Odnos prema ljubavi i seksu: Lavovi strastveni i ponosni ljubavnici, Bikovi dugo traže odgovarajućeg partnera

Najljepše žene su usamljene, iako mogu birati. Dovoljno je da upere prstom u nekoga i biće njihov. Međutim, one to ne žele. Trpit će usamljenost. Podnosit će je u tišini. Pa dok ne dođe suđeni.

Pročitajte kakav odnos prema ljubavi i seksu ima svaki od znakova Zodijaka.

Odaberite znak:

Ovan

Strastvenost je glavno obilježje ljubavi Ovnova. Naglašena osjećajnost često ih dovodi do nestrpljivosti, a posebno ako ih partner pokušava sputati ili pokaže neku bojazan. Ako partner odmah reagira u skladu s Ovnovim sklonostima, doživjet će s njim potpuni sklad. Zbog njihove velikodušnosti, trenuci provedeni s Ovnovima su posebni. Oni su, naročito u početku veze, puni žara temperamenta, pažnje. Ponekad Ovnovi mogu posustati pred naporima jedne dugotrajne veze. Toplina njihovih osjećaja se počinje gasiti i oni postaju nemarni i netrpeljivi prema svom partneru. U svim osjećajnim odnosima Ovnovi žele dominirati i gospodariti. Savršena usklađenost i ljubavna harmonija kod njihovih veza postiže se jedino ako mu partner odgovara fizički i psihički. To može biti samo snažan partner koji cijeni svoju slobodu i nezavisnost, a ipak mu potpuno pripada i vjeruje.
Ovnovi su veliki i strastveni ljubavnici. Cesto su opsjednuti seksom, kao velikim izvorom zadovoljstva. Impotencija ili frigidnost nije njihov problem. Dobro se slažu s vatrenim, a potom zračnim znacima.

Bik

Bikovi dugo traže odgovarajućeg parnera, ali kad ih obuzme prava strast, onda je to bezuvjetno i potpuno. Posjeduju snažnu senzualanost i požudu koju moraju obuzdati da se ne pretvore u opću pohlepu, posesivnost i ljubomoru. Skloni su zaljubljivanju u jaku osobu koja može biti pogodan bračni partner. Svojim izuzetnim šarmom i neprimjetnom taktikom začas će ga osvojiti. Ne podnose suparnike u ljubavnoj ili bračnoj vezi. Pristalice su braka. Dom je za njih izuzetno važan. Gosti su im uvijek dobrodošli. Dobri su roditelji. Pažljivo biraju naobrazbu i životni put svoje djece, jer im je stalo da ih dobro materijalno osiguraju. Ne pokazuju neke naročite izljeve nježnosti, ali su jako brižni. Veliki su i strastveni ljubavnici, ali dosta konzervativni. Većinom ne odobravaju slobodan seks. Emotivni su, nježni, iskreni i vjerni kada vole. Problemi u seksu nastupaju zbog psihičkih razloga – prevelike ljubomore, nedovoljno dominantnog partnera. Dobro se slažu sa zemljanim i vodenim znakovima. Izuzetak je Škorpion gdje i jedan i drugi znak moraju umanjiti svoju ljubomoru i posesivnost da bi veza bila skladna. Vatreni i zračni znaci su im astrološki disharmonični.

Blizanci

Blizance smatraju majstorima flerta i koketerije. Oni su najuspješniji prosci i udvarači. Nisu otovoreni za veliku i stalnu ljubav. Vole neobaveznu pustolovinu, a manje brak i čvrste veze. Ako se smire i prestanu biti zavodnici, nastoje da im partner bude zadovoljan. U ljubavi su “detaljisti” što može smetati partneru, ali ako mu se prilagode, ta osobina se može pokazati vrlo dragocjenom. Za Blizanca je, uglavnom, ljubav nešto apstraktno, nešto o čemu se piše ili pjeva. On svoju slobodu cijeni iznad svega i zato preferira neobavezne odnose. Tipične su blizanačke veze one koje npr. počnu na nekom putovanju, nastave se kroz pisma i telefonske razgovore duže vrijeme. To im odgovara jer takve veze ne traže nikakav emocionalni angažman s njihove strane. Blizanci su skloni promjeni partnera zbog malog ili nikakvog razloga. Oni ne traže toliko ljubav kao prijateljstvo i intelektualno slaganje i skloni su za svog bračnog partnera izabrati osobu stariju od sebe. Rijetko su spremni i na žrtve za obitelj. Otac Blizanac će se pobrinuti da mu djeca budu školovana, pristojna i u svemu na čast svojim roditeljima. Mnogi Blizanci imaju naročito lijepu djecu. Roditelji Blizanci vole svoju djecu, ali budući u srcu uvijek mladi, to je ljubav gotov prijateljska. Između njih postoji čvrsta veza. Seks Blizancima baš i nije najvažnija stvar na svijetu. Znaju biti i strastveni, ali to uglavnom uključuje fizički angažman, dok će psihički u pravilu izostati. Ljubavni čin promatraju kao nužno tjelesno pražnjenje. Podanici ovog znaka u stanju su živjeti i u celibatu. Ostalim pripadnicima vjernost nije baš jaka strana. Odgovaraju im zračni i vatreni znaci, a disharmonični su im zemljani i vodeni znaci.

