Nedeljni horoskop | Od 10.09.2018 – 16.09.2018

Kome fališ, on se javi. Ne sutra. Ne prekosutra. Odmah.


Kao što sam njegov naziv kaže piše se za nedelju dana. On nam pokazuje pravi smer za narednu nedelju. Hoćemo li imati probleme na poslu, kako će nam biti u ljubavi, da li da očekujemo ludi noćni provod ili ne. Nedeljni horoskop će nam uvek reći kakvo nas zdravlje očekuje te nedelje.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav

Ulazak Marsa u znak Vodolije u noći između ponedeljka I utorka ima povoljno dejstvo za zauzete Ovnove ukoliko žele da unesu više promena, živosti I noviteta u odnos sa voljenom osobom. No, postoji tu I negativna konotacija, naravno – a ona je – jaka nervoza, burne reakcije, tvrdoglavost I potreba da ne dozvolite da partner bude u pravu. Vi birajte šta vam se od ova dva više sviđa, pa primenite…Oni koji su slobodni mogu osetiti nalet emocija I strasti I ne bi bilo nikakvo iznenađenje da naglavačke uskočite u neku ljubavnu priču. Ovo je period kada se mogu započeti vrlo neobični I burni odnosi. Najlakše ćete osvajati preko izlazaka I prijatelja, društvenih mreža…Lepi I uzbudljivi dani su pred vama.

Posao

U ovu sedmicu ulazite sa mladim Mesecom u znaku Device, poljem koje predstavlja vašu poslovnu svakodnevicu I odnose sa onima sa kojima radite. Vreme je da uključite mozak I racio I da donesete neke ispravne odluke. Kvadrat Marsa I Urana donosi mogućnost velikih promena koje su sada više nego poželjne ali samo ako vaše reakcije nisu impulsivne I bez razmišljanja. Dakle, šanse imate, prilike I mogućnosti imate, vaše je samo da odlučite pravilno I hladnokrvno.

Novac

Treba izbegavati rizične poteze, neproverene transakcije I sumnjiva ulaganja. Ovi dani će vam izvlačiti pare iz džepa, zato vodite računa o svojim troškovima.

Zdravlje

Generalno – solidna zdravstvena situacija. Kod starijih Ovnova – manji problei sa varenjem ili krvnim pritiskom. Češće glavobolje.

Hrana

Mlad Mesec u znaku Device za pripadnike ovog znaka otvara period u kojem će potreba za promenama po pitanju ishrane postajati sve jača. Odličan je momenat za dijetu ili nove navike – lako ćete se priviknuti na njih i usvojiti ih.

Bik

Ljubav

Osećanja vas tokom ove nedelje totalno šaltaju, ne daju vam da budete mirni. Sa emotivnim partnerom idete iz krajnosti u krajnost I biće potrebno mnogo strpljenja da biste funkcionisali koliko toliko mirno. Šta više – kod nekih od vas može doći do odvajanja, prekida veze ili makar do velikih promena koje vam neće biti prijatne. Šta god da se desi, zapamtite – nije trajno I postoji popravni ispit….Ukoliko ste slobodni, imate priliku da bukvalno preko noći uletite u emotivnu priču. Opozicija vaše vladarke sa Uranom I kvadrat sa Marsom mogu vam doneti iznenadan početak odnosa, flertove, povišenu seksualnu energiju I samim tim, naravno – I sklonost ka avanturama…

Posao

Nekih promena će biti u poslovnom segmentu, ali ne izgleda mi da su one loše po vas, čak iako na kratko poremete vašu ustaljenu svakodnevicu. U odnosima sa poslovnim partnerima I saradnicima ne budite impulsivni, ne donosite odluke na brzinu. Takođe – biće vam potrebno više strpljenja sa nadređenima koji će tokom ove sedmice baš testirati vaše živce. Nedelja u koju ulazite zahtevaće od vas više strpljenja i tolerancije, pa izvolite – pokušajte.

Novac

Novčani segment je dosta stabilniji nego u proteklom periodu. Doduše, i u ovoj će nedelji biti nekih neočekivanih izdataka, ali ništa što ne možete regulisati na vreme.

Zdravlje

Potrebno je kontrolisati način ishrane. Mogu se javiti tegobe sa varenjem, a kod nekih i problem sa debelim crevom, šuljevima.

