Mesečni horoskop za februar 2024.

Mene kad neko izgubi, to je to. Ja se nikada ne vraćam niti dopuštam da se vrate. Ne volim onu glumu: “Nisam znao šta imam.” Super, sad znaš šta više nikada nećeš imati.

Ulazimo u februar, najkraći mesec u godini, koji u ovom prestupnom periodu ima jedan dan više. Sunce i Pluton su u Vodoliji, Saturn i Neptun u Ribama, a Jupiter i Uran u Biku. Mesec je u Vagi, a Venera, Mars i Merkur formiraju planetarno društvo u Jarcu. Sve planete su direktno kretanje, što nagoveštava aktivan period.

5. februara, Merkur ulazi u Vodoliju, podstičući drugačije načine razmišljanja, otvorenost i širinu u izražavanju. Konjunkcija Merkura sa Plutonom može doneti izuzetne ideje ili značajne dogovore, ali takođe upozorava na mogući mentalni pritisak, uslovljavanje i probleme u komunikaciji.

Noć između 9. i 10. februara donosi Mlad Mesec u Vodoliji. Sunce i Mlad Mesec u kvadratu sa Uranom iz Bika ukazuju na fazu brzih i neočekivanih promena, posebno u oblastima koje su povezane sa znakom Vodolije.

13. februara, Mars prelazi u Vodoliju, naglašavajući potrebu za slobodom i promenama. Konjunkcija Marsa sa Plutonom može dovesti do velikih iskoraka, ali i izazvati tenzije, nasilje i probleme.

16. februara, Venera ulazi u Vodoliju, donoseći otvorenost u ljubavi, mešavine ljubavi i prijateljstva, kao i društvene kontakte. Konjunkcija Venere sa Plutonom upozorava na intenzivna osećanja, ali i na ljubomorne napade i rizične kontakte.

19. februara, Sunce prelazi u Ribe, a 23. februara, Merkur takođe ulazi u ovaj znak, ali će biti pod uticajem Saturna, ukazujući na komunikacione izazove i teškoće u donošenju odluka.

24. februara, imamo pun Mesec u Devici, naglašavajući odgovornost i tenzije vezane za posao, zdravlje i obaveze.

Februar obećava dinamičan i nepredvidiv mesec. Srećno svima!

Odaberite znak:

Ovan

Ljubav:

Vaša ljubavna dinamika će uglavnom zavisiti od kvaliteta komunikacije i spremnosti oboje da izađete iz rutine kroz raznovrsne aktivnosti i druženje s prijateljima. Drugi deo meseca može doneti proslave i zanimljiva dešavanja s partnerom, ali može i povući priličan izdatak. Mogući su problemi za Ovnove koji vole flertovanje ili skrivaju nešto od partnera. Savetuje se oprez. Slobodni Ovnovi, drugi deo meseca donosi vam povoljne prilike za druženje, zabavu i nove kontakte, a takođe i za ljubavne eksperimente.

Posao:

Finansije su jedna od ključnih tema ovog meseca. Postoje prilike za poboljšanje finansijskog stanja, ali trebate biti obazrivi s troškovima i investicijama, posebno u drugom delu meseca kada možete biti skloni rizicima. Što se tiče posla, potreba za promenama postoji, ali nije preporučljivo brzati. Mesec je relativno stabilan u poslovnom smislu, s mirnijim početkom i više promena i tenzija u drugom delu.

Zdravlje:

Stres i veće energetske potrebe su prisutni, pa je važno da se opustite, odmarate i bavite blagom fizičkom aktivnošću. Takođe, obratite pažnju na ishranu. Stariji Ovnovi mogu imati hronične tegobe i poteškoće sa pritiskom.

Bik

Ljubav:

Prva polovina februara donosi stabilnost u vašim emotivnim vezama, pružajući vam priliku za dublje povezivanje i razumevanje. Drugi deo meseca postaje aktivniji, s nekim od vas koji će možda doneti važne odluke u vezi s zajedničkim životom ili planirati takve korake u budućnosti. Očekujte više zajedničkih akcija, izlazaka, ali i trenutke nervoze, koji ne bi trebalo da ozbiljno ugroze vaš odnos. Slobodni Bikovi mogu doživeti značajne emotivne događaje tokom prve polovine meseca, dok će druga polovina doneti pojačan društveni život i zabavu.

