Biti rođen kao Ovan, znači roditi se kao pobednik. Zašto je to tako?

Ja ili se probudim sretna ili živčana. Nema između.

Sunce izlazi i budi život na Zemlji. Dolazi nam proleće, a s njim i rođendan deci izlazećeg Sunca, prvom znaku Zodijaka. Biti rođen kao Ovan, znači roditi se kao pobednik. Zašto je to tako?

Iako Mars, vladar ovog znaka, nosi u sebi agresivnu energiju, koja može biti destruktivna, upravo on čini Ovnove pobednicima. Ovan voli da je uvek prvi i prvi u svemu. Međutim, to nije samo takmičarski duh i ljubav prema pobedi, već ljubav prema životu. Ovan vlada prvom kućom prirodnog horoskopa, koja označava rađanje, energiju, impuls, početak života…

Kao prvi znak Zodijaka Ovan ima savršen horoskop. Naime, sve kuće su prirodno raspoređene, što znači da na neki način sve služe njemu. To znači se u životu Ovna sve odvija po prirodnom redu.

Mars u prvom polju daje Ovnu jaku energiju, koja ga uvek čini mladim u duši, borbenim, pokretninim, uvek spremnim na akciju, kojom realizuje svoje ciljeve. Kako bi se jasnije dao opis o kakvom se znaku radi, prisetite se nekog od mečeva slvanog boksera Vladimira Klička. Kada ga vidite u ringu, osetite pravi muški princip, kroz njegovu pojavu i držanje. Sam njegov ulazak u ring je pobeda. Uvek fer, sportista bez premca, to je Kličko – Ovan.

Ovan je uvek spreman da prizna poraz i pruži ruku boljem od sebe. Spreman je da uradi sve da bi pobedio, ali za njega pobeda nije pobeda ako je osvojena kvarnim udarcima. Ovan je gladijator u borbi s lavom.

Najbolji sportisti, ratnici i osvajači rođeni su baš u ovom znaku ili se može reći da je Ovan rođen da ostvari šta god zamisli.

Muškarac rođen u ovom znaku je oličenje muškosti, pun energije, sportista, avanturista, ratnik, borac… i uz to je veoma lojalan. Obično nema problema s kilažom, često ćete ga prepoznati po dečijim očima, vižljastim mišićima, osmehu, adrenalinu…

U ljubavi i porodičnom životu su takođe jako korektni. Veoma vole decu i kad se ožene, žena im postaje centar sveta. Zaljubljive su prirode, puni pozitivne energije, a kada se Ovan zaljubi, ceo komšiluk to oseti, jer su u stanju da se danima lickaju i doteruju.

Nikad ne odustaju od svog plena, samo mogu praviti kratke pauze u svojim osvajanjima. Kada osvoji plen, ume da se ohladi, pa ga valja stalno izazivati.

Što se tiče ostvarivanja karijere i društvenog statusa, Ovnovima to dolazi kasnije u životu, zbog 10. polja u Jarcu i Saturna koji vlada tim poljem.

Žena rođena u ovom znaku je, na prvi pogled, prava amazonka, ali to je u stvari divna, nežna i emotivna dama koja traži muškarca u pravom značenju te reči, to jest, nekog ko je jači od nje. Odlične su majke, privržene domu, deci, a i svojim majkama. Vrhunske su domaćice, ali sve to ih ne sprečava da imaju i karijeru, jer one prosto moraju da budu ostvarene kroz sve. Ne traži muškarca da je materijalno obezbedi, već da ima „dostojnog protivnika“.

Obično su veoma vitke, privlačnog vižljastog tela, pune pozitivne energije, a najinteresantnije od svega je to što, za razliku od pripadnica ostalih znakova Zodijaka, imaju muški mozak.

Mars je planeta koja vlada i znakom Škorpije, ali u tom znaku on seje smrt, dok u Ovnu stvara život. Da nema Marsa u Ovnu, život na Zemlji ne bi postojao. Bilo bi slike bez zvuka, tona, pokreta… jer upravo ovaj znak jedini ima energiju koja pokreće sve.

Zašto se roditi baš u ovom znaku? Ako želite da ste apsolutni pobednik u svemu, to ćete uspeti samo ako ste Ovan. Njegova parola je – rodi se kao Ovan i stvaraj život.

Izvor: novodoba.org

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.