Nedeljni horoskop | Od 26.02.2024 – 03.03.2024

Ova sedmica donosi intenzivan mentalni i fizički napor s jedne strane, što može rezultirati dubokim promišljanjem i povremenim vraćanjem u prošlost kako bismo oslušnuli njen odjek. Takođe, suočavamo se s mnoštvom čudnih i neprovjerenih informacija, te trenucima kada nas neko gleda u oči i obmanjuje, dok istovremeno moramo biti oprezni zbog naše sklonosti ka rasejanosti i nedostatku fokusa – što može rezultirati gubitkom nečega važnog ili dragocjenog. Stoga je važno čuvati ono što nam je važno, budući da su lopovi posebno aktivni u ovom periodu, spremni da prisvoje naše ideje, novčanike, poslovne projekte ili unutrašnji mir.

Takođe, očekuju nas trenuci introspekcije kada će tišina biti blagotvorna, omogućavajući nam da zaronimo duboko u svoje misli i osjećaje. Možemo se osjećati kao da imamo svoj mali svijet okružen kineskim zidom.

S druge strane, tenzije se akumuliraju u nekim sektorima, što može dovesti do izbijanja konflikata. Stoga je preporučljivo izbjegavati rizična ponašanja, impulsivne odluke i afektivne reakcije kako bismo spriječili neželjene posljedice.

Ovaj period je povoljan za posvećivanje pažnje sebi, refleksiju o vlastitim vrijednostima i područjima koje treba unaprijediti. Takođe je prilika za druženje i povezivanje s osobama koje nas nadahnjuju i podržavaju, obnavljajući našu energiju i osvježavajući naš um i srce.

Odaberite znak:

Ovan

Hrana:

Sada je pravi trenutak da počnete više da obraćate pažnju na ishranu. Predlažem blagu detoksikaciju, a svakako je vreme da češće posetite zelenu pijacu i napunite korpu voćem i povrćem.

Ljubav:

Mogu postojati situacije koje vas opterećuju, možda se odnose na vašu vezu ili ponašanje voljene osobe. Takođe, možda postoje teme koje nosite u sebi, a još uvek niste spremni da ih otvoreno razgovarate s partnerom. Postoji i mogućnost da se plašite da bi neke vaše tajne mogle biti otkrivene. S druge strane, ako ste slobodni, sada živite u trenutku, uživajući u druženju, flertu i strasti, bilo da su ti kontakti stvarni ili virtuelni preko društvenih mreža.

Posao:

Nije mudro oslanjati se na neproverene informacije ili obećanja drugih prilikom donošenja poslovnih odluka. Ako niste potpuno sigurni u izvodljivost nečega ili nemate pisane garancije putem ugovora, savetuje se da ne žurite s odlukama. Iako možda osećate snažnu želju da rešite nešto ili pokrenete nove projekte, strpljenje je ključno. Očekujte izazovnu svakodnevicu i promenljive odnose sa saradnicima.

Zdravlje:

Mogući su problemi sa spavanjem i pojačana nervoza.

Bik

Hrana:

Sada je savršen trenutak da se posvetite “pretprolećnom čišćenju” kada je u pitanju vaša ishrana. Uvrstite više žitarica, svežeg povrća i voća u svoje obroke kako biste poboljšali rad stomaka i funkciju organa za varenje.

Ljubav:

Dešavanja u poslovnom i porodičnom životu povremeno mogu izazvati talase nervoze kod vas i vašeg partnera. Možda ćete se osećati napeto ili umorno, ali uvek će postojati potreba da pružite jedno drugome podršku, utehu i razumevanje. Važno je da ne prebacujete nervozu kao lopticu, već da se međusobno smirujete u trenucima napetosti. Slobodni Bikovi mogu očekivati više društvenih aktivnosti i moguće iznenađenje koje će ih obradovati pred kraj nedelje.

Posao:

Mogu postojati određeni faktori koji vam smetaju na poslu, kao što je atmosfera ili ponašanje nekog kolege ili koleginice. Međutim, ovo su samo privremene distrakcije koje neće uticati na vašu poslovnu stabilnost. Važno je da ne dozvolite da vas banalne situacije ili ljudi iritiraju. Takođe, tokom ove nedelje možete dobiti podršku, savet ili pomoć, možda čak i od nadređenih osoba. Bilo bi mudro da saslušate i iskoristite ove povoljne prilike.

