Nedeljni horoskop | Od 29.04.2024. – 05.05.2024.

Ne shvatiš koliko ti je neko falio dok ga ne zagrliš. Tada je sve jasno, sve znaš, sve osećaš.

Venera je na poslednjem stepenu znaka Ovna, Mars takođe pred kraj znaka Riba, čak je i u konjunkciji sa Neptunom, a Merkur u znaku Ovna je krenuo direktno, ali se još uvek muči sa svojim funkcionisanjem. Stoga, ulazimo u ovu nedelju s blagom pomućenošću, umorni, kao da nas je neko upravo probudio, a mi još uvek pokušavamo da se saberemo i shvatimo gde smo i šta se dešava. Ipak (hajde da ovo “ipak” bude pozitivno) – Venera već posle podneva u ponedeljak prelazi tamo gde joj je mesto i dom – u znak Bika. Probudiće u nama sve apetite, potrebe i želje – stoga je vreme za uživanje, lenčarenje, prirodu, poljupce, maženje, slatke i slane zalogajčiće. Doduše, u prvim danima tranzita kroz znak Bika, verovatno će nam isprazniti džepove – ali bar će ti novci otići na radost, dobar provod, lepotu.

Odmah sledećeg dana, Mars prelazi u svoje sedište i znak Ovna, usput budniji i onog Merkura o kome smo već pomenuli – pa je vreme za akciju pred nama. Iako će naša akcija verovatno biti usmerena na uživanje ili putovanja, šta tu fali? Nećemo se opterećivati negativnostima ovog Marsa, s obzirom da smo krenuli pozitivno… Bitno je da smo u periodu kada ostavljamo iza sebe uspavanost, nerešena pitanja i stagnaciju.

P.S. – Znam da sam vam već pisala, ali nije na odmet ponoviti – čitate horoskop i za podznak i za znak, a ako znate gde vam je natalna pozicija Meseca – još bolje, čitate i za taj znak, stvarajući tako celovitiju sliku.

Odaberite znak:

Ovan

Hrana:

Ove sedmice ćete trebati veću dozu energije. Osigurajte da su vaši obroci redovni i dovoljno obimni kako biste mogli optimalno funkcionisati tokom celog dana.

Ljubav:

Ukoliko su se u proteklom periodu javljali izazovi u vašim partnerskim odnosima, ukoliko su neka pitanja ostala nerešena – sada je vreme da se mnoge stvari raščiste i pronađu svoje mesto. Za neke to može značiti preispitivanje, dok će drugi možda ući u novu emotivnu fazu. Ljubavni dani pred vama nisu loši, a dodatno ih možete unaprediti pružanjem podrške jedno drugom. Komunicirajte, otvoreno razgovarajte i probudite strast koja je možda malo utihnula. Slobodni Ovnovi, ako se vaš kontakt s nekom osobom ne razvija onako kako želite, budite spremni da se angažujete više.

Posao:

Mars ulazi u vaš znak dok Merkur nastavlja svoj direktni hod – ako ste nešto ostavili nedovršeno u prethodnom periodu, sada je vreme za akciju. Ako su neki pregovori zapeli ili ugovori ostali na čekanju, sada je pravi trenutak da im posvetite potrebnu pažnju. Ulazak Venere u vaše polje finansija označava dolazak novca, što za neke može početi već ovih dana, dok drugi možda moraju sačekati još nedelju ili dve. Ali novac dolazi.

Zdravlje:

Mogući su česti napadi migrene ili problemi sa sinusima.

Bik

Hrana:

Za vaš stomak i varenje, sada bi bilo najbolje konzumirati supice, čorbice i zeleniš – mada nisam sigurna da ćete se odlučiti za tu opciju… Čini mi se da će vas više privlačiti bogatija hrana.

