Mesečni horoskop za Mart 2023.

Svakoga dana treba da postoji nešto što jedva čekaš. Neko koga jedva čekaš.


I evo nam marta, meseca u kojem zima ustupa mesto proleću. Evo nam marta, meseca sa velikim promenama koje se dešavaju na nebu, ali i meseca u kojem otpočinjemo ciklus velikih promena koje se dešavaju unutar nas.

Na ulasku u mart – Sunce i Neptun se nalaze u znaku Riba, Venera i Jupiter u znaku Ovna, a Uran u znaku Bika. U Blizancima su Mars i Mesec, u znaku Jarca je Pluton a u znaku Vodolije su Merkur i Saturn.

3-eg marta Merkur prelazi u znak Riba. Planeta koja govori o protoku misli, reči, informacija u ovom znaku ima nepovoljno dostojanstvo – donosi nefokusiranost, rasutost, zbunjenost, nestabilne, neproverene ili lažne informacije, nerealne i čudne planove,ali budi i kreativnost, maštu, potrebu za ulepšavanjem stvarnosti.

7-og marta Saturn prelazi u znak Riba. Planeta strukture, vremena, odgovornosti, karme, ograničenja, onoga što je opipljivo, utvrđeno, nepromenljivo, praktično, materijalno, čvrsto – prelazi u znak koji predstavlja promenljivost, bezgraničnost, izgubljenost u ogromnom prostoru, rasplinutost. Ribe su znak rastvaranja i krajeva – pa će svaka struktura koju smo ko zna koliko dugo gradili doći na ispit zrelosti i održivosti. Ono čemu je „prošao rok“ – bilo da je u pitanju lični plan – naš način funkcionisanja, navike, pogled na život, odnosi u kojima smo ili da je u pitanju svet oko nas – granice, institucije, put kojim čovečanstvo ide – neminovno će početi da se menja, nestaje.

Sve ono što je bilo prikriveno, sakriveno, tajno – počeće da izlazi na površinu. Što veća tajna otkrivena – veći skandal oko nje. Na ličnom planu – otkrivanje tajnih odnosa, dogovora, muljanja, krađa. Na globalnom planu – gubitak ugleda kod nekih javnih ličnosti, izlaženje na površinu tema koje su gurane pod tepih, otkrivanje mahinacija, gubitak reputacije ili razaranje određenih struktura i institucija.

Možemo osetiti u nekim momentima da nemamo za šta da se uhvatimo ili da gubimo tlo pod nogama jer one strukture na koje smo se oslanjali više ne funkcionišu. Ribe su znak vere, duhovnosti, kreativnosti, ideja, samospoznaje i mira. Zadatak svakog od nas će biti da umesto da padamo u melanholiju, samosažaljenja – uzdignemo sebe kroz prihvatanje, razumevanje, sklanjanje od loših navika i loših ljudi, kroz postavljanje zdravih struktura našeg života, kroz kreativnost, intuiciju i ljubav – prema sebi i prema drugima, prema svetu u kojem živimo.

17-og marta Venera prelazi u Bika, znak kojim vlada. Povoljan je period za uspostavljanje stabilnosti u materijalnoj i emotivnoj sferi. 19-og marta Merkur ulazi u znak Ovna, 20-og i Sunce a već 21-og tu je I mlad Mesec. Proleće zvanično može da počne!

23-eg marta još jedna velika promena – ulazak Plutona u znak Vodolije. Pluton će se ovde zadržati oko tri meseca I vratiti se u znak Jarca da bi u 2024-oj konačno u potpunosti prešao u Vodoliju. Planeta koja donosi dubinske transformacije u znaku koji je fiksne prirode I koji se vezuje za društvenost, humanost, ali I nove tehnike – ukazuje na velike promene u samim strukturama našeg društva, ali I nas.

25-og marta Mars prelazi u znak Raka. U fokus dolazi ono što se vezuje za emocije, porodicu.