Hrana

Pet dana vodite računa o tome šta I koliko jedete….a onda šestog sednete I nadoknadite sve ono što ste “propustili” ili uskratili sebi. Generalno gledano – nestabilnost kada je ishrana u pitanju, velika variranja apetita, a nekima od vas će non stop “oči biti gladne”.

Blizanci

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom ili bračnim partnerom trebala bi da tokom ovog perioda postaje sve skladnija I da se vas dvoje razumete u mnogo većoj meri nego do sada. Razgovarajte o budućnosti, o planovima, rešavajte pitanja na dnevnoj bazi…samo se nemojte vraćati na neke teme iz prošlosti, pogotovo ako su one vezane za ljubomoru. To preskočite I ostavite za neki drugi put…ne otvarajte stare rane. Slobodni Blizanci sada mogu obnoviti komunikaciju sa nekim iz svoje prošlosti…naravno, ukoliko to uopšte želite…. Takođe, kroz poslovni segment vam se otvaraju neke interesantne mogućnosti, kao I sa osobama sa puta ili onima koji ne žive blizu vas.

Posao

Poslovno – vrlo korektan period, posebno za one Blizance koji se bave privatnim biznisom. Očekuju vas vrlo interesantni poslovni momenti – možda će biti manjih problema sa papirima ili će dogovori u početnoj fazi kočiti, ali krajnja realizacija je više nego uspešna. Odnos sa kolegama može biti promenljiv tokom ovog perioda, a očekujte I aktiviranje konkurencije. Ukoliko sarađujete sa strancima – stoje promene u dogovorima, napetost I nervoza, kao I iznenadno povećanje količine obaveza I posla.

Novac

S jedne strane – prilivi su dosta korektni tokom ove nedelje. S druge pak – treba izbegavati bilo kakve finansijske mahinacije ili veća ulaganja.

Zdravlje

Korektna zdravstvena situacija. Kod starijih Blizanaca stoji mogućnost manjih respiratornih infekcija. Grlo vam je osetljivo.

Hrana

Mesec, koji vlada vašim načinom ishrane započinje nov ciklus u znaku Device. Blizanci bi u narednom periodu trebali da se više okrenu ishrani baziranoj na žitaricama, voću, povrću, mlečnim proizvodima. Što jednostavnije – to bolje.

Rak

Ljubav

Ovo može biti nedelja sa nekim korektnim I finim dešavanjima sa emotivnim ili bračnim partnerom. Komunikacija se popravila, pokrenuli ste neka pitanja koja vas oboje interesuju I evidentno je da ste zakoračili u jedan stabilniji period. Iskoristite ove dane da razgovarate, da provedete neke lepe zajedničke momente I da ojačate vaš odnos. Oni koji su slobodni – dobar aspekt Venere iz vašeg polja ljubavi sa Saturnom daje vam mogućnost obnove kontakta sa osobom iz prošlosti. Oni koji za bivšima više ne žude imaju vrlo burne I strasne aspekte – računajte da će vas od sredine nedelje žestoko prodrmati. Želje će se buditi preko noći I voditi vas ljubavnim putevima I stramputicama…

Posao

Promene, promene – za Rakove je konačno došlo ono pravo vreme za promene. Mlad Mesec u polju komunikacije, dogovora pokrenuo je priče, pokrenuo je sve ono vezano za dogovore, za papirološka pitanja, za nove poslovne mogućnosti – I sada je trenutak da se udarnički krene napred. Važne informacije dolaze do vas, pozivi I kontakti od strane osoba koje vam otvaraju nove puteve. Vi lično ćete biti mnogo organizovaniji, efikasniji I funkcionisati skoro pa savršeno u poslovnom okruženju.

Novac

Angažujte se po pitanju dodatnih poslova – ove sedmice biste mogli fino zaraditi na njima. Generalno gledano – korektno po pitanju finansija.

Zdravlje

Proverite hormonski status, kao I stanje urogenitalnog trakta. Kod starijih – manji problemi sa pritiskom I krvnim sudovima.

Hrana

Pošto je Mesec u fazi rasta – odličan je momenat za neke nove početke po pitanju ishrane i životnih navika. Sve ono što otpočnete sada – dijetu, nov režim ishrane – trebali biste da usvojite lako I bez velikih napora.

