Idealni pokloni po horoskopskim znacima: Ovan traži priču i objašnjenje uz svaki poklon, Lav velike i vrijedne poklone

Niti jedan poklon majci nikada neće biti dovoljno dobar kao njen poklon tebi – život.

Koliko puta ste sedeli i razmišljali šta bi mogli da kupite nekom za poklon? Koliko ste puta satima, besciljno lutali gradom, prevrtali prodavnice, išli od pijace do pijace, vraćali se po ko zna koliko puta na isto mesto i dalje ne znajući, i odlučivši se na kraju nizašta?

Kao i u nebrojeno slučajeva do sada, astrologija nudi pomoć, a sve što je potrebno da znate je – šta je osoba kojoj kupujete u horoskopskom znaku. I tad će planetarna energija će tada uraditi svoje.

Dakle, nisu uvek i samo u pitanju glavna životna pitanja važna, kada je kontakt sa astrologom i astrologijom u pitanju, već su tu uključene i one sitnice koje život znače. Veoma je bitno to znati, jer ritam života jednog čoveka je sazdan i od onoga šta će jesti, piti, šta voli ili ne, kao i od svih onih sitnica od odlaska na pijacu do odlaska na spavanje, od ustajanja do ponovnog ustajanja, i kako će i šta na kraju odabrati za sebe.

Bogatstvo detalja koje jedan život sadrži je beskrajno, a jednostavno poznavanje astrologije i njene povezanosti sa tim detaljima, i sa svime što nas okružuje, pomaže u mnogim dilemama i nedoumicama.

Ovog puta ćemo se zadržati na nekim osnovnim osobinama pojedinog znaka i na osnovu njih ćemo pokušati da odredimo šta je to što bi bilo pristojno, adekvatno pokloniti nekom, a čemu bi se ta osoba obradovala, ma koliko se nama koji tražimo, posmatramo i odlučujemo se za određen poklon, možda deluje da nije primeren. Da ne bi dolazili u situacije da razmišljamo u stilu – ma gde to da mu kupim, glupo je, ili, šta će mu to… pogledajmo šta astrologija može da ponudi kao moguće rešenje.

Odaberite znak:

Ovan

Žena Ovan spada u nemirne, strastvene i impulsivne, ali svakako u spontane i vedre žene. Njene potrebe su takve da joj je potrebno nešto da je smiri, ali i da odiše snagom na izvestan način. Mora se znati da žena Ovan ima najsnažniji vizuelni doživljaj stvarnosti i da sve oko nje mora biti na određen način uzbudljivo i dinamično. Mora da se oseti toplina i vatra oko nje. Poklon će odmah otvoriti i verovatno tražiti neku priču vezanu za poklon ili objašnjenje zašto ste joj baš to poklonili.

Muškarac Ovan je sličnih osobina, ali mnogo žešćeg karaktera, i mahom vojnički ili sportski tip u kome uvek plamti vatra. Ono što se mora znati je, kao zajednička osobina, da Ovan neće ništa osrednje.  Ono šta energetski pripada ovom astrološkom znaku i što bi moglo da im predstavlja nešto više od pro forme poklona (u ovnovskom stilu krećem direktno u glavu od najskuplje stvari) – to je dijamant. Ili pak kakav sportski automobil ili motor. Obzirom da je na ovim prostorima relativno mali broj onih koji to mogu da priušte, izdvojio bih nešto skromnije varijante.

Ovan vlada glavom, a tu svakako spadaju sve vrste kapa, kačketa, šešira, kacige, sve u zavisnosti od pola i uzrasta, a pripadnice ženskog pola možete častiti posetom frizeru, ali ni na masažu neće ostati ravnodušna. Muškarcima bi svakako prijala poseta kakvoj važnoj utakmici ili koncertu. Dakle, ulaznica za kakav sportski ili muzički spektakl, i naravno sportska oprema, ali i sitnice kao što su noževi, nožići, kompleti za brijanje, kao i kozmetika za lice. Takođe, za muški rod su rado primljen poklon i kojekakvi alati, ukoliko se radi o majstorima, ili lovačka oprema ako su lovci, a razmišljajte i o rezbariji, kao o lepom poklonu.

