Kakvi su kada je ljubav u pitanju: Ovan u vlasti svojih nagona, strasti i osjećaja, Strijelci su bezbrižni, nesputani i nekonvencionalni

Polako, dogovorit ćemo se. Kada spremaš ručak, ljubit ću te po vratu. Kada ležiš, češkat ću te po kosi. Kada plačeš, obrisat ću ti suzu. Kada te zaboli iznutra, saslušat ću te. Kada potoneš, pružit ću ti ruku. Kada odustaneš, daću ti razlog da nastaviš. Kada nakratko umreš, oživjet ću te. Kada te napadnu, branit ću te. Kada poludiš, ja ću sa tobom. Šta kažeš? Da.

Pročitajte kakav je svaki od horoskopskih znakova kada je ljubav u pitanju

Odaberite znak:

Ovan

Rođeni u znaku Ovna nerijetko su u vlasti svojih nagona, strasti i osjećaja. Kad se zaljube, nemaju mira dok ne ostvare ljubav. Teško skrivaju emocije, odmah žele znati na čemu su, pa spontano prvi prilaze. U početku ljubav dokazuju u postelji, a kasnije će poraditi i na nekim drugim zajedničkim interesima.
Beskrajno su plahi, ljubomorni i posesivni. Nekad je potrebna i samo jedna riječ da posumnjaju u partnera, a osobito su nesigurni kad su tek na početku veze ili u nekom većem društvu.
U seksualnom pogledu dosta obećavaju. Imaju energije i erotskog žara za oboje, no mana im je što redovito više misle na svoj užitak.Nedostaje im nježnosti, povjerenja i sposobnosti da se prepuste partneru.
Kad su prevareni ponašaju se poput ranjene zvijeri. Ne prežu od javnih obračuna, a najčešće im više pati ego nego srce. Dobra je okolnost što se brzo mogu zainteresirati za nekog novog, zbog čega će i odustati od svih silnih zlih namjera kojima su osvetoljubivo prijetili.

Bik

Simbol je plodnosti, putenosti i svih ovozemaljskih užitaka. Kad bi se njega pitalo, cijeli bi dan bio u postelji s osobom koju voli, hraneći se usput raznim slasticama i ispijajući najbolje kapljice. No, to je i nadasve racionalan znak, svjestan materijalnih vrijednosti i svega onoga što novac znači. Zbog toga će svoju želju za tjelesnim užicima počesto podrediti trci za novcem i poslovnim uspjehom, a sve u želji da bude što samostalniji.

Dosta konzervativno shvaća obitelj i odnos spolova, s posebnim naglaskom na vjernost i obostrano poštovanje. U pravilu dosta burno reagira na prijevaru, no to ne znači da će odmah pribjeći razvodu. Dosta mu znači zajednički život, djeca i imovina, pa će zbog toga čak i ostati u vezi koja više ne ispunjava njegova očekivanja. U seksualnom pogledu izuzetno je izdržljiv, pohotan i “tehnički potkovan”, a vrlina mu je što ne misli samo na svoj užitak, već želi ugoditi i partneru.

Blizanci

Neposredni su u kontaktu, nisu agresivni, ne hvale se nego osvajaju rječitošću, duhovitošću i dječačkim šarmom. Vrlo su šarmantni i zabavni, a zbog osobe koju žele osvojiti, zabavljat će cijelo njezino društvo. Ne krasi ih osobita strastvenost; brzo se zaljube, ali i odljube. Smetaju im partneri koji traže apsolutnu odanost i vjernost,koji ih kontroliraju i neprestano ispituju. Draže su im slobodne veze i tolerantne osobe, a važniji intelektualni nego erotski sklad.

Dobra im je strana što nisu previše zahtjevni, posesivni ni ljubomorni, a kad su prevareni, neće nužno tražiti revanš. Analiziraju svaku situaciju i traže razlog kako bi razumjeli partnerove postupke, a kad ih sve to počne zamarati, okreću se nekom novom.
U erotskom pogledu vrlo su znatiželjni i maštoviti, no ne i osobito strastveni. U braku bez ustezanja pričaju o svojim bivšim vezama i seksualnim iskustvima. Kad presahne početni zanos, nastojat će s partnerom biti prijatelji. Ako im to ne uspije, dosta će izbivati iz kuće, neprestano izmišljajući nove izgovore.

Rak

Za svakog pravog Raka život bez ljubavi, pa čak i ako je neuzvraćena, je vegetiranje. To je vrlo osjetljiv znak, a kad je zaljubljen još i više. Može kontrolirati emocije, no ne dugo. Kad nekog uistinu voli, odmah razmišlja o zasnivanju obitelji. Kad njega pak netko voli, užasno će se osjećati ako ne može uzvratiti ljubav. I kod muških i kod ženskih pripadnika glavni razlog za nevjeru bit će taj što im je bilo teško odbiti nekoga tko ih neprestano salijeće ljubavnim ponudama.