Idemo u martovske promene, srećno !!!!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav

Suštinski, nije loš period za vaše emotivne relacije. Vaša veza je živa, puna strasti I akcije. Umete i možete da podržite jedno drugo, umete i da donesete dobro raspoloženje jedno drugom. Ok, biće tu s vremena na vreme situacija koje mogu doneti nervozu i nestabilnost, ali sve je ovo kratkotrajno. Ono što bi eventualno moglo da naškodi nekim vezama jesu prikrivanja, poluistine i tajne. Jer, sve što je sakriveno imaće tendenciju da izađe i da vam na neprijatan način začini život. Ili da pak vama donosi glavobolje, brige i strahove. Slobodni Ovnovi – nekoga može zabljesnuti strast, neko može brzinski « odlepiti » i zaljubiti se kao nikad do sada. Nudi ovaj mesec gomilu interesantnih dešavanja sa suprotnim polom, a neka od njih bi čak mogla da se razviju u pravcu snažne, ali burne ljubavne priče.

Posao

Period promena je otpočeo – moguće su promene, prelazak na drugo radno mesto, nova poslovna angažovanja i aktivnosti, ali i saradnje sa inostranstvom, pa i poslovna putovanja. Vaši planovi, pogotovo oni kojima ste dugo bili okupirani – sada jesu ostvarivi. Budite aktivni, ovo jeste period za akciju, za ambicije i za dokazivanje. Bićete zadovoljni rezultatima. Prva polovina meseca će vam doneti veće oscilacije po pitanjima finansija kao i pojačane troškove – ali je zato drugi deo marta znatno stabilniji.

Zdravlje

Povremeni problemi sa glavoboljama, sinusima, očima. Stariji pripadnici znaka – potrebne su češće kontrole.

Bik

Ljubav

Otprilike do polovine meseca, neke od vas – bilo da ste solo ili u paru – može privlačiti zabranjeno voće, tajne strasti, ljubavne afere. Slobodnima se ipak preporučuje da sačekaju drugi deo marta I ulazak Venere u njihov znak – od tada već možemo da pričamo o stabilnijim ljubavnim prilikama I odnosima koji mogu potrajati. To je za vas istovremeno I period aktivnijeg druženja, izlazaka I uživanja u zanimljivim dešavanjima. Zauzeti Bikovi mogu u prvom delu meseca osećati određeno nezadovoljstvo, neki vid težine I opterećenja – partnerova podrška će dobro doći da se ovo prevaziđe. Drugi deo marta je stabilniji, vi se osećate rasterećenije I pred vama se otvara aktivniji period koji će prijati I voljenoj osobi I vama. Nekima od vas sledi vrlo prijatno iznenađenje od strane partnera na samom kraju meseca.

Posao

Nakon dve I po godine Saturn će izaći iz kvadratnog aspekta prema vašem znaku I napustiti vaše polje karijere, posla, pozicije, nadređenih. Njegov ulazak u znak Riba već će tokom marta otvoriti pojedinim Bikovima mogućnost da realizuju svoje planove, da počnu da razmišljaju o promeni radnog mesta ili da se pokrenu ka privatnom poslu. Po pitanju finansija očekujte šarenu situaciju, povećane troškove I zabrinutost – sve u prvoj polovini marta. Od drugog dela meseca sledi vam poboljšanje.

Zdravlje

Zdravstvena situacija polako ide ka stabilizaciji. Vodite računa o ishrani, više se krećite I od drugog dela marta se trudite da budete što više u prirodi I fizički aktivni.

Blizanci

Ljubav

Prva polovina meseca donosi nestabilna osećanja I oscilacije u funkcionisanju sa emotivnim partnerom (moguće zbog vaše preokupiranosti poslom I obavezama). Biće tu lepih dana, ali biće I onih u kojima će vaša komunikacija biti loša I u kojima ćete se teško razumeti. Drugi deo marta je povoljniji za one parove koji su stabilni – oboje ste u sličnoj energiji, željni dešavanja, akcije, pokreta, a strasti će se lako buditi. Neki od vas imaće u tom periodu mogućnost za tajnu avanturu – obzirom na to da ste od marta pod “prismotrom” od strane Saturna sa vrha vašeg neba – ovo bi bilo bolje preskočiti. Slobodni Blizanci – ovde već imamo šareniš – moguće su ljubavi preko poslovnog segmenta, moguće su tajne ljubavne priče, imate jake komunikacije preko društvenih mreža I mnogo “akcije” I dešavanja sa prijateljima.

