Mjesečni horoskop za februar 2015.

Ljubav ne bira kada će doći i koliko će u ljudima ostati. Ljubav iznenada protrese i kada ode, iza sebe ostavi jedno iskustvo više u ljudskom životu i sitne kapljice suza u očima koje će čoveka učiniti mudrijim. Ne očajavajte za njom, jer ako ste je dobro nahranili, vratiće se kada ponovo ogladni.
Nikola Dumitrašković

Možemo slobodno reći da će mesec februar obeležiti Mars i Venera koji će se do 20. februara da „hodaju“ zajedno u romantičnom znaku Riba nakon čega će se preseliti u vatrenom Ovnu. U ljubavi strasno, puno sanjarenja. Februar je mesec kada ćemo formirati svoje odluke, biti svesniji okolnosti, reči, ideja. Tome će doprineti formiranje sakstila (dva puta tokom februara) između Merkura, planete intelekta i Saturna planete odgovornosti, čvrstine, sudbine. 5. februara 2015. se dešava prvi kontakt „sreće“ (sekstil) između ove dve planete i to dok je Merkur u svom hodu unatraške, verovatno budeći stare probleme, detaljno pretražujući sve moguće propuste. Sledeći „zagrljaj“ Saturna i Merkura je 19. februara 2015. Neposredno posle Merkurovog pokreta napred dovodeći rešavanju aktuelnih tema.

I tokom ovog meseca Jupiter ide unazad hrleći ka egzaktnom trigonu sa Uranom donoseći aspekt velike sreće. Ipak, taj podsticajni „dar od bogova“ koji formiraju Jupiter i Uran kroz vatrene znake Lava i Ovna će imati u narednom mesecu, mesecu martu.

Iako poslednji u nizu od 7 kvadrata od 2012. godine, i tokom ovog meseca imamo aktuelan kvadrat Plutona i Urana čija snaga polako slabi, ali ne treba shvatiti njihov „sukob“ olako. Energija donosi traumatična iskustva, puno intezivnih i potresnih priča, neophodnih promena. Kvadrat uvek potencira na konfliktu. Uran u Ovnu govori o „sada“, dok Pluton u Jarcu traži promene koje će opstajati u vremenu.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Čitava godina je obeležena pričom Mesečevim Severnim čvorom u polju partnerstva, pa ćete se uglavnom osećati izgubljeni na tom polju.Tokom februara će takvu energiju najviše osećati Ovnovi rođeni između 1. i 8. aprila. Generalno svi Ovnovi imaju sudbinsku lekciju koja vas navodi da shvatite značaj osobe koja sedi preko puta vas, kao i da shvatite značaj sebe u postojećem partnerstvu ili u odnosu koji tek treba da se formira. U ljubavi ovaj mesec ne donosi lakoću. Lakša je druga polovina meseca, posebno nakon 20. februrara. U tom periodu ste i seksualno aktivniji, pa kontakti obiluju strašću. Prva i druga dekada će uglavnom tražiti sebe, imaće potrebu za samoćom i sklanjanjem od drugih. Čak ni tu nema mira od misli koje vas veći deo meseca opsedaju. Planeta čulnosti, strasti Mars ulazi u vaše sazvežđe nakon 20. februara pa za vas nastupa period pun čulnosti, erotskog naboja. Venera će takođe pridružiti Marsu pa će tako udruženi donosiće veze pune čulnog uživanja bez ograničenja. Neki od vas će biti nestrpljivi. Pojedini će tražiti nevolju nadmetajući se sa voljenom osobom.

Posao: Ovnovi čiji su poslovi vezani za inostranstvo, strance, naučni rad, stručne seminare, visoko obrazovanje mogu da budu aktivniji tokom ovog meseca. Vladar polja posla, Merkur je većim delom februara u svom retrogradnom hodu. Problemi iz prošlosti izbijaju na površinu. Nespokojstvo u radnom okruženju sve do početka treće dekade meseca. Napor pri rešavanju svakodnevnih obaveza mogu biti učestala u tom periodu. Ništa ne zavisi od vas. Vi ste samo marioneta koja će opet imati više sreće nego neke kolege i saradnici iz okruženja. Pojedini će imati stalna premišljanja kojim putem da idu. Vraćanje na stari posao stojaće kao mogućnost, ali nije preporučljivo kao rešenje sve do 20. februara, a za kasnije razmislite posebno ako pripadate Ovnovima druge dekade. Treća dekada Ovna imaće tokom ovog meseca više sreće sa finansijama od ostalih predstavnika ovog vatrenog znaka.

