Mesečni horoskop za maj 2017. godine

Skupi se u čoveku sve, ponekad.
Pa bi da vrišti, ali nema s kim.
Pa se smije…

Lepo nam je april istestirao svaki mogući živac koji imamo….mučio nas je po pitanjima ljubavi, stabilnosti, novca, donosio nam neočekivanih i neugodnih situacija na pretek…i sada je vreme da zatvorimo vrata ovom mesecu i otvorimo ih maju. Nov mesec, nov početak za nas. Možemo li da mu se radujemo, ili ćemo strepeći da zakoračimo u njega? Pa hajde da pogledamo…

U maj mesec ulazimo sa četiri retrogradne planete – Merkurom u Ovnu, Jupiterom u Vagi, Saturnom u Strelcu i Plutonom u Jarcu. Jedino će Merkur krenuti direktno, ostale tri planete ne. Sunce nam je u znaku Bika, Mars u Blizancima, rastući Mesec u Raku, Neptun u Ribama i Venera i Uran u Ovnu. Ono što je dobro jeste da je Venera ulaskom u znak Ovna izašla iz kvadrata sa Saturnom (aleluja!) – doduše, još uvek se nalazi u svojoj senci i na poziciji koja je više pogodna za avanture, strast i intenzitet nego za ljubavno smirivanje, ali bolje napetost nego mučenje, jel tako?

Merkur i Uran će biti u konjukciji dosta dugo – maltene do polovine maja meseca obećavajući u isto vreme brze promene, ali i napetost u komunikaciji, neočekivane događaje, probleme u saobraćaju (pogotovo što je i Mars u Blizancima, prirodnom znaku kretanja).

U poslednjoj nedelji čeka nas i dolazeća opozicija Marsa i Saturna, kada ćemo morati da preskačemo neke blokade, i da ulažemo mnogo više napora u sve ono što želimo da ostvarimo. Venera će se na samom kraju meseca približiti konjukciji sa Uranom, ali posledice ovog kontakta osetićemo tek u junu…

Dakle – Merkur kreće direktno 3-eg maja. I neće nam doneti neko posebno olakšanje, jer će se period nesporazuma, tenzija i „kratkog fitilja“ kod svih nas nastaviti i dalje.

U noći između 10-og i 11-og maja imamo pun Mesec u znaku Škorpije. U znaku intenziteta i isključivosti doneće nam baš takva osećanja – biće prenaglašene emocije, strasti, ljubomora, preosetljivost, tenzije. Neke će se situacije okrenuti preko noći, druge će eskalirati – u svakom slučaju, malo će mira biti u ovim danima.

16-og Merkur prelazi u znak Bika. Postajemo sporiji, racionalniji, ne zaključujemo više na prečac, tražimo stabilnost i potvrde pre nego što nešto pokrenemo, uradimo dogovorimo.

Od 18-og do 20-og Venera će biti u opoziciji sa Jupiterom i samim tim i zaključiti svoj retrogradni ciklus za ovu godinu. Ovi su dani pomalo nezgodni kada je novac u pitanju, jer se naše špekulacije ili rizični potezi mogu pokazati kao neisplativi, a imaćemo potrebu i da potrošimo možda i više od onoga što smo u mogućnosti. Emocije će biti prenaglašene, ali sa tim ćemo uspeti da se izborimo…

21-og Sunce prelazi u Blizance donoseći početak vladavine ovog znaka. Već do tada, trebali bismo svi da primetimo da je energija oko nas drugačija, ispunjenija, življa, pokretnija. Nadamo se da će nam naši dragi prijatelji iz ovog znaka samo dodatno ulepšati dane koji dolaze za vreme njihove vladavine.

26-og je u Blizancima i mlad Mesec. Vreme za još jedan novi početak za sve nas. Nadajmo se, bolji.

Od 27-og do kraja meseca čeka nas opozicija Marsa i Saturna, o kojoj sam gore pisala. Borba za savladavanje prepreka je pred nama. Nadamo se da će ista ostati rezervisana samo za ove poslednje dane maja i da će u junu sve teškoće već biti iza nas.

