Nedeljni horoskop | Od 21.01.2019 – 27.01.2019

Dođu dani u životu kada se ne možeš više boriti, jednostavno pustiš sve da ide onako kako ide.


Kao što sam njegov naziv kaže piše se za nedelju dana. On nam pokazuje pravi smer za narednu nedelju. Hoćemo li imati probleme na poslu, kako će nam biti u ljubavi, da li da očekujemo ludi noćni provod ili ne. Nedeljni horoskop će nam uvek reći kakvo nas zdravlje očekuje te nedelje.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav

Trenutno ste u svom najjačem osvajačkom zanosu – period ljubavnih prilika – bilo da su one vezane za kratkotrajne avanture ili neke trajnije odnose se nastavlja I dalje. Nije problem u ovom periodu započeti emotivnu priču, ali je jako bitno na kakvim je osnovama ona postavljena – ukoliko je samo strast I hemija u pitanju, šanse za trajnost nisu naročite. No, ukoliko su u pitanju I zajednička interesovanja, isti pogledi na život I uklapanje – onda je itekako moguće da ste pronašli osobu sa kojom ćete se uskladiti na duže. Zauzeti imaju jaku potrebu za promenama – potrudite se da promenite nešto u odnosu sa osobom koju volite, a ne da tražite uzbuđenja sa strane….

Posao

Jedna brza I dešavanjima ispunjena nedelja je pred vama, što će vam sa jedne strane izuzetno prijati jer ste u periodu kada ništa ne možete da čekate I kada nemate strpljenja. Svoju eksplozivnost ipak kontrolišite jer će biti par situacija u kojima ona može izbiti. Neke promene u dogovorima mogu vas izbaciti iz takta, a u ovoj nedelji mogući su I problemi sa tehnikom I papirima. Spremite se da rešavate situacije u hodu. I pored napetosti – jedna nedelja sa mnogobrojnim prilikama je pred vama.

Novac

U periodu ste finansijskog oporavka I novčane prilike će biti bolje nego inače. Samo kontrolišite svoju impulsivnost u trošenju.

Zdravlje

Osetljivi ste na viruse, prehlade a posebno su ugroženi sinusi. Stariji Ovnovi mogu imati problema sa zubima. Mogućnosti povreda u brzini ili nepažnji.

Hrana

Privlače vas intenzivni ukusi, pa ćete biti skloni većoj upotrebi začina. Takođe, povremeno umete da preterate I sa slatkišima. Trudite se da pijete dovoljno tečnosti, a posebnu pažnju obratite na čajeve – prijaće vam nana, kamilica, zeleni čaj ili onaj od đumbira.

Bik

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti, bilo da ste to planirali ili niste – Mars u vašem polju tajni radi sve u šesnaest I može Bikovima otvoriti mogućnosti ulaska u tajnu, najpre seksualnu I strasnu priču. Ukoliko ste zauzeti – razmislite dobro pre nego što se upletete u nešto što će vam definitivno dodatno zakomplikovati život – odnos sa stalnim partnerom je ionako skokovit – zar vam zaista treba još jedan razlog za brigu I nerviranje? A slobodni? Komunikacija sa jednom osobom se brzo razvija I vi kao da ne možete da prepoznate sebe – sva opreznost I strpljivost su nestali kod vas I trenutno vas jedino vuče luda želja da nešto što pre pokrenete. Pa ako je tako onda neka vam je sa srećom…

Posao

Red nekih sitnih distrakcija I problema, red odličnih poslovnih prilika. Ovo prvo je potpuno normalno I to je sastavni deo života, a uostalom – rešićete sve. Ovo drugo hvatajte što pre jer neke prilike ne trebate I ne smete propuštati. Više obratite pažnju na papire jer su tu mogući manji problemi, a nemojte da se iznenadite ukoliko dođe I do promena u dogovorima u poslednjem trenutku, kao I do neposlušnosti od strane računara, mobilnog telefona ili tehničkih sredstava koja su vam potrebna za rad.

Novac

Trošak I nerviranje oko njega u prvom delu nedelje. No, generalno gledano – poboljšanje finansijske situacije.

Zdravlje

Zdravstvena situacija je solidna. Brige I stres mogu vam povremeno doneti prolaznu glavobolju.

