak porasti, dobićemo novi polet, to sve stoji….ali stoji I činjenica da će Mars I Merkur biti u kvadratu u prvih nedelju dana januara, što može doneti tenzije, sklonost raspravama, izbrzanost I u razgovoru, ali I u saobraćaju, pa budite malo oprezniji u ovom periodu.

Venera je u znaku Strelca, što bi, jel da trebalo da nam donese malo bolje raspoloženje I okrenutost ka planovima I ka poslovima sa inostranstvom, ali ova je planeta maltene celu prvu polovinu januara u kvadratu sa Neptunom I konjukciji sa Saturnom, pa ćemo vrlo često biti nesigurni šta da uradimo, a naši planovi će biti pritisnuti okolnostima I blokadama koje je teško prevazići. Da ne pričam da će se ovo odraziti I na emotivnom planu, pa nas čekaju neke nerealne emocije, neka zanošenja, tajni odnosi…još ako na sve to uvedemo I karmičku konotaciju ovog aspekta, pa skontamo da se možemo zaljubiti “do koske” u nekog koga kao da je samo nebo poslalo za nas…ma sve lepše od lepšeg…

Ako ste mislili da je ovo kraj, pa ne – nije, jer 9.-og januara I Jupiter, veliki benefik, kreće retrogradno. Doduše, ta sreća koju nam je doneo u tranzitu kroz znak Device se pre može nazvati balastom, nego zadovoljstvom, ali šta sad….Jeste, dok bude išao unazad, potpomognuće on da neke dogovore iz prethodnog perioda realizujemo, da možda I dobijemo neka zaslužena priznanja, unapređenja, beneficije, ali iskreno – obzirom na to koliki je trud uložen u sve ovo, nagrada će biti više nego simbolična…Na tome će naročito potencirati Mlad Mesec u znaku Jarca, polju karijere, I to 10-og.

Jasno vam je sada – sam početak meseca, to jest – prvih petnaestak dana prosto vrvi od dešavanja. U međuvremenu će I Mars napraviti trigon sa Neptunom iz znaka Riba. Intuicija će biti jako naglašena, možemo otkriti neke tajne, “osvetliti” neke neprijatelje ili konkurente, a ovaj aspekt će nekima dati priliku I da pokrenu dogovore (na tajnoj bazi naravno) koji mogu voditi promenama u poslovnom segmentu, ali isto tako pokreću I neke emotivne priče o kojima ne sme ništa da se zna….pssst….Pošto će Venera tada biti u trigonu sa Uranom, više je nego izvesno da se na prečac možemo odlučiti I upasti u nešto što će nam doneti emotivnu ili seksualnu satisfakciju, ali I priliku da u nekom kasnijem periodu promenimo svoje poslovno okruženje. Dobro obratite pažnju na period 18.-20.-I januar, jer će se gro dešavanja odigrati baš tada.

21.-og Sunce prelazi u znak Vodolije. Tog dana, ali I u narednih par bićemo skloni rizicima, svađi, biće naglašena prenagljenost I impulsivnost…nećemo više moći da trpimo neke barijere I ograničenja u svojim poslovnim ili emotivnim relacijama, I možemo očas posla “eksplodirati”.

24.-og Venera prelazi u znak Jarca, a taj dan imamo I Pun Mesec u znaku Lava. Bićemo skloni mešanju ljubavi I prijateljstva a neki emotivni odnosi se u tom periodu mogu itekako ohladiti I upasti u stagnaciju. Na prvom mestu će biti dužnost I obaveza, I nekih snova ćemo morati da se odreknemo. Merkur ponovo kreće direktnim hodom 26.-og I pred sam kraj meseca imamo sekstil Venere I Neptuna, čime I “zatvaramo” januar…

Dobro, pa da probamo da uklopimo ukratko sve ovo….pred nama je jedan promenljiv I turbulentan mesec. Moraćemo da se posvetimo svojim poslovnim obavezama u velikoj meri, ali nećemo uspeti da se u materijalnom I finansijskom smislu nešto naročito ovajdimo. Pojedini će uspeti da prosperiraju ili napreduju, ali će ostati onaj osećaj da se moglo I više. Što se naših obaveza tiče, mnogo toga dolazi na naplatu, pa nemojte da se iznenadite pozivima od strane banaka ili plavim kovertama koje stižu na vašu adresu. U emotivnom delu će se aktivirati faktor tajnosti, strasti, zanosa. Neke velike ljubavne priče će početi u ovom mesecu, ali moram da napomenem da će se I mnogi snovi o ljubavi brzo urušiti.

Prođite sa osmehom kroz januar, neka vaše tegobe budu prolaznog karaktera, a sreće trajne. Vratite ono što vam pripada, završite I regulišite ono što niste do sada I iskoristite Marsove pozicije – energijom, voljom, inicijativom – savladajte sve prepreke! Neka je sa srećom…