To nije znak koji će prvi prići, a ni koji će prvi prekinuti.Muškarac Rak redovito budi majčinski poriv kod žena, a nerijetko je glavni kamen smutnje u njegovim ljubavnim vezama upravo njegova majka.I kod žena je slično; i one bude zaštitnički instinkt, čak i onda kad uopće ne izgledaju krhko.

Kao ljubavnici Rakovi mogu mnogo pružiti. Žele znati što više o seksu samo da bi partneru udovoljili, no većina ima i prirodnog talenta za to. Intuitivno osjećaju što partner želi, u stanju su mu se potpuno predati uživajući u svakom trenutku.

Lav

Zavodljiv je i erotičan, a kad mu netko zapadne za oko, neće imati mira dok ga ne osvoji. Ne može biti s nekim koga ne voli, no onaj koji će mu se svidjeti mora biti nešto posebno. Kad promatra svog partnera,zamišlja kako će ga i drugi gledati – njegovi roditelji, prijatelji,suradnici. Želi nekoga tko će mu povećati ugled i izazvati zavist pa često “pada” na privlačnu fasadu ispod koje nema ništa ili pak ima nešto loše.
Emotivne veze su mu burne, no draže mu je i to nego da mu je svaki dan isti. Budući da ima jak seksualni nagon, seksualna privlačnost često će biti presudna. Osoba koje će mu pružiti iznimne erotske doživljaje moći će ga i kontrolirati. Vrlo je ljubomoran, a na nevjeru prilično dramatično reagira. Nerado se obračunava u javnosti jer ne želi da drugi budu svjedoci njegovog poraza (kako on doživljava prijevaru), a i teško se miri s tim da u životu njegovog partnera postoji još netko. Čak i kad je sam nevjeran, partneru neće tolerirati avanture.

Djevica

O ljubavi Djevice nerado govore. Područje u kojem se odlično snalaze jest intelektualno, racionalno, a dočim su upleteni osjećaji,počinju se gubiti. Snažne ih emocije plaše jer ne vole da im nešto ometa um, pa se i pored osobe koja im se jako sviđa ponašaju čudno.Treba im dosta vremena da pokažu osjećaje, da se opuste i prepuste partneru. I pitanje nevinosti može biti vrlo kompleksno, a redovito prvi seksualni kontakt mijenja brojne postavke u životu pripadnika tog znaka.
Budući da se radi o znaku kojem je intelekt ispred osjećaja, za seks im neće biti presudna ljubav. I oni teže savršenom partneru, onome koga će voljeti i tko će ih zadovoljavati na više područja i načina.No, kako će ih beskonačne analize i izračuni odvesti daleko od cilja, s vremenom će se promijeniti, smanjujući kriterije i pristajući na neko “srednje rješenje”. Seks im je vrlo bitan, i zbog toga što su čuli da je dobar za zdravlje, pa će se u tom pogledu prilično izvještiti. Manjak strastvenosti i putenosti nadoknadit će dobro naučenom ljubavnom tehnikom.

Vaga

Znak Vage utjelovljuje potrebu za suživotom, partnerstvom i brakom. Neodlučnoj Vagi potreban je netko tko će donositi odluke umjesto nje ili joj barem pomoći da ih sama donese. I sam čin vjenčanja je pod ingerencijom tog znaka, stoga i nije čudo što većina Vaga dugo mašta o tome.Pripadnici Vage su zavodljivi i prema svima ljubazni pa je teško razaznati tko im se najviše sviđa. No, ni oni sami često ne znaju koga vole više. Dugo važu i analiziraju osjećaje, a dosta se povode za vanjskim izgledom i materijalnom sigurnošću. Kad se zaljube, odmah planiraju i brak. Partneru će nastojati udovoljiti na sve načine da ne bi slučajno poželio nekog drugog. Više su podatni, mazni i nježni nego što strastveni i erotični. U seksu, kao i svemu drugome, inicijativu radije prepuštaju partneru.Ne spadaju u vjerne znakove, no zbog očuvanja veze ili braka,prijeći će i preko partnerove nevjere. Ako su zanemarene ili na bilo koji drugi način nezadovoljne parterom, Vage će lako pasti u naručje nekome tko će im pružiti više ljubavi i pažnje.

Škorpija

Škorpion je strastven i temperamentan, a kad se zaljubi, nema mira dok ne osvoji voljenu osobu. Vjeruje da je osoba koju voli nešto posebno, te da je takav i njihov odnos. Spada u red tihih zavodnika, no i vrlo učinkovitih. Seks mu je vrlo bitan, pa će vezu s partnerom koji ga ne tu ne zadovoljava brzo prekinuti. Ima mnogo energije,temperamentan je i erotičan, a najčešće intuitivno predosjeća što partner želi. Izrazito je ljubomoran i posesivan, željan dominacije i kontrole svakog segmenta partnerovog života.
Ono što ne podnosi, a od čega strepi od početka veze, je partnerova nevjera. Neki čak i neće pokazati koliko ih je to pogodilo, no takvi znaju biti još opasniji jer sigurno smišljaju najubojitiji način za revanš. U pravilu je taj znak vjeran i odan, no zbog izražene erotičnosti nekad neće moći odoljeti prigodi. Premda će to nastojati zaboraviti, govoreći da je to samo tjelesna prijevara, partnerov “izlet” neće tolerirati.