Lav

Ljubav

Očekuje vas nedelja koja donosi veliku energiju I promene u partnerskim odnosima. Sve može biti na dnevnom redu – od toga da se odlučite za zajednički život ili brak sa voljenom osobom, da zajedničkim snagama krenete u veliko sređivanje doma, da se preselite….a kod nekih od vas – čak I mogućnosti da prekinete odnos ili ga bar ozbiljno prodrmate. Iskreno, pre deluje da ćete se okrenuti ka pozitivnim promenama, ali za svaki slučaj – budite spremni na korektan I otvoren razgovor sa partnerom – ne na svađu. Oni koji su slobodni I ove nedelje imaju izvrsne šanse da se ozbiljno zainteresuju za jednu osobu. Ljubav čeka na vas, otvara vam svoja vrata – iskoristite prilike za sreću!

Posao

Mlad Mesec u polju posla I novca otvara za Lavove neke nove prilike. Zvanično – ulazite u fazu koja može doneti velike pozitivne promene, lepe vesti I nove ponude. Kontakti, dogovori, važne informacije, sastanci – sve to vas očekuje tokom ovog perioda. U poslovnim partnerstvima I sa saradnicima budite više spremni na kompromis I sve će funkcionisati kako treba. Sa nadređenima imate povremena razmimoilaženja, po nekim pitanjima se ne slažete, ali to ne bi trebalo da donese veće probleme.

Novac

Finansije tokom ove nedelje idu uzlaznom linijom. Nešto veći troškovi za kuću I članove porodice, ali generalno gledano – dosta solidno.

Zdravlje

Izlaskom Marsa iz vašeg polja zdravlja, doći će do vraćanja stvari u normalu. Stres se smanjuje, a kod starijih – poboljšava situacija sa krvnim sudovima.

Hrana

I za Lavove je vreme da naprave neke promene po pitanju ishrane. Mlad Mesec u znaku Device otvorio je za vas period u kojem biste trebali da se posvetite načinu na koji se hranite. Što prirodnije, jednostavnije I laganije – to bolje.

Devica

Ljubav

Dobar I miran period za zauzete pripadnike ovog znaka. Odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom je vrlo korektan, postoji razumevanje I sklad. Ništa ne bi tokom ove nedelje trebalo da poremeti vaš odnos. Može se u jednom momentu pojaviti tračak ljubomore, bilo sa vaše bilo sa strane voljene osobe, ali sve sumnje će brzo biti razvejane. Oni koji su slobodni, neka budu aktivni jer vam društvenost donosi nove osobe u život. Takođe, ako putujete, bilo poslom ili iz zadovoljstva – možete upoznati nove ljude, od kojih biste se za neke mogli prilično zainteresovati. Vi ste prilično racionalna osoba I dosta čvrsto stojite na zemlji, ali tokom ovog perioda bi vas strasti mogle uzeti pod svoje okrilje…

Posao

Ovo je vaš period – Sunce I Merkur su u vašem znaku, a dobili ste I mlad Mesec – kao okidač za nove početke I izbijanje vaših ambicija I želja u prvi plan. Budite samopouzdani, budite aktivni – uključite taj svoj divni mozak I tražite svoje prilike, jer će ih biti! Pokreću se dogovori, sve ono što je do sada kočilo lako će se definisati, shvatićete da postoje osobe na koje itekako možete računati – ali I da one računaju na vas. Ušli ste u period u kojem nema stajanja – borite se za sebe I sigurno je da ćete pobediti!

Novac

Finansije jesu vaša bolna tačka, pogotovo što ste u periodu u kojem je jako teško kontrolisati troškove I odliv novca.

Zdravlje

Bićete nervozniji nego inače, a povremeno možete osećati I padove energije. Potrebno je da se odmarate, opuštate, okružite pozitivnim ljudima. Budite češće u prirodi.

Hrana

Mlad Mesec u vašem znaku – novi početak za vas u svim segmentima, pa I po pitanju ishrane. Dakle – ukoliko želite na dijetu – sada ćete to ostvariti lakše nego inače. Ukoliko hoćete da uvedete neke novine – sve vam je otvoreno. U odličnom ste periodu.

