Nedeljni horoskop | Od 05.02.2024 – 11.02.2024

Žena želi oslonac. Sve ostalo su bajke.

Nakon Sunca i Plutona, Merkur takođe ulazi u znak Vodolije i odmah stupa u konjunkciju s Plutonom. Merkur u Vodoliji signalizira pojačanu mentalnu i fizičku aktivnost, nemir koji nas tera da brzo reagujemo, ulazimo u akciju brzinom svetlosti, da bismo potom u trenutku prešli u fazu povlačenja, introspekcije, zatvorenosti, dok razmišljamo o vlastitim idejama, istražujemo ili se igramo novim konceptima. Menjamo društvenost i slobodu mišljenja s trenucima tvrdoglavosti i komplikovanosti. Smenjujemo trenutke razgovornosti s trenucima ćutanja. Merkur u Vodoliji ukazuje na potpuno nepredvidljivo ponašanje, kako naše, tako i ljudi oko nas. Pored naših misli i aktivnosti, internet, saobraćaj, informacije – sve će biti haotično i nestabilno u ovim danima.

Merkurova konjunkcija sa Plutonom donosi ogroman raspon iskustava, kako pozitivnih, tako i negativnih. Očekujte uslovljavanja, pritiske, ucene, posesivnost, izlazak na površinu informacija koje nas iznenađuju, komunikacijske izazove, probleme sa decom, saobraćajem, društvenim mrežama, verbalne i fizičke napade. Ipak, istovremeno, jaka intuicija, trenuci kada donosimo trenutne promene i oslobađamo se nečega što nas je dugo opterećivalo, rizici koji se isplate, ugovori i dogovori koji menjaju našu budućnost, ostvarenje ideja. Što nas više pritiskaju, to više govorimo. Nova poznanstva i kontakti donose promene i osvežavajuću energiju koja nas pokreće. To je vreme kada život može brzo da se preokrene.

U noći između petka i subote, imamo i mlad Mesec u Vodoliji u kvadratnom aspektu sa Uranom iz Bika. Sve ukazuje na početak faze dubokih, intenzivnih, ali i maksimalno turbulentnih i neočekivanih promena na svim nivoima.

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav

Moguć je neki oblik dvoumljenja i izazova, posebno kada je u pitanju prošlost, bez obzira da li ste slobodni ili zauzeti. Ako ste u vezi, otvorenost ka prijateljskoj komunikaciji sa bivšim partnerom može se pojaviti, ali budite oprezni jer takvi razgovori lako mogu preći u drugačije teme. Ako ste slobodni i prošlost vas još uvek opterećuje, moguće je ponovno uspostavljanje kontakta sa bivšom ljubavi. Međutim, važno je zadržati oprez i fokusirati se na sadašnje trenutke.

Posao

Tokom ove sedmice, očekujte značajne informacije koje će uticati na vaše poslovne planove, projekte i dogovore koji su već neko vreme prisutni. Možete biti iznenađeni razvojem situacije, ali unutar sebe imate pripremljenost za pravilan odgovor. Neočekivana poslovna ponuda ili podrška za vaš projekat može doći od osobe od koje to niste očekivali. Finansijski, sedmica je povoljna, ali budite oprezni s rizicima u vezi ulaganja kako biste izbegli moguće gubitke.

Zdravlje

Očekuje vas period sa dosta stresa i energetskog trošenja. Važno je posvetiti pažnju očuvanju mentalnog i fizičkog zdravlja tokom ovog perioda.

Hrana

Preporučuje se povećan unos tečnosti, kao i konzumiranje namirnica bogatih vodom. Uključite u ishranu krastavce, zelenu salatu, lišće celera, paradajz, spanać, karfiol, mladu šargarepu i grejpfrut. Smanjite unos mlečnih proizvoda kako biste održali balans ishrane.

