Čuvajte se njihovog besa: Ne diraj Lava dok spava, Vodoliju nikada nećeš izbaciti iz takta

Kunem se, svaki čovjek na kraju krajeva na svojoj koži oseti ono što je nekome uradio.

Kako se ljuti koji znak i koju taktiku da primenite kako biste izbegli lavinu besa? Svako ima svoju tačku ključanja, a reći ćemo vam samo da je izreka “ne diraj lava dok spava” u potpunosti tačna!

Odaberite znak:

Ovan

Ovnovi se definitivno najbrže razbesne. U njima u svakom trenutku tinja vatra koja će buknuti u pravi ljuti požar ako im nagazite na žulj, što je ujedno i njihova mračna strana. Ovan nikada neće prvi započeti svađu, ali će je vrlo rado završiti, i to eksplozivno. Ako im ispritiskate prave dugmiće, videćete erupciju besa kakvoj nikada ranije niste prisustvovali.

Ipak, koliko god da se brzo ljute, toliko se brzo i umire, a lako i opraštaju. Od svih znakova oni najlakše opraštaju i zaboravljaju sukobe.

Bik

Bikovi su obično prilično uravnoteženi, i treba im dosta vremena da se naljute. Ali, ako ih dovedete do tog stadijuma, dobro ih se pazite. Najlakše ih razbesni izdaja, nevera i dupli standardi. Ipak, treba da ih baš duboko razočarate da biste ih doveli do besa, jer ne žele da troše energiju na svađanje.
Nakon rasprave, treba im dosta vremena da se smire. Zato je najbolje ostaviti ih na miru da srede misli, jer ako forsirate razgovor, samo ćete ih dodatno razbesneti.

Nakon velike svađe sa njima, vaš odnos nikada neće biti isti, čak i ukoliko reše da vam oproste.

Blizanci

Blizanci su, to znate, prilično dvolični, pa zato nije lako ni proceniti kako reaguju u raspravama. Nekada deluju savršeno staloženo, a najradije bi vas pregazili. Pored toga, Blizanci su pričalice, a takvi su i u raspravama. Od njih očekujte užasno duge tirade na temu vašeg nečoveštva. Vrlo lako iz smirenog sarkazma mogu da pređu u pravi nalet besa sa sve vrištanjem i bacanjem stvari.

Jedina dobra stvar u vezi sa njima je ta da ih bes ne drži dugo. Sve dok im ne dajete savete na temu kako je trebalo da postupe umesto da besne, nadajte se brzom pomirenju.

Rak

Rakovi su strašno nežni, osetljivi i puni razumevanja. To isto očekuju zauzvrat. Ako osete da ih ne volite dovoljno, ili da ih ne razumete, padaju u očaj pre nego u bes. Ako ne promenite ponašanje, prelaze na taktiku pasivne agresije, a ukoliko im ni to ne upali, pre će se sakriti negde nego što će se posvađati sa vama.

Kada su ljuti, najradije ne razgovaraju. Prilično su voljni da razrade svaki problem, ukoliko ih baš niste povredili do koske. Važno je samo da razgovarate sa njima, jer, ukoliko ih ignorišete, to će shvatiti kao vašu krajnju nezainteresovanost za vaš odnos i verovatno će ga prekinuti. Ono što ih najviše dovodi do ludila su izdaja i nelojalnost, i tada može doći do prave eksplozije besa, sa sve bacanjem stvari i urlicima. Reći će i mnogo stvari koje zaista ne misle, pa zato ne shvatajte to lično.
Kad se istutnje, lako će oprostiti većinu stvari, a o njima čak neće ni razgovarati sa vama, već će se jednostavno pretvarati da se ništa nije ni dogodilo.

Lav

Rika besnog Lava nadaleko će se čuti, i ništa neće prećutati kada ih naljutite. Bacaće stvari po kući, urlikati i šutirati nameštaj, a sve kako bi napravili još veći spektakl. Reći će i mnogo ružnih stvari koje ne misle. Najbolje bi bilo da ne ulazite u raspravu sa njima, već da im date vremena da se izduvaju.

Lav neće dugo ostati ljut na vas. Zapravo, velika je šansa da će direktno posle svađe ušetati u sobu kao da se do pre par minuta niste “klali”- Kako se brzo naljute, ekspresno se i odljute.