U nadi da ćete kroz ovaj mesec proći neuporedivo lakše nego kroz april, a da ćete se fino pripremiti za nastupajući jun, koji bi trebao da bude još bolji, pozdravljam vas i želim svako dobro i uspeh. Srećno!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Lakše se diše, jel da? Imati Veneru iza leđa, pa još u tako nezgodnom aspektu sa Saturnom itekako je komplikovalo vaš ljubavni život u proteklom mesecu. Sada, kada je ova nebeska lepotica u vašem znaku, stvari već deluju mnogo optimističnije u vašim emotivnim relacijama. Pogotovo što će od sada pa na dalje ona biti u izuzetno dobrom aspektu sa Marsom, vladarom vašeg znaka. Da se razumemo – nisu vaši emotivni odnosi tokom maja savršeni, ali su daleko bolji! Partner će povremeno „zezati krizu“, biti nervozan i napet, pa bi bilo divno da mu olakšate, jer to sada svakako možete. Potrudite se da budete aktivni, da razgovarate, da zajednički izlazite, a ukoliko budete imali vremena – obavezno tokom druge dekade meseca uzmite par dana samo za vas dvoje. Mogu se pokrenuti i neki zanimljivi događaji u ozbiljnijem pravcu, ukoliko ste u dužoj vezi. Ukoliko ste slobodni, to ne biste trebali da budete još dugo. Od početka druge dekade pa na dalje, sve vam je otvoreno za ulazak u novu emotivnu priču. Akcija!

Posao: Ovog meseca ste apsolutno sposobni da zaradite. Ne samo da ćete svojim trudom uspeti da dosta toga u poslovnom segmentu pokrenete na bolje, već ćete biti i miljenik sreće – pa će se neke šanse prosto same od sebe stvoriti pred vama. Malo strpljenja i kompromisa sve dok je Merkur u vašem znaku, jer zbog konjukcije sa Uranom možete reći nešto bez razmišljanja i kroz impuls. Tokom druge dekade najveće su šanse za brzu zaradu, možda i veću od one koje ste očekivali, ali nemojte da vam „oči budu gladne“. Samo mirno i polako, da ne biste sebi pokvarili toliko dobre prilike. Dobar je mesec za dodatno poslovno angažovanje, ali i za potragu za novim poslom, ukoliko ste nezaposleni.

Zdravlje: Ono što vam ide na ruku jeste veća energija, potreba za kretanjem i fizičkom aktivnošću. Što više budete u pokretu, osećaćete se bolje. Ono o čemu biste trebali da povedete računa, jeste način ishrane. Tu neke stvari korigujte i sve će biti ok.

Bik

Ljubav: Neuporedivo bolja ljubavna situacija zauzetim Bikovima. Osećaj stegnutosti i nezadovoljstva ste ostavili iza sebe, više ste okrenuti voljenoj osobi i prijaju vam zajednički momenti koji su ispunjeni zadovoljstvom, strašću, uživanjima. Nemojte zdravo za gotovo uzimati ovakve situacije i smatrati da je sada sve u redu i da ne treba nastaviti sa trudom prema voljenoj osobi. Ono što je najbitnije – nemojte dozvoliti da vas neke situacije „sa strane“ povuku, da se upletete u priče koje će vam biti zanimljive ili koje će vam donositi jednu notu izazova. Druga dekada meseca je posebno nezgodna po pitanjima zainteresovanosti za nekog drugog, i to za osobu koju znate preko posla ili je često viđate. Potrudite se da uživate u onome što imate i verujte mi – ne, trava nije zelenija na tuđoj livadi! Slobodni Bikovi ne bi trebali da se upliću u bilo kakve „kombinacije“ sa osobama koje su zauzete, iako je više nego izvesno da će vam baš jedna takva predstavljati veliko iskušenje. Ako možete, ovako nešto „preskočite“ – svakako ćete imati više nego dovoljno prilika za nova poznanstva. Polako, stići ćete do prave ljubavi.

Posao: Mars u polju posla i finansija itekako tokom maja meseca radi za vas. Saradnički i partnerski odnosi će krenuti nekim novim , uspešnijim pravcem – promene koje unesete će brzo zaživeti i možete da računate i na bolje finansijske prilive. Nemojte samo da se uplićete u bilo kakve mahinacije tokom druge dekade, jer vam se krajem meseca ovo može „obiti o glavu“ i ostaviti vas na gubitku. Ulaskom Merkura u vaš znak, moći ćete da aktivirate planove koje ste do tada držali u tajnosti – što može biti neki nov poslovni projekat ili saradnja sa uspešnom firmom ili pojedincem. Odnos sa kolegama ćete uspevati da držite pod kontrolom, i uglavnom ćete sa njihove strane imati podršku i pomoć. Kraj meseca može dovesti do nekih napetih momenata u dužim saradnjama ili eventualno sa autoritetima.

