Nedeljni horoskop | Od 19.02.2024 – 25.02.2024

A bila je skromna. Preskromna, ako ćemo iskreno. Čitav život je tragala za malim stvarima. Sitnicama. Detaljima. Za čovjekom sa kojim će konačno biti sretna. Da joj češlja kosu. Pokriva u hladnim noćima. Tješi dok je psihički loše. Da je muški prisloni uz sebe i govori kako će sve biti u redu.

Najava za ponedeljak – Sunce prelazi u znak Riba. Čestitamo rođendan Ribama, dok svi ostali brojimo dane do zvaničnog dolaska proleća (iako smo, neformalno, već u njemu od jeseni 😀).

U znaku Vodolije, Venera i Mars su u harmoniji (i u kvadratnom aspektu sa Jupiterom u Biku), donoseći dinamiku i iznenađenja u različitim sferama, posebno u međuljudskim odnosima i ljubavnim vezama. Danas smo bliski, sutra u konfliktu. Doživljavamo iznenađenja i stres, ali isto tako se smejemo. Ljubavnih početaka ima u izobilju – nekonvencionalnih, strastvenih, turbulentnih, iznenađujućih, putem društvenih mreža i aplikacija, kombinacija, avantura. Postoji sloboda i spontanost, bez suvišnih ograničenja. Veze pucaju sa dramatičnim efektom, a partnerstva su podložna svađama i nesuglasicama. Nećemo dozvoliti da nas ograničavaju ili uslovljavaju – jer težimo slobodi.

Ove dinamike se reflektuju i na finansijski plan – mogućnosti zarade putem interneta, berze, uz želju za rizikom (koji može, ali ne mora biti isplativ), iako nije preporučljivo zaobilaziti zakonske norme.

Saradnički i poslovni odnosi su pod pritiskom, ali s obzirom na našu nestrpljivost i otpor prema pritisku, moguća su nagla rešenja i prekidi odnosa – u najboljem slučaju, između vas će biti iskrene rasprave.

Nestabilno vreme doprinosi oscilacijama u raspoloženju, kao i problemima sa krvnim pritiskom, cirkulacijom i krvnim sudovima. Problemi sa disanjem mogu biti učestaliji.

Cela sedmica obećava da će biti uzbudljiva, brza i haotična – planove stavite na čekanje jer je malo verovatno da ćete ih moći dosledno pratiti. Budite spremni da se prilagođavate okolnostima i da rešavate stvari u skladu sa trenutnim potrebama.

Odaberite znak:

Ovan

Hrana:

Idealno bi bilo da unosite više zelenog povrća, svežeg, naročito u salatama, uz mlečne proizvode sa manje mlečne masti. Ipak, izazivaće vas slatkiši, začinjena hrana, testa i mesne prerađevine.

Ljubav:

Za slobodne Ovnove, ova perioda neće biti dosadna ni najmanje. Čeka vas obilje zabave, druženja koja će prštati od energije, što će probuditi vašu osvajačku stranu i maštu. Lako ćete sklapati veze i flertovati, možda neke od njih potraju, a možda ne. Ipak, svaka nova veza doneće vam uzbuđenje i adrenalin. Ako ste u vezi, situacija će biti odlična kad je dobro, ali se može iznenada preokrenuti u raspravu. Pokušajte izaći iz rutine i provodite više vremena aktivno sa partnerom.

Posao:

Tokom ovog perioda skloni ste rizicima i kombinacijama, ali budite oprezni – neki Ovnovi mogu imati koristi, ali pazite da ne pređete granicu i ne završite sa gubitkom. Impulsivno trošenje novca je sada u porastu, pa budite pažljivi da ne ispraznite novčanik. Poslovno, očekuje vas prilično haotična nedelja u kojoj ćete pokušavati da izbegnete obaveze ili ljude koje smatrate manje važnim. Ovo nije najbolje vreme za pregovore ili konkretizaciju dogovora.

Zdravlje:

Važno je da shvatite da nemate beskonačnu količinu energije ili živaca. Povedite računa o tome.

