Mjesečni horoskop za maj 2015. godine: Ribe će uživati u romantičnim i nježnim odnosima, Lavovima ljubav nije prioritet

Ljubav je kada se plašiš da nekoga ne izgubiš. Sreća je kada se i on plaši da ne izgubi tebe.

Priču maja meseca nosi kontakt retrogradnog Saturna i Neptuna koji će voditi tihu borbu kroz kvadrat. Ovaj kvadrat se dešava između znakova Strelca i Riba. Setimo se šta od nas traži Saturn. On je odgovornost. Traži od nas praktično sagledavanje i delanje. Neptun je oblak. On je mističan i zbunjen. Šta će se dešavati kroz njihov sukob?

Mogu se dešavati problemi vezani za odgovornost, organizaciju, pravac našeg života. Neptun će doprineti konfuziji. On u teškom susretu sa Saturnom donosi destruktivne utopijske ideje. Znaci Strelac i Ribe gde se dešava kvadrat Satruna i Neptuna ukazivaće na probleme sa zakonodavstvom, administracijom, religijom, sistem visokog obrazovanja, sport, veleprodaja, turizam, uvoz-izvoz, a pravda i pravo biće na ispitu…

Mars će ulaskom u znak Blizanca najviše podstaći kvadrat Saturna i Neptuna. Napraviće egzaktnu opoziciju 15.maja, a kvadrat sa Neptunom 26.maja. Doprineće protivurečnosti na svim nivoima. Biće sukoba i na globalnom nivou. Na svetskom nivou može doći do većih političkih ssukoba, pobuna, nesreća, eksplozija, kataklizmi. Sukob Neptuna i Marsa može doneti sukobe na verskoj osnovi, razne zavere, problematične događaje. Neptun je generalno tečnost, a između ostalog je i gas pa može doći do probleme zbog iste. Korupcija na više nivoa (droga, alkohol, cigarete…).

Imamo retrogradni hod Merkura tokom maja (18.maj – 11.jun). Problemi u komunikaciji, nesporazumi sa dokumentima, greške, sukobi, nezgode na putevima, pogrešno informisanje itd.

Kada sve to gledamo izgleda prilično loše. Da li nam nešto dobro nosi maj? Nemiri nas mogu podtsaći na promene. Ono što uvek možemo i treba da menjamo je promena unutar nas samih. Da ćemo naći puteve i realnom smislu govori i dobri aspekti koji će tokom maja praviti Mars, Merkur i Sunce kada uđe u Blizancima sa mesečevim čvorima. I za kraj priče maja 2015. Jeste da se skoncentrišete da rešite kvadrat Saturna i Neptuna, a to je nalaženje svog pravog puta, jer nas u junu čeka aspekt velike sreće Jupitera i Urana (22.jun) i to po treći put poslednjih par meseci.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav: Početak meseca obeležava Pun Mesec u znaku Škorpije koji se dešava u vašem 8.polju. Emocionalni teret vas pritiska. Suočavanje sa problemima unutar vas samih. Ovo je energija povezivanja ili rasula. Prva nedelja maja biće obeležena odnosima koji će ili nastaviti drugim tempom ili će doći do totalnog raskida, bez obzira da li su partnertva dugoročna ili ne. Potreba za bliskošću je izražena. Usamljenima ovo će biti teški dani, jer će intezitet emocija biti pojačan. Venera, vladarka srca ulazi u znaku Raka, u vašem polju kuće i doma od 7.maja. Prijaće vam druženja sa porodicom. Privrženost sa bliksim prijateljima je takođe aktuelno u ovom periodu. Senzulani, emotivniji tražićete adekvatnog partnera koji može da podrži vaše želje i potrebe. Pojedini će i naći upravo takvog/takvu.Pojačana bliskost u bračnim odnosima tih dana. Obostrana podrška neće izostati. Od 11.maja vladar vašeg znaka Mars ulazi u znak Blizanca što će doprineti jasnoći razmišljanja, konkretnijim planovima, brzini delanja na mnogim poljima, uključujući i emotivno. U tom sektoru reči, komunikacija igraće bitnu ulogu u rešavanju postojećih probleme. Tih dana će Saturn praviti opoziciju sa Venerom i Marsom pa će vaše želje biti u sukobu sa odgovornošću koja vam se nameće. Neki ciljevi su nerealni u ovom trenutku. Pokušajte da se ne držite čvrsto za njih. Možete biti u tom periodu haotični, konfuzni i da razbacujete energiju na nepotrebne stvari ili ljude. Najbolji dani u polju ljubavi su 23. i 24.maj.