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Ako ste slobodni, za vas tokom januara nema zime. Obzirom da će vladar vašeg znaka, Mars, preći u Škorpiju I polje strasti, intenziteta – jasno vam je da ćete se nauživati dibidus. Doduše, verovatno ćete u prvoj nedelji meseca biti malo suviše navalentni, pa na taj način uspešno terati od sebe one koje pokušavate da osvojite, ali to je samo posledica stegnutosti okolnostima iz prethodnog perioda. Kada budete shvatili da žurba nikuda ne vodi, počećete da koristite suptilnije I prodornije metode – zavodićete pogledom, sa malo reči, ostavljaćete da neizgovoreno “visi u vazduhu” između vas I osobe koju želite – I ovi metodi će se pokazati više nego uspešni. Ne mogu da kažem da vam je ovaj mesec namenjen za neka velika zaljubljivanja, jer nije, ali za avanture, uživanciju I osvajanje – itekako. Zauzeti Ovnovi neće proći baš toliko dobro. Nekako će ispadati da uvek u pogrešnom trenutku izjavite nešto što partnera iziritira ili ga navede da se povuče u sebe I ućuti. Imaćete u nekim danima utisak da voljena osoba I nije baš prisutna kada je pored vas, da su joj misli na drugoj strani, I počećete da sumnjate. Nešto se tu čudno dešava, misliće Ovnovi I početi da obraćaju mnogo više pažnje na neke sitnice kod voljene osobe. S druge strane, ne možemo da kažemo da ćete se vi baš ubijati od vernosti. Itekako će vas zainteresovati neke tuđe okice I moguće je da ovo neće ostati baš samo na komunikaciji I lakom začikavanju. Pred Ovnovima se sve otvara da se ozbiljno upletu u tajni odnos, a baš u tom slučaju sledi upozorenje za vas – kao što vi posmatrate partnera, tako I on pažljivo gleda sve što se dešava sa vama…

Posao: Željene promene u poslovnom segmentu sada mogu početi da nastupaju. Obzirom na to koliko ste teško prolazili kroz period od par meseci unazad, imaćete osećaj kao da ste preskočili jednu veliku prepreku. U prvoj dekadi meseca obratite pažnju na dogovore koje pokušavate da ostvarite, I ne dozvolite da iz želje za što bržom realizacijom propustite neke bitne detalje. Venera u polju stranaca daće priliku onim Ovnovima koji su pokušavali na ovom mestu da pokrenu poslove, da to sada I urade. Moraćete da rešite zaostatke I obratite više pažnje na dokumentaciju I arhiviranje podataka. Mnogobrojni poslovni kontakti mogu vam doneti nove saradnike, nove projekte, pa čak I proboj na nova tržišta. U drugom delu meseca možete uspešno sprečiti neke poteze konkurencije, ali napraviti I dogovor sa nekima od njih o obostranoj razmeni informacija. Poslednja dekada meseca donosi vam stupanje u kontakt sa osobom koja vam može ponuditi mnogo više od vaših trenutnih pozicija. Naporan, ali dobar mesec pred vama.

Zdravlje: Osećaćete se mnogo bolje nego u dužem prethodnom periodu. Transit Marsa kroz Škorpiju daje vam dovoljno energije za sve, a neki Ovnovi će se tokom januara baciti I na rekreaciju I povećanu fizičku aktivnost. I psihički ste se stabilizovali I sredili. Povremeno može biti problema samo sa stomačnim delom, varenjem.

Bik

Ljubav: Baš se onako fino smestila vaša vladarka Venera u znaku Strelca…samo da nije tog Saturna sa kojim je u konjukciji, samo da nije tog Neptuna sa kojim je u kvadratu….i samo da nije vladara polja ljubavi koji kreće unazad…da, samo da nije….u prevodu – pa baš vam I nije neko bajno vreme za ljubav. Ako se zaljubite u nekog, imaćete osećaj da je “taj I nijedan drugi” I da ćete do kraja života osećati zanos I strast prema toj osobi. Bojim se samo da vam se sve to što ste tako lepo izmaštali u svojoj glavi ne uruši kao kula od karata odmah tokom ovog meseca. Znate ono – završilo se I pre nego što je počelo…Da ćete biti zaljubljivi, hoćete. Da biste trebali da budete malo oprezniji pre nego što nekom isporučite srce bez ikakve rezerve – da, trebali biste. Biće tokom januara aktuelne I ljubavi sa razlikom u godinama, I zaljubljivanje u nekog ko nije iz vašeg mesta boravka, I vraćanje bivših partnera koji tako umilno kuckaju na vaša vrata opet…hajte vi probajte da u svemu ovome uživate, da se ne obavezujete I ne zanosite mnogo, pa da sačekate neko malo bolje vreme za ljubav…A kod zauzetih – isto veselo, nema šta. Malo vi sumnjate u partnera, malo on sumnja u vas, planovi vam se nikako ne poklapaju, pa se ili susrećete ređe…ili pak uspevate da se svađate oko najmanje sitnice. Problemi će se smanjivati kako se budete približavali kraju meseca. Vi u brakovima – Pun Mesec je u poslednjoj dekadi januara u vašem polju doma, pa biste lepo mogli da spustite tenziju I da malo promenite način ponašanja jedno prema drugom.

Posao: Sad, kad je Mars napustio polje svakodnevnih poslovnih okolnosti I kolega, može malo lakše da se diše. Neke su se tenzije spustile I smirile, možda I zbog prazničnog raspoloženja I opuštenijeg pristupa poslu, zaboravili ste na neke veće probleme I malo ćete bolje funkcionisati tokom januara. Već u prvom delu meseca Bikovima se mogu otvoriti neke šanse I za dogovore sa strancima, ali I za bolji odnos sa nadređenima. Neki će čak dobiti materijalnu satisfakciju, unapređenje ili pohvalu za dosadašnji rad. Dok vladar polja posla ide retrogradno, aktivirajte se oko poslova koje ste pokrenuli u prethodnom periodu, jer ih sada možete završiti. Takođe, računajte da je sada I vreme da se bacite na zaostalu papirologiju I da možda ispravite neke propuste koji su napravljeni u prednovogodišnjoj žurbi I euforiji. Mlad Mesec u polju inostranstva I ekspanzije obećava Bikovima da će se naročito u ovom segmentu pokrenuti. Pojedinima stoje I službena putovanja van zemlje. Novac promenljivo, ali nećete biti nezadovoljni.