Posao:

Februar je mesec velikih promena u poslovnom sektoru, ali priroda tih promena će se razlikovati od osobe do osobe. Neki od vas mogu doživeti prekretnicu i napustiti trenutni posao iz različitih razloga, dok će drugi možda dobiti vesti o poboljšanju nadoknade ili produženju ugovora. Takođe, postoje i oni koji će doživeti napredak, ali uz veće obaveze i odgovornosti. Finansije će biti povezane s ovim promenama.

Zdravlje:

Osetljivost respiratornog sistema je prisutna, a stariji Bikovi mogu imati teškoće sa pritiskom i cirkulacijom. Potrebno je obratiti pažnju na opšte zdravstveno stanje i preduzeti preventivne mere.

Blizanci

Ljubav:

Vaš odnos s partnerom može se suočiti s izazovima u februaru jer ćete imati različite ritmove i potrebe. Vaša potreba za akcijom, dinamikom i brzinom može naići na nerazumevanje od strane partnera, koji može smatrati da ste neodgovorni ili preopušteni. Međutim, tokom poslednje dekade meseca, situacija će se smiriti, omogućavajući vam bolje razumevanje i efikasniju saradnju. Slobodni Blizanci će uživati u energičnom februaru, s puno društvenih aktivnosti, izlazaka, putovanja i kontakata preko društvenih mreža. Očekuje vas flert, zabava i možda i prava ljubav.

Posao:

Februar će uneti promene u dinamiku vašeg posla, nudeći vam više inspiracije, ali i izazova. Iako ćete se suočiti s tenzijama i izazovima, finansijska situacija će se poboljšati u drugom delu meseca. Poslovna putovanja, kontakti s novim saradnicima i mogućnost realizacije vaših ideja postaće naglašeniji. Otvorit će se mogućnosti za značajne saradnje s inostranstvom i stranim firmama.

Zdravlje:

Očekujte nervozu, prehlade i probleme sa spavanjem. Stariji pripadnici znaka mogu se suočiti s tegobama u krvnim sudovima, venama i zglobovima. Važno je obratiti pažnju na opšte zdravstveno stanje i preduzeti preventivne mere.

Rak

Ljubav:

Prva dekada februara donosi relativno stabilno stanje u vašim emotivnim odnosima, s manjim oscilacijama i sporadičnim nervoznim trenucima. Mlad Mesec u znaku Vodolije može doneti izazove u obliku kriza i promena, ali će mirnija atmosfera postati manje primetna. Vi i vaš partner prolazite kroz faze koje se odvijaju ili prebrzo, zahtevajući zajednički napor za prilagođavanje, ili vas oboje obaveze razdvajaju, otežavajući vam pronalaženje kvalitetnog vremena zajedno. Slobodni Rakovi mogu uživati u dobrom provodu, društvenosti, aktivnostima i možda čak u avanturi ili flertu, ali stabilni ljubavni počeci mogu biti izazovni.

Posao:

Poslovni sektor će zahtevati vašu potpunu pažnju tokom celog februara. U prvih deset dana meseca, očekuju vas zanimljivi poslovni predlozi, možda i konkretan dogovor ili dobijanje finansijski isplativog projekta. Međutim, ostatak meseca može doneti komplikacije u vezi s obavezama, komunikacijom sa saradnicima i administrativnim zadacima. Brze promene i svakodnevne izmene biće u fokusu. Poslovna putovanja su moguća, a oni koji sarađuju s inostranstvom mogu očekivati određene benefite.

Zdravlje:

Izbegavajte prekomerno opterećivanje i ne dovodite organizam do iscrpljenosti. Važno je razvijanje boljih navika u ishrani, spavanju, relaksaciji i povećanje fizičke aktivnosti kako biste održali dobro zdravlje.