Posao

Saturn od 7-og marta ulazi u vaše polje koje se vezuje za poslovne pozicije, ambicije, poslovna ostvarenja. Ovo je ozbiljan tranzit I isto ga tako ozbiljno trebate shvatiti. Jer, ovo jeste izuzetno važan poslovni period za vas u kojem je potrebno da pokažete veliku odgovornost I krenete ka svojim ciljevima. Mart je po vas vrlo dobar jer će vam doneti realizaciju planova I situacija koje ste prilično dugo očekivali I nadali im se. Mnogo toga se tokom ovog meseca namešta u vašu korist. Finansije – vrlo korektno.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet u prvoj polovini meseca. Ostatak perioda je dosta povoljniji – trudite se da budete više fizički aktivni.

Rak

Ljubav

Ulazak Saturna u znak Riba vama apsolutno odgovara. Saturn je planeta koja vlada vašim partnerstvima, a znak Riba je vama srodan, vaša vodena sestra koja nosi isti tip emocija kao što je I vaš. S druge strane – Mars koji se nalazi vama iza leđa kvariće emocije donoseći uzburkane misli, nesigurnost I strahove posebno u prvoj polovini meseca. Strahovi postoje da bi se pobeđivali – bitno je da emocije jačaju I idu ka stabilnosti. Oni odnosi koji su suštinski jaki, samo će dodatno ojačati i napredovati. Slobodni Rakovi – ako ćemo tražiti savršen momenat i priliku za ulazak u ljubavnu priču – onda je to poslednja nedelja marta. A šta ako ljubav dođe ranije ? Pa ništa, prigrlite je jer došla vam je onda kada je to vašoj duši potrebno. U ovom će mesecu biti mnogo šansi da se emotivno uzdižete i uživate.

Posao

Mart je povoljan poslovni period za vas, što ne znači da u njemu neće biti skoro pa svakodnevnog stresa i velikog pritiska obaveza. Promene su sada moguće i više nego poželjne – jer, vreme za akciju i ostvarivanje vaših planova jeste došlo. Aktuelna su napredovanja, nove poslovne saradnje, promene radnog mesta. Mnogi će se Rakovi aktivirati u saradnjama ili projektima vezanim za inostranstvo, strance ili državne i javne institucije. Po pitanju finansija – sledi vam poboljšanje, posebno od drugog dela marta.

Zdravlje

I tokom ovog meseca će biti prisutna osetljivost – pogotovo sinusa i respiratornih organa. Moguće su I češće glavobolje. Stariji neka provere očni pritisak, a moguća je I korekcija dioptrije.

Lav

Ljubav

Saturn se sklanja iz vašeg partnerskog polja u prvoj nedelji marta. Veliko preispitivanje emotivnih relacija je završeno – vi ste već od samog početka meseca u drugačijoj energiji, što će dodatno biti aktivirano ulaskom Sunca koje vlada vašim znakom u Ovna 20-og marta. Lavovske emotivne relacije hoće imati manje “bagove” tokom marta, ali suštinski – vas dvoje kao par ste dobro. Biće prilika I za lepa, podsticajna I zanimljiva dešavanja koja će samo poboljšati vaš odnos. Slobodni Lavovi – emotivne prilike čekaju na vas. Neke će ići kroz putovanja, druženja, izlaske, neke će se vrteti oko vašeg poslovnog segmenta, a biće I onih koje se aktiviraju preko društvenih mreža. Prošlost ostaje iza vas, vi nastavljate dalje – ulazite u višemesečni vrlo povoljan ljubavni period. Vreme da pokrenete važne emotivne priče.

Posao

Neke važne lekcije o odgovornosti su naučene, sada je vreme za lekcije o finansijama I vrednostima. Baš po ovom pitanju – vaše finansije neće biti ni malo loše tokom marta. Jedino nešto više pažnje obratite na troškove – pošto je moguće da se malo raspustite I potrošite više od planiranog (pogotovo u prvom delu marta). Generalno gledano – ovo je poslovno povoljan period za vas. U dobroj ste energiji, uglavnom ćete imati zadovoljavajuću komunikaciju sa saradnicima a mogu vam se otvoriti I novi poslovi.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet u prvoj polovini meseca. Kod starijih su I na dalje moguće aktivacije hroničnih tegoba, u prvoj polovini marta.