Posao: Postoji velika želja da pobiljšate svoju finansijsku situaciju tokom ovog meseca. Na tome će raditi Sunce koje se nalazi u vašem polju finansija koje pritom lepo gleda na Plutona. Sve nešto što je trebalo da se sredi dolazi na red sada. U svom retrogradnom hodu Pluton priziva stabilnost od ljudi na važnim i bitnim mestima. U prvoj polovini meseca su konkretni i intezivni događaji na tom planu. Jaka ambicija će postojati, ali imamo malu začkoljicu nakon 18.maja jer će vladar polja obaveza, posla, svakodnevice (Merkur)krenuti u svom hodu unatraške I praviti napete aspekte sa Neptunom i Saturnom. Očekujte težinu, zastoje, komplikacije u komunikaciji, dokumentima. Želje i realnost se ne slažu tokom tog perioda. Na poslu su tada moguće prepreke, kašnjenja bitnih infromacija, razgovori i ugovori od važnosti takođe su u zastoju. Bićete umorni i nedostajeće vam koncentracija. Sve ovo zahteva veliku opreznost i svesnost da morate da sačekate neke bolje trenutke tokom narednog meseca.

Zdravlje: Za većinu Ovnova maj mesec u ovom sektoru je vraćanje starih zdravstvenih problema na dnevni red. Problemi sa nervima zarad stresa na drugim poljima takođe je prisutno. Neki će biti blago depresivni, drugi melanholični. Morate malo organizovati svakodnevni tempo da biste se bolje osećali kako fizički tako psihički. Vozači ovog znaka treba da obrate pažnju u saobraćaju tokom ovog meseca.

Bik

Ljubav: Početak maja na neki način obeležava Pun Mesec u znaku Škorpije, znaku koji je se nalazi u vašem polju partnerstva i braka i time stavlja akcenata koliko je to polje značajno za vas. Nešto se mora završiti i zaokružiti ako mislite da možete lakše da funkcioništete dalje. Ili ćete vezu i brak podići na viši nivo ili će se neki odnosi privesti kraju bez povratka. Vama je potreban mir i ravnoteža u životu. Vladar vašeg polja ozbiljnih partnersta i braka ostaje u vašem znaku do 11.maja naglašavajući i dalje značajne događaje i odnose na ljubavnom planu. Imaćete manje takta za partnera, ali ćete isto biti stimulisani strašću željom na ovom planu, posebno oni iz treće dekade ovog znaka. U međuvremenu vladar vašeg znaka Venera ulazi od 7.maja u znak Raka i to kroz polje misli, komunikacije, bliskog okruženja. Vaš mentalni sklop poprima neke značajne okrete. Imaćete potrebu da iskažete svoje misli i osećanja sa okolinom. Misliti slobodno, iskazujte ono o čemu razmišjate. U ljubavi će vam biti potrebna laka i opuštajuća komunikacija sa partnerom. Biće dugih razgovora preko telefona, skype-a, uživo i upravo sa osobom koja vam prija i dopada vam se. Kako Mars uđe u sledeći znak, znak Blizanca nakon 11.maja imamo malo izmenjenu energiju komunikacije i toka misli. Obuzeće vas strahovi, blokade. Osetićete se nestabilno, zbunjeno. Biće prisutna razna razočarenja i sve to zbog loših aspekata sa Saturnom i Neptunom . I Merkur vladar vašeg polja ljubavi i emocija, ali i dece će praviti zbrke pogotovo kada krene retrogradno (18.maja). S obzirom da će se nalaziti u polju finansija dosta ćete biti usmereni na novac, a oko vas će se osećati zanemareni. Pojedinim Bikovima će biti jasno da ih bližnji gledaju kao “kasicu prasicu”. 18.maja u vašem znaku se takođe dešava Mlad Mesec I time naglašava vašu rešenost da neke stvari započinjete na drugačiji način. S obzirom da se dešava u isto vreme kada se i Merkur pokreće unazad ovo možete shvatiti kao drugu šansu bilo da se odnosi o obnovi veze i partnerskih odnosa kao i poslovnih ideja (Merkur kroz 2) bilo da je lično za vas novi početak u svakom smislu te reči.