Zdravlje:

Nivo stresa je povišen, pa je moguće da ćete osetiti simptome poput meteoropatskih tegoba ili prehlade. Važno je da se posvetite brizi o sebi i pronađete načine da se nosite sa stresom kako biste očuvali svoje zdravlje.

Blizanci

Hrana:

Ulazite u period većeg energetskog trošenja, stoga je važno da kroz adekvatnu ishranu nadoknadite energiju vašeg organizma. Potrudite se da vaš jelovnik bude raznovrstan, s naglaskom na obilje povrća.

Ljubav:

Poslovne obaveze mogu činiti da se ponekad osećate malaksalo ili bez motivacije, ali to ne bi trebalo da utiče na vaš odnos s partnerom, posebno ako imate podršku jedno od drugog. Oko vas se dešava mnogo lepih stvari koje vam mogu pružiti radost i podići raspoloženje. Slobodnim Blizancima se savetuje da se ne okreću prošlosti jer postoji mnogo pozitivnih događaja koji ih vode ka budućnosti.

Posao:

Ova nedelja može biti energetski zahtevna što se tiče posla. Možda ćete se suočiti s velikim brojem obaveza, zahtevima nadređenih ili neprijatnim informacijama. Međutim, takođe postoji mogućnost da dobijete priliku koju ste dugo čekali, važan poslovni projekat ili ugovor. Važno je da pokažete odgovornost i posvećenost poslu, što će vam se isplatiti, bilo odmah ili na duži rok.

Zdravlje:

Moguće je da ćete se osećati umorno i možda ćete se suočavati s hroničnim tegobama. Važno je da se posvetite brizi o sebi i potražite načine da se nosite s tim kako biste očuvali svoje zdravlje.

Rak

Hrana:

Vreme je da lagano započnete borbu sa kilogramima koji su se tokom zime zalepili za vas. Preporučuje se lagana ishrana, obilje povrća i redovne šetnje kako biste postigli željenu formu.

Ljubav:

Očekuju vas talasi lepih osećanja, trenuci razumevanja i bliskosti, pa čak i situacije kada se partner i vi razumete bez reči, samo pogledima. Međutim, mogu se pojaviti i trenuci kada vas obuzmu teške misli i emocije, kada se možete osećati usamljeno ili neshvaćeno. Ako postoji konkretan razlog za ta osećanja, važno je otvoreno razgovarati sa partnerom. Ako su to samo prisećanja i odjeci prošlosti, ne dozvolite da vam pokvare dan. Slobodni, nemojte se previše zagledati u prošlost, već uživajte u druženju s prijateljima i otvorite se za nove prilike.

Posao:

Ulazite u period kada će se neke situacije početi kristalizovati, razmišljaćete o njima na novi način i shvatati šta je potrebno promeniti. Ako ste dobili novu poslovnu ponudu, verovatno je veoma povoljna, iako može proći neko vreme pre nego što se realizuje. Oni koji sarađuju sa inostranstvom mogu očekivati zahtevnu sedmicu, ali će rezultati biti zadovoljavajući.

Zdravlje:

Moguća je osetljivost respiratornog sistema, pa je važno obratiti pažnju na svoje zdravlje i preduzeti odgovarajuće mere opreza.

Lav

Hrana:

Pravilnom ishranom, uz sveže namirnice poput povrća, jaja, mlečnih proizvoda i mesa, možete podići energetski nivo koji je već neko vreme nizak. Izbegavajte belo brašno, mesne prerađevine i slatkiše.

Ljubav:

Važno je izbegavati pritiske, uslovljavanja i tvrdoglavost kako ne biste pokrenuli lavinu rasprava. Budite fleksibilniji s obzirom na to da ste u emotivno napetom periodu. Fokusirajte se na lepe stvari između vas i partnera, radujte se zajedno, opustite se i pronađite vreme za aktivnosti, druženja i izlaske. Slobodni Lavovi, iskoristite prilike za druženje i zabavu s dragim osobama, ali nemojte žuriti u emotivne veze – bolji dani su pred vama.

Posao:

Moguće je da će se pojaviti osobe koje se suprotstavljaju vama ili vas otvoreno kritikuju, unoseći distrakciju u vašu svakodnevicu. Važno je zadržati strpljenje i ne ulaziti u konflikte, jer će to doneti bolje rezultate. Ove distrakcije neće uticati na kvalitet vašeg rada ili rezultate. Očekujte više posla i obaveza nego što ste očekivali, pa se pripremite da budete odgovorni i posvećeni svojim zadacima.

