Dnevni horoskop za 17. januar 2023.

Muž je došao kući sa posla i pronašao troje svoje djece u dvorištu, još u pidžamama, sva blatnjava, a prazne kutije hrane i omota čokolade razbacane po cijelom travnjaku. Vrata ženinog auta su bila otvorena, ulazna vrata kuće također, a nigdje nije bilo ni njihovog psa. Ušavši u kuću pronašao je još veći nered. Lampa je bila srušena, a tepih zgužvan pored jednog zida. Televizor je bio pojačan do kraja u dnevnoj sobi, a soba je bila zatrpana raznim igračkama. U kuhinji sudoper je bio krcat prljavim suđem, hrana je bila razbacana po stolu i podu, vrata frižidera su bila na pola otvorena, na podu je bilo razbijenog stakla, a u sred kuhinje nalazila se mala hrpa pijeska. Brzo je krenuo na sprat preskačući preko hrpa igračaka i odjeće. Tražio je ženu sav zabrinut; pomislio je da joj se nešto dogodilo. Ugledao je da iz kupaonice teče mali potočić. Zavirio je unutra i vidio hrpe mokrih ručnika, voda je tekla iz umivaonika, a u kadi je bila prljava voda prepuna pjene. Kilometri toaletnog papira bili su razbacani po kupatilu i hodniku. Požurio je ka spavaćoj sobi i kad je ušao zaprepastio se: našao je ženu kako sjedi u pidžami na krevetu i čita knjigu. Mirno ga je pogledala, nasmijala mu se, a zatim ga upitala kako mu je bilo na poslu. Gledajući u nju, još uvijek zaprepašten šta se zbilo u kući, upitao ju je tihim glasom: “Šta se ovdje danas dogodilo?” Žena ga je mirno pogledala, nasmiješila se i rekla: “Znaš ono kad svaki dan dođeš živčan sa posla i izdereš se na mene i pitaš me – ”Od čega si umorna, šta si to radila po cijeli dan?” E, dragi, danas to nisam radila!” i nastavi čitati knjigu.

Dnevni horoskop za 17. januar 2023.

Odaberite znak:

Ovan

Kad je vaše zdravlje u pitanju ovo nije najbolji dan za vas. Ukoliko osjetite bilo kakve simptome bolesti odmah se javite ljekaru. Jedan dio pripadnika ovog znaka danas će se naći pred poslovnim poteškoćama. Umjesto da se sukobljavate sa vašim radnim kolegama, bolje bi bilo da pokušate iznaći rješenje za problem. Vaš trud i rad će biti prepoznat od strane nadređenih, pa ćete na kraju dana ipak biti zadovoljni postignutim.

Bik

Ljubav je u zraku za mnoge pripadnike ovog sunčevog znaka. Osjećate potrebu da se nekome otvorite i da na taj način olakšate dušu. Zvijezde vam poručuju da će se prijatelj naći u blizini, te da će vas razgovor s njim dobrano rasteretiti. Zaljubljeni pripadnici znaka danas maštaju o nekim romantičnim zbivanjima. Partner možda nije raspoložen za druženje, pa ga shvatite ako vam to nagovijesti.

Blizanci

Vi biste se danas najradije odmarali. Mislima ste povezani sa vašim domom i porodicom, bez obzira na to gdje bili i šta radili. Lako je moguće da se s nekim od prijatelja nađete u sukobu, ali ako se na vrijeme zaustavite u raspravi vaš odnos neće biti ozbiljnije ugrožen. Ukoliko svoje vrijeme danas posvetite partneru, nećete požaliti. Pred vama je dan pun lijepih ljubavih dogodovština.

Rak

Ukoliko ste planirali da se danas odmarate, zaboravite na to. Od zvonjave telefona, poruka, poziva nećete moći da se odbranite. Izgledaće kao da je vaše prisustvo svuda neophodno, što vam barem danas neće biti problem. Uživaćete u rješavanju tuđih problema i u izigravanju ramena za plakanje. Zanimljivo je da će vam upravo te akitvnosti napuniti baterije, pa ćete se na kraju dana osjećati sjajno.

