Kako opraštate: Ovan lako, a Škorpija teška srca

Postoji period kod žena kada stanu na kočnicu. Naglo zakoče, istjeraju nepoželjne goste iz svog okruženja i krenu ispočetka. U tom periodu, ne možeš im prići. Pričaš im, one ne čuju. Dokazuješ im, ne vjeruju ti. Pokušavaš, ali uzalud. Tada su nedodirljive. Samo svoje. I potpuno im je svejedno.

Nije uvek lako oprostiti, naročito kada smo veoma povređeni. Svaki horoskopski znak na život i dešavanja gleda iz drugačijeg ugla i zato svaki od njih oprašta na svoj jedinstveni način.

Ovan

Kod Ovnova su primetni vatrena strast, nemilosrdnost, tvrdoglavost i impulsivnost. Ako ste rođeni u ovom znaku, sigurno ćete mnoge stvari izgovoriti naglo i grubo, bez razmišljanja. Vaš problem je to što često niste svesni da ste nekog povredili, pa kada vam se to posle prebaci, ne znate o čemu je reč. Generalno, Ovan nije toliko težak kada se radi o opraštanju. Njegova ljutnja kratko traje i on se lako miri.

Bik

Bikovima nije baš tako lako da oproste. Venera ih čini strastvenim i zbog toga ne mogu lako da prebole. Bikovi umeju dugo da se inate i skloni su tome da ljude stavljaju u šablon i imaju šablonske reakcije na njih. Popustite stege i potrudite se da drugima lakše opraštate.

Blizanci

Blizanci su osobe koje imaju mnogo dobre komunikativne osobine, koje koriste i kada su povređeni i kada povrede nekoga. Oni uvek ostavljaju mogućnost za komunikaciju kada dođe do konflikta. Otvoreno pričaju o tome kako se osećaju i istinski se trude da se postave u poziciju druge osobe i razumeju je kako bi srušili sve barijere.

Rak

Rakovi su ćudljivi, zaljubljeni u sebe i često ne umeju da se oslobode mračnog raspoloženja u kojem su se našli. Lako menjaju raspoloženje, pa imaju tendenciju i da budu hipersenzitivni, a to nije dobro kada se radi o opraštanju. Ono što je dobro kod rakova jeste to što su veoma empatični, a ključ njihovog oproštaja krije se u saosećajnosti – ako se postave u kožu druge osobe, lako opraštaju.

Lav

Lav je vatren i pompezan kada pristupa drugima. Kao i Ovan, ponekad nije svestan da ono što govori i radi povređuje druge. Onda se kasnije pita zašto se drugi ne ponašaju prema njemu kao ranije. Vi morate da istupite i pitate druge šta misle o vašem ponašanju. Budite otvoreni za konstruktivnu kritiku i lakše ćete oprostiti i sebi i drugima.

Djevica

Opraštanje je Devici lakše nego svima drugima, jer je po prirodi takva da želi da izgladi stvari i poboljša odnose. Ali ovo može biti i mač sa dve oštrice, pošto su ideali i očekivanja Device veoma visoki za druge ljude. Zbog toga Device imeju da budu previše kritične i da od drugih zahtevaju neke stvari koje oni još ne vide da poseduju, a Devica ih je primetila. Najvažnije je da imate strpljenja, jer u vašem slučaju važi ono da je bolje sprečiti nego lečiti.

Vaga

Vage žele da imaju mir i idilu, ali po koju cenu? Vaga će se ponekad izviniti i tražiti oproštaj čak i ako ne misli da je pogrešila, samo da bi održala mir. Da, važno je da znate se izvinite, ali ne i ako želite da održite samopoštovanje. Što se tiče opraštanja drugima, Vaga će ljudima uvek dati drugu šansu. Jedan od najvećih problema u životu Vage je pronalaženje balansa izmeću mira i iskrenosti prema samom sebi.

Škorpija

Škorpija je uvek na oprezu, mračna i misteriozna. Mnoge Škorpije umeju da se dure ceo život i da pokušavaju da se osvete, jer im je skoro nemoguće da oproste. Oni koji ne umeju da oproste, nose to nepotrebno breme sa sobom, a ono vremenom utiče na njihov duh, zdravlje i vitalnost. Naterajte se da opraštate drugima, bar za svoje dobro.

Strijelac

Strelčevi su uvek spremni da oproste i obnove odnose. Ali ovo ne treba uzeti olako, jer su Strelčevi vatreni znak i ispod lepršavih i velikodušnih gestova krije se temperament koji se lako može okrenuti protiv vas. Strelčevi ponekad umeju i da preuveličavaju svoje gestove i reči. Ako već hoćete da pregovarate i oprostite, najbolje je da ne koristite previše reči. Dozvolite Jupiteru, vašoj vladajućoj planeti, da vas ponovo poveže sa osobom i probudi staru ljubav među vama.

Jarac

Pošto njime vlada Saturn, Jarac ne oprašta lako. On je oprezan po prirodi, pa se ne vraća olako ljudima koji su ga izneverili. Jarac je takav uglavnom u prvoj polovini života, kada još uvek upoznaje sve strane odnosa među ljudima. On ume da uči iz svojih grešaka, pa će izbegavati ljude u čijem se društvu može osećati neprijatno.
Kod načina opraštanja je bitno i to gde se nalazila vaša vladajuća planeta Saturn u trenutku vašeg rođenja. Jarčevi uglavnom ne vole da ponavljaju svoje greške. Pošto su pesimistični zbog Saturna, najbolje je da, kao i Škorpije, sami od sebe popuste, zaborave na ono što ih je u prošlosti povredilo i prestanu da misle o osveti.

Vodolija

Vodolije na čudan način održavaju svoje veze, najblaže rečeno – nekonvencionalne su. Što se tiče oproštaja, sa njima se nikad ne zna, pa je najbolje da se čvrsto odluče žele li i mogu li da oproste ili ne. Možda će im trebati vremena da izvedu zaključke da bi mogle da bezuslovno oproste nekome. Oslobodite se emotivnog tereta i oprostite.

Ribe

Ribe su najsaosećajniji i najskromniji znak Zodijaka i obdareni su sposobnošću bezuslovnog opraštanja. Nikad nemojte opraštati drugima ako na taj način postajete žrtva. Nemojte praštati iste greške. To nije bezuslovno opraštanje, nego je budalasto. Vi sami morate učiti iz svojih grešaka i prestati da ljudima dajete bezbroj šansi. Naučite kada treba da oprostite, a kada ne morate.

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.