Vaga

Ljubav

Mars tokom ove nedelje izlazi iz vašeg polja doma I stabilnosti, što bi trebalo da jednim delom ublaži nervozu koja postoji…..No, obzirom da će vaša vladarka Venera I dalje biti u kvadratnom aspektu sa njim – pred vama je period u kojem bi trebalo izbegavati nepotrebne rasprave, kontrolisati ljubomoru I truditi se da dobrom energijom I pozitivnim promenama ulepšate odnos sa voljenom osobom. Oni koji su slobodni mogu iznenada ući u neku vrstu emotivne priče sa osobom koju već neko vreme poznaju, I to verovatno preko poslovnog segmenta. Obzirom da vama vladaju strasti tokom ovog perioda, može se desiti da to bude čak I avantura – ali takva da jednostavno nećete želeti ni da pokušate da joj odolite…

Posao

Vage očekuje nov način razmišljanja, nov način funkcionisanja. Bićete spremni da mnogo jače nego do sada “zagrizete” u sve ono što se vezuje za posao, ali I za vaše planove. Imate osećaj kao da vam vreme izmiče I ne želite više da čekate ni po kojim pitanjima. Tokom ovog perioda možete obnoviti neke saradničke odnose, a u već postojećim – trudite se da vlada bolje razumevanje I da ne bude prevelike impulsivnosti I isključivosti. Pratite sve ono što se događa oko vas – idu vam nove poslovne prilike.

Novac

Novčana situacija nije ni malo loša, ali ste vi lično trenutno nesigurni I samo gledate priliku da dodatno zaradite, da biste umirili te nemire u vama…

Zdravlje

Sem preporuka kada je ishrana u pitanju – dame Vage bi mogle da prošetaju do svog ginekologa. Mogućnost urinarnih infekcija.

Hrana

Vaša vladarka je trenutno u znaku Škorpije koji je poznat po svom gurmanluku I povremenoj neumerenosti po pitanju ishrane. Bilo bi lepo da preskočite neke obilnije I teže obroke, pogotovo u večernjim satima. Slatkiše svedite na neku razumnu meru.

Škorpija

Ljubav

Ljubav vam je došla, pronašla vas je. Venera je ušetala u vaš znak donoseći svoje emotivne darove. No, zna se kakva je ta Škorpionska Venera – obojena strašću, ludilima u glavi i mozgu. A šta fali tome ? Pa zar nije divno povremeno otpustiti sve kočnice, zablesaviti se na keca, odlepiti od strasti i emocija ? Blago meni, uživajte vi u tome što vas je snašlo i ne kočite se – ma jednom se živi ! Oni koji su u vezama i brakovima – kvadrat Venere sa Marsom i njena opozicija sa Uranom govore da morate i trebate i valjalo bi da menjate nešto u odnosu sa partnerom. Uvodite neke fine novine u svoj emotivni život, ludujte malo zajedno….Nemojte samo da ove aspekte okrenete u rasprave, ljubomorisanje i tako to…

Posao

Hoće vas ove nedelje dogovori, hoće vas kontakti sa ljudima, hoće vas neka sastančenja. Odjednom ćete biti okupani jednom ludom i pozitivnom energijom koja će vas terati da jurite i da ne stajete. Povremeno ćete doduše biti na granici pucanja, nervozni za sve pare – ali itekako ovo možete kontrolisati i usmeriti u pravcu koji vam odgovara. Tokom ovog perioda mogu se oformiti saradnje, potpisati ugovori koji će vas na duže pratiti i donositi vam stabilnost. Nije loše, ni malo. Promrdali ste se, i to žestoko !

Novac

Venera vam donosi finansijske prilike koje su dosta povoljne. Na žalost, imaćete i odlive novca i troškove koji nisu pod vašom kontrolom.

Zdravlje

Iako ćete i dalje biti pod nekom formom stresa i energija će vam varirati – ipak ćete se osećati neuporedivo bolje nego u prethodnom periodu. Prekontrolišite urogenitalni trakt.

Hrana

Venera u vašem polju ličnosti donosi vam da budete slatki sami po sebi, pa ne morate da se zatrpavate slatkišima dodatno….Šalim se, naravno – ali ova preporuka ipak stoji – gledajte da se ne ugojite na brzaka. Malo kontrolišite sebe.