Zdravlje: Jaka i dinamična energija ima svojih padova. Tokom februara ćete imati svoje „žute“ minute kada će vam energija biti oslabljena. Vladar polja bolesti za Ovnove, je retrogradan i kao takav doneće neke stare boljke u prvi plan. Takav položaj ukazuje na opreznost kada je zdravlje u pitanju. Imunološki sistem je u padu. Stres donosi iscrpljenost.

Bik

Ljubav: Interesantan mesec za romansu za pripadnike ovog znaka, posebno do kraja vladavine znaka Vodolije, jer će se tada vladar polja partnerstva i odnosa nalaziti blizu Venere vladarke srca i planete ljubavi i to u polju romanse i emocija. Sklad mogu da vam remete misli koje se vraćaju na prošle događaje. Dani koji su povoljni za izlaske sa prijateljima. Slobodni mogu započeti neku zanimljivu priču ali do sredine meseca nema mogućnosti da se stabilizuju u istoj i svaki kontakt je sklon vrlo brzom rastanku. Partnerstva mogu da se učvrste ako se u prvoj polovini meseca ne potencira na prošle problematične događaje. Poslednja dekada znaka Bika će više naginjati samoći. Nespokojstvo vas tera da se izolujete i da na miru tražite odgovore. Pojedini ove dekade mogu imati neprijatne susrete sa nekadapnjim ili sadašnjim partnerom.

Posao: Kuća karijere, statusa za Bikove je aktivirana tokom ovog meseca. Dobijaćete pohvale, otvaraće vam se šanse za napredovanje. Pregrupisavanje ciljeva je takođe aktuelno. Neki od vas će konačno dobiti zasluženu pažnju. Moguća je priča o napredku. Venera i Mars učiniće vas popularnim među saradnicima i kolegama, ali i nadređenima. Svaki timski rad se sada vrednuje i ima više šanse za uspeh. Gledajući šire od ovog meseca, polje novca vam je jako dobro postavljeno kada su dugoročni ciljevi u pitanju. Usmerenje i fokus na postojeći posao ili proširenje istog će se u vremenu isplatiti. Februar je dobar za finansijske transakcija, posebno one koje su već na čekanju i od poslova koji su već završeni i odrađeni.

Zdravlje: U prvih dvadeset dana februara Bikovi će imati obilje energije, sa manjim fazama depresije. Već nakon 20. februara se situacija menja i imamo jedan problematičan period čiji uzroci mogu biti na psihološkoj osnovi. Pazite se povreda, trovanja hranom.

Blizanci

Ljubav: Saturn je već smešten i boraviće naredne tri godine u vaše polje partnerstva i odnosa. U ovom trenutku najviše ga osećaju pripadnici prve dekade. On od vas traži odgovornost i realan pristup partnerskim i ljubavnim odnosima. Kroz dubinu se rešavaju ograničenja i nesuglasice, a najviše kroz iskrenost. Dobro sagledajte šta želite u ovom polju. U prvoj nedelji februara dolazi do mimoilaženja sa voljenom osobom. Osetićete sputanim u odnosima. Oni slobodni neće videti ni u čemu sklad i zadovoljstvo. Bolje je „zamrznuti“ sliku i sačekati povoljnije trenutke da osetiš ko ili šta je pravo u tvom ljubavnom životu.Šarm, intezitet, strast vam ipak obeležava naredni period. Ne preterujte u iskazivanju osećanja, partneru je potrebna „tišina“. Nemoj ga/je pogrešno shvatiti.

Posao: Putovanja, sastanci, dogovori, konferencije, kongresi, pregovori sve je užurbano i dobro za Blizance tokom februara. Imaćete mogućnosti da svoje kvalifikacije podignete na viši nivo i to upravo kroz priču koja ima korene u prerhodnom periodu. Mars i Venera se nalaze u kuću karijere pa može da podrži napredak. Ipak, računajte na konkurenciju, na odnose koji imaju formu nadmetanja. Šefa ili nadređenog koji vam daje pohvalu za ispunjene zadatke, a istovremeno traži od vas više angažovanja. Ambicija jeste prisutna, ali je poželjnije da završavate priče koje imaju već tok, nego da započinjete nešto novo. Poslovni uspesi će pratiti i dobre finansije tokom ovog meseca, posebno do kraja druge dekade meseca.