Hrana

Češćim užinama koje mogu biti sastavljene od svežeg ili suvog voća, orašastih plodova, pečene bundeve – uspevaćete da utolite glad I da smanjite obim obroka jer ste zaista skloni da povremeno preterate. Izbegavajte obroke u večernjim satima.

Blizanci

Ljubav

Naglašena je uzburkanost u emotivnim vezama I brakovima I u prvoj polovini nedelje treba se čuvati reči izrečenih u besu, brzini, impulsivno – jer one mogu naškoditi odnosu sa voljenom osobom. Neki od vas mogu čak na prečac doneti odluku o prekidu. Da li je prekid trajne prirode ili ne, to je već pitanje – ali svakako treba dobro razmisliti pre stavljanja bilo kakve tačke, pogotovo ako to radite u besu. Drugi deo sedmice svakako donosi smirenje. Oni koji su slobodni imaju mnoštvo prilika. Neko vam se vrlo uporno I vrlo simpatično udvara I verovatno ne žali ni novca ni truda da vam pokaže svoje interesovanje. Možda biste trebali da date šansu ovoj osobi?

Posao

Moći ćete više da se opustite I bolje funkcionišete u drugom delu sedmice. Do tada – očekujte napetih par dana u kojima ćete biti stisnuti rokovima, u kojima ćete morati da funkcionišete onako kako niste navikli, u kojima ćete nervirati saradnike ali I oni vas. Gledajte da u ovom periodu ne napravite greške za koje će vam posle trebati mnogo vremena da ih ispravite. S druge strane – neko vam nudi dobru poslovnu šansu Ili želi da vas zainteresuje za saradnju. Pregovori u drugom delu sedmice.

Novac

Promenljivost po pitanju finansija. Red priliva, red situacija koje morate rešavati koliko odmah. Neki novac vam stiže baš u pravom momentu.

Zdravlje

Slaba tačka su zglobovi, naročito kod starijih Blizanaca. Mogućnosti za povrede. Takođe, potrebno je više opreza u saobraćaju I prilikom obavljanja fizičkih aktivnosti.

Hrana

Apetit polako opada I ukoliko želite da započnete sa dijetom to će biti moguće već od ponedeljka I punog Meseca. Pokrenite velike promene po pitanju ishrane I zdravijeg načina života jer to sada možete. Samo će početni momenat biti težak!

Rak

Ljubav

Ne zaboravite da u ovu sedmicu ulazite sa potpunim pomračenjem svog vladara – Meseca – što itekako može doneti I napetost I nervozu I promenljiva raspoloženja I onaj osećaj da ste pritisnuti, da više ne možete da izdržite I da što pre morate napraviti neki potez, presecanje. Ovakvi osećaji držaće vas sve do polovine nedelje I zato je jako bitno da oni u emotivnim vezama I brakovima ovo prepoznaju I pokušaju da naprave neki kompromis. I u sebi I u odnosu sa voljenom osobom. Oni koji su slobodni – postoji izuzetno jaka hemija sa nekim I moguće je da ćete joj se u ovoj nedelji I prepustiti, iako ste svesni da to možda I nije baš onakva priča kakvu biste vi želeli…

Posao

I početak poslovne nedelje može biti dosta napet. Moguća su neslaganja sa saradnicima, problemi sa papirima I u dogovorima, promene u poslednjem trenutku koje vas izbacuju iz takta. No, ovo je prolazna faza nakon koje dolazi smirenje, pa nemojte da dozvolite da u vama preovlada nervoza, bes – a pogotovo nemojte u ovim danima donositi bilo kakve značajnije odluke. I pored ovakvih situacija vaša pozicija I radno mesto su stabilni, a može se pojaviti I nova ponuda u drugom delu nedelje.

Novac

Vi lično nemojte da budete rasipni – bar taj deo možete da kontrolišete ako već ne možete tekuće troškove.

Zdravlje

Stariji Rakovi će imati probleme sa kostima, zglobovima, reumom. Mlađi će biti napeti a moguće je I da ih potkači manja prehlada.

Hrana

Ne dozvolite da vam nervoza I promenljiva raspoloženja diktiraju kako se odnosite prema ishrani. Ne preskačite obroke, ali isto tako – ne pretovarujte se slatkišima, brzom ili konzerviranom hranom, grickalicama. Obavezno više svežeg voća I povrća u ishrani.

