Šta donosi Venera u Škorpiji: Ljubomorne scene i tajne veze

Čvrsta, a pati. Nedodirljiva, a vapi za dodirom. Prezire ljubav, a potajno sanjari o njoj. Eto, to je ona. Drugačija.

VENERA, simbol ljubavi, lepote, novca i umetnosti, naredna četiri meseca, od 9. septembra ove godine do 7. januara 2019, “šetaće” se preko Škorpije i Vage, simbola erotike i partnerskih odnosa. Jednom godišnje, ova planeta boravi oko mesec dana u osmom zodijačkom znaku, ali ove godine će se zadržati četiri puta duže jer će ići retrogradnim hodom. Prividni hod unazad slabi uticaj svake planete, pa i Venere čija će moć od 5. oktobra do 16. novembra, biti dvostruko oslabljena, kako zbog pozicije u Škorpiji tako i zbog retrogradnog hoda. To će se, pre svega, odraziti na ljubavni život i finansije svih znakova, posebno Bikova, Vaga i Riba.

Osim pozicije Venere u znaku erotike, moći i novca, važni su i aspekti koje ona obrazuje sa ostalim tranzitnim planetama.

Čim uđe u Škorpiju, početkom nedelje, Venera će obrazovati harmonične aspekte (sekstile) sa Merkurom i Saturnom, a napete sa Marsom (kvadrat) i Uranom (opozicija).

Sekstil između Venere u tajanstvenoj Škorpiji i Merkura u analitičnoj Devici pogoduje osobama koje se bave nekim kreativnim zanimanjima, umetnicima, piscima, slikarima, kompozitorima. Tome doprinosi i uticaj Neptuna iz senzitivnih Riba koji će do kraja godine podsticati inspiraciju kod umetnika i nadahnuće kod naučnika. Kod predstavnika vodenih i zemljanih znakova emocije će biti veoma naglašene, zbog čega će mnogi od njih poželeti da uđu u paralelnu ili tajnu vezu.

Planeta ljubavi, umetnosti, lepote i novca Venera u sekstilu sa Saturnom, simbolom uspeha i ambicije, najavljuje nove šanse koje će najbolje umeti da prepoznaju zemljani i vodeni znaci. Zato će Bikovima, Devicama, Jarčevima, Rakovima, Škorpijama i Ribama lakše poći za rukom da uspostave saradnju sa strancima, podignu kredit, pokrenu biznis, kupe ili prodaju stan ili poslovni prostor.

Kvadrat koji Venera obrazuje sa Marsom, simbolom erotike i akcije u Vodoliji, posle 11. septembra, utiče na naš ljubavni život donoseći ljubomorne scene i rasprave, uglavnom, zbog partnerove posesivnosti.

Takođe, opozicija između Venere u Škorpiji i retrogradnog Urana u Biku, donosi iznenadna razdvajanja od voljene osobe, zbog više sile, najčešće putovanja u inostranstvo ili neočekivane raskide. Ovaj aspekt govori i o isto tako neočekivanoj obnovi veze sa partnerom, što najviše mogu da osete Bikovi, Škorpije i Vodolije rođeni u prvoj i trećoj dekadi.

HORMONI NA UDARU

Oslabljena pozicija Venere u Škorpiji, pod nepovoljnim uticajima Marsa (simbola povreda) iz Vodolije i njegovog vladaoca retrogradnog Urana u Biku, upozorava na mogućnost tegoba u vezi sa organima kojima ona upravlja: hormonima, jajnicima, štitastom žlezdom, grlom, krajnicima, čulom ukusa, dojkama. Ovo se posebno odnosi na znake u kojima je uticaj Venere naglašen, Bikove, Vage i Ribe.

Autor / Izvor: Marina Jungić Milošević / novosti.rs

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.