Zdravlje: Raspoloženiji ste nego ranije, živnuli ste, imate puno više energije. Ipak, i sami ste svesni da neke segmente svog zdravlja svesno zanemarujete – naročito po pitanju ishrane i fizičkih aktivnosti. Ako ne ranije, drugi deo meseca bi ipak trebao da vas pokrene u pravcu rešanja i ovih stavki.

Blizanci

Ljubav: Tokom prve dekade još uvek će u vašim emotivnim relacijama biti promenljivih situacija – češće nego inače će izbijati rasprave i svađe, kao da vi i voljena osoba još uvek niste „sve rekli“ jedno drugom. No, strasti koje su se zakuvale naročito tokom aprila počeće polako da jenjavaju. Direktan hod vladara vašeg znaka, kao i Mars u polju ličnosti – doneće Blizancima potrebnu, pravu inicijativu kada je voljeno biće u pitanju. Posebno će ovo biti primetno tokom druge dekade meseca, kada ćete konačno uspeti da „se nađete“ i da se možda zajednički smejete periodu koji je iza vas. Ovaj period je vreme pozitivnih promena, koje ćete vi pokretati, a partner sa zadovoljstvom prihvatiti. Kraj meseca može doneti neko zatišje, i to naročito ako vi budete opet u fazonu nekog tvrdoglavljenja ili insistiranja da „isterate svoje“. Ukoliko ste slobodni, ovaj vam mesec više daje mogućnosti za provod, za nešto slobodnije kontakte sa suprotnim polom, za neobavezne odnose. Da se razumemo – u događajima koji će se smenjivati kao na traci, istinski ćete uživati. Zato ne sputavajte sebe. Vreme za prave, čvrste ljubavi, tek će doći do vas.

Posao: Na samom početku meseca možete imati osećaj da se situacije iz aprila samo ponavljaju. Vaš veliki trud, a nemogućnost prave realizacije, zbog okolnosti nad kojima nemate uticaja. Nemojte klonuti duhom, mračni oblaci nad vašim poslovnim nebom se brzo razilaze! Marsa u svom polju ličnosti uskoro ćete umeti da iskoristite na pravi način, kroz pokretanje novih poslovnih kontakata, kroz udruživanje sa drugima, i kroz odlična idejna i kreativna rešenja. Mogućnosti za dodatne poslovne angažmane takođe su tu, samo razmislite da li će vam poremetiti ritam rada i trenutnih obaveza. Ne zatrpavajte se! Krajem meseca može doći do nesporazuma i komplikovanih situacija u saradničkim odnosima. Pokušajte da na lep način ovo rešite.

Zdravlje: Energiju trošite kao da ste u struju uključeni, ali Mars u vašem znaku daje vam mogućnosti da je obnovite lako. U principu, što više budete aktivni, više ćete energije imati i bolje se osećati. U drugom delu meseca možete poremetiti ritam ishrane, eventualno imati problema sa varenjem.

Rak

Ljubav: Ljubavna prognoza za zauzete pripadnike ovog znaka nije ni malo loša tokom maja meseca, ali je evidentno da će neki od vas promeniti svoj status. Naime, kao što postoje velike mogućnosti da od početka druge dekade neki Rakovi koji su u dužim emotivnim vezama mogu doći do realizacije svojih planova o zajedničkom životu ili braku sa voljenom osobom, isto tako će od tog perioda neki pripadnici ovog znaka shvatiti da im je mnogo lakše da „puste“ osobu koja je pored njih. Vaši su ljubavni odnosi u periodu velikih čišćenja – ono što istinski nije za vas otpašće tokom ovog meseca, eventualno sledećeg. Ako težite održanju zajednice ili veze u kojoj ste, neki bolji momenti krenuće u drugom delu meseca. Osobe koje su u tajnoj vezi, zbog svoje ili zauzetosti druge strane – imaće vrlo intenzivne kontakte. Ukoliko ste slobodni – pun Mesec u vašem polju ljubavi početkom druge dekade maja doneće vam vrlo intenzivne emocije prema jednoj osobi. Svoje želje možete ostvariti, ali pre toga – proverite da li je onaj ko vam se dopada emotivno slobodan. Ako vas uopšte bude bilo briga za tako nešto…

Posao: Otprilike do polovine meseca očekujte velike aktivnosti u poslovnom segmentu – sve će oko vas prosto „vrviti“ od dešavanja – sastanaka, poziva, kontakata sa poslovnim partnerima, saradnicima. U svemu ovome vi ćete se snalaziti kao riba u vodi, svesni da su vaši planovi počeli da se pokreću i da sada morate dati sve od sebe. Kao što stoje velike mogućnosti da postojeće pozicije stabilizujete i učvrstite, tako neki od vas mogu dobiti i nove ponude koje im otvaraju vrata uspeha koji su priželjkivali. Svesni ste svojih kvaliteta i sada je potrebno da ih gurate u prvi plan. Ne ustručavajte se da budete ambiciozni!