Rak

Rakovi cijeli život žale za neispunjenom ljubavlju, romantičnom i idealnom, ali se ipak zadovoljavaju i manjom ljubavnom srećom. Vrlo su ljubomorni i lavovski brane dom i obitelj. I muški i ženski Rakovi su po svojoj naravi rođene majke (!), no moraju paziti da njihova pretjerana briga ne sputa djetetov razvoj.
Rakovi lako postaju “žrtve” ljubavi jer su izuzetno romantični i sentimentalni. Jednom zaljubljeni čvrsto se drže svog partnera. Nitko nije nježniji, pažljiviji i velikodušniji od zaljubljenog Raka, ali nitko nije osjetljiviji i uvredljiviji. Sposobni su se danima duriti zbog neke sitnice. Posesivni Rakovi nastoje manipulirati svojim partnerom i izvući za sebe onoliko sojećaja koliko je najviše moguće. Uglavnom u tome uspijevaju, jer mora se priznati da će Rakovi učiniti za uzvrat sve da bi veza ili brak bio uspješan i partner zadovoljan. Ponekad brak ne zadovoljava izuzetno velike emocionalne potrebe Raka – tada on može biti nevjeran, ali nikad neće dozoliti da tajna veza poremeti odnose u obitelji. U zrelijoj dobi Rakovi su smireniji i vjerni partneri. Seksualno i emocionalno su vrlo maštoviti. Ponekad znaju biti lakovjerni pa dozive duboka ljubavna razočaranja. Slažu se s vodenim i zemljanim znacima, a u vezama s vatrenim i zračnim mogući su sukobi.

Lav

Lavovi su strastveni i ponosni ljubavnici. I u ljubavi preuzimaju ulogu vode. I muškarci i žene lavovi su sovajači. Naginju narcisoidnosti i traže da im se partneri dive. Oni su jedan od najpoželjnijih znakova Zodijaka. Međutim, Lavovi su prejaki za osjetljive osobe, jer oni niti ne primjećuju kada su ih i zašto povrijedili svojim egocentričnim ponašanjem. Njima treba publika i divljenje i u prijateljstvu i u ljubavi. Nevjeru i flertove ne podnose. Puno pažnje polažu i na svoju i na partnerovu avnjštinu. Jednom osvojeni, obično su vjerni i odani partneri, naravno, ako je druga strana dorasla njihovim visokim zahtjevima. Romantični su, velikodušni i temperamentni partneri. Lavovi inače spadaju u najvjernije podanike čitavog Zodijaka, pod uvjetom da je partner bar malo “niži” od njih. Poneki su Lavovi skloni perverziji i egzibicionizmu – takvi su vrlo skloni avanturama. Istovremeno su vrlo ljubomorni. Lavovi su nestrpljivi s osjetljivim ljudima rođenim u vodenim i zemljanim znacima. (Zračnim znacima Lavovi ne toleriraju njihovu neodlučnost!).