Ukoliko ga iznenadite kakvom plavušom, koja izlazi iz torte, ili posetom striptiz baru, to vam svakako nikad neće zaboraviti. Asortiman iz sex šopova je, takođe, nešto što ne bi smeli nikako da zanemarujete, bilo da se radi o ženi ili muškarcu Ovnu. Ako se odlučujete za parfeme ili dezodoranse, Ovnovi vole klasične parfeme sa jako izraženim mirisom. Deca Ovnići svakako se najviše raduju ratnim opremama, naoružanjima i sličnom.

Bik

Žene Bikovi možda ne spadaju u one koje nazivamo romantičnim, ali svakako su jedne od najsenzualnijih žena koje vole poklone. Jednostavno su od onih koje padaju na poklone, čašćenja, komplimente i novac. Njena potreba je da oseti punoću u svakom značenju te reči, pa je zanimaju konkretne i opipljive stvari. Spada u žene koje uživaju u lepom i bogatom.

Muškarac Bik ne poseduje posebno duboka osećanja, pa je jako teško odabrati poklon za njega. No, svakako je od onih koji na poklone, čašćavanja i gošćenja, zna i voli potrošiti. Spada u one koji vole udobnost.

Kao i u prethodnom slučaju, za one koji imaju mogućnosti, jednom Biku kupite, obezbedite ili ostavite u nasledstvo kuću ili imanje. Zatim, ono šta bi Bik voleo da dobije i na šta neće ostati imun, bez obzira što to ne zna da pokaže, je svakako na prvom mestu – novac. Tako da, ako idete u svatove kod Bika ne razmišljajte previše. On će kupiti šta mu treba. Ali, ako ste već rešeni da to ipak budu pokloni, bez razlike da li se radi o znaku pažnje ili o velikom poklonu Bik će se obradovati izlaskom u restoran sa dobrom hranom. Obradovaće se i bombonjeri, ali i flaši kakvog lepog vina ili kojekakvim začinima, lepo dizajniranim.

Nakit se podrazumeva, i to najpre lančići i ogrlice, a obzirom da ovaj znak vlada grlom prolazi i šal. Novčanici, po mogućstvu okrugli, poklon su kao stvoren za njih. Tašne, torbe, koferi, koferčići su u istoj priči, kao i svi detalji koji se stavljaju na pod. Prostirke, tepisi, a za njihov prostor, znajte, da će uvek dobro doći i jastuci, draperije, gobleni, slike, kakva skulptura ili neki detalji tog tipa. Slikarski stalak, recimo, ili ukrasno posuđe. Mreža za ležanje ili fotelja za ljuljanje, takođe.

Muzički instrumenti, za one koji se bave muzikom, su najidealniji poklon. Garderoba je, takođe, dobrodošla, ali više kostimi i košulje, tunike, ili odela i kravate za muškarce, kao i šminka i kozmetika u smislu sapuna. I deca i odrasli, i muški i ženski Bikovi, će se veoma obradovati kućnom ljubimcu, sa naglaskom na mačke, a deca svakako lutkama, loptama i, naravno, parama. Ako se odlučujete za parfeme i dezodoranse, znajte da Bikovi vole cvetne i slatkaste mirise. Đurđevak ili jorgovan, najpre.

Blizanci

Žena Blizanac je šarmantna, jednostavna, sa dečijom dušom. Radoznala, znatiželjna, mahom bezbrižnih shvatanja, voli sve, i što je najlepše, raduje se bukvalno svemu kao što se dete obraduje poklonu i ne krije osećaje, a najviše se obraduje smešnim poklonima. Ponekad se obraduje, baš onako brutalno iskreno, kako to samo deca znaju, ali ne treba joj to zameriti.

Muški Blizanac je nestalan, nesiguran i slabo drži do sebe, ali sa sposobnošću da se prilagodi svemu. Muškarac Blizanac je osoba bez kompleksa, i voli lakoću i bezbrižnost. Voli da potroši na zadovoljstva i zabavu, flert, kao i na poklone, ali i na kuću i na kućne sitne potrebe.

Ne spada u znake koji su zahtevni, i jedina velika i skupa stvar koja može obradovati Blizanca je automobil. Ili ako je enterijer u pitanju, tu su svakako radni sto, stolica, police, kompjuter, lap top i sve vezano za računarsku opremu, kao i za mobilnu telefoniju.