Posao: Bićete u ubrzanju na ovom polju do 11.maja. Akcija, realizacija – sve je deo ovog sektora i bićete uspešni u tome. Mars vas napušta nakon 11.maja i neće se razumeti sa Saturnom pa će vam manjkati organizacije i doslednosti. Borićete se neprijateljski nastrojenim ljudima, okolnostima koje stavljaju prepreku na vašem putu. Projekti mogu zatajiti. Finansije mogu izostati u onom željenom obliku. Teško je da ćete naći pravu podršku, ali ne zaboravite da je Sunce tih dana u vašem znaku pa se oslonite na sebe. Nagle promene, rizične situacije će vas pratiti gotovo čitavog meseca. Obratite pažnju na rashode, jer prihodi mogu biti smanjeni ili će se pak desiti da vas nenadani troškovi iznenade.

Zdravlje: Sve dok Sunce bude u vašem znaku imaćete energije i bićete u dobroj formi. Pozitivne misli, osećaj lakoće doneće i vladarka vašeg znaka kada se bude našla u znaku Raka (6.maj). Savet je da ipak budete oprezni na ovom planu. Južni Mesečev čvor i Uran se nalaze u 12-polju i mogu pogoršati situaciju koju ne shvatate ozbiljno.

Blizanci

Ljubav: Venera vaš znak napušta tek 7.maja, pa vam je prva nedelja maja još uvek u znaku zadovoljstva, lepršavih ljubavnih susreta. Romantične ljubavi, senzualnost u vezama je još uvek Venera daruje vaš znak. Nakon prve nedelje ona prelazi u sledeći znak, a to je vodeni znak Raka. Vas i dalje obuzimaju ista osećanja, čak postajete više vezani za partnera (ako ste u vezi). Usamljeni će težiti stabilnoj, čvrstoj vezi. Mars će ući u vaš znak od 11.maja i ovo je podizanje vaše energije u top formu na svim poljima. Moguće da ćeš nastupiti naglo u odnosu na druge. Burnije akcije, a želje stavljene pod “hitno” nastupiće toom tog perioda. Temperamentniji ste nego obično, ali i uznemireni do 21.maja dok Sunce bude vama lično bilo iza leđa (12.kuća). Kada nakon 21-maja Sunce bude obasjalo vaš znak eto vas na pozornici života ispunjeni pažnjom. Tada možete biti fokusirani na ono što želite, kada želite i koliko želite. Ne zaboravite da vaš vladar (Merkur) ide unazad (od 18.maja) pa se opet susrećemo sa životnim problemom da nam sudbina nešto podari, a drugo oduzme. Sa retrogradnim Merkurom možete očekivati neočeivane prepreke, budite spremni na odlaganja, iznenađenja tamo gde mislite da sve ide lagano i kako treba. Fokusirajte se na svoje misli jer možete partneru reći nešto pogrešno i što može da izazove buru i niz loših događaja. Neki od vas će imati pravne probleme sa partnerom ili zbog njega/nje. Poradite na sebi, nađite rešenja u tišini jer se Mlad Mesec dešava u znaku Bika u isto vreme kada i vaš vladar kreće unazad. Morate biti svesni da svaka unutrašnja akcija može da donese određenu reakciju, a da to nema veze sa onim da li ćete vi biti u pravu i pobediti partnera ili ne.

