10 stvari koje samo Rakovi razumeju

Ja sam od onih koji vjeruju da film vrijedi odgledati milion puta, zbog jedne jedine scene. Ja sam ona koja skuplja sve: trenutke, dane, sate. Ona koja nikada ne zaboravlja. Ja sam ona koja čuva uspomene. Ona koja se sjeća svega. Ja vjerujem u magiju, čaroliju i ljubav. Ja sam ona koja voli sve ljude. Ja sam ona koja će se zaljubiti u tebe, ako mi se samo nasmiješiš u prolazu. Ja sam ona koja će biti prijatelj svima. Ja sam ona koja će ostati budna u četiri sata, samo da bi završila sezonu omiljene serije. Ja sam ona koja daje savjete i sluša. Ja sam od onih koje noći provode uz omiljene knjige, a dane uz omiljene ljude. Ja sam ona koja ima stotine omiljenih pjesama i svaka me podsjeća na određeni trenutak. Ja sam ona koja pamti samo dobro. Ja sam od onih koji žele da za pedeset godina izvade kutiju prepunu uspomena i sitnica, dnevnika i knjiga, spomenara i slika i da to pokaže svojim unucima. Ja sam ona koja i dalje mašta o princu. Ja sam ona koja vjeruje ljudima. Ja sam ona koja bi te voljela najviše na svijetu, kad bi samo ti to želio.

Ovo je 10 stvari koje samo Rakovi razumeju:

  1. Traženje izgovora zašto ne želite da izađete sa prijateljima je vaš drugi posao… jer možete da se pretvarate da ste bolesni samo dok ne pozovu zaista hitnu da dođe do vas, a sve što ste ikada hteli je da ostanete u kući i jedete picu, što nas dovodi do sledeće stavke.
  2. Pokušavate da ne pojedete svu hranu ikada jer sve je tako ukusno. Rakovi vole hranu za dušu toliko da ne vide poentu u jelu nečega što nije preukusno i predivno i, OK, ne baš uvek najzdravije. Za vas je prava borba da uvedete zdrav režim. I znate šta? Ne krivimo vas.
  3. Želite da budete umotani u najmekšu ćebad i da nosite jastuke umesto papuča zauvek, a ne da nosite regularnu odeću. Kada bi vas neko držao zamotane u mekom pamuku i kašmiru, umesto da vas tera da obučete pantalone i majicu i ostale stvari u kojima ne možete da dremate, ne biste imali problema.
  4. Kada vam neko da čak i konstruktivnu kritiku, vi se sklupčate u fetalni položaj. Vaša delikatna osećanja su blagoslov i kletva, znamo.
  5. Zaljubljujete se iste sekunde ako osetite da je nekome stalo do vas. Vaše srce možda ima koju ogrebotinu zbog toga, ali niko nije otvoreniji i niko više ljubavi ne daje nego rak koji se oseti cenjenim. To definitivno nije loša stvar.
  6. Nominuju vas za Oskara svaki put kada osetite neku emociju. Kada se smejete, smejete se najglasnije i najzaraznije nego bilo ko ikada. Kada plačete, sobu napunite suzama do te mere da morate da odveslate do sledeće sobe kako biste i nju poplavili.
  7. Svi vaši prijatelji misle da ste emotivni vidovnjak. Što je OK, jer vi stvarno pre njih samih znate kada su uzrujani.
  8. Imate problem sa sklapanjem prijateljstava, jer vi želite da budete ili najbolji prijatelj nekome, ili da mu ne znate ni ime. Koja je poenta upoznavanja nekoga, ako mu nećete slati poruke stalno i onda jednoga dana pozvati na svoje malo, sofisticirano venčanje?
  9. Imate sobu prepunu sentimentalnih svaštarija. Svaka čestitka, svako pismo, svaka ulaznica ili vizit karta koju vam je dao onaj preslatki lik – sve vam je to tu negde rasuto i niko vas nikada neće ubediti da to bacite.
  10. Toliko štitite svoje prijatelje da je skoro pa sumanuto, ali u isto vreme i fascinantno. Joj, prodavačica priča sa vašom drugaricom o farmericama. Verovatno je neće ubosti ofingerom ili emotivno povrediti za to vreme, ali vaša briga i ogromno srce raka prosto ne može odoleti. I upravo zato vas obožavamo!

Izvor: mycupoftea.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.