Vole da putuju, pa je pokloniti mu kakvo dinamično, ali kratko putovanje, takođe, prolazi, mada ni sa rolerima nećete pogrešiti. Recimo da je najzahvalnije kupovati za Blizanca, i kupiti mu đačku ili akt tašnu, ili knjigu. To je jedan od pravih pogodaka, ali svakako i sve one sitnice koje se mogu naći po prodavnicama školske opreme i po papirnicama. Svejedno je da li se radi o malom ili velikom Blizancu, jer oni su uvek deca, pa kompjuterske ili bilo kakve vrste igrica, posteri, privesci za ključeve, olovke i sve igračke koje koriste naziv “otkačene” ih jako raduju.

Reketi za stoni ili veliki tenis, patike, lopte, golmanske ili bilo koje rukavice, su u grupi dragih poklona. Blizanci spadaju u kategoriju onih koji će se obradovati kućnom ljubimcu, ali najradije letećem. Dakle papagaj, kanarinac… Pokloniti mu naočare je, takođe, poželjno bilo da se radi o onima za sunce ili ne. Ako se odlučujete za dezodorans ili parfem, neka imaju notu ruže ili đurđevka. Kozmetika za ruke je, takođe, rešenje, pa pokloniti jedan manikir tretman ženskom Blizancu može da je učini srećnom.

Rak

Žena Rak neće pokazati šta oseća, ali morate znati da izuzetno snažno emotivno doživljava sve oko sebe. Kao školjka je i nikada ne otkriva šta misli, ali je neotporna na romantiku i romantične poklone, mada kada treba da primi poklon, nećka se i odbija u stilu – nisi morao, no tome se u sebi jako raduje. Iz žene Raka izviru tiha, ali bujna osećanja. Mašta joj je neprevaziđena i spada u naglašeno emotivne.

Muškarac Rak je nekako drugačiji, prilagodljiv i više otvoreniji prema društvu, ali svakako najviše vezan za kuću, porodicu i decu. Njima voli da ugađa i da se brine o njima, a samim tim voli i da ih obraduje. Sklon je tradiciji, pa su mu takve i želje.

Kada su neobične a skupe stvari ili luksuz u pitanju Rak je sigurno jedan od onih znakova koji bi voleo bazen u kući, ali to nije baš zgodno za pokloniti, kao i ono što bi možda i najviše obradovalo Raka, a nije materijalno. Poklonite mu dušu i bićete njegovi za ceo život. Ali šalu na stranu, onog momenta kada sam spomenuo školjku, pomislio sam na biser. Dakle, reč je o jednom od poklona koji će zasigurno obradovati ženu Raka.

Spomenuo sam romantiku, a izlazak recimo negde na jastoga ili ostrige, u restoran pored vode, može biti takav. Ali, ako i na palačinke odete, biće srećni. Rakovi su u kategoriji kolekcionara, pa posetite antikvarnice i ne propuštajte lampe, recimo. Potrepštine za kuću sa naglaskom na kuhinju će sigurno naići na zeleno svetlo. Čaše recimo ili nešto od kuhinjskog pribora, pa i kuvar, ako ste negde u knjižari. U istom rangu su i sve one sitnice koje mogu da se nađu u kupatilu. Ali i krupnije stvari, ako su pokloni namenjeni mladencima Rakovima gde spada, recimo, šporet ili veš mašina, ali i ukrasna ogledala. Ženu Raka, ako ima malo dete, budite uvereni, obradovaće sve što joj poklonite za njeno dete.

Muške Rakove, ako su vezani za vodu i pecanje, sigurno će obradovati nešto od ribolovačke opreme, ako već ne mogu da dobiju čamac. (Video sam u jednoj prodavnici i male makete jahti i brodova, i pomislio na Rakove…) Muškarac Rak će se obradovati jednostavnoj odeći, a žena Rak intimnom rublju sa naglaskom na grudnjake. Posteljina je, takođe, zahvalan poklon.