Zdravlje: Po pitanju zdravlja još uvek ste u nekoj „ni tamo ni ovamo“ fazi. Usponi energije, velika aktivnost i dobro raspoloženje, smenjivaće se sa povremenom statičnošću, lenjošću ili pak preteranom uživanju u hrani. Stariji pripadnici znaka i oni sa hroničnim tegobama moraju da obrate više pažnje na sebe u poslednjoj dekadi maja.

Lav

Ljubav: Ukoliko ste zauzeti, kao da ulažete samo jedan deo sebe u odnos sa voljenom osobom. Neku zadršku imate, što je moguće posledica napornog perioda kroz koji ste prošli i emotivne nesigurnosti. Potrebno je da se sa partnerom vratite na neke stare teme i da ih zatvorite, na obostranu radost, i to tokom druge dekade maja. Takođe, koliko god povremeno želeli da se zatvorite između četiri zida i da uživate u intimnosti sa voljenom osobom, morate shvatiti da vam je oboma sada potrebna živost, dešavanja, zajednički kontakti sa prijateljima, izlasci. Sve ovo može samo pozitivno delovati na vas dvoje i na vaš odnos, pa nemojte savet koji ste dobili zanemariti. Poslednji dani maja meseca mogu dovesti do pokretanja okolnosti koje vama dvoma kao paru neće ići na ruku. Zajednički se izborite sa ovim otežanjima, ne dozvolite da vas okolnosti ili drugi ljudi razdvoje! Ukoliko ste slobodni – prijatelji vrlo podsticajno deluju na vas, pa prihvatite njihove pozive, pokrenite se, izlazite češće. Možete upoznati zanimljivu osobu tokom druge dekade, sa kojom ćete se momentalno „pronaći“ kada su životni stavovi i razmišljanja u pitanju. Pustite da se ovaj odnos razvija polako, jer ima šansi da uspe.

Posao: Dobar poslovni mesec je pred vama, u kojem ćete, prvenstveno u finansijskom segmentu, uspeti da se oporavite od udaraca koje vam je zadao april. Tokom prvih dana maja još uvek ćete biti u žurbi, morati da se borite sa raznoraznim okolnostima koje nisu na vašoj strani, ali već nakon tog perioda ulazite u “mirnije vode”. Sunce u vašem polju karijere, a tokom drugog dela maja I Merkur u ovom polju, doneće Lavovima bolje poslovne kontakte I olakšane saradničke odnose. Inostranstvo se tokom ovog perioda pokazuje kao mesto vašeg uspeha I najveće ambicioznosti. Imaćete jaku podršku od drugih osoba. Bolji finansijski prilivi mogu vam doneti da se previše opustite I zanemarite oprez, zato je neophodno da u poslednjoj nedelji budete posebno pažljivi I proračunati.

Zdravlje: Sve do početka druge dekade maja bićete u nešto statičnijoj fazi, sa velikim promenama u raspoloženju i načinu funkcionisanja. Potreba da nešto promenite kod sebe, da se okrenete zdravijem načinu života, postajaće sve jača – tokom treće dekade uvešćete nov režim ishrane, ali i biti spremni da budete mnogo aktivniji po pitanju rekreacije.

Devica

Ljubav: U prvom delu maja još uvek će se “vući” posledice dešavanja iz aprila meseca. Odnos sa voljenom osobom donosiće vam vrlo intenzivne, opterećujuće momente. Možete biti preterano ljubomorni, posesivni, a u svakom slučaju – raspoloženi za raspravu i svadljivi. Međutim, stvari u vašem emotivnom životu ipak polako dolaze na svoje mesto. Neke će se teškoće skloniti same od sebe, neke ćete vi zajednički sa partnerom rešiti. Ponovo ćete početi da osećate sigurnost pored partnera, a samim tim – biti spremniji da pružite i primite ljubav i pažnju. Samo jedno upozorenje – ne dozvolite da tokom poslednjih dana maja druge osobe upravljaju vašim odnosom. Ne pristajte na bilo čije mešanje! Slobodne Device će do polovine meseca još uvek pomalo lutati, nesigurne šta zaista žele kada je njihov emotivni život u pitanju. Neki od vas će se okrenuti društvu, drugi pak neobaveznim odnosima I kontaktima. Tokom druge dekade postoji ozbiljna šansa da započnete jedan odnos, ali samo ukoliko tu osobu poznajete već neko vreme ili ako sa njom imate razliku u godinama.

