Emotivne potrebe i horoskop: Ovan žudi za akcijom, Lav za pažnjom

Dođe taj period u životu, kada ti nije ni do čega. Sve što trebaš jeste da se skupiš uz nekoga, umiriš i zaspiš.

Od emotivnih potreba zemljanim znakovima je najbitnija sigurnost, vodeni žude za ljubavlju i prihvatanjem. Vatrene pokreće želja za isticanjem, a vazdušne izazovi…

Odaberite znak:

Ovan

Ovnu je najveća emocionalna potreba kretanje i izazov

Pripadnicima ovog vatrenog znaka aktivnost je potrebna poput vazduha. Kroz kretanje i akciju oni se izražavaju, a izazovi su u njihovom svetu uvek dobrodošli. Ako nisu prvi u nečemu za šta se trude, osećaju se poraženo i frustrirano. Na emocionalnom nivou, nisu uvek najzreliji pa se njihovi osećaji ponekad menjaju u zavisnosti o dana i sata. Ne podnose ako im se drugi petljaju u njihove stvari pa su generalno nestrpljivi.

Bik

Biku treba sigurnost, a ne lepe reči

Pripadnici ovog zemljanog znaka najviše su usresređeni na materijalni svet, stoga nisu skloni mentalnim igricama već direktnim i iskrenim odnosima. Njihova je najveća emocionalna potreba sigurnost, pa cene stabilne i pouzdane ljude. Vole rutinu i ne vole ono što im kvari unapred postavljene planove, a od tople reči i zagrljaja će više ceniti konkretna dela.

Blizanci

Blizancima je dosadno ako se dve stvari ne događaju istovremeno

Za pripadnike ovog znaka je tipično da se teško snalaze sa svojim emocijama, pa puno vremena posvećuju njihovoj analizi. Budući da su najpromenljiviji znak Zodijaka, njihov nestabilan temperament najbolje funkcioniše ako se oko njih stalno nešto događa. Za razliku od Bikova, rutina će Blizance potpuno izbaciti iz takta, a u odnosima traže nešto što će iznova buditi njihovo zanimanje.

Rak

Rak se oseća dobro kada se brine o nekome

Ovaj horoskopski znak se često spominje kao najemocionalniji, a njegove pripadnike je lako povrediti pri čemu neće znati niti će moći da sakrije svoja osećanja. Vole dodire, komplimente i pohvale, a najbolje se osećaju u ispunjenim ljubavnim i porodičnim odnosima. Važno im je da imaju nekoga o kome će se brinuti, jer žude za bliskošću.

Lav

Lavu je bitno da svetu predstavi sebe

Pripadnicima ovog vatrenog znaka potrebne su aktivnosti u kojima će se dokazati i privući tuđu pažnju na sebe. U pogledu emocija, često preteruju s njihovim izražavanjem, a da bi bili srećni potrebno im je puno zabave. Velikodušni postaju ako osećaju da ih drugi cene, a najbolji osećaj u bliskim odnosima je taj da su nezamjenjivi.

Djevica

Devicama zadovoljstvo dolazi u paketu s dostignućima

Pripadnici ovog znaka su veliki radnici koji vole da ugađaju drugima, a najzadovoljniji su ako je njihova okolina svesna njihove vrednosti. Uvek im je potrebno nešto o čemu će razmišljati i analizirati, jer će im u suprotnom postati nesnosno dosadno. Ne vole preterano pokazivanje emocija, pa će svoje suze i sreću skrivati pred drugima. Žude za tim da se osećaju korisno.

Vaga

Vagi su potrebni drugi i prezire samoću

Pripadnici ovog znaka su jako društveno nastrojeni, a kako se često ne osećaju prijatno sami sa sobom, u večnoj su potrazi za publikom. Da se ne bi dosađivali, preokupiraće se poslom, pojačati muziku na najjače ili će da telefoniraju. U odnosima žele nekoga ko ih sluša i savetuje, a cene timski rad te zajedničke analize poslovnih i privatnih stvari.

Škorpija

Škorpiji su potrebne stvari i odnosi u kojima će ispoljiti svoju strast

Pripadnici ovog vodenog znaka se opisuju kao rezervisani i tajanstveni, a to je njihov najbolji način nošenja s emocijama. Oni ne podnose prosečan život te ne žele da se uklope u masu, pa su u večnoj potrazi za odnosima, hobijima i stvarima s kojima će realizovati svoju veliku unutrašnju energiju. Sa svima, koje puste dovoljno blizu sebi da ih upoznaju, se intenzivno povežu, pa ih i teško puštaju iz svog života.

Strijelac

Izlasci, hobiji i druženja za Strelce su nužnost

Kao i Ovnovima, pripadnicima ovog znaka za osećaj zadovoljstva potrebne su aktivnosti i izazovi. Bilo da se edukuju ili ispunjavaju svoje fizičke potrebe, Strelcima je to potrebno da bi se rešili viška emocionalne energije u sebi. Kako su ponekad preterano samouvereni, u bliskim im je odnosima potreban neko ko će ih prizemljiti. Iako im je lepo kod kuće, njima je napolju uvek lepše.

Jarac

Jarcu je najvažnije poštovanje i uvažavanje drugih

Pripadnicima ovog znaka urođena je potreba za kontrolom, kao i važnim ulogama u privatnim i poslovnim odnosima. Često se kaže da su Jarčevi najmanje emocionalan znak horoskopa, a uzrok tome je što se oni ograničavaju u njihovom proživljavanju i analizi. Dobro se osećaju ako ih drugi uvažavaju i cene, ali se i pridržavaju njihovih pravila.

Vodolija

Vodolija se najbolje oseća ako nešto stvara

Vodolije su borci za jednakost, ali nije im cilj da privlače veliku pažnju drugih na sebe. Imaju izgrađena uverenja koja retko menjaju, a zbog toga često nedostaje dubine u njihovim emocijama. Potrebno im je da se bave raznolikim stvarima i nešto stvaraju, a gušće ih preterani razgovori o osećanjima. U emocionalnim vezama su im potrebni ljudi koji nisu preterano zahtevni.

Ribe

Ribe žude za tim da ih okolina razume

Pripadnici ovog znaka najsenzualniji su znak Zodijaka. Izuzetno su osetljivi na spoljne nadražaje, a žude za odobravanjem, razumevanjem i ljubavlju. Osećaju se najbolje ako imaju svoj cilj te rade na njegovom ostvarenju, a za to im je potrebna sigurnost i podrška. Kako nisu površni, za bliske odnose treba da biraju ljude koji nisu previše emocionalno kruti.

Izvor: 24sata.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.