Mesec, kao vladar Raka i nekog ko je odgovoran za vid, preferira i naočare. Vole i sitne životinjice, kao što su hrčci, kao i ukrasne sveće i sve one kutijice za nakit koje se prave od školjki. Malom Raku kupite, recimo, sanke i videćete reakciju. Parfemi i dezodoransi, kao i kozmetika za telo, uvek prolaze, a tajanstveni mirisi cveća, letnji mirisi i mirisi svežine su oni koji kod njih prolaze kao parfemi, kupke, kreme…

Lav

Lavice, sigurne i opuštene, dominantne kraljice, neodoljive… Bez predrasuda, bez kompromisa, bez kompleksa, slobodne i nesalomljive… I jako, jako zahtevne. Da li vole poklone?! Baš se pitam. Padaju, uglavnom, na skupe, vredne i velike poklone, i sjaj. Lavica ne ceni ništa što je sitno, pa joj je veoma nezahvalno birati poklon, jer je skoro nemoguće pogoditi šta će je obradovati. Situaciju pogoršava i to što je u stanju da direktno odbaci poklon.

Muškarac Lav je na određen način suprotna pojava, bez obzira što ga krase iste osobine, i što je rođeni vladar, baš iz tog razloga mora da se pokaže time da on spada u one koji vole da poklanjaju, i to velike i krupne poklone. Da se vidi. Kod njega je sve pitanje ega, ponosa i glamura.

I kod znaka Lava, kao i kod Ovna, dijamanti su jedan od glavnih poklona, ako je pozicija Lava takva da to može da pokloni. Ako je reč o kući, tad to nisu kuće već palate, ako su letovanja, ona su u rangu Havaja i slično. Ili umetnička dela poznatih i retke, vredne stvari. Ako je zlato, ponaša se kao da ima zlatni rudnik u vlasništvu. Ima ih naravno takvih, ali baziraćemo se ipak na onim običnim Lavovima i Lavicama koji, hteli ili ne, ipak primaju poklone.

Da budemo bar malo prizemniji i da probamo da pronađemo šta jednog pripadnika ovog znaka može da obraduje, a da nije baš najskuplje. Zlatni nakit je poželjan u svim oblicima, ali zlatni medaljon ili zlatnik, na grudima uvek prolazi. Obradovaće se i beloj tehnici, od pegle do šporeta, ali verovali ili ne, jedna od sitnica kojima će se Lav obradovati su i karte za igranje ili zlatna ili pozlaćena hemiska olovka. Doduše ne one sa pijace, bolje od onih plastificiranih i kvalitetnih, ali morate priznati da je jeftinije od dijamanta.

Ženi Lavu poklonite, recimo, tretmane u solarijumu, ako ne možete da finansirate letovanje, muškarcu poklonite kartu za utakmicu lige šampiona ili ga častite kazinom, a da to nije Las Vegas, a dete povedite u cirkus ili mu kupite mali dečiji rulet. Lavica će se obradovati i nekim satenom, ali i krznom, podjednako kao i šerpom. Ako se odlučujete za parfeme ili mirise, kao i za kozmetiku, uopšte, Lav voli jake i, naravno, prepoznatljive kako mirise tako i marke.

Djevica

Skromna i nenametljiva žena Devica ne predstavlja veliki problem, kada su pokloni u pitanju, mada je od onih, sa početka teksta, koji će najviše vremena potrošiti pre nego smisli šta će nekom kupiti. Ali i kad kupuje i kada dobija poklone voli da to bude neupadljivo i praktično. Ne spada u one koji će pokazati previše radosti, ali će stalno biti opterećena mislima da li je pravilan poklon odabrala, kada ona poklanja. Sve je kod nje odmereno i u granicama korektnosti.

Muškarac je podjednako hladan u osećanjima i poprilično neodlučan. Jedan je od najneodlučnijih znakova, kada treba da izabere poklon, ali u isto vreme i najzahvalniji, kada treba primiti poklon.

A šta kupiti i pokloniti Devici? U startu, kao i pripadnici znaka Blizanaca, nemaju prioritete niti želje koje su prevelike. Ne zahtevaju skupe poklone, i najskuplje što ih može obradovati je, isto kao sve Merkurijance, automobil, ali ne velik i ne preskup, potom bela tehnika, kao što je recimo frižider, ali mnogo više dobro opremljena radna soba sa sve sitnicama i sitnim detaljima. Dakle, šta god vidite u knjižari ili papirnici, sa naglaskom da je to neka vrsta kancelarijskog pribora, sveske, rokovnici, fascikle ili korisni i praktični detalji, kao što su markeri, noževi za otvaranje pisama, držači kojekakvi, stoni sat, peščani sat, ručni sat, pribori za pisanje, tehničko crtanje…