Devica

Od svih znakova, device je najstrpljivija. Može da istrpi neverovatnu količinu maltretiranja pre nego što konačno pukne. Ali, kada se predaju besu, poželećete da se odselite iz grada zbog njih.

Iako će vam rado oprostiti, kod njih nema zaborava, i koristiće svaku priliku da vas pasivno agresivno podsete na vašu grešku. Posle velike svađe, vaš odnos više nikada neće biti isti.

Vaga

Vage su pravi mirotvorci, kao što im i ime kaže. Uvek se trude da u svemu održe ravnotežu, pa i u raspravama. Skloni su tome da sve ljutnje drže u sebi, pa kad konačno pobesne, platićete za sve što vam je Vaga prećutala.

Kod njih nema preterano teških reči u svađi, a ako i kažu koju, to obično urade dok odlaze sa mesta rasprave. Svaku reč vagaju, pa sve što vam kažu shvatite veoma ozbiljno. Sa njima uvek budite na oprezu, jer će praviti mentalne zabeleške svake vaše greške, a onda taj spisak iskoristiti kad se najmanje nadate.

Škorpija

Ako želite da budete sigurni da je Škorpija zaista besna, pogledajte je u oči, i tamo ćete sve videti.
Svoj bes pomno planiraju, i sve što kažu i urade u toku svađe je odavno iscenirano u njihovoj glavi. Često prave dramske pause u raspravama, zato što im treba vremena da pomno smisle argument kojim će vas sahraniti.

Kada vidite da im bes seva iz očiju, i da su se ućutali, ako niste svađalica, bežite od njih dok ih ne prođe. Šta god da radite, ne provocirajte ih jer oni ne znaju da stanu kada jednom počnu da sipaju uvrede i ružne reči.

Strelac

Kod Strelčeva nema potrebe da razmišljate dva puta – ako su besni, to će vam vrlo slikovito pokazati, i to iste sekunde. Ipak, umeju da pokažu strpljenje sa ljudima koje izuzetno vole, ili sa onima koje ređe viđaju.

Prvi znak da se nešto u njima kuva je otrovni sarkazam. Ipak, nikada neće pobesneti toliko da izgube konrolu nad sobom, i to samo zato što će im nakon toga biti neprijatno. Strelac nikada ne drami iz dosade, tako da shvatite ozbiljno ono što vam govori.

Jarac

Jarčevi su, budući da su zemljani znakovi, prilično laki za saradnju. Ako zbog nečega pobesne, to je zato što nešto ne ide onako kako su oni zamislili.

Ipak, nikada ne možete sa sigurnošću znati da li će nešto, i šta, razljutiti Jarca. Pored toga, teško je i proceniti kada su zaista ljuti, jer oni gutaju svoje emocije sve dok ne puknu. Jarac će uvek radije izabrati da vas ignoriše umesto da se svađa sa vama. Kada i izgube kontrolu nad svojim postupcima, brzo će se dovesti u red, a i oprostiće vam čim vam objasne koliko ste ih razočarali.

Vodolija

Ako neko ne voli da se svađa, to je Vodolija. Naročito im teško padaju besmislene rasprave sa tvrdoglavim ljudima. Poput Jarčeva, i Vodolija radije ignoriše nego što se svađa. Kada oseti da bes ključa u njoj, verovatno će izaći da obrne par krugova oko zgrade ne bi li se smirila.

Ako im uporno i dugo gazite po žulju, tek onda će se upustiti u svađu, ali veća je šansa da će vas svesno izbegavati sve dok se ne smire, upravo kako bi izbegli raspravu. Ukoliko ste ih baš povredili, postoji mogućnost da se potpuno povuku iz vašeg života, a da vam i ne kažu šta ih je povredilo.

Ribe

Sa ribama se nikad ne zna na koju su nogu ustale. Ako su generalno ljute, prasnuće na vas bez ikakvog povoda, a ako im je dobar dan, možete da im gazite po nervima dokle vam je volja, one će i dalje biti prijateljski raspoložene.

U oba slučaja, ne vole konfrontaciju, pa će učiniti sve da izbegnu otvoreni sukob. Daće oduška svojim emocijama tek kad ostanu same, pa briznu u plač. Ribe su, inače, glavni plačljivci u horoskopu. Pustiće suzicu iz svakog mogućeg i nemogućeg razloga.
Umeju da se dure i dugo nakon svađe, al i to koliko će se duriti zavisi od njihovog opšteg raspoloženja.

Izvor: zena.blic.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.