Žene u ljubavi: Ribe izuzetne, ali komplikovane, Rakovi najveći emotivci

Svakoj ljubavi ponekad naiđe loš period. Ono dvoje koji zajedno savladaju teške dane iskušenja nagrađeni su godinama sreće.

Pročitajte kakve osobine ima svaka od pripadnica pojedinog horoskopskog znaka.

Odaberite znak:

Ovan

Ona vas je ugledala i srce joj je zatitralo, spoznala je da ste vi taj – heroj – i odmah svijetu obznanila početak lova. Preuzima inicijativu i zakazuje vam sastanak, baca se pod kotače vašeg automobila, slatko vam se smije, jednostavno osjećate koliko ste joj dragi i, naravno, tko može ostati hladan na sve to? Nitko! I vrijeme je da joj predate svoje srce.

Ako se previše opirete izabrali ste pogrešnu taktiku – zbog pomanjkanja ustrajnosti, ona će odustati od vas. Lako će umiriti svoju savjest komentirajući kako je zaista učinila sve da vas privuče sebi, ali čovjek nekada i ne uspijeva u svojim nakanama. Nakon određenog vremena zaboravit će vas i krenuti dalje.

Bik

Njezina ljubav nije nametljiva, ali joj se lako može dogoditi da ne prepozna trenutak kada je druga strana u fazi otvaranja i da na takvu vrstu otvorenosti odgovori slatkim smijehom. Lako može uvrijediti druge, ali treba čovjek s njom biti strpljiv i objasniti joj da se ispod Mjeseca mogu raditi i neke manje racionalne stvari. Budući da je oštroumna i pametna, ona to brzo savlada, pa sniva i onda kada djeluje pomalo groteskno. Proklete krajnosti!

Mekušci su vrsta koju najviše od svega mrze u životu – kako životinjsku tako i ljudsku. Rijetko se kad žale, mirno će izdržati sve životne probleme, s bračnim partnerima će buditi nadu u svakoj prilici kada se osjećaju poraženi. Ne očekuju pomoć sa strane i ne podnose slabost u bilo kojem obliku. Zato, dragi moji supružnici, ljubavnici, prijatelji, ako niste jaki, bar pokušajte prikriti koliko ste slabi ili, još bolje, naučite nešto iz njezina primjera. Ovo može biti veoma važno za vezu!

Blizanci

Ova žena može biti koješta: političarka, sportašica, bankarica istodobno, pritom ništa ne izgubiti od svoje krasne, putene ženske prirode.

Mnogi muškarci će se zapitati: ‘Zar je moguće da su se zaljubili u monstruma?!’ Glupost, radi se o puno prizemnijoj pojavi – Blizanka na crvenom tepihu. Svojim cinizmom i inteligentnim udarcima tuče u pleksus i neksus, a čak ni udarac u predjelu ‘seksusa’ nije joj stran. U njezinu naručju zna biti vrlo lijepo ako uspijete probuditi njezine fizičke, psihičke i mentalne kvalitete i povežete ih u skladnu cjelinu. Tada vam slobodno možemo kazati da ćete biti najsretniji čovjek na cijelom svijetu i da ćete ostvariti životni san svih muškaraca – imati svoj harem – jer ova žena vrijedi najmanje nekoliko drugih.

Nikada ne znate koja će vam se pojaviti na sastanak: seks simbol i zavodljiva boginja ljubavi ili klasična učenica bez šminke. Uz ove dvije slike mogla bih navesti još jednu: sliku sretne i vješte domaćice. Gospode, raznolikog li bića!

Međutim, pored dobrih strana ima ona i poneku lošu. Kada je volite, nikada niste potpuno sigurni koliko duboko ona voli vas. Jer njezine oči znatiželjno vrludaju amo-tamo. Imajte u vidu da je ona sigurno zaljubljena u vas i želi vam biti vjerna, ali morate biti konstantno u njezinoj blizini. Ima slabo pamćenje. Brzo zaboravlja!

Rak

Ponekad je ova žena luckasta, ponekad tužna, ponekad vesela, ali ipak izvanredno maštovita. S njom ćete moći odsanjati cijelu paletu čudnih maštarija, a pritom, što je najvažnije, nećete potrošiti nijednan novčić. Ona je najštedljivija osoba cijelog Zodijaka.