Ono šta će ih sigurno uvek obradovati je knjiga, po mogućstvu, stručna ili iz oblasti kojom se bave, mada ni ostalo štivo nije za zanemariti. Ne smeta im da od kuće naprave biblioteku. Obradovaće se i kompjuterskoj opremi, slušalicama, CD-ovima sa muzikom i filmovima. Jako će se obradovati prisustvu simpozijuma ili predavanjima njihovih omiljenih pisaca, još ako uz knjigu dobiju i posvetu, tretiraće to u rangu ikone. Vole i porcelan i mermer, kao i keramičko posuđe, nalik onom u apoteci. Male životinje iz terarijuma su uvek adekvatan poklon. Garderoba ih neće previše obradovati, ali duksevi hoće.

Maloj Devici kupite bicikli, automobilčiće, puzle ili šah. Devica je jako vezana za zdravlje, tako da svi kozmetički preparati, koji imaju lekovita dejstva, su dobar poklon. Dakle, uopšte nećete pogrešiti ako poklone Devici kupujete u knjižari, papirnici i apoteci. Ako se odlučujete za parfeme oni moraju da imaju cvetnu notu.

Vaga

Znak koji ubedljivo najviše voli da prima poklone. Žena Vaga, mada ne deluje tako, ipak spada u duboko emotivne osobe, koje deluju po osećaju. Kako god, vrlo su rafiniranog ukusa i treba paziti šta im se poklanja. Vole lepu garderobu, što dosta olakšava situaciju.

Koliko žena Vaga voli da prima poklone, toliko muškarac voli da osvaja žene, a samim tim u toj igri je potrebno poklanjati. Lako troši na suprotni pol i sa lakoćom odabere poklon. Još jedan znak, koji u slučaju da može sebi da priušti veliki luksuz, ne odoleva dijamantima i draguljima, dok za garsonijeru ili manji stan u potkrovlju skoro da živi, kao i za lep nameštaj u stanu, sa udobnim dvosedima i detaljima od belog mermera. Ako je auto u opticaju, onda je to sigurno ono što se zove limuzina.

Ali Vaga mnogo polaže i na sopstvenu lepotu, pa posete salonima lepote, kvarcovanje i, uopšte, kompletan tretman, sigurno mogu da dođu u rang vrednih pažnje poklona jednoj ženskoj Vagi, kao i svi kozmetički proizvodi i preparati. Ruž za usne ili komplet šminke će biti nekad dovoljan, no Vage vole i izlaske i restorane, pa je i to nešto što će prijati kao poklon.

I žene i muškarci Vage su uvek kao da su na modnoj pisti, tako da je i garderoba vrlo poželjna na listi poklona. Naglasak je, kada su žene Vage u pitanju, na haljine, ali i čipkasti i erotski donji, veš, čarape, krzno oko vrata, lisice i slično. Muškarac Vaga voli da ima, uz erotski donji veš, i elegantno odelo sa naglaskom na košulje i kravatu, i često, baš Vage, nose leptir mašne.

Vage su često prisutne u svetu muzike i estrade, pa kao poklon može da prođe sve vezano za muzičku umetnost. Nakit je neizostavan, a tu spadaju broševi, narukvice, prstenje, ali i umetnički predmeti. To su pokloni koji će obradovati oba pola ovog rafiniranog znaka, kao i razni ukrasi kao što su vaze. Vage jesu ljubitelji kućnih ljubimaca, ali više vole kućne pomoćnice od njih, mada im možete kupiti nešto od malih kučića, pudlica i slično. Vole parfeme, i to one sa najsnažnijim mirisima cveća. Što jače se osećaju ruža ili jorgovan, nećete pogrešiti, ali ni sa slatkastim mirisima ne činite veliku grešku.

Škorpija

Žena Škorpija očarava svojom magnetnom privlačnošću, bila lepa ili ne. Pleni gde god da se pojavi, jer iz nje u kompletu zrači neka strast. Voli da prima poklone, ali ono šta se mora znati je da ona prezire snobovske varijante, i odbacuje ih bez milosti. Zatim, jako je ljubomorna, pa joj nemojte poklanjati manje vredan poklon, ako kupujete još nekom osim njoj. Šta pokloniti jednoj vamp i atraktivnoj ženskoj Škorpiji?