Posao: Polje karijere je naglašeno tranzitom Marsa I veliku snagu I inicijativu ćete ulagati u poslovni segment. Tokom prvog dela maja očekujte veliku živost, aktivnosti, kontakte sa poslovnim saradnicima. Mnogo obaveza, ali sa kojima ćete vi uspešno izlaziti na kraj. U drugom delu meseca je više nego izvesno da ćete uspeti da pokupite prave zasluge I da će vaši napori biti nagrađeni. Tada možete dobiti I novu poslovnu ponudu, a u svakom slučaju – ovaj period će biti više nego dobar za vaš finansijski segment. Ono na šta morate obratiti pažnju jeste period od poslednjih par dana maja meseca, kada ćete trpeti veliki pritisak u poslovnom segmentu I verovatno morati da menjate svoje planove pod teretom okolnosti. U tim danima povedite računa I o tome gde ulažete svoj novac.

Zdravlje: Sve do poslednje dekade meseca čekaju vas uglavnom sitnije zdravstvene tegobe, koje ćete vi dosta uspešno I brzo rešavati. Budite fizički aktivni, ojačajte svoj imunitet pravilnom ishranom I uz dovoljno odmora, jer će poslednjih desetak dana maja doneti veliki odliv energije, pad imuniteta I moguće probleme.

Vaga

Ljubav: Drage Vage u emotivnim ili bračnim vezama – vaša je vladarka u tranzitu kroz znak Ovna I sprema se da polovinom meseca komplet izađe iz svog ciklusa retrogradnosti, I to u polju partnerstava. Savet za vas je da prvi deo meseca itekako iskoristite za što bolji odnos sa voljenom osobom, da rešite zajednički neka pitanja koja su vas mučila, da se dodatno povežete I uskladite, stabilizujete svoju vezu. Zašto ovo pričam? Naime, od nekog 18-og maja, ulazite u period koji može biti problematičan za vašu vezu. Ako ćemo pravo, ispada da ćete vi biti uzrok neslaganja I turbulencije u vašoj vezi, jer ćete na neki način očekivati previše, ili pokušati da se postavite prezahtevno I dominantno. Ovo može doneti svoje posledice, koje mogu trajati sve do kraja meseca I doneti vam problem sa voljenom osobom. Slobodne Vage tokom druge dekade maja ulaze u “crvenu zonu” kada je ljubav u pitanju. Osoba koja vas interesuje imaće sa vama savršeno razumevanje I dogovor I malo toga vam stoji na putu da ostvarite zadovoljavajuću, novu emotivnu priču. Savet za vas je da pustite da se ovaj odnos razvija polako, da biste izvukli najbolje iz svega.

Posao: Pun Mesec se početkom druge dekade dešava baš u vašem polju koje se vezuje za posao I finansije. Svakako možete očekivati porast svog uticaja u poslovnom okruženju, I shodno tome – jako dobre, nove prilike za napredovanje I razvoj. Merkur će vas pomalo kočiti kada su dogovori u pitanju, ali ćete se dosta brzo rešiti ove blokade, I ulazite u period kada su promene u partnerskim odnosima itekako u vašu korist. Za vas je realno, jedino problematična poslednja nedelja maja, kada je aktuelna opozicija Marsa sa Saturnom – tada vodite računa i o finansijskom segmentu, jer možete pretrpeti gubitke zbog nekih pogrešnih poteza, ali možete tada doći i u kontakt sa teškim i zahtevnim ljudima, koji će pokušavati ili da vas prevare, ili da vas na neki način zaustave.