Zdravlje:

Stres, hronične tegobe i manjak energije mogu biti prisutni. Važno je obratiti pažnju na svoje zdravlje, pronaći načine da se nosite sa stresom i prilagoditi životne navike kako biste očuvali svoju energiju.

Devica

Hrana:

Očekuje vas period visokog energetskog trošenja, a istovremeno nećete imati mnogo vremena za organizaciju zdravih obroka. Preskakanje obroka ili brzo jedenje može dovesti do problema sa želucem i varenjem.

Ljubav:

Pred vama je ozbiljan i važan, ali i komplikovan emotivni period. Važno je da se sada suočite sa nedoumicama iz prošlosti, vodite ozbiljne razgovore, pravite dugoročne planove i donosite odluke koje će imati veliki uticaj na vašu budućnost. Mogu se pojaviti nepremostive prepreke u nekim vezama, što može dovesti do razdvajanja. Slobodne Device, ako osećate privlačnost prema nekome, možda nije trenutak za započinjanje veze, jer druga strana možda nije spremna.

Posao:

Očekujte zahtevne dane sa mnogo obaveza i pritiska. Možda neće svaki dan biti isto težak, ali će obaveze biti neprestane. Nemojte očekivati da će se stvari smiriti tokom ove nedelje. Borite se sa haotičnim situacijama i pritiskom, svesni da će vaš trud dati rezultate u budućnosti.

Zdravlje:

Važno je da se opustite i dobro odmorite, ali ne zanemarujte fizičku aktivnost. Održavanje balansa između odmora i aktivnosti ključno je za vaše zdravlje.

Vaga

Hrana:

Odlučili ste da usvojite principe zdrave ishrane kako biste izgledali što bolje. Svesni ste da se proleće približava i želite da budete u “top formi”. Znate da neće biti lako, ali ste spremni na izazov.

Ljubav:

Sada možete da iskoristite svoj šarm na sve strane i da uživate u fascinaciji koju izazivate kod drugih. Možda će biti više udvarača/udvaračica nego što očekujete, ali ako vam prija pažnja, samo napred. Ipak, možda će se izdvojiti neko ko će vam zaista prijati. Ako ste već u vezi, moguće su manje tenzije sa partnerom, ali uglavnom je period obilježen strašću, zabavom i dobrim raspoloženjem. Iskoristite ovaj period maksimalno.

Posao:

Ova nedelja donosi ozbiljna poslovna angažovanja i zahtevaće veliku posvećenost i odgovornost. Komunikacija može biti izazovna, mogući su nesporazumi i informacije koje izazivaju nervozu. Ipak, ako želite da obavite sve na vreme i postignete dobre rezultate, moraćete biti fokusirani i predani.

Zdravlje:

Moguće su prehlade ili viroze, a stariji mogu imati problema sa hroničnim tegobama. Važno je obratiti pažnju na svoje zdravlje i preduzeti odgovarajuće mere opreza.

Škorpija

Hrana:

Možda zaista želite da promenite navike u ishrani, ali sprovedba tih želja nije tako jednostavna kao što biste želeli. Trudite se, ali rezultati su slabi i nedovoljni.

Ljubav:

Emotivni period nije ni malo lak ili jednostavan. Nemate kontrolu nad situacijom, ali imate kontrolu nad sobom. Možete izabrati da ovaj period učinite mirnijim i ljubavnijim ili da se upustite u nepotrebne sukobe. Ako već odnos vodi ka tenziji, razmislite o razdvajanju i prestanite se uslovljavati međusobno. Slobodne Škorpije, možda vas obuzima senka prošlosti, bilo kroz bivšu osobu ili kroz slične obrasce u ljubavnim odnosima.

Posao:

Organizacija će biti izazovna – iako pravite planove, svakodnevno se suočavate sa promenama koje zahtevaju improvizaciju. Ovo može dovesti do povećane nervoze i napetosti u komunikaciji sa saradnicima. Važno je proveravati informacije i ne prihvatati ih olako. Dogovori će funkcionisati uz otežanja, a finansijski troškovi će biti visoki.

Zdravlje:

Nervoza, tegobe izazvane promenama vremena i oscilacije krvnog pritiska mogu biti prisutni. Važno je brinuti o sebi i pronaći načine za smirivanje i relaksaciju.

Strelac

Hrana:

Preporučuje se ishrana bazirana na mesu, kao što su piletina i junetina. Iako je riba takođe dobar izbor, možda trenutno niste raspoloženi za nju. Što se tiče povrća, preporučuje se konzumacija blitve, spanaća, zelene salate i zelja.