Djevica

Djevice uvijek zadržavaju razum, čak i tada kad izgube srce. Vanjština im odiše nježnošću i nevjerojatnim šarmom i senzualnošću (čak ljepotom!), ali njihova svojeglavost i samostalnost otrežnjuju i iritiraju romantične partnere. Djevice nisu zavodnici. I muški i ženski pripadnici tog znaka su vrlo izbirljive osobe.
Kvaliteta im je važnija od količine. U braku je ljubav Djevice više nalik na prijateljstvo. Odani su obitelji, iskreni, spremni na žrtve, vjerni i odgovorni. Dobri su roditelji. Po pitanju seksa Djevice nisu baš previše strastvene. Spolni čin smatraju sastavnim dijelom (nužnim zlom) obiteljskog i bračnog života. Nisu pobornici slobodne ljubavi, nisu čak skloni pretjeranom upuštanju u predbračne izlete. Slažu se sa zemljanim znacima, ali bi trebali paziti na to da previše čvrsto vezivanje može ograničiti njihovu maštu. Odgovaraju im i vodeni znaci jer je i tim znacima potrebna spora, ali sigurna realizacija najdubljih duševnih težnji. Ne odgovaraju im vatreni i zračni znaci – ali u druženju s tim osobama Djevice se mogu obogatiti idealima koji će pokrenuti njihove nove aktivnosti.

Vaga

I muškarci i žene Vage su strastveni, nadražujući i stimulativni ljubavnici. Mogu biti i s osobom koja ih privlači isključivo tjelesno. Kod žena se flert javlja kao zamjena za seks (želja za avanturom nasuprot svijesti koja to brani). Muškarci Vage i u braku zadržavaju želju za promjenama i avanturama. To može dovesti do ljubomore i raskida. Pod negativnim utjecajem Venere mogu postati razuzdani, egzibicionisti, perverzni. Uglavnom nemaju problema s impotencijom i frigidnošću jer ne razmišljaju puno o moralnim propisima. U seksu se dobro slažu sa zračnim, a potom s vatrenim znacima.

Škorpija

Škorpioni su najseksualniji znak Zodijaka. Večina ih je koji su vrlo sebični i posesivni ljubavnici. Sljedeći svoju jaku strast, energiju i požudu skloni su zaboraviti partnera – što rezultira brojnim seksualnim problemima. Ipak, vrhunac zadovoljstva mogu postići samo kad su duhovno usklađeni s partnerom. Škopioni često osjećaju da nisu dovoljno voljeni. To ih inspirira na sukob i svađu koji ih potiče i uzbuđuje u ljubavnoj vezi. Uglavnom im odgovaraju podložniji i podčinjeniji partneri. Agresivni partneri mogu ih dovesti do sumnje u svoje sposobnosti što može rezultirati povlačenjem i spolnom nemoći. Najbolji su im partneri vodeni znakovi, a zatim zemljani. Zračni i vatreni znakovi su im disharmonični, ali zbog Škorpionove strastvenosti mogu se dogoditi i takove veze.

Strijelac

Strijelci se uglavnom teško vežu za jednog partnera. Cesto promatraju ljubav u gotovo idealiziranom svjetlu. Nisu jako naklonjeni braku. Zabavni su i strastveni, ali rijetko odani. Skloni su istovremeno održavati više veza. Više su oduševljeni prijateljstvom i ljubavlju nego obiteljskim životom. Strijelac ne drži mnogo do krvnog srodstva, ali drži do srodnosti duša. Djeca Strijelca često rano napuštaju roditeljski dom. Strijelci se ili žene nekoliko puta, ili ostaju neženje. Nemaju predrasuda prema vezi sa strancima – skloni su internacionalizmu. Ponekad su frigidni ili impotentni. To je posljedica sputavanja njihove slobode ili straha od odgovornosti trajne veze. Problem se riješi sam od sebe promjenom partnera. U seksu su strastveni, a oni nižeg tipa ponekad i sadisti. Skloni su eksperimentiranju raznim tehnikama seksa. Dugo ostaju svježi i vitalni. Najbolji su im partneri vatreni znakovi, a zatim zračni. U mladosti su vrlo nevjerni. U braku mogu biti vjerni ako imaju tolerantnog partnera koji im dopušta poneki flert.