Strelac

Ljubav

Iako će generalno gledano, odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom biti daleko mirniji nego u prethodnom dužem periodu, ipak postoje situacije na koje biste trebali da obratite pažnju. Naime, postoje mogućnosti da zbog nekih tajni ili osećaja ljubomore dođe povremeno do napetih momenata sa voljenom osobom. Gledajte da ovo izbegnete, ako je ikako moguće. Oni koji su slobodni imaju opcije preko poslovnog segmenta, ali i preko društvenih mreža i kontakata. Možete se brzinski zainteresovati za jednu osobu i komunikacija sa njom bi trebala da krene prilično dobro. Šta više, u danima oko vikenda već može doći do ljubavnog sastanka.

Posao

I za vas kreće jedan neuporedivo podsticajniji i brži poslovni period. Otvaraju se tokom ove nedelje neke nove mogućnosti, informacije će početi da stižu do vas, a nekima slede I lepe vesti – možda o unapređenju ili značajnim promenama kojima ste težili u prethodnom periodu. Ukoliko sarađujete sa strancima ili pregovarate sa njima – više je nego izvesno da bi ovo trebalo da krene u pozitivnom pravcu. Ako planirate pokretanje privatnog posla – sada bi bio dobar trenutak da se sa tim I otpočne.

Novac

Po pitanju novca sledi vam značajnija stabilizacija i smirivanje. Neki od vas imaju mogućnosti i da dobiju pozajmicu ili kredit.

Zdravlje

Stariji pripadnici ovog znaka bi mogli da prekontrolišu stanje krvi. Kod mlađih – moguće su urinarne infekcije. Dame bi mogle da odu na kontrolu kod ginekologa.

Hrana

Bićete više u pokretu, pa vam je potrebna raznovrsna ishrana koja će vam vraćati energiju. Uzimajte više ribe, mesa, svežeg povrća, jaja, mlečnih proizvoda. Ono što biste mogli da izbegavate je veća količina začina, kao i neumerenost po pitanju slatkiša.

Jarac

Ljubav

Odličan je momenat da razgovarate sa voljenom osobom ili bračnim partnerom. Od onih bitnih pitanja, do onih slatkih i finih ćakulanja na dnevnoj bazi – sve ovo vas samo zbližava i ponovo vodi jedno ka drugom. Sta više, partner tokom ove sedmice može pokazati neuobičajenu bliskost, prisnost, želju. U suštini – pred vama je jedna jako lepa i stabilna nedelja. Oni koji su usamljeni – Venera iz Škorpije pravi tokom ove sedmice sekstil na Saturna u vašem znaku, pa ispada kao da je došao pravi momenat za ljubavna dešavanja. Može ovde biti i kontakata iz prošlosti da se razumemo, ali ovaj vam aspekt prvenstveno donosi nove prilike, i to preko prijatelja, društvenih mreža, posla.

Posao

Mars iz vašeg polja ličnosti prelazi u polje posla i novca, zaklapajući neke dosta burne, ali istovremeno i vrlo podsticajne aspekte. Baš one koji vas guraju na akciju, koji vas teraju da se probijate, ističete sebe. U ovoj nedelji imate i veliku podršku od strane onih koji su spremni da vam učine uslugu, ustupak, otvore vam neka vrata. Sve ono što je vezano za inostranstvo i za druge gradove sada se toliko brzo aktivira, da povremeno nećete uspevati da se snađete u dešavanjima. Odlična nedelja za promene i pokret !

Novac

Velike aktivnosti i po pitanju finansija. Možda još uvek ne možete da se opustite, ali evidentno je da stvari idu na bolje….

Zdravlje

Osećate se bolje nego u dužem vremenskom periodu unazad. Vaša energija vam se vraća i to na velika vrata. Solidna nedelja po pitanju zdravlja.

Hrana

Sada je pravi trenutak da pojačate svoju ishranu – preporučuje vam se riba, meso (ali ne mesne prerađevine), mlečni proizvodi, ali i žitarice i koštunjavi plodovi. Standardno – povrće u što većim količinama. Od voća – šljive, kruške.