Ljubav:

Vaši emotivni odnosi već neko vreme su prožeti različitim nijansama – ima pozitivnih i funkcionalnih trenutaka, ali isto tako postoje i teški osećaji koji povremeno opterećuju odnos. Možda ovi problemi nisu direktno povezani sa partnerom, već se reflektuju iz drugih sfera vašeg života. Slobodni, primetili ste varnice sa nekim, što vam donosi osmeh na lice.

Posao:

Vaš poslovni sektor i dalje donosi izazove i pritiske, ali i solidne rezultate i dodatni novac. Možda ćete se suočiti sa distrakcijama i pritiscima kako od samih sebe, tako i od drugih. Važno je da se snalazite i završavate obaveze na vreme. Finansijska situacija je stabilnija, ali mogu se javiti neočekivani troškovi.

Zdravlje:

Nervoza, loše navike i hronične tegobe mogu biti prisutne. Važno je obratiti pažnju na svoje zdravlje i raditi na očuvanju mentalnog i fizičkog blagostanja.

Jarac

Hrana:

Sladokusci ste i teško odolijevate slatkišima svih vrsta, kao i pecivima i kolačima. Pokušajte da uravnotežite ishranu koliko god je to moguće, vodeći računa o raznovrsnosti i zdravijim opcijama.

Ljubav:

Ovaj tjedan donosi bliskost i toplinu u vašem odnosu s voljenom osobom. Iako će biti izazova i teških razgovora, zajedno ćete raditi na njihovom prevazilaženju. Iskoristite ovaj period za planiranje zajedničkih aktivnosti i putovanja. Slobodni Jarčevi, možda će vas prošlost obuzeti mislima, ali važno je fokusirati se na sadašnjost i budućnost kako biste izbjegli nepotrebnu tugu.

Posao:

Pred vama je ozbiljna poslovna sedmica s mnogo važnih sastanaka i obaveza koje zahtijevaju punu pažnju i fokusiranost. Očekuju vas i završavanje nekih dugotrajnih projekata uz dobre rezultate, ali i povećanje troškova. Važno je pristupiti poslu odgovorno i sa savesnošću kako biste ostvarili uspjeh.

Zdravlje:

Mogući su problemi sa zdravljem kao što su hronične tegobe ili mogućnost prehlade i virusnih infekcija. Važno je brinuti se o svom zdravlju i pravilno se njegovati.

Vodolija

Hrana:

Izgleda da se malo popravlja situacija s vašim prehrambenim navikama ovog tjedna. Uspevate ponekad da se suzdržite, ali večernji obroci i grickalice ostaju vaša slabost.

Ljubav:

Slobodne Vodolije imaju raznolike ljubavne avanture ovog tjedna. Biće više prilika za zabavu, druženje i flertovanje, ali i za neke manje prijatne situacije. Neki će vam probuditi najbolje osobine, dok će drugi izazvati potrebu da se udaljite od njih. Ako ste u vezi, partner može djelovati umorno ili potišteno, pa mu pružite podršku.

Posao:

Osjećate se budno i fokusirano, s motivacijom da se borite za svoje ciljeve. Iako posao dobro ide, možda nećete biti sasvim zadovoljni atmosferom na poslu ili odnosom s nekim kolegama. Finansijska situacija se popravlja, ali i dalje postoje veliki troškovi.

Zdravlje:

Moguće su stomačne tegobe, hronični problemi i povrede. Važno je brinuti se o svom zdravlju i obratiti pažnju na signale koje vam tijelo šalje.

Ribe

Hrana:

Ako nastavite jesti u ovom tempu, možda ćete morati proširiti garderobu. Počnite s pravilnom ishranom na vrijeme – još uvijek možete.

Ljubav:

Neki problemi vas opterećuju, bilo da su vezani uz partnera, odnos ili druge aspekte života. Sada je važno komunicirati s partnerom čak i o teškim temama jer su rješive. Moguće su značajne odluke za budućnost odnosa. Slobodne Ribe, očekuju vas dinamične ljubavne avanture.

Posao:

Potrebno je ozbiljno se postaviti prema poslu jer vas očekuju važne obaveze i dogovori. S obzirom na vaše snage i sposobnosti, mogući su značajni napretci i uspjesi. Iako je period zahtjevan, otvarate si vrata ka uspjehu.

Zdravlje:

Budite odgovorni prema svom zdravlju i ne gurajte se do krajnjih granica. Aktiviraju se hronične tegobe, pa obratite pažnju na svoje stanje.

Izvor: venerasapapilotnom.com

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.