Muškarac Škorpija nema meru. Ili će poklanjati sve ili neće ništa, ali svakako spada u one koji ne vole da poklanjaju. A poklone uvek prima sa podozrenjem, jer smatra da neko pokušava da ga uceni ili kupi. Nekad čak procenjuje da mu određeni pokloni posle izvesnog vremena svojom negativnom energijom remete psihu, i tada ih se najčešće rešava. Radije sam sebi kupuje poklone.

Jedna vrlo neudobna situacija. Ali na neki način Škorpija nije jako zahtevna, šta više, skoro je bolno jednostavna, i možete joj kupiti bilo šta. No, mnogo je važno i jedini je uslov da to bude krajnje posebno. Žene Škorpije svakako vole da izgledaju jako izazovno, ali i mračno, pa su haljine u crnoj boji i uzane uz telo, poželjne. Donji veš, takođe.

Muškarci vole da izgledaju kao demoni i vampiri, i na neki način mračno i opasno, pa su poželjni duksevi, džemperi, kape, košulje u crnoj boji i, po mogućstvu, da na sebi imaju izvesne okultne simbole ili detalje. Nakit obično ima crno kamenje u sebi, bilo da se radi o prstenu, ogrlici ili minđušama, a šminka, lakovi za nokte, ruževi i slično su dobar poklon, ali moraju biti u crnoj boji ili jako tamno crvenoj nijansi, ili još bolje ako je krv nijansa. Ne prezajte ni od morbidnih poklona, ma koliko vi sami okretali glavu od njih. Ako vidite malu stilizovanu giljotinu, nemojte se dvoumiti da je kupite Škorpiji.

Uvek ćete jednu Škorpiju, bilo da je muška ili ženska, zaintrigirati i moguće obradovati sa poklonima kupljenim u prodavnicama tajni, magije, okultnog, kao i knjigama o hipnozi i alhemiji, ali i o knjigama vezanim za kriminalistiku. Kao i kod Ovnova, kod Škorpija neizostavno svratite u sexi šop i izaberite nešto, po vama, najperverznije i najneobičnije, i nećete pogrešiti. Ono što se jedino ne uklapa u ovaj mističan i vamp karakter je odabir mirisa. Birajte sve što miriše na vanilu, narandžu i limun. No, kad vidi Antonija Banderasa na kompletu Diavolo, neće mu biti važno na šta miriše. Kupujte.

Strijelac

Suprotno Škorpiji, žena Strelac je slobodna, humana, nikad monotona i voli, kako da poklanja tako i da prima poklone. Prisutan je upliv vladara Jupitera, koji stavlja naglasak na veliko i na nešta iznad proseka, ali nije joj glamur tako jako važan. Čak je u stanju da uzvisi i podigne cenu i nečemu što nije vredno. Ako ona pokloni nešto vredno ne traži za uzvrat istu kompenzaciju, ali traži da se o danim vrednostima kaže po koja lepa reč, jer njoj je vredan poklon kazati hvala.

Muškarac Strelac jednostavno zna red i poklanjati nekome nešto za njega je zakon prirode. Veoma je galantan i voli da poklanja, jer ga to jednostavno čini srećnim. Postoji i neobičnost, koja je na našem području malo prisutna, jer je skup poklon u pitanju, a vezan je za znak Strelca. U pitanju je konj kao prigodan dar. (Simpatičan je jedinstven primer Aleksandre Ivošev, koja istini na volju nije Strelac u horoskopu, ali jeste Riba čije je suvladar Jupiter, i ima konjukciju Merkura i Jupitera u znaku Riba, a osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u streljaštvu i dobila konja na poklon).

Ono šta Strelčeve, kao skupa varijanta poklona ipak najviše može obradovati, a koja retko kada spada u domen materijalno opipljivih i trajnih stvari, uvek je neko dugo putovanje, oko sveta, recimo. Jedino garderoba na neki način treba da bude markirana, licencirana ili prestižna, ali ne i elegantna u klasičnom smislu, već više sportski elegantna.

Strelac nije previše opterećen materijalnim, ali ipak ih ima i poseduje. Ono šta im je uvek drag poklon je svakako knjiga ili kakva naučna publikacija, ali i sportska oprema, kao i rekviziti ukoliko se osoba kojoj se poklon kupuje bavi nekim sportom. Žene vole krzno i mantile, a muškarci sakoe, dok im je zajednička ljubav za vunene stvari. Ako ste negde na putovanju, a obilazite crkve ili manastire, ma o kojoj veri i kulturi da se radi, setite se da, ako imate Strelca, kupite nešto od suvenira ili onoga što obeležava tu tradiciju, ili pak maskotu, ako ste na kakvoj sportskoj manifestaciji.