Bik

Hrana:

Preporučujemo oprez sa mlečnim proizvodima i mesnim prerađevinama, te redovno proveravajte rok trajanja namirnica. S druge strane, žitarice, povrće i voće možete konzumirati u obilju.

Ljubav:

Ova nedelja donosi trenutke kada ćete biti na ivici, pa čak i preko nje, u odnosu sa partnerom. Važno je izbegavati situacije i provokacije koje mogu izazvati iritaciju kod oboje. Umesto toga, trudite se da zajedno provodite više vremena u akcijama i druženjima, kako biste što više uživali u zabavnim trenucima. Slobodni Bikovi, očekuje vas prilika za upoznavanje novih ljudi, ali i susrete koji mogu biti manje inspirativni. Bez obzira na to, važno je da se opustite i uživate.

Posao:

Na poslu ćete imati dana kada će sve ići glatko, uz efikasno završavanje obaveza i pozitivnu energiju. Međutim, biće i dana kada će situacija biti haotična, sa tenzijama koje se lako rasplamsaju. Važno je zadržati smirenost i izbegavati sukobe, kako biste održali produktivno radno okruženje. Finansijska poboljšanja su moguća za neke, dok drugima može biti ponuđena promena radnog mesta ili unapređenje.

Zdravlje:

Nervi su vam pod pritiskom, što može rezultirati respiratornim tegobama i virusnim oboljenjima. Važno je da se posvetite svom zdravlju i potrudite se da pronađete načine za opuštanje i relaksaciju.

Blizanci

Hrana:

Preporučujemo smanjenje unosa mesa i mesnih prerađevina, kao i oprez sa mlečnim proizvodima. Umesto toga, u ishranu uvrstite ribu, sveže zeleno povrće, kao i voće poput jabuka, banana, mandarina i ananasa.

Ljubav:

Vaša energija je u porastu, i u proteklom periodu došlo je do nekih prijatnih trenutaka sa partnerom (ignorišimo one manje prijatne). Postoji šansa da veći deo ove nedelje provedete u optimističnom i aktivnom raspoloženju. Naravno, može biti i nekih manjih nesuglasica izazvanih nervozom i žurbom. Važno je gurati nervozu u drugi plan i fokusirati se na lepe trenutke, koji itekako postoje. Slobodni Blizanci, okruženi ste prijatnom atmosferom, pa se prepustite njoj – zabavljajte se, putujte, družite se. Može biti i šarmiranja, flertovanja i brzih zaljubljivanja.

Posao:

Ukoliko imate poslovne veze sa inostranstvom, budite pažljivi po pitanju zakona, propisa i pravnih normi. Izbegavajte rizike koji bi mogli da vam donesu finansijske štete. Ostalima, dok je prvi deo nedelje relativno miran i stabilan, drugi deo može biti pun izazova i napetosti. Očekujte moguće komplikacije u dogovorima, promene planova i talas obaveza. Važno je da ne zanemarite važne zadatke usled raznih preokupacija.

Zdravlje:

Moguća je pojačana nervoza i stres, kao i blaga osetljivost respiratornih organa. Važno je obratiti pažnju na svoje emocionalno i fizičko blagostanje.

Rak

Hrana:

Mesec, vaš vladar, koji se tokom ove nedelje nalazi u punom sjaju u znaku Device, ukazuje da je važno da Rakovi obrate posebnu pažnju na ishranu. Preporučuje se izbegavanje namirnica koje mogu iritirati vaš stomak, kao i preterano začinjene hrane, grickalica i brze hrane.

Ljubav:

Vaš odnos s partnerom deluje stabilno u ovom periodu, iako svakodnevne obaveze, stresovi i nedostatak zajedničkog vremena povremeno mogu stvarati tenzije. Zato se potrudite da ti zajednički trenuci budu kvalitetni i ispunjeni pozitivnom energijom. Vikendi su idealni za opuštanje, druženje ili izlete. Slobodnim Rakovima, možda su neke osobe posebno privlačne, možda osećate varnice, ali sada nije trenutak za naglo upuštanje. Neka vas ne vode samo strasti i impulsi kako biste izbegli eventualna razočaranja.