Zdravlje: U januar ulazite dosta iscrpljeni I isceđeni energetski, pa je moguće da naročito u prvom delu meseca, osećate manjak energije I pad imuniteta. Pored sezonskih virusa I lakog prehlađivanja, Bikovima se savetuje I da provere krvnu sliku, a ženski deo populacije bi mogao da uradi jedan detaljniji ginekološki pregled, sa posebnim akcentom na hormonski status.

Blizanci

Ljubav: Ono što je dobro jeste da je Mars napustio vaše polje ljubavi. Ono što je loše jeste da vladar vašeg znaka kreće unazad, a vladarka polja ljubavi, Venera, ide ka konjukciji sa Saturnom I kvadratu sa Neptunom. U prevodu – ako ste sami I željni ljubavi, sreće, zadovoljstva, stabilnosti – čini mi se da ćete samo na zadovoljstvo moći I da računate. Kod malo Blizanaca će se dogoditi da veze započete tokom ovog perioda budu trajne, uglavnom će sve počinjati gromovito, očaravajuće I nestvarno, da bi se završilo prekidom komunikacije I distanciranjem druge strane. Ne očajavajte, ovo jednostavno nije vreme za nešto dugotrajnije, pa iskoristite da se dobro zabavite I provedete ne razmišljajući baš svakog trenutka “da li je ovo možda onaj pravi?”. Jedan topao savet za vas – koliko god vas povremeno vukla potreba da nekom bivšem partneru “samo čestitate praznike” – nemojte to da uradite. Bojim se da u suštini samo tražite neku vrstu utehe zato što noviteti funkcionišu loše, a ako neku staru priču I pokrenete, to će zaživeti kratkotrajno I ugasiti se opet….Kod onih u vezama imamo dve mogućnosti – prva je da vi I partner shvatite da je vreme da se uozbiljite po pitanju vaše veze I da krenete u planiranje budućnosti. Druga, manje lepa je da se vi I voljena osoba konstantno vraćate na neke prošle probleme I natenane kidate živce jedno drugom. Ova druga opcija vam neće doneti ništa dobro, to vam je jasno, pa se potrudite da svoju vezu smirite I stabilizujete, jer sada imate mogućnosti za to.

Posao: Taj Mars koji je u vašem polju ljubavi u prethodnom periodu napravio karambol, preselio se u polje poslovne svakodnevice, gde je njegova pozicija više nego dobra. Vreme je za vas da se aktivirate, a čak će vam odgovarati I to što vaš vladar ide retrogradno kroz polje promena I znak Jarca. Naime, sada imate itekako dobre šanse da sve ono što je tavorilo a oko čega ste se kidali I trudili u prethodnom periodu, ispravite, sredite, aktivirate I realizujete. Ako budete pametni (a verujem da hoćete) iskoristićete sve dobre prilike u prve dve dekade januara, napraviti neke važne dogovore I obezbediti sebi jednu mnogo stabilniju poslovnu situaciju. Poslednja dekada meseca je malo problematična, sa više tenzije I mogućnosti da u brzini napravite neke greške. Bićete skloni riziku, a to je teško da će vam se isplatiti. Ne mogu da kažem da ćete biti nezadovoljni finansijskom situacijom, ali je problem u tome što će gro novca morati da ode na ono što ste se ispozaduživali. Ispoštujte svoje obaveze.

Zdravlje: Većim delom meseca zdravstvene prilike nisu povoljne po Blizance. Ako imate neke hronične bolesti, poštujte propisane terapije. Ako se neki simptomi ponavljaju, obratite se nadležnom lekaru. Prva dekada meseca je naročito naglašena, I tada treba voditi računa I o povredama, posekotinama, padovima.

Rak

Ljubav: U vaše polje ljubavi I znak Škorpije ulazi tranzitni Mars, vladar ovog znaka. Za slobodne Rakove bi ovo mogao itekako biti mesec pun zanimljivih I podsticajnih emotivnih dešavanja. I sami ćete primetiti da se dosta pripadnika suprotnog pola interesuje za vas, da su se uzvrteli I da pokušavaju da vas animiraju I osvoje. Od vas će zavisiti da li ćete I kome od njih dati šansu da vam se približi. Vi ste malo nestalni u ovom periodu, spremni za flertovanje I poigravanje pa će vam biti zanimljivo u svakom slučaju. Obzirom da u prvoj dekadi januara imamo Mlad Mesec u vašem polju ozbiljnih partnerstava, rekla bih da su Rakovi ipak spremni da se za nekoga malo ozbiljnije vežu I da će neko uspeti da zagolica prvo vaše misli, a onda I srce. Kod zauzetih imamo malo drugačiju situaciju. Iako ovaj period zahteva od vas odgovornost prema svojim vezama I partnerstvima, očigledno je da vi niste zadovoljni odvijanjem situacije sa voljenom osobom. Moguće je da su kod pojedinih odnosi već u prethodnom periodu zahladneli na neki način I da ste se vi I partner uvukli u učmalu svakodnevicu u kojoj se ništa naročito lepo ne dešava. Neki od vas će potražiti izlaz kroz flertovanja sa drugima, čak I kroz tajnu vezu, avanturu. Međutim, ono što je izvesno jeste da se sa malo truda situacija može preokrenuti. Voljena osoba I vi možete mnogo uraditi za svoj odnos I probuditi ono zajedništvo od ranije. Prisetite se lepih stvari, lepih trenutaka koji sačinjavaju vašu vezu, probudite ljubav ponovo I posvetite se jedno drugom. Sve se može vratiti na staro.