Jarac

Jarac se rijetko zaljubljuje navrat-nanos. U njegovoj ljubavi prevladavaju mjera, razum i oprez. Jarci mogu živjeti kao samci i asketi. No, pronađu li pravog partnera, postaju vrlo strastveni. U mladosti, do tridesete godine, izuzetno su vjerni. Kasnije, kada su stekli i osigurali materijalna dobra, počinju ih zanimati ljubavni uspjesi. Ako naiđu na partnera koji im bolje odgovara od bračnog druga, skloni su prevari. Ipak su u većini slučajeva vjerni. Jarci imaju snažno razvijen smisao za obitelj. Djeca Jarci su najbolja, najposlušnija i najskromnija djeca u cijelom Zodijaku. Jarac prvo prilazi kao prijatelj, a prije toga iz daljine promatra odabranika. Ako vam se sviđa neki Jarac spremite se na dugo osvajanje! Ovi ljudi često susprežu svoj seksualni nagon. Izvana djeluju hladno, dok se u njima krije prava erupcija strastvenosti. Kao ljubavnici nisu baš maštoviti. Skloni su na seks gledati kao na biološki fenomen, nužno potreban s vremena na vrijeme. Pojava spolne nemoći kod njih je vezana uz materijalni status i uz dominaciju partnera. Ako Jarac nema osiguranu egzistenciju to ga toliko pogađa da se osjeća užasno: gubi želji i nagon, ne vjerujući više u svoju vrijednost. Jarci su skloni ljubomori, jer sumnjaju da partner traži oduška u nekoj maštovitoj izvanbračnoj vezi. Velike su fizičke izdržljivosti, pa eventualno mogu kvalitetu nadoknaditi kvantitetom. Najbolji partneri Jarčevima su zemljani, a zatim vodeni znakovi.

Vodolija

Prijateljstvo i ljubav su Vodenjaku jednako važni. Ponekad znaju idealizirati partnera, ali uglavnom su racionalni. U vezu ulažu mnogo i stalno je obogaćuju novinama. Nisu sentimentalni niti lažljivi u odnosu. Više vole prijateljstvo od trajnih i obvezujućih zajednica. Cesto se teško odlučuju na brak. Nisu suviše strastveni i ne vole se predati do kraja. Očekuju da im partner ugađa i da misli na njihov način. Ne očekujte mirnu i glatku vezu s Vodenjakom. U početku ćete biti obasipani pažnjom, ali čim ushit prođe, bit ćete otpušteni bez ceremonija, osim ako ste dovoljno pametni da ljubav pretvorite u prijateljstvo. Niti jedan Vodenjak ne voli odgovornost prekidanja veze, ali ako partner nije shvatio “znak” da je Vodenjaku dosta, on će provocirati svađu ili kreirati tako nemoguću situaciju da će se druga strana jednostavno morati povući. Iako im bračna veza ne odgovara, oni se ipak trajno vezuju, ali tada zahtijevaju punu slobodu. Vrlo su tolerantni prema bračnom partneru – žena Vodenjak nešto manje. Vodenjaci nisu naročito zainteresirani za seks i potrebno je dosta stimulacije da se kod njih proizvede određena reakcija. Oni u seksu vole eksperiment i novost koju su sami pronašli. Od partnera traže divljenje i komplimentiranje. Skloni su slobodnoj vezi. U braku su vjerni – postojani i privrženi. Vodenjaci se najbolje slažu sa zračnim, a potom vatrenim znacima.

Ribe

Nije teško ustanoviti kad se zaljubi osoba rođena u znaku Ribe. Oni za ljubav daju sve! Nitko u ljubavi nije toliko intuitivan, senzibilan, romantičan i intenzivan kao oni. Čini se da su savladali umjetnost ljubavi bolje nego ijedan drugi znak Zodijaka. Ali, paradoksalno, upravo Ribe imaju tako malo sreće u ljubavi. Sklone su svog izabranika (izabranicu) staviti na prijestolje na kome se naravno, teško održati. I kad se dogodi pad, razočarana Riba mora dalje u potragu za novom ljubavlju! Ribe su izvanredni ljubavnici i veliki poklonici idealne ljubavi i braka. No kako su vrlo putene često se odaju tjelesnim (i drugim užicima) što kao posljedicu ima unutarnje nezadovoljstvo jer najviše cijene dubok ljubavni odnos i duhovno jedinstvo s parnerom. Dobri su i prvrženi prijatelji. U braku su ugodni supružnici, skloni trpljenju hirova i mana druge strane – ponekad čak do mazohizma. Izvrsni su i skrbni roditelji. Kad vole, vrlo su vjerni partneru. Dobro se slažu sa vodenim, a potom sa zemljanim znacima.

Izvor: zenskikutak.hr

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.