Posao:

Budite oprezni s većim investicijama i finansijskim rizicima, koliko god primamljivo zvučali. Moguće je da ćete primati primamljive ponude, pa razmotrite opcije, ali se pre svega posavetujte s osobama kojima verujete pre nego što donesete bilo kakvu odluku. Potrebna vam je bolja organizacija na dnevnom nivou, kako biste izbegli zaostajanje u važnim obavezama. Nemojte ostavljati stvari za poslednji trenutak.

Zdravlje:

Moguće su nervoza i mentalno opterećenje. Važno je da se posvetite sebi i pronađete načine za opuštanje i relaksaciju kako biste izbegli prekomerni stres.

Lav

Hrana:

Za podizanje energije, fokusirajte se na ishranu bogatu povrćem, mesom, jajima i ribom. Pokušajte izbeći često grickanje, posebno u kasnim večernjim satima.

Ljubav:

Ovaj period nije jednostavan za vaša partnerstva, ali svakako nije ni dosadan. Vaš odnos je sada vrlo živahan, stalno se nešto dešava – ili u pozitivnom smislu ili u turbulentnom. Bićete suočeni s ekstremima, kao na rolerkosteru. Koliko će prevladati dobri ili turbulentni momenti zavisi od vas i vašeg partnera, od vaših reakcija i kako se nosite sa situacijama. Slobodni Lavovi, pravila su sada nejasna – možete započeti fantastičnu ljubavnu priču, ali isto tako možete upasti u iscrpljujući odnos koji će vam doneti stres.

Posao:

Osobe s kojima sarađujete mogu vam doneti odlične poslovne prilike, ali istovremeno će testirati vaše strpljenje i toleranciju. Situacija je nepredvidiva, menjajući se iznenada, ne znate da li ćete se suočiti s izazovima i nervozom ili s dobrim energijama i efikasnim rezultatima. Važno je da se prilagodite tempu koji je nametnut i ne podižete tenziju, već je smanjujete.

Zdravlje:

Očekujte stres i osetljivost na promenljive vremenske uslove. Važno je da se brinete o svom zdravlju i tražite načine za opuštanje kako biste se nosili s izazovima ovog perioda.

Devica

Hrana:

Za Device koje se osećaju pomalo nervozno, važno je da ne koriste hranu kao utehu. Preporučuje se ishrana koja se bazira na presnom ili barenom povrću, umerenim količinama mesa i svežem voću, što je najbolje za vaš organizam.

Ljubav:

Razumemo da ste opterećeni obavezama i da se ponekad osećate izgubljeno u talasu obaveza. To može uzrokovati nervozu i iscrpljenost, te vaše raspoloženje može biti vrlo promenljivo. Međutim, moguće je pronaći vreme za voljenu osobu i izražavanje ljubavi kroz reči, energiju i bliskost. Iako nije lako, moguće je. Slobodne Device, vaš poslovni angažman, društvenost, kao i korišćenje aplikacija za upoznavanje i društvenih mreža mogu vam doneti vrlo interesantne kontakte i trenutke.

Posao:

Ni ova nedelja neće biti jednostavna kada je u pitanju posao. Situacija se brzo menja, obaveze se gomilaju, planovi se menjaju. Potrebno je pratiti situaciju i prilagoditi se. Iako možete izdržati sve to, važno je imati čelične živce i odlučnost. Organizacija će biti izazovna, ali važno je da budete koncentrisani i pažljivi kako biste izbegli greške.

Zdravlje:

Očekujte mentalnu i fizičku iscrpljenost, kao i blagi pad imuniteta. Važno je brinuti o svom zdravlju i pronaći načine za opuštanje i obnovu energije kako biste se nosili sa izazovima.

Vaga

Hrana:

Možda trenutno niste u mogućnosti da se pridržavate principa zdrave ishrane. Bez obzira na to koliko se trudite, možda se osećate kao da ne možete da odolite primamljivim zalogajima, bilo da su slatki ili slani.