Posao: Venera je u polju poslovne svakodnevice, a Sunce I retrogradni Merkur u polju ozbiljnih poslovnih partnerstava, kao I Mlad Mesec u prvoj dekadi januara. Očigledno je da bi ovo mogao biti solidan poslovni period za sve one koji su preduzimljivi I koji ne čekaju da im bilo šta padne samo od sebe u krilo. Mars lepim aspektom gleda vaš znak, dajući vam dovoljno snage I inicijative da pokrenete poslove I projekte koji su do sada bili u nekoj formi blokade ili razmatranja. Takođe, pojedini Rakovi će vrlo ozbiljno početi da se bave mišlju o pokretanju privatnog biznisa I neki prvi koraci se mogu napraviti I u ovom segmentu. Svoje ideje ili planove delite samo sa pouzdanim ljudima, pošto postoji mogućnost da ih neko iskoristi ili predstavi kao svoje. Osobe koje su vam već smetale ili bile konkurencija aktiviraće se opet, ali vi već znate na koji način deluju pa ćete biti dovoljno oprezni da ne dozvolite da vam ovo na bilo koji način pokvari planove. Neko vam može pomoći prilikom ostvarivanja kontakta sa strancima.

Zdravlje: Vi ste već jedan duži vremenski period pod pritiskom kojekakvih situacija, I nervni sistem vam je napet, a organizam povremeno dosta iscrpljen. Saturn u polju zdravlja definitivno govori o odbacivanju nekih loših, ali I usvajanju novih, dobrih navika. Jedna od njih bi mogla da bude I ta da s vremena na vreme odete na kontrolu, bez nekog posebnog razloga.

Lav

Ljubav: U vašem polju ljubavi jeste planeta Venera, ali je njena pozicija tokom prve polovine meseca dosta nepovoljna, a da ne pričamo da I vaš vladar polja ljubavi kreće unazad u prvoj dekadi januara. Dosta su ovo “tanki” aspekti za neke nove ljubavne početke, jer sve može krenuti dobro, da bi se vrlo brzo pokazalo kao problematično. Mislim da nećete biti zadovoljni ako dozvolite sebi da se odmah prepustite, pa se Lavovima savetuje, da I pored sve opijenosti I zanesenosti nekom osobom, ipak budu malo obazriviji I da napreduju polako, korak po korak. Ovi aspekti će, na žalost, pojedinima doneti I potrebu da se aktiviraju oko bivšeg emotivnog partnera, što bi itekako bila greška, jer samo početni momenat može biti dobar, jako brzo ćete se podsetiti na to zašto vi I ova osoba niste mogli da funkcionišete zajedno prvi put. U suštini, možda bi bilo najbolje da ovaj period možda malo više posvetite sebi I svojim prioritetima, da izlazite I družite se, pogotovo što ste neke prijatelje zapostavili. Kod zauzetih Lavova je ovaj mesec bolji u emotivnom delu. Porodični odnosi će funkcionisati dosta dobro, mnogo pozitivne energije, možda čak I planovi o prinovi ili dogovor oko nekog uređenja domaćinstva. Oni u vezama će, naročito u prvom delu meseca, biti obasuti pažnjom od strane voljene osobe, a možda vas iznenadi I poklonom ili predlogom da se zajednički provede par dana van grada ili ode negde na put. U drugom delu meseca ćete I vi biti aktivniji, pa je ovo jedan dobar mesec za povezivanje I zadovoljstvo.

Posao: Pa, da će ovo biti neki naročito dobar mesec u poslovnom segmentu, I neće. Jupiter u polju posla I novca ide retrogradno, a I vladar polja isto ide nazadnim hodom. Vi ćete u prvoj dekadi biti skloni impulsivnim potezima koji se neće pokazati kao dobri, pa vam se savetuje da date sebi dovoljno vremena da razmislite pre nego što se aktivirate po bilo kom pitanju. Mlad Mesec u polju koje se vezuje za posao govori da na drugačiji način morate pristupati svojim obavezama I odgovornije se odnositi prema svim situacijama koje vam se nametnu. Možda ovo nije u skladu sa vašim planovima, ali oni sada moraju biti korigovani I prilagođeni trenutku. Oni koji se bave privatnim poslovima imaju bolju situaciju, ali se ni vama ne preporučuje da u prvoj dekadi meseca povlačite neke poteze bez prethodne konsultacije sa ljudima u koje imate poverenje. Generalno, tek treća dekada januara doneće Lavovima više prostora da se razmašu, a tada vam idu I bolje finansijske mogućnosti I veći prilivi.

Zdravlje: Prva dekada meseca je prilično loša u zdravstvenom smislu. Lako će vas hvatati virusi I temperature, a mogli biste imati I problema sa stomakom I varenjem, što će biti posledica neadekvatne ishrane. Nakon tog perioda kreće oporavak I jedino na šta biste trebali obratiti pažnju jesu eventualno neke hronične bolesti.

Djevica

Ljubav: Devicama kroz polje doma tranzitira planeta lepote I ljubavi, Venera, pa je sigurno da ćete u bračnim odnosima u većem delu meseca vi I partner pokušavati da se prilagođavate jedno drugom I da emociju I bliskost stavite na prvo mesto. Kod onih u emotivnim vezama, pogotovo ako ste duže sa voljenom osobom, sada može doći do nekih ozbiljnijih tema. Malo ćete oboje biti u prazničnom raspoloženju, pogotovo oko Božića, koji veliča porodična okupljanja, pa ćete početi da se pitate “šta bi bilo kad bi bilo”. Iz ovakvih razgovora se može očas posla doći I do velikih planova za zajedničku budućnost. Generalno – Device u emotivnim vezama će biti u mnogo boljoj prilici da sa voljenom osobom imaju korektan I lep odnos. U prvih desetak dana januara vi ćete biti malo nervozniji, ali će partner umeti da vam se prilagodi I da spusti tenziju. Što se slobodnih pripadnika ovog znaka tiče, tokom celog meseca vaš vladar Merkur će biti u polju ljubavi (doduše u retrogradnom hodu uglavnom) a u trećoj dekadi januara će se I Venera ušetati u ovo polje. Očigledno je da će biti jakih dešavanja u ovom životnom segmentu, a sigurno je da će više osoba pokušavati da pridobije vašu pažnju. Tokom januara se u ovom polju događa I Mlad Mesec, pa je više nego izvesno da su Device spremne da ušetaju u novo poglavlje svog života po pitanju ljubavi. Bićete malo oprezniji u novim kontaktima I nećete se puštati lako. Tek u poslednjoj nedelji, kada se sve kockice nekako poslože same od sebe, odlučićete I pustiti jednu osobu u svoj život. Vredelo je čekati.

