Dnevni horoskop za 19. avgust 2019.

Muž je došao kući sa posla i pronašao troje svoje djece u dvorištu, još u pidžamama, sva blatnjava, a prazne kutije hrane i omota čokolade razbacane po cijelom travnjaku. Vrata ženinog auta su bila otvorena, ulazna vrata kuće također, a nigdje nije bilo ni njihovog psa. Ušavši u kuću pronašao je još veći nered. Lampa je bila srušena, a tepih zgužvan pored jednog zida. Televizor je bio pojačan do kraja u dnevnoj sobi, a soba je bila zatrpana raznim igračkama. U kuhinji sudoper je bio krcat prljavim suđem, hrana je bila razbacana po stolu i podu, vrata frižidera su bila na pola otvorena, na podu je bilo razbijenog stakla, a u sred kuhinje nalazila se mala hrpa pijeska. Brzo je krenuo na sprat preskačući preko hrpa igračaka i odjeće. Tražio je ženu sav zabrinut; pomislio je da joj se nešto dogodilo. Ugledao je da iz kupaonice teče mali potočić. Zavirio je unutra i vidio hrpe mokrih ručnika, voda je tekla iz umivaonika, a u kadi je bila prljava voda prepuna pjene. Kilometri toaletnog papira bili su razbacani po kupatilu i hodniku. Požurio je ka spavaćoj sobi i kad je ušao zaprepastio se: našao je ženu kako sjedi u pidžami na krevetu i čita knjigu. Mirno ga je pogledala, nasmijala mu se, a zatim ga upitala kako mu je bilo na poslu. Gledajući u nju, još uvijek zaprepašten šta se zbilo u kući, upitao ju je tihim glasom: “Šta se ovdje danas dogodilo?” Žena ga je mirno pogledala, nasmiješila se i rekla: “Znaš ono kad svaki dan dođeš živčan sa posla i izdereš se na mene i pitaš me – ”Od čega si umorna, šta si to radila po cijeli dan?” E, dragi, danas to nisam radila!” i nastavi čitati knjigu.

Dnevni horoskop za 19. avgust 2019.

Odaberite znak:

Ovan

Kao da vas je želja za ispravljanjem krive Drine popustila, ali i dalje ste odlučni da ozbiljnije razmotrite dalje mogućnosti vašeg poslovnog razvoja i uspona, te da ih izložite svom pretpostavljenom. Ukoliko budete imali dovoljno takta možete očekivati da se stvari zaista promijene, ali ako vaš anstup bude agresivan, nećete se dobro provesti.

Bik

Vi ste i danas u pokretu, ali je to ionako vaš izbor. Stalo vam je da stignete sve što tokom prošle sedmice niste uspjeli, na privatnom planu, pa sad pokušavate da uz bjesomučnu jurnjavu ispoštujete svoj prenabudžen dnevni raspored. Kad je o druženju sa širom porodicom riječ, možete očekivati ugodna dešavanja.

Blizanci

Početak sedmice vam ne prija pretjerano, jer su se na vas odmah svalile brojne obaveze, koje na vašu žalost ne možete izbjeći. Svi vas vuku za rukav, a vi naprosto ne znate gdje biste prije. U vama sve ključa, pa bi ste lako mogli da planete i kažete nekome i šta mislite i šta ne mislite! Dosta vam je da vas koriste kao osobu koja će uvijek popraviti greške.

Rak

Romantična nota se i danas provlači kroz vaš život. Zamislili ste da ovaj dan provedete u društvu partnera i sve drugo što se dešava vam naprosto nije bitno. Zaista ste divni kad ste takvi! Ne date se smesti i uživate u prekrasnom osjećanju koje vas je obuzelo. Bilo bi dobro kad biste se tako mogli češće postaviti prema svijetu oko vas.

Lav

I dalje vrtite po mislima neku interesantnu mogućnost da ojačate svoju poslovnu poziciju i povećate dobit. Istina je da ste vi zaista sjajni kad je o osmišljavanju bilo kakve akcije riječ, ipak, malo se strpite. Uvidjećete da je za realizaciju vašeg poduhvata potrebna jedna podrobnija analiza, te da će vam do cilja trebati malo više vremena.

Devica

Kad je o romantičnom dijelu vašeg života riječ, danas ste raspoloženi za osjveženje. Ukoliko ste slobodni to osvježenje bi mogla biti neka nova osoba koju ćete pokušati da osvojite, a ukoliko ste zauzeti osvježenje ćete napraviti u jednom nježnijem i spontanijem pristupu prema partneru. Ne zapostavljajte prijatelje danas, trebaju vas.

Vaga

I današnji dan vam je u znaku porodičnih druženja. Osjećate potrebu da se uključite u živote vaših najdražih više nego do sada, da razmijenite poneku riječ o onom što se dešavalo u njihovim životima dok ste vi bili zauzeti poslom. Sve u svemu danas konačno uzimate prijeko vam potrebni predah i poslove ostavljate po strani. Opuštate se.

Škorpija

Vi ste u nekom slavljeničkom raspoloženju, što je dobro, jer već duže vrijeme niste bili u nasrećnijem izdanju. Još ako imate šta da slavite, biće izvrsno. Bilo kako bilo, pokušaćete se malo više angažovati oko susreta sa dragim vam ljudima i ta vrsta druženja će vam vidno prijati. Kad je o poslu riječ, danas se nećete pretjerano zamarati.

Strelac

Današnji dan provodite u planiranju akcija koje bi vam trebale donijeti dobit. Možda ste se samo isuviše upustili u maštanje. Sve što bi moglo biti realizovano ovdje i sada, vama nije istinski zanimljivo, privlače vas dalekosežni projekti za koje trenutno nemate ni sredstava, a ni volje da se prihvatite ozbiljnijeg rada na njima.

Jarac

Na poslu kao da niste prisutni. Vaše misli su vašim partnerom. Zaljubljeni ste , srećni, zadovoljni. Maštate samo o trenutku kad ćete ponovo biti sa njim. Kad je riječ o slobodnim pripadnicima znaka , okolina će primijetit da ste prilagodljiviji i ljubazniji nego inače. Takvo vaše ponašanje , moglo bi da prouzrokuje nečiju naglu zainteresovanost.

Vodolija

Ni danas niste mirni. Muče vas crne misli i vi više ne znate kako da se postavite. Neophodno vam je da se nekome povjerite, ali ako već morate onda neka to bude vama zaista blizak prijatelj. Niko drugi vas ne bi ni mogao trpiti kad ste u ovakvom stanju, a ne bi vam ni mogao ponuditi prave riječi utjehe.

Ribe

Neke od vama dragih ljudi niste stigli da vidite i danas nastojite da organizujete susrete. Posao ćete odraditi onako kako se to od vas zahtjeva, ali se u njega nećete pretjerano unosti. Imate važnijih stvari na umu, a s obzirom na to da ste vi rijetko kad prisutni u ovom svijetu u koje obitavate, vašu današnju odsutnost niko neće komentarisati.

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.