Bik

Ljubav

Situacija u ljubavnom životu je uglavnom dobra, stabilna i obogaćena pozitivnom energijom između vas i partnera. Ovo je povoljan trenutak za zajedničko planiranje, bilo da se odnosi na budućnost vašeg odnosa ili na važne situacije koje su vam oboje važne. Slobodni Bikovi mogu doživeti iznenađenje ili kontakt sa bivšim poznanikom ili partnerom. Ova nedelja donosi iznenađenja, pozitivnu energiju i adrenalin. Inicijativa je ključna.

Posao

Budite oprezni u vezi finansija. Iako ova sedmica može doneti neočekivano visoke prilive novca, povećava se i nivo rizika. Oprez je posebno važan ako radite sa novcem ili vrednosnim papirima. Organizacija posla može biti izazovna, s obzirom na raspršenost na različite strane, obaveze i zahtevnu komunikaciju sa saradnicima.

Zdravlje

Stariji pripadnici znaka trebaju obratiti pažnju na pritisak, krvne sudove i cirkulaciju. Mlađi Bikovi uglavnom imaju dobro zdravstveno stanje.

Hrana

Preporučuje se smanjenje unosa mesa, a izbegavanje mesnih proizvoda. Masnu hranu treba izbegavati, posebno zbog potencijalne štete po krvne sudove. Za poboljšanje cirkulacije preporučuje se korišćenje đumbira, kako u čaju tako i kao začin. Važno je izbegavati impulsivno prejedanje.

Blizanci

Ljubav

Iako je prisutna bolja energija, može se primetiti velika doza nestrpljivosti kada je partner u pitanju. Važno je razumeti da partner ima svoje obaveze i planove te ne može uvek pratiti vaš ritam. Dogovarajte se i ne pravite planove bez konsultacija sa partnerom. Slobodnima se otvara mogućnost za intenzivan i značajan susret ili poznanstvo.

Posao

Postoji verovatnoća da stvari neće ići onako kako ste ih isplanirali, s obzirom na česte promene. Budite spremni na dnevne iznenađujuće situacije, ali se brzo prilagodite novim okolnostima. Vodite pažnju o jasnim dogovorima kako biste izbegli nesporazume. Očekuju vas ozbiljni poslovni razgovori i donošenje hladnih glava odluka. Nemojte žuriti i ostanite strpljivi.

Zdravlje

Postoji mogućnost prehlade, posebno osetljivog grla. Obratite pažnju na svoje zdravlje.

Hrana

Ove sedmice je važno obratiti pažnju na adekvatnu ishranu kako ne bi negativno uticala na vaše zdravlje. Preporučuje se izbegavanje brze hrane i neumerenosti. Unos svežih namirnica poput povrća, voća i mesa u manjim količinama je poželjan.

Rak

Ljubav

U ključnim aspektima slažete se sa voljenom osobom. Ipak, mogu se pojaviti manji sukobi u vezi sa sitnim, manje važnim stvarima. Vaša raspoloženja će varirati, budući da ćete u trenucima zadovoljstva biti duhoviti, zabavni i inicijatori za akcije sa voljenom osobom ili prijateljima. Slobodni Rakovi će osetiti pozitivan uticaj promena u izlascima ili društvu, što donosi bolju energiju i više mogućnosti za zabavu i flert.

Posao

Tokom naredne sedmice možete očekivati finansijske beneficije, olakšanja ili priliku za dodatnu zaradu kroz poslovno angažovanje. Ipak, budite svesni aktuelnih troškova, jer možda nećete moći u potpunosti sačuvati dobijeni novac. Mogući su rizici u poslovnim dogovorima, ali se to može ispostaviti kao pozitivno za vas. Informacije ili novosti koje dođu do vas možda će na početku izazvati uznemirenost, ali će se brzo pokazati korisnima.

Zdravlje

Očekuje vas naporna nedelja energetski i stresno. Preporučuje se više odmora i opuštanja kako biste očuvali svoje zdravlje.

Hrana

Preporučuje se laganija hrana, što predstavlja dobrodošlu promenu u odnosu na prethodni period. Povećajte unos namirnica bogatih vitaminom C, poput južnog voća, paprike i kiselog kupusa, što može doprineti poboljšanju vašeg opšteg zdravlja.