Posao: Vaše polje komunikacije I dogovora je naglašeno tranzitom Marsa, koji se ovde nalazi u svom sedištu, I ispoljava svoju najjaču snagu I energiju. Itekako ćete vi umeti da iskoristite ove podsticajne aspekte u svoju korist, samo vam skrećem pažnju na prvu dekadu januara, kada ne treba previše brzati u dogovorima, da ne biste u žurbi napravili nepovoljne dilove. Tada I izbegavajte finansijska ulaganja, pogotovo ako imate privatni biznis. I kod vas će se pokazati da ono što ste pružili u poslovnom segmentu u prethodnom periodu, sada može biti naplaćeno I nagrađeno, pa će Device obradovati kada im se jave klijenti I poslovni saradnici sa kojima su imali intenzivnu komunikaciju u mesecima unazad. Ne samo da je ono staro sada moguće aktivirati, pojaviće se I novi ljudi sa kojima biste se mogli poslovno ostvariti, a I segment inostranstva će se pokrenuti mnogo intenzivnije. Što se finansija tiče, one će biti dosta promenljive u prve dve dekade januara, dok poslednji deo meseca donosi jače I redovnije prilive.

Zdravlje: Poslednjih desetak dana januara donose nestabilne I nešto lošije zdravstvene prilike za Device. Imunitet će tada biti u padu, a moguće je I da se iznenada vrate neke hronične bolesti ili recidivi prehlada I virusa koje niste odležali kako treba u prvom delu meseca. Potrebno je da malo više obraćate pažnju na sebe, naročito na ishranu.

Vaga

Ljubav: U prve dve dekade januara u vašem polju doma se nalazi retrogradni Merkur pa biste vi I bračni partner trebali u tom periodu da rešite neke zaostale probleme koje toliko rado ponekad gurate pod tepih. Savet za vas je da se zaista potrudite da do nekih zajedničkih rešenja I dođete, jer je treća dekada malo nepovoljna za komunikaciju I tada bi bilo teško doći do kompromisa. Oni koji se potrude I srede odnos sa partnerom tu treću dekadu januara bi mogli provesti u mnogo boljem raspoloženju, obzirom da tada I Venera ulazi u vaše polje doma. Onima u dužim emotivnim vezama takođe savet – voljena osoba je u ovom mesecu u dosta povoljnijem položaju od vas, stabilnija I jača, I trebali bi da pokušate da se prilagodite, a da ne insistirate na nekim svojim uskogrudim ciljevima ili da terate po svome. Umesto ovoga, potrudite se da unesete novine I živost u vašu vezu, jer će voljena osoba sa zadovoljstvom prihvatiti vašu inicijativu. Slobodne Vage bi mogle da se upuste u neku formu tajnog odnosa, verovatno sa osobom koja nije slobodna. I vi ste svesni da ovo nije ono što vam odgovara, ali biće teško odupreti se privlačnosti I magnetizmu kojom ova osoba zrači. Ukoliko uspete da prevaziđete I preskočite ovaj “mamac” koji će se pred vas postaviti u prvom delu meseca, drugi deo biste uglavnom proveli u druženju sa prijateljima I povremenim lakim flertovima. Poslednja nedelja januara bi tek mogla doneti osobu oko koje ćete želeti da se ozbiljnije pomučite I posvetite joj svoje vreme.

Posao: Marsova energija u polju koje vlada poslom I novcem izuzetno je povoljna, ali samo ako umete da je iskoristite na pravi način. Budite svesni da je ovo period kada se neke stvari mogu itekako pokrenuti, ali očekujte da će se aktivirati I oni koje smatrate konkurencijom. U prvoj dekadi meseca najbolje je biti malo oprezniji, jer bi baš ta, nelojalna konkurencija, ali I otvoreni neprijatelji, mogli sputavati vaše napredovanje I povlačiti neke poteze protiv vas. Koliko ćete vi biti u izvesnoj formi blokade I napetosti u tom periodu, toliko se posle toga otvaraju prilike da nadoknadite propušteno. Jedna velika šansa se ukazuje polovinom meseca, a vrlo lako bi mogla biti vezana za stranog partnera ili većeg domaćeg klijenta. Računajte da ćete od tada do kraja januara bukvalno biti u brzini od sto na sat što se obaveza I poslova tiče, ali nemojte žaliti truda. To je I najbolje vreme za finansijske prilive. Privatnicima je ovaj period naročito pogodan za sklapanje novih poslovnih dogovora.

Zdravlje: U prvom delu meseca kod starije populacije mogući problemi sa reumom, kostoboljom, a mlađe Vage bi mogle prekontrolisati krvnu sliku ili posetiti zubara. Poslednja sedmica donosi nešto slabiji imunitet I lakše oboljevanje od sezonskih bolesti. Ako bude klizavice, vodite računa da ne padnete I ne povredite se.