Ljubav:

Evo Venere, vaše vladarke, kod vas. Vreme za romantiku, poljupce, tople zagrljaje i maženje – sada službeno počinje. Može se desiti da kod nekih parova dođe do malog talasa ljubavnih dramatičnih trenutaka – posebno kod onih gde postoji izvesna doza posesivnosti ili ljubomore – ali to će biti kratkotrajno i neće poljuljati temelje vašeg odnosa. U svakom slučaju, sledi vam lakši period i vreme provedeno zajedno. Slobodni Bikovi – sledeće tri sedmice su po vašoj meri. Uživajte, ali se i duboko zaljubite.

Posao:

Poslovno, ulazite u period koji će doneti velike promene u narednih mesec do mesec i po dana, bilo da je to traženje novog posla, promena firme ili napredovanje. Ako niste zadovoljni svojim primanjima, razmotrite aktivno angažovanje po tom pitanju i razgovor sa nadređenima. Ove sedmice, šefovi će imati visoka očekivanja od vas, s obzirom na vaše izvanredne rezultate u prethodnom periodu. Ne brinite, bićete spremni za izazove. Organizujte se dobro i sve će ići glatko.

Zdravlje:

Zdravstveno stanje je solidno.

Blizanci

Hrana:

Pokušajte da savladate želju za slatkišima ili pronađite zdravije alternative – zasladite život medom ili voćnim salatama. Takođe, izbegavajte proizvode od belog brašna i punomasne mlečne proizvode.

Ljubav:

Sa direktnim kretanjem Merkura, vraća vam se energija, optimizam i elan, a ulazak Marsa u podržavajući znak samo će vam dodatno ojačati samopouzdanje. Vaš emotivni život i odnos s partnerom će i dalje imati svoje uspone i padove, ali vi ćete pronaći razloge za osmeh i dobru energiju. Budući da će vaš partner ovog tjedna biti zauzet obavezama, posebno tokom vikenda iskoristite trenutke zajedničkog opuštanja i zabave. Slobodni Blizanci – strasti su snažne ovih dana, pa uživajte u zabavi sa prijateljima ili istražite neke nove avanture.

Posao:

Ova sedmica donosi otvaranje novih prilika za vas, a pravi rezultati se očekuju za mesec ili mesec i po dana. Promene će se odvijati postepeno u ovom početnom periodu, ali od drugog dela maja očekujte mnogo intenzivnije promene. Stvari na kojima ste se ranije mučili ili bili nesigurni sada postaju jasnije, omogućavajući vam da usmerite svoju energiju na pravi način. Očekujte korisnu nedelju, jer će mnoge stvari doći na svoje mesto.

Zdravlje:

Općenito dobra zdravstvena situacija. Moguće je da ćete osetiti malo više nervoze.

Rak

Hrana:

Važno je da mislite na svoje zdravlje, posebno ako ste stariji pripadnik ovog znaka. Trudite se da izbegavate prezačinjenu hranu, grickalice i slatkiše. Umesto toga, pokušajte da se zdravo hranite – suvim voćem, lešnicima, bademima.

Ljubav:

U partnerskim odnosima će mnogo toga biti u redu – emocije i povezanost će biti prisutni, zajednički interesi će se pojaviti, kao i dobra energija i želja za opuštanjem i zajedničkim provodom, možda i sa prijateljima. Ono što može biti izazov jeste povremena oštra komunikacija i višak nervoze – tu nervozu drugi mogu preneti u vaš odnos. Ne dozvolite da spoljni faktori ili poslovni stres utiču na vašu vezu. Slobodni Rakovi – neko pokazuje veliko interesovanje za vas. Kroz druženje ili poslovne kontakte, mogu se otvoriti prilike za flert.

Posao:

Ulazak Marsa u polje karijere ukazuje na period u kojem možete napraviti ozbiljan korak napred, uz povišenu energiju i ubrzane promene. Ako tražite novi posao ili težite promenama, sada je vreme da budete proaktivni. Period do kraja juna može doneti potpuno nove poslovne prilike. Ove sedmice važno je bolje organizovati se kako biste sve obaveze završili u predviđenim rokovima.

Zdravlje:

Budite pažljivi prema disajnim organima, jer mogu biti osetljivi u ovom periodu.