Ljubav:

Očekuje vas emocionalna dinamika tokom ove nedelje, gde ćete se naizmenično osećati izuzetno srećno sa partnerom kao zaljubljeni golubovi, ali isto tako i suočiti s izazovima gde će biti trenutaka napetosti i nesuglasica. Ako je vaša veza čvrsta, preživeće ove oscilacije i nastaviti dalje. Međutim, neki odnosi mogu biti pod pritiskom i eventualno se raskinuti, iako to ne mora biti kraj za sva vremena. Slobodne Vage, očekuje vas dinamična nedelja sa mnogo dešavanja, upoznavanja novih ljudi i uživanja u zabavnim trenucima.

Posao:

Trudite se da se organizujete najbolje što možete, iako će to biti izazovno u ovom periodu. Neke obaveze ili dogovori mogu biti otežani, a odnos sa saradnicima može biti promenljiv. Vaša produktivnost može varirati od momenta kada ste maksimalno angažovani do perioda kada se osećate bezvoljno. Važno je da budete oprezni s novcem i odolite iskušenju da sve potrošite.

Zdravlje:

Moguće su manje povrede i osetljivost respiratornih puteva. Važno je da budete oprezni i da se brinete o svom zdravlju, posebno ako se bavite aktivnostima koje mogu biti rizične.

Škorpija

Hrana:

Možda primećujete veći apetit i želju za uživanjem u hrani. Kod nekih od vas, pojačana potreba za hranom ne dolazi iz hedonizma, već iz nervoze. Vaši obroci se mogu često menjati, a neki od vas primetili su da se prejedaju.

Ljubav:

Nastojte da stvarate pozitivnu atmosferu između sebe i partnera, pružajući si razloge za radost, opuštanje i jačanje bliskosti. Iako će situacije koje izazivaju nervozu dolaziti spontano, važno je da se usredsredite na održavanje strasti i pozitivne energije u vezi. Slobodne Škorpije, dok se neki od vas mogu baviti refleksijom o prošlosti, drugi će biti okrenuti ka budućnosti i možda će istraživati nove mogućnosti putem društvenih mreža ili aplikacija za upoznavanje.

Posao:

Nema kraja obavezama – čim završite jedan zadatak, već se pojavljuje sledeći. Iako vam ovo može održavati osećaj budnosti, istovremeno može izazvati i nervozu i impulsivnost. Važno je da se ne dozvolite da nervoza preraste u bes i tvrdoglavost, jer brzopleto donošenje odluka može imati negativne posledice, posebno u saradnji s drugima i poslovnim partnerstvima.

Zdravlje:

Stres i loše navike u ishrani i spavanju mogu negativno uticati na vaš imunitet. Važno je da obratite pažnju na svoje zdravlje i pronađete načine za upravljanje stresom kako biste se osećali bolje.

Strelac

Hrana:

Iako ste fizički aktivni, možda ne toliko da biste mogli da potpuno nadoknadite sve kalorije koje unosite. Preporučuje se da se vaša ishrana bazira na svežem povrću, dok bi slatkiše, meso i mesne prerađevine trebalo smanjiti.

Ljubav:

Očekuje vas dinamičan period u ljubavnom životu. Jednog dana možete uživati u pozitivnoj energiji, radosti i zabavi, dok ćete drugog dana možda osećati mrzovolju i tenziju. Svaki dan donosi priliku za konflikte s partnerom, ali isto tako i za zajedničke trenutke radosti. Važno je da se potrudite da dominiraju pozitivni momenti. Slobodni Strelčevi mogu očekivati druženja, flertovanje i komunikaciju s različitim osobama, ali treba biti oprezan i ne zanemariti emocionalnu ravnotežu.

Posao:

Na poslu vas čeka dinamičan period, gde ćete se verovatno osećati kao da jurite sa zadatkom na zadatkom. Iako biste možda želeli malo više mira, trenutni aspekti vas podstiču na brzinu i multitasking. Važno je da ostanete smireni i ne dozvolite da vas iritacije ometaju u donošenju važnih odluka. Pazite i na finansijske aspekte poslovanja i radite u skladu sa zakonom.