Zdravlje: Polje zdravlja nije ugroženo.Uglavnom ćete tokom ovog perioda biti u top formi. Pazite se povreda sredinom meseca.

Rak

Ljubav: Tokom ovog meseca nemate neka epohalna dešavanja na polju emocija. Ako ste u nekoj ustaljenoj emociji, tok te veze može biti dobar. Nema značajnih događaja ni kod slobodnih. Parovi će podići njihov odnos na viši nivo, iako ćete većinu vremena biti nostalgični. Pazite se kraja meseca da ne pokvarite ustaljenu ravnotežu. Uglavnom ćete u mislima biti okrenuti prošlosti, ali ulazak Venere i Marsa u znak Ovna možete da donosite nagle odluke po pitanju zabranjenih ljubavi. Avanturistički duh, flert, strasti-sve će to biti deo svakodnevice za Rakove prve dekade.

Posao: Ovo je mesec šansi da poboljšate ili promenite svoj status, kao i finansije. Većina vas će se ipak boriti oko toga da li imaju dovoljno hrabrosti da započnu nešto novo i drugačije, jer samo tako možete sebi da otvorite drugačija vrata budućnosti. Ako se borite protiv neminovnih promena možete samo da stagnirate. Iskoristite šanse tokom poslednje dekade februara. Imaćete ih napretek.

Zdravlje: Tokom ovog meseca ne smete da olako shvatite svoje zdravstvene probleme ili bolesti ako ih imate. Veđbajte, mislite pozitivno, odmarajte se dovoljno i sve će biti u redu.

Lav

Ljubav: Februar je za Lavove obeležen raspravama, razgovorima na temu prošlosti, greškama kada je sentimentalan život u pitanju. Pazite kakve odluke donosite do sredine meseca jer retrogradni hod Merkura kroz polje partnerstva donosi reči zbog kojih ćete se kasnije kajati. Svaki problem čiji su koreni prošlost mogu da budu tema br.1 za vas Lavove. Uporni ćete biti da dobijete odgovore na pitanja koje vas muče. Shvatite da tada nije pravo vreme. Kako bude mesec odmicao, psoebno od ulaska Venere i Marsa u znaku Ovna dobijamo totalno drugačiju energiju i postaje živo i kvalitetno u ljubavnim, a i erotskim odnosima.

Posao: Novac će biti glavna preokupacija tokom februara. Tempo posla će mnogo zavisiti od vaše želje da se finansijski stabilizujete. Delovaćete ponekada sebi kao mašina koja bez prestanka radi. Veći dobici će čekati neko drugo vreme, ali će definitvno poslovi da se pokrenu na pravi način. Inostranstvo, kulutrna i obrazovana zanimanja biće dobro promovisana tokom ovog meseca, ako ste pripadnik ovog vatrenog znaka.

Zdravlje: U polju bolesti imamo dva kvadrata koja ne trebamo zanemariti. Tranzitni Pluton koji se nalazi u polju bolesti je i dalje na udaru od strane nepredvidljivog Urana iz Ovna, pa će druga dekada dosta trpeti uticaj nepredviđenih bolesti, ali će i treća dekada znaka to osećati. Saturn vladar polja bolesti kod Lavova prima udarce Neptuna koji na tihi i podmukli način donosi bolesti kojima se ne zna uzrok, a i teško ih je definisati. Budite jako oprezni što se tiče zdravlja tokom druge polovine meseca.

Djevica

Ljubav: U februaru Mars i Venera se nalaze u vašem polju partnerstva. Na neki način ovaj mesec na emotivnom polju ćete biti izričiti. Dešavaće se nekim Devicama da nastave dalje, dok će druge u trenutku rešiti da prekinu odnos. To će najviše zavisiti kakva vam je natalna karta. Uglavnom je došao trenutak za “ili-ili” u partnerskim odnosima. Slobodni neće biti oprezni. Biće uporni da dođu do osobe koja im se dopada. Činiće im se da nemaju granice ni u čemu.

Posao: Imaćete dosta energije za saradnju na polju posla. Nećete se ustezati kada u timskom radu. Sunce i Merkur će tokom većeg dela meseca biti u vašoj kući posla, svakodnevice, rada sigurno ćete biti dosta fokusirani na svoj posao, ali sa zadovoljstvom. Merkur je retro u prvoj polovini pa je potrebno da stare navike izbacite,kao i sve što je nezavršeno da dovedete kraju. Finansije jesu dobre, ali je moguće da ćete nekontrolisano trošiti. Bolje vam je da sređujete dugove ili da platite račune.