Lav

Ljubav

Na silu ništa nećete uspeti da poboljšate u odnosu sa emotivnim ili bračnim partnerom. Niste sada sposobni niti da zavodite red niti da insistirate na bilo čemu. A pogotovo niste sposobni da na neku vrisku i dreku dobijete bilo šta. Sto se više budete svađali, gore će vam biti. Zato je bolje da spustite loptu i pokušate da na neki fin, normalan, lep i nežan način poboljšate stvari. E, to će uspeti. Oni koji su slobodni – e kod vas može šta hoćete. Možete da se zaljubljujete, možete da se avanturišete, možete da ulazite u priče sa osobama koje žive daleko od vas, može da vam se pomuti mozak od strasti….Luda hemija pravi bure i oluje u vama i nemojte da razmišljate puno – prepustite se, pa šta bude….

Posao

I poslovno ste vi u periodu velikih promena. Da se ne lažemo – neke od tih promena vam se neće dopasti ni malo, ali zato ima I onih drugih koje će vam otvoriti vrata izuzetno jakim poslovnim saradnjama I dogovorima. Hoće vas inostranstvo I sve ono što je vezano za strance – tu je vaša najjača I najsrećnija tačka I na tu stranu se treba okrenuti. Nervoza na poslu postoji pa postoji – samo gledajte da vas ona ne dotiče previše I nemojte dozvoliti da I vas taj talas zapljusne I uvuče.

Novac

Sa jedne strane – sigurno je da ćete ostvariti veći novčani dobitak. Sa druge – na žalost, ne mogu da vas mimoiđu nepredviđeni troškovi koji će vas izbaciti iz takta.

Zdravlje

Imunitet ! Vodite računa o njemu koliko god ste u mogućnosti jer će se sve bakterije i virusi lepiti na vas u ovoj nedelji.

Hrana

Ulazak Sunca koje vlada vašim znakom u Vodoliju, gde je izuzetno slabo – otvara pred vama period u kojem je potrebno više obratiti pažnju na ishranu. Potrebna vam je kalorična hrana koja će vam donositi dovoljno energije, mnogo vitamina I minerala. Čuvajte imunitet.

Devica

Ljubav

Kada se pogleda realno – sve u vašim emotivnim vezama i brakovima bi trebalo da funkcioniše. Ali da li je zaista tako ? Površinski – da, oni oko vas smatraju da ste srećan par. Ali suštinski – vi lično niste nešto kako treba. Nešto vam smeta, nešto vam fali, nešto vas nervira. Možda smatrate da je partner prezahtevan ili da previše očekuje od vas. Sta god da je – umirite se, utišajte i pokušajte da te bure u svojoj glavi potisnete. Oni koji su slobodni imaju dve mogućnosti – postoji osoba koja vam nudi ludu strast ali sa kojom znate da ne možete ostvariti bilo šta trajnije. A postoji i neko drugi ko vam nudi stabilnost I mir, ali ko vam je više simpatičan nego zaista privlačan. Na koju ćete stranu, Device ?

Posao

Teško ćete u prvim danima ove nedelje uspevati da zadržite profesionalnost i stabilnost. Non stop će postojati ljudi, situacije, okolnosti koje će vas izbacivati iz takta ili terati da funkcionišete onako kako vi ne umete – na preskok, u hodu, bez mnogo razmišljanja. Organizujte sami sebe kako znate i umete i naučite da se zatvorite da vas ove situacije ne bi doticale. Drugi deo nedelje donosi naglo spuštanje tenzija i kvalitetnije funkcionisanje. A biće i nekih solidnih poslovnih prilika za vas.

Novac

Biće interesantnih novčanih prilika u ovoj nedelji i ne biste trebali da ih propustite. Prihvatite svaku ponudu za dodatni poslovni angažman.

Zdravlje

Nervoza kod mlađih Devica. Starijima se nastavljaju problemi sa kičmom i zglobovima. I jedni i drugi – vodite računa o povredama.

Hrana

Dva dana jedete, ne znate da stanete – a onda trećeg dana samo grickate neko voće ili se nalivate čajevima, čorbama. Trebali biste da ustalite svoje navike – da ne idete iz krajnosti u krajnost, jer to ne odgovara ni vašem imunitetu niti varenju.