Zdravlje: Jača energija, više ste u pokretu nego tokom aprila meseca. Mnogi od vas su krenuli sa nekim novim režimom ishrane, ili se bacilli na rekreaciju. Tokom druge dekade meseca možete malo « skrenuti sa pravog puta » i vratiti se nekim lošim navikama, ali samo na kratko…

Škorpija

Ljubav: Pa hajde da kažemo da ste najvećim delom prevazišli probleme koji su bili vrlo intenzivni u vašim emotivnim relacijama, ne samo tokom aprila, već I u periodu pre toga. Neki su odnosi prestali da postoje, neki su se provukli “kroz iglene uši”, a neke su ove teškoće samo dodatno osnažile kao par. Maj nije toliko loš po vas I partnera, jer ste oboje u jednoj drugačijoj energiji, više se usklađujete, a zajednički jezik se I po najtežim pitanjima lako pronalazi. Međutim….naravno, uvek ima to – međutim. Pun Mesec u vašem znaku početkom druge dekade može doneti porast ljubomore I sumnjičavosti, a ako voljena osoba u periodu posle toga pokaže neke “znake” da obraća pažnju na nekog drugog, a ne samo na vas, e onda su problemi u najavi. Možete početi da komplikujete život I sebi I partneru, što će naročito biti izraženo u poslednjim danima maja. Slobodne Škorpije bi itekako trebale da obrate pažnju sa kim ulaze u emotivni kontakt, za šta će biti dosta prilika tokom maja. Moguća su pokretanja tajnih odnosa, koji će krenuti kroz strast. Takođe, možete ući na brzinu u nešto, za šta ćete vrlo brzo shvatiti da vam ne odgovara I da nije po vašoj meri. Zato ne žurite I pokušajte da sagledate ko je osoba koja vas zanima.

Posao: Venera je ušla u vaše polje poslovne svakodnevice, što je po vas dobro, ali će se u njemu nalaziti I prvo retrogradni, a onda direktni Merkur u konjukciji sa Uranom – što će vam svakako doneti dinamiku I užurbanost koje biste najradije da se otresete što pre. No, navikli ste već da sve završavate u poslednjem trenutku, pa ste jednim delom I oguglali na sve što se dešava. Dobre pozicije vašeg vladara govore o jakoj inicijativi, aktivnostima u kontaktima sa poslovnim partnerima I saradnicima. Koliko god da će se vaše finansije popraviti tokom maja, toliko morate biti oprezni u ovom segmentu tokom poslednjih nedelju dana – mogući su pogrešni ili impulsivni potezi koji vas mogu dovesti do gubitka.

Zdravlje: Neuporedivo bolja zdravstvena situacija nego tokom proteklog perioda. Čak I ako je bilo nekih problema, oni idu ka smirivanju I rešenju. Ipak, budite u prvoj polovini meseca nešto oprezniji, za svaki slučaj. Više ćete tokom ovog perioda biti u pokretu. Još samo da svoj režim ishrane prilagodite svojim potrebama – I ulazite “kao novi” u naredni mesec!

Strelac

Ljubav: U maj mesec ulazite u prilično intenzivnom kontaktu sa emotivnim partnerom. Kad kažem intenzivni kontakt, onda mislim – verovatno se svađate za sve pare. Samo retki od vas uspevaće da napete aspekte kontrolišu I preokrenu u neku drugu stranu – u opuštenije vreme, više zajedničkih izlazaka I druženja. Mars je u vašem polju ozbiljnih emotivnih partnerstava I u suštini, voljena osoba sada vodi glavnu reč u vašoj vezi. Da li će vam to prijati ili baš I neće, to ćemo još videti, ali generalno gledano – druga dekada meseca daje mogućnosti za smirenje I stabilizaciju odnosa. No, koliko je to smirenje zaista bilo jako, vrlo brzo ćete videti I to već tokom poslednje nedelje maja. Naime, u tom periodu vam slede velike napetosti, problemi, I totalno razmimoilaženje po nekim pitanjima sa partnerom. Za slobodne – Venera je ponovo u vašem polju ljubavi, zabave I sigurno je da ćete itekako biti raspoloženi za kontakte sa suprotnim polom. No, vaše namere sada ne idu u pravcu bilo kakvog ozbiljnijeg odnosa I zadovoljavaćete se površnim, neobaveznim dešavanjima. Ipak, jedno od novih poznanstava sada itekako može krenuti u pravcu nečeg ozbiljnijeg, I neko može otškrinuti vrata vašeg srca, iako to niste imali nameru da se desi…

Posao: Osećaj da se stvari dešavaju van vaše kontrole u poslovnom segmentu, nestaće jako brzo, već do kraja prve nedelje ovog meseca. Neke promene će konačno zaživeti, posle višestrukog odlaganja. Takođe, vaše ideje I kreativna rešenja mogu naći put do zainteresovanih. Poslovni partneri I saradnici će biti vrlo aktivni prema vama I sa njihove strane možete očekivati tokom druge dekade I jednu dosta interesantnu ponudu. I polje kolega I poslovne svakodnevice je bolje postavljeno tokom drugog dela meseca, pa I u ovom segmentu neće biti više iznenađenja I neprijatnosti. Što se finansija tiče, bolje ćete proći nego u proteklom mesecu, ali ipak tokom treće dekade maja budite oprezniji što se troškova tiče. Takođe, vodite računa sa kim se udružujete I kome verujete.