Magične zrake Mjeseca čine fantastične stvari ovoj ženi – pod zracima punog Mjeseca ona postaje hihotava koketa koja svojom neobuzdanošću plijeni sve oko sebe i tada od one rezervirane dnevne dame nije puno toga ostalo. S njom čovjek treba postupati oprezno jer većinu stvari shvaća veoma ozbiljno. Izuzetno je uporna u svojim htijenjima i nastojanjima. S njom se ne flertuje, s njom se ostaje. Nema ničeg površnog i plitkog kada su u pitanju njezini osjećaji. Jednom kada posjeduje muškarca, to je najčešće i zauvijek. Ona nije toliko ljubomorna, koliko je posesivna. Njezina posesivnost je čudna i nepokolebljiva, ali nikad agresivna. Strpljivo će čekati da sve neugodnosti prođu i da se vi ponovno vratite u njezin zagrljaj i njezinu kuhinju.

Izuzetno majčinski nastrojena, s puno suza u očima, ona će čak i životom svojim braniti svoju zajednicu. Ove žene puno plaču. Budite oprezni s njom!

Lav

Žene rođene u ovom znaku, Lavice, rođeni su lideri i vladaju ostatkom svijeta kao kraljice, ali to rade na zaista perfidan način tako da nezadovoljnih nikada nema. Možda druge osobe osjećaju da su rođene da vladaju pa im tu prirodno nasljeđe i prepuštaju.

Priroda ih je bogato obdarila pa u njima ima energije, pameti, ljepote i seksipila za najmanje tri žene. Ako posjedujete kompleks manje vrijednosti, zaobiđite ovu ženu u širokom luku. Ta žena raskošnog perja će vas dotući svojom narcisoidnošću. Zaljubili ste se u ovu ženu? Nikada nemojte očekivati od nje da zasipa putove kojima prolazite laticama cvijeća. Ona nije u stanju ispuniti neka vaša očekivanja, jer je previše zaokupljena događanjima oko sebe. Ona je pristala da vam postane žena, štuje vas i dopustila vam je da je emocionalno posjedujete – što biste više? Na taj način je od vas napravila princa na bijelom konju. Ona je luksuzan primjerak koji ne možete pronaći na rasprodajama, nije uvijek lako s njom, ali nije ni dosadno.

Djevica

Njezina ljubav je posebnija od ljubavi drugih zodijačkih znakova. Kada se zapali, ona svojim intenzitetom i jedinstvenim stilom može zatamniti sve druge žene, ali njezin najveći problem je u samom činu ‘paljenja’. Činjenica je da je kod nje fizički i vatreni aspekt ljubavi potisnut u drugi plan, ali može ga nadoknaditi vlastitom ‘strašću i slašću’ duha.

Njezini muškarci su uvijek uredno podšišani, obrijani i istuširani. Mogla bi ostatku zodijačkog ženskog jata držati korisne satove poduke da bi i one svoje muškarce dovele u red. Ona nikada neće dopustiti da njezin muškarac bude budala u nečijim očima i stalno će raditi na njegovom, muževnom imidžu.

Ne voli kašnjenje i to smatra velikim nedostatkom. Ne voli vulgarnosti i nije previše sklona dodirima i nježnostima. Poznato je svima da je smrtno praktična, ali malo njih zna da istodobno zna biti i magično romantična. Probajte, možda se iznenadite. Ako ste sreli ovu ženu i razmišljate o tome je li ona prava za vas, dobro je znati da vam ona nikada neće praviti ljubomorne scene ili uludo trošiti vaš novac. Čuvat će tajne u svom srcu, pomoći vam u organizaciji vašeg života i vjerojatno neće imati bore u kasnijim godinama života. A traži samo da ste glatko obrijani…

Vaga

Za žene ovog zodijačkog znaka uvriježeno je mišljenje kako su one samo slatke, profinjene, mazne lutkice koje u životu brode uvijek lakšim putovima. Međutim, budite sigurni da ove žene pored nježnosti, milog i uvjerljivog šaputanja, svilenih čipkastih haljinica mogu iznenađujuće dobro nositi hlače i budite sigurni da im one zaista lijepo pristaju. Njezini mentalni sklopovi funkcioniraju muškom logikom i vrlo inteligentno će pronalaziti put kako bi vas u svojim polemikama i raspravama pobijedila. Nekada će sebi dopustiti da vas i premaši, ali tek kad se uvjeri da ste se kompletno zapleli u njezinu čarobnu mrežu. Ako izuzmemo ili joj oprostimo sklonost da više puta odmjeri neku stvar prije nego se odluči – ova žena je zaista izvanredna. Ona je prava žena za vas ako ste tip muškarca koji je zainteresiran za ljubav ili prijateljstvo. Morat ćete se naviknuti na njezinu potrebu za raspravama jer ćete shvatiti da ona na taj način ne izdiže svoje egoistične potrebe već da je to njezina prava prirodi. Rasprava i polemika.