Vaga

Ljubav

Ne od svega po malo, nego od svega po mnogo. Mnogo se volite, mnogo vam je divno u spavaćoj sobi, ali se isto tako I mnogo svađate I mnogo natežete sa voljenom osobom. Niti jedno sa drugim, niti jedno bez drugog. U ovakvim klackalicama vam prolaze dani, a sigurno je samo jedno – te neke divne trenutke kvarite onim lošim. Nemojte. Stvarno je šteta da u ovakvom periodu ne uživate kad već možete. A slobodni? Ma I kod vas je opšti krkljanac. Da li prema nekom osećate samo prijateljstvo ili tu ima I mnogo više od toga? Da li da se upustite u avanturu, a tako vas jako neko privlači? Da li da prihvatite udvaranje osobe koja je tako fina, ali vam se ne dopada baš nešto naročito ? Muke vaše niko ne zna….

Posao

Povremeno imate osećaj da ste zatrpani poslovnim ponudama I prilikama. A onda upadnete u period kada se ama baš ništa ne dešava niti pokreće. Kao da su svuda oko vas gomile obećanja, a nikako da se nešto od tih obećanja istinski I realizuje. Ni vi povremeno ne znate na koju ćete stranu. Ne gurajte ništa, nije vaše da to radite. Vaše je da sačekate da se neko ili nešto samo izdvoji I padne vam u krilo. U međuvremenu – obavljajte svakodnevne obaveze, da vas ne bi prozivali zbog kašnjenja.

Novac

Red poplave novca, red suše. Muka vam je više od tih vruće – hladno momenata, ali šta da radite – igrajte kako muzika svira, ne možete drugačije.

Zdravlje

Niste loše, sem kada je ta ishrana u pitanju. Morate da se pokrenete jer ste skloni da se samo uvalite u toplo, kunjate i jedete.

Hrana

Treba vam pola dana da nabacite kilogram više, a nedelju dana da to skinete….i to jedva. Znam da je teško kontrolisati svoje apetite u ovom periodu, ali ako želite da se I dalje dičite svojom lepotom I vitkom linijom – moraćete da budete mnogo odlučniji nego do sada.

Škorpija

Ljubav

Vi ste u svojim obavezama, partner u svojim. To malo zajednički provedenog vremena je skroz ok, ali kao da nije dovoljno da sva nagomilana energija I strast u vama pronađu izduvni ventil. A neko ko sarađuje sa vama je tako fin I tako zanimljiv I tako privlačan I tako vas lepo gleda na taj način da prosto poželite da ga smažete za doručak….U prevodu – zauzete Škorpije – kontrolišite strasti, jer možete pasti. I biće vam lepo da padnete….ali šta će to posle doneti to je neko deseto pitanje….A ako ste slobodni – vas sada samo jure ili oni koje znate preko posla ili oni koji su daleko od vas. Da možete ući u vezu – možete. Kakve dileme I predomišljanja nosite u sebi, ja ne znam. Vi znate verovatno….

Posao

Situacije zakoče, pa krenu brzinom od sto na sat….pa opet zakoče….i tako u krug. Malo vam je muka od tog cimanja, ali iz čistog inata I upornosti nastavljate dalje. Ne predajete se ni u jednom trenutku. Lomite ono što je nelomivo, preskačete ono što je drugima nemoguće preskočiti. Hvatate neke prilike u letu I pokrećete ih, a kada dođe do zastoja (to je sada neizbežno, na žalost), uzmete za sebe trenutak predaha I onda jurite dalje. Život vam se pretvorio u borbu oko posla I sa poslom. Tako mora.

Novac

I vama je ta nestabilnost po pitanju finansija na vrh glave već. Strašno vas opterećuje što u jednom momentu plivate u novcu, a u drugom se prebrojavate i kupite sitniš po kući…

Zdravlje

Sve što je vezano za glavu je sada slaba tačka, preosetljivo. Od prehlada do alergija. Od problema sa zubima do glavobolja.

Hrana

Znate, kada vam neko kaže da vam je potrebna kaloričnija ishrana, podrazumeva se da su to zdrave kalorije koje treba da vam donesu energiju za svakodnevno funkcionisanje. Nikako se ne podrazumeva da te kalorije “pronalazite” u slatkišima, testima, pecivima…..