Lav

Ljubav

Ovih dana, informacije, reči i talasi ljubomore mogu uticati na vaš odnos sa voljenom osobom. Sitnice se mogu brzo pretvoriti u veće nesuglasice. Važno je izbeći zakačke oko sitnica i ne dozvoliti da negativni talasi ozbiljnije uzdrmaju temelje vašeg odnosa. Prilagodljivost i razum mogu igrati ključnu ulogu u održavanju pozitivne dinamike u vezi. Slobodni će uživati u aktivnom društvenom životu.

Posao

Pred vama je niz izazova i prepreka u poslovnom okruženju. Bićete suočeni sa različitim zadacima, obavezama i informacijama koje ćete morati efikasno organizovati. Pored redovnih obaveza, očekuju vas i vanredni zadaci. Demonstriranje posvećenosti, odgovornosti i sposobnosti za obavljanje zadataka može vam pomoći da se izdvojite. Oprezno rukovanje finansijama je ključno.

Zdravlje

Očekuje vas izazovan period s obzirom na stres i mentalno te fizičko opterećenje. Važno je posvetiti se opuštanju i brinuti o svom zdravlju.

Hrana

Preporučuje se smanjenje unosa teško svarljivih namirnica i prelazak ka biljnoj ishrani. Meso treba konzumirati u umerenim količinama, a izbegavati mesne prerađevine. Riba, kako rečna tako i morska, se preporučuje kao deo ishrane.

Devica

Ljubav

Stabilne veze će doživeti dobar period, iako možda sa manje vremena posvećenog jedno drugom. Kvalitetno provedeno vreme i pozitivna energija obogatiće vaš odnos. Za one veze koje već duže vreme prolaze kroz nemire, ova nedelja donosi dodatne izazove. Tenzije će često izbijati na površinu, a pronalaženje rešenja može biti teško. Slobodne Device i dalje uživaju u pozitivnom emotivnom periodu, sa više prilika za druženja, izlaske i nova poznanstva.

Posao

Vaše strpljenje će biti testirano tokom ove nedelje, bilo od strane saradnika, bilo zbog okolnosti i obaveza. Iako ćete se suočiti s kašnjenjima, uspećete završiti zadatke u poslednjem trenutku. Problemi u organizaciji i tenzije su prisutni, ali mogu delovati podsticajno, motivišući vas na dodatni napor. Finansijski ste stabilni.

Zdravlje

Mlađi pripadnici znaka mogu osećati povećan nivo stresa. Stariji se suočavaju s problemima cirkulacije i pritiska. Važno je obratiti pažnju na očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja.

Hrana

Neki od vas mogu primetiti sklonost prejedanju iz nervoze, posebno konzumirajući kaloričnu hranu, grickalice i slatkiše. Preporučuje se umerenost u unosu nezdrave hrane, a naglasak treba staviti na unos mesa, ribe i mlečnih proizvoda.

Vaga

Ljubav

Vaše emotivno stanje prolazi kroz različite faze, s promenljivim emocijama i raspoloženjima. Tokom nekih trenutaka osećate pozitivnu energiju i radost, dok u drugim imate osećaj da ste zastali u sopstvenom životu i emocijama. Osobe u emotivnim vezama lakše će prevazići ove oscilacije, dok Vage koje žive s partnerom ili su u braku mogu proći kroz složenije trenutke. Slobodne Vage ulaze u fazu intenziviranja društvenog i emotivnog života.

Posao

U praktičnom i realnom aspektu života bićete izuzetno stabilni, uprkos izazovima na emotivnom planu. Iako situacija može biti teška, usmeravate se ka završavanju obaveza. Očekuju vas zanimljivi razgovori s osobama s kojima možete ostvariti konkretne rezultate, bilo kroz nov projekat, razvoj poslovnih ideja ili promene u okviru radnog mesta. Fleksibilnost je ključna, nemojte se suviše držati unapred postavljenih planova.