Posao: Vaš vladar Merkur će ući u vaš znak od 1.maja i ići će direktnim hodom do 18.maja kada će napraviti zaokret i krenuti unatraške (unazad) da bi u tom hodu bio do 11.juna kada kreće ponovo napred, a onda ćete se “družiti “ sa njim do 8.jula kada napuđta vaš znak. Dakle, u Blizancima će provesti 8 nedelja umesto 3 do 4 koliko provodi u jednom znaku. Ovo je period komunikacije, analize, papirologije, zastoja u istim kada bude išao unazad, da bi ponovo krenuo pravim putem nakon obnove i regulisanja svega prošlog. Morate samo biti svesni da ne pravite dugoročne planove (posebno tokom retrogradnog hoda Merkura od 18.maja do 11.juna). Budite otvoreni za promene koje se pojavljuju nenadano. Jupiter će vas na početku meseca lepo gledati, tako da sve što je vezano za školu, studije, obrazovanje, putovanja, inostranstvo, posao, dokumenta rešite na pravi način.

Zdravlje: Dinamični i aktivni Mars biće gost u vašoj kući nakon 11.maja i doneće vam obilje energije. Pazite na polje zdravlja nakon 18.maja. Mogući su problemi sa nogama I rukama, motorikom, ravnotežom.

Rak

Ljubav: Početak meseca je bolje postavljen za one koji su već u vezi ili bračnom odnosu. Pun Mesec u Škorpiji 4.maja se dešava u vašem emotivnom sektoru i donosi ozbiljno preispitivanje svih odnosa, a posebno će biti krhki oni koji već imaju nesuglasice ili su od skoro u vezi. Možete se osetiti nedovoljno željenom I voljenom. U slučaju da se i partner oseća isto, imamo priču koja se završava. Nakon ulaska Venere, vladarke srca u vaš znak (7.maj) biće puno ljubavi i nežnosti za vas Rakove. Zavodljivi, senzualni, romantični je najbolji opis Rakova tokom ovog perioda. Inače se Venera zadržava u vašem znaku do 5.juna. Slobodni će biti u potrazi za rodnom dušom, a ima dosta izgleda da je i pronađu tokom tog perioda. Ipak, neće sve ići lagano u partnerskim odnosima. Saturn koji je vladar vašeg polja ozbiljnih partnerstva ide unazad i stalno postavlja ista pitanja iz prošlosti, a pritom loše gleda na Merkura i Marsa tokom maja meseca. Biće napeto, moguće su loše misli, pogrešni zaključci, nesuglasice koje dobijaju usijanje kroz burnije reakcije rečima. Ono što može da popravi situaciju jeste da nađete načina da smirujete bure i da sa taktom prilazite partneru.

Posao: Vaše profesionalne želje su tokom ovog meseca lakše ostvarljive jer se Sunce nalazi u vapj 11ici i time otvara podršku drugih. Profesionalne ciljeve možete dostići. Venera u vašem znaku će doprineti na ličnom šarmu, diplomatiji i harizmi, ali ne zaboravite da se Mars i Merkur nalaze “iza” vas u 12 kući, pa se čuvajte zakulisanih radnji. Prozrite nečije namere, ali vodite računa kako reagujete. Druga dekada imaće teže momente koje mogu da prevaziđu uz podršku Venere i Sunca dok bude u znaku Bika. Novac vam neće predstavljati problem tokom ovog meseca.

Zdravlje: Savet je da budete oprezni u ovom sektoru tokom maja. Saturn se kreće unazad u vašem sektoru bolesti i loše gleda na Marsa i Merkura. Sanirajte stare zdravstvene probleme. Neki od vas mogu završiti na bolničkom lečenju. Blokovi, krize, problemi respiratornog trakte, problemi sa krvnom slikom, nogama, nervoza.