Strelac

Ljubav

Partner se u ovom periodu najviše svađa sam sa sobom. Ako ne možete da ga smirite – pustite ga, ali vi gledajte da ne uvuče I vas u ista raspoloženja, naročito u prvoj polovini nedelje. Druga strana je trenutno blago neurotična, a vi lično ne možete uraditi ništa povodom toga, osim da budete normalni I fini kao I inače. Šta god vaše voljeno biće reklo, šta god uradilo – neka vas ne dotiče I samo to propustite kroz uši bez ikakve reakcije. Brzo će proći. Pa svi upadnemo u te neke nenormalne faze, zar ne? Ukoliko ste slobodni – vi lepo uživajte I ne mislite mnogo na sutra. Da li je to to ili to nije to, da li je to ono pravo ili nije ono pravo? Ma šta će vam ta pitanja sada? Samo sebe da potkopavate I nervirate? Batalite to, živite!

Posao

Čas je sve super, čas ništa ne valja. U stvari, verovatno to nije toliko drastično – problem je što vi sada sve previše primate k srcu. No dobro, takvi ste – morate u svemu da preterujete. Poenta je da poslovno ne stojite ni malo loše. Možda biste vi voleli da je bolje, ali polako – biće I toga. Sigurno je da će vas neki ljudi nervirati tokom ove sedmice. Pa dobro, i to će se preživeti. I ako bude problema sa nekom papirologijom ili dogovorima – ma i to će se srediti. Samo ne pravite dramu.

Novac

Biće tu nekih finih priliva tokom sedmice. I to je super. A biće i nekih troškova – to baš i nije super, ali je potpuno normalno.

Zdravlje

Ništa vama ne fali, čak imate viška. E te viškove biste mogli da krenete da topite, i to baš od ove sedmice – naravno, kroz fizičku aktivnost, neće samo od sebe….

Hrana

Neki put ste zaista besni na sebe kada je ishrana u pitanju I u tim momentima uskratite sebi svako uživanje. A onda vas bes prođe I apetit se vrati, čini vam se – još veći nego inače. Teško je boriti se sam sa sobom u ovom periodu, ipak – pokušavajte i dalje.

Jarac

Ljubav

Ukoliko ste slobodni sada vas muvaju samo neki neozbiljni likovi, samo oni koji su mlađi od vas, koji su daleko ili oni koji bi malo da se zabave. A bar da vas muvaju kako treba – nego vas pojedini baš iznerviraju svojim potezima i rečima. Venera koja vlada vašim poljem ljubavi vam je iza leđa. Daje vam ono što je u ovom trenutku raspoloživo, pa kome se sviđa, sviđa. Kome se ne sviđa, neka čeka. A zauzeti? Pa, vi ste mi nešto neurozni. Ne osećate se dobro u onome što imate, tražite I primećujete svaki pogrešan potez ili grešku kod voljene osobe. Isto tako – moguće je da postoji osoba na koju mislite ili koja vam se jako dopada. Ni tu ne znate šta da uradite…..

Posao

Neki ljudi vas nerviraju, kvare vam planove svojim postupcima ili neodgovornošću prema poslu. Umete da prećutite, ali je pitanje da li ćete u ovoj nedelji to moći. Bolje recite odmah, dok vam je još hladna glava, nego da nakupljate pa da onda izbesnite I preterate. Neki papiri I dogovori će vam praviti problem. I oko toga ćete morati da se zamlaćujete I gubite vreme. No, šta da se radi. I pored svega ovoga, ne stojite uopšte loše. A I brzo ćete rešiti sve te prepreke koje stoje pred vama.

Novac

Iako će u prvom delu sedmice izgledati kao da je sve protiv vas I da vas samo gađa trošak za troškom, ipak će se u drugom delu nedelje sve stabilizovati I smiriti.

Zdravlje

Prehlade, alergije, problemi sa grlom, plućima. Roviti ste i potrebno je da se više odmarate i povratite snagu.

Hrana

Potrebno je poboljšati ishranu. Jesti redovnije, više obratiti pažnju na kvalitet namirnica. Izbegavati industrijske mesne prerađevine, previše začina, ne jesti noću – pogotovo ako se tada okrećete samo slatkišima i grickalicama ili brzoj hrani.