Lav

Hrana:

Vašem stomaku neće prijati previše jaki začini, posebno ljuta hrana. Pokušajte da ne preterujete i smanjite količinu obroka. Hrana bogata vlaknima bi vam najviše odgovarala.

Ljubav:

Vaša partnerstva su trenutno stabilna. Međutim, koliko ste zapravo zadovoljni, to je već drugo pitanje. Možda bi bilo korisno fokusirati se na ono što već imate, umesto na ono što nedostaje. Ovo je odličan period za zajedničke planove s vašim partnerom – putovanja, druženja ili razmatranje bitnih životnih stvari. Aktivnosti koje delite će uneti pozitivnu energiju u vaš odnos. Slobodni Lavovi – opuštanje i druženje vam može najviše prijati, iako postoji šansa da vas neko zainteresuje i probudi strast i želju za uživanjem.

Posao:

Ulazak Venere u polje karijere dodatno aktivira poslovni sektor, nagoveštavajući finansijska poboljšanja koja kreću tokom maja, ali i početak poslovnih promena koje mnogi Lavovi mogu očekivati u narednim mesecima. Sve se polako priprema za promene koje dolaze. Ove sedmice ste spremni za izazove koji vam se postave. Aktivnosti vezane za inostranstvo su intenzivirane, a moguć je i poslovni put.

Zdravlje:

Vaše zdravstveno stanje je prilično dobro. Obratite malo više pažnje na svoje grlo.

Devica

Hrana:

Vaš stomak možda neće biti previše zadovoljan tokom naredne sedmice. Neke namirnice poput mesa i mlečnih proizvoda vam neće prijati. Preferirate kuvanu hranu poput variva, supa, i svih vrsta zelenog povrća.

Ljubav:

Sada je dobar trenutak da se eventualne tenzije iz prethodnog perioda prevaziđu, a fokus se prebaci na ono što vas povezuje. Vreme je za više uživanja i opuštanja, možda čak i na zajedničkom putovanju. Komunikacija je ključna – može biti malo napeta i nestabilna na početku, ali nakon što prođe ovaj nervozni period, ulazite u mirniju fazu obilježenu lepim i lakoćom ispunjenim razgovorima, gde ćete zaista slušati jedno drugo. Slobodnim Devicama je pre svega potrebno opuštanje, okruživanje pozitivnim ljudima i uživanje u dobrim trenucima. Ko zna, možda će se pokrenuti neka lepa dešavanja.

Posao:

Iako je prethodni period obeležen napetošću, žurbom i kašnjenjima, sada ste u stabilnoj poslovnoj fazi. Verovatno već polako pripremate teren za promene i aktivaciju vaših planova – naredni meseci donose velike preokrete i nove poslovne aktivnosti. Ove sedmice, situacija se uglavnom odvija po ustaljenom toku. Odlični ste u saradnji s kolegama i saradnicima, uspevajući da se podržavate međusobno. Ako postoji zaostala administracija, vreme je da je rešite.

Zdravlje:

Moguća osetljivost sinusa i glavobolje.

Vaga

Hrana:

Izbegavajte slatkiše, gazirane sokove, pohovana i pržena jela, kao i “teške” sosove. Razumem da to može biti izazov, ali potrebno vam je više ribe, jaja, mladog sira i, naravno, što više povrća.

Ljubav:

Ulazak Marsa u polje partnerstava donosi povišenu temperaturu, koja može rezultirati strašću ili napetošću u odnosu, kao i jaku inicijativu. To može biti pozitivno ako je usmereno na pravilan način, ali može biti izazovno ako partner naginje ka konfliktnom ponašanju. Vaša vladarka Venera prelazi u znak Bika, što donosi sporu, opuštenu energiju i pojačanu sklonost ka uživanju. U nekim vezama, ovaj period može doneti ravnotežu između akcije i opuštanja, strasti i uživanja, dok će u drugima partneri imati različite želje i očekivanja. Slobodne Vage – mogu očekivati snažne udvarače. Na vama je da odlučite kako ćete odgovoriti.