Devica

Ljubav

Ulazak Saturna u polje partnerstava I braka je ozbiljan tranzit koji “traži” posvećenost I odgovornost prema voljenoj osobi I emotivnoj relaciji u kojoj ste, ali istovremeno I testira snage I slabosti vašeg odnosa. Jake priče napreduju, slabe ostaju iza vas. Prva polovina marta nije savršena – postoji dosta zbunjujuće komunikacije, manjak zajedničkog vremena, a mogu se javiti I sumnje u vernost partnera. Ukoliko želite da jednostavnije prođete kroz ovaj period – pokušajte da što manje stvari ostavljate nedorečenim I trudite se da vaša komunikacija bude jasna I otvorena. Slobodne Device – duži, ozbiljan period je pred vama u kojem će se oformiti isto tako ozbiljne ljubavi koje imaju smisao I budućnost. Od druge polovine marta imamo početak pravih emotivnih akcija za vas. Stižu nove ljubavi u vaš život.

Posao

Saturn vam je doneo teške, ali vredne lekcije koje se vezuju za odgovornost, odnos sa kolegama I aktivnost u poslovnoj svakodnevici. Mnogi od vas su uspeli da u prethodnim godinama naprave velike poslovne zaokrete I “udare” dobre poslovne temelje – sada je vreme da žanjete ono što ste posejale. Ne žurite nigde, ne donosite impulsivne odluke I nagle poteze – pogotovo u prvoj polovini meseca. Pustite neka se poslovne situacije same nameštaju u vašu korist. Mogućnost jakih saradnji sa inostranstvom.

Zdravlje

Postojaće tokom marta i energetski, ali i padovi imuniteta. Potrudite se da u svakom danu pronađete malo odmora I relaksacije za sebe. Stariji – odradite redovne kontrole.

Vaga

Ljubav

Dešavanja u partnerskim odnosima tokom marta će ići od vrućeg pa do vrelog (ali onog neprijatno vrelog, što ume itekako da opeče). Ovo će biti posebno aktuelno u prvoj polovini meseca, a još posebnije u onim odnosima u kojima nešto štrči, smeta, nervozi se, nije definisano ili postoji neki vid sumnje. Lako ćete partner I vi upadati u vrele talase rasprava, ali se još lakše vraćati u vruće zagrljaje. Tenzije će popustiti ulaskom u drugi deo marta, ali će još uvek ostati da tinjaju tokom celog perioda. Što se tiče slobodnih – jeste vreme za ljubavne zgode I nezgode. Neke od njih će proleteti brzinski, ostavljajući samo vatreni trag u vama, a neke mogu da se zadrže u vašem životu I nastave da vam greju srce. Budite aktivni, družite se, uživajte, upoznajte nove ljude. Nikad se ne zna gde je sreća spremila zasedu za vas.

Posao

Ulazak Saturna u polje poslovne svakodnevice, odgovornosti I obaveza nije jednostavan tranzit – jer, mnogo ćete se naraditi. No, sa druge strane – pred vama je period u kojem ćete mnogo ozbiljnije “zagristi” u poslovne teme, proširiti svoje poslovanje I obezbediti sebi bolju finansijsku situaciju. Očekujte tokom marta velike poslovne aktivnosti, ali računajte da ćete morati da budete vrlo organizovani, ažurni I fokusirani na ono što radite da biste uspeli da postignete sve na vreme.

Zdravlje

Vreme je za ozbiljniji odnos prema mentalnom I fizičkom zdravlju. Takođe, vreme je za promenu loših navika I veću fokusiranost na sebe.

Škorpija

Ljubav

Posle dve I po godine boravka u polju koje se vezuje za dom, članove porodice I prošlost – Saturn se početkom marta seli u vaše polje uživanja, ljubavi I dece I znak Riba koji vam je emotivno I energetski srodan. Da, Škorpijama ostaje Uran u polju partnerstava – da nastavi da vedri I oblači I testira vaše emotivne relacije, da neke prekida a neke nove rađa. Tokom marta, vaš odnos sa partnerom će biti sa usponima I padovima. Biće tu strasti I emocija, ali biće I nerazumevanja, sumnje I manjka zajedničkog vremena. Sve u svemu – potencirajte na emocijama, strasti I kvalitetnoj komunikaciji, a smanjite doživljaj za sve ostalo. Slobodni – možete se zaneti očas posla, ali se isto tako brzo možete I razočarati. Za ozbiljnija I trajnija ljubavna dešavanja “birajte” drugu polovinu marta, ako je to ikako moguće.