Škorpija

Ljubav: Prvih desetak dana ovog meseca još uvek ćete vući nervozu I napetost iz prethodnog perioda I biti skloni raspravama sa voljenom osobom. No, na svu sreću, ovo neće ni na koji drastičniji način ugroziti odnos u kome ste. Nastavak januara je za Škorpije više nego dobar jer se posle dužeg vremena ponovo osećate sigurnim u relacijama u kojima ste. U ovakvim okolnostima, vi lako ispoljavate ljubav, romantiku I bliskost prema partneru, a I on će umeti da uzvrati na pravi način. Mirno more pripadnicima vašeg znaka, bez obzira da li ste u dužim vezama ili bračnom odnosu. Znam da se neke Škorpije nadaju podizanju svog odnosa na viši nivo, ali mislim da je malo verovatno da će partner imati sluha sada za ove vaše potrebe. Ukoliko ste slobodni, moraćete da naučite da u prvoj dekadi meseca budete malo obazriviji u novim poznanstvima. Naime, ne razumeju baš svi vaš čudan smisao za humor, a ni energiju koja ume biti pomalo napadna I nasrtljiva, pa je moguće da neke emotivne prilike propustite zato što će se druga strana povući. Ako možete, budite opušteniji, a ako ne možete – pa, ko ne može da vas prihvati onakve kakvi jeste, nije mu ni mesto pored vas. No, bojim se da u drugoj I trećoj dekadi januara neće biti baš mnogo šansi za neku emotivnu kombinatoriku. Umesto da kukate što nikog zanimljivog nema na vidiku, posvetite se sebi. Taman imate dovoljno vremena za druženje I izlaske sa nekim ljudima sa kojima se odavno niste videli, a možete se posvetiti I nekoj fizičkoj aktivnosti koja bi vam itekako prijala.

Posao: Reći da ćete proći loše tokom januara, ne bi bilo istina…ali takođe je istina I da nećete ostvariti onoliko koliko ste planirali. Venera jeste u vašem polju posla I novca, ali njena konjukcija sa Saturnom I kvadrat sa Neptunom će vas donekle zablokirati I smanjiti vam prilive, a s druge strane – neke obaveze će doći na naplatu. Bićete malo neraspoloženi u prvom delu januara I često razmišljati na koji način da se izvučete iz ovoga I pokrenete poslovanje. Drugi deo meseca je bolji, ali opet ne onoliko koliko je vama potrebno, pa je verovatno da ćete ovaj period završiti negde oko pozitivne nule. Ipak I pored svega, sa vladarom vašeg znaka, Marsom, u polju ličnosti – umećete vi I ovo da prebrodite na pravi način. Angažovaćete se oko nekih dodatnih poslova I potražiti nove izvore prihoda, kao I nove poslovne saradnike, klijente. Sredinom meseca jedna šansa “na blic” će se otvoriti pred vama I ne oklevajte, prihvatite je. Moguće je da je ovo van svih vaših dosadašnjih poslovnih tokova, ali je bitno da vam donosi dobitak.

Zdravlje: U prvom delu meseca stres I nervoza, a tada ste skloni I povredama, pa budite oprezni – mogući su padovi, pa možete ugruvati kičmu ili istegnuti neki ligament. Takođe – ne preterujte sa hranom, jer su mogući problemi sa varenjem. Drugi deo meseca je potpuno drugačiji, vi se lično osećate jako dobro, a I zdravstveno stanje se drastično popravlja.

Strijelac

Ljubav: Venera, planeta ljubavi I lepote je u vašem znaku, pa ne može da se ospori da ste šarmantni I da lako upadate u oči suprotnom polu. Ukoliko ste u vezi, ova Venera vam neće odgovarati u prvoj dekadi januara, jer zbog konjukcije sa Saturnom I kvadrata sa Neptunom, ona vam donosi razmišljanja o tome koliko je odnos u kome ste zaista ono što želite. Obzirom da I vladar polja ozbiljnih partnerstava ide unazad, očigledno je da će Strelčevi krenuti da preispituju svoje veze. Jako je bitno kako će vaša voljena osoba odreagovati u ovim trenucima. Ako bude mogla da svojim ponašanjem razbije vaše trenutno nezadovoljstvo I pokrene vas ponovo, sve će biti u redu. Ali, ako emotivni partner bude okupiran nekim svojim problemima I prepusti vas same sebi, tada bi već moglo biti problema. Naime, zbog onog šarma, spomenutog u prvoj rečenici, moguće je da će se neko drugi angažovati oko vas I da će pojedini Strelčevi biti u jačem flertovanju, pa čak I započeti tajnu vezu. Nadam se da se to neće dogoditi, već da ćete vi I partner učvrstiti svoj odnos I od poslednje dekade januara čak biti spremni za neke ozbiljnije teme. Ukoliko ste sami, nisam sigurna da je ovo mesec koji bi vam mogao doneti nešto na duže staze, ili bar ne vezu koja će biti opuštajuća I stabilna. Kod vas su mogući tajni počeci sa osobama sa razlikom u godinama ili emotivno zauzetima, ili pak okretanje ka prošlosti I traženje utehe u kontaktu ili povremenim susretima sa bivšim ljubavnicima. Takođe, sklonost avanturama I neobaveznim odnosima.