Strelac je uvek željan znanja, pa taman mu doneli i kamen sa Olimpa držaće ga sigurno na svom radnom stolu. Strelac voli i poklone u smislu mačeva, jatagana i svakog egzotičnog oružja, strela, kopalja i slično. Replike ili suveniri tog tipa uvek će ga obradovati, kao i razni totemi ili obeležja raznih kultura. Voli detalje kao što su korice za dokumenta ili poklone koji će služiti u te svrhe. Kada je nakit u pitanju voli nešto poput amajlija i talismana, kao i medaljone. Ako se odlučujete za mirise, dezodoranse, parfeme i slično poželjno je da budu istočnjački, tradicionalni i egzotični, poput tamjana. Miris karanfila, takođe, je u domenu onih koji će Strelac voleti.

Jarac

Žena Jarac je uvek nekako hladna i nepristupačna, kao da ne poseduje strast niti vedro raspoloženje. Nije sklona preteranom davanju i poklanjanju, ali zato kada njoj poklanjaju vrlo rado prima poklone, mada joj reakcije, takođe, ostaju nekako hladne ili se poprilično kritički odnosi prema poklonu. Iz tog razloga je prilično teško odabrati adekvatan poklon za nju.

Muškarac Jarac nije preterano maštovit i manjka mu romantičnih osećanja i strasti, pa gleda da pokloni koje daje ili koje prima imaju svoju praktičnu i upotrebnu vrednost. Jedino ako se opusti negde u kafani, uz piće tada se u njemu probude neke vrednosti i mašta.

Sve što jednog Jarca interesuje je materijalna vrednost. Ako želite da mu život učinite srećnim potrudite se da mu obezbedite ciglu i crep. Šalu na stranu, veliki pokloni u smeru nekretnina i zemlje ga uvek učine srećnim, bilo da se radi o ženi ili muškarcu. Hladni vladar Saturn ih tera na to i ako, recimo, idete u svatove kod Jarca, kupite mu zamrzivač ili ćebad, jorgane i slično.

Obzirom da su Jarčevi, posebno muški pripadnici znaka, mahom neki majstori, pa i ako nisu, nešto od alata za kućnu radionicu svakako će naići na dobar prijem kao poklon. Jedan od njima vrlo dragih poklona su svakako cipele, jer, kao što Vage imaju pun orman ničega da obuku, tako Jarčevi imaju pun orman ničega da obuju. Zatim su tu kožni kaiševi, pojasevi i sva kožna galanterija. Možete se odlučiti i za običan kišobran, jer njemu će se obradovati kao i kišnom mantilu. Skijaška oprema je izuzetan poklon za one Jarčeve koji se bave tim sportom.

Grnčarija i keramika su uvek poklon kome će se Jarac obradovati, kao i predmeti od kristala. Kada je nakit u pitanju, bitno je da je lanac forma i to po mogućstvu srebrn ili od slonovače. Ako se odlučujete za umetničke predmete ili slike, neka budu u masivnim ramovima sa motivima iz planine, ili ikone i druge crkvene relikvije. Ako ste u nedomici šta pokloniti tinejdžeru Jarcu, platite mu tetovažu. Nisu ljubitelji parfema, ali ako ga već kupujete, onda neka ima rezak i opor miris. Najbolja varijanta je mošus.

Vodolija

Žena Vodolija, uvek nesvakidašnja i nesputana, uvek posebna sa smelim kombinacijama, veoma je zahvalna kada su pokloni u pitanju. Posebno kada je u pitanju garderoba. Ležerna i bez predrasuda, sa večnom težnjom da bude krajnje neobična i svoja. Osim što pada na ekscentrizam, pada i na stil i romantiku, ali zbog ležernosti i neobaveznosti, ne doživljava je tako. Prati modu i sklona je da proba sve što je novo.

Muškarac Vodolija podjednako je eksentričan i uvek pun iznenađenja, i posebno sklon da vas iznenadi nekim krajnje neobičnim gestom ili poklonom. Moderan je i neće odbiti niti da kupi niti da pokloni nešto što je sveže iskovano ili se tek pojavljuje na tržištu u eksperimentalnoj fazi.