Posao

Ne brinite, naradićete se za sve pare. No, isto tako – tih para hoće biti. Pokušajte da u prvoj polovini marta bolje baratate sa novcem, jer je moguće da potrošite I ono što niste isplanirali. Novac će vam se više zadržavati u rukama I novčaniku u drugom delu meseca. Generalno gledano – ovo je vrlo aktivan poslovni period za vas. Uspećete da rešite bitna poslovna pitanja, razvijete neke odnose I saradnje, ali I da otvorite prostor za nove dogovore. Trudite se da budete organizovani, jer će obaveza biti dosta.

Zdravlje

Rešavajte se loših navika I budite više u pokretu, fizički aktivni. Pokušajte da pronađete dovoljno vremena I za dobar san I relaksaciju. Problemi sa zdravljem hroničnim bolesnicima.

Strelac

Ljubav

Saturn ulazi u vaše polje doma, porodice, prošlosti. Pred vama je duži vremenski period u kojem ćete sazreti, postaviti važne životne temelje, skrasiti se, rešiti imovinska pitanja. Za one koji žive zajedno ili su u braku – ovo je period svojevrsnog testiranja stabilnosti odnosa. Pošto Jupiter trenutno radi za vas punom parom, malo je verovatno da će tokom marta doći do neke veće problematike u odnosu, naprotiv – ovo jeste vreme da se neke veze uozbilje, podignu na viši nivo, da se radi na prinovama. Ukoliko bude povremenih, manjih tenzija – one će uglavnom brzo biti rešene. Što se tiče slobodnih – jeste lep period za nova ljubavna dešavanja, za više uživanja, akcije, flertovanja, interesantne osobe u vašem životu, ali je istovremeno I period za bavljenje prošlošću. Pa kako se kome zalomi.

Posao

Komunikacija sa saradnicima neće biti baš savršena tokom prve polovine marta. Nećete se razumeti, barataćete neproverenim informacijama, funkcionisaćete u različitom ritmu i moguće su tenzije ali i greške. Trudite se da ne žurite i da budete fokusirani na ono što radite. Isplivaćete vi iz svake situacije na pravi način, ali uz nešto pojačano nerviranje. Lakše poslovne okolnosti i korektnije funkcionisanje sa saradnicima biće prisutno u drugoj polovini meseca. Finansije – korektno i pored jačih troškova.

Zdravlje

Osetljivost disajnih organa, posebno grla. Savetuje se češće bavljenje fizičkom aktivnošću I boravak u prirodi. Hronični bolesnici neka ne propuštaju redovne kontrole.

Jarac

Ljubav

Ulazak Saturna, planete koja vlada vašim znakom u Ribe, vaše polje komunikacije, aktivnosti – i istovremeno polje koje je u dobrom odnosu sa partnerskim poljem – doneće fokus na komunikaciju sa voljenom osobom i istovremeno vama dati mogućnost da na drugačiji način gledate na odnos i ponašate se u njemu. Do polovine meseca može biti oscilacija i tenzije – pogotovo kod onih koji žive zajedno, ali zato drugi deo marta donosi jačanje bliskosti. Takođe, neki parovi se od ovog perioda mogu odlučiti za ozbiljnije korake i praviti važne planove za budućnost odnosa. Slobodni Jarčevi – bićete aktivniji, boljeg raspoloženja i energije. U drugom delu meseca mogu se pokrenuti važna poznanstva, pa i ući u emotivnu priču koja će od samog početka imati vrlo ozbiljan i stabilan tok. Dobar vam je period za ljubav.

Posao

Ušli ste u period velikih promena na poslovnom planu. Godine koje su iza vas su vam donele zrelost, mudrost I odgovornost, promišljenost – a sada ćete to sve moći da upotrebite I da stignete do pravih rezultata. Ovo je period ostvarivanja značajnih novih kontakata, pokretanja dogovora I saradnji, period učenja novih znanja I veština koje ćete moći da primenite u poslu, ali I period laganog poboljšanja u sektoru finansija. Manji papirološki I administrativni problemi u drugom delu meseca.