Strijelac

Strijelci su bezbrižni, nesputani i nekonvencionalni, ne prave razliku između muškog i ženskog pristupa, niti smatraju da su njihovi osjećaji i seksualna želja nešto što treba skrivati ili potiskivati.Mnogi od njih prema seksu odnose se kao prema sportu, a nerijetko i prijatelje brkaju s ljubavnicima.

U mladosti su skloni nizanju raznih seksualnih iskustava. Posebno ih privlače stranci i intrigantne i tajanstvene osobe. Ne mogu odoljeti zovu nepoznatog, divljeg, pustolovnog… Nipošto se ne žele vezati pa panično bježe od svega što predstavlja konačnost. Za njih je brak poput zatvora, no ako se kojim slučajem rano nađu u njemu, neće se baš ponašati u skladu s bračnom zakletvom. Što su stariji, ipak su mirniji,no i tada će im smetati sve što ih sputava. Muškarci su poput Odiseja;žele lutati okolo i upoznavati svijet, dok ih vjerna žena željno iščekuje! Ni žene nisu baš vezane uz kuću i teško će odoljeti strasnom ljubavnoj izletu.

Jarac

Pripadnici tog znaka djeluju hladno i drže se distancirano, nerado pokazuju emocije, a osobito ne vole pričati o svojoj intimi. Njihov hladni šarm mnoge će privući, isto kao i hinjena samouvjerenost i zagonetno ponašanje. Dugo im treba da se opuste, a posebno da se prepuste partneru. Žele imati sve pod kontrolom, strahuju od toga kakav će dojam ostaviti, hoće li biti voljeni ili pak prevareni. Pretjeruju u sumnjama, mjerama opreza i crnim slutnjama, a kad su jako zaljubljeni,vrlo su posesivni i ljubomorni. Velika zaljubljenost predstavlja im kočnicu u poslu i karijeri, premda je malo onih koji će karijeru podrediti ljubavnom životu.

Skloni su dugim vezama, a brak im počiva više na zajedničkim interesima nego na strasti. Zbog toga i nije čudno što mnogi od njih maštaju o nekoj ludoj avanturi, koju će i ostvariti ako im se za to ukaže dobra prilika. Iako cijene vjernost i povjerenje, skloni su dvostrukom životu, najčešće s osobom koja je također vezana poput njih,da im ne bi ugrozila brak.

Vodolija

Ni ženski ni muški predstavnici tog znaka nisu skloni kompliciranju kad je u pitanju ljubav. Kad im se netko sviđa, oni će mu to i pokazati. No, kako je to znak koji je i dosta hirovit, veza s njima nipošto nije jednostavna. Vodoliji nije prirođeno prilagođavanje, niti veza s nekim tko je ljubomoran i posesivan. Teži prijateljstvu i povjerenju u vezi i u braku, a nipošto natjecanju i prikrivanju emocija.Nekonvencionalan je i nesputan, spreman na eksperimentiranje kad je seks u pitanju. Nije osobito strastven, a i previše je društven i svojeglav da bi bio “uzoran” bračni partner. Uglavnom je vedar, duhovit i tolerantan. Spreman je oprostiti partneru nevjeru, ali samo ako je posrijedi nešto prolazno ili “tjelesno”. Redovito zadnji primijeti da je nešto trulo u njegovoj vezi, pa pokušava spasiti odnos onda kad je već kasno. No, nakon prekida nije osvetoljubiv, štoviše, u stanju je biti prijatelj i sa svojim bivšima i s njihovim novim ljubavima. Vodolije se ne preporučuju temperamentnim ljudima koji zahtijevaju potpunu odanost već ponajprije onima koji teže ravnopravnim odnosima u kojima će prijateljski razgovor nadvladati bijesne postupke.

Ribe

Pripadnici Riba vole nesebično, a mnogi se i žrtvuju zbog ljubavi.U stanju su voljeti i onoga tko ih uopće ne primjećuje, ponekad i platonski, želeći mu sve najbolje i u vezi s nekim drugim. Za njih je ljubav više davanje nego primanje, no u životu često nailaze na one kod kojih je to obratno. Zaljubljuju se brzo i lako, a većinom intuitivno.Nije im toliko bitan vanjski izgled ni društveni značaj te osobe; oni jednostavno osjećaju da je stvorena za njih! Kad se zaljube i ostvare vezu, ne izlaze iz kreveta. Blizina voljene osobe, njeni zagrljaji,milovanja i strast, ono je što im treba više od jela i pića, premda će i koja kap vina dobro doći.Osjećaje rijetko kad kriju, no kad su nevoljeni, venu poput biljke bez vode. Nisu osvetoljubivi prema partneru koji ih je prevario, a nisu ni osobito ljubomorni. Zbog očuvanja braka pristat će na brojne ustupke. Partneru opraštaju u duhu kršćanskog milosrđa, potajno se nadajući da će ih opet voljeti kao prvog dana.

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.