Zdravlje: U maju mesecu je zdravstveni segment uglavnom dobar po pripadnike ovog znaka. Malo više pažnje ćete morati da obratite tokom treće dekade meseca – po pitanju ishrane, jer vam neće sve baš prijati, ali ćete biti osetjivi I na viruse I respiratorne infekcije. Stariji Strelčevi bi mogli imati bolove u kičmi.

Jarac

Ljubav: Nemogućnost da se iz ko zna kojih razloga opustite I uživate u odnosu sa voljenom osobom, definitivno je obeležila april mesec. Vreme vam je da sada izađete iz te “mračne” faze, jer u vaše polje doma i porodice ulazi ponovo Venera. Potrudite se da sada nađete dovoljno vremena jedno za drugo, da prevaziđete konačno neka pitanja iz prošlosti I uspešno ih rešite. Lično od vas sada zavisi u kom će se pravcu vaše emotivne relacije odvijati na dalje. Ukoliko postoji nešto što sakrivate od partnera, pogotovo ako se vezuje za vašu prošlost, to itekako može napraviti problem u poslednjoj nedelji meseca. Ako ste slobodni, vaše polje ljubavi je dosta aktivno tokom ovog perioda I definitivno možete izgraditi jedan stabilan I kompaktan odnos. Ovo može biti osoba koju već poznajete I sa kojom ste duže vreme u kontaktu, ali može biti I neko ko vam “dolazi” preko poslovnog segmenta, čak I vaše okoline. Moguće je, da ćete iz nekog razloga, makar na neko vreme ovu priču želeti da sakrijete od svih.

Posao: Po pitanju posla ste prolazili raznorazne faze u prethodnom periodu, I uglavnom osećali nezadovoljstvo zbog problema sa kojima su se suočavali vaši planovi. Sredite ono što ste propustili, više se pozabavite papirologijom I “pročešljajte” sve obaveze da proverite da li ima eventualnih grešaka. Sve ovo je neophodno da biste “mirne glave” mogli da uđete u drugi deo meseca, koji je po vas, više nego izvesno, dosta povoljan. Konačno će se malo srećnih okolnosti naći I kod vas, pa ćete na mnogo lakši način dolaziti do svojih ciljeva. Mogućnost nove poslovne ponude stoji tokom druge dekade meseca, ali nemojte da vam “oči budu gladne” pa da uđete u nešto što niste dobro proverili I o čemu niste valjano razmislili. Finansije su u ovom periodu bolje, ali se čuvajte većih gubitaka pred kraj meseca.

Zdravlje: Mars je tokom celog ovog meseca u vašem polju zdravlja, što će vam doneti vitalnost I jaču energiju, potrebu za kretanjem I fizičkom aktivnošću. Ipak, tokom treće dekade budite oprezniji, jer postoji mogućnost padova, povređivanja. Stariji pripadnici znaka bi tada trebali da obrate pažnju na kičmu, krvne sudove I respiratorni trakt.

Vodolija

Ljubav: Niste loše prošli u svojim emotivnim relacijama ni tokom proteklog perioda, a sada svakako očekujte samo poboljšanje I napredovanje u odnosu sa voljenom osobom. Doduše, da se ne lažemo – po polovine maja vi ćete biti u vrlo čudnom raspoloženju – čas ekstatično srećni I spremni za svaki tip akcije sa voljenom osobom, čas voljni da se posvađate sa celim svetom. Partnerova taktika u tom periodu će biti da vas kulira najstrašnije ili da sve okreće na šalu, što se I neće pokazati kao loše. Kada Sunce, koje vlada vašim poljem ozbiljnih emotivnih partnerstava I braka pređe u znak Blizanaca na samom kraju druge dekade meseca, energija će se u potpunosti promeniti – do kraja maja sigurno je da ćete istinski uživati, I samo uživati sa voljenom osobom. Ukoliko ste slobodni, vi svojih ljubavnih šansi imate na pretek u ovom periodu. Pitanje je samo šta želite – hoćete li ozbiljnost ili da se zabavite, provedete, ne razmišljate o tome šta će biti sutra? Ukoliko se odlučite za ovo prvo – “merkajte” drugu polovinu meseca, kada se baš ovakva priča može otvoriti pred vama. Ukoliko želite ovo drugo – uživajte! Ali, zato nemojte žaliti, ako neko ko vam se baš baš dopada, odbije vaše udvaranje u poslednjim danima maja…