Posao:

Praznični period može biti prilika da malo odmorite i posvetite sebi. Ako ste u mogućnosti, iskoristite priliku da pobegnete negde, što dalje. Međutim, ako niste, zahtevi od saradnika i poslovnih partnera će ostati isti, čak se i povećati, dok će se poslovne obaveze nagomilavati brzo. Možda vaša energija bude malo niža ovih dana, ali ćete biti temeljni i sve što je potrebno obavićete. Razmotrite polako planove za promene u narednim mesecima.

Zdravlje:

Osetljivo grlo i mogući problemi sa sinusima.

Škorpija

Hrana:

Polje navika aktivira se Marsom, pa je pred Škorpijama period od mesec i po dana u kojem bi bilo dobro da obrate više pažnje ne samo na način ishrane, već i na ostale potrebe svog organizma.

Ljubav:

U partnerskom polju se nagomilavaju planete, što može dovesti do osećaja da je voljena osoba više posvećena sebi, svojim ciljevima i prioritetima nego vama i vašoj vezi. Sa druge strane, vaše polje obaveza aktivira Mars, što sugeriše da ćete veliki deo svoje snage i energije usmeriti ka drugima, a najmanje prema sebi. Iako postoji raskorak između vas i vašeg partnera, to ne znači razdvojenost. Potrebno je više obostranog razumevanja kako biste uskladili i funkcionisali zajedno. Slobodne Škorpije – ovo može biti dobar period da pronađete nešto vredno, što može trajati i doneti vam pravu ljubav.

Posao:

Mars, koji vlada vašim znakom, ulazi u polje poslovne svakodnevice, obaveza i odgovornosti, što znači da je pred vama poduži period u kojem ćete biti “radnik udarnik”, bez obzira da li vam se to dopada ili ne. Ipak, imaćete ogromnu količinu energije, umećete da odredite prioritete i snažno se usmerite ka njima, što ukazuje na plodno poslovno vreme. Ove nedelje rešite sve što ste stavili na čekanje – sada imate dovoljno motivacije za to.

Zdravlje:

Postoji mogućnost povreda, pa budite oprezni.

Strelac

Hrana:

Ove nedelje, izbegavajte mnoge namirnice i fokusirajte se na one koje će prijati vašem probavnom sistemu. Korenasto i zeleno lisnato povrće – da. Riba – da. Voće – da.

Ljubav:

Planovi i dogovori sa partnerom mogu biti promenljivi, možda ćete biti u raskoraku neko vreme, ali to ne mora biti loše. Vaša energija će vam omogućiti da lako prevaziđete ove izazove, menjate planove i nastavljate dalje. Spontane akcije između vas dvoje mogu biti izvanredne, bez ikakvog plana ili reda. Budite otvoreni za akciju – pred vama je mnogo smeha i uživanja. Slobodni Strelčevi – ljubav je na pomolu, kao i skitanje, putovanja i uživanje sa dragim ljudima. Očekujte flertovanja, romantiku i odličnu energiju koja vas nosi.

Posao:

Ako ste uspeli da iskoristite sve praznike za odlazak negde – uživaćete ove nedelje. Ako morate da radite, verovatno ćete imati dosadne, neinspirativne ili jednolične obaveze. Ipak, komunikacija sa saradnicima i kolegama će se poboljšati, što će olakšati vaše funkcionisanje.

Zdravlje:

Pazite da se ne prehladite. Budite oprezni s aktivnostima, jer je vreme nestabilno.

Jarac

Hrana:

Ova nedelja je idealna za uživanje u hrani, ali pokušajte da ne preterate – posebno sa slatkišima i previše kaloričnom hranom. Ne zaboravite da povremeno uvrstite i povrće i voće.