Zdravlje

Fizička aktivnost bi vam prijala, pa razmotrite uključivanje nekih vežbi u svoju rutinu kako biste održali ravnotežu između fizičkog i emotivnog blagostanja.

Hrana

Sada je povoljan trenutak da napravite promene u ishrani i usmerite se ka zdravijem životnom stilu. Preporučuje se unos mesa i ribe, kao i zelenog lisnatog povrća. Od voća, jabuke i različite vrste citrusa su posebno korisni.

Škorpija

Ljubav

Obaveze prema poslu ili porodici će biti naglašene kako kod vas tako i kod vašeg partnera tokom ovog perioda. Oboje ćete gubiti energiju i živce, a partner može imati i zdravstvene izazove. Važno je da pružite podršku i bliskost jedno drugom. Bez obzira da li ćete pronalaziti mir u tišini kod kuće, u prirodi ili u zajedničkim trenucima u spavaćoj sobi, bitno je da zajedno izaberete okruženje koje pruža mir i zadovoljstvo. Slobodni mogu doživeti zanimljivu nedelju, s podsećanjem na prošlost kroz kontakt ili susret s bivšim partnerom, ili čak s novim, svežim talasom ljubavi.

Posao

Izbegavajte donošenje važnih poslovnih odluka dok ste nervozni ili mentalno uzburkani. Postoji mogućnost da neka situacija izazove stres, bilo u vezi s poslom ili porodičnim sektorom. Nedelja može biti izazovna, ali i povoljna u pogledu dogovora, sklapanja ugovora i finansija. Neočekivane povoljnosti mogu se otvoriti pred vama.

Zdravlje

Hronične boljke su i dalje prisutne, a nivo stresa može biti povećan. Važno je obratiti pažnju na svoje zdravlje i pronaći načine za smanjenje stresa, možda kroz relaksacione tehnike ili fizičku aktivnost.

Hrana

U ovom periodu, preporučuje se da se fokusirate na zdravu ishranu, posebno ako postoji rizik od problema s holesterolom i krvnim sudovima. Uključite ribu, piletinu, ćuretinu i umerene količine mlečnih proizvoda, dok smanjujete unos šećera, prezačinjene i premasne hrane.

Strelac

Ljubav

Vaša energija će procvetati, te ćete osećati potrebu za izlaskom iz ustaljenog ritma s partnerom. Želite uneti promene, aktivirati se kao par, a verovatno će i vaš partner podržati ovu ideju. Ako ste harmoničan par, očekujte više dešavanja i akcije ove nedelje, iako vaš raspored može biti pretrpan obavezama. Ipak, može se pojaviti i tenzija u nekim parovima, bilo zbog nepromišljenih izjava ili sumnji koje izlaze na videlo. Slobodni, obaveze neće nestati, ali sada je vreme da živite, uživate i opustite se.

Posao

Očekujte poslovna iznenađenja tokom ove nedelje, kako prijatna tako i manje prijatna. Moguć je uspešan razgovor ili sastanak s osobom koja će imati ulogu u vašoj poslovnoj budućnosti. S druge strane, možete doživeti razočaranje od strane saradnika u koje ste imali poverenje. Takođe, možete se suočiti s neprijatnim razgovorima s nadređenima ili dobiti obavezu koja vam nije po volji. Nedelja će biti turbulentna, promenljiva i izazovna.

Zdravlje

Moguće su prehlade, virusi, povrede, kao i meteoropatske tegobe. Oprez je takođe potreban u saobraćaju.

Hrana

Trenutno uživate u hrskavim zalogajima, posebno u slatkom. Mlađi se mogu prepustiti ovim užicima, ali stariji bi trebali razmotriti mogućnost povlačenja ručne kočnice kako bi očuvali svoje zdravlje.

Jarac

Ljubav

Vaše emotivne veze su stabilne u ovom periodu, i svaka pokušana nesuglasica biće izazov. Sada je pravi trenutak da pokažete bliskost i pružite podršku jedno drugome. Iskoristite ove lepe dane pred vama da se pozitivno iznenadite i aktivirate zajedno. Slobodni Jarčevi, možete iznenaditi sami sebe reakcijom na nekog, spremnošću da spustite svoje barijere i otvorenošću za neobične ili drugačije priče. Ovo je dobar period za društvenost i druženje.