Lav

Ljubav: U maju ste na sve drugo skoncentrisani osim na ljubav. Prioritet ste dali nekim drugim stvarima i obavezama. Na početku meseca fokusiranost na polje kuće, doma porodice (Pun Mesec u 4.kući). Završavate sve što se nametalo kao obaveza u tom polju. Neke porodične relacije poprimaju nov i drugačiji oblik. Mnogi od vas će pokenuti pitanje selidbe, nekretnina, rešavanje porodičnih ostavština. Moguće su nesuglasice sa nekim članovima porodice ili familije. Vaša nežna i romantična strana je skrivena od drugih tokom ovog perioda (Venera u 12.kući od 7.maja). Emotivna osećanja ćete držati u sebi uglavnom, a moguće je da ćete nekadašnja pitanja i probleme rešavati sa postojećim partnerom. Ovo i jeste dobro vreme da se kaže šta je bilo, šta je to dovelo do sadašnje situacije. Pazite da ne preterujete u zahtevima za onim što je bilo.Saturn koji je vladar vašeg polja ozbiljnih partnerstva i braka ide retro u polju ljubavi, a pritom se ne razume sa Merkurom i Marsom. Mogući pogrešni zaključci, greške u komunikaciji, neslaganje, ali ne zarad trenutnih problema. Možete pomisliti “pa gde je taj “srećnik” Jupiter? gde je ona sreća koju očekujem?” Hmmm… daa… “gde je?” Saturn nam ne da sve dok se ne istroše sve loše nade, prazna obećanja. Ne da vam, jer vas čuva od daljih razočarenja.

Posao: Nije vam budućnost u ovom sektoru jasna, jer sve zavisi od vas, a vi ste uglavnom nesigurni na ovom sektoru. Prva polovina maja je dobro postavljena za rutinu na polju posla. Svakako dam orate da uložite dodatne napore da završite svakodnevne obaveze. Vezanost za određene grupe, ali i problemi u njima mogu biti deo majske priče u polju posla. Iako se Merkur pokreće unazad 18.maja, na vaš znak će lepo gledati, pa možete još jednom pregledati svoje potrebe, želje i mogućnosti. U istom danu se vas pokreće Mlad Mesec u vašem polju karijere, statusa, ciljeva pa će vam pomoći da se na pravi način fokusirate i usmerite na prave ciljeve. Odluke će možda čekati još mesec dana, ali je bitno das u vama neke stvari sada jasnije i formiraće vam se odlučniji stav. Bitno je da poslušate sebe i ono što osećate da je ispravno.

Zdravlje: Dobra energija tokom maja i u duhovnom i u fizičkom smislu. Ipak, pazite se neočekivanih problema na zdravstvenom polju. Ti problemi mogu biti vezani za već postojeće.

Djevica

Ljubav: U prvoj nedelji maja Venera je u istom znaku gde se našao i Merkur vladar Device pa je naglašena potreba da kontrolišete emotivnu situaciju i događaje. U suštini, vi Device ste na sve fokusirane, samo ne na emotivno polje. Kada Venera uđe u znak Raka, a vama u 11.kući slobodni mogu da upoznaju neku zanimljivu osobu preko prijatelja ili preko neke grupe čiji ste član. Ne žurite u analizama i ne brzajte u zaključcima. Venera će formirati lep aspekt sa Neptunom pa će se u vama javljati potreba za ljubavnim idealom, možda ćete biti zbunjeni svojom senzualnošću, romantičnim senzibilitetom. U suštini maj donosi vašu veću potrebu za stabilnošću na emotivnom planu. Težićete miru, harmoniji, a sve pod velom nežnosti.

Posao: Na ovom planu možete očekivati podršku žena ili nekog sa kim ste u romantičnoj vezi. Intezivni događaji na ovom planu, što može doneti i određene komplikacije. Pazite da ne radite previše poslova tokom ovog perioda. Najbolje rezultate ćete imati ako se fokusirate na jednu obavezu. Putovanja, komunikacija, dogovori, dokumentacije će biti od velike važnosti tokom ovog meseca. Nakon 18.maja Merkur će ići unazad kroz vaše 10.polje (karijera, status, ciljevi). Da biste izbegli određene komplikacije morate biti fleksibilni. Nevolje mogu nastati u plasiranju svojih ciljva. Nadređeni ili osobe koje su značajne za vaš napredak mogu vam osporavati vaš rad. Upotrebite vašu logičnu i racionalnu stranu pri rešavanju mogućih problema.