Vodolija

Ljubav

Sunce ulazi u vaš znak i to je super, jer je to planeta koja vlada partnerskim odnosima. Dajte mu par dana da počne da deluje kako treba. U prevodu – u prvoj polovini nedelje biće nerviranja, može da padne i jedna žestoka svađa. Niti ćete vi biti baš kako treba, niti će partner biti « normalan ». No, ovo je možda i potrebno da raščisti neke stvari i da možete da nastavite dalje kako treba. Biće to dobro, dajte šansu i sebi i drugoj strani. Oni koji su slobodni konačno će popustiti pod udvaranjima jedne osobe koja ih vrlo uporno opseda. Neće se to ni malo loše pokazati I ova priča bi vam mogla biti baš zanimljiva. U principu, pred vama su neki lepi dani u kojima trebate da se opustite I uživate.

Posao

Prvo Sunce, a zatim i Merkur ulaze ove sedmice u vaš znak. Ulazite zvanično u period koji će mnogo toga promeniti, naravno na bolje. To ne znači da se u ovoj nedelji nećete nervirati. Hoćete, to je više nego sigurno. Možda ćete se sa nekim ljudima I posvađati, možda čak I prekinuti saradnju. Ali to je potpuno nebitno. Ono što je važno jeste da je pred vama period sa izuzetnim prilikama koje ćete vi svakako iskoristiti. Vi budite korektni u svemu I čekajte svoj momenat. A on će doći.

Novac

I vaša je finansijska situacija potpuno promenljiva, postoje prilivi na koje možete da računate, ali I oni koji vam dolaze (ili ne dolaze) potpuno haotično.

Zdravlje

Nikako da se dovoljno naodmarate, nikako da u potpunosti prezdravite. Ukoliko vučete neku prehladu ili virus – računajte na poboljšanje od drugog dela nedelje.

Hrana

Sve biste vi da probate, ništa da ne propustite. Da uživate do maksimuma. A posle se kajete i pitate sebe – pa dobro, jer moralo da se pojede baš toliko ? Očigledno je moralo, čim niste uspeli da stanete. I ovo će se srediti ubrzo, nemojte da se nervirate. Pokušavajte i dalje – jednom ćete uspeti….

Ribe

Ljubav

Ništa se značajno neće promeniti u odnosu na prethodnu nedelju u vašim emotivnim vezama I brakovima. Bukvalno rečeno – red meda, red žuči. Kada su “medeni dani” topićete se I biti toliko puni ljubavi I nežnosti da biste njome mogli preplaviti voljeno biće. Kada su oni drugi dani u pitanju – bićete toliko besni I nervozni da niko neće smeti ni reč da vam kaže. Znam da biste voleli da sve ide mirnije I stabilnije, ali to sada nije moguće. Oni koji su usamljeni – neko sa kim radite ili ste povremeno u kontaktu, opet zbog posla – polomi se pokušavajući da vas osvoji. Možda ćete, ali samo možda – u nekom trenutku poželeti da se prepustite. Samo da taj trenutak ne prođe bez ikakve vaše reakcije….

Posao

Iako ni na poslu nije savršeno, ipak vam ovaj segment donosi neuporedivo veće zadovoljstvo i stabilnost nego emotivni deo. Jeste da će vas neki saradnici iznervirati ove nedelje, ali to je prolazno I kratkotrajno I sa time se možete izboriti. Može biti I nekih papiroloških problema, ali opet – rešivih u vašu korist. Ono što će vam smetati jeste što ćete non stop juriti vreme I biti u zaostatku sa istim. Moguće je da ste preuzeli na sebe previše obaveza I da vam je sada teško da sve obećano I ispunite.

Novac

Finansijska situacija je dovoljno stabilna da možete da se opustite. Manji trošak u prvom delu nedelje.

Zdravlje

Imunitet vam trenutno nije baš jača strana. Takođe, moguće su nesanice I nervoza.

Hrana

Vi vrlo dobro sami znate šta je povoljno za vas kada je ishrana u pitanju, a šta ne. ipak, skloni ste u ovim danima da svesno ili nesvesno pravite greške. Da zanemarujete potrebe svog organizma. Ili da se zatrpavate slatkišima.

Izvor: mojastrolog.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.