Lav

Nervozni ste i preosjetljivi pa danas niko i ne želi da se nađe blizu vas. Umjesto da sjedite i kukate bolje bi bilo da se zapitate šta ste učinili da steknete takvu reputaciju. Budite iskreni prema sebi i osvrnite se na sve neugodne situacije u koje ste vama drage ljude u zadnje vrijeme doveli i odgovor će vam se i sam dati. No, to ne znači da ste savim ‘uprskali’ još uvijek možete da ispravite stvari pozivom i izvinjenem.

Devica

Vi uživate u punom smislu te riječi. Kad gotovo niko nije zadovoljan vi jeste jer znate da pobrojite sve one male stvari koje život čine boljim. Ovaj put , osmijeh na vašem licu je tamo s razlogom! Na ljubavnom planu ste ostvarili željeno i sada možete da uživate u planovima u dvoje, a i kad je o finansijama riječ stvari dobro stoje. Jedino što bi vam bilo potrebno da zaokružite cjelinu jeste da na kratko otputujete, iskoristite zimski odmor.

Vaga

Iako ste sa partnerom u sjajnim odnosima i čini se da se sjajno razumijete , te da ljubav cvjeta na sve strane, blago nezadovoljstvo je danas prisutno na vašem licu. Ni sami niste u stanju da objasnite razloge svoje utučenosti , ali ste svjesni da njeno prisustvo kvari neke lijepe trenutke. Razlog za neraspoloženje leži u trenutnoj poziciji Mjeseca, koji tranzitira kroz vaše dvanaesto polje i nosi vam manje nezadovoljstvo, koje će brzo proći.

Škorpija

Sjajan dan za Škorpije u svakom pogledu osim možda kad je o ljubavi riječ. Ukoliko ste u vezi ništa bitno se neće izmjeniti u vašem odnosu, naprosto ćete više biti orjentisani na neke duge oblasti. Oni slobodni pripadnici ovog znaka će se danas bazirati na druženja i na dobar provod. Neće vam nedostajati motiva ni elana da svoje prijatelje natjerate da se uključe u bilo koju aktivnost koja će vama djelovati zabavno.

Strelac

Sa Venerom i Suncem u vašem znaku zaista nemate razloga za brigu. Na vašoj strani je ljubavna sreća i mnoštvo energije, što su dva dobra uslova da svoje poslove danas završite u najbržem roku, te da pomoć ukažete i kolegama. Pred vama je svakako jedan ugodan dan u kojem ćete uživati punim plućima, a pri tome nećete zaboraviti da svoju pozitivnost i energiju podijelite sa drugim ljudima.

Jarac

Iako utorak nije dan za odmor , vi ga tako doživljavate i danas biste radije ostali kući. Ukoliko se nekim čudom i latite posla lako je moguće da vam se potkrade greška i da za radnim stolom ostanete i duže nego što ste mislili, zato dobro razmislite prije nego što se odlučite da na kratko zavirite u papire. Onim pripadnicima znaka koji požele da vrijeme provedu sa voljenom osobom smješe se prijatni trenuci.

Vodolija

Vodolijama roditeljima su na pomolu neprilike sa djecom, dok će se ostali pripadnici znaka naći u dilemi kad je o njihovoj ljubavi riječ. Ne odustajte od nekog prije nego što mu date šansu, jer biste se mogli iznenaditi. Onim pripadnicima znaka koji se danas nađu na putu smiješi se kratkotrajna avantura. Ukoliko ste sa tim davno završili ,svakako ćete to morati da objasnite navalentnom udvaraču kojeg ćete sresti gdje se najmanje nadate.

Ribe

Romantičan dan za ove nježne pripadnike zodijaka. Zaljubljene Ribe će učiniti sve da danas ugode voljenoj osobi. Planirate večeru u dvoje i cjelodnevno druženje. Problem je jedino u tome što ste osjetljiviji na rekacije druge strane, pa je moguće da se , ukoliko partner ne bude jednako oduševljen vašim idejama , razočarate. Imajte na umu da svako drugačije doživljava stvari.

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.