Posao

Očekuje vas sedmica koja obećava finansijski prosperitet, ali takođe može doneti i važne odluke koje će vas približiti postizanju vaših ciljeva. Prilivi novca će se povećati, a što se tiče ulaganja, računajte na svoju razumnu prirodu koja će vas sprečiti da napravite pogrešne korake. Sastanci i kontakti s ljudima s kojima možete ostvariti dobru saradnju ili pokrenuti privlačne projekte su u fokusu. Iako će biti tenzija, neće biti značajnih.

Zdravlje

Moguće su manje zdravstvene tegobe, pa je preporučljivo korigovati ishranu.

Hrana

Preporučuje se izbacivanje industrijskih mesnih prerađevina, belog brašna, jakih začina i grickalica iz vaše ishrane. Umesto toga, fokusirajte se na unos zelenog lisnatog povrća, ribe, svežeg voća i mlečnih proizvoda.

Vodolija

Ljubav

Sunce donosi svesnost i jasnoću u vaš odnos, a sada će i Merkur ući u vaš znak, olakšavajući komunikaciju. Međutim, budite oprezni jer postoji mogućnost da brzo izgovorite nešto što ne mislite ili da postanete drastični u svojim izjavama, što može izazvati nemir u odnosu. S obzirom na vaše poslovne i porodične obaveze, preporučljivo je fokusirati se na pozitivnu komunikaciju i izbjegavati komplikacije.

Posao

Očekuje vas izazovan period jer se vaša pažnja dijeli između poslovnih i porodičnih obaveza. Komunikacija će biti ključna, pa iskoristite svoju snalažljivost u razgovorima s različitim osobama. Pažljivo analizirajte informacije koje dobijate, dogovarajte se s ljudima i iskoristite prilike koje vam se pružaju. Finansijski ste stabilni, unatoč povremenim brigama.

Zdravlje

Postoji mogućnost povreda, pa budite oprezni. Također, vaš nervni sistem može biti osjetljiv, pa se pobrinite za opuštanje i smanjenje stresa. Stariji pripadnici znaka mogu doživjeti veće oscilacije u pritisku.

Hrana

Vaš apetit će biti povećan, posebno u večernjim satima. Mamit će vas mirisi i ukusi, a izazov će biti odoljeti im. Trebali biste obratiti pažnju na unos hrane kako biste izbjegli prejedanje, što može dovesti do nepotrebnog povećanja težine.

Ribe

Ljubav

Moguća su neočekivana dešavanja u vašem partnerskom odnosu, poput drastičnih promjena u ponašanju partnera, uslovljavanja, ljubomore ili pritiska. Voljena osoba može biti pod stresom zbog obaveza, ponašajući se nepredvidljivo. Svojom stabilnošću, mirom i razumijevanjem možete razjasniti situaciju i pronaći rješenje. Slobodnim Ribama pružaju se povoljnosti za novu emotivnu vezu.

Posao

Imate velike šanse za pokazivanje svojih sposobnosti, što može rezultirati financijskim nagradama, pohvalama ili čak novim poslovnim prilikama. Unapređenje ili najava istog su također mogući. Očekujte dinamičnu sedmicu s neočekivanim situacijama, ali i mnogo poslovnih prilika. Bit ćete angažirani u komunikaciji, dogovorima, sastancima i rješavanju administrativnih pitanja. Važno je biti odgovoran i pažljivo rješavati obaveze.

Zdravlje

Mogući su problemi sa snom i povećana nervoza. Oprez kod povreda ili reumatskih tegoba.

Hrana

Ako želite očuvati ili povratiti svoju vitku liniju, preporučuje se češća priprema ribe, upotreba manje masnog mesa, umjerena konzumacija mliječnih proizvoda, te temeljenje prehrane na svježem povrću.

Izvor: venerasapapilotnom.com

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.