Posao: Venera u tranzitu kroz vaš znak doneće vam da se bolje uskladite I organizujete u poslovnim obavezama, a sredinom meseca I priliku za iznenadni finansijski priliv I to u većem obimu. Obzirom da Merkur ide retrogradno u polju posla I novca, dve stvari će biti aktuelne. Prva je da ćete morati da završite sa nekim zaostacima I dokumentacijom iz prethodne godine, a druga da će se onaj trud I angažovanost koju ste pokazivali mesecima unazad, sada konačno isplatiti. Pojedini Strelčevi gledaju u unapređenje ili neku jaču poslovnu poziciju, a kod drugih će se ovo manifestovati kroz više kontakata sa saradnicima I ugovore koji vam mogu doneti na duži rok stabilnost na polju posla. Da ne zaboravim, vaša konkurencija je aktivna u prvoj dekadi januara, pa tada budite malo oprezniji I čuvajte leđa. Takođe, tada nije vreme za rasprave ili požurivanje poslovnih saradnika, a bilo bi lepo I kada biste u kontaktu sa nadređenima umeli da spustite loptu onda kada je to neophodno. Sve u svemu – dosta povoljan period za vas.

Zdravlje: Zdravstvenom situacijom baš I nećete moći da se pohvalite I tokom celog meseca vam je potrebno više odmora, više opuštanja, ujednačena ishrana I dosta toplih napitaka. Uzimajte vitamine, uvedite više voća I povrća u svoju ishranu I budite obazrivi da se ne povredite na poslu zbog rastrojenosti I toga što su vam misli na nekoj desetoj strani.

Jarac

Ljubav: Za Jarčeve u emotivnim vezama I brakovima januar sve do treće dekade može biti naporan I promenljiv. Emotivni partner I vi (a naročito vi) bićete skloni nekim prepucavanjima, vraćanjima na prošle greške, prebacivanjima, što ni malo neće doprineti da se vaš odnos učvrsti I stabilizuje. Oboje mislite da ste u pravu I niko neće želeti da popusti. Na sve ovo, vama se može pojaviti neko pored koga uspevate da zaboravite na sve probleme I pred zauzetima se otvara mogućnost tajnog odnosa. Možda ćete jedno vreme uspevati sebe da obuzdavate I da se kočite (jer tajne veze nisu nešto što je vaš fah), ali polovinom januara dolazi jedan intenzivan period kada možete popustiti. Ukoliko iz prvih dvadesetak dana meseca uspete da izađete bez ovakvih situacija, treća dekada bi vama I voljenoj osobi Ili bračnom partneru mogla doneti smirivanje, više lepih dešavanja I povratak na one vaše utvrđene ljubavne staze. Razmislite dobro šta su vam prioriteti. Ukoliko ste usamljeni, konjukcija Saturna I Venere u polju podsvesti, tajni – vrlo često će vas vraćati u razmišljanja o nekome sa kim ste ranije bili u emotivnom odnosu. Moguće je da ćete želeti da se ponovo vratite ovoj osobi, ali vam zaista ne mogu reći da li bi to bilo ono što vam je potrebno u ovom momentu. Ako ne budete skloni vraćanju u prošlost, onda će vas samo privlačiti osobe za koje znate unapred da nisu za vas I da sa njima ne možete ostvariti onakvu vrstu veze kakvu želite. No, usamljenost može odraditi svoje, a vi se naći u priči koja će krenuti pod okriljem tajnosti.

Posao: Ovaj detalj ću odmah napomenuti – svim Jarčevima, ali naročito privatnicima, sredinom meseca ide jedan vanredan finansijski dobitak – budite na oprezu I “merkajte” prilike, red je da se taman malo novčano oporavite od troškova praznika…Generalno – nećete moći da se baš požalite na prilive novca, a neke svoje ideje I idejice ćete itekako uspevati da “prodate” zainteresovanima. No, da krenemo od početka – Sunce je u vašem znaku sve do treće dekade januara, a Merkur će kroz njega imati svoj retrogradni hod. Ovo je dobar momenat da se aktivirate, naročito ako ste u prethodnom periodu imali zastoja u poslovnom segmentu. Prilike koje ste propustili onda za svoje promovisanje, doći će na dnevni red opet. Prijaće vam potvrda vašeg doprinosa ili uspeha od strane nadređenih koja će doći u prvoj dekadi januara. Ako to ne bude unapređenje, biće makar novčani dobitak. Ne zaboravite, Mlad Mesec je u vašem znaku, I očigledno je vreme da se aktivirate I pokrenete u svim segmentima!

Zdravlje: Planeta Merkur vlada vašim zdravljem, a pošto je u ovom mesecu u vašem znaku I to sve do kraja druge dekade u retrogradnom hodu, moraćete malo više da se pozabavite ovim životnim segmentom. Pripazite se padova I povreda, a gripove ili prehlade nemojte odbolovati na nogama, pošto su vam trenutno pluća I bronhije slaba tačka.

Vodolija

Ljubav: Vaš vladar, Uran, pred kraj decembra krenuo je direktnim hodom I mnoge Vodolije će osetiti pozitivan priliv energije koji će samo pojačati praznično raspoloženje I druženje sa vama dragim osobama. No, raspoloženje je jedno, a odnos sa partnerom nešto drugo, pa će prva dekada meseca biti pomalo napeta u emotivnim vezama I brakovima. Vi biste na jednu stranu, voljena osoba na drugu. Nikako ne uspevate da se usaglasite ni po nekim najosnovnijim pitanjima. Moguće je I da će vam partner zameriti što više vremena nalazite za prijatelje nego za zajedničke trenutke. Da se ne lažemo, verovatno je u ovom segmentu potpuno u pravu. No, bitno je da je ovo samo jedan kratak period nesuglasica, posle čega bi trebali da imate dosta mirno more I manje truckav put pred sobom. Samo jedan savet za vas – neke osobe su vam jako zanimljive I možda ćete u nekom trenutku zaista I poželeti nešto više od prijateljskog ćeretanja I druženja. Razmislite dva puta pre nego što uradite nešto što bi narušilo vaše emotivne veze. Oni koji su slobodni će imati kontakt od strane nekog od bivših emotivnih partnera. Sve je to lepo I krasno dokle god ostane samo na čestitkama za novu godinu. Ne bi se valjalo uplitati ni u šta ovog tipa, mada se vidi da ćete u jednom trenutku pasti u iskušenje da opet ovde okušate svoju sreću. Bolje vi, blago meni sačekajte drugu dekadu januara. Osoba koju ćete upoznati preko prijatelja ili u izlasku je baš po vašoj meri – interesantna, duhovita, neobična. Neko ko će vas na blic zainteresovati I osvojiti.