Zdravlje: Problemi sa koncentracijom i refleksima, disajni putevi ugroženi. Budite disciplinovi sa ishranom i fizičkom aktivnošću.

Vaga

Ljubav: Prvih 10-ak dana maja uglavnom ćete biti zbunjeni i konfuzni na ovom planu. Položaj Venere vašeg vladara u 10.kući donosi jednu bitnu raskrsnicu na emotivnom planu, ali i na profesionalnom. Možda će pojedini birati između ljubavi i karijere. Moguće da će neki imati romantična dešavanja na polju posla. Mlad Mesec 18.maja u vašem sektoru intimnih relacija, promena, transformcija donosi bolje razumevanje prošlih odnosa (posebno ako su bazirani na seksualnoj privlačnosti), a ujedno da vam olakša da uđete “oslobođeni” u nov odnos. U isto vreme se dešava retrogradni hod Merkura, pa će nekim Vagama doneti staru ljubav u život. Oni koji su u vezi bi trebali da se skoncentrišu na partnera i da nastoje da stabilizuju odnos. Dobri dani u ljubavnm polju su 10. i 11.maj.

Posao: Ulazak Venere u vašem sektoru karijere od 7.maja biće vam lakše da postižete zacrtane ciljeve. Ambicija, lakše dostizanje svojih želja, napor koji se isplati. Mnoge stvari će vam ići od ruke, pa ih iskoristite. Možete odlagati stvari i situacije i time sami sebi praviti problem. Oni koji bi hteli da prošire već postojeći biznis bi trebali da budu oprezni. Sačekajte neko drugo vreme. Stari projekti će imati više šanse da se završe. Imaćete podršku žena ili ljudi koji su na položaju da vam pomognu. Saradnja sa inostranstvom zahteva prilagođavanje.

Zdravlje: Mogući su zdravstveni problemi na početku meseca (do 10. maja). Inače mesec maj nije mnogo loše postavljen u ovom polju.

Škorpija

Ljubav: Pun Mesec se dešava u vašem znaku na početku meseca (4.maj). Ovo je period kada se “žanje ono što se posejalo”. Naporan rad i odgovornost na svim poljima biće nagrađeni, dok lenjost, pogrešni izbori neodgovornost će požnjeti kaznu. Iako su neke situacije u toku iskoristite energiju da je preokrenete u svoju korist. Mlad Mesec se 18.maja dešava u znaku Bika u tvom polju partnerstva tako da u tom periodu imate šansu da uđete u nov partnerski odnos ili pak da postignete ravnotežu kompromisom kroz već postojeće partnerstvo. S obzirom da se Merkur tog trenutka poreće unazad najverovatnije je da će obnoviti veza i ljubav iz prošlosti što je jedino moguće kroz nalaženja “zajedničkog jezika”. Svaki vaš potez će zavisiti i od postavke partnera. Njegovo ponašanje, inicijativa može doprineti stabilizaciji. Merkur i Mars su u sektoru erotike, intime pa će biti raznih dešavanja na tom planu. Moguće da će neke veze ostati samo u tom domenu. Slobodni mogu praviti bitne korake ka osobi koja im se dopada. Neki od vas su spremni da odu i na put zbog nje/njega.

Posao: Ovaj mesec može biti značajan za novine na ovom planu. Moguće je da ćete imati povoljnije šanse za nove ugovore, dogovore. Imate podršku pravih ljudi. Ono loše što može zadesiti Škorpije u maju jeste finansijki plan, koji nije najbolje postavljen sada. Najviše komplikacija možete imati sa bankama, kreditima, papirologijom, zvaničnim dokumentima, posebno nakon 18.maja. Saturn će oponiranjem Mekura praviti velike komplikacije i zastoje na ovom planu, a Neptun može da doprinese da Škorpije imaju lošu procenu gde da novac pre usmere. Povećan je rizik od greške, pa imajte punu pozornost na planu novca i finansija. Iskoristite povoljne dane tokom sredine meseca da pokušate da uzmete situaciju u svoje ruke.