Zdravlje:

Preporučuje se da se fizički aktivirate kako biste održali balans. Posebno pazite na zdravlje grla i izbegavajte povrede tokom fizičkih aktivnosti.

Jarac

Hrana:

Stres je prisutan, ali ne rešava se preteranim konzumiranjem nezdrave hrane, grickalica ili slatkiša. S obzirom na otežano varenje, preporučuje se laganija ishrana, razdeljena na više manjih obroka.

Ljubav:

Obaveze su sada vaš glavni prioritet, što može otežati pronalaženje vremena za partnera. Partneru je, s druge strane, važna podrška i vaše prisustvo, pa ova neusklađenost može izazvati trenutne tenzije i napetosti. Međutim, ovo su prolazni izazovi koje bi vaš odnos trebao prevazići bez većih problema. Slobodni Jarčevi mogu doživeti stabilne emotivne početke, iako trenutno vreme nije najpovoljnije. Opcije uključuju druženje, flert, zabavljanje, avanture i neobavezne odnose.

Posao:

Vaša glavna fokus je na poslu ovih dana. Mnoge izazovne situacije zahtevaju vašu punu pažnju, angažovanost i dobru organizaciju. Finansijska situacija je u poboljšanju, ali postoje i vanredni izdaci. Stoga je važno izbegavati prevelike troškove i ulaganja. Nemojte se upuštati u rizične poslovne kombinacije ili aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonom. Iako možda niste zadovoljni tempom ostvarenja vaših planova, važno je imati poverenja da sve ide kako treba.

Zdravlje:

Mogući su problemi sa varenjem i rizik od stomačnih virusa. Takođe, postoji podložnost prehladama.

Vodolija

Hrana:

Važno je da ozbiljno shvatite svoju ishranu i konačno je dovedete u red. Preporučuje se prelazak na laganiju ishranu s većim udelom povrća, zdravih žitarica i salata.

Ljubav:

S obzirom na prisustvo stelijuma planeta u vašem znaku, malo je verovatno da će slobodne Vodolije proći neprimećene. Vaša vrcava i harizmatična energija sada privlači poglede, a emotivnih prilika će biti u izobilju. Koketiranje, flert i ulasci u odnose s intrigantnim osobama su mogući. Zauzeti Vodolije će prolaziti kroz faze predivne energije i strasti, ali i nervoze i rasprava.

Posao:

Primetan je priliv energije i poleta kod vas, što će vas gurati da završavate obaveze, iako možda u poslednjem trenutku. Nedelja neće biti mirna, ali će biti uspešna, kako u finansijskom smislu, tako i u sprovođenju promena koje želite.

Zdravlje:

Postoji rizik od viroza, prehlada i osetljivog respiratornog sistema. Stariji ljudi mogu imati probleme s pritiskom i cirkulacijom, dok su povrede moguće kod obe kategorije.

Ribe

Hrana:

Nalazite se skloni obrocima u večernjim satima, posebno pod uticajem nervoze, kada se često okrećete slatkišima i grickalicama. Mlečni proizvodi, poput grčkog jogurta, biće vam posebno prijatni.

Ljubav:

Vaša emocionalna stanja će varirati između pozitivnih osećanja i negativnosti, ushićenosti i razočaranja. Iako ovaj period može biti izazovan za vaše emotivne odnose, to ne znači nužno da su loši. Važno je izbegavati unos vlastite nervoze u odnos s partnerom i ne davati razlog za ljubomoru. Slobodne Ribe mogu biti privučene harizmatičnim i neobičnim osobama, ali nije sigurno da li te osobe žele nešto ozbiljno ili samo prolaznu avanturu.

Posao:

Vaš poslovni sektor prolazi kroz velike oscilacije, s momentima lakoće i haotičnosti. Ova nedelja će biti puna dešavanja, brzine i problema u dogovorima, uz komplikacije s papirologijom i pravnim aspektima. Komunikacija sa saradnicima će biti promenljiva. Sunce je u vašem znaku, što će vam dati energiju i motivaciju da se borite, napredujete i dokažete se.

Zdravlje:

Očekuje se pojačana nervoza u ovom periodu.

Izvor: venerasapapilotnom.com

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.