Posao: Dragi moji, trebaće vam malo više mentalne snage da se izborite sa prvom polovinom januara koja je dosta opterećujuća po vas. Neki ljudi rade protiv vas, konkurencija je aktivna, a ni vi, pored ovoga, nećete biti baš na visini zadataka koji vam se postavljaju. Možete imati loše odnose I sa nadređenima ili biti prekoreni zbog grešaka u papirologiji ili dogovorima iz prethodnog perioda. Usluge koje očekujete od prijatelja će ostati samo na obećanjima, a ako očekujete podršku od nekog autoriteta, to će biti prolongirano. Sve u svemu – naporno. Situacija se menja na bolje u drugoj dekadi januara I to prilikom koja dolazi bukvalno preko noći. Kod privatnika će se to manifestovati kroz jednu jaku saradnju, a kod drugih Vodolija to može biti saradnja sa strancima ili prijateljska usluga koja vas u nekom poslu gura napred. Poslednja dekada je bolja po pitanju novca, mada moram da napomenem, da će prilivi uglavnom samo uspeti da pokriju troškove koje ste pre toga imali. Onako, jedna solidna pozitivna nula…

Zdravlje: Obzirom da ćete imati stelijum planeta u polju podsvesti, a da će tokom januara tu biti I Mlad Mesec, čini mi se da ćete biti dosta opterećeni u psihičkom smislu. Moguće je da su vas napetosti pre praznika iscrpele I da ćete se većim delom januara osećati kao izduvan balon. Lek za ovakve situacije je uvek druženje sa ljudima koje volite I koji vole vas. A I rekreacija može da pomogne da se glava razbistri.

Ribe

Ljubav: Venera je tokom ovog meseca u kvadratnom aspektu na vaš znak, pa ćete verovatno mnogo više želeti I očekivati nego što ćete dobiti. U dužim emotivnim vezama I brakovima vi I partner ćete pokušavati da se uskladite, manje više uspešno. U prvoj dekadi meseca biste trebali malo više da povedete računa u komunikaciji sa voljenom osobom jer je lako povredljiva, I može vam neke reči uzeti za zlo. Polovinom meseca imate mogućnosti za neki prolazan flert I avanturu. Pre nego što se upustite u nešto ovog tipa, razmislite da li vredi rizikovati odnos u kome ste zarad nečega za šta ste svesni da ne može da traje. U poslednjoj dekadi januara bićete skloni da posao I svoje obaveze stavite ispred voljene osobe I moguće je da ćete tada imati manje vremena jedno za drugo. Ipak, tokom celog januara se vidi da ćete vas dvoje pokušavati da zajedničke trenutke ispunite ljubavlju I pažnjom. Šteta je samo što tih trenutaka neće biti više…Ako ste slobodni, nekako su vam mnogo bolje postavljeni prijatelji, izlasci I druženja nego mogućnost ulaska u neki trajniji odnos. Možete početkom meseca misliti da ste našli baš onog nekog ko zavređuje vašu pažnju, ali se nekako nećete usaglasiti što se komunikacije I dogovora tiče, a moguće je I da će ta osoba na izvesno vreme boraviti nešto dalje od vas. Sve će ostati na povremenim razgovorima I čekati neki bolji trenutak za vas dvoje. Polovinom januara možete upasti u iskušenje kratkotrajne aferice preko poslovnih okolnosti, ali odmah napominjem da je ovo malo verovatno da može biti trajno. Više mi izgleda kao vaš pokušaj da se malo “dignete”. Sam kraj meseca popraviće stvari na ljubavnom planu.

Posao: Do polovine meseca otprilike još I kako tako – red uspona, red padova…ali od polovine januara Ribe neka se spreme za znatniji poslovni oporavak. U prvih desetak dana prvenstveno vodite računa u kakve poslove ulažete novac, jer bez istog možete vrlo lako ostati. Bolje radite ono što je provereno, ili razrađujte postojeće poslove. U drugom delu meseca trigon Venere I Urana koji spaja vaša poslovna polja otvoriće Ribama u istoj meri I poslove I finansijske prilive. Ovaj momenat pojedinima može doneti I brzo napredovanje ili veliku podršku od nadređenih. Oni koji se bave privatnim biznisom pomalo će “kaskati” što se izvršenja nekih obaveza tiče, pa ne preuzimajte na sebe više nego što možete odraditi. Tokom januara Pun Mesec je u polju svakodnevnih poslovnih obaveza I odgovornosti, sa jednim napornijim periodom ste pri kraju I zato ne žalite truda da završite sve zaostatke. Oni koji se bave kancelarijskim poslovima, neka srede dokumentaciju I arhivu, jer kraj januara ili sam početak februara može doneti na vaša vrata inspekciju.

Zdravlje: Pun Mesec u vašem polju zdravlja I vladar koji ide retrogradnim hodom signal su za Ribe da je potrebno da promene svoje svakodnevne navike I više se posvete očuvanju svog organizma. Ne konzumirajte previše začinjenu I premasnu hranu I vodite računa da se ne povredite na poslu.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.