Lav

Ljubav:

Februar će za Lavove biti mesec značajnih promena u partnerskim odnosima, jer će Sunce, Merkur, Mars i Venera aktivirati partnerski sektor, a mlad Mesec će dodatno uticati na dinamiku odnosa. Ovaj period podstiče Lavove na rad na komunikaciji, aktivnostima i živosti u odnosu. Važno je izbegavati ljubomoru, uslovljavanja, egoizam i pritiske, fokusirajući se na zajedničke akcije i radost. Slobodni Lavovi mogu očekivati aktivan društveni život tokom februara, s ponudama za zabavu, dobar provod, avanturu i potencijalne ljubavne ponude.

Posao:

Februar donosi izazove u poslovnom sektoru za Lavove. Tokom prve dekade, obaveze će oduzimati vreme, ali neće biti posebno inspirativne. U drugoj dekadi, očekuje se intenzivan poslovni rolerkoster, s dobrim situacijama poput novih poslova, ugovora i projekata, ali i pritiscima i uslovljavanjem od strane saradnika. Poslednja dekada meseca može doneti problematične odnose s nadređenima. Važno je da Lavovi ostanu fokusirani i prilagode se promenljivim uslovima.

Zdravlje:

Slabiji imunitet može biti izazov tokom februara, a stariji pripadnici znaka mogu imati izraženije probleme s pritiskom, cirkulacijom i krvnim sudovima. Stres i osetljivost na promene vremena takođe su naglašeni. Važno je posvetiti pažnju očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja.

Devica

Ljubav:

Prva dekada februara donosi stabilnost i mir u emotivnim odnosima za Device. Neki od vas mogu planirati budućnost i ojačati bliskost i poverenje. Međutim, od kraja prve dekade, fokus će se prebaciti na druge sektore života poput posla i porodice. Tada može doći do manjka vremena i povećane nervoze. Potrebno je izbegavati pritiske na partnera i ne namećati očekivanja. Slobodnim Devicama se preporučuje društvenost, flert, avantura i čak tajne priče.

Posao:

Devicama predstoji dinamičan i kompleksan mesec s velikim brojem obaveza i poslovnih aktivnosti. Može se javiti potreba za reorganizacijom i promenama u organizaciji posla, što može biti izazovno, ali će Device pokazati prilagodljivost. Poslovna svakodnevica nosiće izazove, ali je važno pokazati odgovornost, posvećenost i kreativnost u rešavanju problema.

Zdravlje:

Devicama se preporučuje korekcija navika kako bi poboljšale svoje zdravlje. Pravilna ishrana, odmor i fizička aktivnost igraju ključnu ulogu. Moguće su tegobe sa stresom, a starijima se savetuje praćenje nivoa pritiska. Važno je uspostaviti balans i održavati zdrav način života.

Vaga

Ljubav:

U prvoj polovini februara, dok je vaša vladarka Venera u znaku Jarca, možete osećati usporenost i pritajeno nezadovoljstvo, koje može uticati na odnos s partnerom, porodicu ili čak posao. Prelazak Venere u Vodoliju donosi bolje raspoloženje, više prilika za radost i opuštenost. Ključno je održavati kvalitetnu komunikaciju s voljenom osobom, jer to može biti izvor podrške, ali i potencijalnog nesporazuma. Slobodnim Vagama se otvaraju brojne prilike za druženje, flert i ljubav.

Posao:

Februar je dobar, ali naporan poslovni mesec, posebno na početku i kraju. Od vas će se tražiti maksimalna odgovornost, ali imate dobru komunikativnost i sposobnost kreativnog rešavanja problema. Mogu se pojaviti dodatna poslovna angažovanja koja će doneti dodatne prihode, ali će troškovi biti povećani. Važno je biti fleksibilan u rešavanju izazova.

Zdravlje:

Promena navika može biti izazovna, ali i neophodna za vaše zdravlje. Starijim Vagama moguća su hronična zdravstvena pitanja, posebno tokom treće dekade februara. Važno je obratiti pažnju na sopstveno blagostanje i pravilno upravljati stresom.