Vodolija

Ljubav

Iiii…..eto Marsa ponovo u vašem znaku od utorka. Sa pozitivne strane – dobićete jedan ogroman priliv energije koji tako lepo i podsticajno možete iskoristiti i kroz strast i kroz neka fina dešavanja i akcije sa voljenom osobom ili bračnim partnerom. Sa negativne – pa, postaćete malo « neurozni » i možete iznenađivati osobu sa kojom ste svojim praskanjima i promenama raspoloženja. Sa malo volje i truda – sve će biti dobro. Iskulirajte povremeno….Oni koji su slobodni mogu ostvariti jači kontakt sa osobom koja im već neko izvesno vreme « zapinje za oko ». Nije problem, možete ući u neko ljubavisanje, samo je pitanje da li je to samo avanture i zabave radi, ili tu može biti i nešto ozbiljnije….

Posao

Saturn, vaš vladar – u trigonskom je aspektu sa retrogradnim Uranom, suvladarem vašeg znaka. Na to – i Mars ulazi u vaše polje ličnosti. Nešto staro sada postaje novo. Nešto o čemu se pričalo, dogovaralo, razmišljalo – sada se aktivira. Vi ćete tokom ove nedelje biti žestoko ubačeni u mašinu – aktivni, bez momenta stajanja, ali neće vam biti ni malo žao zbog toga – rezultati su tu, na dnevnoj bazi i samo vas dodatno podstiču da delujete. Sa nadređenima budite fini – možete vi to, kad hoćete….

Novac

Velike oscilacije po pitanju finansija. U jednom momentu ste zatrpani novcem, već u drugom – bez cvonjka u džepu….

Zdravlje

Kod starijih – mogu se ponovo aktivirati tegobe sa krvnim pritiskom. Kod mlađih – virusne i bakteriološke infekcije. Prekontrolišite se povremeno kod lekara.

Hrana

Mars ponovo ulazi u vaš znak, donoseći vam akciju i trošenje, tako da ćete morati da pojačate svoju ishranu. Naravno, ne grickalicama i slatkišima već ribom, mesom, povrćem, jajima, voćem. Budite disciplinovani da biste se osećali dobro !

Ribe

Ljubav

Oni u emotivnim vezama i brakovima ušli su u fazu kada stvari mogu da se odvijaju prilično fino i skladno. Imate vi tu nekih svojih nedoumica i sumnji koje vas tako lepo bodu u mozak i ne daju vam da sami sa sobom budete mirni, ali moći ćete da kontrolišete sebe i da ne dozvolite da to pokvari odnos sa voljenom osobom. Mlad Mesec u polju emotivnih partnerstava uvodi vas u period kada stvari mogu doći na svoje mesto…Oni koji su slobodni sa Marsom u polju tajni mogu ući ili u odnos sa osobom koja je zauzeta ili pokrenuti neke priče i pričice koje više liče na avanturu i seksualne igrarije nego na pravu, ozbiljnu vezu. Ali šta sad – i to je za ljude, uživajte !

Posao

Svrbi vas jezik da kažete nešto. Da skrešete nekim ljudima onako kako vi znate. Već dugo vas opterećuju i muče neke situacije i prosto imate osećaj da ćete eksplodirati ako ne uradite nešto po tom pitanju. Vaš je izbor šta ćete uraditi, ali ja mogu samo da vam savetujem jedno – ne spaljujte mostove za sobom i ne stvarajte situacije zbog kojih se kasnije možete pokajati. Sem ovih borbi koje se dešavaju u vašoj glavi, poslovni segment na dnevnoj bazi funkcioniše dobro. Bez mnogo dešavanja i nemira.

Novac

Novac će dolaziti i odlaziti tokom ove sedmice u potpunosti van vaše kontrole. Nećete biti nezadovoljni krajnjim rezultatima, ali ćete u procesu biti jako nemirni.

Zdravlje

Mogući su problemi sa nesanicom, sa glavoboljama. Budite nešto oprezniji i u saobraćaju. Kod starijih – manji problemi sa varenjem.

Hrana

Teško je da ćete vi uspevati da kontrolišete svoju ishranu i da se na pravi način odnosite prema svom organizmu. Zatrpavate se brzom hranom, grickalicama, slatkišima – svim onim za šta i sami znate da vam ne prija. Ali jednostavno – ne možete da se zaustavite. Ili ne želite uopšte….

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.