Partnerstvo joj je najdublja potreba jer mrzi biti sama. Višestruko ste nagrađeni ako živite s ovom ženom. Ona vas neće mučiti ljubomorom niti će ikada napraviti neki nečastan postupak spram vas. Nikada se nećete moći požaliti na njezine fizičke dokaze ljubavi jer ona je izuzetno sentimentalna i nježna. Iako je iskrena u pogledu svojih dodira i čestih poljubaca, ona na taj način želi zavladati vama.

Ova je žena istodobno i čvrsta i meka, a malo je žena koje upravo imaju takve kvalitete. To drago, ženstveno, malo stvorenje koje se prekrasno smiješi svojim Venerinim jamicama je ipak napravljeno od čelika. Jedna od njezinih najvrednijih karakternih crta je njezina sposobnost da sakrije svoj oštri, istančani um iza potpuno ženstvenosti. Morate priznati da malo kojoj ženi to polazi za rukom.

Škorpija

Nazvat ćemo je femme fatale, a krasi je opojna i zagonetna ljepota. Crte lice ne trebaju biti pravilne, ali ‘poziv iz spavaće sobe ili ženstvenost’ uvijek su prisutni. Zbog toga nisu ljubljene među ostalim pripadnicama ženskog roda. Ona u sebi krije potrebu da dominira, ali kroz prizmu svoje nepatvorene ženstvenosti i seksualnosti. Ona se razlikuje od žene Ovna ili Lava, jer uz svoju aroganciju će provući romantični, misteriozni, nadasve puteni pogled od kojeg vas prolaze trnci po cijelom tijelu.

Ljudi joj često podmeću nogu, ali ona nikako da padne. Previše je pametna za to. U ovoj je ženi objedinjena snaga, samokontrola, gnjev, zapovjedničko i arogantno ponašanje. Ona gorko mrzi ili pak razbludno i žestoko voli. Imati ovakvu ženu pored sebe znak je snage njezina partnera. Mrzi nesigurne, nestabilne i nedovoljno konkretne muškarce. Ona u svom čovjeku traži ambiciju i hrabrost. Traži suputnika jačeg od sebe, na kojeg će biti ponosna, a koji neće ugroziti njezinu individualnost. Od muškaraca očekuje da bude snažan, muževan i zgodan, ali i izrazito inteligentan. Kad pronađe takvog muškaraca, ona mu postaje i ostaje vjerna i potpuno odana. Uz nju u paketu, naravno, ide puno ljubomore, posesivnosti i sumnjičavosti. Teško je izdržati s njom, ali ljubav čini čuda.

Strijelac

Muškarci njezinog života ne mogu biti slabi i mlitavi. Slabost ne voli ni u kojem obliku. Ova žena često zna biti bezobrazna i agresivna i tada je treba ‘pećinskom’ tehnikom dovesti u mirnije izdanje. Začudo, nitko ne bi mogao to pomisliti, ali ona zaista zna biti ponizna. Međutim ne upotrebljavajte to previše često, nikad čovjek zapravo nije siguran s njom.

Žena Strijelac nema namjeru odustati od svoje individualnosti zbog bilo kojeg muškarca, ali voli da je smatrate svojom djevojkom. Često zbunjuje svoju okolinu, ali to nije ništa prema onom kako samu sebe zbunjuje. Često zamjenjuje prijateljstvo s ljubavlju i ljubav s prijateljstvom. U svojim kontaktima s muškarcima ova krasna mlada dama izrazito je slobodna, otvorena i direktna; ako ste tradicionalist, molim vas, zaobiđete je. Njezina pričljivost često je kamen spoticanja i izvor žučnih borbi, kao i povrijeđenih osjećaja, ali nikako ne slama njezin duh.