Zdravlje: Vaš nervi sistem je krhk i probleme koje možete imati tokom ovog periodu su najviše na nervnoj bazi. I telo vam je umorno. Nađite načina i vremena da ga regenerišete.

Strijelac

Ljubav: Pun Mesec (4. maj) na početku meseca izranja na površinu stare probleme sa kojima se treba suočiti. Ovo je vreme vaše intezivnije osetljivosti. Možete biti lako povređeni. Intuicija vam je izuzetno jaka na početku meseca pa je iskoristite na pravi način. Partnerski odnosi su generalno teški tokom ovog perioda. Osećenja bespomoćnosti, partner koji ne poklanja dovoljno pažnje za vas doprinosi da ljubav nestaje iz vašeg srca. Mars će ući u polje braka i partnerstva 11.maja kada se pokreće nepromišljen period. Pritom Merkur će sve vreme biti u polju partnerstva i braka, a tokom retrogradnog hoda (18. maj) donosi nesuglasice, nestabilne i komplikovane situacije, pogrešne procene situacija sa vaše strane. Možete u tom periodu praviti kardinalne greške ako nasilno nastupite u odnosu. Biće raznih faza rasprava, svađa, nerazumevanja. Nemojte da na “svoj jezik” prevodite šta partner misli i hoće. Veliki požar može nastati ako prelazite liniju koju je partner postavio.

Posao: Sunce se nalazi u polju svakodnevice i rada do 21.aprila pa se fokusirajte na ovo polje. Na radnom mestu možete postići dobre rezultate. Od velikog značaja će biti vaš odnos sa saradnicima, kolegama, šefovima, a tu ste najslabiji. Moguće je da u svemu vidite loše i da zbog toga brzo i nepromišljeno reagujete. Možete sebi stvorite probleme, a sve možete izbeći tako što ćete dobro razmisliti pre nego što reagujete. Problemi sa sudstvom i pravnim pitanjima iz bilo koje oblasti može biti aktuelna tokom ovog meseca. Bolje je od 18.maja (Merkur retro u znaku suprotnim vašem i Mlad Mesec u polju posla) skoncentrišete na radu nekog projekta od ranije, nego da se skoncentrišete na nešto novo. Prilagodite se svakoj situaciji jer ne možete ništa da promenite.

Zdravlje: Mogući su neki manji zdravstveni problemi. Idite kod zubara.

Jarac

Ljubav: Vi ste jedan od retkih srećnika tokom ovog meseca. Venera se našla u vašem sektoru ozbiljnih partnerstva, a Sunce u polju emocija koje će zasijati punim sjajem. Strast, senzibilnost, ljubav, magnetizam, šarm. Oni slobodni će započeti novu priču, dok oni koji su već u braku ili u vezi imati prelepu šansu da učvrste odnos. Slobodni će biti neodoljivi u zavođenju. Bićete i opušteniji. Nećete strahovati od novina i nepoznatog. Saznaćete mnogo bitnih stvari vezano za partnera. Mlad Mesec 18.maja kada se i Merkur vraća unazad može samo podstaći stabilizaciji na ovom planu. Shvatićete da je zajedno lakše i bolje.

Posao: Najbolja kombinacija za uspeh je upornost i diplomatija. Bićete u mogućnosti da ostvarite planove. Pravi ljudi biće na vašoj strani. Moguće je da ćete uspostaviti nova poslovna partnerstva tokom ovog perioda. Puno obaveza i posla vas čeka, a napetosti će ipak biti napretek. Čak neke situacije će od vas tražiti brze reakcije i odluke. U tim trenucima morate biti maksimalno smireni iako će to biti teško pored Merkura i Marsa u vašem poslovnom sektoru. Onog trena kada Merkur krene unazad (18. maj) radite na popravljanju grešeka iz prošlosti, a nove stvari ostavite za neko drugo vreme.