Ne spadaju u znak koji će insistirati na luksuzu ili preskupim stvarima, ali će insistirati da poklon bude moderan, nov i neobičan. Jedino automobili, i to kompjuterizovani i sa avio linijama, su im predmet želje. Čest je slučaj da je tako nešto i skupo, ali sve što je vezano za kompjutere i Internet, je svakako adekvatan poklon. Kojekakvi programi ili šta je već u ponudi.

Nikad nemojte zaobilaziti prodavnice muzičke opreme i tehnike, ako kupujete Vodoliji poklon, kao niti prodavnice mobilnih telefona, satova ili, najpre, fotografske opreme. Ako nešto stvarno može da obraduje Vodoliju onda je to mini teleskop. Bilo šta od svega ovoga, u skladu sa vašim mogućnostima, obradovaće Vodoliju. Mada i fen za kosu može biti dobar poklon. Tehnički uređaji za Vodoliju su svakako i i mikrotalasne rerne i mikseri, a ako nije tehnika, svakako će kompleti za manikir i pedikir biti dobra zamena kao lep poklon.

Podjednako kao Ovnovi i Škorpije, i Vodolije su skloni eksperimentisanju u seksu, sa naglaskom na to da nemaju predrasuda i da su sklone perverzijama, pa je i ovde seksi šop poželjan i dobar izbor za iznenaditi Vodoliju. I male, i srednje i velike Vodolije će biti presrećne ako dobiju one male avio modele da sklapaju, kompjuterske igrice, kao i sat ili, recimo, rolere, bicikl ili motor. Primećujete da nema garderobe, i skoro da im tako nešto nije prioritet, osim ako ne nađete nešto apsolutno otkačeno. Kozmetika, takođe, nije zastupljena, ali farbe za kosu mogu da prođu, kao i parfemi sa ledenom svežinom.

Ribe

Žena Riba je ekstravagantna, ali više naglasak stavlja na erotsku stranu ekstravagancije. Voli da je obasipaju ljubavlju, pažnjom i poklonima, a opija se romantikom. Duševna je i požrtvovana, pa tako i sama voli da obasipa druge poklonima i pažnjom. Muškarac Riba je više nekako povučen i tih, pa obzirom da naklonost i ljubav nije uvek u stanju da iskaže rečima, to rado uradi poklonom.

Ribe su, bez obzira šta deluju osećajno, mirno, tiho, povučeno, ranjivo, nežno i stidljivo, najmanje takvi kada su skupi pokloni u pitanju. I više su nego srećne ako im se priušti luksuzan život, bogatstvo, putovanja ili krstarenja.  Ali biće srećne i u skromnijim varijantama, ako je samo izvedete u kakav egzotičan restoran ili negde na egzotično mesto, a može biti dovoljno otići i u bioskop. Ribu, kao i Jarca, ćete sigurno obradovati cipelama, mrežastim čarapama, erotskim vešom, svilenom pižamom ili svilenim stvarima uopšte, a priznaće i veštačko krzno.

Kao poklon, sigurno će proći sve vrste akvarijuma, ali i flaša egzotičnog pića. Predmeti od porcelana, stakla i slonovače su, takođe, na spisku, kao i svećnjaci. Vole i umetnost, pa je freska nešto što će sigurno voleti. Uživaju da fotografišu i da prave umetničke fotografije, pa je uputno obradovati ih foto aparatom ili kamerom. Knjige o ezoteriji i o tajnama okultnog, snovima, psihologiji i slično, kao i o istoriji nepoznatih naroda, su im drag poklon.

Nećete pogrešiti ako malim Ribama kupite knjige ili slikovnice sa bajkama, basnama i pričama o moru, sirenama, kao i o tajnama mađioničarskih trikova i iluzije. Naočare za sunce im, takođe, možete kupiti, kao i klizaljke, a muzički instrumenti su poželjni za Ribe koje se bave muzikom. Kozmetiku vole i to kada im se poklanja šminka, ali i kompleti za negu tela, mirišljave kupke, ulja, sapune i sapunice za kupanje, sa naglašeno egzotičnim i opijajućim mirisima te kompleti koji podrazumevaju elemente potrebne za pedikir.

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.