Među ovim ženama najviše je onih koje se opiru obiteljskim stegama. Muškarce svakako ne zanima usidjelica, već ona koju će privoljeti i učiniti svojom ženom jednog dana. Morat ćete koristiti fantastične mamce da biste je ulovili. Vječno je u gužvi i okružena mnoštvom muškaraca, a zbog pomanjkanja osjećaja za moral često može izazivati neugodne komentare. Međutim ona zna da je njezin moral neprikosnoven i to joj je jedino važno. Ali griješi, užasno griješi!

Jarac

Ove žene mogu biti ultraženstvene, koketne, dovoljno šarmantne, ali i satima buljiti u muškarce s takvom mržnjom da se oni poput preplašenog psića povlače na lanac koji im je ona već namijenila ili jednostavno zbrišu s poprišta takvih bitaka. Ove žene teže karijeri, ali to nužno ne podrazumijeva da ljubav i brak stavljaju na drugo mjesto. Ljubav možda da, ali brak nikako. Brak predstavlja njezin konačan cilj – on je simbol svega onoga što su zamislile u svojoj glavi: statusa, ugleda i časti.

Među ovim ženama nećete pronaći puno ‘starih cura’. Ma kako bile uspješne ili ambiciozne, one smatraju kako ništa nisu postigle ako u svom životu ne dodaju bračnu i obiteljsku dimenziju. Muževi – ta divna, poželjna i dostižna stvorenja. Uostalom, za koga stvarati, kome graditi, kako ispuniti ulogu zbog koje su i došle na ovaj svijet. Budući da ne spadaju u opuštene žene, ne kuže dobro romantična okruženja. Obožavaju biti u jednostavnim prostorima, dok prirodni ambijent često izbjegavaju.

Imaju jaku želju za dodirom, ali ne mogu ga ostvariti onako usput, u prolazu. Potrebna joj je luka u kojoj će se osjetiti zaštićenom i tek tada ćete se prepustiti strasnim zagrljajima i poljupcima. Iako je vrsna ljubavnica, često pati od nedostatka samopouzdanja, zato ih je potrebno stalno uvjeravati u njihovu pamet i ljepotu.

Vodolija

Strast nije njezina jača strana. Žena Vodenjak može voditi ljubav s nezaboravnim žarom, ali i održavati platonsku vezu na dulje vrijeme. To se može objasniti nesvjesnim strahom da je jedna osoba može ograničiti, spriječiti njezin duh u slobodi da eksperimentira i istražuje.

Spontano koketira bez predrasuda, ležerno stupajući u odnose, misleći da je njoj dozvoljeno sve što i ljudskom rodu. Lako oduševi udvarača koji misli da je naišao na ‘laku robu’, a onda tek stigne odrješito pitanje ‘što hoćete, gospodine?’. Svojom intuicijom vrlo brzo prozre i odbaci prostaka. Pada na stil, muziku, romantiku, piće, ekscentrične dijaloge o svijetu.

Nije ljubomorna i pored nje će partner moći u miru voditi zaseban život bez ikakvih pitanja i objašnjenja. Ljubomoru smatra gubitkom vremena, jer svijet je puno zanimljiviji kroz prizmu njezinih prijatelja i zanimacija.

Ribe

Žene ovog zodijačkog znaka su prave ljepotice, šarmantne i originalne; pogled im je čudan, topao i pun fascinacija. Oči su ogledalo njezine duše i muškarci se rado urone u njega. Nježan, koketan, ženstven glas dodiruje i drma vašim životima, dragi moji muškarci. Maštovita, nadarena, ekstravagantan žena koja voli koračati u rizik. Ponekad se pretvara da je neosvojiva; a u stvarnosti je upravo onoliko žena koliko možete sami zamisliti. Nemojte biti grubi prema njoj, razboljet će se – preosjetljiva je. Ona je prepuna vizija i snova i opija se svim onim romantičnim stvarima na što su drugi znakovi zaboravili.

Želi biti zavedena, ali mangupe ne voli. Puno je češće privlače jednostavni, tihi, inteligentni dečki iz susjedstva. Druženje s njom je veoma otvoreno, iskreno i temperamentno, ponekad joj je potrebno prišapnuti na uho kako i koliko je neodoljiva i lijepa, time dobivate doživotnu slamku spasa u svim vašim nevoljama.

Izvor: tportal.hr / Meri Jerković

Tačno ili pogrešno?

Recite nam svoje mišljenje i napišite svoj komentar ovdje.