Zdravlje: Neki stari zdravstveni problemi se mogu ponovo pojaviti, a nije nemoguće da se i nove bolesti odjednom javljaju tokom ovog meseca. Morate biti jako pažljivi u ovom polju i da “slušate” šta vam telo govori.

Vaga

Ljubav: Planeta iznenađenja i nepredvidljivih događaja je i dalje u polju partnerstva, s tim što pravi konjunkciju sa Južnim Mesečevim Čvorom pa se situacije na ljubavnom planu mogu odražavati stresno. Ipak, ova konjunkcija može doprineti da spoznate dubinu partnerstva, voljene osobe, kao i da definišete šta u stvari želite od “vas dvoje”. Ovo su karmičke priče, priče u ljubavi koje niste mogli da promenite ili da iznegnete, pa se potrudite da ne trošite misli i energiju na to šta je moglo biti. Sve u suštini zavisi od vas. Pokušajte da budete uravnoteženi kada donosite bitne odluke. Zadnja dekada meseca je uzbudljivija, pa slobodni mogu da imaju zanimljive susrete koji nisu za jedan dan.

Posao: Kada je posao u pitanju, ovo je mesec pun pritisaka i napetosti. Budite jako oprezni sa novcem na kraju februara. Ako se dobro organizujete sve može proći bolje nego što se i nadate. Iskoristite svoje ideje, podršku nekih značajnih ljudi i sačekajte bitan momenat za delanje. One Vage koji rade u oblastima umetnosti, prezentacije, medija mogu tokom ovog meseca da imaju dobar i zavidan uspeh.

Zdravlje: Nemar može da napravi haos u ovom polju. Idite na lekarske konsultacije, obavezno posetite stomatolaga. Ovo je dobar period za preglede. Lekarska dijagnostika će biti prava.

Škorpija

Ljubav: Ovo je jako interesantan mesec za ljubav, ljubavne afere, strasne priče kada ste vi Škorpije u pitanju. Posetićete mnoge skupove, zabave. Mogući su susreti koji će se pamtiti bez obzira da li ostajete dalje u kontaktu ili ne. Ovo je idealno vreme za većinu Škorpija, posebno onih koji preferiraju slobodnu ljubav. Sunce i Neptun zajedno, pa Mars i Venera i eto priča strasti, zavođenja, prevara, flerta, erotike na romantičan način. Bićete puni zavodljive energije, a pritom direktni da nećete dopustit da vam iko ugrabi ljubavni “plen”. Nezaboravne avanture su došle na red, a vi ćete se potrudite da vas partner zapamti zauvek.

Posao: Jupiter iz polja karijere i Urana u polju posla, pa još njihov lvrst zagrljaj “iznenadne sreće”, a Saturn vas iz kuće novca podržava da napravite dobre i temeljne korake. Ne samo u ovom mesecu, već ova godina koja vam nameće tempo uspona ka vrhu. Ovaj mesec je produktvniji za vas Škorpije. Pun je inicijative, pokreta, ali je dosta i napet. Stres će uglavnom dolaziti sa svih strana, pa će vam biti potrebno nekada se opustite. Borićete se sa izazovima, ali veće i teže borbe mogu biti ako funkcionišete na stari način. Ovo je vreme kada se trebate okretati novome.

Zdravlje: Uglavnom ste u dobroj formi. Trudite se da vam “baterije” budu pune. Ipak, neki momenti, posebno kraj ovog meseca (nakon 20. februara) doneće napetost i time jaku razdražljivost. Ne iznegavajte sredstva za smirenje. U tom periodu su moguće jake infekcije i upale.

Strijelac

Ljubav: Prva polovina meseca nije dobra za vas Strelčeve kada su emocije u pitanju. Imaćete potrebu da se osamite, sklonite u svoja četiri zida. Mnogo razmišljanja, analize. Nesklad željenog i okolnosti je prisutan i to am stvara frustracije. Neke informacije neće vam pogodovati sada, bez obzira što je za vas znati istinu primat. Iznenađenja, obrti na bolje dolaze kako mesec odmiče. Takav potencijal treba iskoristit i pokrenuti se na pravi način. Pazite se da ne upadnete u ljubavne avanture tokom ovog perioda. Sve nosi energiju fatalnosti.