Škorpija

Ljubav:

U februaru će porodični sektor i dom biti u fokusu. Očekuju vas proslave, manja renoviranja, a neki će možda razmišljati o zajedničkom životu. Važno je posvetiti pažnju porodici, roditeljima ili mlađim članovima. Iako mogući sukobi donose tenzije, stabilnost u vezi će vam pomoći da ih prevaziđete. Slobodne Škorpije mogu doživeti nove ljubavi u prvoj dekadi, dok ostatak meseca može doneti susrete s prošlim ljubavima.

Posao:

Prva polovina februara je dinamična i finansijski povoljna. Privatni preduzetnici i oni u kreativnim ili IT sektorima će posebno dobro proći. U drugom delu meseca, razmislite o promenama u poslovanju ili odnosu sa saradnicima. Organizacija i odgovornost će biti ključni za uspeh. Prilagodite se novim uslovima kako biste efikasno ispunili obaveze.

Zdravlje:

Stres može uticati na imunitet i opšte zdravlje. Pazite da ne prelazite svoje granice, pronađite vreme za odmor i opuštanje. Budite svesni meteoropatskih tegoba i pratite svoje zdravstveno stanje, posebno pritisak.

Strelac

Ljubav

Već od kraja prve nedelje februara, partner će početi pokazivati znatno više inicijative i truda oko vas, posvećujući vam dodatnu pažnju i vreme. Takođe, angažovaće se oko rešavanja situacija i pitanja iz prethodnog perioda, na kojima ste se možda kao par više puta sapleli. Preporučljivo je prihvatiti sve inicijative za zabavna dešavanja i aktivnosti koje dolaze od strane drage osobe, čak i kada se čini da se druga strana ponaša detinjasto, neozbiljno ili luckasto. Ovaj mesec može doneti više uživanja zajedno, iako neka pitanja koja prave problem možda neće biti potpuno rešena – tu ćete se i dalje suočavati s izazovima. Slobodni pojedinci, posebno će biti aktivirano vaše polje komunikacije, susreta, dešavanja i kratkih putovanja. Očekujte vreme flertovanja, društvenosti, novih poznanstava, odlične komunikacije i zabave.

Posao

Finansijski tokovi će se bolje odvijati u prvoj polovini meseca, obezbeđujući više novčanih sredstava nego obično. Međutim, važno je napomenuti da, iako će tokom ovog perioda novca biti više, treba paziti na troškove kako ne biste završili mesec s deficitom na tekućem računu. Što se poslovnog dela tiče, imaćete obilje obaveza i suočićete se s povećanim stresom oko njihovog završavanja. Unapređenje organizacije će biti ključno kako biste ispunili sve obaveze na koje ste se obavezali.

Zdravlje

Nažalost, osetljivost po pitanju zdravlja će i dalje prisutna tokom februara. Mlađi pojedinci mogu osećati respiratorne tegobe i stres, dok stariji mogu imati izazove s cirkulacijom, pritiskom i hroničnim tegobama. Preporučuje se pažljivo upravljanje ličnim zdravljem tokom ovog perioda.

Jarac

Ljubav

Dok traje prisustvo Venere u vašem znaku (do polovine februara), emotivne relacije će ostati stabilne, čak i ako dođe do povremenih tenzija i nervoze, jer će emocije uvek biti u prvom planu. Međutim, od polovine meseca, intenzitet će porasti, a moguće je da ćete partner i vi biti nemirniji i da ćete provoditi manje vremena zajedno zbog brojnih obaveza iz drugih životnih sektora. Poslednja dekada meseca može doneti veće nesuglasice, koje će proizaći iz nerazumevanja, međusobnih prebacivanja ili čak sumnjičavosti. Slobodni Jarčevi, do polovine meseca imaju dobre izglede za ljubavnu stabilnost i kvalitetne nove početke. Drugi deo februara više je rezervisan za zabavu, provod, flert ili avanturu.

Posao

Finansijski sektor će biti u centru pažnje tokom gotovo celog meseca. Neki od vas mogu ostvariti dodatne prihode kroz poslovne angažmane, ali suštinski, ovo polje će biti nestabilno i po pitanju priliva i odliva novca. Moguća su kašnjenja u isplatama, a neka ulaganja se mogu pokazati kao neprofitabilna. Preporučuje se oprez u rizicima i pažljivo upravljanje troškovima. Poslovno, primećuje se povećana nervoza zbog sporog odvijanja planiranih aktivnosti, a promene se događaju svakodnevno. Bolja organizacija je neophodna.