Ljubav:

Za vas i vašeg partnera, najbolje bi bilo da se povučete tokom ove nedelje, da pobegnete od svih i posvetite se jedno drugom. Vratite se tek za vikend, do tada, imajte vreme samo za sebe. Čini se da će svi oko vas (posebno članovi porodice) pokušati da vam oduzmu vreme, da vam daju savete ili traže pomoć. Zato, uživajte što dalje od svih. Slobodni Jarčevi – nakon sušnog perioda u ljubavi, ulazite u period dešavanja i aktivnosti. Sledeće nedelje su izuzetno povoljne i mogu vam doneti ozbiljnu i dugotrajnu ljubavnu priču.

Posao:

Ako niste u mogućnosti da se povučete i morate da radite, ova nedelja će doneti mnogo prepreka i izazova koje ćete morati da savladate. Prvo ćete morati da završite sve što je ostalo nedovršeno, bilo da su to obaveze ili papirologija. Administrativni zadaci mogu biti posebno zahtevni ovih dana. Ako imate neke dokumente za predati, požurite kako ih praznični dani ne bi ometali. Iako je finansijska situacija stabilna, iscrpićete se prilično.

Zdravlje:

Solidno.

Vodolija

Hrana:

Bilo bi idealno da možete da držite svoje apetite pod kontrolom, ali ove nedelje to će biti teško izvesti. Čak ćete biti skloni preterivanju, posebno kada su u pitanju slatkiši.

Ljubav:

Vaš odnos sa voljenom osobom će suštinski ostati stabilan. Emocije će pronaći put do vas i održavati vas zajedno, uz dobru dozu pozitivne energije koja će vam pomoći u trenucima napetosti. Ipak, vi ćete biti aktivniji i energičniji u narednom periodu, pa napetost i povremena nervoza mogu proizaći pretežno sa vaše strane. Sa druge strane, vi ćete biti pokretač pozitivnih promena i inicijator akcija. Slobodne Vodolije – očekuje vas sedmica puna zabavnih aktivnosti i zanimljivih ljudi. Možda neko privuče vašu pažnju, pa poželite malo flerta ili jednostavno mnogo uživanja.

Posao:

Ako ste prošli kroz zahtevan poslovni period u kojem ste se mnogo angažovali, sada možete očekivati slično, možda čak i intenzivnije. Mars će biti u vašem sektoru komunikacije, aktivnosti i dešavanja više od mesec dana, pa se možete osećati kao da ste na trkama. Ako ne radite ove sedmice, verovatno ćete biti zauzeti društvenim aktivnostima. Ako radite, očekujte puno obaveza iz dana u dan. Imate energije i volje koliko god je potrebno, ali možda ne baš toliko živaca.

Zdravlje:

Pazite da se ne povredite. Respiratorni sistem je i dalje osetljiv.

Ribe

Hrana:

Ove sedmice izbegavajte brzu hranu, slatkiše i grickalice, posebno jer možda nećete imati meru i nećete umeti da stanete. Pokušajte da obuzdate napade gladi i trudite se da se hranite zdravije.

Ljubav:

Prošli ste kroz kompleksan i zahtevan period u partnerskim odnosima. Sada pred vama stoji period u kojem možete popraviti mnogo toga ako je bilo problema, ili u kojem će se povezanost između vas i voljene osobe produbljivati, donoseći vam mnogobrojne lepe zajedničke trenutke. Sada je vreme za uživanje, bilo da se to odnosi na razgovore, kratka putovanja ili jednostavno uživanje jedno u drugom. Slobodne Ribe – pred vama su nove emotivne prilike, neke dobre, a neke baš izuzetno dobre. Idealan period za ljubav.

Posao:

Ako su vam finansije bile izazov u proteklom periodu, izdržite još malo, jer se već ove nedelje otvara prostor za poboljšanje ili makar stabilizaciju. Mars u vašem finansijskom sektoru će u narednih mesec dana “raditi” za vas, borite se za zaradu, ali i pobeđujte u toj borbi. Ako morate raditi tokom prazničnih dana, radite sa više elana i volje. Komunikacija sa saradnicima biće znatno bolja nego u proteklom periodu.

Zdravlje:

Pazite da se ne prehladite.

Izvor: venerasapapilotnom.com

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.