Posao: Do 10.februara ćete pokušati da nađete rešenje na polju posla ili finansija. Imate osećaj da se blokade i prepreke ne sklanjaju iz vašeg života. Iskosristićete maksimalno svoje znanje ili ljude koji bi mogli da poguraju neke priče u ovom polju. Opuštenij period vas čeka nakon 20. februara kada ćete imati priliku da se pokažete i kada ćete imati više sreće da iskažete svoje mogućnosti. Ni tada nije vreme za opuštanje. Pazite šta radite sa novcem tada.

Zdravlje: Pre svega ne smete zaboraviti da je Saturn u vašem sazvežđu i da samim tim je vaše telo ugroženo. Iako ste u najboljoj formi, morate biti oprezni jer blokade mogu biti nenadane i teške na ovom polju. Sa Saturnom se ne vidi ništa od početka, jer to je energija koja se akumilira i čeka svoj trenutak. Budite obazrivi tokom vladavine znaka Riba.

Jarac

Ljubav: Kako ćete biti vični koketiranju i flertu tokom ovog meseca, posebno do 20. februara. Konjunkcija Venere i Marsa se našla u polju komunikacije, pa će reči biti na mestu, a pritom obojene erotikom i strasnim emocijama. Vaša volejna osoba može dobijati takve ljubavne poruke da neće znati šta vam se desilo. I Neptun je tu, pa možete ostati samo na rečima, jer Neptun ne zna šta je akcija. Pri dani februara mogu ipak biti značajni za vas Jarčeve kada je ljubav u pitanju. Poznanstvo ili dovođenje veze na viši nivo.

Posao: Sve je u informacijama, komunikaciji tokom ovog meseca kada je polje posla u pitanju. Čak šta više ne morate da delate, ali skupljajte i širite informacije, dogovarajte se, pa će vremenom sve to prerasti u realnu akciju. Polje posla je inače na samom početku meseca jako napeto, čak i haotično, ali se Sunce nalazi u polju novca,, pa će novac će pristizati nevezano od toga.

Zdravlje: Umor će vas stići tokom ovog meseca. Saturn nije u dobrom kontaktu sa vašim poljem bolesti, pa će se javljati problemi u zdravlju i to oni koji su više zanemarivani.

Vodolija

Ljubav: Ljubav i samo ljubav govoriće Jupiter u vašem polju partnerstva. Neki os vas već izvesno vreme teže braku, stabilnosti na ovom polju. Jupiter nudi mnogo, ali isto tako je ovo pokazatelj da voljeno biće traži mnogo od vas zauzvrat. Pitanje je da li ste spremni da se predate u celosti? Ovo je period sreće na ljubavnom planu, ali ne preterujte u nekim planovima za dalje. Razm ipak mora donositi prave odluke na ovom polju. Nekima će se prošlost vraćati na velika vrata, posebno na kraju mesecu.

Posao: Sijaćeš tokom vladavine Vodolije ( do 20. februara ). Tokom ovog perioda je moguće da se neke prepreke prosto sklanjaju na ovom polju. Malo ćete biti zbunjeni, ali ćete znati da prihvatite svaku priliku na pravi način. Sve to doprinosi sećanje na stare greške, a vi nemate više vremena da ih pravite. Mars i Venera su u vašoj kući novca pa će se prihodi povećati. Ipak držite kontrolu nad tim poljem.

Zdravlje: Fizički ste u top formi. Psihički ste rasejani, konfuzni.

Ribe

Ljubav: Senzitivniji ste, puni ljubavnog nadahnuća, posebno u prvoj polovini meseca, jer Venera i Mars doprinose toj priči. Neko će vam pokazati svoja osećanja, a vi ćete se opet uzbudite kada vas voljeno biće obraduje. Burna osećanja, strasti, ali i dramatična dešavanja su moguća tokom tog perioda. Ovo je mesec kada se dešavaju jaki erotski susreti. Kada su emocije u pitanju ipak ćete se preispitaivati što se tiče prošlosti u ovom polju. Mogući su srahovi i povremene blokade. Neki od vas će rešiti problem iz prošlosti i to zauvek.

Posao: Morate se paziti brzopletosti na ovom polju. Oko vas su haosi, a vi ste umorni od kontrolisanja vaše pozicije. Do ciljeva morate da imate dobru strategiju. Nije vreme da se u potpunosti oslonite na druge. Borba i energičnost dolazi sa pokretom Venere i Marsa u vaše polje novca, kao i ulazak Sunca u vaše sazvežđe. Imaćete više inicijative, a priliv finansija se poboljšava.

Zdravlje: Moguće su upale, infekcije. U prvom delu meseca imunološki sistem je u padu.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.