Posao: Udarnički tempo kojim ste već neko vreme pritisnuti, nastavlja se I tokom maja meseca. Užurbanost, letenje sa jedne obaveze na drugu će biti maltene svakodnevno, pa se potrudite da ne budete baš mnogo nervozni prema onima sa kojima dolazite u kontakt, a mogli biste povremeno da proverite I da niste zaboravili nešto što vam je vrlo bitno. Krajem prve dekade pun Mesec u vašem polju karijere, samo će dodatno zahuktati stvari, ali vam otvoriti I mogućnost da pokrenete neke svoje ideje I kreativna rešenja. Za vas je jedino problematičan sam kraj meseca maja, jer tada može doći do sukoba sa osobom sa kojom ste u dugogodišnjem poslovnom odnosu. Pošto postoji mogućnost prekida saradnje, razmislite da li je to ono što zaista želite.

Zdravlje: Iako ste vi neko ko se dosta dobro bori sa stresnim situacijama, ipak ste suviše dugo pritisnuti problemima ovog tipa, pa je itekako moguće da dođe do “klackalica” kada je zdravstveni segment u pitanju. Pokušajte da se organizujete bolje, da biste imali dovoljno vremena za odmor I relaksaciju. Takođe, u saobraćaju ili pri fizičkim aktivnostima, budite oprezni, jer postoji mogućnost povreda.

Ribe

Ljubav: Prva dekada ovog meseca donosi izraženu potrebu da što pre sredite neke probleme I pitanja sa voljenom osobom. Dosta vam je da se non stop vraćate na jedno te isto, pa ćete se potruditi da konačno stavite tačku na određene situacije. Iako će napetih momenata u ovom periodu biti, ipak zajedničkim snagama izlazite iz ovog začaranog kruga. Od početka druge dekade stvari se znatno menjaju na bolje – to je period kada ste vi i voljena osoba spremniji za komunikaciju, kada je lakše razumeti se i uskladiti, a sigurno je da ćete tada imati i više vremena jedno za drugo. Ono na šta bi Ribe trebale da obrate pažnju, naročito one koje su u bračnim zajednicama, jeste poslednjih nedelju dana maja, koji mogu doneti napetost između vas i supružnika i mešanje drugih osoba u vaš odnos. Ukoliko ste slobodni, do kraja druge dekade je itekako aktuelno sve ono što se vezuje za prošlost. Ovo ne mora biti bivši partner, već neko ko je duže vreme prisutan u vašem životu ili koga znate od ranije. Sa ovom osobom doći će do izrazitog povećanja bliskosti i ulaska u jednu ozbiljnu emotivnu priču.

Posao: Iako je Venera u vašem polju posla I novca I trebala bi da vam donese lakše funkcionisanje I bolje okolnosti u ovom segmentu, ipak je u ovom polju aktuelna maltene do polovine meseca I konjukcija Merkura, prvo retrogradnog pa direktnog, sa Uranom. Itekako ćete morati da se pozabavite organizacijom poslovanja, da sredite I rasporedite svoje obaveze, da pripremite živce za kontakt sa drugim ljudima. Izvesno je da ćete funkcionisati pod pritiskom, što može dovesti do povremenih, na svu sreću, manjih grešaka. Za vas je u finansijskom segmentu promenljiva druga polovina meseca, kada možete napraviti neke kikseve, pogrešno investirati, ili potrošiti neplanirano veću sumu novca. Poslednji dani meseca mogu doneti neprijatne kontakte sa autoritetima, isterivanje pravde I tvrdoglavost.

Zdravlje: Stes I nervozu ćete vući kroz poslovni, povremeno finansijski segment. Ipak, ovo ne bi trebalo da se u većoj meri odrazi na vašu zdravstvenu situaciju, pošto ste u periodu kada imate više energije. Savetuje vam se više fizičkih aktivnosti.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.