Zdravlje: Merkurov hod unazad (18.maj)u sektoru bolesti stvara nevolje koje ne treba olako shvatiti. Stare bolesti se mogu povratiti. Problemi sa disajnim organima, nervima. Moguće povrede šaka, ruku.

Vodolija

Ljubav: Venera se tokom prve nedelje nalazi u polju ljubavi, pa ste vi i dalje razigrani i lepršavi. Vama ovaj mesec donosi fokus na polju ljubavi tokom ovog perioda jer se Mars i Merkur sele u ovaj sektor. Mars ulaskom u ovo polje (11. maja) napraviće sulude zaokrete, gde ćete i sami sebe iznenaditi. Mnogi od vas će osetiti jači libido, želju za avanturom. Nakon toga uložićete dosta energije da sredite svoje emocije i imaćete prilike, ali ne zaboravite da se stvari nekada dešavaju “naopačke” kada Merkur zaokrene svoj hod unazad (18. maj). U ljubavnim odnosima komunikacija može biti komplikovanija i teža. Odluke nikako ne treba donositi naprečac, posebno nakon nekih reči. Gradite temelj na osećanjima, a rasprave smirujte. Slobodni neće imati toliko vremena za ljubavne susrete koliko se na prvi pogled čini. Oni u vezi opstaće samo ako plamen i dalje postoji, bez obzira na izvrnute misli kojima ste sada skloni. Ne zaboravite da je Jupiter i dalje u vašem sektoru partnerstva i dobro gleda na polje ljubavi i planete koje se nalaze u njemu (Mars i Merkur). Sve to doprinosi uzbudljivim zaokretima kao da ste se našli u nekom filmu gde je nedokučivo prozreti sledeći korak.

Posao: Pun Mesec se dešava u vašem sektoru karijere, ciljeva, statusa (4. maj)najavljujući jedan od bitnijih perioda vašeg života. Na profesionalnom planu će nastupiti bitne promene, ali nemojte misliti da će i dalje ići lakše. Dobre odnose na poslu, saradnja sa pravim ljudima. Imate podršku ljudi koji vas vole, cene. Dobićete dodatnu snagu zbog toga. Bitne vesti vas očekuju. Papiri, dokumenti koji su značajni za vas i vaš posao se pokreću u ovom mesecu. Vodite računa kako upravljate novcem. Imate povećane troškove.

Zdravlje: Bićete skloni alergijama, nervnoj napetosti i problemima sa disajnim putevima.

Ribe

Ljubav: Venera ulazi u vaš ljubavni sektor ovog meseca pa ćete uživati u romantičnim i nežnim odnosima. Oni koji su već u odnosu imaće zabavno, veselo i posvećeno vreme zajedno. Oni usamljeni će naići na osobu koja ih razume na svim nivoima. Sve je lepo, ali ipak ima jedna začkoljica. Nekako kao da ne možete da prođete bez izvesnih komplikacija. Naime, Merkur vladar vašeg polja partnerstva će se tokom maja naći u retro hodu od 18.maja pa će doneti konfuziju i zbunjenost. Mnogima će biti fokus na porodične probleme, možda probleme sa imovinom, smeštajem, stanom. Biće problema sa nekim članom porodice, možda roditeljima. Pazite se pogrešnih odluka.

Posao: Iako sve deluje komplikovano, nedkučivo ipak sve što se sada dešava na poslovnom planu imaće dugotrajniji temelj. Šansu vam daje Jupiter u sektoru posla, a Saturn kroz polje statusa, karijere doprineće osećaju tereta, ali donosiće određene prepreke koje ne možete izbeći. Ipak njihova potpora je Uran koji im donosi novine i time otvara nove mogućnosti kojih ni sami niste svesni. Mesec koji donosi bitne informacije. Komunikacija sa bitni ljudima već na početku meseca.

Zdravlje: Moguće je da ćete brinuti oko drugih, a vama lično je loš period nakon 18.maja do kraja meseca.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.