Zdravlje

Promenite neke navike u ishrani, uz dodatak više opuštanja, odmora ili blage fizičke aktivnosti. Stariji pripadnici znaka mogu osećati hronične tegobe, pa je važno obratiti pažnju na svoje zdravlje.

Vodolija

Ljubav

Stelijum planeta u vašem znaku (Sunce i Pluton su već tu), a do polovine februara će im se pridružiti i Merkur, Mars i Venera – svakako ukazuje na to da je vaš uticaj u partnerskim odnosima izuzetno jak, a samim tim – isto je toliko velika i vaša odgovornost. Jer, ukoliko imate nameru da „vodite“, morate znati kako, zar ne? Ako želite poslušati savet – onda neka februar bude vreme dobrih promena kod vas, bolje komunikacije sa voljenom osobom, vreme sa više vaše inicijative – ali one prave, podsticajne, radosne, strasne i ljubavne. Nemojte se pretvarati u superteškog egoistu koji hoće da druga strana igra kako vi svirate. Slobodne Vodolije – znatno više aktivnosti, društvenosti, zanimljiva poznanstva, okruženost ljudima koji vas podstiču, budi ono najbolje u vama. Flertovanje, strasti, sklonost ka eksperimentisanju i avanturama – ali isto tako – i jake šanse da se pojavi „onaj neko/ona neka“.

Posao

Vreme je da se stvari menjaju. Sunce će vam doneti potrebu da zablistate i ambiciju, Pluton – želju za dubokim i suštinskim promenama. Merkur – sposobnost da vaše reči dopru do drugih, ubedljivost. Mars – inicijativu, akciju i volju. I Venera – šarm, prijateljski pristup i zrnce sreće. Pa zar treba nešto više od toga? Pokrenite se i krenite put ciljeva, planova, novih ideja. Preuzmite inicijativu. Ovo je dobar period za vas – ne samo da iskoristite prilike koje vam se pružaju, već da stvorite nove – one po vašoj meri.

Zdravlje

Nemojte „sagoreti“ – odmarajte se, relaksirajte i ne zanemarujte fizičke aktivnosti tokom februara. Moguće su viroze, prehlade, a kod starijih – oscilacije pritiska, meteoropatske tegobe.

Ribe

Ljubav

Nema jednostavnosti i lakog funkcionisanja u emotivnim relacijama tokom februara. Oboje ćete dosta morati da se potrudite da biste se bolje uklopili, razumeli i proveli više kvalitetnog vremena zajedno. Partner vam može malo ići na živce svojim ponašanjem (a i vi ćete njega nervirati), što može dovoditi do povremenih varnica između vas dvoje. Nećete se baš uvek najbolje razumeti, a oboje možete imati i nekih svojih nedoumica, pa čak i sumnji – pogotovo ako i vi i druga strana budete prezatrpani obavezama i u nemogućnosti da se više posvetite jedno drugom. Pun Mesec je u partnerskom polju tokom treće dekade februara – nemojte dozvoliti da neke rasprave i razmimoilaženja eskaliraju. Slobodni – družite se, uživajte i budite aktivni – ako želite avanturu ili tajnu ljubav – to vam je samo na meniju.

Posao

Prvih desetak dana februara su relativno mirni, bez velikih oscilacija i iskoraka u poslovnom segmentu. Već nakon toga ulazite u fazu brzih dešavanja i još bržih promena – vaši planovi možda su dobri, ali je malo verovatno da ćete ih lako ostvariti. Jer, obaveze će se samo ređati jedna za drugom, a za svaku ćete “juriti vreme”. Tolika količina posla može vas zateći nespremne i imaćete problema sa organizacijom. Održavajte kvalitetnu komunikaciju sa saradnicima i šefovima.

Zdravlje

Više vodite računa o imunitetu – pojačana količina stresa može uticati negativno na vaše zdravlje. Starije Ribe mogu imati problema sa cirkulacijom.

Izvor: venerasapapilotnom.com

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.