Zdravlje

Kod starijih može biti poteškoća sa zglobovima, nogama, venama. Mlađi – alergije. Dobar je period da se pokrenete i budete fizički aktivniji.

Vodolija

Ljubav

Vodolije kažu « ma zdravo, vidimo se za tri decenije » Saturnu koji izlazi iz njihovog znaka 7-og marta. Ovaj je tranzit doneo tektonske poremećaje u svim sferama vašeg života, neke odnose zauvek prekinuo i zaustavio, ali vam istovremeno dao zrelost, mudrost i važne lekcije koje ćete moći da primenjujete u budućnosti. Situacija na nebu trenutno vam ide na ruku – odnos sa partnerom je tokom celog marta vrlo solidan – ima manjih oscilacija, ali je suština više nego dobra. Neki parovi mogu napraviti velike promene, pa se čak odlučiti i za ozbiljnije korake i planirati zajedničku budućnost. Što se tiče slobodnih – povoljan period za aktivnosti, druženja, izlaske – više osoba može privući vašu pažnju (i vi njihovu). I tokom marta će postojati uticaj prošlosti, posebno u drugom delu – mogući su jači kontakti sa bivšim partnerima, ali i pojava osobe koja vam donosi sličnu priču ili vas podseća na ono kroz šta ste prošli.

Posao

Mart donosi akciju, ali i povoljnije finansijske prilike i mogućnost da dodatno zaradite. Saturn je ušao u vaš sektor novca I vrednosti I njegov uticaj je tokom ovog meseca vrlo povoljan po vas – u prevodu – para će biti, gledajte da ih pametno iskoristite a ne samo da ih propustite kroz ruke. U ovom ćete periodu biti posebno aktivni, komunikativni – moguća su nova poslovna povezivanja I saradnje. Pokušajte da budete što ažurniji po pitanjima obaveza, jer će ih biti dosta. Dobro se organizujte.

Zdravlje

Došlo je vreme da rešavate zdravstvene stavke koje dugo odlažete ili koje ste zapustili – posvetite pažnju zubima, ishrani, menjajte loše navike.

Ribe

Ljubav

Saturn ulazi u vaš znak 7-og marta – vreme je da po mnogim životnim pitanjima I stavkama odrastate, postanete zreliji, odgovorniji, odlučniji. Naravno da se ovo vezuje i za emotivni život pa su zauzete Ribe ušle u vreme preispitivanja onoga što one žele u emotivnim relacijama – tako da su uskoro mogući ozbiljniji koraci, ali isto tako i neki prelomni momenti u vezama i brakovima koji su nestabilni. Jedan od njih je već prva polovina marta meseca – kada neke teme koje su zatrpavane mogu izaći na dnevni red. Trudite se da komunikacija sa partnerom bude otvorena, prikrivanja i tajne sada samo mogu doneti problem. Drugi deo marta je stabilniji i mirniji, sa više bliskosti i uživanja. Slobodne Ribe – Saturn će vam doneti ozbiljne ljubavne priče i odnose koji mogu potrajati i postati važni za vas. Jedan od dobrih perioda za nove ljubavi jeste baš ta druga polovina marta meseca kada možete pronaći ono što davno u ljubavi tražite.

Posao

Povoljan poslovni mesec je pred vama. Vaše finansije se hoće popraviti tokom ovog perioda – jeste da ćete i dalje imati dosta neplaniranih troškova, posebno onih koji se vezuju za porodicu, dom, ukućane – ali krajnjim saldom ćete biti zadovoljni. Od ulaska Saturna u vaš znak vi se polako pripremate da preuzmete više odgovornosti i obaveza na sebe, da krenete ozbiljnijim poslovnim trasama. Ovaj vam mesec donosi nove poslovne kontakte i mogućnost jakih saradnji koje mogu potrajati u vremenu.

Zdravlje

Odgovornost prema sebi, svom mentalnom i fizičkom zdravlju treba da bude na prvom mestu. Pokrenite se fizički, otklonite loše navike, napravite promene koje će vam prijati.

Astrolog Olga Savic, Venerasapapilotnom.com

0906 200 600(fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.